Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 1,5 βδομάδα εχει αρχίσει η μικρή μου (3 ετών) έχει αρχίσει περίεργο τροπάριο πριν τον ύπνο και θέλω να το αναφερω να μου πει καμιά αν΄εχει παρατηρήσει κατι παρόμοιο.  Κατ αρχήν ως τώρα ήταν εύκολη. Την έβαζα για ύπνο, είτε με παραμύθι ειτε χωρίς, την άφηνα στο κρεβάτι, μετά την έβλεπα από τη κάμερα αν έκανε κα΄τι περιεργο, συνήθως περνούσε λίγη ώρα να ασχολείται με κάτι μόνη της, κάλτσες, κλπ. και κάποια στιγμή έγερνε να τη παρει ο ύπνος.  Τελευταίες μέρες, στη φάση του αποχαιρετισμού που κλείνω τη πόρτα να κοιμηθεί, χαιρετιόμαστε (καλό μεσημέρι , γιατί αν της πω καλό βράδυ δεν θέλει και επιμένει καλό μεσημέρι), φιλάκι, και άλλες χαιρετούρες, κλείνω τη πόρτα και μετα από λίγο ακούω κλάμα και έχει βρει δικαιολογία να ξαναπούμε τα ίδια, μην τύχει και φύγει και δεν τη φιλήσω κλάματα, μην τύχει και με χαιρετήσει και δεν της ανταποδώσω το χαιρέτισμα πάλι το ίδιο.  Τι είναι αυτό; 

Διαφημίσεις

Just now, my1stbaby είπε:

Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 1,5 βδομάδα εχει αρχίσει η μικρή μου (3 ετών) έχει αρχίσει περίεργο τροπάριο πριν τον ύπνο και θέλω να το αναφερω να μου πει καμιά αν΄εχει παρατηρήσει κατι παρόμοιο.  Κατ αρχήν ως τώρα ήταν εύκολη. Την έβαζα για ύπνο, είτε με παραμύθι ειτε χωρίς, την άφηνα στο κρεβάτι, μετά την έβλεπα από τη κάμερα αν έκανε κα΄τι περιεργο, συνήθως περνούσε λίγη ώρα να ασχολείται με κάτι μόνη της, κάλτσες, κλπ. και κάποια στιγμή έγερνε να τη παρει ο ύπνος.  Τελευταίες μέρες, στη φάση του αποχαιρετισμού που κλείνω τη πόρτα να κοιμηθεί, χαιρετιόμαστε (καλό μεσημέρι , γιατί αν της πω καλό βράδυ δεν θέλει και επιμένει καλό μεσημέρι), φιλάκι, και άλλες χαιρετούρες, κλείνω τη πόρτα και μετα από λίγο ακούω κλάμα και έχει βρει δικαιολογία να ξαναπούμε τα ίδια, μην τύχει και φύγει και δεν τη φιλήσω κλάματα, μην τύχει και με χαιρετήσει και δεν της ανταποδώσω το χαιρέτισμα πάλι το ίδιο.  Τι είναι αυτό; 

Μήπως κάποιο άγχος αποχωρισμού; έγινε κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας το τελευταίο διάστημα; ή κάποιος λόγος που να της δημιούργησε ανασφάλεια;

Tα περνούν φάσεις με τον ύπνο τους, ενδεχομένως να είναι και αυτό μία φάση. Εμείς περνάμε πολλές τέτοιες καθώς έχω ένα παιδί που δεν θέλει κοιμάται πολύ!

Εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα διάφορες εναλλακτικές, όπως πχ το να μείνω λίγο παραπάνω στο δωμάτιο με το παιδί, ίσα μην αρχίσει να κλαίει και δημιουργηθεί ένταση.  Πολλά παιδιά δεν θέλουν να κοιμούνται γιατί νιώθουν πως είτε χάνουν από τον χρόνο μαζί μας είτε από το παιχνίδι, θέλει πολύ πολύ υπομονή.

11 ώρες πρίν, my1stbaby είπε:

Καλησπέρα!

δεν είσαι μόνη σε αυτό είμαστε κ εμείς που η μικρή είναι 3 και κάτι κοιμάται με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεις ακριβώς μόνη της με τη κάμερα κλπ....

κ εμένα έχει αρχίσει περίεργα αλλά όχι ανυσιχητικα πράγματα κ συμπεριφορές!

καποια από αυτά είναι κ χαριτωμένα!για παράδειγμα 

1) αφού έχει βάλει πυτζαμες κ σάκο ξαπλώνει χαιρετίσματα κλείνω πόρτα και μέσα σε 5’ με φωνάζει λέγοντας μου «να κάνω λίγα κακακια» αυτό κάθε βράδυ την ίδια ώρα !!!

2) ξαπλώνει και μέσα σε λίγα λεπτά πάλι τα ίδια με φωνάζει κ ζητάει νερό, ενώ έχει πίνει παρά πολύ νωρίτερα και με ρωτάει « πόσες δουλίτσες ήπια;;;;»

καθε βράδυ τα ίδια!

αν το παιδάκι σου είναι χαρούμενο κ στο τέλος κοιμάται μια χαρά δε πειράζει να ανταποκρίνεται στα κάλεσμα τα του!!ειναι φυσιολογικό γιατί μπορεί να θέλει να νιώθει τη παρουσία σου κ ότι είσαι ακόμα διαθέσιμη για εκείνο ακόμα κι την ώρα του ύπνου!!

Αγάπη είναι & φάση!!

Επεξεργάστηκαν by Euoulinitsa

Διαφημίσεις

Ακριβως τα ιδια κ η κορη μου 2,5 ετων.. Μονο που η κορη μου κοιματε μαζι μου (συγκοιμηση). Η κορη μου ποτε δεν θελει να κοιμηθει. Εμεις πριν τον υπνο διαβαζουμε η θα πουμε πως περασαμε την ημερα μας (το περνουμε απο το πρωι), λεμε αστεια κτλ Οταν τελειωσουν αυτα και πρεπει να κοιμηθουμε προσπαθει να βρει τροπους να μην γινει αυτο..Μπορει να μου ζητησει να παμε για τσισα ξανα ενω πηγαμε, μπορει να ζητησει να πλυνει τα δοντια, να κανει μια αγκαλιτσα του μπαμπα που ειναι στο σαλονι και αλλα πολλα χαριτωμενα... Αν δεν ειμαι πολυ κουρασμενη θα την αφεισω λιγο να τα κανει..  Εγω δεν το βρισκω ανησυχητικο.. Τα παιδακια μας δεν ειναι ρομποτ, μεγαλωνουν και ψαχνουν να βρουν τροπους να μην κοιμηθουν ή να περασουν λιγο περισσότερη ωρα με την μαμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...