Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο,τι δωρο παιρνουν ,τετοιο δινουν.

Recommended Posts

Γεια σας. Παρατηρησα πως στα παρτυ των παιδιων οι ιδιοι οι γονεις του εορταζοντα σχολιαζουν το οτι οι αλλοι τους φερνουν ψευτοπαιχνιδα με 2 ή 3 ή 4 ευρω (μπλοκ ζωγραφικης πχ) και μετα και οι ιδιοι φερνουν σε αλλα παιδια ψευτοπαιχνιδα για σπασιμο. Και ετσι γινεται μια ροδα που γυριζει , με θυμα το παιδι. Η νονα μου εκανε παρτυ και μονο ενας εφερε δωρο! οι αλλοι απο τιποτα εως γλυκα.. αναγκαστηκαμε και τουπαμε ψεμματα οτι εχει ενα μεγαλο

δωρο αλλα ειναι βαρυ και πηγαμε του πηραμε εμεις ενα καλο γιατι βουρκωσε!

Γιατι συμβαινει αυτο τωρα ποιος ξερει.. μοδα κολλητικη?

Διαφημίσεις

Γεια σας. Παρατηρησα πως στα παρτυ των παιδιων οι ιδιοι οι γονεις του εορταζοντα σχολιαζουν το οτι οι αλλοι τους φερνουν ψευτοπαιχνιδα με 2 ή 3 ή 4 ευρω (μπλοκ ζωγραφικης πχ) και μετα και οι ιδιοι φερνουν σε αλλα παιδια ψευτοπαιχνιδα για σπασιμο. Και ετσι γινεται μια ροδα που γυριζει , με θυμα το παιδι. Η νονα μου εκανε παρτυ και μονο ενας εφερε δωρο! οι αλλοι απο τιποτα εως γλυκα.. αναγκαστηκαμε και τουπαμε ψεμματα οτι εχει ενα μεγαλο

αφού έκανε η νονά σου πάρτυ , γιατί το παιδί σου να πάρει δώρο? Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο ή εγώ δεν κατάλαβα σωστά?

Τώρα στο θέμα που άνοιξες , εγώ δεν το έχω αντιμετωπίσει και επειδή είναι και ο χαρακτήρας μου έτσι , δε θα παρεξηγούσα κάποιον αν έφερνε στο παιδί μου ένα μπλοκ ζωγραφικής της τάξεως των 2 ευρώ. Η χειρονομία μετράει και αυτό λέω και στα παιδιά μου. Δε νομίζω ότι είναι μόδα όπως αναφέρεις , μάλλον οικονομικό σφίξιμο θα το έλεγα...

αφού έκανε η νονά σου πάρτυ , γιατί το παιδί σου να πάρει δώρο? Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο ή εγώ δεν κατάλαβα σωστά?

Τώρα στο θέμα που άνοιξες , εγώ δεν το έχω αντιμετωπίσει και επειδή είναι και ο χαρακτήρας μου έτσι , δε θα παρεξηγούσα κάποιον αν έφερνε στο παιδί μου ένα μπλοκ ζωγραφικής της τάξεως των 2 ευρώ. Η χειρονομία μετράει και αυτό λέω και στα παιδιά μου. Δε νομίζω ότι είναι μόδα όπως αναφέρεις , μάλλον οικονομικό σφίξιμο θα το έλεγα...

Οχι το δικο μου παιδι. Με το εμεις εννοουσα οι συγγενεις που οργανωσαμε το παρτυ

O καθένας παίρνει ό,τι μπορεί. Και εγώ αν δω ότι μας έχουν πάρει ένα πολύ καλό δώρο θα έχω το νου μου να ανταποδώσω αν μπορώ. Διαφορετικά θα πάρω κάτι τυπικό.

