Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν απολαμβανω τις διακοπές με το μωρό μου

Astrien

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Δεν ξέρω τι να κανω! Εχουμε ερθει διακοπές στο χωριό όπου μένουν οι γονείς και τα πεθερικά μου.Βλέπετε είμαστε απο το ίδιο μέρος με τον ανδρα μου πράγμα που το θεωρώ ευχή και κατάρα! Είμαστε όλη τη μέρα απο τη μία γιαγιά στην αλλη. Αν δεν το δουν οι μεν τη μια μέρα γκρινιάζουν και αντίστροφα! Το μωρό έχει γίνει μπαλάκι μιας και μένουμε μακριά και οι παππουδες δεν το βλέπουν πολυ και τους λείπει! Αλλά κι εμείς έχουμε λίγες βδομάδες διακοπές και θέλουμε να ξεκουραστούμε! Αντ' αυτού τρέχουμε το πρωι στον εναν το απογευμα στον αλλο! Η μικρή θηλάζει και κοιμαται μεσημερι και βράδυ νωρίς και ξυπνάει συχνά το βράδυ πράγμα που μας περιορίζει στο να βγούμε! Έπίσης ακόμα τρώει κυρίως αλεσμένα και όχι απ' όλες τις τροφές (λόγω δυσκοιλιότητας) πράγμα που μας περιορίζει ακόμα περισσότερο!Μήπως είμαι υπερβολική; καμιά συμβουλή μήπως γίνουν τα πράγματα καλύτερα;

Διαφημίσεις

Να τους βάλετε όρια και να τους εξηγήσετε πως θέλετε να ξεκουραστείτε, δεν είστε καθόλου υποχρεωμένοι να τρέχετε από τον έναν στον άλλο. Όποιος παρεξηγηθεί πρόβλημά του! Αν δεν παίρνουν από λόγια, του χρόνου διακοπές αλλού κάπου ουδέτερα σε ξενοδοχείο, αν σας παίρνει οικονομικά φυσικά. Πάντως σε καταλαβαίνω γιατί και μένα έχει τύχει συγγενείς για αλλους λογους να μου βγάλουν τις διακοπές ξινές!

1 hour ago, Astrien είπε:

Καλησπέρα σας! Δεν ξέρω τι να κανω! Εχουμε ερθει διακοπές στο χωριό όπου μένουν οι γονείς και τα πεθερικά μου.Βλέπετε είμαστε απο το ίδιο μέρος με τον ανδρα μου πράγμα που το θεωρώ ευχή και κατάρα! Είμαστε όλη τη μέρα απο τη μία γιαγιά στην αλλη. Αν δεν το δουν οι μεν τη μια μέρα γκρινιάζουν και αντίστροφα! Το μωρό έχει γίνει μπαλάκι μιας και μένουμε μακριά και οι παππουδες δεν το βλέπουν πολυ και τους λείπει! Αλλά κι εμείς έχουμε λίγες βδομάδες διακοπές και θέλουμε να ξεκουραστούμε! Αντ' αυτού τρέχουμε το πρωι στον εναν το απογευμα στον αλλο! Η μικρή θηλάζει και κοιμαται μεσημερι και βράδυ νωρίς και ξυπνάει συχνά το βράδυ πράγμα που μας περιορίζει στο να βγούμε! Έπίσης ακόμα τρώει κυρίως αλεσμένα και όχι απ' όλες τις τροφές (λόγω δυσκοιλιότητας) πράγμα που μας περιορίζει ακόμα περισσότερο!Μήπως είμαι υπερβολική; καμιά συμβουλή μήπως γίνουν τα πράγματα καλύτερα;

Έχετε δικό σας σπίτι ή μενετε εναλλάξ στους γονείς? Σκέφτηκα πως αν ζειτε χώρια θα ήταν πιο εύκολο να μενετε περισσότερο οι τρεις σας λέγοντας πως το μωρό πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα του. Πχ ξύπνημα, τάισμα, μπάνιο στην θάλασσα, φαγητό, ύπνος και το απόγευμα βολτα στις γιαγιαδες αν θέλετε. Αν μενετε μαζί είναι δύσκολο να μπουν όρια. Αλλά απόλαυσε την βοήθεια που σου παρέχουν! 

7 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Έχετε δικό σας σπίτι ή μενετε εναλλάξ στους γονείς? Σκέφτηκα πως αν ζειτε χώρια θα ήταν πιο εύκολο να μενετε περισσότερο οι τρεις σας λέγοντας πως το μωρό πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα του. Πχ ξύπνημα, τάισμα, μπάνιο στην θάλασσα, φαγητό, ύπνος και το απόγευμα βολτα στις γιαγιαδες αν θέλετε. Αν μενετε μαζί είναι δύσκολο να μπουν όρια. Αλλά απόλαυσε την βοήθεια που σου παρέχουν! 

