Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπαρχει κληρονομικοτητα στη συλληψη;

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια,

Ειμαι 31 χρονων ανεργη, ο μισθος του φιλου μου 750 και μενουμε σε ενοικιο.θελω πολυ να κανω ενα παιδακι αλλα οι συνθηκες δεν ειναι ευνοικες αυτη τη στιγμη.περιμενω πως και πως να βρω δουλεια για να βαλουμε μπροστα.θελω να θεσω 2 ερωτησεις,εντελως ασχετες μεταξυ τους 

1.  Ας υποθεσουμε οτι βρισκω δουλεια.μετα απο ποσο καιρο θα μπορω να μεινω εγκυος για να μπορω να παρω αδεια εγκυμοσυνης στον 7 μηνα  και να πληρωνομαι;

2. Εχω παρα πολυ αγχος για το αν θα μπορω να κανω παιδι λογω ηλικιας και λογω πολυκυστικων που εχω, lh μεγαλυτερη απο fsh που σημαινει οχι καλο ωαριο (ε;;;) και διαφορες αλλες ανησυχιες.το μονο που καπως με ηρεμει ειναι το γεγονος οτι η μητερα μου εκανε το πρωτο παιδι στα 36 και το δευτερο (δλδ εμενα) στα 40 και απ οτι μου εχει πει επιανε πολυ ευκολα παιδι.υπαρχει καποια συσχετιση μεταξυ μανας και κορης ως προς την ευκολια συλληψης;καποιου τετοιου ειδους κληνορομικοτητα η λεω βλακειες;εχει παρατηρησει καποια κοπελα κατι τετοιο αναφορικα με τη μαμα της;

Σας ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Γεια σας κοριτσια,

Ειμαι 31 χρονων ανεργη, ο μισθος του φιλου μου 750 και μενουμε σε ενοικιο.θελω πολυ να κανω ενα παιδακι αλλα οι συνθηκες δεν ειναι ευνοικες αυτη τη στιγμη.περιμενω πως και πως να βρω δουλεια για να βαλουμε μπροστα.θελω να θεσω 2 ερωτησεις,εντελως ασχετες μεταξυ τους 

1.  Ας υποθεσουμε οτι βρισκω δουλεια.μετα απο ποσο καιρο θα μπορω να μεινω εγκυος για να μπορω να παρω αδεια εγκυμοσυνης στον 7 μηνα  και να πληρωνομαι;

2. Εχω παρα πολυ αγχος για το αν θα μπορω να κανω παιδι λογω ηλικιας και λογω πολυκυστικων που εχω, lh μεγαλυτερη απο fsh που σημαινει οχι καλο ωαριο (ε;;;) και διαφορες αλλες ανησυχιες.το μονο που καπως με ηρεμει ειναι το γεγονος οτι η μητερα μου εκανε το πρωτο παιδι στα 36 και το δευτερο (δλδ εμενα) στα 40 και απ οτι μου εχει πει επιανε πολυ ευκολα παιδι.υπαρχει καποια συσχετιση μεταξυ μανας και κορης ως προς την ευκολια συλληψης;καποιου τετοιου ειδους κληνορομικοτητα η λεω βλακειες;εχει παρατηρησει καποια κοπελα κατι τετοιο αναφορικα με τη μαμα της;

Σας ευχαριστω πολυ

Αν θες να πάρεις τα επιδόματα για τη γέννα κ εξάμηνο του ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχεις τα τελευταία 2 χρόνια  200 ενσημα απ την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Είσαι καιρό άνεργη? Γιατί αν υποθέσουμε ότι μένεις έγκυος κ γέννας στις 20 μαρτιου 2019 προσμετρώνται τα ενσημα απ τις 21 Μαρτίου 2017. Κ κάθε μήνα με πλήρη απασχόληση μπαίνουν 25 ενσημα. Αν τα τελευταία χρόνια δεν έχεις δουλέψει θα πρέπει αναγκαστικά να δουλέψεις 8 μήνες (βάλε για σίγουρα 9). Οπότε πριν μείνεις έγκυος θα πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψεις 2 μήνες. Με την κληρονομικότητα δεν ξέρω τι παίζει αλλά σ εύχομαι να βρεις εύκολα μία δουλειά πλήρης απασχόλησης για να μπορεσεις να κάνεις παιδάκι. Βέβαια πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να δουλέψεις μονο 2 μήνες πριν την εγκυμοσύνη αν είναι ομαλή γιατί αν τυχόν χρειάζεσαι ξεκούραση κατά την διάρκεια της κ πρέπει να πάρεις άδεια απ τη δουλειά σου (χωρίς να είμαι σίγουρη) δεν κολλουνται συνταξιμα ενσημα που χρειαζεσαι.

