Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η πεθερα μου με ακυρωνει μπροστα στο παιδι μου

Εvi

Recommended Posts

Καλησπερα με την πεθερα μου μενουμε διπλα εχουμε κοινη αυλη εχω ενα αγορακι 2 χρονων κ οποτε εχει καλες μερες βγενουμε στην αυλη οταν διαφωνω με το παιδι μου η πεθερα μου παντα με ακυρωνει με αποτελεσμα εκεινη την στιγμη να βγενω κακια μπροστα στο παιδι μου κ αυτη η καλη δεν ξερω δεν της εχω μιλησει ακομα σας εχει τυχει καμια σας πως το αντιμετοποισατε? 

Διαφημίσεις

15 hours ago, Εvi said:

Καλησπερα με την πεθερα μου μενουμε διπλα εχουμε κοινη αυλη εχω ενα αγορακι 2 χρονων κ οποτε εχει καλες μερες βγενουμε στην αυλη οταν διαφωνω με το παιδι μου η πεθερα μου παντα με ακυρωνει με αποτελεσμα εκεινη την στιγμη να βγενω κακια μπροστα στο παιδι μου κ αυτη η καλη δεν ξερω δεν της εχω μιλησει ακομα σας εχει τυχει καμια σας πως το αντιμετοποισατε? 

Δεν μου έχει συμβεί αλλά νομίζω πως δεν υπάρχει χειρότερο από το να σε ακυρώνουν τρίτοι μπροστά στο παιδί.

Εγώ θα έλεγε πως όταν μιλάω εγώ δεν θέλω να επεμβαίνει κανείς.

Στην αρχή ειπα να συμφωνησω με την @kotsifikos, αλλα στην πορεια διάβασα το μήνυμα της @erin0000 και άλλαξα γνώμη!!!! Αχχαχαχαχαχαχα 

Εγω για αρχη θα το επαιζα ευγενική και με διπλωματια, οποτε θα της ζητουσα ευγενικά να μην ανακατευεται... Αν δεν επιανε τοπο η καλη μου προθεση, θα εβαζα στο παιχνίδι το σύζυγο και θα ζητουσα να τη βάλει στη θεση της!! Αν ο σύζυγος δεν το εκανε ή αν δεν συμμορφωνοταν η πεθερα, τοτε θα έπαιρνα πιο δραστικα μετρα, με πιο επιθετικο τροπο!!! 

Καλο κουράγιο θα σου ευχηθώ και καλη δύναμη!!! Και αν θες ενημερωσε μας!!! 

19 ώρες πρίν, Εvi είπε:

Διαφημίσεις

20 ώρες πρίν, Εvi είπε:

Κ εμείς έχουμε κοινή αυλή με τα πεθερικά μου κ μπορώ να πω πως σε νιώθω απόλυτα .. εγώ βέβαια δεν έχω θέμα τόσο σε αυτό νομίζω όσο ότι είναι πολύ παρεμβατική ..

Γενικός πιστεύω είναι λίγο δύσκολος ο τρόπος που μπορούμε να χειριστούμε μια τέτοια κατάσταση γιατί όσο να ναι όταν συναναστρέφεσαι καθημερινά με κάποια άτομα θέλοντας κ μη ,πρέπει στην αρχή να βρεθεί το κουμπί ώστε να μην επιρεαστουν κ τα παιδιά . 

Καλό θα είναι αν σε ενοχλεί κάτι να το λες με ευγενικό τρόπο η να πεις στον άντρα σου να της πει αυτό που θες εγώ μέχρι στιγμής κάνω το δεύτερο αν κ ο άντρας μου μου βγάζει το λάδι μέχρι να πει κάτι γιατί δε θέλει να τους στεναχωρεί .. φέτος βέβαια μάλλον θα πάρω πιο δραστικά μέτρα γιατί έξω στην αυλή θα είναι δύο παιδιά ....!!!!

