Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός κ συμπλήρωμα

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

Στις 9/6 γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου κ έχω απορία για τον θηλασμό αφού την πρώτη κόρη μου δε τη θήλασα... Δύο φορές τη μέρα δίνω ξενο γάλα γιατί η μεγάλη μου κλαίει κ θέλει εμένα να την κοιμησω.. Το μωρό όλη την μέρα είναι στο στήθος μου κ ανά 20' δείχνει να πειναει βάζιντας τα χέρια στο στομα.. Προσπαθω να κόψω το ξένο αλλά δε γίνεται.. Πόσο καιρό θέλει να οριστεί ένα σταθερό διάστημα προκειμένου να έχω έναν μπούσουλα κ να μη δινω συμπλήρωμα;; 

Διαφημίσεις

Γειά σας δείτε εδώ για  να πάρετε όσο το δυνατό καλύτερες απαντήσεις ευχαριστούμε!!!

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

3 ώρες πρίν, Σονια Ντ. είπε:

Καλησπέρα, 

Στις 9/6 γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου κ έχω απορία για τον θηλασμό αφού την πρώτη κόρη μου δε τη θήλασα... Δύο φορές τη μέρα δίνω ξενο γάλα γιατί η μεγάλη μου κλαίει κ θέλει εμένα να την κοιμησω.. Το μωρό όλη την μέρα είναι στο στήθος μου κ ανά 20' δείχνει να πειναει βάζιντας τα χέρια στο στομα.. Προσπαθω να κόψω το ξένο αλλά δε γίνεται.. Πόσο καιρό θέλει να οριστεί ένα σταθερό διάστημα προκειμένου να έχω έναν μπούσουλα κ να μη δινω συμπλήρωμα;; 

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Έδινα κι εγώ συμπλήρωμα για περίπου 20 μέρες σε κάποια γεύματα, το βραδυνό και κάποιο μεταμεσονύκτιο. Τελικά ο δικός μου δεν το χρειαζόταν. Πήρα θάρρος όταν ζυγιστηκε καί ηταν +1.5 κιλό και απ τις πάνες που ήταν βαριές και πολλές. 

Συνήθως ή παραγωγή ρυθμίζεται περίπου στις 40 μέρες αλλά όταν χορηγείται και συμπλήρωμα δίνεται λανθασμένο μήνυμα στο στήθος να μην παράγει περισσότερο γάλα γιατί δεν χρειάζεται, ενώ αν θήλαζε απευθείας το μωρό το στήθος θα είχε όσο γάλα ήταν απαραίτητο.  

Τα χέρια στο στόμα είναι σημάδι πείνας αλλά και άλματος! Τι θέλω να πω? Τα μωρά περνουν κάποιες φάσεις που θέλοντας να κατακτήσουν κάποια ορόσημα (αναπτυξιακά άλματα) στρέφονται περισσότερο στο στήθος ή αυξάνουν ml για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Προσπάθησε να θηλαζεις και στο εικοσαλεπτο κ μην υποκύπτεις εύκολα στο μπουκάλι. Το μωρό κάθεται στο στήθος ή σταματά τον θηλασμό και κλαίει? Αυτό αν θυμάσαι απ το πρώτο σου παιδί μπορεί να είναι κολικοι αν εκδηλώνεται βράδυ. Από πάνες πως πάτε? Τα κιλά του? 

Φαντάζομαι πως είναι δύσκολο έχοντας ένα ακόμα παιδί αλλά ένα μάρσιπο ίσως σου έλυνε τα χέρια και μπορούσες να θηλαζεις και να παίζεις-ταιζεις κτλ την μεγάλη παράλληλα.  

Γεννήθηκε 3340 βγήκαμε 3280 στις 15 μέρες είχε το βάρος της γεννησης κ στις 25 ήταν 3760.. Πάνες βρέχει 5 με 6 αλλά κακά κάνει πολύ δύσκολα.. 1 φορά τη μέρα κ αν.... Το θέμα ειναι πως κ μετά το μπουκάλι θέλει στήθος κ ρουφάει κ αυτό με ανακουφίζει σε σχέση με την παραγωγή... Μπουκάλι δίνω μεσημέρι κ βράδυ για να ασχοληθώ κ λίγο με τη μεγάλη!!! Προσπαθώ να κόψω σιγά σιγά το ξένο αλλά απλώς το μόνο που καταφέρνω είναι να παρατείνω την ώρα... Η μεγάλη αντιδρα

