Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς θα καταλάβω αν πιέζεται ψυχολογικά ο 3,5 ετών γιος μου;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!εχω ένα αγοράκι 3,5 ετών και ένα μικρότερο 22 μηνών και αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες το εξής θέμα που με έχει προβληματίσει -στεναχωρήσει: πριν δέκα μέρες ξεκίνησα τον μεγάλο γιο κολυμβητήριο γιατί βλέπουμε ότι του αρέσει παρά πολύ το νερό. Πράγματι στο δοκιμαστικό δεν ήθελε να βγει απο την πισίνα (ο μπαμπάς ήταν στην αίθουσα αλλά δεν μπήκε στο νερό),στο δεύτερο μάθημα πήγε μόνος του χωρίς τον μπαμπά στο χώρο (είχε όμως οπτική επαφή απο μακρυά που ήταν στις κερκίδες) και όλα καλά! 

Δεδομενου ότι ο γιος μου είναι δραστήριο παιδί και κοινωνικό, επειδή φέτος επιλέξαμε να μην τον πάμε παιδικό, αποφασίσαμε να τον γράψουμε κ σε ένα προγραμμα μουσικοκινητικής για να είναι σε επαφή με παιδάκια της ηλικίας του κ να ενταχθεί σε μια ομάδα. Και αυτό δεν πήγε καλά ... ενώ μπήκε στην αίθουσα κ έκατσε με τα αλλά παιδάκια μόλις έφυγα για δυο λεπτά απο εκεί κ γύρισα πίσω τον είδα βουρκωμένο κ ήθελε να φύγει ! Κάτσαμε μαζί στο πρώτο μάθημα κ ενώ ήθελε να μπει στην ομάδα, έκανε ένα βήμα μπρος κ μετά πάλι πίσω σε μένα. Σαν να ντρεπόταν , σαν να δίσταζε δεν ξέρω. Μόνο τα τελευταία δέκα λεπτά μπήκε απο μόνος του στην ομάδα και  κοίταγε συνέχεια εμένα.

Ο δάσκαλος όταν τον ρώτησα αν πρέπει να συνεχίσουμε, λίγο πολύ έριξε το φταίξιμο σε μας κ ότι είναι λάθος , λέει, το παιδί να μην έχει ξεκολλήσει απο μένα σε τέτοια ηλικία κ οτι έχω γεμίσει το παιδί ενοχές που θέλει να με αποχωριστεί κ τελικά γυρνάει πίσω σε μένα. Πρότεινε δε την επόμενη φορά να φύγω ανεξάρτητα αν θα κλαίει η όχι. 

Δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική κ δεν ξέρω αν αξιζει να τον πιέσω σε τέτοια φάση να δεχτεί κάτι που ίσως τον αγχώνει. Γεγονός είναι πάντως ότι την επόμενη μέρα δεν μπήκε ούτε πισίνα , έβαλε αμέσως τα κλάματα κ έφυγε με τον μπαμπά του, ενώ στο επόμενο μάθημα μουσικοκινητικης που πήγαμε παρέα δεν ήθελε να μπει  καν στην αίθουσα , τον πήγα μια βόλτα , ξαναγυρίσαμε πίσω και τελικά ξεκίνησε δειλά να μπαίνει στην ομάδα λίγο νωριτερα απο την πρώτη φορά.

το ερώτημα είναι τι να κάνω; να συνεχίσω να προσπαθώ ή να τον σταματήσω; πως αντιδρούμε σε ανάλογες περιπτώσεις; 

Διαφημίσεις

Αν συνεχιζα τις δραστηριοτητες θα αλλαζα σιγουρα το χωρο που γινεται η μουσικοκινητικη.δ μου αρεσει καθολου η συμπεριφορα του υπευθυνου

Φανταζομαι στα 3,5εχετε πλεον μια καλη επικοινωνια.οποτε τον ρωτας αν θελει να παει στην πισινα.αν πει ναι καλυτερα πρωτη μερα παλι να ναι κοντα ο μπαμπας,δευτερη στις κερκιδες.ασε ενα μηνα να περασει κ δες αν βρισκεις καπου αλλου να πατε για ενα δοκιμαστικο αν θελει

Απο την αλλη ποσες μερες κ ωρες ειναι οι δραστηριοτητες;

Σε οποιαδήποτε ηλικία, μία μη υποχρεωτική δραστηριότητα πρέπει να είναι πάνω από όλα διασκεδαστική. Αν το παιδί δεν θέλει μουσικοκινητική (που κακά τα ψέματα, παρά τη διαφήμιση καθώς είναι στη μόδα, από όσα παιδιά δοκιμάζουν σε ελάχιστα αρέσει) ας κάνει κάτι άλλο. Αν του άρεσε το κολύμπι, συνεχίστε εκεί. Και σε καμία περίπτωση σε τόσο μικρό παιδί δε θα ξεκίναγα πολλές νέες δραστηριότητες μαζί.