23 ώρες πρίν, Εvi είπε:

Γεια σου και από μένα...κλασικά εικονογραφημένα είτε πεθερά είτε η ίδια η μάνα μας...η γνώμη μου είναι να της το πεις με όμορφο τρόπο στην αρχή μόνη σου,να μην ανακατέψει τον άντρα σου...και αν συνεχίσει να την ακυρώνεις και συ τύπου την μαμά θα ακούς.. η γιαγιά δεν ξέρει...

Εγώ πάλι με το να ακυρώσουμε αυτό που θα πει η γιαγιά δε συμφωνώ γιατί μετά ξεκινάει μια κόντρα ανάμεσα σε νυφη πεθερά η μαμά κόρη που μπερδεύει το παιδί κ το παράδειγμα που του δίνουμε είναι να κάνει κ εκείνο το ίδιο αργότερα . Όπως στη προκειμένη περίπτωση πάνω σε αυτό που ρωτάει η θεματοθετρια το παιδί έχει τη γιαγιά με το μέρος του έτσι κ αλλιώς ,είναι κ κάτι που το συμφέρει κ κάλιστα μπορεί να ακύρωση κ εκείνο τη μαμά κ να πει η γιαγιά ξέρει κ να πάει στη γιαγιά του 

Just now, xaroumenh mama είπε:

Εγώ πάλι με το να ακυρώσουμε αυτό που θα πει η γιαγιά δε συμφωνώ γιατί μετά ξεκινάει μια κόντρα ανάμεσα σε νυφη πεθερά η μαμά κόρη που μπερδεύει το παιδί κ το παράδειγμα που του δίνουμε είναι να κάνει κ εκείνο το ίδιο αργότερα . Όπως στη προκειμένη περίπτωση πάνω σε αυτό που ρωτάει η θεματοθετρια το παιδί έχει τη γιαγιά με το μέρος του έτσι κ αλλιώς ,είναι κ κάτι που το συμφέρει κ κάλιστα μπορεί να ακύρωση κ εκείνο τη μαμά κ να πει η γιαγιά ξέρει κ να πάει στη γιαγιά του 

Είναι πολύ άσχημο όμως για εμένα προσωπικά να επεμβαίνουν στην ανατροφή του παιδιού μου...άλλο να έρθουν να με πιάσουν και να μου πουν ότι μπορώ να διαχειριστώ κάτι διαφορετικά σχετικά με το παιδί και πολύ διαφορετικό την ώρα που το μαλώνω η πχ του λέω να πάει να πλύνει τα χέρια του να επεμβαίνει λέγοντάς άστο καλέ το παιδί...Ένα παράδειγμα λέω...έχω περάσει πολλές φορές από αυτό το στάδιο και το πρώτο που έκανα ήταν άμεσα να μιλήσω σε αυτόν που το κάνει χωρίς να το ακούσει το παιδί,αν όμως συνεχισει τον ακυρώνω γιατί απλά το κάνει επίτηδες.. 

11 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Δεν μου έχει συμβεί αλλά νομίζω πως δεν υπάρχει χειρότερο από το να σε ακυρώνουν τρίτοι μπροστά στο παιδί.

Καλησπερα ναι την επομενη φορα αυτη θα ειναι η απαντηση μου οσο ειναι μικρος ακομα γιατι το κανει αρκετες φορες κ ισως μεγαλονωντας οσο επεμβενει το παιδι δεν θα με ακουει

Διαφημίσεις

πρίν από 43 λεπτά , Νένα 27 είπε:

Είναι πολύ άσχημο όμως για εμένα προσωπικά να επεμβαίνουν στην ανατροφή του παιδιού μου...άλλο να έρθουν να με πιάσουν και να μου πουν ότι μπορώ να διαχειριστώ κάτι διαφορετικά σχετικά με το παιδί και πολύ διαφορετικό την ώρα που το μαλώνω η πχ του λέω να πάει να πλύνει τα χέρια του να επεμβαίνει λέγοντάς άστο καλέ το παιδί...Ένα παράδειγμα λέω...έχω περάσει πολλές φορές από αυτό το στάδιο και το πρώτο που έκανα ήταν άμεσα να μιλήσω σε αυτόν που το κάνει χωρίς να το ακούσει το παιδί,αν όμως συνεχισει τον ακυρώνω γιατί απλά το κάνει επίτηδες.. 

