Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέντρα Μελέτης για Δημοτικό σχολείο

annoulen

Recommended Posts

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες από μητέρες που ήδη πάνε τα παιδιά τους σε κέντρα μελέτης για το δημοτικό. γίνεται δουλειά όντως ? ή απλώς είναι τύπου φύλαξης ? τους εμπιστεύεστε να παραλάβουν το παιδί σας από το σχολείο ? μία γενική εικόνα θα ήθελα να έχω,  όπως κ το τι "παγίδες" μπορεί να κρύβει μία τέτοια πρακτική. 

ευχαριστώ πολύ. 

Διαφημίσεις

22 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες από μητέρες που ήδη πάνε τα παιδιά τους σε κέντρα μελέτης για το δημοτικό. γίνεται δουλειά όντως ? ή απλώς είναι τύπου φύλαξης ? τους εμπιστεύεστε να παραλάβουν το παιδί σας από το σχολείο ? μία γενική εικόνα θα ήθελα να έχω,  όπως κ το τι "παγίδες" μπορεί να κρύβει μία τέτοια πρακτική. 

ευχαριστώ πολύ. 

κανείς ??? επίσης θα ήθελα να έχω κ μία άποψη από τιμές. ευχαριστώ κ πάλι 

Οκ, για να πω την εμπειρία μου σαν μαμά εντελώς 100% εναντίον του να "διαβάζουμε" τα παιδιά: Η εμφανής διαφορά στο Γυμνάσιο πλέον είναι ότι τα παιδιά που δεν τα διάβαζαν (δεν εννοώ που δεν περίμεναν από αυτά να είναι διαβασμένα, αλλά δεν ήταν οικογενειακό σπορ το διάβασμα του παιδιού) είναι πολύ καλύεροι μαθητές από όσα έμαθαν ότι κάποιος τα διαβάζει. Δεν αναφέρομαι ασφαλώς σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Αλλά υπάρχει ένα τεράστειο ποσοστό παιδιών που περιφέρεται από το σχολείο στο φροντιστήριο/κέντρο μελέτης/κοπέλα που βοηθάει και το οποίο δεν μπορεί κυριολεκτικά να συντάξει μία προταση, να κάνει μία πράξη ή γενικά δεν του περνά από το μυαλό να σκεφτεί γιατι τα μαθήματα δεν έχουν μάθει να τα βλέπουν σαν δική τους ευθύνη αλλά σαν κάτι που πληρώνεται κάποιος για να τους βοηθήσει να "φαίνονται" διαβασμένοι. 

Οι μαθητές που από μικροί έχουν βοήθεια, (πάλι, δεν εννοώ το "παιδί μου τα γράμματα σου είναι χάλια, ξαναγράψε το" ή το "βλέπω ότι δυσκολεύεσαι στην ορθογραφία, έλα να τη δούμε και μαζι") μέχρι την εφηβεία ξέρουν κατά κανόνα ότι ο ρόλος τους είναι να παρβρίσκονται σε μία αίθουσα με έναν εκπαιδευτικό και τέλος. Είναι τα παδιά που συνήθως (ασφαλώς έχει και εξαιρέσεις αλλά ελάχιστες) γίνονται πολύ μέτριοι ως κακοί μαθητές και ο γονιός κυνηγά τους γονείς συμμαθητών να τους ρωτήσει που κάνει ο καλός μαθητής φροντιστήριο, αρνούμενος να αποδεχτεί οτι δεν κάνει πουθενά και απλά έχει μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη της μελέτης του.

Στη Δευτέρα δημοτικού, μας έλεγε η δασκάλα της κόρης μου να αφήνουμε το παιδί να διαβάσει με ένα χρονόμετρο (με βάσει τη δουλειά που εκείνη έβαζε τότε σύνολο μία ώρα), να απαντάμε σε απορίες, να ελέγχουμε αν τεμπέλιαζε και να το αφήνουμε να λουστεί τις συνέπειες, αλλιώς δε θα μάθει ποτέ.

ηταν από τις καλυτερες συμβουλές που έχω παρει απο εκπαιδευτικό.

