Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόωρο μωράκι στο σπίτι και αδερφάκι 22 μηνών - πρόληψη για κορωνοιό;

Recommended Posts

Γεια σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ....

Σε λίγες μέρες θα βγούμε από την απλή παρακολούθηση της ΜΕΝΝ. Γεννησα στις 34 εβδομάδες μια μικρούλα 1760γρ. Μπήκαμε στην ΜΕΝΝ για 15 μέρες και τώρα στην απλή. Ξεκινησε να παίρνει κάποια γραμμάρια και εμεις σιγά σιγά προετοιμαζομαστε να την υποδεχτούμε στο σπίτι!!  Έχουμε και μια κορούλα 22 μηνών. Φυσικά ειμαστε όλοι εσώκλειστοι στο σπίτι, προσέχουμε πολύ μην αρρωστήσουμε. Προβληματίζομαι ομως πάρα πολύ στο τι θα κάνω με την μεγάλη μου κόρη . Πρέπει να τις έχω σε απόσταση? Δηλαδή η μία στο δωμάτιο η άλλη σε άλλο??? Φοβάμαι γενικά τις ιωσεις, τον κορονοιο όλα. Πείτε μου αν είχατε παρόμοιους προβληματισμούς. Τι κάνατε τελικά??Πρεπει κ εμείς να φοράμε μάσκες; Σας ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, annatse είπε:

Γεια σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ....

Σε λίγες μέρες θα βγούμε από την απλή παρακολούθηση της ΜΕΝΝ. Γεννησα στις 34 εβδομάδες μια μικρούλα 1760γρ. Μπήκαμε στην ΜΕΝΝ για 15 μέρες και τώρα στην απλή. Ξεκινησε να παίρνει κάποια γραμμάρια και εμεις σιγά σιγά προετοιμαζομαστε να την υποδεχτούμε στο σπίτι!!  Έχουμε και μια κορούλα 22 μηνών. Φυσικά ειμαστε όλοι εσώκλειστοι στο σπίτι, προσέχουμε πολύ μην αρρωστήσουμε. Προβληματίζομαι ομως πάρα πολύ στο τι θα κάνω με την μεγάλη μου κόρη . Πρέπει να τις έχω σε απόσταση? Δηλαδή η μία στο δωμάτιο η άλλη σε άλλο??? Φοβάμαι γενικά τις ιωσεις, τον κορονοιο όλα. Πείτε μου αν είχατε παρόμοιους προβληματισμούς. Τι κάνατε τελικά??Πρεπει κ εμείς να φοράμε μάσκες; Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι! Σίγουρα το ανοσοποιητικό ενός προόδου μωρού μπορεί να μην είναι τόσο Ισχυρό , αλλά και σε κάθε νεογέννητο δεν είναι. Σίγουρα πάντα προσέχουμε περισσότερο με ένα νεογέννητο στο σπίτι. Εμείς όταν ήρθε το νέο μας μωράκι στο σπίτι δεν απομονώσαμε τον μεγάλο μας γιο σε άλλο δωμάτιο. Δεν ήταν καν σε ξεχωριστά δωμάτια. Ήταν πάντα στο ίδιο χώρο και του έκανε αγκαλίτσες , καθόταν και τον χάιδευε , τον χάζευε. Δεν είμαι της υπερβολής. Ίσως είμαι και πιο χαλαρή σε κάποια πράγματα από όσο θα έπρεπε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φόραγα μάσκα στο σπίτι και δεν θα κράταγα τα μωρα σε ξεχωριστά δωμάτια.  

Γειά σου και να σου ζήσουν. Όταν γεννήθηκε το τρίτο μου παιδί στις αρχές απλά κρατούσα μια απόσταση από τις αδερφές του, και αυτό γιατί είχαν μυξες, αλλιώς δεν θα είχα θέμα να τον πιάνουν. Ήταν όμως αδύνατο να τους έχω σε άλλα δωμάτια. Αυτό που κάναμε είναι αυτό που αναφέρει και η @mama16όταν πήγαινε ο άντρας μου σούπερ μάρκετ (γιατί μόνο αυτός πήγαινε στις αρχές) ή κάπου αλλού έξω, άλλαζε ρούχα με το που έμπαινε στο σπίτι και έπλενε πολύ καλά τα χέρια του. Κατά τα άλλα δεν ερχομασταν σε επαφή με κανέναν άλλο οπότε και δεν φοβόμουν οτι θα κολλήσουμε κάτι. 

@annatse Να σας ζήσει(ουν)!

Εμείς είχαμε πρόωρο λιποβαρές βρέφος (προ κορωνοϊού).

Αυτά που σας έγραψε @mama16 είναι σωστά. Αλλαγή ιματισμού όταν εισερχόμαστε στο σπίτι. Προσοχή στην υγιεινή της οικογένειας, κυρίως όποιου φροντίζει το βρέφος (χεριών, προσώπου, κλπ). Εσείς οι γονείς εφόσον είστε υγιείς και δεν συναναστρέφεστε από κοντά με άλλο κόσμο, δεν χρειάζετε να φοράτε μάσκα ούτε να κάνετε κατάχρηση αντισηπτικού. Εννοείται όμως πως εάν έχετε οποιοδήποτε σύμπτωμα, φοράτε μάσκα. Και φυσικά τυχόν επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα (υγεινή χεριών, μάσκα, αποστάσεις, απουσία οποιουδήποτε συμπτώματος) και φυσικά δεν χρειάζετε κανείς ξένος να φιλά, να πλησιάζει το πρόσωπο του σε νεογέννητο ή να το αγγίζει στο πρόσωπο, κλπ. Επίσης η σύσταση είναι να "χτίσετε" ένα τείχος προστασίας γύρω του με τον εμβολιασμό τον δικό σας έναντι ιών που μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι, ειδικά για ένα πρόωρο νεογνό, (H1N1, covid-19, κλπ).

Να συζητήσετε το θέμα με τον/την προϊσταμένη νεογνολόγο της ΜΕΝΝ, τον/την παιδίατρο σας και τον/την γυναικολόγο σας, για να σας κατευθύνουν σχετικά.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...