@Νένα 27 ναι σε κατι τετοια επεμβενει οπως στο παραδειγμα σου με αποτελεσμα το παιδι να κλαιει κ η πεθερα μου να επεμβενει κ να πιγενει στην αγκαλια της κ νιωθω ασχημα εκεινη την ωρα γιατι στα ματια του παιδιου μου νομιζω βγενω κακια

6 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

Κ εμείς έχουμε κοινή αυλή με τα πεθερικά μου κ μπορώ να πω πως σε νιώθω απόλυτα .. εγώ βέβαια δεν έχω θέμα τόσο σε αυτό νομίζω όσο ότι είναι πολύ παρεμβατική ..

Γενικός πιστεύω είναι λίγο δύσκολος ο τρόπος που μπορούμε να χειριστούμε μια τέτοια κατάσταση γιατί όσο να ναι όταν συναναστρέφεσαι καθημερινά με κάποια άτομα θέλοντας κ μη ,πρέπει στην αρχή να βρεθεί το κουμπί ώστε να μην επιρεαστουν κ τα παιδιά . 

Καλό θα είναι αν σε ενοχλεί κάτι να το λες με ευγενικό τρόπο η να πεις στον άντρα σου να της πει αυτό που θες εγώ μέχρι στιγμής κάνω το δεύτερο αν κ ο άντρας μου μου βγάζει το λάδι μέχρι να πει κάτι γιατί δε θέλει να τους στεναχωρεί .. φέτος βέβαια μάλλον θα πάρω πιο δραστικά μέτρα γιατί έξω στην αυλή θα είναι δύο παιδιά ....!!!!

Καλησπερα νομιζω οπως μου ειπαν κ τα υπολιπα κοριτσια να της πω με ομορφο τροπο να μην επεμβενει αν πω στον αντρα μου να της το πει εκεινη θα πει αλλα δικα της κ στο τελος να μαλωσουμε με τον αντρα μου οποτε λεω να το παρω πανω μου

11 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Καλησπερα την επομενη φορα αυτη θα ειναι η απαντηση μου 

2 hours ago, Εvi said:

Καλησπερα την επομενη φορα αυτη θα ειναι η απαντηση μου 

και πολύ καλά θα κάνεις, δεν χρειάζεται φωνές ούτε τσακωμούς, ευγενικά ήρεμα και ωραία..''κυρία τάδε σας παρακαλώ όταν μιλάω στο παιδί μην επεμβαίνετε'' και αν συνεχιστεί συνεχίζεις και εσείς, μέχρι την στιγμή που θα σταματήσει.

3 ώρες πρίν, Εvi είπε:

Καλησπερα νομιζω οπως μου ειπαν κ τα υπολιπα κοριτσια να της πω με ομορφο τροπο να μην επεμβενει αν πω στον αντρα μου να της το πει εκεινη θα πει αλλα δικα της κ στο τελος να μαλωσουμε με τον αντρα μου οποτε λεω να το παρω πανω μου

Καλύτερα λοιπόν που θες να το πάρεις πανω σου .. κ θα το πεις με ευγενικό τρόπο ..!! Αν το συνεχίζει  όμως κ το παιδί πηγαινει κλεγοντας σε εκείνη μπορεις να το πάρεις με ωραίο τρόπο κ να πεις ξέρω πόσο πολύ θες να παίξεις κ πόσο αγαπάς τη γιαγιά όπως κ εκείνη το ίδιο αλλά έχουν περάσει χρόνια από όταν τα παιδιά της γιαγιάς ήταν μικρά κ έχει ξεχάσει πως πχ πριν το φαγητό πάντα πλένουμε τα χέρια. Η η γιαγιά μεγάλωσε διαφορετικά τα παιδιά της εγώ κ ο μπαμπάς σου σε μεγαλώνουμε διαφορετικά κ πριν το φαγητό πάντα πλένουμε τα χέρια έλα αγάπη μου να να πληνουμε τα χέρια κ το παίρνεις στην αγκαλιά σου να πάτε να πλύνει τα χέρια του κ ας κλαίει εσύ το παρηγορεις κ μετά του λες να μυρίσεις τα χεράκια του που μυρίζουν τόσο όμορφα ..!!!!!

