Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νταντά ή ιδιωτικό?

lydiap

Recommended Posts

Τι ακριβώς ξέρετε για αυτά? Και το κυριότερο σε ποιες ηλικίες απευθύνονται?

σε ένα τέτοιο έχω τώρα τα κορίτσια..ειναι βρεφονηπιακός, νηπιαγωγείο, κέντρο μελέτης..παίρνει τη μεγάλη από το δημτικό και τη μικρή από το προνήπιο , τις κρατάει ως τις πέντε και τις παίρνω από εκεί...προσφέρει και μελέτη με εξτρά χρέωση που εγώ δεν έχω πάρει προς το παρόν...εντάξει πάρκινγκ ειναι ουσιαστικά έτσι, λύση ανάγκης..δε γίνεται παιδαγωγικό έργο , κυρίως φυλαξη για τους εργαζόμενους..αλλά για μένα καλύτερα από μια άγνωστη νταντά.

Έτσι όπως τα λέει η babycobra. Τα περισσότερα από αυτά είχαν ξεκινήσει ως κέντρα λογοθεραπείας κλπ, που προσέφεραν υποστήριξη στην μελέτη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και στην πορεία έβαλαν στο πρόγραμμά τους και την μελέτη και των υπολοίπων μαθητών. Προσωπικά τα θεωρώ πολύ καλή λύση για τις οικογένειες με εργαζόμενους μέχρι αργά γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα ιδιωτικού σχολείου ώστε να επωφελούνται από διευρυμένο ωράριο. Σε κάθε περίπτωση, από το να κάθεται το παιδί με μια νταντά ή γιαγιά/παππού και να χαζεύει στην τηλεόραση μέχρι να γυρίσουν οι γονείς, χίλιες φορές εκεί, ώστε να μελετάει κιόλας και να μην το παίρνει το βράδυ.

Πάντως lydiap στην θέση σου θα επέλεγα πρώτα περιοχή κατοικίας (πιθανώς ανάλογα με τον τόπο εργασίας) και μετά όλα τα άλλα θα ακολουθούσαν την επιλογή αυτή.

Υ.Γ. Βρε osin τώρα που σε πέτυχα εδώ, σε βλέπω τελικά να μετακομίζεις προς Κηφισιά για να βρεις σταθμό:o:o:o

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• lydiap

lydiap 26 δημοσιεύσεις

• Deena

Deena 9 δημοσιεύσεις

• vtgian

vtgian 7 δημοσιεύσεις

• osin

osin 7 δημοσιεύσεις

Έτσι όπως τα λέει η babycobra. Τα περισσότερα από αυτά είχαν ξεκινήσει ως κέντρα λογοθεραπείας κλπ, που προσέφεραν υποστήριξη στην μελέτη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και στην πορεία έβαλαν στο πρόγραμμά τους και την μελέτη και των υπολοίπων μαθητών. Προσωπικά τα θεωρώ πολύ καλή λύση για τις οικογένειες με εργαζόμενους μέχρι αργά γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα ιδιωτικού σχολείου ώστε να επωφελούνται από διευρυμένο ωράριο. Σε κάθε περίπτωση, από το να κάθεται το παιδί με μια νταντά ή γιαγιά/παππού και να χαζεύει στην τηλεόραση μέχρι να γυρίσουν οι γονείς, χίλιες φορές εκεί, ώστε να μελετάει κιόλας και να μην το παίρνει το βράδυ.

Πάντως lydiap στην θέση σου θα επέλεγα πρώτα περιοχή κατοικίας (πιθανώς ανάλογα με τον τόπο εργασίας) και μετά όλα τα άλλα θα ακολουθούσαν την επιλογή αυτή.

Μμμ...ναι χρήσιμη η συμβουλή...ευχαριστώ πολύ

Απλά πρώτα θα πρέπει να καταλήξουμε σε κάποια από τις 2 εναλλακτικές ώστε αν τυχόν αποφασίσουμε για ιδιωτικό να βρούμε κάποια περιοχή κοντά στο σχολείο που θα επιλέξουμε...:?

