Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να αποκοιμηθει μόνη της ( 2,5 μηνών )

Chrysoum

Recommended Posts

ας πω κι εγώ την εμπειρία μου. Μέχρι έξι μηνών κοιμιζα τον μικρό στο σαλόνι με άπλετο φως και φασαρία και τον έβαζα στο καροτσι. Τα βράδια όμως δεν μπορούσε να κοιμηθεί εύκολα όταν πηγαίναμε στο δωματιο με ημίφως και ησυχία. Έτσι κατέληγα να τον κοιμιζω κάτω απ το απορροφητηρα και με χειρουργικες κινήσεις να τον αφήνω στην κούνια για να μην ξυπνήσει. 

Όταν δεν χωρούσε πλέον στο καλάθι τον κοιμιζα μερα-νυχτα στην κούνια πάλι με φως.

Από δέκα μηνών περίπου τον κοιμιζω στο δωμάτιο με χαμηλωμένο ρόλο και με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα που του λέω από νεογέννητο. Αν δεν έχει υπερενταση κοιμάται αμέσως. 

Ναι τα μωρά προτιμουν το μπρούμητα. Από τότε που γύρισε έτσι τον βολευει να κοιμάται!

Διαφημίσεις

Και για να απαντήσω στη @Chrysoumεγώ και κάποιες άλλες ταλαιπωρες εδώ μέσα (ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θιγουμε) έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να κοιμηθούν τα βλαστάρια μας! Το παιδί μόνο του θα ρυθμίσει τον ύπνο του, εκεί έχω καταλήξει. Αν θες, δες το θέμα που άνοιξε η @marakiz για το no cry sleep solution, δεν ξέρω πώς να το παραθέσω εδω για να μην ψάχνεις, είναι αρκετά βοηθητικό για τη φάση που είστε.

πρίν από 3 λεπτά , Lenia16 είπε:

Και για να απαντήσω στη @Chrysoumεγώ και κάποιες άλλες ταλαιπωρες εδώ μέσα (ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θιγουμε) έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να κοιμηθούν τα βλαστάρια μας! Το παιδί μόνο του θα ρυθμίσει τον ύπνο του, εκεί έχω καταλήξει. Αν θες, δες το θέμα που άνοιξε η @marakiz για το no cry sleep solution, δεν ξέρω πώς να το παραθέσω εδω για να μην ψάχνεις, είναι αρκετά βοηθητικό για τη φάση που είστε.

Καλά κάνεις, άσε τις οικογένειες νυσταγμένες σκέτο, όχι και θιγμένες! :mrgreen::mrgreen:

Εδώ είναι το τόπικ που λέει η συνάδερφος στην αϋπνία αν και αφορά μωρά άνω των 4 μηνών. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

19 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Mαθε να θηλάζεις ξαπλωτή και κοιμηθείτε μαζί.

Θηλαζω ξαπλώτη, αλλά δεν την παίρνει ο ύπνος εύκολα έτσι. Όταν αποφασίζω να μην σηκωθω για βόλτα, συνήθως καταλήγει να πιπιλαει για 45 λεπτά (συνήθως τρώει κανένα 15'), μετά κουραζεται και την πιάνει υπερενταση και υστερία. 

7 hours ago, kotsifikos said:

Δεν έχεις κάποιον να έρθει να σε βοηθήσει μέσα στην μέρα έστω να κοιμηθείς λίγο? Είναι πολύ σημαντική και η δική σου ξεκούραση. Δεν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω γιατί στον δικό μου δεν έπιανε τίποτα...ότι και αν έκανα -παρά μόνο η αγκαλιά-, απλά μετά τον τρίτο μήνα άρχισε να κοιμάται μόνος του μέχρι λίγο πριν τα δύο, εκεί πάλι άλλαξαν οι ανάγκες του ύπνου του, και αλλάξαμε διαδικασίες γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί (και δενμπορεί ) πλέον  μόνος.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει μέσα στην ημέρα (σύζηγος μητέρα ή πεθερά??) να κρατήσουν μία ωρίτσα το μωρό για να μπορέσεις και εσύ να ξεκουραστείς??

