Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κακάκια+θηλασμός σε μεγαλύτερα παιδάκια

Recommended Posts

Κορίτσια είναι κάτι που θέλω να ρωτήσω καιρό αλλά ντρέπομαι. Τελικά όμως το πήρα απόφαση γτ νομίζω πως μπορεί να μου προκαλέσει πρόβλημα με τη μικρή.  Όσο ήταν μωράκι πολλές φορές έκανε κακακια της όσο ακόμα θηλάζε ή μόλις τελείωνε στην αγκαλιά μου ακόμα. Το έβρισκα φυσιολογικό και χαριτωμένο. Έχει φτάσει όμως 20 μηνών και ακόμα πολλές φορές ζητάει να θηλάσει πριν κάνει κακα της. Μάλλον τη χαλαρώνει. Ακόμα και να μη θηλάσει όμως θέλει να ειμαι κοντα της. Πολλές φορές έρχεται με αγκαλιάζει για να κάνει κακα, άλλες πάλι πάει μέσα σε άδεια δωμάτια για να είναι μόνη της. Πριν 3-4 μήνες έμεινε περισσότερες ώρες με το μπαμπά της και στην αρχή κρατιόταν μέχρι να ρθω και γινοταν γκρινιάρα. Μετά κάποιες φορές έκανε και μετά περίμενε να ρθω να την κοιμισω αλλά  ηταν οκ. Το τελευταιο διάστημα μάλιστα εκανε πολλες φορες όσο ήμασταν εξω, πράγμα που δε γίνοταν οσο ήταν μικρότερη. Τώρα όμως την ξεκίνησα παιδικό και μου κάνει τα ίδια. Αρχίζει να γκρινιάζει και κρατιέται. Οι νηπιαγωγοί νομίζουν ότι κουράστηκε και με ζητάει γτ θέλει να κοιμηθεί έτσι την παίρνουν αγκαλιά ή τη βάζουν στο κρεβάτι. Πράγμα που χειροτερεύει την κατάσταση. Δε θέλω να σφίγγεται και να κρατιεται γτ έχουμε ιστορικό με δυσκοιλιότητα και το φοβάμαι. Από την άλλη πως να το εξηγήσω στη νηπιαγωγό; τι να της πω; θα με πει τρελη. Είναι φυσιολογικό να εξαρτάται τόσο πολύ αν θα κάνει ένα μωρό κακά από την παρουσία της μαμάς του; Ή είναι όλα στη φαντασία μου και δημιουργώ προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν; πώς να το χειριστώ;

Διαφημίσεις

Μήπως ζορίζεται γενικά; Δηλαδή μήπως είναι πολλα ή σκληρά ή ποναει η κοιλια της; Το λεω γιατι ο δικος μου εχει μια δυσκοιλιοτγτα αυτες τις μερες κ οταν ειναι να κανει, ερχεται στην αγκαλια μου μαλλον γιατι φοβαται οτι θα πονέσει. 

Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως για να αφήνεται όταν θηλάζει σημαίνει πως ψάχνει την ασφαλεια. Νομίζω πως είναι αρκετά μεγάλη για να την αφήνεις να θηλασει μόνο και μόνο για να κάνει κακά. Αυτό είναι καλύτερα να το αποφύγεις.

Εγώ στην θέση σου θα αρπαζα την ευκαιρία και θα της εδειχνα και έναν άλλο τρόπο που μπορεί να την ανακουφισει. Δηλαδή εφόσον καταλαβαίνει την ανάγκη της και ερχεται κοντά σου θα μπορούσες να την κρατάς αγκαλιά στην λεκανη χωρίς στεφανακι που αυτή ή στάση είναι πιο βοηθητική. 

Ο δικός μου, 2.5 ετών, δεν κάνει κακά όταν βρίσκεται με άλλους. Περάσαμε κι εμείς μία φοβερή δυσκοιλιότητα. Ελπίζω πως όταν αντιληφθεί πως είναι μία φυσιολογική λειτουργία που δεν προκαλεί πόνο θα αφήνεται.