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Επειδή λοιπόν στο πρώτο ποστ σου, μεταξύ άλλων, ζήτησες και πληροφορίες για ιδιωτικό σχολείο ισορροπημένο, με συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ, ένα τέτοιο σχολείο είναι η "Εκπαιδευτική Αναγέννηση" στις Αφίδνες (αρκετά βόρεια, αλλά εξυπηρετεί με σχολικά μέχρι και Ψυχικό).

Το ωράριό της βέβαια για προνήπιο - νήπιο - δημοτικό είναι μέχρι τις 16.00, αλλά όπως σου είπα έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα βρεις κάτι που να τελειώνει πολύ αργότερα.

Στα θετικά του είναι επίσης ότι αν μείνεις κάπου εκεί κοντά, είσαι κοντά και στο Natasha's που σου ανέφερα σε προηγούμενο ποστ.

Μπες και στο site του Υπουργείου Ανάπτυξης που είναι αναρτημένοι οι πίνακες των διδάκτρων όλων των ιδιωτικών σχολείων ανά περιοχή και ανά βαθμίδα να πάρεις μια ιδέα. Βεβαίως, στην περίπτωσή σου με 3 παιδιά θα έχεις αρκετά σημαντικές εκπτώσεις.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σχολείων...βέβαια είναι η αλήθεια ότι θα προτιμούσαμε τα παιδιά να πάνε σε δημόσιο σχολείο, τουλάχιστον στο δημοτικό, αν όχι και στο νηπιαγωγείο/βρεφονηπιακό, αν βρούμε μία λύση για το πρόβλημα των απεργιών, αργιών κλπ, δηλαδή αν αποφασίσουμε να βρούμε την κατάλληλη νταντά για τα κορίτσια...

Ο σύζυγος πρότεινε να στείλουμε τα παιδιά σχολείο, αλλά ταυτόχρονα να βρούμε και κάποια γυναίκα η οποία θα τα παραλαμβάνει μετά το ολοήμερο και την οποία θα την έχουμε όλη μέρα stand by για τυχόν έκτακτα περιστατικά, απεργίες, αργίες, αρρώστιες, εκδρομές (η μεγάλη), διότι δύσκολα θα βρούμε γυναίκα που θα αναλαμβάνει τα παιδιά μόνο μία ώρα την ημέρα, μετά το ολοήμερο. Εγώ πάλι μπήκα σε σκέψεις...σκέφτομαι μήπως η νταντά να κρατάει τις μικρές όλη μέρα -ίσως η μεσαία να πηγαίνει κάποιες λίγες ώρες παιδικό- και να παραλαμβάνει τη μεγάλη μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Αν δε βολέψει τίποτα από τα δύο, μάλλον μας βλέπω να καταλήγουμε σε ιδιωτικό....:roll:

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σχολείων...βέβαια είναι η αλήθεια ότι θα προτιμούσαμε τα παιδιά να πάνε σε δημόσιο σχολείο, τουλάχιστον στο δημοτικό, αν όχι και στο νηπιαγωγείο/βρεφονηπιακό, αν βρούμε μία λύση για το πρόβλημα των απεργιών, αργιών κλπ, δηλαδή αν αποφασίσουμε να βρούμε την κατάλληλη νταντά για τα κορίτσια...

Ο σύζυγος πρότεινε να στείλουμε τα παιδιά σχολείο, αλλά ταυτόχρονα να βρούμε και κάποια γυναίκα η οποία θα τα παραλαμβάνει μετά το ολοήμερο και την οποία θα την έχουμε όλη μέρα stand by για τυχόν έκτακτα περιστατικά, απεργίες, αργίες, αρρώστιες, εκδρομές (η μεγάλη), διότι δύσκολα θα βρούμε γυναίκα που θα αναλαμβάνει τα παιδιά μόνο μία ώρα την ημέρα, μετά το ολοήμερο. Εγώ πάλι μπήκα σε σκέψεις...σκέφτομαι μήπως η νταντά να κρατάει τις μικρές όλη μέρα -ίσως η μεσαία να πηγαίνει κάποιες λίγες ώρες παιδικό- και να παραλαμβάνει τη μεγάλη μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Αν δε βολέψει τίποτα από τα δύο, μάλλον μας βλέπω να καταλήγουμε σε ιδιωτικό....:roll:

Αν ειναι να πληρώσεις νταντά, δύσκολα θα βρεις καποια που να ενδιαφέρεται στα σοβαρά για π.χ. μια ώρα τη μέρα, και να είναι και stand-by σε περιπτωση αναγκης. Τι εισοδημα να βγαλει για π.χ. 4-5 τη μερα; Εκτος αν μιλάμε για συγγενή ή γειτονισσα που το κανει μαλλον σαν εξυπηρέτηση.