Χωρίς δώρο δεν έχω δει να πηγαίνουν, εκτός κι αν έκανε η νονά σου πάρτυ χωρίς να πει πως ήταν για παιδί και δεν το ήξεραν οι καλεσμένοι; κι εγώ αυτό δεν το έχω καταλάβει πως το λέτε.

Τέλος, τα παιδιά χαίρονται ακόμη και με το μπλοκ των 2 ευρώ, ένα μπαλόνι ή ένα κουτί μαρκαδόρους. ΕΜΕΙΣ είμαστε οι δυσκοίλιοι και τα υπολογίζουμε και τα μετράμε επέτρεψε μου να πω.

O καθένας παίρνει ό,τι μπορεί. Και εγώ αν δω ότι μας έχουν πάρει ένα πολύ καλό δώρο θα έχω το νου μου να ανταποδώσω αν μπορώ. Διαφορετικά θα πάρω κάτι τυπικό.

Χωρίς δώρο δεν έχω δει να πηγαίνουν, εκτός κι αν έκανε η νονά σου πάρτυ χωρίς να πει πως ήταν για παιδί και δεν το ήξεραν οι καλεσμένοι; κι εγώ αυτό δεν το έχω καταλάβει πως το λέτε.

Τέλος, τα παιδιά χαίρονται ακόμη και με το μπλοκ των 2 ευρώ, ένα μπαλόνι ή ένα κουτί μαρκαδόρους. ΕΜΕΙΣ είμαστε οι δυσκοίλιοι και τα υπολογίζουμε και τα μετράμε επέτρεψε μου να πω.

συμφωνω ετσι οπως το θετεις οτι ο,τι και να παρουν θα το αγαπησουν τα παιδια γιατι ειναι παιδια και οτι εμεις ειμαστε οι υπολογιστακιδες! Ομως οταν γινονται γεννεθλια σε παιδι, οφειλεις να του παρεις κατι απλα γιανα χαρει το παιδι που περιμενει μια αγκαλια δωρα στο τελος της μερας (τουλαχιστον τα μεγαλα παιδια που ειναι λιγο πιο πονηρεμενα στο τι να περιμενουν τη μερα του παρτυ τους). τες πα..

Διαφημίσεις

Να προσθεσω πως απο λαθος μου δεν εννοηθηκε οτι γραφω για δυο περιπτωσεις που παρατηρησα και εντυπωσιαστηκα: για τη περιπτωση που φερνουν δωρα απο υπολογισμο και για την περιπτωση που παλι απο υπολογισμο αλλα και αδιαφορια δε φερνουν καθολου (αδιαφορια επειδη δικαιολογουνται οτι δεν προλαβαν ή λενε σου χρωσταω δωρο αλλη φορα). Λυπαμαι για ολα αυτα τα παιδια.. Ενιωσα και εγω κατι παρομοιο οταν καλεσθηκαν μονο συγγενεις στο παρτυ μου και μου εφεραν ρουχα!!!!! δεν πηρα ουτε ενα παιχνιδι! το θυμαμαι σαν χθες...:(

Επισης ενα αλλο που ειδα ειναι οτι τα δωρα καποιοι γονεις τα ανοιγουν τη στιγμη που τα φερνουν με αποτελεσμα τα παιδια μες στον πανζουρλισμοναρχιζουν να τα χαλανε πανω στο παιχνιδι. Ετσι οταν ολοι φευγουν και μενει ο εορταζον μονος, "ξυπναει" απο τη χαρα του σουσουρου που χε δημιουργηθει πριν ,ψαχνει με αγωνια τα δωρα και τα βλεπει κατεστραμμενα.

Ποτέ δεν έχω σκεφτεί τα δώρα, ούτε αυτά που φέρνουν στο παιδί μου ούτε αυτά που πάω εγώ. Όταν πάμε σε πάρτυ άλλου παιδιού παίρνω δωράκι καθαρά ανάλογα με τα οικονομικά μου. Έχω 10 ευρώ? θα πάρω με 10. Έχω 8? θα πάρω με 8. Έχω 15? θα τα δώσω.

