Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

οι γυναικολογοι προλαβαινουν τον φυσιολογικο τοκετο;

maria_tweety

Recommended Posts

Δεν ηξερα που να θεσω την ερωτηση μου,ελπιζω να επελεξα το σωστο θεμα.ο γιατρος μου,βασει και αλλων γυναικων,θεωρειται πολυ καλος,πολυ αναλυτικος,πολυ λεπτομερης κ.α.δεν εχω καταλαβει ομως αν ειναι υπερ του φυσιολογικου η οχι,δεν το εχουμε συζητησει ακομα.απλα σκεφτομαι οτι ειναι ολη μερα στο ιατρειο του,απο το πρωι μεχρι τις 12 το βραδυ.ποτε ξεγενναει;;;;;υπαρχει περιπτωση ενας γυναικολογος που κανει τοσες πολλες ωρες ιατρειο να ειναι υπερ του φυσιολογικου;εν τω μεταξυ η πητ μου πεφτει μεγαλη εβδομαδα οποτε το σκεφτομαι ακομα πιο πολυ.η δικη σας εμπειρια τι λεει;οι γιατροι σας δουλευουν αντιστοιχες ωρες και προλαβαινουν και τους φυσιολογικους τοκετους;δισταζω να τον ρωτησω γιατι ντρεπομαι αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι μπορει να μου πει αυτο που θελω να ακουσω τωρα και τελευταια στγμη να μου βγαλει το οτιδηποτε για να με οδηγησει σε καισαρικη.σαν γιατρο τον εμπιστευομαι,εχει απιστευτες γνωσεις αλλα....

Διαφημίσεις

Συνήθως στον φυσιολογικό τοκετό μαζί με την έγκυο παραμένει η μαία η οποία ενημερώνει τον γιατρό να έρθει όταν κοντεύει η ώρα (βάση διαστολής συνήθως). Το υπέρ /κατά του φυσιολογικού εν έτη 2018 το θεωρώ μη λογικό, η καισαρική είναι χειρουργείο. Εάν ο γιατρός μιυ προτιμουσε να με κόψει για την βόλεψη του  θα την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια. Εγω έκανα καισαρική, προγραμματισμένη, το έμαθα στις 36 εβδομάδες ότι τελικά δεν θα πάμε φυσιολογικά διότι υπήρχε πρόβλημα και πήρα δεύτερη γνώμη να είμαι σίγουρη. Εμπιστευόμουν τον γιατρο μου αλλά και μια δεύτερη γνώμη δεν με έβλαψε. 

Το βασικό είναι να μπορείς να το συζητήσεις μαζί του. Στο λέω εγώ που ο δικός μου γιατρός δεν ήταν και πολύ ομιλητικός. Στα πρώτα ραντεβου είχα πει ότι στόχος μου είναι να γεννήσω φυσιολογικά και με όσο το δυνατόν λιγότερη ιατρική παρέμβαση (δεν ήθελα καν τεχνητούς πόνους). Από την συμπεριφορά του είδα και εκκρινα. 

Βασει δικης μου εμπειριας παντως, η γιατρος ηρθε απο την στιγμη που πηγα στο μαιευτηριο μεχρι που γεννησα (φυσιολογικα και φυσικα, στο μαιευτηριο εκανα 5-6 ωρες οπου ηταν μαζι μου συνεχεια).Πως εισαι σιγουρη ομως οτι ειναι τοσες πολλες ωρες στο ιατρειο; Σιγουρα δεν θα πηγαινεις καθε μερα ολη μερα για να βγαλεις το συμπερασμα οτι οντως ειναι εκει. Τωρα, αν οντως ειναι συνεχεια στο ιατρειο τοτε ειναι καπως ανησυχητικο, γιατι η καισαρικη απο θεμα ευκολιας του γιατρου ειναι συνηθως λογω αναλογιας επιτοκων και ανεπαρκους ωραριου και αν πεφτεις και μεγαλη εβδομαδα θα πρεπει να εισαι ακομη πιο προσεκτικη γιατι πριν τις αργιες εχουν παρατηρηθει τα μεγαλυτερα ποσοστα καισαρικων. Προσωπικα, θα εβρισκα κι ακομη εναν γιατρο που να εμπιστευομαι (μπορεις να ρωτησεις σε ομαδες υποστηριξης θηλασμου της πολης σου, συνηθως εχουν να προτεινουν καποιον υπερ του φυσιολογικου) και θα τον ειχα εφεδρικο αν μου τα αλλαζε ο γιατρος μου τελευταια στιγμη, ωστε να εχω μαξιλαρακι.