Χμμμ πέρασες και εσύ δύσκολα βλέπω. Δυστυχώς όχι δεν έχω κανέναν, μένω στο εξωτερικό και είμαι κυριολεκτικά τελείως μόνη μου, αν εξαιρέσεις ότι είμαι με το μωρό 24 ώρες το 24ώρο. Ο σύζυγος δουλεύει όλη μέρα και δεν υπάρχει κάποιος να την κρατήσει. Δεν νομίζω ότι με το που κλείσει τον 3ο θα κοιμηθεί. Ήδη ξυπνάει μπορεί και κάθε 20 λεπτό την νύχτα για να πιπιλισει το στήθος και να ξανάκοιμηθει, μέχρι να ξυπνήσει για τα καλά στο 2ώρο οπότε πάλι από την αρχή, οπότε πρακτικά νομίζω θα μας πάρει καιρό να κοιμηθεί την νύχτα. 

@marakiz και @Deena δεν της αρέσει καθόλου το μπούμητα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ότι θα μάθει έτσι. Όσο για το cry out δεν θέλω να το δοκιμάσω ακόμα γιατί είναι μικρούλα και δεν νομίζω να πιάσει. Ίσως στο μέλλον αν δω ότι δεν αντέχω άλλο. Όσο για τους θορύβους, τους λατρεύει, τόσο που σκέφτομαι μήπως να κάνω φασαρία και τα βράδια, απλά φοβάμαι μήπως χαλάσω το βιολογικό της ρολόι έτσι. Θα δούμε, προς το παρόν κάνω ησυχία τα βράδια. 

3 hours ago, CME2205 said:

@Chrysoum εγώ είμαι από τις τυχερές μαμάδες με τον ύπνο της κόρης μου και από ότι αχνοφαίνεται θα σταθώ το ίδιο τυχερή και με τον γιο μου που είναι 9 ημερών(μπορεί και ακόμα πιο τυχερή, το πρώτο βράδυ που γυρίσαμε από το μαιευτήριο κοιμήθηκε στο λίκνο 2 ώρες!). Θα σου πω λοιπόν πως τους πρώτους 2 μήνες όταν ξυπνούσε η μικρή έτρωγε και υπήρχαν πολλές φορές μέσα στη μέρα αλλά πάντα μέσα στη μέση της νύχτας που μετά το φαί δεν ξανακοιμόταν. Την κρατούσα αγκαλιά, την κούναγα, τραγουδούσα, έβαζα απορροφητήρες, τίποτα! Όσο την είχα αγκαλιά με κοιτούσε, αν την άφηνα οπουδήποτε έκλαιγε. Ερχόταν λοιπόν η ώρα του επόμενου γεύματος και πάλι από την αρχή! Εκνευριζόμουν πολύ, με έπιανε άγχος γιατί ήθελα να κοιμηθώ και ήμουν πολύ χάλια! Μια μέρα λοιπόν λέω δεν αντέχω άλλο! Εγώ θα κοιμηθώ κι εσύ κάνε ότι θες!! Κάθομαι λοιπόν με το μωρό αγκαλιά στον καναπέ, βάζω γύρω γύρω μαξιλάρια, αυτή ξύπνια να με κοιτάει, κλείνω τα μάτια και χαλαρώνω. Σε 1 λεπτό με πήρε ο ύπνος αλλά σε 5 ξύπνησα γατί είμαι και περίεργη στον ύπνο και δεν μπορώ να κοιμηθώ έτσι. Με το που άνοιξα τα μάτια το μωρό είχε κοιμηθεί. Θέλω να πω με όλο αυτό πως όσο τα παιδιά δεν κοιμούνται μας πιάνει εκνευρισμός και αυτό το αντιλαμβάνονται και τα ίδια και έχουν υπερένταση. Όταν χαλάρωσα, χαλάρωσε και το μωρό. Από τότε άρχισα να εφαρμόζω ρουτίνα ύπνου. Μετά το βραδινό μπάνιο την τάιζα στην πολυθρόνα θηλασμού που έχω στο δωμάτιό της με κλειστά τα φώτα, έβαζα και το λαπτοπ μου απέναντι και έβαζα μια ταινιούλα να χαλαρώνω. Όταν την έβαζα στον ώμο μου να ρευτεί την έπαιρνε ο ύπνος και την άφηνα αρκετά έτσι, πάνω από 20 λεπτά από την ώρα που την έπαιρνε ο ύπνος (αρχικά, γιατί μετά μείωσα αυτόν το χρόνο). Στη συνέχεια την έβαζα στο λίκνο ή αργότερα στην κούνια της και δεν ξυπνούσε. Σίγουρα παίζει ρόλο το παιδί, όμως αυτό που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να διαλέξεις μια ρουτίνα ύπνου που να σε βολεύει και να είναι χαλαρωτική για σένα. Όσο τρέχεις γύρω γύρω στο σπίτι με το μωρό αγκαλιά θα έχεις σίγουρα ένταση που του την μεταδίδεις!