Μέχρι πέρυσι κάναμε μεγάλο πάρτυ στο σπίτι στα γενέθλια της κόρης μου. Πότε δεν κάθισα να κοιτάξω καν ποιος έφερε τι. Μόνη της τα άνοιγε, κάποια εκείνη τη στιγμή και έπαιζαν όλα τα παιδάκια που ήταν εκεί και όσα έμεναν τα άνοιγε μόνη της, δεν ασχολήθηκα ποτέ. Στα τελευταία γενέθλια έκανε πάρτυ στο νηπιαγωγείο, οπότε δεν πήρε δωράκι από το κάθε παιδί ξεχωριστά. Της έφτιαξαν όλα από μια ζωγραφιά και η δασκάλα τις έδεσε όλες σε ένα αυτοσχέδιο άλμπουμ. Πίστεψέ, δεν το ανέφερε καν! δεν την ένοιαξε στο παραμικρό ότι δεν πήρε δώρα, ήταν τόση η χαρά της που γιόρτασε με όλους τους συμμαθητές της και μου έδειχνε με τεράστιο χαμόγελο τις ζωγραφιές των παιδιών.

Μην τα υπολογίζετε όλα βρε παιδιά... χάνετε την ουσία. Κι αν κάποιος δεν έφερε κανένα δώρο ίσως να μην είχε να αγοράσει. Στο κάτω κάτω δώρο για εμάς που καλούμε είναι η παρουσία του άλλου και η χαρά στο πρόσωπο του παιδιού μας.

Θεωρω οτι δινεις πολυ μεγαλη σημασια στα παιχνιδια.Προσωπικα οταν εκανα παρτυ στο παιδι μου φροντισα να το οργανωσω ετσι ωστε το παιδι να συμμετεχει σε ολες τις ετοιμασιες και χαρηκα που τον ειδα να ανυπομωνει για το παρτυ και οχι για τα δωρα.

Επισης κι εγω ανοιγω τα δωρα την ωρα που τα φερνουν...οχι εγω δλδ...τα παιδια μου και ουδεποτε τα κατεστρεψε κανεις.Προσωπικα αν ειναι να χαλασουν χρηματα οι καλεσμενοι για παιχνιδια προτιμω κατι οικονομικο...ειναι παιχνιδια...ας μη δινουμε και τοση βαση.Τα παιδια χαιρονται ακομα και με ενα παραμυθι...ακομα και με μια τεραστια σοκολατα.

Συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια που σου απάντησαν. Τα παιδιά το μόνο που θέλουν ειναι κυρίως να παίξουν και να διασκεδάσουν με τους φίλους τους. Τα δώρα έρχονται δευτερα και δε νομίζω να υπάρχει παιδί που να υπολογίζει την αξία τους. Άλλωστε και στα δικά μας πάρτυ ούτε ξέρουμε ποιος έφερε τι, εκτός κι αν υπάρχουν καρτούλες, που και αυτές μπερδεύονται. Οποτε θα σου πρότεινα να μη χαλιεστε με τέτοια θέματα, ενα πάρτυ έχει επιτυχία μονο όταν μαζεύονται φίλοι και υπάρχει κέφι.

Ωστόσο μου κάνει εντύπωση. Έφερε ο κόσμος γλυκά σε παιδικό πάρτυ; Πρώτη φορά το ακούω για να πω την αλήθεια. Μήπως κάτι δεν εξήγησε καλα η μαμά;

