Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγόρια και ενόργανη/ρυθμική/χορός

Recommended Posts

Εχει κανείς εμπειρία από τέτοιες δραστηριότητες για αγοράκια; Βλέπω ότι ο μικρός μου γιος ενδιαφέρεται, και για να πω την αλήθεια πιστεύω ότι θα ήταν και καλός γιατί εχει και ευλυγισία και καλή αίσθηση του ρυθμού. Αλλά και ο ίδιος πιστεύει ότι π.χ. το μπαλέτο θα είχε πλάκα, αλλά δε θα το έκανε ποτέ γιατί είναι "κοριτσίστικο". Με ρώταγε κιόλας τι φοράνε οι άντρες χορευτές, και αν τους κοροϊδεύει ο κόσμος. Είναι 7 χρονών, και κάνει κολύμβηση από μωρό ουσιαστικά. Οταν μιλάγαμε για άλλα αθλήματα, είδα ότι από τη μία θεωρεί ότι τα αγορίστικα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και οι πολεμικές τέχνες, αλλα ο ίδιος λέει ότι είναι βαρετά και "τι ωραία που θα ήταν να μπορούσαν και τα αγόρια να κάνουν ενόργανη".

Από λίγους γνωστούς που ρώτησα, αγόρια με αντίστοιχα ενδιαφέροντα τα έστρεψαν στο παρκούρ που φαίνεται να είναι η νέα μόδα. Αλλά σκέφτομαι ότι δεν μπορεί, αφού υπάρχουν άντρες αθλητές της ενόργανης και άντρες χορευτές, από κάπου θα προέρχονται, δεν μπορεί να ξεκινάνε στα 18 που έχουν ωριμάσει και δεν τους κοροϊδεύουν οι φίλοι τους. Από την άλλη σαφώς δεν θέλει να βρεθεί σε μία τάξη με 20 κορίτσια και δεν τον αδικώ.

Διαφημίσεις

Θα έλεγα σε πρώτη φάση να κάνεις μια αναζήτηση στην περιοχή σου να δεις τι σχετικές σχολές υπάρχουν και κατά πόσο υπάρχουν αγόρια σε αυτές. Προφανώς και κάνουν ενόργανη και τα αγόρια, αλλά αν βρεθεί όπως λες σε μία τάξη με 15 κοριτσάκια δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο. Ψάξε λοιπόν στην περιοχή σου κάποια σχετική δραστηριότητα-άθλημα που να έχει ικανοποιητική "αντρική" συμμετοχή.

Θα έλεγα σε πρώτη φάση να κάνεις μια αναζήτηση στην περιοχή σου να δεις τι σχετικές σχολές υπάρχουν και κατά πόσο υπάρχουν αγόρια σε αυτές. Προφανώς και κάνουν ενόργανη και τα αγόρια, αλλά αν βρεθεί όπως λες σε μία τάξη με 15 κοριτσάκια δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο. Ψάξε λοιπόν στην περιοχή σου κάποια σχετική δραστηριότητα-άθλημα που να έχει ικανοποιητική "αντρική" συμμετοχή.

Στα 15 του θα απολαμβάνει μια τάξη με 15 υποψήφιες νύφες :wink:.

Δυστυχώς, οι προκαταλήψεις θα είναι πάντα προκαταλήψεις... Έχουμε αγοράκι στο περιβάλλον μας που έκανε μπαλέτο και ήταν και πολύ καλός και μόλις πήγε γυμνάσιο το σταμάτησε, εξαιτίας των πειραγμάτων που δεχόταν. Μια απόφαση που τον στενοχώρησε... Είναι πολύ κρίμα, πάντως....

Εχει κανείς εμπειρία από τέτοιες δραστηριότητες για αγοράκια; Βλέπω ότι ο μικρός μου γιος ενδιαφέρεται, και για να πω την αλήθεια πιστεύω ότι θα ήταν και καλός γιατί εχει και ευλυγισία και καλή αίσθηση του ρυθμού. Αλλά και ο ίδιος πιστεύει ότι π.χ. το μπαλέτο θα είχε πλάκα, αλλά δε θα το έκανε ποτέ γιατί είναι "κοριτσίστικο". Με ρώταγε κιόλας τι φοράνε οι άντρες χορευτές, και αν τους κοροϊδεύει ο κόσμος. Είναι 7 χρονών, και κάνει κολύμβηση από μωρό ουσιαστικά. Οταν μιλάγαμε για άλλα αθλήματα, είδα ότι από τη μία θεωρεί ότι τα αγορίστικα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και οι πολεμικές τέχνες, αλλα ο ίδιος λέει ότι είναι βαρετά και "τι ωραία που θα ήταν να μπορούσαν και τα αγόρια να κάνουν ενόργανη".