Το έχω δοκιμάσει να την έχω πάνω μου και να κοιμηθώ αλλά κατέληξε να ουρλιαζει. Σίγουρα όταν έχω ένταση το καταλαβαίνει και η μικρή και είναι χειρότερα.  Οπότε προσπαθώ κάθε φορά πριν σηκωθω να πάρω μερικές βαθιές ανάσες και να είμαι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη. Τι να πω? Θα προσπαθήσω ξανά να την έχω πάνω μου μήπως και κοιμηθεί, πότε δεν ξέρεις 

πρίν από 27 λεπτά , Chrysoum είπε:

Θηλαζω ξαπλώτη, αλλά δεν την παίρνει ο ύπνος εύκολα έτσι. Όταν αποφασίζω να μην σηκωθω για βόλτα, συνήθως καταλήγει να πιπιλαει για 45 λεπτά (συνήθως τρώει κανένα 15'), μετά κουραζεται και την πιάνει υπερενταση και υστερία. 

Χμμμ πέρασες και εσύ δύσκολα βλέπω. Δυστυχώς όχι δεν έχω κανέναν, μένω στο εξωτερικό και είμαι κυριολεκτικά τελείως μόνη μου, αν εξαιρέσεις ότι είμαι με το μωρό 24 ώρες το 24ώρο. Ο σύζυγος δουλεύει όλη μέρα και δεν υπάρχει κάποιος να την κρατήσει. Δεν νομίζω ότι με το που κλείσει τον 3ο θα κοιμηθεί. Ήδη ξυπνάει μπορεί και κάθε 20 λεπτό την νύχτα για να πιπιλισει το στήθος και να ξανάκοιμηθει, μέχρι να ξυπνήσει για τα καλά στο 2ώρο οπότε πάλι από την αρχή, οπότε πρακτικά νομίζω θα μας πάρει καιρό να κοιμηθεί την νύχτα. 

@marakiz και @Deena δεν της αρέσει καθόλου το μπούμητα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ότι θα μάθει έτσι. Όσο για το cry out δεν θέλω να το δοκιμάσω ακόμα γιατί είναι μικρούλα και δεν νομίζω να πιάσει. Ίσως στο μέλλον αν δω ότι δεν αντέχω άλλο. Όσο για τους θορύβους, τους λατρεύει, τόσο που σκέφτομαι μήπως να κάνω φασαρία και τα βράδια, απλά φοβάμαι μήπως χαλάσω το βιολογικό της ρολόι έτσι. Θα δούμε, προς το παρόν κάνω ησυχία τα βράδια. 

Το έχω δοκιμάσει να την έχω πάνω μου και να κοιμηθώ αλλά κατέληξε να ουρλιαζει. Σίγουρα όταν έχω ένταση το καταλαβαίνει και η μικρή και είναι χειρότερα.  Οπότε προσπαθώ κάθε φορά πριν σηκωθω να πάρω μερικές βαθιές ανάσες και να είμαι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη. Τι να πω? Θα προσπαθήσω ξανά να την έχω πάνω μου μήπως και κοιμηθεί, πότε δεν ξέρεις 

Το cry it out είναι διαφορετικό από το no cry sleep solution μπερδεύτηκες. Το αντίθετο είναι.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Lenia16 said:

Το cry it out είναι διαφορετικό από το no cry sleep solution μπερδεύτηκες. Το αντίθετο είναι.

Ναι όντως μπερδεύτηκα, η αϋπνία που λέγαμε :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...