Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Η μπεμπούλα μας είναι 3 μηνών και με το που έγινε ενός μήνα ξεκίνησε να παραπονιέται κάποιες φορές στο δεξί στήθος, μέχρι να γίνει 2 μηνων άρχιαε να παραπονιέται και στα 2 στήθη και τώρα αυτο γινεται σχεδόν όλη μέρα εκτός της νυχτας ( το βράδυ το κανει μονο οταν θελει να ρευτει κ τη σηκωνω ρευεται κ ηρεμει).

Τη μικρούλα μου την έχω όλη μέρα στην αγκαλιά μου και το βραδυ κοιμόμαστε μαζί. Στην αρχή που δεν ήξερα και προσπαθούσα να την κοιμίσω μόνη της, κοιμόταν 2-3 ώρες τη μέρα, όπως κι εγώ. Τώρα είμαστε ολη μερα αγκαλίτσα θηλασμός και μάρσιπο θηλάζοντας. Κοιμάται μόνο θηλάζοντας και οταν σταματαει να πιπιλιζει ξυπναει εκτος αν ειναι βραδυ.Το βραδυ κοιμαται πιπιλιζοντας, κοιμαται κ αφηνει το στηθος καποια στιγμη (εγω εχω ηδη κοιμηθει) κ κοιμομαστε 2-3 ωρες τη φορα.

Γενικα ειναι ενα υπερκινητικο μωρό που εχει και τη γκρινια κ το χαμογελο στο τσεπακι!

Κατά τη διαρκεια καθε θηλασμού εκτος των 3-4 βραδινών και μέχρι να την παρει ο υπνος, γκρινιαζει πολυ εντονα κ για παρα πολλη ωρα στο στηθος ειτε δεξι ειτε αριστερο (δειχνει μια προτίμηση στο δεξι για γκρινια) και πολλές φορές φτάνει στο σημείο πολύ κλάματος με δάκρυα. Αν τη σηκωσω κλαιει περισσοτερο κ θελει πάλι το στήθος. Αν την κάνω βόλτα θηλαζοντας εξακολουθει να κλαιει. Γενικα ο,τι κι αν κάνω δεν πιανει εκτος αν ξαφνικα σταματησει μονη της.

Πολλες φορες οντως θελει να ρευτει ή να βγάλει γουλιά, άλλες την ενοχλει το εντερακι της γιατι βλεπω οτι εχει αερια, όμως το κανει όλη μερα κ τις περισσοτερες φορες δεν πιανει ο,τι κ να κανω για να την ηρεμήσω. Υπάρχει πάντα κάτι να την ενοχλεί και σπάνια θηλάζουμε χωρίς γκρίνια από τότε που το ξεκίνησε παρολο που το ζηταει το στηθος. Συμπεριφερεται λες και θελει πολυ να πιπιλισει αλλα κατι την ενοχλει.

Επισης κοιλιτσα κ στομαχι ολο κανουν θορυβους κ γουργουριτα, ρευεται πολυ και εχει πολλα αερια. Στην αρχη είχε πάρα πολλούς κολικούς μέχρι να βρω τι την πειραζει και εννοειται δεν τρωω γαλακτοκομικα, αυγα κ ξηρους καρπούς. Γενικα γουλιτσες βγαζουμε αλλα υπαρχουν κ καποιες μερες μεσα στο μηνα που βγαζουμε πολλες.

Απο άποψη συμπεριφορας και κινησεων ειμαστε απο την αρχη πολυ προχωρημενοι οπως φαινεται και μας εχει πει κ η παιδιατρος.

Απαντάω και στις ερωτήσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος : 38 και 6 ημερών

Β. Το φύλο του βρέφους : Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) :  ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Eπισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. : Oχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. : Oχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8/8 2620 , 11/8 2360, 16/8 2520. 29/8 2820, 8/9 2960, 8/10 3580, 3/11 4090

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Όλη τη μέρα βρίσκεται στο στηθος

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)  : Μόνο θηλάζουμε

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση : Όχι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). 10-15 φορές

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο : 7-10 κενώσεις

Ακόμα δεν έχω βρει τι της φταιει για να μπορεσω να την ηρεμησω, ισως καποιος παιδιατρος γαστρεντερολογος να βοηθούσε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν πατησεις το στηθος η την βγαλεις οταν γκρινιαζει το γαλα πεταγεται σαν συντριβανακι;

μηπως εχεις εντονη ροη κ την ενοχλει;

αν οι γουλιες ειναι αρκετες,κ σε ποσοτητα η ρουκετα ισως εχει θεμα με γοπ

γενικα ο γιατρος τι σας λεει;

τα κακα ειναι νορμαλ νερουλα μουσταρδι με σπορακια;

να ελεγχεις να πιανει καλα ολη τη θηλαια αλω.αν τρωει λαιμαργα ισως καταπινει παραπανω αερα κ εχει πονακια

μπορει πολλες φορες απλα να χρειαζεται ρεψιμο ενδιαμεσα

να σου ζησει η μπεμπουλα σου!

Kαι ο μικρος μου δυσανασχετουσε πολυ στο στηθος στα περισσοτερα γευματα, μετα τα 2-3 πρωτα λεπτα. Ξεκινουσε να κλαιει, τον εβγαζα, τον ξαναεβαζα, ξαναεκλαιγε μολις επινε την πρωτη γουλια, τον ξαναεβγαζα κοκ. Το βραδυ τιποτα, εκτος απο καποιες εξαιρεσεις. Αφου απεκλεισα ολα τα παθολογικα αιτια (ΓΟΠ, αλλεργιες κλπ) καταληξαμε με τον παιδιατρο και συμβουλο θηλασμου, οτι ισως νιωθει το γαστροκολικο αντανακλαστικο εντονοτερα. Καποια μωρα ενοχλουνται περισσοτερο απο αλλα. Εκανα απλα υπομονη και μετα απο τους 3-4 μηνες ηρεμησε τελειως. Δες και ολα αυτα που σου λεε η @vicky86 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

9 hours ago, vicky86 said:

αν πατησεις το στηθος η την βγαλεις οταν γκρινιαζει το γαλα πεταγεται σαν συντριβανακι;

μηπως εχεις εντονη ροη κ την ενοχλει;

αν οι γουλιες ειναι αρκετες,κ σε ποσοτητα η ρουκετα ισως εχει θεμα με γοπ

γενικα ο γιατρος τι σας λεει;

τα κακα ειναι νορμαλ νερουλα μουσταρδι με σπορακια;

να ελεγχεις να πιανει καλα ολη τη θηλαια αλω.αν τρωει λαιμαργα ισως καταπινει παραπανω αερα κ εχει πονακια

μπορει πολλες φορες απλα να χρειαζεται ρεψιμο ενδιαμεσα

να σου ζησει η μπεμπουλα σου!