Μένουμε στο αδειο σπιτι των παππούδων μου το οποιο ομως χρησιμοποιουμε μονο για υπνο καθως τρωμε στους δικους μας. Ξερω οτι δεν το κανουν απο κακία καθως περιμένουν πως και πως να ρθει το εγγονι τους απλά το προγραμμα του μωρού είναι ηδη περιορισμενο λογω ηλικίας. Προσπαθω να το απολαύσω αλλα τελικά καταληγω να αγχωνομαι περισσότερο μήπως και παρεξηγηθει κανείς.

καλά, λογικό να μην απολαμβάνεις τις διακοπές με όλους αυτούς τους συγγενείς που δεν αφήνουν κανέναν να χαλαρώσει!

πείτε και κανένα όχι. στους συγγενείς σου εσύ και στου συζύγου σου ο ίδιος. την επόμενη φορά πηγαίνετε σε ουδέτερο έδαφος , μακρυά από υποχρεώσεις και ψυχαναγκασμούς. 

Καλή η βοήθεια αλλά με τον δικό μας τρόπο, και όταν τη χρειαζόμαστε. διαφορετικά περισσότερη ζημιά κάνει παρά καλό. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Τι μπήκες κ εσυ στη διαδικασία να αρχίσεις τα πήγαινε-έλα με τόσο μικρό μωρό ! Εξήγησε τους ότι πχ το μωρό είναι ξύπνιο εκείνη την ώρα : ελάτε όλοι εκείνη την ώρα κ καθίστε μια ώρα γιατί μετά πχ μπαίνουμε σε ρουτίνα ύπνου- τρώμε κλπ . Οποίος δεν καταλαβαίνει , προσποιησου ότι έχεις ημικρανίες και θες ησυχία ! Θέλει και λίγη πονηριά σε αυτά τα πράγματα ;) 

Είπες ότι τρώτε στους γονείς,οπότε αναγκαστικά τους βλέπετε μεσημέρι - βράδυ. Μπορείτε να πηγαίνετε εναλλάξ για φαγητό το μεσημέρι τους μεν, το βράδυ στους δε οπότε θα έχετε καλύψει και την ανάγκη τους να δουν εσάς και το μωρό και εσείς θα έχετε έτοιμο φαγητό. Τυχερή είστε που δεν χρειάζεται να ασχολείστε με φαγητό και τέτοια. Τις υπόλοιπες ώρες είστε ελεύθεροι να πάτε βόλτα κτλ. Άλλωστε μπορείτε κάποιες μέρες να τους πείτε ότι δεν θα πάτε πχ για φαΐ και ότι θα φάτε έξω ή θα κάνετε μια εκδρομή. Επίσης αν γκρινιάξουν, πείτε τους την αλήθεια όπως την είπες και σε εμάς. Οτι δλδ για σας αυτές οι λίγες εβδομάδες είναι οι μοναδικές μέσα στο χρόνο που θα βρεθείτε χαλαρά σαν οικογένεια και θα χαρείτε το μωρό σας. Εξηγήστε τους επίσης ότι ακόμα είναι πολύ μικρό και ότι δεν είναι για πολλά - πολλά. Τις επόμενες χρονιές θα είναι αλλιώς και θα το ευχαριστηθούν και αυτοί περισσότερο. 

Γιατί δεν αφήνεις το μωρό για κάποιες ώρες τη μέρα με τη γιαγιά και τον παππού; Αφού τρώει και στερεά το παιδί, δεν τίθεται θέμα να πεινάσει και να μην μπορούν να το ταϊσουν. Και η γιαγιά και ο παππούς θα το ευχαριστηθούν , και εσείς θα ξεκουραστείτε.

5 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Μένουμε στο αδειο σπιτι των παππούδων μου το οποιο ομως χρησιμοποιουμε μονο για υπνο καθως τρωμε στους δικους μας. Ξερω οτι δεν το κανουν απο κακία καθως περιμένουν πως και πως να ρθει το εγγονι τους απλά το προγραμμα του μωρού είναι ηδη περιορισμενο λογω ηλικίας. Προσπαθω να το απολαύσω αλλα τελικά καταληγω να αγχωνομαι περισσότερο μήπως και παρεξηγηθει κανείς.

