Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υψηλές Τρανσαμινασες 23η εβδομαδα!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπερα!! Ειμαι στην 23η εβδομαδα στο πρωτο μου παιδακι και ενω έκανα τις συνηθισμενες εξετάσεις αιματος ξαφνικα οι τρανσαμινασες μου ηταν διπλασιες απο τις φυσιολογικες τιμες. Πριν ενα μηνα μου χε πρηστει ο λεμφαδενας κατω απ τ αυτι και επαιρνα αντιβιωση κ ο γιατρος θεωρησε οτι ηταν απο κει.. Όμως τις επανελαβα μετα απο 10μερες που χα σταματησει κ ειχαν ανεβει κ αλλο. Δυστυχώς λειπει κ ο γιατρός μου εξωτερικό τωρα. Του μιλησα μου πε να παω σε παθολογο ή ηπατολογο κ σε 1 βδομαδα που θα ερθει θα το δουμε... Εχει τυχει σε καμια τιποτα τετοιο γτ μ εχουν ζωσει τα φιδια!!!! :-(

Διαφημίσεις

Δεν έχει νόημα να κάνουμε διάγνωση από το Internet, αντε και σου λέμε ναι και ήταν το Α ή το Β, καμία σχέση δε θα έχει με την περίπτωσή σου και τζάμπα θα στεναχωρεθείς και αγχωθείς. Πήγαινε σε ένα παθολόγο όπως σου είπε ο γιατρός σου, έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα του γυναικολόγου, και μην ανησυχεις χωρίς να ξέρεις τι είναι.

εγω ανακαλυψα ενα μηνα μετα την πρωτη μου γεννα ψηλες τρανσαμινασες,μετα απο πονο που ειχα.εγω τον εντοπιζα περιπου στο στομαχι κ πισω στο μεσο της πλατης κ δεξια μου.δ ειχες καποια ενοχληση;μετα απο υπερηχο ανω κοιλιας που εκανα βρηκα κ αρκετες μικρες πετρες στη χολη.υποτιθεται οτι θα εκανα χειρουργειο 5-6μηνες μετα.δ με πηρανε ποτε απο το νοσοκομειο,το αμελησα κ γω.στο ενδιαμεσο εχω κανει κ δευτερο παιδι χωρις να μου δημιουργησει πρβλμ.σιγουρα θα το ξαναελεγξω να προγραμματισω αφαιρεση καποια στιγμη.ευχομαι εσενα μετα την εγκυμοσυνη να επανελθουν οι τιμες.δ ξερω αν σε υπερηχο θα μπορουσες να δεις κτ,η λογω εγκυμοσυνης δ ειναι ευκολο.σιγουρα θα το ελεγχετε συχνα.εγω ειχα κατα καιρο πονους ειδικα αν ετρωγα πιτσα βραδυ.θελει προσεκτικη διατροφη χωρις λιπαρα

Κορίτσια ευχαριστώ για την αμεση απαντηση σας!!! Το μονο που μ αγχωνει ειναι για προωρο τοκετο λογω του οτι εχω διαβασει για χολοσταση ή για λιπος στο ηπαρ που αυξανουν τις τρανσαμινασες.. Το κακό ειναι οτι δεν βρισκω γιατρους γτ ειναι ολοι παραλια!!! Μαλλον θα παω σε καποιο νοσοκομειο ομως γτ εχω χασει τον υπνο μου!! 

3 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

εγω ανακαλυψα ενα μηνα μετα την πρωτη μου γεννα ψηλες τρανσαμινασες,μετα απο πονο που ειχα.εγω τον εντοπιζα περιπου στο στομαχι κ πισω στο μεσο της πλατης κ δεξια μου.δ ειχες καποια ενοχληση;μετα απο υπερηχο ανω κοιλιας που εκανα βρηκα κ αρκετες μικρες πετρες στη χολη.υποτιθεται οτι θα εκανα χειρουργειο 5-6μηνες μετα.δ με πηρανε ποτε απο το νοσοκομειο,το αμελησα κ γω.στο ενδιαμεσο εχω κανει κ δευτερο παιδι χωρις να μου δημιουργησει πρβλμ.σιγουρα θα το ξαναελεγξω να προγραμματισω αφαιρεση καποια στιγμη.ευχομαι εσενα μετα την εγκυμοσυνη να επανελθουν οι τιμες.δ ξερω αν σε υπερηχο θα μπορουσες να δεις κτ,η λογω εγκυμοσυνης δ ειναι ευκολο.σιγουρα θα το ελεγχετε συχνα.εγω ειχα κατα καιρο πονους ειδικα αν ετρωγα πιτσα βραδυ.θελει προσεκτικη διατροφη χωρις λιπαρα

Βικυ μου οχι δν εχω καμια ενοχληση!! Κατα τυχη το βρηκαμε!! Στην δευτερη γεννα δν ηταν αυξημενες οι τρανσαμινασες? 