Σ'ευχαριστώ @vicky86 !! Aυτό με την εντονη ροη συμβαινει μονο το βραδυ χωρις καν να τα πιεσω τρεχουν με το που ξυπναμε εντονα και μεχρι να την αλλαξω κλπ εχουμε γινει μουσκεμα. Μαλλον λογω των μεσοδιαστηματων υπνου ειναι γεματα τα στηθη (μονο βραδυ προλαβαινουν να φουλαρουν, τη μερα λογω του συνεχομενου θηλασμου είναι λαπας!). Ομως δε δειχνει να παραπονιεται βραδυ, πολυ σπανια θα γκρινιαξει βραδυ κυριως οταν καταπινει εντονα και λαιμαργα κ θελει να ρευτει. Μετα ρευεται κ ηρεμει κ αποκοιμιεται στο στηθος.

Κάθε μερα το συνηθες ειναι 3 γουλιες χωνεμενο γαλα φυσιολογικη ποσοτητα, συνηθως πρωινες ωρες, αλλα υπαρχουν καποιες μερες μεσα στον μηνα που κανει γυρω στις 10 γουλιες αρκετη ποσοτητα. Παρατηρησα με την παιδιατρο οτι το κανει παντα πριν αλλαξει μηνα 2-3 μερες πολλες γουλιες, και με τη μαια μου οτι συμπιπτουν οι μερες με αυτες που ειχα περιοδο πριν μεινω εγκυος. Φυσικα οταν ετρωγα τα παντα στις αρχες εβγαζε περισσοτερες γουλιες, τωρα τρωω φρουτα λαχανικα οσπρια λιγα ζυμαρικα και ριζακι κεχρι κινοα και τετοια. Γενικα ευκολα την πειραζουν διαφορες τροφες και εχω περιορισει τη διατροφη μου αρκετα. Τα αυγά επισης την πειραζαν στο θεμα γουλιτσες. Εχω δοκιμασει και αποχη απο γλουτενη αλλα δεν ειδα διαφορα.

Η γιατρος εχει παρατηρησει οτι η κοιλιτσα της ειναι πολυ σφιγμενη παντα και οτι γουργουριζει συνεχεια, αλλα δεν εχει καταληξει με σιγουρια στο τι φταιει ακομα, εχει προτεινει να της κανω συχνα διαλειμματα στα γευματα, να τη βαζω να ρευεται συχνοτερα μεσα στο ιδιο γευμα και οταν βλεπω αυτην την εντονη ροη να αδειαζω λιγο το πρωτο γαλα. Ομως τη μερα δε νιωθω υπερφορτωση γιατι δεν προλαβαινω να νιωσω. Τρεχουν κ παλι πολυ τα στηθη και οταν θηλαζει απο το ενα τρεχει κ το αλλο, αλλα οχι σα συντριβανι. Μονο το βραδυ συμβαινει αυτο που δεν παραπονιεται.

Τα κακα της ειναι πολλα απο την αρχη, σε καθε αλλαγη πανας μεγαλη ποσοτητα νερουλα κ μουσταρδι, σπανια πρασινα. Τα σπορακια αν ειναι αυτο που εχω καταλαβει ναι υπαρχουν, σαν κομπακια θα τα χαρακτηριζα εγω ας πουμε.

Εχει απο την αρχη πολυ καλο πιασιμο στη θηλη, απο τη στιγμη που γεννηθηκε βγηκε κ την επιασε κατευθειαν. 

Λαιμαργα τρωει απο την αρχη, πιράνχα την έλεγαν οι μαιες.

Σιγουρα ειναι κ φορες που της φταιει το ρεψιμο η η γουλια που θελει να βγαλει. 

Σκεφτομαι μηπως επειδη χρησιμοποιει το στηθος για να κοιμαται κ δεν τα καταφερνει παντα μεσα στη μερα οσο εχει φως κ ειμαι κι εγω ξυπνια, μηπως βαρυστομαχιαζει αλλα νυσταζει κι ολας κ γι αυτο παραπονιεται. Το μονο που δειχνει λιγο να τη χαλαρωνει ειναι το μπανιο, ξεχνιεται εκει για λιγο αλλα μετα παλι τα  ιδια. Αλλες φορες παλι δεν παραπονιεται καθολου ουτε στο στηθος ουτε εκτος.