Από λίγους γνωστούς που ρώτησα, αγόρια με αντίστοιχα ενδιαφέροντα τα έστρεψαν στο παρκούρ που φαίνεται να είναι η νέα μόδα. Αλλά σκέφτομαι ότι δεν μπορεί, αφού υπάρχουν άντρες αθλητές της ενόργανης και άντρες χορευτές, από κάπου θα προέρχονται, δεν μπορεί να ξεκινάνε στα 18 που έχουν ωριμάσει και δεν τους κοροϊδεύουν οι φίλοι τους. Από την άλλη σαφώς δεν θέλει να βρεθεί σε μία τάξη με 20 κορίτσια και δεν τον αδικώ.

Εγώ θα σου πρότεινα να τον "σπρώξεις" σε πιο αγορίστικα. Εχεις δίκιο σε αυτό που λες, αν βρεθεί σε ένα χώρο με 15 κορίτσια και αυτός το μόνο αγόρι θα τον κοροιδεύουν οι φίλοι του. Εγώ είχα πάει τον μεγάλο να φανταστείς παραδοσιακούς χορούς και επειδή ήταν όλο κορίτσια και μόνο άλλο ένα αγόρι δεν ήθελε να ξαναπάει και τον σταμάτησα. Τώρα πάμε κουνγκφου και κολυμβητήριο. Εκτός εάν θέλεις να ασχοληθεί το παιδί με πρωταθλητισμό, οπότε εκεί μπορείς να ρωτήσεις στις αντίστοιχες σχολές για ενόργανη κ.λπ.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Έχω δει αρκετά αγόρια να κάνουν ενόργανη, οπότε στην Αθήνα είμαι βεβαιη πως θα βρείτε κάποιο σύλλογο που να μη συμμετέχουν κορίτσια στην πλειοψηφία. Επίσης, στα χορευτικά, όπου μαθαίνουν παραδοσιακούς, υπάρχουν πολλά αγοράκια. Για μεγαλύτερη ηλικία, ο μοντέρνος χορός είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την Αγγελίνα, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι με ενόργανη γυμναστική όπου συμμετέχουν και αγόρια. Στην περιοχή μου στο αντίστοιχο τμήμα είναι 5-6 αγόρια και τα διπλάσια κορίτσια. Ειδικά φέτος με τους Ολυμπιακούς αγώνες που πήρε χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας στην ενόργανη, ο μικρός μου ήθελε να κάνει κι αυτός ενόργανη αλλά παραήταν μικρός. Ρώτησε αρχικά τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής σου. Μετά μπορείτε να πάτε να παρακολουθήσετε μια προπόνηση, και αν του αρέσει γιατί να μην πάει?

Είχα κοιτάξει στο Δήμο και μου είχαν πει ότι τα αγόρια είναι ευπρόσδεκτα στην ενόργανη, αλλά δεν έχουν αυτή τη στιγμή κανένα. Από μία σχολή μπαλέτου που γνωρίζω τους ιδιοκτήτες (ειναι ανδρόγυνο χορευτές) ξέρω ότι παρακαλάνε για αγόρια μαθητές και μάλιστα τα μαθήματα σε αγόρια ειναι δωρεάν για να τα προσελκύσουν αλλά δεν έχουν και αυτοί ούτε ένα μαθητή αυτή τη στιγμή.

Είναι ενθαρρυντικό που μου λέτε ότι υπάρχουν σύλλογοι με αγόρια, άρα να αρχίσω να ψάχνω πιο σοβαρά. Και 3-4 αγόρια να είναι πιστεύω είναι εντελώς διαφορετικό από το να είναι ένα μόνο του.