Προσπαθω με φαρμακευτικά βοηθήματα, συχνές επισκέψεις και πολύ συζήτηση. Απ την άλλη όμως έχω παρατηρήσει και γω πως όταν εμείς οι γονείς μεγαλοποιουμε καταστάσεις ή αγχωνομαστε τα παιδιά το αντιλαμβάνονται και αγχωνονται κι αυτά. 

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Μήπως ζορίζεται γενικά; Δηλαδή μήπως είναι πολλα ή σκληρά ή ποναει η κοιλια της; Το λεω γιατι ο δικος μου εχει μια δυσκοιλιοτγτα αυτες τις μερες κ οταν ειναι να κανει, ερχεται στην αγκαλια μου μαλλον γιατι φοβαται οτι θα πονέσει. 

Ναι αυτό μπορεί να συμβαίνει μερικές φορές. Γενικά μια μέρα αν δε φάει πολλά φρούτα ή κάτι με λαχανικά το μεσημέρι,  μπορεί να είναι λίγο πιο σφιχτά. Αλλά δεν το λες και δυσκοιλιότητα. Τώρα με τον παιδικο νομίζω είναι λίγο φαύλος κύκλος. Δλδ  δεν κάνει εκεί  γτ κρατιέται μετά μάλλον σφίγγουν ή μαζεύονται περισσότερα. Επομενως ζορίζεται περισσότερο. Επισης εχω μια υποψία για κάποια δυσανεξία εδώ και καιρό που άμα τελικά αποδειχθεί ίσως δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της αυτή. Τις τελευταίες βδομαδες μάλιστα  μερικές φορές πριν κάνει κακα μου λέει ότι πονάει και δείχνει την κοιλιά της. Δεν ξέρω αν την ενοχλεί επειδή θέλει να κάνει ή αν όντως πονάει. Πάντως μετά ηρεμεί. 

πρίν από 56 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ στην θέση σου θα αρπαζα την ευκαιρία και θα της εδειχνα και έναν άλλο τρόπο που μπορεί να την ανακουφισει. Δηλαδή εφόσον καταλαβαίνει την ανάγκη της και ερχεται κοντά σου θα μπορούσες να την κρατάς αγκαλιά στην λεκανη χωρίς στεφανακι που αυτή ή στάση είναι πιο βοηθητική. 

Το προσπάθησα αλλά δεν μπορεί να αφεθεί. Καθόμαστε μαζί στην τουαλέτα, τη βάζω στο γιο γιο αλλά τπτ. Ενώ το καταλαβαίνει ότι θέλει να κάνει δεν μπορεί να χαλαρώσει. Σηκώνεται και αρχιζει να παίζει με διάφορα άλλα κάπου εξαντλείται και η υπομονή μας. Κουράζεται κιόλας.Μια φορά κατάφερε να κάνει όσο ήταν όρθια και χοροπηδούσε γύρω γυρω και άλλη μία που την είχε πιάσει ευκοιλια που έκανε στο γιο γιο (από τη χαρά της καθόμασταν 15 λεπτά και τα κοιτούσαμε! Δε με άφηνε να γυρίσω το κεφάλι μου αλλού!  :)) τώρα λίγο τα παρατήσαμε λόγω παιδικού.  Δεν την πιέζω αφού δεν το ζητάει κιόλας. Με τα τσισα πάντως τα κατάφερνε πιο καλά. 

πρίν από 56 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Νομίζω πως είναι αρκετά μεγάλη για να την αφήνεις να θηλασει μόνο και μόνο για να κάνει κακά. Αυτό είναι καλύτερα να το αποφύγεις.

Προσπαθώ να το αποφύγω αλλα το ζητάει τόσο επιτακτικά που τις περισσότερες φορές υποχωρώ.

Λες ότι το συζητάς μαζί του..τι του λες για να τον ενθαρρυνεις;

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις και μόνη ότι το να συνδέσει το θηλασμό με την τουαλέτα, πλέον δεν είναι φυσιολογικό. Δεν πειράζει αν τη δυσαρεστήσεις, κάποια στιγμή για πολλά πράγματα θα χρειαστεί, πχ. δε θα άφηνες ένα παιδάκι με πιπίλα για πάντα, όσο δεμένο και αν είναι μαζί της. Νομίζω το πιο απλό είναι αφού την καταλαβαίνεις, να επιμείνεις στο γιογιό, και να κάθεσαι δίπλα της. Αν το πιπίλισμα τη χαλαρώνει, ίσως κάτι άλλο που να μπορεί να πιπιλίσει όσο κάθεται; Κάποιο παιχνίδι οδοντοφυΐας ίσως; Ένα ποτήρι νερό με καλαμάκι; 

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Astrien είπε:

ί. Καθόμαστε μαζί στην τουαλέτα, τη βάζω στο γιο γιο αλλά τπτ.

