Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εσπα σε ιδιωτικό προνηπιο

Recommended Posts

Ξέρετε αν ισχύει το ΕΣΠΑ για ιδιωτικό προνηπιο που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας? 

Ο λογιστής μου είπε πως δεν ισχύει εφόσον είναι υποχρεωτική η φοιτηση. Και στην δική μας πόλη έγινε υποχρεωτική. Στο ίντερνετ δεν μπορώ να το βρω. Και οι λογιστές Καμμια φορά τα λένε αρτζι μπουρτζι. 

Και η διευθύντρια του ιδιωτικού που μου είπε κάτι για ΕΣΠΑ μπερδεμένα κι αυτή δεν την πολυεμπιστευομαι, εκείνη κοιτάει πως να μην δώσει πίσω την προκαταβολή και φοβάμαι μη μου λέει και μπαρούφες. Όσες μαμάδες ξέρω δεν ξέρει τίποτα Καμμια. 

Ρωτάω διότι αν οι συνθήκες στο δημόσιο προνηπιο που θα μας στείλουν δεν είναι καλές, σκέφτομαι μήπως τη συνεχίσω στο σχολείο που την πηγαίνω όπου έχει και προνηπιο και μέχρι τώρα πηγαίναμε με ΕΣΠΑ. 

Ελπίζω όμως όλα να είναι καλά και να μην έχουμε κανένα θέμα γιατί μεταξύ μας και εκεί που την πάω στο ιδιωτικό  δεν τρελαίνομαι κιόλας. 

Τι ξέρετε? Πείτε μου έγκυρα αν ξέρετε. Έχω μπερδευτεί με όλα. Ευχαριστω

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ... Οπότε ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά με το δημόσιο και να είναι όλα καλά.. Γιατί να δίνω τοσα σε ένα σχολείο που δε με καλύπτει κιόλας εντελώς δεν αξίζει.. 

Μία ακόμα ερώτηση. Κανονικά δεν πρέπει να μου δώσει πίσω την προκαταβολή για τη θέση? Υποτίθεται τότε δεν είχαν οριστικοποιηθεί όλα αυτά με την υποχρεωτική φοιτηση και υποτίθεται θα πηγαίναμε με ΕΣΠΑ αν και εφόσον δε μας έπαιρναν στο προνηπιο. Μου κάνει λίγα νερά, πιστεύω θα τη δώσει αλλά ποιο είναι το σωστό? Για να ξέρω αν έκανα καλά που τη ζήτησα δηλαδή.. 

Από τη μια γνωρίζω πως μεταξύ κυρίων προκαταβολες δε δίνονται πίσω, από την άλλη εφόσον ενημερώνω Εγκαιρα και δε θα φοιτησουμε εκεί και η θέση ανοίγει-και υποτίθεται σφιζει από παιδιά κάθε χρόνο που απορρίπτει λόγω έλλειψης θέσεων.. - ποιος ο λόγος να την κρατήσει? 

Εσείς τι λέτε? 

Φυσικά και πρέπει να σου δώσει πίσω την προκαταβολή.

Δεν ευθύνεσαι εσύ για το γεγονός ότι ο Δήμος σας αποφάσισε να ενταχθεί στο υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 4, δεν άλλαξες γνώμη.

Και προσπερνάω το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε καν να ζητάει χρήματα για κράτηση θέσης μέσω ΕΣΠΑ!

Και κατά βάση, άσχετα με όσα ισχύουν νομικά ή τι μπορεί να επικαλεστεί, είναι θέμα φιλότιμου. Αν δεν είναι φιλάργυρη και έχει "τσίπα" κατά το κοινώς λεγόμενο θα πρέπει να τα δώσει. Τα 200 ε θα τη σώσουν; 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Δ εχω εμπειρια με ιδιωτικο σχολειο, αλλα συμφωνω οτι δ επρεπε να υπαρχει προκαταβολη, κ εφοσον δ θα φοιτησει εκει φυσικα κ πρεπει να επιστραφει, δ αλλαξες εσυ γνωμη

Πρώτη φορά ακούω για προκαταβολή !!!Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας.

Εμένα το μόνο που κάνουν κάθε χρόνο απο τον παιδικό είναι απλά να με ρωτούν αν θα συνεχίσω στο ίδιο σχολείο για να κρατήσουν την θέση, χρήματα ως προκαταβολή ποτέ δεν μου ζήτησαν!! Ακόμα πιο άσχημο είναι το γεγονός ότι αυτά τα ζήτησε για να κρατήσει την θέση ώστε να πάρει το παιδί μέσω ΕΣΠΑ., ντροπή της!

Δεν το ήξερα ότι δεν επιτρέπεται. Ζητάει πάντα χωρίς απόδειξη φυσικά, υποτίθεται πως αν μας πάρουν με εσπα στη δίνει πίσω.. 

Και μάλιστα από τον Δεκέμβρη αγχωνοντας μας πως δε θα υπάρχει θέση. Οπότε εκεί τι να κάνεις.. 

Γενικά παντως δεν είμαι και πολύ ευχαριστημενη, η διευθύντρια είναι φιλοχρηματη κάνει καθαρό εμπόριο. Η δασκάλα μας είναι καλή αλλά δεν αρκεί καθώς διαφορά δε μου άρεσαν. Βέβαια η μικρή ήταν και ειναι πάντα ευπροσαρμοστη και όπου παιδιά περνάει καλά, αυτό με κρατούσε. 

Τώρα πια νομίζω θα δω το σχολείο στην πραγματική του διάσταση. 

14 hours ago, Josephine said:

Σε καμια 10ρια παιδικους που εψαξα παντα ζητουν προκαταβολή η εγγραφή την πρωτη χρονιά. 