Διαφημίσεις

Να προσθεσω πως απο λαθος μου δεν εννοηθηκε οτι γραφω για δυο περιπτωσεις που παρατηρησα και εντυπωσιαστηκα: για τη περιπτωση που φερνουν δωρα απο υπολογισμο και για την περιπτωση που παλι απο υπολογισμο αλλα και αδιαφορια δε φερνουν καθολου (αδιαφορια επειδη δικαιολογουνται οτι δεν προλαβαν ή λενε σου χρωσταω δωρο αλλη φορα). Λυπαμαι για ολα αυτα τα παιδια.. Ενιωσα και εγω κατι παρομοιο οταν καλεσθηκαν μονο συγγενεις στο παρτυ μου και μου εφεραν ρουχα!!!!! δεν πηρα ουτε ενα παιχνιδι! το θυμαμαι σαν χθες...:(

Μα τι λες τώρα;;; Δώρο είναι μόνο το παιχνίδι;:shock::shock:

Επισης ενα αλλο που ειδα ειναι οτι τα δωρα καποιοι γονεις τα ανοιγουν τη στιγμη που τα φερνουν με αποτελεσμα τα παιδια μες στον πανζουρλισμοναρχιζουν να τα χαλανε πανω στο παιχνιδι. Ετσι οταν ολοι φευγουν και μενει ο εορταζον μονος, "ξυπναει" απο τη χαρα του σουσουρου που χε δημιουργηθει πριν ,ψαχνει με αγωνια τα δωρα και τα βλεπει κατεστραμμενα.

Αυτός που καταστρέφει παιχνίδια, θα τα καταστρέψει είτε τα ανοίξει εκείνη την ώρα, είτε αργότερα...

δωρο ειναι το ρουχο,το παιχνιδι,η σοκολατα,το μπλοκ ζωγραφ,οι μαρκαδοροι ολα.προτιμω οι φιλοι μας να μας δειχνουν την αγαπη τους αλλιως και οχι με τα δωρα.ας φερει ο καθενας οτι μπορει κατι τοσο μικρο αλλα να μας αγαπαει

7Ggjp2.png

συμφωνώ με τα κορίτσια,δύσκολες εποχές ό,τι μπορέσει ο καθένας και φυσικά η παρουσία οι ευχές το μοίρασμα της χαράς και του παιχνιδιού είναι τα σημαντικά και όχι τα υλικά.. έχω μια απορία. εντελώς ψυχρή. η νονά σου σε όλους αυτούς που δεν έφεραν δώρο στο παιδί της είχε κάνει δώρα -ας τα πούμε- ''αξίας'' και στεναχωρέθηκε που δεν είχε ανταπόδωση; δεν ξέρω πόσους καλεσμένους είχε αλλά μου φαίνεται περίεργο αυτή να είναι τόσο άπλας στα δώρα και όλοι να έτυχε να έχουν τη νοοτροπία που περιγράφεις ώστε να μείνει το παιδάκι με ένα δώρο και δέκα πάστες..

Κράτα το

Κράτα το

Δώρο παίρνουμε σύμφωνα με το πορτοφόλι μας. Κι αυτό σημαίνει ότι αν το πορτοφόλι μας είναι γεμάτο δεν είναι κακό να δώσουμε κάτι παραπάνω - ειδικά αν οι οικοδεσπότες έχουν "ξηλωθεί" για το δώρο που έφεραν στο δικό μας παιδί. Ο λόγος που θα πρέπει να είμαστε πιο φειδωλοί με την αξία των δώρων που κάνουμε προς ανθρώπους που έχουν low budget στα δώρα που μας φέρνουν δεν είναι ούτε η μικρότητα ούτε η τσιγκουνιά. Είναι γιατί μπορεί να τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση προσφέροντάς τους ένα τόσο ακριβό δώρο που οι ίδιοι μπορεί να νιώθουν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν με κάτι όμοιας αξίας αλλά να μην μπορούν. Εννοείται ότι δεν κάνουμε ένα δώρο σύμφωνα με αυτό που προσδοκάμε να λάβουμε.

