Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέντρα μελέτης/φροντιστηριακά μαθήματα για παιδιά Δημοτικού

Recommended Posts

Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου πως λειτουργούν, μπορείτε να με κατατοπίσετε;

Πως λειτουργούν, τι είδους τμήματα υπάρχουν και με πόσους μαθητές, εάν εστιάζουν εξατομικευμένα σε κάθε μαθητή, εάν μπορείς να διαλέξεις μαθήματα ή μέρες/ώρες προετοιμασίας και να μην είναι σε καθημερινή βάση κτλ. Και πόσο κοστίζουν περίπου...

Γενικώς, οποιαδήποτε πληροφορία έχετε.

Διαφημίσεις

On 29/5/2019 at 3:53 ΜΜ, erin0000 είπε:

Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου πως λειτουργούν, μπορείτε να με κατατοπίσετε;

Πως λειτουργούν, τι είδους τμήματα υπάρχουν και με πόσους μαθητές, εάν εστιάζουν εξατομικευμένα σε κάθε μαθητή, εάν μπορείς να διαλέξεις μαθήματα ή μέρες/ώρες προετοιμασίας και να μην είναι σε καθημερινή βάση κτλ. Και πόσο κοστίζουν περίπου...

Γενικώς, οποιαδήποτε πληροφορία έχετε.

Από τις εμπειρίες των συμμαθητών των παιδιών μου, γενικά απευθύνονται (τα περισσότερα, όχι όλα φαντάζομαι) σε μαθητές που δεν διαβάζουν μόνοι, και συνηθως απλά τους "λύνουν" τα μαθήματα του σχολείου και τα "διαβάζουν". Τα 2-3 που υπάρχουν στη γειτονιά μας, είναι αποδεδειγμένα κάτι σαν εγγύηση στο να μη μάθει το παιδί ποτέ να διαβάζει, όσα παιδάκια πήγαν, απλά κυριολεκτικά έμαθαν να μην μελετάνε αλλά να περιμένουν κάποιον άλλον να τους λύσει τις ασκήσεις. Καμία σχέση δηλαδή με μελέτη ημερήσιου σχολείου.

Υπάρχουν κέντρα με διάφορες τιμές, διαφορετικά ωράρια,  διαφορετική αποτελεσματικότητα, διαφορετικό αριθμό μαθητών. 

Πρέπει να πας μόνη σου στα κέντρα της περιοχής σου και να δεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο με τα δικά σου θέλω. Επίσης να κάνεις κ έρευνα σε γονείς που πάνε τα παιδιά τους σε τέτοια κέντρα.

Ενδεικτικά θα σου πω για τα κέντρα της περιοχής μου. Περίπου 100 € το μήνα για το παιδί, 2 με 3 ώρες καθημερινά (2 με 4 ή 2 με 5 ή 3 με 5), γύρω στα 8 παιδάκια σε κάθε τάξη. Τα παιδιά της κάθε τάξης των κέντρων μελέτης είναι διαφόρων σχολικών τάξεων, σε άλλα κέντρα βάζουν τις μικρότερες τάξεις μαζί, σε άλλα κέντρα βάζουν πρωτάκια με εκτάκια ή κάπως έτσι. 

Για το αν εστιάζουν εξατομικευμένα σε κάθε παιδί, έχω ακούσει και θετικά και αρνητικά για αυτό (από μητέρες που πάνε τα παιδιά τους σε διάφορα κέντρα).

Προσωπική εμπειρία δεν έχω,  αν και το είχα ψάξει αρκετά,  γιατί τελικά δεν καταλήξαμε σε κέντρο μελέτης, καθ' όσον τα κέντρα που έχουμε στην περιοχή μου δεν διαθέτουν επαγγελματικό μεταφορικό μέσο (και δεν ήθελα να τα βάζω στο Ι.Χ. του πατέρα της ιδιοκτήτριας ας πούμε),  οπότε προτίμησα το ολοήμερο στο σχολείο με ό,τι θετικό και αρνητικό έχει αυτή η λύση.

Δεν ξέρω εάν το κέντρο μελέτης το χρειάζεσαι για ενίσχυση της μελέτης του παιδιού (καθαρά φροντιστηριακό δλδ) ή ως λύση για το παιδί για μετά το σχόλασμα στις 1.15 εάν εργάζεσαι. Γιατί αλλιώς το ψάχνεις στην 1η (που εγώ θα προτιμούσα δασκάλα στο σπίτι) και αλλιώς στην 2η περίπτωση .

Επεξεργάστηκαν by annoulen

On 30/5/2019 at 8:47 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Από τις εμπειρίες των συμμαθητών των παιδιών μου, γενικά απευθύνονται (τα περισσότερα, όχι όλα φαντάζομαι) σε μαθητές που δεν διαβάζουν μόνοι, και συνηθως απλά τους "λύνουν" τα μαθήματα του σχολείου και τα "διαβάζουν". Τα 2-3 που υπάρχουν στη γειτονιά μας, είναι αποδεδειγμένα κάτι σαν εγγύηση στο να μη μάθει το παιδί ποτέ να διαβάζει, όσα παιδάκια πήγαν, απλά κυριολεκτικά έμαθαν να μην μελετάνε αλλά να περιμένουν κάποιον άλλον να τους λύσει τις ασκήσεις. Καμία σχέση δηλαδή με μελέτη ημερήσιου σχολείου.