Εγγραφή εννοείται πληρώνεις-στο δικό μας πληρώνουμε κάθε χρόνο- όμως προκαταβολή για να κρατήσουν την θέση για την επόμενη σχολική χρονιά δεν το έχω ακούσει ποτέ, αυτό μου κάνει εντύπωση, εσύ βρήκες παιδικό που σας ζήτησε χρήματα προκειμένου να κρατήσουν την θέση για να φοιτήσετε εκεί την επόμενη χρονιά? Είναι ειλικρινής η απορία μου γιατί θεωρούσα δεδομένο πως αυτό είναι παράλογο να συμβαίνει.

6 hours ago, Nefeli2014 said:

Και μάλιστα από τον Δεκέμβρη αγχωνοντας μας πως δε θα υπάρχει θέση. Οπότε εκεί τι να κάνεις.. 

Έχει περάσει σε άλλο επίπεδο η γυναίκα!

άνθρωποι είμαστε, αν κάτι  τύχει και δεν θέλει κάποιος να συνεχίσει εκεί?? αν κάτι συμβεί και την επόμενη χρονιά ένας γονέας δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικό παιδικό και επιλέξει δημόσιο? με ποια λογική ζητάει προκαταβολή για την φοίτηση του παιδιού στο σχολείο 9 μήνες νωρίτερα??Σε αυτό το διάστημα πολλά μπορεί να μεσολαβήσουν που θα αλλάξουν τα δεδομένα της εκάστοτε οικογένειας και κατά συνέπεια και την επιλογή ενός ιδιωτικού παιδικού.

Διαφημίσεις

Είμαι σίγουρη ότι για τα παιδιά που μπαίνουν με ΕΣΠΑ δεν επιτρέπεται να ζητάνε εγγραφή και έξοδα γραφικής ύλης. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχει το πρόγραμμα, για να καλύψει το βασικό οικονομικό θέμα.

[...Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως αυτές αναφέρονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης κάθε Φορέα, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α1.3, Α2, Β.1. και Β.2. και ως εκ τούτου, ο Φορέας / Δομή δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τους/τις ωφελούμενους/νες για την παροχή των υπηρεσιών που καλύπτει η «Αξία Τοποθέτησης» (voucher)....] από την τελευταία πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ.

Παλαιότερες προσκλήσεις το έγγραφαν ακόμα πιο καθαρά, πχ  

[...Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α2, Β1 και Β2, ανά θέση και ως εκ τούτου, ο Ανάδοχος δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τις ωφελούμενες (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων. Οι τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμπι, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων κ.ά.) που παρέχονται από τις Δομές και είναι προαιρετικές, εφόσον τις επιλέξουν οι ωφελούμενες θα επιβαρύνουν οικονομικά τις ίδιες»...]

Καταλαβαίνω ότι μπορούν να ζητήσουν χρήματα για μετακίνηση, ή  για σίτιση (αν δεν το καλύπτει το πρόγραμμά τους) καθώς και για δραστηριότητες που προσφέρουν εξωτερικοί συνεργάτες (πχ κολυμβητήριο, αγγλικά κλπ) αλλά όχι για τις βασικές παροχές. Κάθε σταθμός έχει ορίσει συγκεκριμένη χωρητικότητα για ΕΣΠΑ, ξέρει οτι θα πάρει χ παιδιά. Κανονικά, βγαίνουν τα αποτελέσματα και εφόσον υπάρχει θέση σε παίρνουν. Αν ο σταθμός το επιθυμεί, μπορεί να κρατήσει θέσεις για γονείς που γνωρίζουν ότι την επόμενη χρονιά θα δικαιούνται voucher αλλά χρήματα για εγγραφή ή κράτηση θέσης δεν δικαιούται να ζητήσει. 

Εγώ για γραφικη ύλη πλήρωσα 100 ευρω για όλο τον χρονο. Δεν ήξερα πως δεν επιτρέπεται. Αλλά για σίτιση δε πληρώνω και κανει δύο γεύματα εκεί σε 4 ώρες.. Μια η άλλη? Δεν ξέρω, τι να πω.. 

Το θέμα είναι πως θέλω να πάω και τη μικρή εκεί εξ ανάγκης, όχι τώρα κοντά βέβαια. Μπορεί μέχρι τότε να έχω βρει άλλο σταθμό.. Απλώς με βολεύει από κάποιες απόψεις και δεν έχω βρει άλλον που να πληρεί αυτά που χρειάζομαι..:/ Γιαυτό σιωπώ προς το παρόν.. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν τα ήξερα όλα αυτά.. 

Εμένα Συγκεκριμένα μου ζήτησαν προκαταβολή για κράτηση θέσης κι αν γίνουνε δεκτοί με το εσπα, μας τα επιστρέφουν. Τελικά γίναμε δεκτοί. Αλλά τα ξαναεδωσα για κράτηση θέσης για την επόμενη χρονιά. Που τελικά δεν ισχύει το ΕΣΠΑ στα ιδιωτικά προνηπια. Όταν τα ζήτησα πίσω μου είπε πως κανονικά δεν είναι σωστό διότι οι εγγραφές σταματούν όπου να ναι κι έχει κρατηθεί η θέση. "Μ... Μην πω την λέξη"δηλαδή. Μου είπαν αρχές του επόμενου θα μου τα δώσουν. Αν δε δω φως τι θα τους πω, μου λέτε? Σκέφτομαι μήπως τους ξαναχρειαστω είδεμι δεν έχω κανένα Θεμα να το Κανω θέμα. Αλλά... Πως λέτε να το χειριστώ? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...