8 ώρες πρίν, Σονια Ντ. είπε:

Γεννήθηκε 3340 βγήκαμε 3280 στις 15 μέρες είχε το βάρος της γεννησης κ στις 25 ήταν 3760.. Πάνες βρέχει 5 με 6 αλλά κακά κάνει πολύ δύσκολα.. 1 φορά τη μέρα κ αν.... Το θέμα ειναι πως κ μετά το μπουκάλι θέλει στήθος κ ρουφάει κ αυτό με ανακουφίζει σε σχέση με την παραγωγή... Μπουκάλι δίνω μεσημέρι κ βράδυ για να ασχοληθώ κ λίγο με τη μεγάλη!!! Προσπαθώ να κόψω σιγά σιγά το ξένο αλλά απλώς το μόνο που καταφέρνω είναι να παρατείνω την ώρα... Η μεγάλη αντιδρα

Κόψε το μια και έξω. Ψάξε βοήθεια για τη μεγάλη: μπαμπάς, γιαγιάδες, θείες. Αν δεν υπάρχουν συγγενείς, δες αν στη γειτονιά υπάρχει καμιά κοπέλα που μπορεί να βοηθά 1-2 ώρες τη μέρα για χαρτζιλίκι (βολεύει και η εποχή λόγω καλοκαιρινών διακοπών). Αν κάποιος πάει μια βόλτα τη μεγάλη να εκτονωθεί, θα σας κάνει μεγάλη διαφορά. 

Αν οποιαδήποτε βοήθεια είναι αδύνατη, βγείτε βόλτα με το μωρό: παιδική χαρά, πάρκο, έστω τον δρόμο πάνω κάτω.

Διαφημίσεις

Ευτυχώς υπάρχει βοήθεια δυστυχώς επιμένει να προσκολλαται... Τις επόμενες μέρες θα έχω την ευκαιρία γιατί θα λείψει για λίγο... Ωστόσο αναρωτιέμαι κ αν το μωρό είναι ανετοιμο για θηλασμό γιατί γεννήθηκε στις 36ε3ημερες κ είχε κ ίκτερο..!!! Αν κ η παιδίατρος με καθησυχάσε για το βάρος εμένα μου φαίνεται λιγο

εναν μαρσιπο χρειαζεσαι

αν πχ δινεις 60μλ μπορεις να δινεις για 3-4 50,μετα 3-4μερες 40 κοκ

ετσι θα μειωσεις τα μλ αλλα δ θα γλιτωσεις την αναγκη της μεγαλης

αλλιως μπορεις να κοψεις το ενα μπουκαλι κ μετα 3-4μερες το δευτερο

Καλησπέρα, 

Κόψαμε αισίως το μεσημεριανό συμπλήρωμα κ ήταν αρκετά ήρεμη... Όμως οι πάνες της από το μεσημέρι κ μετά που συνήθως έπινε το ξένο, δεν ήταν πολύ βρεγμένος.. Σημαίνει πως δεν έφαγε καλά; επίσης έτρωγε για λίγο κ κοιμόταν αρκετά. Ήταν από ζέστη; μεγάλο άγχος όταν δεν ελέγχεις την ποσότητα.. 

4 ώρες πρίν, Σονια Ντ. είπε:

Δύο φορές τη μέρα δίνω ξενο γάλα

Πιστεύω πως δύο μπουκάλια ξένο δεν μπορούν να χορτασουν ένα μωρό για όλο το εικοσιτετράωρο! Άρα το μωρό σου πίνει γάλα και απ το στηθος.

Την νύχτα θηλάζει? Νιώθεις το στήθος σου καθόλου να πρήζεται αν έχεις ώρα να θηλασεις?

Έχε αυτοπεποίθηση! Το σώμα σου μπορεί να θρέψει ένα μωρό αποκλειστικά! Θέλει υπομονή κ το στήθος θα προσαρμοστεί στην παραγωγή! 

Με μία μέρα δεν μπορείς να βγαλεις συμπέρασμα για τις πάνες κ τα υγρά που προσλαμβάνει. Ίσως κ να ιδρωσε περισσότερο σήμερα, εμένα με αποκλειστικό μειώνονταν οι πάνες τις ζεστές μέρες. 

Ένα μωρό που κοιμάται συνέχεια δεν είναι ανησυχητικό. Αν παρατηρήσεις άρνηση για να φάει, αλλαγή χρώματος, ληθαργικοτητα πρέπει να επικοινωνήσεις με το γιατρό σας!