11 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Δεν ηξερα που να θεσω την ερωτηση μου,ελπιζω να επελεξα το σωστο θεμα.ο γιατρος μου,βασει και αλλων γυναικων,θεωρειται πολυ καλος,πολυ αναλυτικος,πολυ λεπτομερης κ.α.δεν εχω καταλαβει ομως αν ειναι υπερ του φυσιολογικου η οχι,δεν το εχουμε συζητησει ακομα.απλα σκεφτομαι οτι ειναι ολη μερα στο ιατρειο του,απο το πρωι μεχρι τις 12 το βραδυ.ποτε ξεγενναει;;;;;υπαρχει περιπτωση ενας γυναικολογος που κανει τοσες πολλες ωρες ιατρειο να ειναι υπερ του φυσιολογικου;εν τω μεταξυ η πητ μου πεφτει μεγαλη εβδομαδα οποτε το σκεφτομαι ακομα πιο πολυ.η δικη σας εμπειρια τι λεει;οι γιατροι σας δουλευουν αντιστοιχες ωρες και προλαβαινουν και τους φυσιολογικους τοκετους;δισταζω να τον ρωτησω γιατι ντρεπομαι αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι μπορει να μου πει αυτο που θελω να ακουσω τωρα και τελευταια στγμη να μου βγαλει το οτιδηποτε για να με οδηγησει σε καισαρικη.σαν γιατρο τον εμπιστευομαι,εχει απιστευτες γνωσεις αλλα....

Καλημέρα Μαρία και εμένα ο γιατρός μου ίδιες ώρες είναι στο ιατρείο αλλά είναι υπέρ του φυσιολογικου τοκετού μόνο όταν υπάρχει  σοβαρό πρόβλημα πηγαίνει σε καισαρικη. Ο δικός μου γιατρός είναι δίπλα από το αλεξάνδρας και αν του προκύψει γέννα όταν έχει ραντεβού τα αφήνει και πάει στο τοκετό. εγω γέννησα φυσιολογικά μου έσπασαν τα νερά στις 11 το βράδυ και γέννησα 7 το πρωί έχεις ώρες μπροστά σου. Τον πήρα αμέσως το γιατρό και μου λέει μην ανχωνεσε. Έφτασα  στις 1 από επαρχία οταν πήγα είχε ειδοποιηση και με περίμεναν μέχρι να μου κάνουν το κλίσμα να δουν τι διαστολή μου να κάνουν υπέρηχο και όλα αυτά που σου κάνουν ο γιατρός  ηρθε. Εγω είχα κάποιες επιπλοκές με την επισκληριδιο που άμα ήταν άλλος θα με είχε βάλει καισαρικη ο γιατρός έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και έτσι γέννησα φυσιολογικά και πήγαν όλα μια χαρά.κανονικα έπρεπε να σε ρωτήσει πως θες να γεννήσεις και να σου έλεγε τι γνώμη του εμένα έτσι έκανε και για την επισκληριδιο το ίδιο.μην ανχωνεσαι όλα καλά θα πάνε όταν θα δεις αυτό το πλάσματακι τα ξεχνάς όλα!Ρωτατον  και μην ντρέπεσαι και αν δεν μείνεις ικανοποιημενη με τις απαντήσεις του περνεις και δεύτερη γνώμη

Επειδή έχω κονδυλώματα τον είχα ρωτήσει αν θα μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά και μου είχε πει ότι θα το δούμε τότε. Μάλλον θα μου κάνει τεστ για να δει σε τι φάση είναι. Αυτό στην πρώτη επίσκεψη την 6 εβδομάδα. Μετά δεν ξανά συζητήσαμε κάτι. Απλά μου γεννήθηκε αυτή η απορία γιατί έχει παρά πολλές ώρες ιατρείο και ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες. Όπως είπατε και σεις, μάλλον θα αναλαμβάνει η μαία και όταν κρίνει θα ειδοποιεί τον γιατρό 

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , maria_tweety είπε:

Επειδή έχω κονδυλώματα τον είχα ρωτήσει αν θα μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά και μου είχε πει ότι θα το δούμε τότε. Μάλλον θα μου κάνει τεστ για να δει σε τι φάση είναι. Αυτό στην πρώτη επίσκεψη την 6 εβδομάδα. Μετά δεν ξανά συζητήσαμε κάτι. Απλά μου γεννήθηκε αυτή η απορία γιατί έχει παρά πολλές ώρες ιατρείο και ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες. Όπως είπατε και σεις, μάλλον θα αναλαμβάνει η μαία και όταν κρίνει θα ειδοποιεί τον γιατρό 

Το ότι έχει πολλές ώρες ιατρείο δεν σημαίνει κάτι, όπως είπε κ μια άλλη κοπέλα αν υπάρξει γέννα ακυρώνει τα ραντεβού. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις κοπέλες που έχουν ξεγεννησει με τον συγκεκριμένο αν γέννησαν φυσιολογικά ή όχι κ ανάλογα το ποσοστό θα κρίνεις!