Πάντως, ο συνδυασμός σχολείο με κλασικό ωράριο και μετά νταντά σόγουρα μπορεί να δουλέψει και είναι κάτι που εφαρμόζω χρόνια τώρα. 3-4 ώρες είναι μία αξιοπρεπής part-time δουλειά, και υπάρχουν αρκετές νοικοκυρές με μεγαλύτερα παιδιά, συνταξιούχοι, φοιτήτριες κλπ που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Και σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερο από ιδιωτικό και επιτρέπει στα παιδιά να ξεκουραστούν στο σπίτι και να διαβάσουν με περισσότερη προσοχή ή να πάνε σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και εκ των πραγμάτων ευελιξία σε ωράρια.

Από την εμπειρία μου πάντως με ολοήμερα, τα μεν μικρά παιδάκια απλά εξοντώνονται (και σίγουρα δεν μαθάινουν κάτι, τι να μάθει πια αυτό το έρημο 3χρονο, 4χρονο τόσες ώρες), τα δε μεγαλύτερα και τις δραστηριότητες μισές τις κάνουν (π.χ. μία ξένη γλώσσα δύσκολα θα την διδαχτεί το παιδί στο σχολείο καλά, και μάλιστα σε μία τάξη με 20 κουρασμένα παιδάκια ακριβώς μετά το φαγητό) και όσο για μελέτη, είναι πολύ πιο πιθανό να βρεις μία κυρία στο σπίτι να τα επιβλέψει και να τους λύσει απορίες, ή να το κάνεις εσύ αφού ξεκουραστούν παρά να κάνουν ουσιαστική δουλειά στο ολοήμερο, οπού βασικά θέλουν να παίξουν

Αν ειναι να πληρώσεις νταντά, δύσκολα θα βρεις καποια που να ενδιαφέρεται στα σοβαρά για π.χ. μια ώρα τη μέρα, και να είναι και stand-by σε περιπτωση αναγκης. Τι εισοδημα να βγαλει για π.χ. 4-5 τη μερα; Εκτος αν μιλάμε για συγγενή ή γειτονισσα που το κανει μαλλον σαν εξυπηρέτηση.

Πάντως, ο συνδυασμός σχολείο με κλασικό ωράριο και μετά νταντά σόγουρα μπορεί να δουλέψει και είναι κάτι που εφαρμόζω χρόνια τώρα. 3-4 ώρες είναι μία αξιοπρεπής part-time δουλειά, και υπάρχουν αρκετές νοικοκυρές με μεγαλύτερα παιδιά, συνταξιούχοι, φοιτήτριες κλπ που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Και σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερο από ιδιωτικό και επιτρέπει στα παιδιά να ξεκουραστούν στο σπίτι και να διαβάσουν με περισσότερη προσοχή ή να πάνε σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και εκ των πραγμάτων ευελιξία σε ωράρια.

με το stand-by εννοώ ότι η νταντά θα πληρώνεται κανονικά για όλη την ημέρα. Εσείς σε περίπτωση αρρώστιας, τι κάνετε?

LRaHp2.pngHw9ip2.png

με το stand-by εννοώ ότι η νταντά θα πληρώνεται κανονικά για όλη την ημέρα. Εσείς σε περίπτωση αρρώστιας, τι κάνετε?