10 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Πιστεύω πως δύο μπουκάλια ξένο δεν μπορούν να χορτασουν ένα μωρό για όλο το εικοσιτετράωρο! Άρα το μωρό σου πίνει γάλα και απ το στηθος.

Την νύχτα θηλάζει? Νιώθεις το στήθος σου καθόλου να πρήζεται αν έχεις ώρα να θηλασεις?

Έχε αυτοπεποίθηση! Το σώμα σου μπορεί να θρέψει ένα μωρό αποκλειστικά! Θέλει υπομονή κ το στήθος θα προσαρμοστεί στην παραγωγή! 

Με μία μέρα δεν μπορείς να βγαλεις συμπέρασμα για τις πάνες κ τα υγρά που προσλαμβάνει. Ίσως κ να ιδρωσε περισσότερο σήμερα, εμένα με αποκλειστικό μειώνονταν οι πάνες τις ζεστές μέρες. 

Ένα μωρό που κοιμάται συνέχεια δεν είναι ανησυχητικό. Αν παρατηρήσεις άρνηση για να φάει, αλλαγή χρώματος, ληθαργικοτητα πρέπει να επικοινωνήσεις με το γιατρό σας!

Συνήθως από τις 10 το βράδυ θηλάζει 4.30 για λίγο..!! Κατά τη διάρκεια της μέρας δεν αισθάνομαι το στήθος πολύ πρησμένο γιατί είναι συχνά το μωρό πάνω μου.. Το βράδυ ναι μετά από τόσες ώρες πρηζεται..!! Άρα αυτό σημαίνει πως όλα παν καλά!!! Ένα θάρρος το πήρα!! 

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Σονια Ντ. είπε:

Συνήθως από τις 10 το βράδυ θηλάζει 4.30 για λίγο..!! Κατά τη διάρκεια της μέρας δεν αισθάνομαι το στήθος πολύ πρησμένο γιατί είναι συχνά το μωρό πάνω μου.. Το βράδυ ναι μετά από τόσες ώρες πρηζεται..!! Άρα αυτό σημαίνει πως όλα παν καλά!!! Ένα θάρρος το πήρα!! 

Τα πρηξιματα μέχρι να προσαρμοστεί ή παραγωγή είναι φυσιολογικά. Ακόμα και μετά την εδραίωση του θηλασμού αν έχεις ώρα να θηλασεις θα τα νιώθεις. 

Όλα φαίνονται μία χαρά, μπορείς να βοηθάς το γάλα να κατέβει με μαλαξεις την ώρα του θηλασμού κ αλλαγές της θέσης του μωρου για να αδειάζει επαρκώς το στήθος.  Καλή συνέχεια!

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα!

χρειάζομαι τα φώτα σας επειγόντως..το 2ο παιδάκι μου είναι 2 μηνών..θηλάζει,κοιμάται σερί το βράδυ περίπου 6-7 ώρες,λερώνει πάνες άφθονες..αργά το απόγευμα ωστόσο κυρίως μετά τις 20.30 παρατηρώ πως το στήθος μου δεν γεμίζει όπως όλη την υπόλοιπη μέρα που ξεχειλίζει,είναι μαλακό κ δείχνει άδειο..το μωρό δεν χορταίνει,εκνευρίζεται κ κλαίει..αποτέλεσμα αυτού να της δίνω από τις 9 ως τη 1 τα μεσάνυχτα εναλλάξ συμπλήρωμα κ στήθος μπας κ αύξησω την παραγωγή..κυρίως όμως το τελευταίο γεύμα της είναι φόρμουλα..τι μπορεί να φταίει κ στερευω το βράδυ;;δοκίμασα με θήλαστρο που χρησιμοποιώ σπάνια να αντλησω ώστε να δω την βραδινή ποσότητα και δεν ξεπερνά τα 60ml..στενοχωριέμαι που ενώ όλη μέρα θηλάζει άφθονα το βράδυ σαν να πατάς διακόπτη κ φραζει το σύστημα!!!

Επεξεργάστηκαν by emkriti

πρίν από 30 λεπτά , emkriti είπε:

καλησπέρα!