πρίν από 6 λεπτά , maria_tweety είπε:

Αρκετοί γυναικολόγοι στις πρώτες επισκέψεις περιορίζονται και για μένα καλώς στην έκβαση της εγκυμοσύνης. Δίνουν βάση δηλαδή σε αυτό το κομμάτι και στην ορθή ανάπτυξη του εμβρύου. Μόλις παρέλθει ένα ικανό χρονικό διάστημα μηνών τότε γίνεται κουβέντα περί τοκετού. Είναι λίγο οξύμωρο σε μια εγκυμονούσα 3 μηνών πχ να γίνεται κουβέντα για το πώς θα γεννήσει όταν προέχουν άλλα πράγματα και έχει μέλλον μπροστά της. Εμένα τουλάχιστον θα με αγχώνε αν ο γιατρός μου από τις πρώτες εβδομάδες της κύησης μου, μου συζητούσε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει συζητησε το μαζί του,είναι υποχρέωση του να σε ακούσει.

Καλη εγκυμοσυνη καταρχην. Θα συμφωνησω με την   @Dust pink οτι θα ηταν ασοβαρο απο πλευρας του καθε γιατρου να σου προεξοφλησει απο τωρα το πως θα γεννησεις. Δεν γινεται. Εσυ απο τις εμπειριες γνωστων σου που ανεφερες εξετασε αν οντως "χαλαλιζε" τη μερα του για εναν τοκετο. Απο εκει και περα οι περισσοτεροι γιατροι δηλωνουν υπερ του φυσιολογικου ειτε γιατι τον πιστευουν και τον προσπαθουν ειτε γιατι ξερουν οτι αυτο θες..  Στις μερες μας η πλαστιγγα ευτυχως εχει γυρει υπερ του φυσιολογικου τοκετου, οποτε και οι πλειοψηφια των γυναικολογων κινειται προς τα εκει. Αλλα προκειμενου να "στησουν" το προγραμμα τους προχωρουν σε επεμβατικους φυσιολογικους τοκετους...με αλλα λογια προκληση. Οι λογοι της προκλησης που παρουσιαζουν ειναι συνηθως οι ιδιοι που θα σου ελεγε αν σε πηγαινε κ για καισαρικη. Η κουβεντα παντως ειναι προωρη επαναλαμβανω, και γενικα μην αγχωνεσαι!! Καλη συνεχεια

Πάντως οι γιατροί που το παλεύουν πράγματι φυσιολογικά και σε κάθε μα κάθε γέννα που ιατρικώς ενδείκνυται για φυσιολογικό, σίγουρα είναι μαιευτήρες που θα σου ακυρώσουν στη διάρκεια του 9μήνου κάποιες φορές το ραντεβού σου λόγω άλλου τοκετού. Μια εμπειρική ένδειξη είναι αυτή. 

Οι γιατροί αυτοί στην Αθήνα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν σημαίνει ότι κι οι άλλοι δεν έχουν ποσοστά φυσιολογικών τοκετών φυσικά. Επίσης, ένας πραγματικός υπέρμαχος θα έχει τοκετούς που σκάνε κατά κύριο λόγο το βράδυ και όχι στο κλασικό πρωινό 8ωρο 8-16.00. Γέννησα και τα δυο μου παιδιά φυσιολογικά και μου έκανε εντύπωση τι ηρεμία επικρατούσε στα δωμάτια ωδινών το βράδυ, ήταν ο γιατρός μου κι άλλος ένας, πολύ γνωστός κι αυτός για τους φυσιολογικούς και τα vbac που κάνει. Οι υπόλοιποι το πάλευαν με ωράριο λήξης πρωί μέχρι μεσημέρι και γινόταν φυσικά χαμός στα δωμάτια από τις προκλήσεις και τις καισαρικές. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Δυστυχώς με το σύστημα της Ελλάδας που παντρεύεσαι τον γυναικολόγο ρισκάρεις να υποστείς μαιευτική βία για τον λόγο ακριβώς που είπες. 

ΘΑ πρέπει να έχεις την έκτη αίσθηση για να εμπιστευτεις κάποιον ο οποίος θα δεχτεί να σε περιμένει. 

Διαφημίσεις

Ευτυχώς η γυναικολόγος μου με πρόλαβε και γέννησα φυσιολογικά.Κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είχε γίνει καμία νύξη για καισαρική από μέρους της.Ισα ίσα εγώ της το πρότεινα για δικούς μου προσωπικούς λόγους.Αλλα ο μπεμπουλης μου είχε αλλάξει άποψη.Ενω Δευτερα είχα κλείσει ραντεβού για να με δει και να κανονισουμε, γέννησα Κυριακή πρωί με απίστευτη ευκολία σε σημείο που ειπα αν η γέννα είναι ετσι,να κάνω 10 παιδια.:-PΚακα τα ψέματα είναι σε τι γιατρό θα πέσεις.Να έχει τη διάθεση να κάνει το ταξίδι μαζί σου και να σεβαστεί τις επιθυμίες σου, σε σημείο όμως που να μη τίθεται η ζωή σου σε κίνδυνο.