Εννοούσα να κάτσει εκείνη στην τουαλέτα χωρίς κάθισμα, ώστε ο ποπος της να είναι πιο χαμηλά απ τα γόνατά, και εσύ μπροστά της κρατώντας την αγκαλιά. 

18 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Προσπαθώ να το αποφύγω αλλα το ζητάει τόσο επιτακτικά που τις περισσότερες φορές αποχωρώ.

Το καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να το αποφύγεις. Ίσως αν της προτεινες να ακουμπα ψηλα το στήθος? Ή αλήθεια είναι πως δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις και μόνη ότι το να συνδέσει το θηλασμό με την τουαλέτα, πλέον δεν είναι φυσιολογικό. Δεν πειράζει αν τη δυσαρεστήσεις, κάποια στιγμή για πολλά πράγματα θα χρειαστεί, πχ. δε θα άφηνες ένα παιδάκι με πιπίλα για πάντα, όσο δεμένο και αν είναι μαζί της. Νομίζω το πιο απλό είναι αφού την καταλαβαίνεις, να επιμείνεις στο γιογιό, και να κάθεσαι δίπλα της. Αν το πιπίλισμα τη χαλαρώνει, ίσως κάτι άλλο που να μπορεί να πιπιλίσει όσο κάθεται; Κάποιο παιχνίδι οδοντοφυΐας ίσως; Ένα ποτήρι νερό με καλαμάκι; 

Ναι το καταλαβαίνω πως δεν είναι φυσιολογικό αλλά δεν ξέρω πώς να το κόψω. Μερικές φορές λέμε ένα τραγουδάκι και μετά σηκώνεται, άλλες επιμένει πιο πολυ. Το θέμα του θηλασμού/αποθηλασμού  η αλήθεια με ζορίζει πολύ. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να της αρνηθώ. Σε όλα τα υπόλοιπα θέματα μπορώ να δείξω πιστεύω την απαραίτητη συνέπεια και αυστηρότητα. Σε αυτό το θέμα δεν έχω το κουράγιο. Ίσως γτ και η ίδια επιμένει πολύ και τη βλέπω ότι της κάνει καλό.

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εννοούσα να κάτσει εκείνη στην τουαλέτα χωρίς κάθισμα, ώστε ο ποπος της να είναι πιο χαμηλά απ τα γόνατά, και εσύ μπροστά της κρατώντας την αγκαλιά. 

Το καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να το αποφύγεις. Ίσως αν της προτεινες να ακουμπα ψηλα το στήθος? Ή αλήθεια είναι πως δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

Ωραιες ιδεες θα το προσπαθήσω.. απλά έλεγα να σταματήσω τις προσπάθειες όσο κρατάει η προσαρμογή στον παιδικό αλλά μάλλον είναι αλληλένδετα το ένα με  το άλλο και πρέπει να γίνουν παράλληλα. 

Θα μπορούσες για αρχή για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση αντί να την θηλάζεις κ να κάνει κακακια να της λες να ξαπλώσει πχ στον καναπέ να την ανοίγεις την πάνα, να είσαι δίπλα της κ να κάνει σιγά σιγά. Μπορείς να της λες κ κανένα τραγούδι πχ. Εγώ τουλάχιστον επειδή ήταν δυσκοιλια από ένα χρόνων την βοηθούσα έτσι να κάνει κακά κ όταν την έβαλα στην τουαλέτα το κατάλαβε κατευθείαν κ ποτέ δεν εκάνε πάνω της. Μου έλεγε ότι θέλει να κάνει κ πηγαίνουμε τουαλέτα..