χρειάζομαι τα φώτα σας επειγόντως..το 2ο παιδάκι μου είναι 2 μηνών..θηλάζει,κοιμάται σερί το βράδυ περίπου 6-7 ώρες,λερώνει πάνες άφθονες..αργά το απόγευμα ωστόσο κυρίως μετά τις 20.30 παρατηρώ πως το στήθος μου δεν γεμίζει όπως όλη την υπόλοιπη μέρα που ξεχειλίζει,είναι μαλακό κ δείχνει άδειο..το μωρό δεν χορταίνει,εκνευρίζεται κ κλαίει..αποτέλεσμα αυτού να της δίνω από τις 9 ως τη 1 τα μεσάνυχτα εναλλάξ συμπλήρωμα κ στήθος μπας κ αύξησω την παραγωγή..κυρίως όμως το τελευταίο γεύμα της είναι φόρμουλα..τι μπορεί να φταίει κ στερευω το βράδυ;;δοκίμασα με θήλαστρο που χρησιμοποιώ σπάνια να αντλησω ώστε να δω την βραδινή ποσότητα και δεν ξεπερνά τα 60ml..στενοχωριέμαι που ενώ όλη μέρα θηλάζει άφθονα το βράδυ σαν να πατάς διακόπτη κ φραζει το σύστημα!!!

δ νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο που λες,αλλα μηπως καλυτερα να μιλησεις με συμβουλο;ειδικα να σας δει μετα τις 8:30που λες οτι εχετε θεμα

κανετε τουλ 8θηλασμους το 24ωρο;

δ ειναι απαραιτητο να ξεχειλιζει το στηθος.ειναι 2μ θα πρεπει να εχει εδραιωθει κ ο θηλασμος πλεον

μπορει να φαινεται αδειο το στηθος,αλλα αυτο δ σημαινει οτι δ μπορει να βρει γαλα το μωρο.το στηθος δ ειναι αποθηκη να γεμιζει,αλλα σαν εργοστασιο,παραγει οποτε υπαρχει ζητηση

γτ λες οτι το μωρο δ χορταινει;ποια η συμπεριφορα του;μηπως κλαιει για αλλο λογο;

ποσο μλ ξενο δινεις συνολικα;

με το να δινεις συμπληρωμα δ αυξανεται η παραγωγη σου.αντιθετα,το στηθος παιρνει το σημα οτι δ θες παρ;πανω γαλα,κ μπορει το μωρο να προτιμησει τη γρηγορη ροη του μπιμπερο

δινεις πιπιλα;

η περιστασιακη χρηση θηλαστρου δ ειναι αντιπροσωπευτικη για την παραγωγη σου.το μωρο ειναι πιο αποτελεσματικο

βοηθαει να κανεις μαλαξεις στο στηθος την ωρα του θηλασμου κ εναλλαγες στασεων θηλασμου για να αδειαζει καλα το στηθος

επισης αν αυτο συμβαινει τις τελευταιες μερες,μπορει να οφειλεται στο αλμα 8-9ης εβδ

μππρει γι αυτο η μικρη να ειναι ανησυχη,να συμπεριφερεται σαν να μην ξερει τι θελει,η να θηλαζει συνεχεια.μεγαλωνουν οι αναγκες της,οποτε προσπαθει να σου αυξησει την παραγωγη.μπορει κ ολη αυτην την ωρα που λες οτι δυσκολευεστε εκεινη να θελει να ειναι στο στηθος,σαν μαραθωνιος,η απλα να πιπιλα(μου το εκανε ο μικρος μου στο αλμα των 7μ κυριως)

8 όχι,τρώει κοιμάται απευθείας σχεδόν 3.5 με 4 ώρες κ το βράδυ σερί άλλες 6..δεν βγαίνουν 8 με τπτ..Ίσως 6 αν υπολογίσω κ τον βραδινό θηλασμό που είναι μεικτος,περίπου 60-100 ml ξενο την ημέρα.. τι πρέπει να κάνω,να την ξυπνάω ενδιάμεσα κ το βράδυ να θηλάζει;

όσο για το κλάμα..την βάζω στο στήθος,πίνει όσο είναι διαθέσιμο,μακάρι να ξερα πόσο,από τις 9 ως τις 12 με μικρά διαλείμματα είναι στο στήθος,σε σημείο να πονάω,κ κάθε λίγα λεπτά το αφήνει κ κλαίει σπαρακτικά..σκέφτηκα πως είναι οι κολικοί που όντως έχει αλλά στο μπιμπερό δεν κλαίει καθόλου..Επίσης ρώτησα την μαία μου πριν λίγες μέρες αν όταν το στήθος είναι μαλακό σημαίνει ότι δεν έχω γάλα και μου είπε πως ισχύει..δεν ξέρω ρε γμτ,το πρώτο μ παιδάκι δεν έπιασε ποτέ καλά κ έτρωγε μόνο αντλημενο..δεν έχω εμπειρία κ ας είναι το 2ο μωράκι μ