Διαφημίσεις

Καλη σου μερα! Δεν ξερω αν ειναι ακριβως το ιδιο, αλλα εγω ειχα εκτος οριων τα sgot , sgpt, περιπου τοτε, γυρω στην 20η. Αυτο μπορει να σημαινει κατι πολυ σοβαρο - απο χολοσταση κυησης κτλ- ως κατι ασημαντο. Ειχα κανει και εισαγωγη στο νοσοκομειο κ με παρακολουθουσαν, με αυστηρη διατροφη (πεινας) κ αντιβιωση χωρις να πεφτουν καθολου. Τελικα μου εκαναν εξαγωγη γιατι δεν ειχαν κατι αλλο να κανουν κ επεσαν απο μονες τους ενα 20ημερο μετα. Ο γιατρος μου ειχε κανει την υποθεση οτι επειδη το κεφαλι  του μωρου πιεζε το συκωτι, εφραξε καποια χοληφορο οδο κ μολις αλλαξε θεση λυθηκε το προβλημα. Παντως, ειναι ενα ανησυχητικο ευρημα, γιατι απ' οτι καταλαβα, επειδη η εγκυμοσυνη δοκιμαζει τα ορια του οργανισμου, αν εχεις προδιαθεση για κατι, το εντοπιζεις στην εγκυοσυνη γιατι ειναι πιο πιθανο να εκδηλωθει! Πχ με υψηλο σακχαρο μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι πιο πιθανο σε μεγαλη ηλικια να παρουσιασεις διαβητη κοκ. Οποτε μην το αμελεις, πηγαινε στο νοσοκομειο κι αυτοι ξερουν τι εξετασεις να σου κανουν για να αποκλεισουν ολα τα ενδεχομενα.

Διάγνωση προφανώς δεν μπορεί να γίνει, το μόνο που μπορώ να μεταφέρω είναι η εμπειρία από την εγκυμοσύνη μου. Εγώ επειδή είχα διαβήτη κύησης μετρούσα συνέχεια την πίεση μου διότι η ύπαρξη διαβήτη αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας, τότε λοιπόν ο διαβητολόγος μου έβαζε να κάνω συχνά και τρανσαμινάσες διότι και αυτές συνδέονται μου είχε πει με την προεκλαμψία. Επομένως καλό θα ήταν να ψιλομετράς την πίεση σου..Παρόλαυτα η μόνη μου συμβουλή είναι να απευθυνθείς σε γιατρό.

20 ώρες πρίν, NikolMis είπε:

Βικυ μου οχι δν εχω καμια ενοχληση!! Κατα τυχη το βρηκαμε!! Στην δευτερη γεννα δν ηταν αυξημενες οι τρανσαμινασες? 

Δ το ελεγχαμε γτ δ ειχα καποιο θεμα.μονο στην 30η εβδ που εκανα εμετο κ νομιζαμε οτι ηταν η χολη.τελικα δ ηταν ευτυχως

6 ώρες πρίν, xarouli είπε:

Καλη σου μερα! Δεν ξερω αν ειναι ακριβως το ιδιο, αλλα εγω ειχα εκτος οριων τα sgot , sgpt, περιπου τοτε, γυρω στην 20η. Αυτο μπορει να σημαινει κατι πολυ σοβαρο - απο χολοσταση κυησης κτλ- ως κατι ασημαντο. Ειχα κανει και εισαγωγη στο νοσοκομειο κ με παρακολουθουσαν, με αυστηρη διατροφη (πεινας) κ αντιβιωση χωρις να πεφτουν καθολου. Τελικα μου εκαναν εξαγωγη γιατι δεν ειχαν κατι αλλο να κανουν κ επεσαν απο μονες τους ενα 20ημερο μετα. Ο γιατρος μου ειχε κανει την υποθεση οτι επειδη το κεφαλι  του μωρου πιεζε το συκωτι, εφραξε καποια χοληφορο οδο κ μολις αλλαξε θεση λυθηκε το προβλημα. Παντως, ειναι ενα ανησυχητικο ευρημα, γιατι απ' οτι καταλαβα, επειδη η εγκυμοσυνη δοκιμαζει τα ορια του οργανισμου, αν εχεις προδιαθεση για κατι, το εντοπιζεις στην εγκυοσυνη γιατι ειναι πιο πιθανο να εκδηλωθει! Πχ με υψηλο σακχαρο μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι πιο πιθανο σε μεγαλη ηλικια να παρουσιασεις διαβητη κοκ. Οποτε μην το αμελεις, πηγαινε στο νοσοκομειο κι αυτοι ξερουν τι εξετασεις να σου κανουν για να αποκλεισουν ολα τα ενδεχομενα.

Ναι τα ιδια ειναι μ αυτα που λες!!! Αυριο θα παω στο νοσοκομείο για να μου κανουν ενα γενικο τσεκ απ.. Θα σας ενημερώσω!!! Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας!!! 

Καλημέρα 

Ειχα το ίδιο πρόβλημα κ εγώ. Μάλλον. Για την ακρίβεια είχα sgpt alt 81. Η κόρη μ είναι τώρα 2.5 χρόνων. Ο γιατρός μ τότε δεν ανησύχησε καθόλου. Όλα καλά μου είπε κ έτσι δεν έδωσα καμία σημασία. Γέννησα κανονικά στη πητ μου χωρίς προβλήματα. Βέβαια ο γιατρός ξέρει καλύτερα οπότε ότι σου λέει αυτός. Εμείς απλά τις εμπειρίες μας παραθέτουμε. 