12 ώρες πρίν, Astrien είπε:

κρατάει η προσαρμογή στον παιδικό αλλά μάλλον είναι αλληλένδετα το ένα με  το άλλο και πρέπει να γίνουν παράλληλα. 

Μάλλον . Αφού δεν αφήνεται κι εκεί μάλλον ή σύνδεση είναι ισχυρή. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη ή προσαρμογή και ή αποσύνδεση μαζι αλλά αν δεν αντιληφθεί με  ομαλο τροπο πως μπορεί να αφεθεί θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο. 

Πάντως ή αποσύνδεση θηλασμου με κακά δεν έχει καμία σχέση με τον αποθηλασμο αν το σκέφτηκες και αυτό. 

5 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Μάλλον . Αφού δεν αφήνεται κι εκεί μάλλον ή σύνδεση είναι ισχυρή. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη ή προσαρμογή και ή αποσύνδεση μαζι αλλά αν δεν αντιληφθεί με  ομαλο τροπο πως μπορεί να αφεθεί θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο. 

Πάντως ή αποσύνδεση θηλασμου με κακά δεν έχει καμία σχέση με τον αποθηλασμο αν το σκέφτηκες και αυτό. 

6 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Θα μπορούσες για αρχή για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση αντί να την θηλάζεις κ να κάνει κακακια να της λες να ξαπλώσει πχ στον καναπέ να την ανοίγεις την πάνα, να είσαι δίπλα της κ να κάνει σιγά σιγά. Μπορείς να της λες κ κανένα τραγούδι πχ. Εγώ τουλάχιστον επειδή ήταν δυσκοιλια από ένα χρόνων την βοηθούσα έτσι να κάνει κακά κ όταν την έβαλα στην τουαλέτα το κατάλαβε κατευθείαν κ ποτέ δεν εκάνε πάνω της. Μου έλεγε ότι θέλει να κάνει κ πηγαίνουμε τουαλέτα..

Ναι το δοκίμασα να είμαι δίπλα της και να της κρατάω το χέρι αλλά δεν πιάνει. Ξαπλωτή δεν κάνει σε καμία περίπτωση.  Θέλει μεγαλύτερη επιμονή από μεριά μου μάλλον. Θα το δοκιμάσω ξανά να την πηγαίνω τουαλέτα. 

5 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια..  γτ είναι ένας λόγος παραπάνω που θέλει να θηλάσει. :)

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Astrien είπε:

ο σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια..  γτ είναι ένας λόγος παραπάνω που θέλει να θηλάσει. :)

Δεν είναι τόσο εύκολο ειδικά σε παιδιά πάνω του έτους! Είμαι σίγουρη πως οι χειρισμοί σου θα είναι λεπτοί, ώστε να έχει μία ομαλή αποσύνδεση και ο θηλασμός θα συνεχιστεί όπως επιθυμειτε!

Πόσες φορές θηλάζει? Έχει αποσυνδέσει ύπνο με θηλασμό? 

4 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν είναι τόσο εύκολο ειδικά σε παιδιά πάνω του έτους! Είμαι σίγουρη πως οι χειρισμοί σου θα είναι λεπτοί, ώστε να έχει μία ομαλή αποσύνδεση και ο θηλασμός θα συνεχιστεί όπως επιθυμειτε!

Πόσες φορές θηλάζει? Έχει αποσυνδέσει ύπνο με θηλασμό? 

Βασικά σιγά σιγά θέλω να αποθηλασει αλλά θέλω να το θέλει κι αυτή.  Θηλάζει πολυ για την ηλικια της. Σίγουρα 3 φορές μες στη μέρα συν τους ύπνους.  Θηλάζει όταν βαριέται, όταν δεν έχει φάει καλά  και πεινάει, όταν πονάνε τα δόντια της, όταν νιώθει ανασφάλεια, όταν νυστάζει. Γενικά νομίζω ότι είναι ώρα να το μειώνουμε  σταδιακά. Δεν τη βλέπω ομως ακόμα πρόθυμη. Προσπαθώ να μειώσω το χρόνο που θηλάζει μες στη μέρα γτ από ότι βλέπω να το αποφύγω τελειως όσο είμαστε σπίτι οι 2 μας είναι πολύ δύσκολο. Αν είναι ο μπαμπάς της της αποσπά την προσοχή όπως και αν είμαστε έξω. Αυτο είναι βέβαια μεγάλο θέμα και έχω δει πως υπάρχουν σχετικές συζητήσεις που σκοπεύω να γράψω σύντομα. Απλά πουθενά απ όσο έχω διαβάσει δεν υπάρχει σύνδεση θηλασμού με κακακια. Γι αυτό είπα να ρωτήσω μήπως και έτυχε σε καμία κάτι παρόμοιο. 