Το πρωι σημερα που παλι εκλαιγε παρα πολυ ειτε στο στηθος ειτε εκτος, την εδωσα στον αντρα μου να την απασχολησει κ να δοκιμασουμε κι αυτην την κουνια της fisher price που μας χαρισαν και κοιμηθηκε κ λιγο, κ οταν την εβαλα να θηλασει δεν παραπονεθηκε, ακομα δλδ κοιμαται-θηλαζει κ ειναι ηρεμη. Μηπως τρωει πολυ επειδη ειναι ολο πανω μου και δε μπορει να το διαχειριστει αυτο το στομαχι της; H μηπως βαρεθηκε να βλεπει τα μουτρα μου κ θελει εναλλαγες συνεχεια;:shock:

Διαφημίσεις

3 hours ago, Sentir...natureza said:

Kαι ο μικρος μου δυσανασχετουσε πολυ στο στηθος στα περισσοτερα γευματα, μετα τα 2-3 πρωτα λεπτα. Ξεκινουσε να κλαιει, τον ξαναβγαζα, ξαναεκλαιγε μολις επινε την πρωτη γουλια, τον ξαναβαζα κοκ. Το βραδυ τιποτα, εκτος απο καποιες εξαιρεσεις. Αφου απεκλεισα ολα τα παθολογικα αιτια (ΓΟΠ, αλλεργιες κλπ) καταληξαμε με τον παιδιατρο και συμβουλο θηλασμου, οτι ισως νιωθει το γαστροκολικο αντανακλαστικο εντονοτερα. Καποια μωρα ενοχλουνται περισσοτερο απο αλλα. Εκανα απλα υπομονη και μετα απο τους 3-4 μηνες ηρεμησε τελειως. Δες και ολα αυτα που σου λεε η @vicky86 

@Sentir...natureza Πολυ πιθανο να συμβαινει κατι τετοιο μιας κ δε νομιζω να συγκεντρωνω τα συμπτωματα της ΓΟΠ αλλα ουτε κ των αλλεργιων. Πολλες φορες ειναι σα να "μου τα χωνει" ετσι οπως συμπεριφερεται στο στηθος, καποιοι που τη βλεπουν το βρισκουν αστειο, αλλοι χαριτωμενο, αλλα πραγματικα στεναχωριεμαι και εκνευριζομαι που δε μπορω να βρω τι της φταιει. Μηπως την παραταϊζω βρε παιδια; Μου γεννηθηκε μικρουλα κ δεν βαζει βαρος ευκολα πανω της, ειναι και υπερκινητικη και για να λεμε την αληθεια το εχω το αγχος μου γενικοτερα. Καλα ολες οι μανουλες ειδικα οι πρωταρες το χουν αυτο πιστευω.

Ουρησεις εχουμε πανω απο το νορμαλ και κακα, στο βαρος ειμαστε μεχρι τωρα στα 600γρ το μηνα. Αν οντως την παραταϊζα δε θα επαιρνε και παραπανω βαρος; Ή ειναι στο παιδι;

19 ώρες πρίν, margue είπε:

Ουρησεις εχουμε πανω απο το νορμαλ και κακα, στο βαρος ειμαστε μεχρι τωρα στα 600γρ το μηνα. Αν οντως την παραταϊζα δε θα επαιρνε και παραπανω βαρος; Ή ειναι στο παιδι;

Δεν παιζει να την παραταϊζεις. Οταν χορταινει θα αφηνει το στηθος και δεν θα ξαναανοιγει το στομα.

3 hours ago, Sentir...natureza said:

Δεν παιζει να την παραταϊζεις. Οταν χορταινει θα αφηνει το στηθος και δεν θα ξαναανοιγει το στομα.

Αυτο που λες το κανει μονο αφου κοιμαται τρωγοντας (ή αλλιως τρωει κοιμισμενη) για παρα πολλη ωρα και ξαφνικα αφηνει το στηθος, κοιμαται για κανα 20λεπτο και μετα ξυπναει και ή ξαναπιανει το στηθος ή τη σηκωνω για να την αλλαξω και να αλλαξουμε μερια. Γενικα εκτος απο το βραδυ, ολες τις υπολοιπες ωρες κοιμαται με το στηθος στο στομα. Επισης δειχνει να χρησιμοποιει το στηθος πιο πολυ για να κοιμηθει παρα για να φαει. Σπανια τρωει με ανοιχτα τα ματια οπως εκανε στις αρχες.

Ευχαριστω για τις απειρες πληροφοριες, ακομα διαβαζω! Η μονη διαφορα που βλεπω προς το παρον με τις αλλες περιπτωσεις ειναι οτι εμενα γκρινιαζει ευθυς εξαρχης και πριν τη βαλω στο στηθος και απο την αρχη που ειναι στο στηθος μεχρι ειτε να την σηκωσω και να την απασχολησω με κατι εντελως διαφορετικο, ειτε να "επιμεινω" και να την παρει ο υπνος μουρμουριζοντας.

Χθες δοκιμασα να μην την εχω ολη μερα πανω στο στηθος και δεν παραπονεθηκε τοσο οσο βρισκοταν πανω στο στηθος, μονο μια φορα. Γι αυτο μιλησα για παραταϊσμα. Αλλα μπορει να ειναι και τυχαιο. Καθε φορα που το κανει αυτο η ρευεται η βγαζει γουλια η κοιμαται εν τελει. 

Μου δινει την εντυπωση οτι ψαχνει τροπο να νανουριστει κ αν δεν τα καταφερει πιπιλιζει πιπιλιζει μπας κ κοιμηθει. Αν ομως κουνηθω ξυπναει κ παλι τα ιδια. Η αν κατι ακουσει ή αν γουργουρισει το στομαχι της ή αν κανει προυτς κ κακά της ή ο,τιδηποτε κι αν συμβει ψαχνει στηθος αλλιως γκρινιαζει κ ξυπναει. 

On 6/11/2018 at 11:41 ΠΜ, margue είπε:

Σ'ευχαριστώ @vicky86 !! Aυτό με την εντονη ροη συμβαινει μονο το βραδυ χωρις καν να τα πιεσω τρεχουν με το που ξυπναμε εντονα και μεχρι να την αλλαξω κλπ εχουμε γινει μουσκεμα. Μαλλον λογω των μεσοδιαστηματων υπνου ειναι γεματα τα στηθη (μονο βραδυ προλαβαινουν να φουλαρουν, τη μερα λογω του συνεχομενου θηλασμου είναι λαπας!). Ομως δε δειχνει να παραπονιεται βραδυ, πολυ σπανια θα γκρινιαξει βραδυ κυριως οταν καταπινει εντονα και λαιμαργα κ θελει να ρευτει. Μετα ρευεται κ ηρεμει κ αποκοιμιεται στο στηθος.