Πάντως, σε γενικές γραμμές το θέμα "δώρο" είναι λεπτό. Νομίζω πως είναι όλα σε άμεση συνάρτηση με αυτόν που το προσφέρει και τον παραλήπτη κι όχι με την αξία του δώρου...!

n50jp3.png

Διαφημίσεις

Η νονα μου εκανε παρτυ και μονο ενας εφερε δωρο! οι αλλοι απο τιποτα εως γλυκα.. αναγκαστηκαμε και τουπαμε ψεμματα οτι εχει ενα μεγαλο δωρο αλλα ειναι βαρυ και πηγαμε του πηραμε εμεις ενα καλο γιατι βουρκωσε!

Εγώ θέλω να σταθώ κάπου αλλού, τώρα το πήρα χαμπάρι:

E-mama, δεν σε γνωρίζω κορίτσι μου αλλά περιγράφεις το παραπάνω. Κάποιος πήρε ένα δώρο, μετά εσείς του πήρατε κάτι ακόμη..

ΕΣΥ βρε που το κάνεις και θέμα, τι του πήρες; θέλω να μου πεις. Γιατί αφού το παιδάκι δεν πήρε τίποτε παρά μόνο ένα δώρο κάποιου, τότε ουσιαστικά κατηγορείς και τον εαυτό σου.

Επίσης συμπληρωματικά με τα παραπάνω που είχα γράψει, και συμφωνόντας με τις περισσότερες, δεν είναι μόνο τι βλεπεις σε τέτοιες περιπτώσεις, πχ εμείς έχουμε και συγγενείς οι οποίοι μας δίνουν χρήματα για τα παιδιά γιατί δεν γνωρίζουν τις ανάγκες τους. Και τα ψωνίζουν τα ίδια, προσπαθούμε τουλάχιστον, γιατί ακόμη δεν κατανοούν την αξία των χρημάτων που έχουν.

Είναι κι αυτό ένα δώρο, που συνήθως μάλιστα δεν είναι λίγο.

Πάντως βρε e-mama γιατι βούρκωσε, ποςο χρόνων ειναι; Του είχατε υποσχεθεί δώρα μετα το πάρτυ; Το πάρτυ το ευχαριστήθηκε;

Καταλαβαινω ειναι γαϊδούρια και καταλαβαινω γιατι εσυ τα πηρες στο κρανίο, αλλα δεν καταλαβαινω ο μικρος γιατι βούρκωσε

Κοριτσια το θεμα με τα δώρα το ειχα ανοιξει κ εγώ παλαιοτερα( για δωρο νονας)κ ακουσα τα χιλια μυρια.Πιστεύω πώς για πάρτυ-γενεθλια πρέπει να ακολουθειται η μεση οδος ,ενα δωρο δηλ μετριας τιμης 10-15ευρω εφοσον προκειται για απλο φιλο-συμμαθητη.Στα μαγαζια δώρων εχει ωραιοτατα επιτραπεζια με 10ευρω κ παζλ απο 8ευρω.Το να πας με αδεια χερια το θεωρω αγενεια.Το να κανεις ακριβα δωρα σε τετοιες ηλικιες κ παλι ειναι ατοπο για να μην μαθαινουν τα παιδια στα ακριβα.Αν παλι τα οικονομικα καποιου ειναι τοσο χαλια μπορει να κανει κατι απο το σπιτι γλυκό.χειροτεχνια.

Παντα φυσικα λαμβανεται υποψιν η οικονομικη μας κατασταση κ το δωρο που λαβαμε.Αν μπορω εγω ανταποδιδω δωρα περιπου ισης αξιας,αν οχι παίρνω αυτο που μπορω.Π.χ συγγενης του άνδρα μ φέρνει στον μικρο καθε Πρωτοχρονια δωρο-α πανω απο 100ευρω.Εγω δεν μπορω να δώσω τόσα στη γιορτη του αλλα παντα κατι παίρνω.