Αν πεις για 3 παιδιά όλη τη μέρα, θα πληρώνεις π.χ. 700 ευρώ για να δουλεύει στην πράξη 1 ώρα;;;

Εγώ έχω την εξής συμφωνία: ένας άλφα μισθός για 4 ωρο, και αν χρειαστεί αυτό γίνεται 8 ωρο (απεργίες, ασθένειες, διακοπές κλπ), με αντίστοιχη προσαρμογή του μισθού.

Η κυρία που απασχολώ τώρα π.χ. έχει παιδιά ηλικίας Λυκείου, και δεν της είναι πρόβλημα να λείψει από το σπίτι αν χρειαστεί, και είχα δει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις όταν έψαχνα για νταντά, με μαμάδες που έκατσαν σπίτι λόγω παιδιών και θέλουν σιγά σιγά να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας, με κυρίες που θέλουν απλά να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα αλλά να διατηρήσουν ελεύθερο χρόνο κλπ

Υ.Γ. Βρε osin τώρα που σε πέτυχα εδώ, σε βλέπω τελικά να μετακομίζεις προς Κηφισιά για να βρεις σταθμό:o:o:o

Lydiap, sorry για τη μικρη παρεκτροπή από το θέμα,Αλλα Deana μου,η απελπισία μου είναι μεγάλη! Ξερεις τι θα πει να βλεπεις "ολοημερους" βρεφικους σταθμούς στα Τρίκαλα,τη Λάρισα,την Πάτρα, κλπ στο ίντερνετ,κ να μην υπάρχει ούτε ένας σε μια σχετικά μικρη ακτίνα από το σπιτι σου; απογοήτευση...

Αλλα για πείτε λιγο περισσότερες πληροφορίες γι αυτά τα κέντρα στα οποία αναφέρεστε. Είδα οτι κάνατε λόγο κ για βρεφικές ηλικίες κατι;

Διαφημίσεις

osin, κανένα πρόβλημα, παρόμοιο θέμα έχουμε, τα μικρά μας είναι μάλλον και συνομήλικα! :P

Αν πεις για 3 παιδιά όλη τη μέρα, θα πληρώνεις π.χ. 700 ευρώ για να δουλεύει στην πράξη 1 ώρα;;;

Εγώ έχω την εξής συμφωνία: ένας άλφα μισθός για 4 ωρο, και αν χρειαστεί αυτό γίνεται 8 ωρο (απεργίες, ασθένειες, διακοπές κλπ), με αντίστοιχη προσαρμογή του μισθού.

Η κυρία που απασχολώ τώρα π.χ. έχει παιδιά ηλικίας Λυκείου, και δεν της είναι πρόβλημα να λείψει από το σπίτι αν χρειαστεί, και είχα δει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις όταν έψαχνα για νταντά, με μαμάδες που έκατσαν σπίτι λόγω παιδιών και θέλουν σιγά σιγά να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας, με κυρίες που θέλουν απλά να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα αλλά να διατηρήσουν ελεύθερο χρόνο κλπ

Εκεί κολλάω κι εγώ, στο να πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα, δε μου φαίνεται σωστό...απλά δεν ξέρω αν έχω πειστεί ότι η νταντά είναι η καλύτερη λύση για όλο το πρωινό...

LRaHp2.pngHw9ip2.png

osin, κανένα πρόβλημα, παρόμοιο θέμα έχουμε, τα μικρά μας είναι μάλλον και συνομήλικα! :P

Εκεί κολλάω κι εγώ, στο να πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα, δε μου φαίνεται σωστό...απλά δεν ξέρω αν έχω πειστεί ότι η νταντά είναι η καλύτερη λύση για όλο το πρωινό...

To να πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα, αλλά να ξέρεις ότι είναι εκεί, συνήθως μεταφράζεται στο παίρνεις οικιακή βοηθό, με χρέη και νταντάς.