πιπίλα επισης δεν δίνω γιατί διάβασα περί σύγχυσης θηλων αλλά σιγά το κατόρθωμα αφού παίρνει μπιμπερό..πφφφφ..για πιπίλα χρησιμοποιεί το στήθος μ όντως αλλά είναι ήρεμη κ συνήθως κοιμάται ετσι

Επεξεργάστηκαν by emkriti

πρίν από 10 λεπτά , emkriti είπε:

8 όχι,τρώει κοιμάται απευθείας σχεδόν 3.5 με 4 ώρες κ το βράδυ σερί άλλες 6..δεν βγαίνουν 8 με τπτ..Ίσως 6 αν υπολογίσω κ τον βραδινό θηλασμό που είναι μεικτος,περίπου 60-100 ml ξενο την ημέρα.. τι πρέπει να κάνω,να την ξυπνάω ενδιάμεσα κ το βράδυ να θηλάζει;

όσο για το κλάμα..την βάζω στο στήθος,πίνει όσο είναι διαθέσιμο,μακάρι να ξερα πόσο,από τις 9 ως τις 12 με μικρά διαλείμματα είναι στο στήθος,σε σημείο να πονάω,κ κάθε λίγα λεπτά το αφήνει κ κλαίει σπαρακτικά..σκέφτηκα πως είναι οι κολικοί που όντως έχει αλλά στο μπιμπερό δεν κλαίει καθόλου..Επίσης ρώτησα την μαία μου πριν λίγες μέρες αν όταν το στήθος είναι μαλακό σημαίνει ότι δεν έχω γάλα και μου είπε πως ισχύει..δεν ξέρω ρε γμτ,το πρώτο μ παιδάκι δεν έπιασε ποτέ καλά κ έτρωγε μόνο αντλημενο..δεν έχω εμπειρία κ ας είναι το 2ο μωράκι μ

πρεπει να αυξησεις θηλασμους.ειναι μικρουλα,περιπου καθε δυο ωρες την ημερα,κ 3το βραδυ.απο θηλασμο σε θηλασμο.

αν θες να μην δινεις ξενο,απλα βαζεις συνεχεια το μωρο στηθος.ειναι λιγα τα μλ που δινεις.πχ προσπαθησε για 3-4μερες να μην δωσεις πανω απο 60,μετα αλλες 3-4μερες οχι πανω απο 30κ μετα τελος.ετσι θα αυξανεις παραλληλα κ την παραγωγη σου με παραπανω θηλασμο

προσεχε μονο μην δεις μεγαλη μειωση στις κατουρημενες πανες

δυστυχως με τον θηλασμο δ ξερουμε ποσο πινουν.ξερουμε οτι τους φτανει με τις βρεγμενες πανες κ που αφηνουν το στηθος ηρεμα κ χορτασμενα

μπορει να ειναι κ οι κολικοι,μπορει αν εχει πιει αρκετο να θελει να ξαναρευτει.αλλα μπορει κ λογω αλματος να συμβαινει ολο αυτο

καλα για την μαια δ εχω λογια,ας σου ελεγε δ ξερω,μιλα με συμβουλο,οχι να παραπληροφορει τον κοσμο:mad:

γιατρος δ ειμαι,αλλα απο οσα ξερω απο προσωπικη εμπειρια σου ειπα την γνωμη μου.μιλησε κ με εναν συμβουλο.η τηλεφωνησε στη φαιναρετη η στην γραμμη αλκυονη για τον θηλασμο(10525)

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Διαφημίσεις

δλδ πρέπει να την ξυπνάω ώστε να έχουμε παραπάνω θηλασμους,σωστά;Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα,νόμιζα πως ακολουθώ τις ανάγκες της κ εφόσον κοιμάται να μην την ενοχλώ,εκείνη ξέρει πότε πεινάει..πάντως πριν από λίγο έφαγε,νιώθω ήδη το στήθος γεμάτο με πετρώματα αλλά το βράδυ ακόμα κ μετα απο 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα παραμένει μαλακό

σε ευχαριστώ πολύ!!!

πρίν από 55 λεπτά , emkriti είπε:

καλησπέρα!

