Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Tικ ματιων και ωμων και περιεργες κινησεις στα δαχτυλα χεριων

Recommended Posts

Καλησπερα,

Η κορη μου ειναι 5 ετων και εχει ξεκινησει εδω και 1,5 μηνα καποια τικ. Ανοιγοκλεινει το ματι της οταν μιλαει κυριως και σηκωνει τους ωμους της σαν κατι να την ενοχλει. Επισης, κανει κατι περιεργες κινησεις με τα δαχτυλα του χεριου της και στα δυο χερια. Κινει συνεχως τα δαχτυλα της ενω ειναι σε ηρεμια και τεντωνει τα δαχτυλα ενωνοντας συνεχως τον αντιχειρα με τον δεικτη σε περιεργη θεση, μη εχοντας τα σε φυσικη θεση χαλαρωσης.

Τι μου προτεινετε; Να περιμενω λιγο ή να παω σε καποιον γιατρο. Ανησυχω κυριως για τα χερια, γιατι δειχνει να μην κανει και τις λαβες σωστα οταν πιανει πραγματα, χρησιμοποιωντας τα 4 δαχτυλα και οχι τοσο τον αντιχειρα...Κατι γινεται με τις λεπτες δεξιοτητες των δακτυλων δηλαδη

Κατα τα αλλα η συμπεριφορα της ειναι κανονικη για την ηλικια της

Επεξεργάστηκαν by polakis

Διαφημίσεις

Just now, polakis είπε:

Καλησπερα,

Η κορη μου ειναι 5 ετων και εχει ξεκινησει εδω και 1,5 μηνα καποια τικ. Ανοιγοκλεινει το ματι της οταν μιλαει κυριως και σηκωνει τους ωμους της σαν κατι να την ενοχλει. Επισης, κανει κατι περιεργες κινησεις με τα δαχτυλα του χεριου της και στα δυο χερια. Κινει συνεχως τα δαχτυλα της ενω ειναι σε ηρεμια και τεντωνει τα δαχτυλα ενωνοντας συνεχως τον αντιχειρα με τον δεικτη σε περιεργη θεση, μη εχοντας τα σε φυσικη θεση χαλαρωσης.

Τι μου προτεινετε; Να περιμενω λιγο ή να παω σε καποιον γιατρο. Ανησυχω κυριως για τα χερια, γιατι δειχνει να μην κανει και τις λαβες σωστα οταν πιανει πραγματα, χρησιμοποιωντας τα 4 δαχτυλα και οχι τοσο τον αντιχειρα...Κατι γινεται με τις λεπτες δεξιοτητες των δακτυλων δηλαδη

Κατα τα αλλα η συμπεριφορα της ειναι κανονικη για την ηλικια της

Υπάρχει κατι που την αγχώνει; Πχ αλλαγή σχολείου τον Σεπτέμβρη που το εχετε κανει θεμα και το συζητάτε στο σπίτι;

Εγω αν ειχα στο σχολειο ενα παιδί που δεν ειχε εμφανίσει κάποιο αλλο πρόβλημα στην διάρκεια της χρονιάς  και επι ενα μισή μήνα εμφάνιζε τικ θα παρέπεμπα τους γονείς να κανουν ενα ραντεβού με παιδοψυχίατρο. Μια καλη ιδέα επισης ειναι να βιντεοσκόπησετε  το παιδί χωρις να το αντιληφθεί για να μπορέσει ο γιατρος να εχει ικανοποιητική εικόνα.

Βασικα αν προκειται μονο για τικ μην αφήσετε να παγιωθεί.

Δεν ειναι θεμα σχολειου οχι. Ειναι γενικα ντροπαλο και ευαισθητο παιδι. Δεν ξερω τι την αγχωνει. Εχω κανει βιντεο και θα παω αρχικα σε εναν νευρολογο και μετα σε παιδοψυχολογο. Και πως δεν αφηνεις ενα τικ να παγιωθει; Που να ξερω τι να κανω; Παντως δεν της λεμε τιποτα για τα τικ.

Επεξεργάστηκαν by polakis

Just now, polakis είπε:

Δεν ειναι θεμα σχολειου οχι. Ειναι γενικα ντροπαλο και ευαισθητο παιδι. Δεν ξερω τι την αγχωνει. Εχω κανει βιντεο και θα παω αρχικα σε εναν νευρολογο και μετα σε παιδοψυχολογο. Και πως δεν αφηνεις ενα τικ να παγιωθει; Που να ξερω τι να κανω; Παντως δεν της λεμε τιποτα για τα τικ.

Δεν το αφηνεις να παγιωθεί αν δραστηριοποιηθείς άμεσα. Αν πχ συμβαίνει 1μιση μήνα και αποφασίσετε να το δείτε απο Σεπτέμβρη θεωρω οτι δίνεις χρόνο να παγιωθεί. Επισης θεωρω τον παιδοψυχίατρο πιο ειδικό καθως εχει και την ιατρική γνώση να παρέμβει αλλα μπορει να ανταποκριθεί και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Καλημερα! 