Αναλόγως το τι απαιτήσεις έχεις, πώς φαντάζεσαι τη σχέση, και ποια θα καταφέρεις να βρεις, αυτό μπορεί να δουλέψει μπορεί και όχι. Υπάρχουν δηλαδή γυναίκες με νοοτροπία οικιακής βοηθού, που θα πάρουν τα παιδιά, θα τους σερβίρουν κολατσο κλπ, αλλά δε θα κάτσουν στο πάτωμα να παίξουν μαζί τους ή να τα βοηθήσουν σε κάποιο μάθημα, γιατί δεν έχουν συνηθίσει ή δεν ξέρουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που τις ώρες/μέρες που είναι τα παιδιά, και παραμύθια θα ξέρουν να τους πουν, και όρεξη για παιχνίδι θα έχουν. Οπότε αν πας σε κάτι τέτοιο, θέλει αρκετό ψάξιμο και μαλλον δοκιμή, γιατί εξαρτάται πάρα πολύ από το χαρακτήρα της κάθε κυρίας. Και, όσο περίεργο και αν ακούγεται, μία κυρία που έχει συνηθισει να δουλεύει σαν οικιακή βοηθός, εχει συνηθίσει μάλλον και σε περισσότερα χρήματα: χειρονακτική εργασία, περισσότεροι πιθανοί εργοδότες, οπότε και συχνά ψηλοτερες οικονομικές απαιτήσεις.

Εάν έχεις την δυνατότητα για ιδιωτικό μην το συζητάς, οι ουρσουλίνες είναι καλές, ειδικά το δημοτικό είναι εξαιρετικό, επίσης εξαιρετικά λόγια έχω ακούσει για την ελληνοαγγλική, δεν ξέρω εάν έχει θέσεις. Το μειονέκτημα είναι ότι μεγαλώνει το παιδί ιδανικά σε σχέση με το πως είναι έξω...(αυτό εγώ διακρίνω σαν ελάττωμα και βέβαια ότι πληρώνεις). Για το μικρό σου κοριτσάκι ίσως είναι νωρίς για βρεφικό....ίσως μετά τα 2 και...!! Η γυναίκα δεν είναι άσχημη λύση έαν έχεις άτομο εμπιστοσύνης, σοβαρό; θα πρέπει να κάνεις καλή εξήγηση από την αρχή και βέβαια....συγνώμη αλλά εκτός ότι πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης πρέπει να είσαι και εσύ οκ μαζί της...τρία παιδιά είναι δουλειά ...δεν νομίζω ότι είναι θέμα αγκαλίες και φιλιά όσο να ξέρεις ότι προσέχει τα παιδιά...καθαριότητα...φαγητό, να μην χτυπήσουν κλπ. Νομίζω ότι ένα καλό σχολείο είναι καλύτερο, εκτός εάν έχεις ιδανικό άνθρωπο.

Καλημέρα.

Μου φαίνεται ότι πελαγώνεις αδίκως, γιατί μάλλον τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ρεαλιστικά, την νταντά δεν την αποφεύγεις είτε με το δημόσιο είτε με το ιδιωτικό σχολείο. Από την στιγμή που τελειώνετε τις δουλειές σας αργά και δεν υπάρχει βοήθεια από κάποιο συγγενικό πρόσωπο, ακόμα και σε ιδιωτικό σχολείο διευρυμένου ωραρίου να πάτε, στάνταρ τα παιδιά θα σχολάνε νωρίτερα από εσάς. Ίσως είσαι μπερδεμένη λόγω της εμπειρίας σας στο Λονδίνο, όπου ξέρω (έχω πολλούς φίλους με παιδιά που μένουν εκεί) ότι τα σχολεία (ακόμα και οι βρεφικοί σταθμοί) κρατάνε τα παιδιά έως αρκετά αργά.

Στην θέση σου θα έκανα ένα από τα εξής :

Επιλογή 1η : Γράφεις τα 2 μεγαλύτερα παιδιά σχολείο και βρίσκεις μια νταντά πλήρους ωραρίου, η οποία θα είναι όλη μέρα με το μικρότερο παιδί και θα παραλαμβάνει τα μεγάλα το μεσημέρι από το σχολείο. Δημόσιο ή ιδιωτικό εξαρτάται από τις δυνατότητές σας.