δ υπαρχει η δυνατοτητα να φατε εκει;

αυτο που θα εκανα εγω θα ηταν να τους ζητησω να ερχονται αυτοι εναλλαξ στο σπιτι αυτο να μας δουν το απογευμα 

κ απο του χρονου μια βδομαδα εκει διακοπες,οι υπολοιπες αλλου

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πηγαίνετε εσείς και να μην έρχονται αυτοί.Εσυ πρέπει να θέσεις τα όρια.Επειδη τυγχάνει και ο άντρας μου να είναι από το ίδιο μέρος με εμενα οποίος ήθελε να δει το μωρό η ερχόταν σε εμάς η έξω όταν ήμασταν βόλτα!

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Astrien είπε:

το προγραμμα του μωρού είναι ηδη περιορισμενο λογω ηλικίας

Εγώ θα σταθώ σε αυτήν την φράση σου γιατί αρκετούς μήνες περιοριζομουν κι εγώ μαζί με το μωρό. Όλες ξέρουμε πως είναι να έχεις ένα μικρο μωρακι που έχει το πρόγραμμα και την ρουτίνα του αλλά ξεχνάμε πως έτσι περιορίζουμε κι εμείς τις επιλογές μας χωρίς λογο.

Αν υπάρχει ή δυνατότητα θα μπορούσατε να πάτε για μπάνιο, νωρίς το πρωί έχοντας μαζί σου το γευμα της και το ρηλαξ ώστε να απολαύσεις τις διακοπές σας. Το βραδακι μπορείτε να πάτε σε ένα ταβερνακι έχοντας φροντίσει να πάρεις το φαγητό της μαζί έτοιμο αλεσμενο. Ή κάντε μία σύντομη εκδρομουλα με το αμάξι για μπάνιο κ μεσημεριανό. 

Δεν ξέρω πως περνάτε την καθημερινότητά σας (και οι ιδέες που πετάω ίσως είναι άκυρες) αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πώς το μωρό μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας δραστηριότητες  χωρίς να εξαρτάσαι απ τους παππούδες για τις ανάγκες του πχ φαγητό, ύπνος, μπανάκι. 

Άλλωστε για λίγο θα βγει απ την ρουτίνα του, όσο διαρκούν οι διακοπές.

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γιατί δεν αφήνεις το μωρό για κάποιες ώρες τη μέρα με τη γιαγιά και τον παππού; Αφού τρώει και στερεά το παιδί, δεν τίθεται θέμα να πεινάσει και να μην μπορούν να το ταϊσουν. Και η γιαγιά και ο παππούς θα το ευχαριστηθούν , και εσείς θα ξεκουραστείτε.

Επειδη οπως προειπα μενουμε μακριά και η μικρη ουσιαστικα τους παππούδες δεν τους ξέρει θέλω να περάσουν λιγες μέρες παραπανω ώσπου η μικρη να εξοικειωθεί με τα καινουρια πρόσωπα και οι παππουδες να μαθουν τις συνηθειες του παιδιού. Αν και να σου πω την αληθεια δεν τρελαίνομαι  στην ιδέα να την αφήσω. Μαλλον θα ανησυχω παραπανω  παρα θα χαλαρώσω!  Βλεπεις απο τη γεννηση της δεν την εχω αφήσει καθόλου! Ξερω οτι πρεπει να συνηθισω στην ιδεα σιγα σιγα αλλα περιμενω να αισθανθω έτοιμη :)

8 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ θα σταθώ σε αυτήν την φράση σου γιατί αρκετούς μήνες περιοριζομουν κι εγώ μαζί με το μωρό. Όλες ξέρουμε πως είναι να έχεις ένα μικρο μωρακι που έχει το πρόγραμμα και την ρουτίνα του αλλά ξεχνάμε πως έτσι περιορίζουμε κι εμείς τις επιλογές μας χωρίς λογο.

Αν υπάρχει ή δυνατότητα θα μπορούσατε να πάτε για μπάνιο, νωρίς το πρωί έχοντας μαζί σου το γευμα της και το ρηλαξ ώστε να απολαύσεις τις διακοπές σας. Το βραδακι μπορείτε να πάτε σε ένα ταβερνακι έχοντας φροντίσει να πάρεις το φαγητό της μαζί έτοιμο αλεσμενο. Ή κάντε μία σύντομη εκδρομουλα με το αμάξι για μπάνιο κ μεσημεριανό. 

Δεν ξέρω πως περνάτε την καθημερινότητά σας (και οι ιδέες που πετάω ίσως είναι άκυρες) αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πώς το μωρό μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας δραστηριότητες  χωρίς να εξαρτάσαι απ τους παππούδες για τις ανάγκες του πχ φαγητό, ύπνος, μπανάκι. 

Άλλωστε για λίγο θα βγει απ την ρουτίνα του, όσο διαρκούν οι διακοπές.

Πάντα με μια ωραια ιδέα και εναν καλο λογο! Σε ευχαριστω μαμα του Ανέστη! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...