Ναι ε;;  Όχι δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση...

On 31/5/2019 at 2:09 ΜΜ, annoulen είπε:

Υπάρχουν κέντρα με διάφορες τιμές, διαφορετικά ωράρια,  διαφορετική αποτελεσματικότητα, διαφορετικό αριθμό μαθητών. 

Πρέπει να πας μόνη σου στα κέντρα της περιοχής σου και να δεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο με τα δικά σου θέλω. Επίσης να κάνεις κ έρευνα σε γονείς που πάνε τα παιδιά τους σε τέτοια κέντρα.

Ενδεικτικά θα σου πω για τα κέντρα της περιοχής μου. Περίπου 100 € το μήνα για το παιδί, 2 με 3 ώρες καθημερινά (2 με 4 ή 2 με 5 ή 3 με 5), γύρω στα 8 παιδάκια σε κάθε τάξη. Τα παιδιά της κάθε τάξης των κέντρων μελέτης είναι διαφόρων σχολικών τάξεων, σε άλλα κέντρα βάζουν τις μικρότερες τάξεις μαζί, σε άλλα κέντρα βάζουν πρωτάκια με εκτάκια ή κάπως έτσι. 

Για το αν εστιάζουν εξατομικευμένα σε κάθε παιδί, έχω ακούσει και θετικά και αρνητικά για αυτό (από μητέρες που πάνε τα παιδιά τους σε διάφορα κέντρα).

Προσωπική εμπειρία δεν έχω,  αν και το είχα ψάξει αρκετά,  γιατί τελικά δεν καταλήξαμε σε κέντρο μελέτης, καθ' όσον τα κέντρα που έχουμε στην περιοχή μου δεν διαθέτουν επαγγελματικό μεταφορικό μέσο (και δεν ήθελα να τα βάζω στο Ι.Χ. του πατέρα της ιδιοκτήτριας ας πούμε),  οπότε προτίμησα το ολοήμερο στο σχολείο με ό,τι θετικό και αρνητικό έχει αυτή η λύση.

Δεν ξέρω εάν το κέντρο μελέτης το χρειάζεσαι για ενίσχυση της μελέτης του παιδιού (καθαρά φροντιστηριακό δλδ) ή ως λύση για το παιδί για μετά το σχόλασμα στις 1.15 εάν εργάζεσαι. Γιατί αλλιώς το ψάχνεις στην 1η (που εγώ θα προτιμούσα δασκάλα στο σπίτι) και αλλιώς στην 2η περίπτωση .

8 παιδάκια διαφόρων τάξεων;;; ό,τι να ναι...

Θέλω κάτι καθαρά φροντιστηριακό και εξατομικευμένο, αλλά δεν θέλω δάσκαλο στο σπίτι...

Και εννοείται θα πηγαίνω μόνη μου το παιδί εκεί... Γιατί βάζουν και σχολικά; δεν το ήξερα αυτό...

Just now, erin0000 είπε:

Ναι ε;;  Όχι δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση...

Θέλω κάτι καθαρά φροντιστηριακό και εξατομικευμένο, αλλά δεν θέλω δάσκαλο στο σπίτι...

Και εννοείται θα πηγαίνω μόνη μου το παιδί εκεί... Γιατί βάζουν και σχολικά; δεν το ήξερα αυτό...

Tα κέντρα αυτά απευθύνονται σε γονείς που δεν είναι σπίτι. Δεν ειναι το μέρος που θα πάει ένα παιδί π.χ. με μαθησιακες δυσκολίες ή άλλες ανάγκες. Το όλο νόημα είναι ότι δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι να βοηθήσει ή να επιβλέψει τη μελέτη, γιατί οι γονείς δουλεύουν αργά  και δεν καλύπτονται από το ολοήμερο, οι δεν έχουν οι ίδιοι βασικές γνώσεις δημοτικού να απαντήσουν σε απορίες (π.χ. αλλοδαποί που δεν μπορούν να διαβάσουν ελληνικά). Φροντιστήριο με την έννοια του να μάθει κάτι ένα παιδί με μη μαθησιακές δυσκολίες, έτσι κι αλλιώς δε νοείται σε αυτές τις ηλικίες. Εκτός αν π.χ. είναι προετοιμασία για κάποιες εξετάσεις σε άλλα σχολεία κλπ, που και πάλι συνήθως είναι λίγα ειδικά φροντιστήρια.

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Πρέπει να το ψάξεις πολύ. Δεν σημαίνει ότι παντού είναι έτσι, αλλά, απ' ότι έχω ακούσει, συνήθως είναι έτσι. 

Εάν δεν θέλεις δάσκαλο σπίτι, ψάξε και στα φροντιστήρια της περιοχής σου και στα κέντρα μελέτης μήπως κάνουν "ιδιαίτερα" εντός του φροντιστηρίου/κέντρου μελέτης - το έχω ακούσει αυτό για μαθήματα αγγλικών, μπορεί να το κάνουν και σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Στην περιοχή μας επαγγελματικό βανάκι έχει μόνο ένα κέντρο μελέτης,  το οποίο όμως δεν εξυπηρετούσε για μεταφορά από το σχολείο στο κέντρο (που ήθελα εγώ). 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...