Επιλογή 2η: Γράφεις και τα 3 παιδιά σχολείο (για το μωρό μάλλον είναι μονόδρομος το ιδιωτικό βέβαια), ιδανικά στο ίδιο για καλύτερες εκπτώσεις, υπάρχουν εκπαιδευτήρια που βαθμίδες που ξεκινούν από βρεφικό σταθμό (π.χ. τα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη στον Άλιμο) και βρίσκεις μια νταντά για 2-3 ώρες το απόγευμα, με έξτρα συμφωνία για διακοπές, αργίες, έκτακτα κ.λπ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Μου φαίνεται ότι πελαγώνεις αδίκως, γιατί μάλλον τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ρεαλιστικά, την νταντά δεν την αποφεύγεις είτε με το δημόσιο είτε με το ιδιωτικό σχολείο. Από την στιγμή που τελειώνετε τις δουλειές σας αργά και δεν υπάρχει βοήθεια από κάποιο συγγενικό πρόσωπο, ακόμα και σε ιδιωτικό σχολείο διευρυμένου ωραρίου να πάτε, στάνταρ τα παιδιά θα σχολάνε νωρίτερα από εσάς. Ίσως είσαι μπερδεμένη λόγω της εμπειρίας σας στο Λονδίνο, όπου ξέρω (έχω πολλούς φίλους με παιδιά που μένουν εκεί) ότι τα σχολεία (ακόμα και οι βρεφικοί σταθμοί) κρατάνε τα παιδιά έως αρκετά αργά.

Στην θέση σου θα έκανα ένα από τα εξής :

Επιλογή 1η : Γράφεις τα 2 μεγαλύτερα παιδιά σχολείο και βρίσκεις μια νταντά πλήρους ωραρίου, η οποία θα είναι όλη μέρα με το μικρότερο παιδί και θα παραλαμβάνει τα μεγάλα το μεσημέρι από το σχολείο. Δημόσιο ή ιδιωτικό εξαρτάται από τις δυνατότητές σας.

Επιλογή 2η: Γράφεις και τα 3 παιδιά σχολείο (για το μωρό μάλλον είναι μονόδρομος το ιδιωτικό βέβαια), ιδανικά στο ίδιο για καλύτερες εκπτώσεις, υπάρχουν εκπαιδευτήρια που βαθμίδες που ξεκινούν από βρεφικό σταθμό (π.χ. τα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη στον Άλιμο) και βρίσκεις μια νταντά για 2-3 ώρες το απόγευμα, με έξτρα συμφωνία για διακοπές, αργίες, έκτακτα κ.λπ.

Ναι ισχύει ότι πελάγωσα, ευχαριστώ για τη ''φωνή της λογικής'', έχεις απόλυτο δίκιο! :-P

Μετά από συζήτηση καταλήξαμε μάλλον -το ''πελάγωμα'' που λέγαμε :P- να κυνηγήσουμε την 1η λύση, κι αν δε βρούμε κάποια νταντά στα...''κυβικά'' μας, να καταλήξουμε στο συνδυασμό σχολείο με διευρυμένη φύλαξη ή σχολείο+ κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.

Άλλωστε αφού τελικά θα μείνουμε κέντρο, νομίζω έχουμε ευρύτητα επιλογών. ;)

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Εάν έχεις την δυνατότητα για ιδιωτικό μην το συζητάς, οι ουρσουλίνες είναι καλές, ειδικά το δημοτικό είναι εξαιρετικό, επίσης εξαιρετικά λόγια έχω ακούσει για την ελληνοαγγλική, δεν ξέρω εάν έχει θέσεις. Το μειονέκτημα είναι ότι μεγαλώνει το παιδί ιδανικά σε σχέση με το πως είναι έξω...(αυτό εγώ διακρίνω σαν ελάττωμα και βέβαια ότι πληρώνεις). Για το μικρό σου κοριτσάκι ίσως είναι νωρίς για βρεφικό....ίσως μετά τα 2 και...!! Η γυναίκα δεν είναι άσχημη λύση έαν έχεις άτομο εμπιστοσύνης, σοβαρό; θα πρέπει να κάνεις καλή εξήγηση από την αρχή και βέβαια....συγνώμη αλλά εκτός ότι πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης πρέπει να είσαι και εσύ οκ μαζί της...τρία παιδιά είναι δουλειά ...δεν νομίζω ότι είναι θέμα αγκαλίες και φιλιά όσο να ξέρεις ότι προσέχει τα παιδιά...καθαριότητα...φαγητό, να μην χτυπήσουν κλπ. Νομίζω ότι ένα καλό σχολείο είναι καλύτερο, εκτός εάν έχεις ιδανικό άνθρωπο.