12 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Βασικά σιγά σιγά θέλω να αποθηλασει αλλά θέλω να το θέλει κι αυτή.  Θηλάζει πολυ για την ηλικια της. Σίγουρα 3 φορές μες στη μέρα συν τους ύπνους.  Θηλάζει όταν βαριέται, όταν δεν έχει φάει καλά  και πεινάει, όταν πονάνε τα δόντια της, όταν νιώθει ανασφάλεια, όταν νυστάζει. Γενικά νομίζω ότι είναι ώρα να το μειώνουμε  σταδιακά. Δεν τη βλέπω ομως ακόμα πρόθυμη. Προσπαθώ να μειώσω το χρόνο που θηλάζει μες στη μέρα γτ από ότι βλέπω να το αποφύγω τελειως όσο είμαστε σπίτι οι 2 μας είναι πολύ δύσκολο. Αν είναι ο μπαμπάς της της αποσπά την προσοχή όπως και αν είμαστε έξω. Αυτο είναι βέβαια μεγάλο θέμα και έχω δει πως υπάρχουν σχετικές συζητήσεις που σκοπεύω να γράψω σύντομα. Απλά πουθενά απ όσο έχω διαβάσει δεν υπάρχει σύνδεση θηλασμού με κακακια. Γι αυτό είπα να ρωτήσω μήπως και έτυχε σε καμία κάτι παρόμοιο. 

Κατάλαβα λοιπόν αν το θες μπορείς να της δώσεις μία ώθηση προς τον ομαλό αποθηλασμο. Όσο ακατόρθωτο και αν σου φαινεται τώρα αν το παιδί είναι έτοιμο θα ανταποκριθεί θετικά. 

4 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Κατάλαβα λοιπόν αν το θες μπορείς να της δώσεις μία ώθηση προς τον ομαλό αποθηλασμο. Όσο ακατόρθωτο και αν σου φαινεται τώρα αν το παιδί είναι έτοιμο θα ανταποκριθεί θετικά. 

Αυτή την ώθηση ψάχνω να βρω.. :)

On 4/8/2019 at 3:07 ΠΜ, Astrien είπε:

Βάλες κανόνες, ως προς την ώρα ή και το μέρος. Θηλάζετε μόνο το πρωί ή μόνο το απόγευμα, ή μόνο σε μία πολυθρόνα στο σαλόνι, ή μόνο στην πολυθρόνα το πρωί κλπ. Εγώ είχα βρει πιο εύκολο το μέρος από την ώρα, ήταν αρκετά σαφές. Όχι στην αρχή σαν προσπάθεια αποθηλασμού, αλλά ορίων για να μη θηλάζουμε συνεχώς

Διαφημίσεις

On 1/8/2019 at 7:38 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Λοιπόν σήμερα το απόγευμα με το που ήρθε η ώρα να κάνει κακα της και ζήτησε να θηλάσει, της πρότεινα να πάμε στην τουαλετα και μαντέψτε... τα κατάφερε!! Όντως πιο πολυ βολεύει η τουαλέτα, γτ μπορεί να κρατιέται και είναι πιο δύσκολο να σηκωθεί . Την κρατάω κι εγώ βέβαια και την ενθαρρυνω.  Φοβόμουν μήπως την πιάσει φόβος ότι θα πέσει μέσα και γι αυτό προτίμησα να τη βάλω στο γιο γιο αλλά τελικά η τουαλέτα βόλεψε πιο πολυ! Έλαμπε από χαρά μετά. Χόρευε, χοροπηδούσε! Και εγώ βέβαια δεν πάω πίσω. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.  Ευχαριστώ για την ιδέα @Mama_Anesti_