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Εvi είπε:

@Νένα 27 ναι σε κατι τετοια επεμβενει οπως στο παραδειγμα σου με αποτελεσμα το παιδι να κλαιει κ η πεθερα μου να επεμβενει κ να πιγενει στην αγκαλια της κ νιωθω ασχημα εκεινη την ωρα γιατι στα ματια του παιδιου μου νομιζω βγενω κακια

Πω πω...τα έχω περάσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα...εμένα μου τα έκανε αυτά η μητριά μου...έβαζα το παιδί μου τιμωρία στο δωμάτιο μέχρι να σκεφτεί τι λάθος έκανε και πήγαινε και το έβγαζε λέγοντάς του μην την ακούς είμαι εγώ εδώ...γγγγρρρρ.....σκέψου ότι αναγκαζόμουν να κλειδωνω την πόρτα για να μην τον βγάζει έξω δεν την ένοιαζε τίποτα...να μην το βάζεις κάτω...είναι παιδί σου αν έχει καλή θέληση και το κάνει άθελά της θα σταματήσει άμα της μιλήσεις...

10 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

Εκτός από την πεθερά ή την μαμά, θα βρεθούν και άλλοι στην πορεία που μπορεί να μας ακυρώνουν μπροστά στο παιδί. Συγγενείς, φίλοι, ακόμα και άσχετοι στον δρόμο. Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση με όλους, ούτε να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι σωστό. Άρα θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Η καλύτερη αντιμετώπιση νομίζω είναι να μην αφήνεις τον άλλον να σε ακυρώσει. Όποιος και να είναι αυτός. Ακόμα και να διαφωνεί κάποιος τρίτος, σημασία έχει αυτό που θα πει ο γονιός.

Άρα δεν πρόκειται για καμιά κόντρα νύφης και πεθεράς.

Just now, erin0000 είπε:

Εκτός από την πεθερά ή την μαμά, θα βρεθούν και άλλοι στην πορεία που μπορεί να μας ακυρώνουν μπροστά στο παιδί. Συγγενείς, φίλοι, ακόμα και άσχετοι στον δρόμο. Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση με όλους, ούτε να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι σωστό. Άρα θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Η καλύτερη αντιμετώπιση νομίζω είναι να μην αφήνεις τον άλλον να σε ακυρώσει. Όποιος και να είναι αυτός. Ακόμα και να διαφωνεί κάποιος τρίτος, σημασία έχει αυτό που θα πει ο γονιός.

Άρα δεν πρόκειται για καμιά κόντρα νύφης και πεθεράς.

Αυτό συμβαίνει καθημερινά κ όχι μόνο στα παιδιά ... Αν είναι κάποιος άγνωστος θα τον αγνοήσω η ανάλογα το τι θα πει θα απαντήσω σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφερον σας αλλά ο άντρας μου κ εγώ λειτουργούμε διαφορετικά γι'αυτό δε χρειάζεται να επεμβενεται ..

Όπως στη μητέρα μου έχω πει όταν συνεχίζει να επιμένει για κάτι που εγώ διαφωνώ μαμά τη λέξη σεβασμό την γνωρίζεις; Μας την έχεις διδάξει ;κ τουλάχιστον πάντα με αυτό μέχρι τώρα το σταματάει ...! 