Εκεί κολλάω κι εγώ, στο αν μπορεί να βρεθεί ''ο ιδανικός άνθρωπος''...

όσον αφορά στα ιδιωτικά, το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση...δυνατότητα για ιδιωτικό υπάρχει, δε μας απασχολεί αυτό, αλλά διάφορα άλλα..

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Ναι ισχύει ότι πελάγωσα, ευχαριστώ για τη ''φωνή της λογικής'', έχεις απόλυτο δίκιο! :-P

Μετά από συζήτηση καταλήξαμε μάλλον -το ''πελάγωμα'' που λέγαμε :P- να κυνηγήσουμε την 1η λύση, κι αν δε βρούμε κάποια νταντά στα...''κυβικά'' μας, να καταλήξουμε στο συνδυασμό σχολείο με διευρυμένη φύλαξη ή σχολείο+ κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.

Άλλωστε αφού τελικά θα μείνουμε κέντρο, νομίζω έχουμε ευρύτητα επιλογών. ;)

Νομίζω ότι αυτό είναι το ιδανικό για την περίπτωσή σας. Και το μικρό θα απασχολείται όπως πρέπει και τα μεγαλύτερα θα είναι πιο ξεκούραστα. Για την Πλάκα μπορώ να σου προτείνω δημοτικό παιδικό σταθμό (αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπεις) που δουλέυει φίλη μου και είναι πραγματικά απίστευτη η δουλειά που κάνουν (και σαν προσαρμογή και σαν συνολικά ως εκπαιδευτική προσέγγιση).

Δώστε τον απαιτούμενο χρόνο για την ανεύρεση ατόμου και θα βρείτε σίγουρα κάτι.

Νομίζω ότι αυτό είναι το ιδανικό για την περίπτωσή σας. Και το μικρό θα απασχολείται όπως πρέπει και τα μεγαλύτερα θα είναι πιο ξεκούραστα. Για την Πλάκα μπορώ να σου προτείνω δημοτικό παιδικό σταθμό (αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπεις) που δουλεύει φίλη μου και είναι πραγματικά απίστευτη η δουλειά που κάνουν (και σαν προσαρμογή και σαν συνολικά ως εκπαιδευτική προσέγγιση).

Δώστε τον απαιτούμενο χρόνο για την ανεύρεση ατόμου και θα βρείτε σίγουρα κάτι.

Θα με ενδιέφερε ο σταθμός στον οποίο αναφέρθηκες, ευχαριστώ πολύ...αν μπορούμε φυσικά να μπούμε! :lol:

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Εκεί κολλάω κι εγώ, στο αν μπορεί να βρεθεί ''ο ιδανικός άνθρωπος''...

όσον αφορά στα ιδιωτικά, το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση...δυνατότητα για ιδιωτικό υπάρχει, δε μας απασχολεί αυτό, αλλά διάφορα άλλα..

O "ιδανικός" άνθρωπος μπορεί ή δεν μπορεί να βρεθεί το ίδιο καλά και στο σπίτι και οπουδήποτε. Υπάρχουν προφανώς νταντάδες και δασκάλες αδιαφορες, απρόσεχτες, ακατάλληλες. Και στο σπίτι μπορεί να σου βγει μία γυναίκα που θα αγνοεί τα παιδιά, θα τους φωνάζει, ή οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, και στο σχολείο, ιδιωτικό ή δημόσιο, μπορείς να πετύχεις ακριβώς τα ίδια. Θέλει και ψάξιμο (συστάσεις, συνεντεύξεις κλπ) και κάποιο τρόπο παρακολούθησης του τι συμβαίνει, είτε το λενε κάμερα στο σπίτι είτε αιφνιδιαστική επίσκεψη στον παιδικό σταθμο, ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά πολύ μικρά που ακόμη μπορεί να μην σου διηγηθούν ακριβώς τι συμβαίνει.