15 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Βάλες κανόνες, ως προς την ώρα ή και το μέρος. Θηλάζετε μόνο το πρωί ή μόνο το απόγευμα, ή μόνο σε μία πολυθρόνα στο σαλόνι, ή μόνο στην πολυθρόνα το πρωί κλπ. Εγώ είχα βρει πιο εύκολο το μέρος από την ώρα, ήταν αρκετά σαφές. Όχι στην αρχή σαν προσπάθεια αποθηλασμού, αλλά ορίων για να μη θηλάζουμε συνεχώς

Κι εγώ προσπαθώ να το κάνω αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Θα το ξαναπροσπαθησω δε λίγο καιρό. Επίσης να σας ρωτήσω. Όταν έχουμε  κόσμο και δεν ασχολούμαστε τόσο μαζί της η παρεα που δεν της αρεσει τοσο πολυ τότε ζητάει επιτακτικά να θηλάσει αλλιώς βάζει τα κλάματα και αρχίζει τη γκρίνια. Το έκαναν και τα δικά σας παιδάκια;

Just now, Astrien είπε:

Λοιπόν σήμερα το απόγευμα με το που ήρθε η ώρα να κάνει κακα της και ζήτησε να θηλάσει, της πρότεινα να πάμε στην τουαλετα και μαντέψτε... τα κατάφερε!! Όντως πιο πολυ βολεύει η τουαλέτα, γτ μπορεί να κρατιέται και είναι πιο δύσκολο να σηκωθεί . Την κρατάω κι εγώ βέβαια και την ενθαρρυνω.  Φοβόμουν μήπως την πιάσει φόβος ότι θα πέσει μέσα και γι αυτό προτίμησα να τη βάλω στο γιο γιο αλλά τελικά η τουαλέτα βόλεψε πιο πολυ! Έλαμπε από χαρά μετά. Χόρευε, χοροπηδούσε! Και εγώ βέβαια δεν πάω πίσω. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.  Ευχαριστώ για την ιδέα @Mama_Anesti_

Κι εγώ προσπαθώ να το κάνω αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Θα το ξαναπροσπαθησω δε λίγο καιρό. Επίσης να σας ρωτήσω. Όταν έχουμε  κόσμο και δεν ασχολούμαστε τόσο μαζί της η παρεα που δεν της αρεσει τοσο πολυ τότε ζητάει επιτακτικά να θηλάσει αλλιώς βάζει τα κλάματα και αρχίζει τη γκρίνια. Το έκαναν και τα δικά σας παιδάκια;

Πολύ χαίρομαι για την εξέλιξη! Ίσως ήθελε να κανει την μεταβαση, το επόμενο βήμα και δεν ήξερε τον τρόπο! Συνεχίστε έτσι, χωρίς πίεση οπότε θέλει να κάτσει και αν κάποια στιγμή δεν το δεχτεί πες της να πιάνει το στήθος γιατί το γαλα πχ κοιμάται, ξεκουράζεται τώρα ή δεν είναι πολύ. Βρες κάτι συγκεκριμένο που ταιριάζει στην περίπτωση σας. Νομίζω θα σε βοηθούσε. 

On 6/8/2019 at 2:45 ΠΜ, Astrien είπε:

Oλα τα παιδιά γκρινιάζουν όταν δεν τους αρέσει κάτι. Από εκεί και πέρα, δεν μπορείς να τους μάθεις ότι όταν γκρινιάζουν τα προσέχεις, αλλιώς όχι, γιατί θα έχεις ένα παιδί που γκρινιάζει συνεχώς και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. Υποθέτοντας ότι κατά τα άλλα είναι ένα υγιές παιδάκι, υπάρχει φαγητό και νερό και οι επισκέπτες δεν έχουν έρθει την ώρα που θηλάζετε κάθε μέρα, μην της μάθεις ότι επειδή γκρινιάζει, μπορεί να θηλάσει. Είναι καλύτερα να εξηγήσεις με ήρεμο τόνο ότι δεν είναι η ώρα τώρα (χωρίς να το συνδέσεις με τους καλεσμένους), να της προτείνεις κάτι άλλο να κάνει, και στη χειρότερη, άσε την να γκρινιάζει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...