Για ενόργανη, τσεκάρεις αθλητικούς συλλόγους της περιοχής σας. Κορίτσια έχει πάντα περισσότερα, αλλά τα αγόρια δεν είναι τόσο λίγα όσο πχ στο μπαλέτο. Είναι κρίμα να στερηθεί ένα παιδί αυτό που του αρέσει λόγω στερεοτύπων, ειδικά αν έχει κλίση. Στην ενόργανη θα βρει και τραμπολίνο, κρίκους, ένα σωρό.

Άλλο άθλημα που συνδυάζει κίνηση και παιχνίδι είναι η ξιφασκία. Στήνει το σώμα σε εξαιρετική θέση, έχει φιγούρες, κίνηση και ρυθμό. Έχει και στολή (που συνήθως εμπνέει τα παιδιά).

Εάν τα θεωρεί "κοριτσίστικα" αλλά του αρέσουν και ο μόνος λόγοςπου δεν πάει είναι το¨κοριτσίστικο",βαλ' του να δει βίντεο με άντρες χορευτές.Υπάρχουν πολλοί και στο μπαλέτο και στο μοντέρνο. Επίσης δείτε βίντεο με άνδρες γυμναστές.

Θα συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν "κοριτσίστικες" και "αγορίστικες" δραστηριότητες και θα έχει και επιχειρήματα σε όποιον ισχυριστεί κάτι ΄τετοιο!

Διαφημίσεις

Αλήθεια πού μένεις? Στα περίχωρα της Ραφήνας υπάρχει μια σχολή χορού με μία εξαιρετική δασκάλα με σπουδές στο Λονδίνο και πλουσιο βιογραφικό. Κάνει μοντέρνο, αυτοσχεδιασμό, ένα μάθημα τι να σου πω, σαν ψυχοθεραπεία...Στην τάξη με τα 12 παιδιά, τα 5 - 6 είναι στάνταρ αγόρια...Τα μεγάλα πέρασαν άνετα στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο του Γέρακα. Ο ένας μάλιστα, με θέματα δυσλεξίας, την Κυριακή χορεύει στη Στέγη Γραμμάτων, τον επέλεξαν μέσα από 150 παιδιά! Ο ανιψιός μου επίσης β γυμνασίου κάνει χιπ χοπ χρόνια, μόνο αυτό του αρέσει . Κανεις δεν τον κοροιδεύει... Και η κόρη μου, που είναι πολύ κοντούλα και αδυνατούλα, κάνει από φέτος εκτός από χορό και μπάσκετ που την ενθουσιάζει. Παρόλο που το θεωρούσε αγορίστικο, τώρα με παρακαλάει να πηγαίνει.

Επίσης υπάρχει στη γειτονιά σύλλογος που κάνει ενόργανη, αλλά και εναέρια γυμναστική για αγόρια..

Για μενα ψάξτο λίγο...Μπορεί να ανοίξουν ορίζοντες στο παιδί που δεν φαντάζεσαι...Αλοίμονο αν περνάμε στα παιδιά μας τέτοια στερεότυπα. Κρίμα να του στερήσεις κάτι που του αρέσει.

Αλήθεια πού μένεις? Στα περίχωρα της Ραφήνας υπάρχει μια σχολή χορού με μία εξαιρετική δασκάλα με σπουδές στο Λονδίνο και πλουσιο βιογραφικό. Κάνει μοντέρνο, αυτοσχεδιασμό, ένα μάθημα τι να σου πω, σαν ψυχοθεραπεία...Στην τάξη με τα 12 παιδιά, τα 5 - 6 είναι στάνταρ αγόρια...Τα μεγάλα πέρασαν άνετα στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο του Γέρακα. Ο ένας μάλιστα, με θέματα δυσλεξίας, την Κυριακή χορεύει στη Στέγη Γραμμάτων, τον επέλεξαν μέσα από 150 παιδιά! Ο ανιψιός μου επίσης β γυμνασίου κάνει χιπ χοπ χρόνια, μόνο αυτό του αρέσει . Κανεις δεν τον κοροιδεύει... Και η κόρη μου, που είναι πολύ κοντούλα και αδυνατούλα, κάνει από φέτος εκτός από χορό και μπάσκετ που την ενθουσιάζει. Παρόλο που το θεωρούσε αγορίστικο, τώρα με παρακαλάει να πηγαίνει.

