Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ...........

anas29

Recommended Posts

Ειμαι απελπισμενη.Το μωρο μου εδω και κανα μηνα ξυπναει στις 5 το πρωι ή και νωριτερα και δεν λεει να ξανακοιμηθει.Γενικα δεν ειναι πολυ του υπνου.Ολη την ημερα δεν κοιμαται σχεδον καθολου αλλα μολις ερθει 5 η ωρα το απογευμα κατεβαζει διακοπτη και τεντωνεται στον υπνο μεχρι να τον ξυπνησω εγω κατα τις 9 για να μεινει κανα διωρο ξυπνιος και να ξανακοιμηθει το βραδυ κατα τις 11.30.Επειτα ξυπναει κατα τισ 4 ή 5 και τερμα ο υπνος...Το θηλαζω το ξαναθηλαζω μα τιποτα.το παραδοξο ειναι πως αν και δουλευω τισ καθημερινες τα ΣΚ ειναι χειροτερα τα πραγματα.Τις καθημερινες βαζω ετσι κι αλλιως ξυπνητηρι στις 6 για να φυγω για τη δουλεια που παρεπιπτωντως ειναι σε αλλη πολη 90χμ μακρυα που σημαινει πωσ οδηγαω ενα διωρο ημερισιως αλλα το εχω παρει αποφαση.Τα ΣΚ ομως θελω τοσο πολυ να κοιμηθω λιγο ακομα που μερικες φορες οπως σημερα με πιανουν τα κλαματα.Ο αντρας μου βοηθαει οσο μπορει αλλα ο καημενος δουλευει στη κυριολεξια ολη την ημερα και δεδομενου οτι θηλαζω δεν μπορει να προσφερει και πολλα τις νυχτες.Δεν ξερω τι να κανω ειναι κατι μερες σαν κι αυτη που δεν μπορω να τα δω αισιοδοξα και καταρρεω. Τοση ωρα που γραφω κουναω και το ρηλαξ και καταφερα να τον κοιμησω τωρα ομωσ μου ειναι αδυνατο να ξανακοιμηθω ασε που το πιθανοτερο ειναι να ξαναξυπνησει στο μισαωρο.Αναρρωτιεμαι ποτε θα αρχισει να κοιμαται λιγο παραπανω τις νυχτες.Πειτε μου ειναι λογικο να κοιμαται μονο 8 ωρες το 24ωρο;

.png

Διαφημίσεις

Γενικά κάθε μωρό έχει τις δικές του συνήθειες με τον ύπνο που μερικές φορές δυστυχώς δεν συμπίπτουν με τις δικές μας. Κι εμείς έχουμε περίπου το ίδιο πρόγραμμα, κοιμόμαστε 4-5 ώρες από τις 6 το απόγευμα και μετά, το βράδυ κοιμόμαστε με διαλείμματα για φαγητό (3 σίγουρα μέσα στη νύχτα) και από τις 6 και μετά το μάτι γαρίδα! Από τη μια με κουράζει το πολύ πρωί από την άλλη όμως το βραδάκι μπορουμε να καθήσουμε πιο ήσυχα με τον άντρα μου όταν έρχεται από τη δουλειά. Μια φίλη μου πάντως που είχε το ίδιο πρόβλημα, προσπαθούσε να κρατάει τη μπουμπού της ξύπνια το βραδάκι περισσότερο για να κερδίσει λίγο περισσότερο βραδυνό ύπνο. Σε εκείνη το σύστημα έπιασε και τελικά το μωρό προσαρμόστηκε στο ιδανικό για εκείνη ωράριο. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό μπορεί να συμβεί με όλα τα μωρά καθ'ότι κάποια έχουν μαλώσει από την αρχή με τον ύπνο :cool:

Αν δοκίμαζες να δίνεις ξένο γάλα τα βράδυα, μήπως το έπιανε καλύτερα το παιδί και κοιμόταν περισσότερο? Σε τόσο μικρό παιδάκι δεν μπορείς να κάνεις προσαρμογή στον ύπνο του.

Αν δοκίμαζες να δίνεις ξένο γάλα τα βράδυα, μήπως το έπιανε καλύτερα το παιδί και κοιμόταν περισσότερο? Σε τόσο μικρό παιδάκι δεν μπορείς να κάνεις προσαρμογή στον ύπνο του.

Δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να βοηθήσει! :cry:

Το πρόβλημα του ύπνου αργά ή γρήγορα θα λυθεί το θέμα του αποθηλασμού όμως???

Είναι κρίμα εφ' όσον καταφέρες να θηλάσεις για τόσο χρονικό διάστημα να το χαλάσεις??΄

Κοιμόσαστε μαζί με το μωρό?? Εάν προσφέρεις στήθος δεν χαλαρώνει να ξανακοιμηθεί??

Εμένα που έχει ξυπνήσει αρκετές φορές με όρεξη στις 5:00 το πρωί τη θήλασα και μετά από μερικά λεπτά αφού χασκογέλαγε μόνη της κοιμήθηκε...

Μην απογοητεύεσαι....όλα θα φτιάξουν...! :wink:

vbHl.jpg.png

Δεν τα μετράτε καλα κοριτσιααααααα :lol:

anas29 μου , το μωράκι σου ουσιαστικά θελει να κοιμηθεί στις 5 το απογευμα μεχρι τις 5 το πρωι ! Αυτος ειναι ο κυκλος του υπνου του . Δεν κοιμάται 8 ωρες οπως λές αλλα 10 (γιατι τον ξυπνας στις 9 και μενει ξυπνιος μεχρι τις 11 ) .