Πολύ κατατοπιστικό όλο αυτό ΑΡΓΚ. Μερικά από αυτά που λες τα ψιλο-υποψιαζόμουν, αφού όλες οι έμπειρες γνωστές μου μαμάδες μου λένε να μην κάθομαι δίπλα στο παιδί όταν διαβάζει, να το αφήνω μόνο του κλπ. Απλώς δεν έχω γνωστή με εμπειρία στα κέντρα μελέτης, για αυτό το ρώτησα.

Και με δεδομένο ότι εργάζομαι πλήρες ωράριο κ ότι,  επί του παρόντος, θα έχω κοπέλα για την παραλαβή του παιδιού από το σχολείο κ την φύλαξη-μελέτη μέχρι να γυρίσω , θέλω να το δω σαν μελλοντική εναλλακτική λύση,  τα υπέρ κ τα κατά. Το παιδί μου είναι τώρα πρωτάκι αλλά ακολουθεί κ άλλο ένα,  νήπιο εφέτος κ διατηρώ επιφυλάξεις για το ολοήμερο. Εκ των πραγμάτων, τα παιδιά μου δεν θα διαβάζουν με εμένα παρούσα στο σπίτι, τουλάχιστον στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Just now, annoulen είπε:

Πολύ κατατοπιστικό όλο αυτό ΑΡΓΚ. Μερικά από αυτά που λες τα ψιλο-υποψιαζόμουν, αφού όλες οι έμπειρες γνωστές μου μαμάδες μου λένε να μην κάθομαι δίπλα στο παιδί όταν διαβάζει, να το αφήνω μόνο του κλπ. Απλώς δεν έχω γνωστή με εμπειρία στα κέντρα μελέτης, για αυτό το ρώτησα.

Και με δεδομένο ότι εργάζομαι πλήρες ωράριο κ ότι,  επί του παρόντος, θα έχω κοπέλα για την παραλαβή του παιδιού από το σχολείο κ την φύλαξη-μελέτη μέχρι να γυρίσω , θέλω να το δω σαν μελλοντική εναλλακτική λύση,  τα υπέρ κ τα κατά. Το παιδί μου είναι τώρα πρωτάκι αλλά ακολουθεί κ άλλο ένα,  νήπιο εφέτος κ διατηρώ επιφυλάξεις για το ολοήμερο. Εκ των πραγμάτων, τα παιδιά μου δεν θα διαβάζουν με εμένα παρούσα στο σπίτι, τουλάχιστον στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Και εγώ δεν είμαι σπίτι όταν διαβάζουν τα παιδιά και τα παραλαμβάνει μία κυρία. Για τον μικρό (πήγαινε πρώτη όταν ήρθε η συγκεκριμένη κυρία), αυτό που της είχα πει είναι να κάθεται δίπλα του για να του ζητήσει να διορθώσει κάτι (π.χ. λάθος γράμμα) στην αρχή, και να τον εξετάζει στην ορθογραφία.

Σιγά σιγά μετά την δευτέρα, αυτό έγινε πιο χαλαρό και ουσιαστικά είναι μία επίβλεψη ότι όντως διαβάζει και δεν ψάχνει να βρει το τάμπλετ, και ότι δεν έχει ξεχάσει τίποτα.

Ο μεγάλος μου γιος έχει ένα θέμα με την ορθογραφία (περιμένω ένα χρόνο τώρα να παρει σειρά για αξιολόγηση, η δασκάλα υποπτεύεται κάποιο πρόβλημα) οπότε αν και κοντεύει τα 11, θέλει μία επίβλεψη σε αυτό το κομμάτι.

Διαφημίσεις

Ούτε εγώ έχω προσωπική εμπειρία, γιατί ήμουν πάντα κατά του να διαβάζει κάποιος τα παιδιά στο σπίτι, όμως επειδή μιλούσαμε πρόσφατα με μία φίλη για το θέμα (η οποία λόγω δουλειάς δεν μπορεί να τα παίρνει, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να βρει εναλλακτικές λύσεις), θα σου πω ότι είναι πολύ ευχαριστημένη προς το παρόν. Έχει ένα κοριτσάκι που πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το παίρνουν από το σχολείο και κάθεται στη μελέτη ένα δίωρο περίπου. Όταν το παραλαμβάνει είναι διαβασμένο και δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα μετά. Από τιμές, μου είπε ότι δίνει 200 ευρώ το μήνα. Αυτά ξέρω...