Κάθε μερα το συνηθες ειναι 3 γουλιες χωνεμενο γαλα φυσιολογικη ποσοτητα, συνηθως πρωινες ωρες, αλλα υπαρχουν καποιες μερες μεσα στον μηνα που κανει γυρω στις 10 γουλιες αρκετη ποσοτητα. Παρατηρησα με την παιδιατρο οτι το κανει παντα πριν αλλαξει μηνα 2-3 μερες πολλες γουλιες, και με τη μαια μου οτι συμπιπτουν οι μερες με αυτες που ειχα περιοδο πριν μεινω εγκυος. Φυσικα οταν ετρωγα τα παντα στις αρχες εβγαζε περισσοτερες γουλιες, τωρα τρωω φρουτα λαχανικα οσπρια λιγα ζυμαρικα και ριζακι κεχρι κινοα και τετοια. Γενικα ευκολα την πειραζουν διαφορες τροφες και εχω περιορισει τη διατροφη μου αρκετα. Τα αυγά επισης την πειραζαν στο θεμα γουλιτσες. Εχω δοκιμασει και αποχη απο γλουτενη αλλα δεν ειδα διαφορα.

Η γιατρος εχει παρατηρησει οτι η κοιλιτσα της ειναι πολυ σφιγμενη παντα και οτι γουργουριζει συνεχεια, αλλα δεν εχει καταληξει με σιγουρια στο τι φταιει ακομα, εχει προτεινει να της κανω συχνα διαλειμματα στα γευματα, να τη βαζω να ρευεται συχνοτερα μεσα στο ιδιο γευμα και οταν βλεπω αυτην την εντονη ροη να αδειαζω λιγο το πρωτο γαλα. Ομως τη μερα δε νιωθω υπερφορτωση γιατι δεν προλαβαινω να νιωσω. Τρεχουν κ παλι πολυ τα στηθη και οταν θηλαζει απο το ενα τρεχει κ το αλλο, αλλα οχι σα συντριβανι. Μονο το βραδυ συμβαινει αυτο που δεν παραπονιεται.

Τα κακα της ειναι πολλα απο την αρχη, σε καθε αλλαγη πανας μεγαλη ποσοτητα νερουλα κ μουσταρδι, σπανια πρασινα. Τα σπορακια αν ειναι αυτο που εχω καταλαβει ναι υπαρχουν, σαν κομπακια θα τα χαρακτηριζα εγω ας πουμε.

Εχει απο την αρχη πολυ καλο πιασιμο στη θηλη, απο τη στιγμη που γεννηθηκε βγηκε κ την επιασε κατευθειαν. 

Λαιμαργα τρωει απο την αρχη, πιράνχα την έλεγαν οι μαιες.

Σιγουρα ειναι κ φορες που της φταιει το ρεψιμο η η γουλια που θελει να βγαλει. 

Σκεφτομαι μηπως επειδη χρησιμοποιει το στηθος για να κοιμαται κ δεν τα καταφερνει παντα μεσα στη μερα οσο εχει φως κ ειμαι κι εγω ξυπνια, μηπως βαρυστομαχιαζει αλλα νυσταζει κι ολας κ γι αυτο παραπονιεται. Το μονο που δειχνει λιγο να τη χαλαρωνει ειναι το μπανιο, ξεχνιεται εκει για λιγο αλλα μετα παλι τα  ιδια. Αλλες φορες παλι δεν παραπονιεται καθολου ουτε στο στηθος ουτε εκτος.

Το πρωι σημερα που παλι εκλαιγε παρα πολυ ειτε στο στηθος ειτε εκτος, την εδωσα στον αντρα μου να την απασχολησει κ να δοκιμασουμε κι αυτην την κουνια της fisher price που μας χαρισαν και κοιμηθηκε κ λιγο, κ οταν την εβαλα να θηλασει δεν παραπονεθηκε, ακομα δλδ κοιμαται-θηλαζει κ ειναι ηρεμη. Μηπως τρωει πολυ επειδη ειναι ολο πανω μου και δε μπορει να το διαχειριστει αυτο το στομαχι της; H μηπως βαρεθηκε να βλεπει τα μουτρα μου κ θελει εναλλαγες συνεχεια;:shock:

με αυτην την απαντηση σου χαιρομαι γτ βλεπω οτι εχετε ψαξει πολυ τα ενδεχομενα αλλα εχεις κ καλη καθοδηγηση απο παιδιατρο

δ πιστευω οτι ειναι κτ παθολογικο.ισως απλα αυτο που ειπε κ η σεντιρ με το γαστροανακλαστικο.οσο μεγαλωνουν δουλευει καλυτερα κ το πεπτικο κ δ θα εχει τετοια

δ νομιζω οτι υπαρχει ενδεχομενο να την παραταιζεις,απλα ισως καποιες φορες να θελει να πιπιλισει κ της ερχεται γαλα ενω δ θελει,κ αυτο θα το βρει μονη της

ισως απλα εχεις μια απαιτητικη κ δραστηρια μικρουλα

νομιζω μια χαρα τα πατε,ευχομαι να ηρεμησει λιγο μονο!

παιρνεις εσυ καποιο συμπληρωμα πχ μαγια,σιδηρο;καμια φορα φερνουν πονακια στα μωρα

Διαφημίσεις

3 hours ago, vicky86 said:

με αυτην την απαντηση σου χαιρομαι γτ βλεπω οτι εχετε ψαξει πολυ τα ενδεχομενα αλλα εχεις κ καλη καθοδηγηση απο παιδιατρο

δ πιστευω οτι ειναι κτ παθολογικο.ισως απλα αυτο που ειπε κ η σεντιρ με το γαστροανακλαστικο.οσο μεγαλωνουν δουλευει καλυτερα κ το πεπτικο κ δ θα εχει τετοια

δ νομιζω οτι υπαρχει ενδεχομενο να την παραταιζεις,απλα ισως καποιες φορες να θελει να πιπιλισει κ της ερχεται γαλα ενω δ θελει,κ αυτο θα το βρει μονη της

ισως απλα εχεις μια απαιτητικη κ δραστηρια μικρουλα

νομιζω μια χαρα τα πατε,ευχομαι να ηρεμησει λιγο μονο!