Προσπάθησε να βοηθήσεις το μωράκι σου να κοιμαται 1-2 ωρες πιο αργά το βράδυ . Αλλαξε του την ρουτίνα σιγα σιγά και σταδιακά ωστε να βολευεστε και οι δυο :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Πέρα από αυτά που είπε η Λαμπρινή, νομίζω ότι χρειάζεται να εξετάσεις τι συμβαίνει με τον ύπνο του μωρού, όταν λείπεις. Ίσως αυτοί που το φροντίζουν να μην έχουν βρει το κουμπί του ή να θεωρούν ότι δεν μπορούν να το κοιμίσουν, αφού "εσύ έχεις το βυζί", και να μην προσπαθούν "αρκετά", για να κοιμήσουν το μωρό. δεν αμφισβητώ ότι μπορεί ο κύκλος του μωρού σου να είναι 5-5 αλλά μπορεί να γίνεται έτσι, επειδή το παιδί εξαντλείται όλο το πρωί.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

anas29 μου , το μωράκι σου ουσιαστικά θελει να κοιμηθεί στις 5 το απογευμα μεχρι τις 5 το πρωι ! Αυτος ειναι ο κυκλος του υπνου του . Δεν κοιμάται 8 ωρες οπως λές αλλα 10 (γιατι τον ξυπνας στις 9 και μενει ξυπνιος μεχρι τις 11 ) .

Προσπάθησε να βοηθήσεις το μωράκι σου να κοιμαται 1-2 ωρες πιο αργά το βράδυ . Αλλαξε του την ρουτίνα σιγα σιγά και σταδιακά ωστε να βολευεστε και οι δυο :D

Ετσι ακριβως ειναι! Δοκιμασε να μην τον ξυπνησεις....

Σταδιακα οπως σου ειπε η Λαμπρινη θα κανετε την αλλαγη.

Ετσι ακριβως ειναι! Δοκιμασε να μην τον ξυπνησεις....

Σταδιακα οπως σου ειπε η Λαμπρινη θα κανετε την αλλαγη.

οπως εχω δηλώσει και στο παρελθόν εμας δεν κοιμόταν παρα καμια ώρα σύνολο! Συμφωνώ με τα παραπάνω, δοκίμασε σιγά σιγά να τον πηγαίνεις λίγο αργότερα, άργησε λίγο το μπανάκι κανένα 10 λεπτο και αστον το ραδι, μην τον ξυπνας να δεις τι θα γίνει .

Εμας εκει που κοιμόταν το βραδι σερι 8 ωρες και αρχισε να ξυπνα και να θελει να φαει (η καλυτερα να ξυπνα και να την ταίζουμε για να ξανακοιμηθεί) σιγά σιγα την καθυστερούσαμε στο ταισμα, μια 4 το πρωι, μετα λιγο αργότερα μέχρι που δεν ξυπνουσε πια...

κουραγιο, όλα θα φτιάξουν. Ξερω οτι είναι δύσκολο και φαντάσου εγώ είμαι σε άδεια, αλλά δεν είναι κρίμα να μην το θηλάζεις;;;Μπορει και να μη φταίει αυτό

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

να σου πω κατι πρακτικο μπας και πιασει, γιατι κι η δικια μου δεν ειναι πολυ του υπνου κι εχω τραβηξει τα απειρα ξενυχτια...

με ενα μαλακο κουβερτακι της χαιδευω απαλα στομα,μυτη, μαγουλακια... της αφηνω το κουβερτακι για λιγο πανω στο προσωπο... (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!)

μολις την παρει ο υπνος το βγαζω το κουβερτακι απο το προσωπο της και ολα οκ... μετα πεφτω και ξεραινομαι και γω.... επισης με κουβερτα στη μουρη!!! απο μωρο ετσι κοιμαμαι!!! γι αυτο το σκεφτηκα και για τη μικρη και τελικα πιανει!!!

Διαφημίσεις

fisikaki νομίζω ότι όλα τα μωράκια κάπως έτσι κοιμούνται ή τουλα΄χιστον σε κάποια φάση... εμένα αν προσπαθήσεις να της παρεις την κουβέρτα από το προσωπο ξυπνάει και τη σφίγγει στην μουρίτσα της τόσο που φοβάμαι ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα... :( Τι να την κάνω όμως... την αφήνω και πάω πολύ αργότερα και την τραβάω μαλακά :wink:

Aso4p2.pngplWtp2.png

Εφαγες το γαιδαρο. Στον 4ο μηνα θα στρωσει. κουραγιο και ζητα βοηθεια απο καπου να γεμισεις μπαταριες :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Συμφωνώ και συμπληρώνω

Μην περιμένεις ότι η αλλαγή στο ωράριο μπορεί να γίνει γρήγορα. Θα δεις ότι για αρκετό διάστημα, ακόμα και αν κοιμάται αργότερα θα ξυπνάει την ίδια ώρα. Θα πάρει τουλάχιστον 1 εβδομάδα για κάθε μικρή αλλαγή.

Όσο για το ΣΚ...ξέχνα το :?:? Θα ξυπνάει την ίδια ώρα που ξυπνάει κάθε μέρα για πολύ καιρό ακόμα -ασχέτως τι ώρα έχει κοιμηθεί το βράδυ. Αν καταφέρεις να το ρυθμίσεις λίγο πιο αργά θα είναι κάτι.

Μιλάω εκ πείρας :mad:

KbCJp2.pngEYukp3.png