Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!! :D

Είμαι έγκυος και διανύω τη 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου.

Στις πρώτες εξετάσεις που έκανα είχα χαμηλή HbA2. Η εξέταση που το έδειξε αυτό λέγεται ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και τα όριά της είναι 2-3,5%. Εγώ είχα 1,8%.

Κουβέντιασα με το γυναικολόγο μου και μου σύστησε να πάρω τηλέφωνο το Χατζή (αιματολόγος) για να μου πει τη γνώμη του. Ο δε αιματολόγος στο τηλέφωνο μου είπε ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο το μωρό και ότι σε καμία περίπτωση δεν μου λέει ότι έχω κάποιο πρόβλημα αλλά πρέπει να βρεθούμε επειγόντως για να με ενημερώσει και εμένα και το σύζυγο. Σε γενικές γραμμές κατάλαβα ότι ίσως να υπάρχει περίπτωση να είμαι φορέας κάποιας αιμοσφαιρινοπάθειας.

Μπήκα λοιπόν κι εγώ να το ψάξω και πέτυχα αρκετές καταχωρήσεις στο φόρουμ σας που αναφέρουν ότι ο γιατρός είναι απλησίαστος. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει αρκετά και έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε σε εξετάσεις.

Είχε αντιμετωπίσει καμιά μανούλα παρόμοιο πρόβλημα? Έχετε να μου προτίνετε κάποιον αξιόπιστο αιματολόγο με πιο λογικές τιμές?

Ελπίζω να μην είναι χαζά όλα αυτά, αλλά είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και πραγματικά δεν έχω κριτήριο και όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο αγχώνομαι...:oops:

Διαφημίσεις

Αν μιλάμε για Αθήνα, σε αντίστοιχη φάση με είχε στείλει ο γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο, δεν παιδεύτηκα να βρω ραντεβου (απογευματινό) και οι άνθρωποι ήταν εξυπηρετικότατοι, απάντησαν σε όλες μου τις ερωτήσεις κλπ και ολα πήγαν καλά.

Παρεπιπτόντως, χωρίς να είμαι γιατρός, και με κίδυνο να λέω βλακείες στη γενική περίπτωση, σε εμένα η χαμηλή HbA2 οφείλονταν απλά σε χαμηλό σίδηρο που μου είπαν ότι είναι συνηθισμένο στην εγκυμοσύνη και λύθηκε απλά με μία μεγάλη δόση συμπληρωμάτων και παρακολούθηση

Αθήνα είμαι κι εγώ!

Πάντα είχα χαμηλό σίδηρο και γενικότερα σιδηροπενία. Για χρόνια το πολεμάω μέσω διατροφής ώστε να είμαι καλά (να μην έχω ζαλάδες κλπ). Βέβαια οι μετρήσεις μου είναι πάντα χαμηλές, αλλά δεν ήθελα να παίρνω σίδηρο μόνιμα γιατί επιβαρύνει τα νεφρά.

Τώρα παίρνω το πρωί σίδηρο, φολικό οξύ και ασβέστιο. Θα προσπαθήσω για το Ιπποκράτειο και βλέπω μετά. Ευχαριστώ

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση/ πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Πραγματικά έχω πελαγώσει!

Αθήνα είμαι κι εγώ!

Πάντα είχα χαμηλό σίδηρο και γενικότερα σιδηροπενία. Για χρόνια το πολεμάω μέσω διατροφής ώστε να είμαι καλά (να μην έχω ζαλάδες κλπ). Βέβαια οι μετρήσεις μου είναι πάντα χαμηλές, αλλά δεν ήθελα να παίρνω σίδηρο μόνιμα γιατί επιβαρύνει τα νεφρά.

Τώρα παίρνω το πρωί σίδηρο, φολικό οξύ και ασβέστιο. Θα προσπαθήσω για το Ιπποκράτειο και βλέπω μετά. Ευχαριστώ

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση/ πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Πραγματικά έχω πελαγώσει!

ΠΟΤΕ σιδηρο με ασβέστιο μαζί! Ούτε με καφέ, ούτε με γαλακτοκομικά ούτε με αυγά. Πάντα σίδηρο με βιταμίνη C και κάποιες ώρες απόσταση από το ασβέστιο. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε ο αιματολόγος και τράβαγε τα μαλλιά του που μου είχαν πει για σίδηρο χωρίς οδηγίες. Επειδή με είχε βάλει να παίρνω σίδηρο 3 φορές τη μέρα, μου είχε απαγορέψει το ασβέστιο τελείως.

Διαφημίσεις

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!! :D

Είμαι έγκυος και διανύω τη 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου.

Στις πρώτες εξετάσεις που έκανα είχα χαμηλή HbA2. Η εξέταση που το έδειξε αυτό λέγεται ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και τα όριά της είναι 2-3,5%. Εγώ είχα 1,8%.

Η χαμηλή τιμή της Α2 μπορεί να υποδηλώνει -όπως σας σωστά έγραψαν και άλλες κοπέλες- πιο συχνά έλλειψη σιδήρου, σπάνια κάποια αιμοσφαιρινοπάθεια ή και να είναι τυχαίο μη αξιολογήσιμο εύρημα. Καλό θα ήταν να σας δει κάποιος αιματολόγος, αλλά ότι και να προκύψει δε χρειάζεται να σας αγχώνει. Κατά κανόνα, ισχύει το τρίτο από τα ενδεχόμενα (τυχαίο μη αξιολογήσιμο εύρημα)!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...