παιρνεις εσυ καποιο συμπληρωμα πχ μαγια,σιδηρο;καμια φορα φερνουν πονακια στα μωρα

Η αληθεια ειναι οτι ψαχνω ψαχνω ψαχνω απο την εγκυμοσυνη κι ολας ! Και η παιδιατρος δε δειχνει να ανησυχει και μου λεει ακριβως αυτο οτι ειναι πολυ διεκδικητικη η μικρη μας! Ισχυει 100% κ το εχουν παρατηρησει αυτο ολοι οσοι την εχουν δει! Μακαρι να ειναι αυτο που ειπε η σεντιρ συν το πως ειναι ο χαρακτηρας της! Σκεφτηκα να βρω κ καποιον παιδιατρο γαστρεντερολογο για ενα τσεκ γιατι και το βαρος που παιρνει ειναι φυσιολογικο αλλα λιγο μεν, σταθερο δε. Συπληρωμα επαιρνα σιδηρο κ ασβεστιο τα σταματησα ολα γιατι ειχε πολλους κολικους. Εχω κρατησει βεβαια τις βιταμινες τις οποιες τις παιρνω οχι ακριβως στη δοσολογια, κοβω κατι καθε φορα (pregnacare breastfeeding). H αληθεια ειναι οτι δεν τις παιρνω απο την αρχη και στην αρχη δεν ειχα αυτο το παραπονο στο στηθος, υπαρχει θεμα λετε να τις σταματησω δοκιμαστικα να δω μηπως ηρεμησει? Γενικα την πειραζουν πολλα, οπως ξηροι καρποι, αποξηραμενα φρουτα, βρωμη, γαλακτοκομικα, αυγο, ταχινι τις προκαλουν κολικους. Κι εμενα επειδη με πειραζε στο γαστρεντερικο και το ασβεστιο κ ο σιδηρος, κυριως ομως το ασβεστιο, τα εκοψα μηπως την πειραζουν κι αυτη. Επισης για παραδειγμα εμενα μου προκαλει πονο στο στομαχι η ζελατινη απο τη βιταμινη, υπαρχει περιπτωση να περναει κατι τετοιο στο γαλα?

Από τη στιγμή που ξεκίνησα το ποστ έχει σταματήσει το παράπονο ως επί το πλείστον και απλά βγάζει γουλιές όλη μέρα. Οι γουλιές είναι μεγάλες, γυρω στα 20ml τη φορα, η μια μετα την αλλη, ερχονται μαζι με ρεψιμο και με σχετικη "φόρα", καποιες ειναι γαλα που ουτε καν μυριζει ξινισμένο (που το φυλάει??) και καποιες χωνεμενο και λιγες με σαλια κ λιγο χωνεμενο. Το φαινόμενο ειναι έντονο το πρωι απο τη στιγμη που ξημερωνει και διαρκει ολη μερα μεχρι να νυχτωσει οπου ηρεμει κ δε βγαζει. Δηλαδη βγαζει γουλιες τις ωρες που παραπονιοταν οπως περιεγραψα στην αρχη, με τη διαφορα οτι τωρα ηρεμει στο στηθος.

Παραλληλα εχω παρατηρησει παρα πολλες ουρησεις, σταθερα 10-15 συν του οτι οι πανες της ειναι πολυ βαριες απο τα ουρα. Κακα συνεχιζουν κανονικα για μας, δηλαδη  σχεδον σε καθε αλλαγη. Οι γουλιες οι πολλες ξεκινησαν απο τις 3 του μηνα (υπενθυμιζω οτι συμπιπτουν οι μερες με του κυκλου μου υπο νορμαλ συνθηκες και κατι αντιστοιχο της συνεβη στον πρωτο και στον δευτερο μηνα) και συνεχιζονται μεχρι και σημερα και ξεπερνουν τις 10 τη μερα. Στο στηθος τη βαζω για να ηρεμει αφου της κανω τα απαραιτητα διαλειμματα, τρωει λιγο κ κοιμαται. Βαρος κι αυτον τον μηνα απαραλλαχτο με τους προηγουμενους, 600 γραμμαρια ακριβως. Υπαρχει κάτι που μπορω να κανω ή να μην ανησυχώ;

μπορει να μην περναει η ζελατινη στο γαλα στην ουσια,αλλα οτι πειραζει εσενα πολυ πιθανο να πειραζει κ το μωρο

κανε μια δοκιμη να τις σταματησεις να δεις αν υπαρξει αλλαγη

αν συνεχισουν οι γουλιες το αναφερεις στον γιατρο για γοπ

μεχρι τοτε μικρα κ συχνα γευματα,μπορεις να θηλαζεις με το μωρο ορθιο,κ σε μαρσιπο,αρκετη ωρα αγκαλια για ρεψιμο,κ αν βγαζει κ οταν κοιμαται λιγη κλιση στο στρωμα της

2 hours ago, vicky86 said:

μπορει να μην περναει η ζελατινη στο γαλα στην ουσια,αλλα οτι πειραζει εσενα πολυ πιθανο να πειραζει κ το μωρο

κανε μια δοκιμη να τις σταματησεις να δεις αν υπαρξει αλλαγη

μεχρι τοτε μικρα κ συχνα γευματα,μπορεις να θηλαζεις με το μωρο ορθιο,κ σε μαρσιπο,αρκετη ωρα αγκαλια για ρεψιμο,κ αν βγαζει κ οταν κοιμαται λιγη κλιση στο στρωμα της

Ok ναι το παρατηρησα κ με καποια εκδοχα που με πειραζουν. Απλα μου κανει εντυπωση πως χωρις να αλλαζω κατι στη διατροφη μου, υπαρχουν μερες που παραπονιεται στο στηθος και μερες που οχι. μερες που βγαζει γουλιες κ μερες που οχι, σημειωνω εν τω μεταξυ τα ΠΑΝΤΑ και δε βρισκω συναρτηση. Υπαρχει περιπτωση να την ενοχλησει κατι δλδ σωρρευτικα; Εννοω με την παροδο του χρονου ολο και πιο πολυ;

Mιλησα μαζι της, για οιφοφαγιτιδα της ακουγεται η για πονος στα δοντια γιατι βγαζει πολλα σαλια εδω και 1 μηνα.