15 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Γεια σας κοριτσια,

Σας ευχαριστω πολυ

Εύχομαι να σου πάνε όλα όπως επιθυμείς και σύντομα να αποκτήσεις παιδάκι! Για απάντηση ερωτημάτων

1. Δεν είναι στάνταρ το πότε θα μείνεις έγκυος , διαφέρει σε κάθε γυναίκα, μπορεί και αμέσως μετά τις επαφές μπορεί και μετά από μήνες. Για τα ένσημα αν βρεις δουλειά συμφωνώ με την @mama16 . Αν είσαι οκ με τα ένσημα υπολογίζεις 2 μήνες πριν την Πητ(πιθανή ημερομηνία τοκετού). Οπότε παίζει ρόλο πότε θα μείνεις έγκυος. Ερώτημα που δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος διότι είναι σχετικό.

2. Οταν είχα ρωτήσει τον γιατρό μου σχετικά με την σύλληψη μου είχε πει πως δεν παίζει κάποιο ρόλο. Και πράγματι στην δική μου περίπτωση δεν υπήρχε συσχετισμός . Η μαμά μου έκανε εμένα στα 35 μετά από ιστορικό και τότε "θεραπεία" αρκετών αποβολών και αναμονής.Εγώ δεν αντιμέτωπα τέτοιο θέμα και η σύλληψη ήταν έπειτα από 8 μήνες ,επιτυχής μέχρι τέλους. 31 δεν είσαι καθόλου μεγάλη για να φοβάσαι!Σχετικά με τις πολυκυστικες είχα και εγώ ,δεν υπήρξαν εμπόδιο ,αλλά κατάλληλος προς αυτήν την απάντηση είναι ο γυναικολόγος σου.

Αναφορικά με κληρονομικότητα ίσως είναι και τυχαίο σε εμένα έπαιξε ρόλο το βάρος του μωρού...μικρο μωρό εγώ, μικρό και η κόρη μου. Όπως και ιστορικό παθογένειας της οικογένειας πχ υπέρταση, διαβήτης.

Κοριτσια μου σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!ανεργη ειμαι απο τον γεναρη οποτε θεωρητικα τα 200 ενσημα τα εχω αλλα λογικα για να παρεις τα επιδοματα φανταζομαι οτι θα πρεπει να δουλευεις,ε;απο την αλλη σκεφτομαιοτι δεν θα ειναι σωστο για τον μελλοντικο μου εργοδοτη να πιασω δουλεια και μετα απο λιγο να του ξεφουρνισω κατι τετοιο.σημερα πηγα σε συνεντευξη και με ρωτησαν αν θελω να κανω οικογενεια.τι να τους πεις δηλαδη;μας φερνουν σε τρομερα δυσκολη θεση.γι αυτο σκεφτομουν αν επαιρνα καποιο επιδομα να προσπαθουσα οντας ανεργη για παιδακι και να βρω μετα δουλεια μια και καλη.

Οσον αφορα στη δευτερη ερωτηση,ηλικιακα δεν ειμαι πολυ μεγαλη αλλα εχω δυο ξαδερφες που εκαναν παιδακι μετα απο πολλες προσπαθειες εξωσωματικης η καθε μια και καθε φορα με αγχωνουν να κανω τωρα παιδι γιατι μετα δεν θα μπορω.μια η δουλεια,μια το παιδι ποσα να αγχη να αντεξουμε και μεις;

Dust pink ειχες και συ lh υψηλοτερη απο την fsh;στις τελευταιες εξετασεις ειχα fsh 7, lh 9,5 και ε2 40 και amh 52,9 με ανωτατο το 66,7.η ξαδερφη μου λεει η fsh ειναι υψηλη μηπως εχω θεμα.εχω ραντεβου με τον γυναικολογο μου 16/7 και περιμενω πως και πως να παω για να του πω για προγεννητικο ελεγχο.σκεφτομαι συνεχεια δουλεια και παιδι και εχω χασει τον υπνο μου και πανω στην αυπνια μου ξεψαχνιζω το φορουμ. Διαβαζω τις ιστοριες τοκετου και αναρωτιεμαι αν θα ζησω και γω κατι τετοιο

17 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Γεια σας κοριτσια,

Σας ευχαριστω πολυ

Όταν με το καλό βρεις δουλειά, θα πρέπει να έχεις 200 ένσημα στην τελευταία διετία, οπότε έχεις αρκετό καιρό ακόμη μπροστά σου. 

Για το αν οι πολυκυστικές ή αργότερα η ηλικία θα είναι εμπόδιο, κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει. Και όχι, το αν η μαμά σου έκανε παιδιά σε μεγάλη ηλικία, δε λέει τίποτα.

Διαφημίσεις

Όπως σου είπαν και τα κορίτσια για να πάρεις 6 μηνο και επιδόματα πρέπει τα δύο τελευταία χρόνια (πριν την ΠΗΤ) να έχεις 200 ένσημα.

Καλή μου δεν σε φέρνει ο εκάστοτε εργοδότης σε δύσκολη θέση, απλά το πιο πιθανό είναι η πρόσληψη να γίνεται για την κάλυψη συγκεκριμένης θέσης οπότε αν μείνεις έγκυος και σταματήσεις για έναν χρόνο (στην καλύτερη ) τότε θα πρέπει να βρεθεί νέο άτομο να σε αντικαταστήσει, όπως καταλαβαίνεις αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Απο την άλλη βέβαια αν πεις σε συνέντευξη πως προσπαθείς για παιδί δεν θα σε προσλάβει κανείς ποτέ.