Vicky86, πηγαίνουμε 2 φορές την εβδομάδα στη κάθε μια από 45 λεπτά περίπου, απογευματινές ώρες εκτός το Σάββατο που πηγαίνουμε το πρωί.

Το πρόγραμμα της μουσικοκινητικής ειναι περισσότερο προγραμμα γυμναστικής με τραμπολινα, μονόζυγα κ παιχνίδι..κ εγω όταν ήμουν στην αίθουσα δεν ξετρελάθηκα δεδομένου ότι κ αλλα παιδάκια κλαίγανε ζητώντας τους γονείς τους.

Αργκ, συμφωνώ ότι ίσως το παράκανα κ υπερεκτιμησα τις δυνατότητες του παιδιού γράφοντας το σε 2δραστηριοτητες, ήθελα όμως να ξεφευγει από το  σπιτι, γιατι ειναι ολη μερα κλεισμένος μέσα επειδη δεν μπορώ να τα βγάζω έξω για να εκτονωνονται λόγω εγκυμοσύνης.

πλέον   σκεφτομαι να μην συνεχίσει την προς το παρον τη μουσικοκινητική- γυμναστικη κ να προσπαθήσουμε το κολυμβητήριο που του άρεσε τουλάχιστον στην αρχή πολύ κ βλέπουμε..

ευχαριστώ που μου είπατε τη γνώμη σας,αύριο έχουμε πισίνα ελπιζω να τα πάει καλυτερα!!

Προφανώς κάτι του έκανε ένα πολύ αρνητικό "κλικ". Επειδή είναι σε δύσκολη ηλικία και ενδεχομένως η νέα εγκυμοσύνη να τον επηρεάζει ψυχολογικά και να τον έχει κάνει λίγο πιο ευαίσθητο, καλό θα ήταν να μην τον πιέσετε. 

9maTp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!

Είναι πολύ συνηθισμενο σε αυτην την ηλικια να μην τους αρεσουν οι δραστηριότητες,συνηθως αντιδρουν μετα τις πρωτες φορες. Ακομη και σωματικα δεν ετοιμα για αυτές. Μην τον πιεζεις, αν δεν θελει προτιμησε το ελευθερο παιχνιδι.

Α, και επισης  πολλοι από τους διδάσκοντες (αν όχι ολοι) δεν είναι καν γυμναστες........είναι παλιοι αθλητες πχ της κολυμβησης η του μπαλέτου και δεν εχουν καμμια γνωση-πειρα -υπομονή κτλ με μικρα παιδακια με αποτέλεσμα να περιμενουν τα παιδακια να φερονται ως ενηλικες και να φερονται γενικα απότομα.

Filpen, το παιδάκι σας έχει αποχωριστεί ποτέ στο παρελθόν; έχει πάει παιδικό σταθμό ή έχει μείνει μακρυά σας (στη γιαγιά για παράδειγμα). Αν όχι ίσως χρειάζεται κάποια περίοδο προσαρμογής όπως θα γινόταν και με τον παιδικό σταθμό. Δηλαδή στην αρχή να πάει για λίγο και να περιμένετε απέξω. Την επομενη φορά να πάει για λίγο περισσότερο κοκ. Το ίδιο θέλει να πηγαίνει; ίσως να είναι απότομο να το γράψετε ξαφνικά σε 2 δραστηριότητες αν δεν έχει ξαναμείνει μόνο του... Άραγε υπάρχει κάποια δραστηριότητα που να επιτρέπονται και οι γονείς μέσα; (υπό αυτή την έννοια η κολύμβηση ίσως να είναι ιδανικότερη αφού έχει οπτική επαφή με τον μπαμπά του).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...