Με αυτο το πλασμα συμβαινει το εξης, το γραφω κ παραπανω, με το που μπαινει στηθος τρωει λιγο και κοιμαται πολυ γρηγορα αλλα πιπιλιζοντας στην αρχη εντονα κ προοδευτικα πιο χαλαρα αλλα παλι τρωγοντας (δε θα εβγαζε τοση ποσοτητα γουλιες ουτε θα ειχε τοσες πολλες ουρησεις και κακα αν απλα πιπιλουσε χωρις να τρωει ενω κοιμαται), δεν ξεκολλαει απο το στηθος για να κοιμηθει, κοιμαται ενω θηλαζει. Μονο αν την παρει ο υπνος δε βγαζει γουλια, αν τη σηκωσω να ρευτει ενω κοιμαται θα γινει το σωσε! Επισης μαρσιπο δεχεται εκτος του sling λογω του οτι μπορει να θηλαζει ανετα οποτεδηποτε συνεπως σε μαρσιπο μπαινει μονο τρωγοντας κ φυσικα εγω να κινουμαι. Επιπλεον ρευεται μονο οταν θελησει η ιδια, αφηνει το στηθος κ ρευεται, αλλιως αν ορισω εγω ποτε θα ρευτει αρχιζει κουνιεται χεριια ποδια γκρινιαζει, πολυ συχνα πιπιλιζει κ εντονα τα χερακια της ρουφωντας πολυ αερα κ ολο αυτο εχει ως αποτελεσμα να τα βγαζει ολα απο την τσιτα. Γενικα δεν ειναι να της πας κοντρα. Κλιση δε μπαινει γιατι τσαμπα πηρα κουνακι, μαζι κοιμομαστε. Προσπαθω να τα περιγραψω ακριβως μπας κ βρεθει ακρη! Το βραδυ που τρωει απεριοριστα διπλα μου και ξαπλα χωρις να ρευεται, ιχνος γουλιας δε  βγαζει! Πως εξηγειται αυτο? Εγω πιστευω οτι ειναι επειδη ειναι εντελως ηρεμη! Κι εγω..

6 ώρες πρίν, margue είπε:

Ok ναι το παρατηρησα κ με καποια εκδοχα που με πειραζουν. Απλα μου κανει εντυπωση πως χωρις να αλλαζω κατι στη διατροφη μου, υπαρχουν μερες που παραπονιεται στο στηθος και μερες που οχι. μερες που βγαζει γουλιες κ μερες που οχι, σημειωνω εν τω μεταξυ τα ΠΑΝΤΑ και δε βρισκω συναρτηση. Υπαρχει περιπτωση να την ενοχλησει κατι δλδ σωρρευτικα; Εννοω με την παροδο του χρονου ολο και πιο πολυ;

Mιλησα μαζι της, για οιφοφαγιτιδα της ακουγεται η για πονος στα δοντια γιατι βγαζει πολλα σαλια εδω και 1 μηνα.

Με αυτο το πλασμα συμβαινει το εξης, το γραφω κ παραπανω, με το που μπαινει στηθος τρωει λιγο και κοιμαται πολυ γρηγορα αλλα πιπιλιζοντας στην αρχη εντονα κ προοδευτικα πιο χαλαρα αλλα παλι τρωγοντας (δε θα εβγαζε τοση ποσοτητα γουλιες ουτε θα ειχε τοσες πολλες ουρησεις και κακα αν απλα πιπιλουσε χωρις να τρωει ενω κοιμαται), δεν ξεκολλαει απο το στηθος για να κοιμηθει, κοιμαται ενω θηλαζει. Μονο αν την παρει ο υπνος δε βγαζει γουλια, αν τη σηκωσω να ρευτει ενω κοιμαται θα γινει το σωσε! Επισης μαρσιπο δεχεται εκτος του sling λογω του οτι μπορει να θηλαζει ανετα οποτεδηποτε συνεπως σε μαρσιπο μπαινει μονο τρωγοντας κ φυσικα εγω να κινουμαι. Επιπλεον ρευεται μονο οταν θελησει η ιδια, αφηνει το στηθος κ ρευεται, αλλιως αν ορισω εγω ποτε θα ρευτει αρχιζει κουνιεται χεριια ποδια γκρινιαζει, πολυ συχνα πιπιλιζει κ εντονα τα χερακια της ρουφωντας πολυ αερα κ ολο αυτο εχει ως αποτελεσμα να τα βγαζει ολα απο την τσιτα. Γενικα δεν ειναι να της πας κοντρα. Κλιση δε μπαινει γιατι τσαμπα πηρα κουνακι, μαζι κοιμομαστε. Προσπαθω να τα περιγραψω ακριβως μπας κ βρεθει ακρη! Το βραδυ που τρωει απεριοριστα διπλα μου και ξαπλα χωρις να ρευεται, ιχνος γουλιας δε  βγαζει! Πως εξηγειται αυτο? Εγω πιστευω οτι ειναι επειδη ειναι εντελως ηρεμη! Κι εγω..