Όμως δε θεωρώ σωστό να κάνω κάτι που δε μου αρέσει να μου κάνουν γι'αυτό δεν έχω ακυρώσει κανέναν τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το σπίτι τους τι είναι σωστό κ τι λάθος η τους κανόνες που έχει η οικογένεια κ αν αυτό τηρείται τα παιδιά το ξέρουν πολύ καλά πως ότι κ να πουν οι τρίτοι στο τέλος θα κάνουν αυτό που θέλει η μαμά κ ο μπαμπάς...

Όμως δε θεωρώ σωστό να κάνω κάτι που δε μου αρέσει να μου κάνουν γι'αυτό δεν έχω ακυρώσει κανέναν τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το σπίτι τους τι είναι σωστό κ τι λάθος η τους κανόνες που έχει η οικογένεια κ αν αυτό τηρείται τα παιδιά το ξέρουν πολύ καλά πως ότι κ να πουν οι τρίτοι στο τέλος θα κάνουν αυτό που θέλει η μαμά κ ο μπαμπάς...

Το ίδιο πράγμα λέμε.

Εάν ξέρουν ότι πρέπει να γίνει αυτό που λέει η μαμά και ο μπαμπάς, αυτόματα ακυρώνονται οι υπόλοιποι.

Δεν εννοούσα να ακυρώσεις κάποιον με αγένεια. Αλλά αν πχ η γιαγιά λέει "μην ακούς την μαμά σου. Έλα να πιεις μια γουλιά κρασί, δεν θα πάθεις τίποτα" εκεί δεν αναγκάζεσαι να διαφωνήσεις μπροστά στο παιδί; 

Just now, Νένα 27 είπε:

Πω πω...τα έχω περάσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα...εμένα μου τα έκανε αυτά η μητριά μου...έβαζα το παιδί μου τιμωρία στο δωμάτιο μέχρι να σκεφτεί τι λάθος έκανε και πήγαινε και το έβγαζε λέγοντάς του μην την ακούς είμαι εγώ εδώ...γγγγρρρρ.....σκέψου ότι αναγκαζόμουν να κλειδωνω την πόρτα για να μην τον βγάζει έξω δεν την ένοιαζε τίποτα...να μην το βάζεις κάτω...είναι παιδί σου αν έχει καλή θέληση και το κάνει άθελά της θα σταματήσει άμα της μιλήσεις...

Κλειδώνες το παιδί στο δωμάτιο του; Κ το πρβλ το είχε η μητριά σου;:mellow:

Just now, erin0000 είπε:

Το ίδιο πράγμα λέμε.

Εάν ξέρουν ότι πρέπει να γίνει αυτό που λέει η μαμά και ο μπαμπάς, αυτόματα ακυρώνονται οι υπόλοιποι.

Δεν εννοούσα να ακυρώσεις κάποιον με αγένεια. Αλλά αν πχ η γιαγιά λέει "μην ακούς την μαμά σου. Έλα να πιεις μια γουλιά κρασί, δεν θα πάθεις τίποτα" εκεί δεν αναγκάζεσαι να διαφωνήσεις μπροστά στο παιδί; 

Επειδή μου έχει τύχει αυτό όχι από παππούδες γιαγιάδες ..κ επειδή ήξερα το παιδί μου κ ήξερα τη θα απαντήσει του έδωσα το δικαίωμα να επιλέξει κ είπα ρωτήστε τον ίδιο αν θέλει κ η απάντηση του παιδιού ήταν δε θέλω ....

Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες θα έλεγα ουπς κρασάκι πίνουν οι μεγάλοι ( και θα έπιαναν το πρόσωπο μου να το κάνω πιο παιχνιδιάρικο )εσύ αγάπη μου μπορείς να πιεις τον χυμό σου η το νερό σου διάλεξε .. 

Δε θα έλεγα μην ακούς τη γιαγιά εκείνη δε ξέρει τι σου λέει η αστην να λέει ...