Έχω γνωρίσει δυστυχώς τραγικές περιπτώσεις και σε σπίτια και σε παιδικούς σταθμούς, οπότε το κεφάλι σου εντελώς ήσυχο δεν μπορεί να το έχεις ποτέ

:(

Θα με ενδιέφερε ο σταθμός στον οποίο αναφέρθηκες, ευχαριστώ πολύ...αν μπορούμε φυσικά να μπούμε! :lol:

Θα σου στείλω αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία του.

• 1 month later...

Γεια σας! έχω νεότερα για το θέμα και είπα να κάνω ένα update στο thread! Συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγο και αναπτυξιολόγο, με αφορμή κάποια θεματάκια της μεγάλης, και ρώτησα τι είναι καλύτερο να κάνουμε ώστε τα παιδιά να συνηθίσουν περισσότερο τα ελληνικά, να λυθεί η γλώσσα τους. Οι ειδικοί μου συνέστησαν για τις 2 μεγάλες σίγουρα και, ακόμη καλύτερα, και για τη μικρή ,σχολείο και όχι νταντά, καθώς πιστεύουν ότι σε περιβάλλον με μικρά παιδιά, συνομήλικά τους, θα ''αναγκαστούν'' να επικοινωνήσουν και θα λυθεί γρηγορότερα η γλώσσα τους, ενώ με τη νταντά, θα συναναστρέφονται αρκετές ώρες μεταξύ τους τα κορίτσια και πιθανόν να μιλάνε μόνο αγγλικά μεταξύ τους, πράγμα όχι κακό, αλλά θα δυσκολέψει την ευχέρειά τους στα ελληνικά!

Οπότε, επιστρέφουμε στην αναζήτηση σχολείου, έχουμε ξανά το ζήτημα ιδιωτικό-δημόσιο, ξανακοιτάμε τα ωράριά μας..... Ωραία πράγματα!! :twisted::P

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Γεια σας! έχω νεότερα για το θέμα και είπα να κάνω ένα update στο thread! Συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγο και αναπτυξιολόγο, με αφορμή κάποια θεματάκια της μεγάλης, και ρώτησα τι είναι καλύτερο να κάνουμε ώστε τα παιδιά να συνηθίσουν περισσότερο τα ελληνικά, να λυθεί η γλώσσα τους. Οι ειδικοί μου συνέστησαν για τις 2 μεγάλες σίγουρα και, ακόμη καλύτερα, και για τη μικρή ,σχολείο και όχι νταντά, καθώς πιστεύουν ότι σε περιβάλλον με μικρά παιδιά, συνομήλικά τους, θα ''αναγκαστούν'' να επικοινωνήσουν και θα λυθεί γρηγορότερα η γλώσσα τους, ενώ με τη νταντά, θα συναναστρέφονται αρκετές ώρες μεταξύ τους τα κορίτσια και πιθανόν να μιλάνε μόνο αγγλικά μεταξύ τους, πράγμα όχι κακό, αλλά θα δυσκολέψει την ευχέρειά τους στα ελληνικά!

Οπότε, επιστρέφουμε στην αναζήτηση σχολείου, έχουμε ξανά το ζήτημα ιδιωτικό-δημόσιο, ξανακοιτάμε τα ωράριά μας..... Ωραία πράγματα!! :twisted::P

Ομολογώ ότι δε μου βγάζει νόημα αυτό, δεδομένου ότι λογικά θα θες να συνεχίσουν τα παιδιά να έχουν ευχαίρια στα αγγλικά. Ελληνικά έτσι κι αλλιώς θα μιλάνε όλοι γύρω τους, ελληνικά θα ακούν στο δρόμο, στο σχολείο, στην τηλεόραση και σε κανένα δύο χρόνια, δε θα μιλάνε αγγλικά στο σπίτι με τίποτα (ακόμη και οι μικτές οικογένειες που ξέρω, με ένα γονιό Έλληνα, απαξ και τα παιδιά πάνε σχολείο, στο σπίτι το γυρνάνε από μόνα στα ελληνικά).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...