Επίσης σε κάποιες άλλες εξετάσεις είχα sgot ast 99 και sgpt alt 244. Όλα πήγαν καλά χωρίς προβλήματα. 

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστώ θερμα για την απάντηση σου.. Να ξερες πως με ανακουφίζει ολο αυτο.. Εγω ακομα ειμαι στις εξετασεις εκανα υπερηχο στο συκωτι που βρεθηκε καθαρο και ενα άλλο σωρο εξετασεων που αναμενω τις απαντήσεις μεθαύριο. Βεβαια ολα κλεινουν προς την χολοσταση που εδω και 2 μερες μ εχει τρελανει στην φαγουρα. Εχω χασει τον υπνο μου αλλα δν πειραζει αρκει να ναι καλά ο μικρουλης μου... 

• 4 εβδομάδες μετά...

γεια σε ολους, ειμαι 22 εβδομάδων με δίδυμη κύηση (1η εγκυμοσύνη) και διαγνώστηκα με χολοσταση απο την 20η εβδ. Υποφερω από εντονη φαγούρα που δεν μέ αφηνει να κοιμηθώ τα βράδια και εχουν σπάσει τα νευρα μου.Χολικα οξεα 17,75. και υψηλή sgot 71 kai sgpt(alt) 145 kai χολερυθρινη ολικη (TBIL)= 0,8.παιρνω μεγαλη δοση urso αλλά η φαγούρα δεν υποχωρεί. με παρακολουθεί παθολόγος κι αναρωτιέμαι αν θα πρεπει να παω σε ειδικό ηπατολόγο. καμιά άλλη με παρόμοιο πρόβλημα? πολύ θα ήθελα να μάθω αν κάποια άλλη κοπέλα είχε παρόμοια εμπειρία . ευχομαι να ειστε ολες καλά. NikolMis  πως τα πας ,τι απέγινε με το πρόβλημα σου?

On 12/9/2017 at 10:30 ΠΜ, 40 nana είπε:

γεια σε ολους, ειμαι 22 εβδομάδων με δίδυμη κύηση (1η εγκυμοσύνη) και διαγνώστηκα με χολοσταση απο την 20η εβδ. Υποφερω από εντονη φαγούρα που δεν μέ αφηνει να κοιμηθώ τα βράδια και εχουν σπάσει τα νευρα μου.Χολικα οξεα 17,75. και υψηλή sgot 71 kai sgpt(alt) 145 kai χολερυθρινη ολικη (TBIL)= 0,8.παιρνω μεγαλη δοση urso αλλά η φαγούρα δεν υποχωρεί. με παρακολουθεί παθολόγος κι αναρωτιέμαι αν θα πρεπει να παω σε ειδικό ηπατολόγο. καμιά άλλη με παρόμοιο πρόβλημα? πολύ θα ήθελα να μάθω αν κάποια άλλη κοπέλα είχε παρόμοια εμπειρία . ευχομαι να ειστε ολες καλά. NikolMis  πως τα πας ,τι απέγινε με το πρόβλημα σου?

• 3 εβδομάδες μετά...

40 nana καλησπερα!!! Κ εγω με χολοσταση κυησης ειμαι απ την 23η εβδομαδα!! Παιρνω 3 χαπια ursofalk την μερα και τωρα πια που ειμαι στην 32η επεσαν οι τιμες στο φυσιολογικό. Εγω και σε παθολογο και σε ηπατολογο που πηγα μου ειπαν ακριβως οτι και ο γυναικολογος μου...Η φαγουρα ειναι πολυ υπουλο το ξερω και εχω περασει ασχημες νυχτες αλλα πιστευω θα σου καλμαρει σιγα σιγα. Εγω εκανα συνεχεια μπανιο και ενυδατωνομουν με αμυγδαλελαιο και μου περναγε. Μην ανησυχείς ομως.. Εγω εφτασα σε σημειο τρανσαμινασες να χω 238 και 450 και χολικα 25.4

Τωρα κανω πια καθε βδομάδα εξετάσεις καθε βδομάδα πηγαινω στον γιατρο για υπερηχο και ντοπλερ μεχρι να φτασω 37εβδομαδες για να γεννησω. Δν στο κρατανε παραπανω!! Ευχομαι να πανε ολα καλα και με το καλο τα μωρακια μας! 

• 5 months later...

Καλησπερα κορίτσια!!!Ηθελα να μποιραστω μαζι σας και γω τη δικη μου ανησυχια...Στις τελευταιες εξετασεις ανεβηκε και σε μενα η μια τιμη στις τρανσαμιονασες..πηγε 52 με οριο το 32...η γιτρος ειπε να μην ανησυχω να προσεχω λιγο τη διατροφη και θα ξανα κανουμε επαναληπτικες...δεν εχω φαγουρα ή κατι αλλο...υπαρχει περιπτωση να ειναι απλα οργανικο ή να ανησυχω?

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...