δ ξερω αν λειτουργει συσσωρευτικα

απλα οτι στην ηπια γοπ για παραδειγμα,στην αρχη δ το καταλαβαινεις γτ ανεβοκατεβαινει το γαλα κ μπορει να μην βγαινει καν.γινεται αντιληπτο οταν πλεον εχει ερεθιστει ο οισοφαγος κ ποναει

αντιστοιχα κ σε θεμα αλλεργιας,μπορει να υπαρχουν καποια συμπτωμα οπως γκρινια,πονακια αλλα στους 2-3μ επειδη εχει ερεθιστει το εντερο να δεις αιμα στα κακα

σιγουρα κ τα μωρα οπως κ εμεις ειναι με τις μερες τους.αλλες μερες πιο καλες,αλλες πιο δυσκολες

σιγουρα επηρεαζονται κ απο τις ορμονες μας

γενικα στον υπνο θηλαζουν πιο ηρεμα κ βοηθαει κ η ξαπλωτη θεση

ευχομαι μεγαλωνοντας να ηρεμησετε!

Διαφημίσεις

9 hours ago, vicky86 said:

δ ξερω αν λειτουργει συσσωρευτικα

απλα οτι στην ηπια γοπ για παραδειγμα,στην αρχη δ το καταλαβαινεις γτ ανεβοκατεβαινει το γαλα κ μπορει να μην βγαινει καν.γινεται αντιληπτο οταν πλεον εχει ερεθιστει ο οισοφαγος κ ποναει

αντιστοιχα κ σε θεμα αλλεργιας,μπορει να υπαρχουν καποια συμπτωμα οπως γκρινια,πονακια αλλα στους 2-3μ επειδη εχει ερεθιστει το εντερο να δεις αιμα στα κακα

σιγουρα κ τα μωρα οπως κ εμεις ειναι με τις μερες τους.αλλες μερες πιο καλες,αλλες πιο δυσκολες

σιγουρα επηρεαζονται κ απο τις ορμονες μας

γενικα στον υπνο θηλαζουν πιο ηρεμα κ βοηθαει κ η ξαπλωτη θεση

ευχομαι μεγαλωνοντας να ηρεμησετε!

@vicky86 σ'ευχαριστώ πολύ, θα τσεκάρω και για ΓΟΠ και βλέπουμε, γιατι και το βαρος της ειναι με το σταγονομετρο. Λογικα βεβαια ειναι στο παιδι απ'ο,τι λέει κι η παιδίατρός μας!

On 8/11/2018 at 11:07 ΠΜ, margue είπε:

Από τη στιγμή που ξεκίνησα το ποστ έχει σταματήσει το παράπονο ως επί το πλείστον και απλά βγάζει γουλιές όλη μέρα. Οι γουλιές είναι μεγάλες, γυρω στα 20ml τη φορα, η μια μετα την αλλη, ερχονται μαζι με ρεψιμο και με σχετικη "φόρα", καποιες ειναι γαλα που ουτε καν μυριζει ξινισμένο (που το φυλάει??) και καποιες χωνεμενο και λιγες με σαλια κ λιγο χωνεμενο. Το φαινόμενο ειναι έντονο το πρωι απο τη στιγμη που ξημερωνει και διαρκει ολη μερα μεχρι να νυχτωσει οπου ηρεμει κ δε βγαζει. Δηλαδη βγαζει γουλιες τις ωρες που παραπονιοταν οπως περιεγραψα στην αρχη, με τη διαφορα οτι τωρα ηρεμει στο στηθος.

Παραλληλα εχω παρατηρησει παρα πολλες ουρησεις, σταθερα 10-15 συν του οτι οι πανες της ειναι πολυ βαριες απο τα ουρα. Κακα συνεχιζουν κανονικα για μας, δηλαδη  σχεδον σε καθε αλλαγη. Οι γουλιες οι πολλες ξεκινησαν απο τις 3 του μηνα (υπενθυμιζω οτι συμπιπτουν οι μερες με του κυκλου μου υπο νορμαλ συνθηκες και κατι αντιστοιχο της συνεβη στον πρωτο και στον δευτερο μηνα) και συνεχιζονται μεχρι και σημερα και ξεπερνουν τις 10 τη μερα. Στο στηθος τη βαζω για να ηρεμει αφου της κανω τα απαραιτητα διαλειμματα, τρωει λιγο κ κοιμαται. Βαρος κι αυτον τον μηνα απαραλλαχτο με τους προηγουμενους, 600 γραμμαρια ακριβως. Υπαρχει κάτι που μπορω να κανω ή να μην ανησυχώ;

Ακουγεται σαν εντονη ροη, που την κανει να τρωει γρηγορα. Θηλαζεις ενα λεπτο, τη βγαζεις, πιεζεις το στηθος ελαφρα οσο χρειαστει, ξαναθηλαζεις οταν πεσει η ροη. Σε καθε ταισμα.

Α και οτι το βραδυ δε βγαζει γουλιες εξηγειται απο εντονη ροη: θηλαζοντας ξαπλωμενες και οι δυο, το γαλα δεν τρεχει τοσο γρηγορα, ειναι κλασικο κολπο για εντονη ροη ο θηλασμος στο κρεβατι

On 11/9/2018 at 9:18 PM, ΑΡΓΚ said:

Α και οτι το βραδυ δε βγαζει γουλιες εξηγειται απο εντονη ροη: θηλαζοντας ξαπλωμενες και οι δυο, το γαλα δεν τρεχει τοσο γρηγορα, ειναι κλασικο κολπο για εντονη ροη ο θηλασμος στο κρεβατι

@ΑΡΓΚ ευχαριστω πολυ, πολυ σωστα μου ακουγονται ολα αυτα θα δοκιμασω και αυτο. 

Οι πολλες γουλιες συνεχιζονται σε αντιθεση με τους προηγουμενους μηνες που διαρκουσαν 2-3-4 μερες  (τωρα εχουμε 10 μερες συνεχομενες) απο 3-11 , και ειδα για πρωτη φορα αιμα στα κακα της, λιγο σαν λωριδιτσα (11-11). Εκανα αποχη απο γαλακτοκομικα μετα τον πρωτο μηνα, αλλα ξεκινησα κατι μπισκοτα τελη Οκτωβρη(23-10) που μπορει να περιεχουν ιχνη, ειναι δυνατον να την πειραξαν μετα απο τοσες μερες?

