Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κλωτσιές εμβρύου

Recommended Posts

Καλησπέρα. Δε μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο στην αναζήτηση με μια πρόχειρη ματιά που έριξα γι αυτό ανοίγω θέμα (αν υπάρχει ήδη ας σβηστεί το δικό μου) 

Είμαι 16+3 στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, οπότε μπορώ να ξεχωρίσω ποιες είναι οι κλωτσιές του μωρού και ποιες κινήσεις εντέρου. Στην 1η ένιωθα να κουνιέται ο γιος μου από τη 15-16η εβδομάδα, αλλά μόνο όταν χαλάρωνα στο κρεβάτι ακουμπώντας το χέρι μου στην κοιλιά μου. Το αναγνώρισε κι ο γιατρός μου ότι όντως ήταν κινήσεις εμβρύου μιας και η θέση της μήτρας μου είναι τέτοια που μπορεί να γίνουν αντιληπτές. 

Ρε κορίτσια τώρα, όταν ξαπλώνω ή όταν χαλαρώνω καθιστή, νιώθω να έχει αρχίσει τις κλωτσιές. Κυρίως όταν ξαπλώνω. Είναι όμως φυσιολογικό να κάνει κανονικές κλωτσιές από τώρα; μήπως ενοχλείται από κάτι; 

Υπάρχει κάποια με παρόμοια εμπειρία;; 

Διαφημίσεις

Εγώ όταν ήμουν έγκυος τον γιο  μου τον ''άκουσα πολύ νωρίς'' και λόγω θέσης αλλά λόγω του ότι ήμουν σε ακινησία, από την 16 εβοδμάδα και έπειτα ένιωθα τις κινήσεις του καθημερινά.

Εγώ δεν το έχω περάσει ακόμη, αλλά έχω δει την κοιλιά μιας φίλης μου να χοροπηδάει. Μάλιστα, της ανασήκωνε το φαρδύ καλοκαιρινό της φόρεμα! (Για το ότι είναι κάπως νωρίς... δεν ξέρω, αλλά σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες που στριμώχνεται, δεν θα μπορεί. Οπότε, αν δεν παίξει μπάλα τώρα, πότε θα παίξει; :) )

Επεξεργάστηκαν by Δρυάδα

1 hour ago, ΧρύσαΜ είπε:

Καλησπέρα. Δε μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο στην αναζήτηση με μια πρόχειρη ματιά που έριξα γι αυτό ανοίγω θέμα (αν υπάρχει ήδη ας σβηστεί το δικό μου) 

Είμαι 16+3 στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, οπότε μπορώ να ξεχωρίσω ποιες είναι οι κλωτσιές του μωρού και ποιες κινήσεις εντέρου. Στην 1η ένιωθα να κουνιέται ο γιος μου από τη 15-16η εβδομάδα, αλλά μόνο όταν χαλάρωνα στο κρεβάτι ακουμπώντας το χέρι μου στην κοιλιά μου. Το αναγνώρισε κι ο γιατρός μου ότι όντως ήταν κινήσεις εμβρύου μιας και η θέση της μήτρας μου είναι τέτοια που μπορεί να γίνουν αντιληπτές. 

Ρε κορίτσια τώρα, όταν ξαπλώνω ή όταν χαλαρώνω καθιστή, νιώθω να έχει αρχίσει τις κλωτσιές. Κυρίως όταν ξαπλώνω. Είναι όμως φυσιολογικό να κάνει κανονικές κλωτσιές από τώρα; μήπως ενοχλείται από κάτι; 

Υπάρχει κάποια με παρόμοια εμπειρία;; 

Εχω την εντύπωση πως οι κλωστιες γίνονται αισθητές όταν το μωρό καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της μήτρας και ακουμπά τα τοιχώματα της. 

Εσύ έχεις μία εμπειρία απ την πρωτη εγκυμοσύνη που μάλιστα ακουσες το μωρό σου νωρίς και μπορείς να ξεχωριζεις τις κινήσεις από τώρα. Ισως έχει να κάνει με την θεση του πλακούντα, τα κιλά σου και την δραστηριότητα του μωρού.  

Δεν νομίζω πως ενοχλείται αλλά ρώτα το γιατρό σου. Με το καλό!

Διαφημίσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Εχω την εντύπωση πως οι κλωστιες γίνονται αισθητές όταν το μωρό καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της μήτρας και ακουμπά τα τοιχώματα της. 

Εσύ έχεις μία εμπειρία απ την πρωτη εγκυμοσύνη που μάλιστα ακουσες το μωρό σου νωρίς και μπορείς να ξεχωριζεις τις κινήσεις από τώρα. Ισως έχει να κάνει με την θεση του πλακούντα, τα κιλά σου και την δραστηριότητα του μωρού.  

Δεν νομίζω πως ενοχλείται αλλά ρώτα το γιατρό σου. Με το καλό!

Σε ευχαριστώ πολύ!! Θα τον ρωτήσω 

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια μου είμαι 18 χρονών και είμαι στην 25η εβδομάδα δηλαδή διανύω των 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου στα δυδιμακια μου. Πολλές φορές οι κλωτσιές τους είναι τρομερά επώδυνες. Είναι λογικό?μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...