Παρόμοια συμπεριφορά παρουσίασε ο μικρός μου από νεογέννητος μέχρι τριών μηνών. Όλη μέρα θήλαζε με αρκετές πάνες και έμοιαζε ικανοποιημένος. Το βράδυ στις 11 μέχρι τις 2 τον έπιανε κλαμα όσο θήλαζε! Σαν να τσακονοταν με το στήθος, μία το πιάνει, μία το άφηνε και σπαραζε. Στην αρχή υπεθεσα πως δεν είχα αρκετό γάλα και άρχισα το νυχτερινό συμπλήρωμα. Το στήθος ήταν μαλακό και πονουσε κιολας μάλλον γιατί το έπιανε λίγο ατσαλα μέσα στο παραληρημα του. Θυμάμαι που δεν έκλαιγε με το μπιμπερο και δάκρυζα εγώ που δεν είχα γάλα! Με τον καιρό κατάλαβα πως τον επιαναν κολικοι και αδικα έδινα συμπλήρωμα μπερδεύοντας την παραγωγή μου! Μέχρι 20 ημερών έδινα δύο μπουκάλια των 30 ή και 60 μλ. Μία μέρα αφού είδα τον παιδίατρο και πήρα τα πάνω μου (πάνες καλές κ +1.5 κιλό) αποφάσισα να το κόψω και να τον βάζω συνέχεια στο στήθος. 

Δεν ξέρω αν ή περίπτωση σου ταυτίζεται με την δική μου, σίγουρα ο πιο κατάλληλος για να σε βοηθήσει είναι ο σύμβουλος θηλασμού. Εγώ έγραψα για ιστορία μου όχι για να σε καθησυχασω αλλά για να σου πω πως η υπόθεση πως δεν επαρκεί το γάλα έρχεται πρώτη στο μυαλο απ όλες τις θηλάζουσες μαμαδες όμως οι λόγοι της ανησυχίας ή του κλαματος μπορεί να αποδειχθούν πολλοί κ εντελώς διαφορετικοί.

τουλ σε ενα νεογεννητο μεχρι να ανακτησει το βαρος γεννησης,το ξυπναμε.τα δικα μου ειχαν κ ικτερο,οποτε τον πρωτο μηνα τα ξυπνουσα ανα διωρο μερα-νυχτα.μπορει απο μονα πχ να κανανε 8θηλασμους,σε εκεινη την ηλικια εγω τα εβαζα να κανουν 12.αν λοιπον το μωρο δ εχει ικτερο,εχει ανακτησει το βαρος γεννησης συν 300γρ,μπορεις μετα να το αφηνεις κ πιο πολλες ωρες να κοιμαται.3ωρες την μερα για τοσο μωρο ειναι καλα,καλυτερα οχι παραπανω κ λογω ζεστης.για βραδυ επισης 4-5ωρες ειναι καλα.πρισωπικα εμενα 6ωρο δ κοιμουνταν για να μπω σε αυτην την σκεψη.αν το μωρο εκανε 8θηλασμους θα σου ελεγα να μην αλλαξεις κτ.αλλα αν εχεις μειωμενη παραγωγη δ φταιει η απογευματινη συμπεριφορα,αλλα οτι κανετε λιγους θηλασμους

εφοσον την υπολοιπη μερα ειστε οκ,βρεχει πανες,το συμπληρωμα ειναι λιγο,δ νομιζω οτι δ εχεις γαλα.πιο πιθανο κολικοι η αλμα την ενοχλουν

με μικρες αλλαγες μπορεις να κοψεις το συμπληρωμα

Για αρχή θα προσπαθήσω να την ξυπνάω λίγο νωρίτερα μες στην ημέρα κ 1 φορά την νύχτα,όσο κ αν βολεύει που κοιμάται σερί γιατί έχω κ ένα τρίχρονο λουλουδάκι που κάνει το χαμό κ τα χω φτύσει..μακάρι να πιάσει κ να αυξήσω την παραγωγή μου!!Ευχαριστώ πολύ κορίτσια,να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!

2 ώρες πρίν, emkriti είπε:

καλησπέρα!

Το γάλα αυξάνεται θηλάζοντας. Ο βραδινός εκνευρισμός είναι πολύ συνηθισμένος και η λύση είναι υπομονή, και μαραθώνιοι θηλασμοί με εναλλαγές στήθους όποτε εκνευρίζεται και μαλάξεις. 60 ml είναι όσο πίνει το παιδί σε 2-3 ώρες, οπότε καμία σχέση δεν έχει όλο αυτό με το γάλα που έχεις ή νομίζεις ότι δεν έχεις ;) Ηρέμησε, άσε τα μπουκάλια, και θήλασε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...