Επισης συνηθως δινω ενα στηθος ανα θηλασμο γιατι τρωει 5-10 λεπτα κ κοιμαται (οταν κοιμαται βγαζει λιγοτερες γουλιες μετα ή καθολου) αλλα απο τη στιγμη που κλεισαμε 3 μηνες το στηθος ειναι πιο πρησμενο κ πιο σκληρο απο ο,τι πριν κατα τη διαρκεια της μερας. Ειναι φυσιολογικο αυτο η να φοβαμαι για μειωση παραγωγης? 

Θηλαζω κατ'απαίτησή της χωρις να μετραω θηλασμους γιατι ολη μερα ειναι στο στηθος. Δεν τρωει παντα ενεργα, την ακουω κ τρωει εντονα στην αρχη κ οταν ξυπναει και ενδιαμεσα κοιμαται πιπιλιζοντας. Ετσι κ το βραδυ.

Ουρα βαρος τα ιδια.

On 11/8/2018 at 3:45 PM, vicky86 said:

@vicky86 μια ερωτηση : ελεγχο για γοπ που κανω; πρεπει να βρω ειδικο γιατρο η να παω για υπερηχο? και που κανω υπερηχο?

On 13/11/2018 at 2:50 ΜΜ, margue είπε:

@ΑΡΓΚ ευχαριστω πολυ, πολυ σωστα μου ακουγονται ολα αυτα θα δοκιμασω και αυτο. 

Οι πολλες γουλιες συνεχιζονται σε αντιθεση με τους προηγουμενους μηνες που διαρκουσαν 2-3-4 μερες  (τωρα εχουμε 10 μερες συνεχομενες) απο 3-11 , και ειδα για πρωτη φορα αιμα στα κακα της, λιγο σαν λωριδιτσα (11-11). Εκανα αποχη απο γαλακτοκομικα μετα τον πρωτο μηνα, αλλα ξεκινησα κατι μπισκοτα τελη Οκτωβρη(23-10) που μπορει να περιεχουν ιχνη, ειναι δυνατον να την πειραξαν μετα απο τοσες μερες?

Επισης συνηθως δινω ενα στηθος ανα θηλασμο γιατι τρωει 5-10 λεπτα κ κοιμαται (οταν κοιμαται βγαζει λιγοτερες γουλιες μετα ή καθολου) αλλα απο τη στιγμη που κλεισαμε 3 μηνες το στηθος ειναι πιο πρησμενο κ πιο σκληρο απο ο,τι πριν κατα τη διαρκεια της μερας. Ειναι φυσιολογικο αυτο η να φοβαμαι για μειωση παραγωγης? 

Θηλαζω κατ'απαίτησή της χωρις να μετραω θηλασμους γιατι ολη μερα ειναι στο στηθος. Δεν τρωει παντα ενεργα, την ακουω κ τρωει εντονα στην αρχη κ οταν ξυπναει και ενδιαμεσα κοιμαται πιπιλιζοντας. Ετσι κ το βραδυ.

Ουρα βαρος τα ιδια.

Εκτός από γαλακτοκομικά, έχεις κόψει σόγια και μοσχάρι; 

12 ώρες πρίν, margue είπε:

@vicky86 μια ερωτηση : ελεγχο για γοπ που κανω; πρεπει να βρω ειδικο γιατρο η να παω για υπερηχο? και που κανω υπερηχο?

ξερω οτι χρειαζεται υπερηχος αλλα δ ξερω παραπανω

πχ ρην κορη μου την εκαναν για στενωση πυλωρου οταν νοσηλευτηκε 1μηνα μεσα στο νοσοκομειο.δ εχω ψαξει για κτ τετοιο

ευτυχως ο βοηθος του υπερηχογραφιστη κρατουσε παρα πολυ καλα την μικρη κ την ειχε ηρεμησει φοβερα.ισως μπορει να σας παραπεμψει καπου ο παιδιατρος σας

22 ώρες πρίν, margue είπε:

Γειά σου εγώ όταν έκανα υπέρυχο πήγα σε παιδοακτινολογο έχει πολλους και στο παίδων Αγλαΐα και ιδιωτικούς γιατρούς. Πρέπει σε ειδικό δεν πας έτσι ρώτα και την παιδίατρο σου μήπως σου σειστησει κανέναν. 

15 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Εκτός από γαλακτοκομικά, έχεις κόψει σόγια και μοσχάρι; 

Δεν τρώω ούτως η αλλως κρέας και ναι, σογια έχω κόψει. Το μόνο ύποπτο φαίνονται τα μπισκότα για το αιματάκι. Έκοψα κι αυτα και τις βιταμινες κ βλεπουμε. Οι γουλιες υποχωρησαν εδω και 2 μερες. Ίσως είναι σε άλμα, τι να πω..  Παντως βλεννη είχε πάντα στα κακα της απο την αρχη, δεν ξερω τι μπορει να σημαινει αυτο.

11 hours ago, vicky86 said:

ξερω οτι χρειαζεται υπερηχος αλλα δ ξερω παραπανω

πχ ρην κορη μου την εκαναν για στενωση πυλωρου οταν νοσηλευτηκε 1μηνα μεσα στο νοσοκομειο.δ εχω ψαξει για κτ τετοιο

ευτυχως ο βοηθος του υπερηχογραφιστη κρατουσε παρα πολυ καλα την μικρη κ την ειχε ηρεμησει φοβερα.ισως μπορει να σας παραπεμψει καπου ο παιδιατρος σας

Οκ  σ'ευχαριστω πολυ, θα ρωτησω και την παιδιατρο αν και θεωρει οτι δε χρειαζεται να κανω κατι, λεει να περιμενουμε αλλους 3 μηνες που θα μπει εκτο και ολα θα φτιαξουν! Το μονο μου "αγχος" ειναι μη φταιει κατι που δεν το εχω βρει μιας και παιρνει σχετικα λιγο βαρος, φυσιολογικο βεβαια..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...