Εμας ο γιος μας ειναι 4 ετων και προσφατα ξεκινησε να κανει ενα τικ που ειναι σαν Χασμουρητό. Πηγαμε στην κ.Κικα παιδονευρολόγο στο Μητερα και μας ειπε οτι ειναι τικ κατα 99% και αφου μας ρωτησε εαν εχουμε ιδιωτική ασφάλιση να του κανουμε και μοα μαγνητικη. 

Θα παμε να παρουμε κ αλλη μια αποψη φυσικα αμεσα. 

Υπαρχουν μερες που το κανει παρα πολυ λιγο, υπαρχουν μερες που το κανει πολυ εντονα. Δεν εχουμε καταφερει να το συνδέσουμε με κατι που συμβαινει, διοτι γινεται συο αμαξι, στον καναπε, οταν παιζει...σε καθε στιγμη μπορει να το κανει. 

Μηπως ειναι κατι αλλο; 

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, Apostolis_22 είπε:

Καλημερα! 

Εμας ο γιος μας ειναι 4 ετων και προσφατα ξεκινησε να κανει ενα τικ που ειναι σαν Χασμουρητό. Πηγαμε στην κ.Κικα παιδονευρολόγο στο Μητερα και μας ειπε οτι ειναι τικ κατα 99% και αφου μας ρωτησε εαν εχουμε ιδιωτική ασφάλιση να του κανουμε και μοα μαγνητικη. 

Υπαρχουν μερες που το κανει παρα πολυ λιγο, υπαρχουν μερες που το κανει πολυ εντονα. Δεν εχουμε καταφερει να το συνδέσουμε με κατι που συμβαινει, διοτι γινεται συο αμαξι, στον καναπε, οταν παιζει...σε καθε στιγμη μπορει να το κανει. 

Μηπως ειναι κατι αλλο; 

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να σου πούμε εμείς τι είναι, από την στιγμή που το θέμα αφορά σε ειδικούς. Γιατί δεν πάτε σε παιδονευρολόγο δημοσίου νοσοκομείου; Θα κάνετε και τις εξετάσεις δωρεάν. Υπάρχουν αξιόλογοι παιδονευρολόγοι εκεί. Γιατί μαγνητική σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα είναι ακριβή, φαντάζομαι.

Εμένα η δικιά μου για μια εποχή τσίμπαγε τα χέρια της (περίπου κανένα 6 μηνο), σε σημείο που έκανε πληγες.. Τα κοκκινίζε και της έβαζα κρέμα.. ήταν 3 τότε αλλά της έφυγε. Μου χε πει και η λογοθεραπευτρια και ο παιδίατρος να μη δίνω σημασία και να μην της λέω τίποτα. Και της πέρασε. Τώρα που πέρασε ο καιρός το απέδωσα στο ότι ήθελε να μιλήσει και δεν μπορούσε. Επίσης εκείνη την εποχή έμεινα κι έγκυος. Της έφυγε όταν πήγε σχολείο και πήρε μπρος ο λόγος της. Εκεί νομίζω το απέδωσα αλλά κανείς δεν ξέρει. Μπορεί και η εγκυμοσύνη μου να την επηρέασε, γιατί αλλάξαμε όλοι, άθελά μας, πιθανόν κάτι να μην της άρεσε... Νομίζω περνάνε τέτοια τα παιδάκια. Βλέπω κι εγώ εκεί που εργάζομαι παιδάκια που άλλοτε ανοιγοκλεινουν ματιά, άλλοτε περίεργες κινήσεις με τα χέρια η το στόμα. Με γονεις που το 3σω συζητησει άλλοτε είναι κάτι παθολογικο, άλλοτε καθαρά ψυχολογικό που περνάει. Πιθανών την κόρη σου κάτι να την έχει αγχώσει η στρεσαρει η να το χει δει κάπου και να το μιμείται.. 

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς. Εγώ ανησυχούσα αλλά μου έλεγαν ότι θα φύγει κι έτσι έγινε.. Δεν πήγα δηλαδή σε ειδικό, νομίζω θα με αγχωνε πιο πολύ και θα το καταλάβαινε κι εκείνη ότι κάτι τρέχει. 

Δε σου λέω να μην πας φυσικά, σου λέω τι έκανα εγώ... Ο κάθε γονέας κινείται με ένστικτο, αν σου βγαίνει να πας τότε θα σου πουν οι ειδικοί καλύτερα... 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

On 5/7/2019 at 9:50 ΠΜ, Apostolis_22 είπε:

Καλημερα! 

Μηπως ειναι κατι αλλο; 

Καλημέρα! Θα έλεγα να πας για δεύτερη γνώμη στο παίδων Αγία Σοφία. Έχει εξαιρετικούς παιδονευρολόγους και αν κρίνουν ότι χρειάζεται μαγνητική θα την κάνεις δωρεάν. Αν μπορείς να τραβήξεις βίντεο όταν το κάνει για να έχουν μια εικόνα. 

On 5/7/2019 at 9:50 ΠΜ, Apostolis_22 είπε:

Καλημερα! 

Μηπως ειναι κατι αλλο; 

Τον έχει δει πνευμονολόγος; Το χασμουρητό όπως το περιγράφεις είναι πολύ χαρακτηριστικό όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα λογω άσθματος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...