Αν είναι γιατρός που ειναι υπέρ του φτ, σίγουρα θα τυχει κάποια στιγμή να σου ακυρωσει ή καθυστερησει σε ραντεβού! Εκτός κι αν είσαι εξαιρετικά τυχερη και οχι μονο!! Αχχαχαχαχαχαχα 

Εγω εχω φαει 2 φορες άκυρο απο το γιατρο μου και ακόμα μια φορά τον περιμενα πανω απο 2 ωρες λογω εκτακτου τοκετου.. Ευελπιστώ να ηταν σωστή η επιλογή μου βάσει αυτων των σκηνικων! 

• 5 months later...
On 5/10/2018 at 8:35 ΜΜ, Josephine είπε:

Πάντως οι γιατροί που το παλεύουν πράγματι φυσιολογικά και σε κάθε μα κάθε γέννα που ιατρικώς ενδείκνυται για φυσιολογικό, σίγουρα είναι μαιευτήρες που θα σου ακυρώσουν στη διάρκεια του 9μήνου κάποιες φορές το ραντεβού σου λόγω άλλου τοκετού. Μια εμπειρική ένδειξη είναι αυτή. 

Οι γιατροί αυτοί στην Αθήνα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν σημαίνει ότι κι οι άλλοι δεν έχουν ποσοστά φυσιολογικών τοκετών φυσικά. Επίσης, ένας πραγματικός υπέρμαχος θα έχει τοκετούς που σκάνε κατά κύριο λόγο το βράδυ και όχι στο κλασικό πρωινό 8ωρο 8-16.00. Γέννησα και τα δυο μου παιδιά φυσιολογικά και μου έκανε εντύπωση τι ηρεμία επικρατούσε στα δωμάτια ωδινών το βράδυ, ήταν ο γιατρός μου κι άλλος ένας, πολύ γνωστός κι αυτός για τους φυσιολογικούς και τα vbac που κάνει. Οι υπόλοιποι το πάλευαν με ωράριο λήξης πρωί μέχρι μεσημέρι και γινόταν φυσικά χαμός στα δωμάτια από τις προκλήσεις και τις καισαρικές. 

Josephine σε παρακαλώ στείλε μου το όνομα του γιατρού που κάνει κυρίως φυσιολογικός στο Λητώ, ειδικοτερα με ενδιαφέρει η γεννα στο νερό στο ειδικό δωμάτιο. 

Εμένα η πητ μου έπεφτε 28/12. Είμαι από νησί κ είχα ανεβει μόλις μπήκα 37 εβδομάδων στην Αθήνα. Η γιατρός μου είχε ανεβεί μαζί μου και στο ιατρείο στο νησί ήταν η μαία. Δεν είχε άλλες κοπέλες ν που γεννούσαν ίδιες μέρες όποτε υπήρχε αυτή η δυνατότητα, στην Αθήνα όμως έχει κ άλλες πελάτισσες.  Με έπιασαν οι πόνοι 5 το απόγευμα 37 κ 5, χωρις να με έχει δει από κάτω η να με πειράξει που λένε, απλώς περπατούσα πολύ κ είχα επαφές. Ήθελα να καθίσω στο σπίτι μου μέχρι να μην αντέχω άλλο, το σεβάστηκε κ μιλάγαμε ανα ώρα, και εν τελεί στις 12 πηγα στο μαιευτήριο. Γέννησα φυσιολογικά το πρωί στις 6.40 το μπέμπη μου με  οπίσθια ινιακη προβολή, δηλαδή το πρόσωπο του κοίταζε προς την κοιλιά μου. Η γιατρός μου τόσες ώρες με περίμενε κ ήταν εκεί, σεβάστηκε τους ρυθμούς μου και τις επιθυμίες μου, δεν μου έβαλε πόνους για να επισπεύσει τον τοκετό, δεν μου μίλησε για καισαρική όταν το μωρό ερχόταν με οπίσθια, και για αυτό την εκτιμώ. 

Αυτο που θέλω να πω παραθέτοντας την εμπειρία μου είναι πως πρέπει να επικοινωνείς τις επιθυμίες σου με το γιατρο που έχεις επιλέξει ώστε να δεις αν συμβαδιζετε η όχι. Και πως είναι κ θέμα συνθηκών εκτός από γιατρού, δηλαδή σε μένα έκατσε βολικά το ότι δεν είχε άλλες κοπέλες που περίμενε τις ίδιες μέρες. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...