Επίσης υπάρχει στη γειτονιά σύλλογος που κάνει ενόργανη, αλλά και εναέρια γυμναστική για αγόρια..

Για μενα ψάξτο λίγο...Μπορεί να ανοίξουν ορίζοντες στο παιδί που δεν φαντάζεσαι...Αλοίμονο αν περνάμε στα παιδιά μας τέτοια στερεότυπα. Κρίμα να του στερήσεις κάτι που του αρέσει.

Ψάχνω κάτι προς Μελίσσια, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Γέρακα. Ραφήνα, μας πέφτει μακριά :(

Εχω ακούσει για 2 συλλόγους στην περιοχή από γνωστούς αυτές τις μέρες, αλλά μου λένε ότι ενώ θεωρητικά είναι ενόργανη, στα αγόρια το γυρίζουν σε παρκούρ οι ίδιοι σύλλογοι, που σίγουρα δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει για το γιο μου. Με τα μυαλά που (δεν) έχει, το βλέπω και επικίνδυνο μιας και το παρκουρ συνδέεται με δρόμο κλπ. Χορό δεν έχω ψάξει, πέραν από μία σχολή γνωστών, που δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα αγόρι. Αγόρια έχουν αλλά σε τμήματα breakdance, που μου φαίνεται εντελώς άσχετο από αυτό που περιγράφει ο γιος μου.

Ξέρεις τι σκεφτόμουν μόλις είδα το θέμα σου; κάθε καλοκαίρι πάω με μία φίλη και βλέπουτε τις παραστάσεις-επιδείξεις της ΚΣΟΤ (φοβερές!!!). Έχει πολλά αγόρια, εννοείται. Βέβαια είναι σχολή κυρίως μεταλυκειακή, που παίρνεις πτυχίο χορογράφου-χορευτή. Μήπως να επικοινωνούσες με αυτούς αν έχουν να σου προτείνουν κάποια σχολή χορού (που να παρακολουθούν και αγόρια...); Ξέρω... λίγο δύσκολο να σου πουν από τη γραμματεία, και μάλιστα τηλεφωνικώς, αλλά πραγματικά, σκέφτομαι αν πας από 'κει και ρωτήσεις τα ίδια τα παιδιά θα σου πουν σχολές που πήγαιναν χορό.

Επίσης απ' όσα ξέρω έχει και "προ-επαγγελματικό" τμήμα (μάλιστα αποτελεί την "κυρια πηγή" των μεταλυκειακών φοιτητών τους), αλλά η σχολή είναι στο Κολωνάκι...

(έλεος με αυτά τα στερεότυπα...)

Πάντως στη σχολή που σας λέω, τα δύο αγόρια της β γυμνασίου είναι οι καλύτεροι χορευτές...Είναι απόλαυση να τους παρακολουθείς πραγματικά. Τους είδα πέρυσι σε μια παράσταση στην πλατεία της Ραφήνας και έπαθα πλάκα.

Το χιπ χοπ είναι μια ωραία εναλλακτική. Και διδάσκεται πια σε πολλές σχολές χορού..Κάνει η μικρή μου που ειναι τεσσάρων, μια ώρα τη βδομάδα. Και ο ανιψιός μου που σας είπα. ¨Εχει και το στυλάκι με τα φαρδιά ρούχα, μπορεί να του αρέσει.

Διαφημίσεις

Κοίτα εδώ

http://www.gymnastics.gr/

Είναι η Ελληνική γυμναστική ομοσπονδία,πιστεύω θα σε κατατοπίσουν.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Στη σχολή που κανει μπαλέτο η κόρη μου, στο τμήμα της (6 χρονών), συμμετέχουν δύο αγοράκια (αδελφακια), κανουν και κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο και ζούμπα. Περσυ που ξεκίνησαν φαινόταν λίγο περίεργο στα κορίτσια, αλλά στη σχολή ετσι κι αλλιώς διδάσκει και αντρας δάσκαλος (σε μεγαλύτερο τμήμα). Τελειώνοντας το μπαλέτο, βγαίνουμε στο παρκάκι που ειναι απέναντι και παίζουμε ποδόσφαιρο. :-D

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...