Α!,  το παίρνουν και από το σχολείο, γιατί εγώ έχω και αυτό το θέμα, παραλαβής από το σχολείο. Απλώς δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να εμπιστευτώ σε ξένο άνθρωπο τα παιδιά μου. Φαντάζομαι ότι το κάνουν αρκετοί γονείς όμως. 

Αλλά 200 € ? πολλά δεν είναι ? :| - κ για 2 παιδιά που ενδιαφέρομαι εγώ, πάμε στα 400 το μήνα. Καταλαβαίνω βέβαια ότι εξαρτάται κ από την περιοχή κλπ. 

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. 

πρίν από 42 λεπτά , annoulen είπε:

Α!,  το παίρνουν και από το σχολείο, γιατί εγώ έχω και αυτό το θέμα, παραλαβής από το σχολείο. Απλώς δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να εμπιστευτώ σε ξένο άνθρωπο τα παιδιά μου. Φαντάζομαι ότι το κάνουν αρκετοί γονείς όμως. 

Αλλά 200 € ? πολλά δεν είναι ? :| - κ για 2 παιδιά που ενδιαφέρομαι εγώ, πάμε στα 400 το μήνα. Καταλαβαίνω βέβαια ότι εξαρτάται κ από την περιοχή κλπ. 

Mε 400 ευρώ το μήνα εχεις βρει άνθρωπο να τα παίρνει από το σχολείο, να τα ταϊζει, να τα διαβάζει και να κάθεται και 5-6 ώρες.

1 hour ago, annoulen said:

Εμένα ένας φίλος μου πήγαινε και τα δύο παιδιά του αλλά τα διέκοψε γιατί υπήρχαν πάρα πολλά παιδιά εκεί, δεν θυμάμαι αν τα χώριζαν σε τμήματα. Από χρήματα θυμάμαι ότι ήταν γύρω στα 100 ευρώ το παιδί, και νομίζω +20 ευρώ για να το παραλαμβάνουν από το σχολείο. Αλλά το συγκεκριμένο κέντρο φύλαξης ήταν πολύ κοντά στο σχολείο. Για δύο παιδιά όχι δεν πλήρωνε 200 ευρώ του είχαν κανει καλύτερη τιμή. Αν έχεις βρει κάποιο πήγαινε να το δεις από κοντά, να δεις πόσα χρήματα θέλουν και κυρίως ρώτησε πόσα παιδιά έχουν, γιατί σκέψου ότι είναι διαφόρων ηλικιών παιδιά. Για το διάβασμα και αυτός διαβασμένα τα έπαιρνε. Επίσης, στο συγκεκριμένο μπορούσαν να τα κρατήσουν και μέρες που ήταν το σχολείο κλειστά, π.χ. μία απεργία, μία αργία κλπ αλλά κατόπιν συνεννόησης. Αυτό δεν ξέρω αν το πλήρωνες παραπάνω στο μήνα. Βέβαια με αυτά τα κέντρα δεν καλύπτεσαι στην περίπτωση που το παιδί αρρωστήσει οπότε θα πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος στο σπίτι. Με το καλό ότι και να αποφασίσεις!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Mε 400 ευρώ το μήνα εχεις βρει άνθρωπο να τα παίρνει από το σχολείο, να τα ταϊζει, να τα διαβάζει και να κάθεται και 5-6 ώρες.

συμφωνώ,  εννοείται. άλλωστε είναι κ η πρώτη λύση που έχω ήδη προσανατολιστεί, απλώς κοιτάω και για plan b. 

16 ώρες πρίν, zaxaroulini είπε:

........ γιατί σκέψου ότι είναι διαφόρων ηλικιών παιδιά......

ωχ αυτό δεν το ήξερα ! 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...