Επιδόματα απο όσο γνωρίζω δεν μπορείς να πάρεις αν δεν εργάζεσαι, εννοείται πως ούτε το εξάμηνο του οαεδ παίρνεις.

Η αληθεια είναι πως αν δεν ξεκινήσεις προσπάθειες δεν γνωρίζεις αν μπορείς ή όχι να μείνεις εύκολα έγκυος. Επίσης μην ξεχνάς πως δεν έχει να κάνει μόνο η δική σου γονιμότητα αλλά και του συντρόφου σου. Δυστυχώς δνε μπορούμε να κάνουμε παραγγελία πότε θα έρθει ένα παιδί. Νομίζω πως δεν έχει να κάνει πόσο εύκολα έμεινε έγκυος η μητέρα σου, το μονο που εμένα με ρωτούσαν οι γιατροί ήταν  σε τι ηλικία μπήκε σε εμμηνόπαυση, ποτέ κανείς δεν με ρώτησε πόσο εύκολα έμεινε η μαμά μου έγκυος ή οι αδερφές μου.

On 05/06/2018 at 3:16 ΠΜ, maria_tweety είπε:

Γεια σας κοριτσια,

Σας ευχαριστω πολυ

δεν υπαρχει κληρονομικοτητα στην συλλυψη καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος κ στην πορεια δυστηχως εμφανιζονται κ αλλα προβληματα που δεν τα εχεις υπολογισει. 

καταρχας δεν υπαρχει ποτε ο ιδανικοτερος χρονος για να κανεις παιδι το μονο ιδανικο ειναι να θελεις παιδακι κ να ειστε αγαπημενοι με τον αντρα σου. 

σημερα λες οτι απολυθηκες που ξερεις αν σε δυο χρονια δεν απολυθει ο συζυγος σου κ βρεις δουλεια εσυ που θα πρεπει να σταματησεις?

η fsh σου δεν ειναι μεγαλη ισως ειναι λιγο πιο μεγαλη απο οτι συνηθως στην ηλικια σου αλλα δεν δειχνει υπογονιμοτητα. ομως η διαφορα με την lh που δειχνει πολυκοιστικες ισως δειχνει μια δυσκολια στην συλληψη. γενικα ομως οπως ειπαν τα υπολοιπα κοριτσια αν δε προσπαθησεις δεν ξερεις αν συλλαμβανεις. δεν χρειαζετε να ξεκινησεις αυριο τις προσπαθειες αλλα μην περιμενεις 2 χρονια!!! 

Κοριτσια μου ευχαριστω για τις απαντησεις.ο φιλος μου ευτυχως δεν εχει προβλημα,το αντιθετο θα ελεγα.ειχε κανει εξετασεις για ενα θεματακι που ειχε και ηταν ολα πολυ καλα.τελικα αποφασισαμε να ξεκινησουμε προσπαθειες κοριτσια γιατι ποτε δεν θα ειναι ολα τελεια.θα το πω στον γυναικολογο μου τον ιουλιο και ελπιζω να μου δωσει τιποτα χαπια και να γινει το θαυμα σχετικα γρηγορα.αγχωνομαι για προωρη εμμηνοπαυση και δεν θελω να περιμενω αλλο.και εχει ο θεος για ολα τα αλλα,για τα οικονομικα κυριως.

1 hour ago, maria_tweety είπε:

Κοριτσια μου ευχαριστω για τις απαντησεις.ο φιλος μου ευτυχως δεν εχει προβλημα,το αντιθετο θα ελεγα.ειχε κανει εξετασεις για ενα θεματακι που ειχε και ηταν ολα πολυ καλα.τελικα αποφασισαμε να ξεκινησουμε προσπαθειες κοριτσια γιατι ποτε δεν θα ειναι ολα τελεια.θα το πω στον γυναικολογο μου τον ιουλιο και ελπιζω να μου δωσει τιποτα χαπια και να γινει το θαυμα σχετικα γρηγορα.αγχωνομαι για προωρη εμμηνοπαυση και δεν θελω να περιμενω αλλο.και εχει ο θεος για ολα τα αλλα,για τα οικονομικα κυριως.

Επειδή η ζωή κανείς ποτέ δεν ξέρει πώς θα τα φέρει, μην ξεκινήσεις προσπάθειες για παιδί όντας και άνεργη και ανύπαντρη. Ναι μεν πάντα ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, αλλά επειδή καλό είναι να πηγαίνουμε και με τη λογική κι ας είναι αντίθετη από το συναίσθημα, αν τα φέρει άσχημα το μέλλον και κάτι συμβεί στο φίλο σου ή κάτι συμβεί στη σχέση σας, μη βρεθείς με καμία μα καμία εξασφάλιση και έγκυος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...