Επειδή μου έχει τύχει αυτό όχι από παππούδες γιαγιάδες ..κ επειδή ήξερα το παιδί μου κ ήξερα τη θα απαντήσει του έδωσα το δικαίωμα να επιλέξει κ είπα ρωτήστε τον ίδιο αν θέλει κ η απάντηση του παιδιού ήταν δε θέλω ....

Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες θα έλεγα ουπς κρασάκι πίνουν οι μεγάλοι ( και θα έπιαναν το πρόσωπο μου να το κάνω πιο παιχνιδιάρικο )εσύ αγάπη μου μπορείς να πιεις τον χυμό σου η το νερό σου διάλεξε .. 

Δε θα έλεγα μην ακούς τη γιαγιά εκείνη δε ξέρει τι σου λέει η αστην να λέει ...

Μα μιλάω για περιπτώσεις που η γιαγιά θα σε ακυρώσει και θα επιμένει να του δίνει.

Και καλά αν το παιδί πει όχι. Αν πει ναι τι γίνεται; :-)

Και δεν μιλάω συγκεκριμένα για κρασί. Ένα παράδειγμα έφερα. Ούτε απαραίτητα για μικρές ηλικίες. 

Just now, Lenia16 είπε:

Κλειδώνες το παιδί στο δωμάτιο του; Κ το πρβλ το είχε η μητριά σου;:mellow:

Ναι ακριβώς...Όταν θα τύχαινε να τον βάλω τιμωρία μέσα γιατί ετσι κάνω όταν έκανε κάτι κακό τιμωρία (να πας μέσα να σκεφτείς αυτό που έκανες και μετά έλα να το συζητήσουμε )Αυτή έτρεχε και τον έβγαζε τύπου μην ακούς την μάνα σου εγώ είναι εδω

Just now, erin0000 είπε:

Μα μιλάω για περιπτώσεις που η γιαγιά θα σε ακυρώσει και θα επιμένει να του δίνει.

Και καλά αν το παιδί πει όχι. Αν πει ναι τι γίνεται; :-)

Και δεν μιλάω συγκεκριμένα για κρασί. Ένα παράδειγμα έφερα. Ούτε απαραίτητα για μικρές ηλικίες. 

Στα παιδιά μου λέω στον μεγάλο για την ώρα στο σπίτι του ο παππούς κ η γιαγιά έχουν τους δικούς τους κανόνες εμείς στο σπίτι μας έχουμε τους δικούς μας αν τύχει κ του δώσουν κάτι να φάει πχ γλυκά η πατατάκια δε θα πω τίποτα δεν υπάρχει λόγος να τσακωνομαι για τέτοια πράγματα προσπαθώ να συζητάω με τα παιδιά μου κ να έχουμε μια σχέση εμπισυοσυνης από το να τσακωνομαι για αυτά αλλά τα παιδιά ξέρουν ότι στο σπίτι δε θα φάνε ..!!!

Αλλά όμως πχ είναι νόμος ότι δε πάμε βόλτα με αυτοκίνητο χωρίς να έχουμε μπει στα καθίσματα αυτοκινήτου ..κ επειδή κ τα πεθερικά μου πάνε βόλτα τα παιδιά με το αυτοκίνητο έχουν κάθισμα μέσα κ τους το εχουμε πει ότι μόνο στο κάθισμα αυτοκινήτου θα μπενουν αν τύχει ποτέ για κάποιο λόγο κ δε το κάνουν κ το μάθουμε βέβαια εκεί μπαίνουν ορια γιατί μιλαμε για θέμα ασφαλείας κ σεβασμού 

Αυτό με τα γλυκά το κάνω και εγώ. Δηλαδή τους δίνει γλυκά η γιαγιά και δεν λέω τίποτα.  Άλλωστε και ο ρόλος της γιαγιάς/παππού είναι και λίγο να τα κακομαθαίνει. Οπότε αν είναι να φάνε γλυκό ας το φάνε στη γιαγιά.

Αλλά όταν κάποιος με ακυρώνει με άσχημο τρόπο μπροστά στα παιδιά θα ανταπαντήσω και θα υπερασπιστώ τη θέση μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...