Όπως συμφωνω κ με τα κοριτσια που λενε πως να παραβρεθεις στα γενεθλια ειναι τιμή,εμενα συγγενης του άνδρα μου εχει καθιερώσει κ μου δινει το δωρο του μικρου χτυπώντας μου το κουδουνι για να κατεβω μετα απο πολλες μερες απο τη γιορτη έτσι για να βγει απο την υποχρεωση .Ενω της εχω πει να έρχεται να τον βλεπει να την κερναω ακομη κ σε ασχετη μερα,αυτη συνεχιζει το ιδιο χουι που το βρισκω πολύ προσβλητικο.Δηλ δεν εχει ένα απογευμα να έρθει ν δει το παιδι ν πιουμε ένα καφε;Κ το δωρο στον δικο της ετσι μου ειπε να το παω ενω την πηρα τηλ να παω μ ειπε πως δεν εχουν καθολου χρονο.Ετσι το δωρο ειναι ανουσιο.Σκεφτηκα να της την πω αλλα θα παρεξηγηθει κ θα θυμωσει ο ανδρας μου.

HOPE έχω περίπτωση στην ευρύτερη οικογένεια - ας πούμε - στην οποία συμπεριφέρομαι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια δεν της το πάω καν, το αφήνω στην μαμά της (γιαγιά της μικρής). Όμως έχω πολύ σοβαρούς λόγους να μην θέλω ούτε να πάω, ούτε να έρθουν. Εντούτοις, επειδή το παιδάκι είναι βαφτιστήρι μου, δεν θέλω να εξαφανιστώ. Δεν μου χρωστάει τίποτα το παιδί που είναι "χτυπημένοι" οι γονείς του. Μιλάμε στο τηλέφωνο, κατά μέσω όρο 1 φορά στον 1,5 μήνα, αλλά σκέψου ότι όταν ζητάω την μικρή να μιλήσουμε η μαμά της βρίσκει όλο δικαιολογίες (δεν μπορεί τώρα γιατί παίζει, βλέπει τηλεόραση, ξύνει το φρύδι της, κοιτάζει το ταβάνι κοκ). Δεν συζητάω για "ευχαριστώ" στο δώρο.... Κι επειδή γενικά έχω ξενερώσει πολύ με αυτά και με πολλά άλλα πολύ χειρότερα, κρατάω αποστάσεις. Οπότε το δώρο πάει μέσω τρίτου. Και ναι, δυστυχώς είναι για να βγει η υποχρέωση.

n50jp3.png

HOPE έχω περίπτωση στην ευρύτερη οικογένεια - ας πούμε - στην οποία συμπεριφέρομαι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια δεν της το πάω καν, το αφήνω στην μαμά της (γιαγιά της μικρής). Όμως έχω πολύ σοβαρούς λόγους να μην θέλω ούτε να πάω, ούτε να έρθουν. Εντούτοις, επειδή το παιδάκι είναι βαφτιστήρι μου, δεν θέλω να εξαφανιστώ. Δεν μου χρωστάει τίποτα το παιδί που είναι "χτυπημένοι" οι γονείς του. Μιλάμε στο τηλέφωνο, κατά μέσω όρο 1 φορά στον 1,5 μήνα, αλλά σκέψου ότι όταν ζητάω την μικρή να μιλήσουμε η μαμά της βρίσκει όλο δικαιολογίες (δεν μπορεί τώρα γιατί παίζει, βλέπει τηλεόραση, ξύνει το φρύδι της, κοιτάζει το ταβάνι κοκ). Δεν συζητάω για "ευχαριστώ" στο δώρο.... Κι επειδή γενικά έχω ξενερώσει πολύ με αυτά και με πολλά άλλα πολύ χειρότερα, κρατάω αποστάσεις. Οπότε το δώρο πάει μέσω τρίτου. Και ναι, δυστυχώς είναι για να βγει η υποχρέωση.

Εμεις δεν ειμαστε σε αυτην την περιπτωση,εχουμε καλες σχετικα σχεσεις αλλα θεωρει οτι ειναι πολυάσχολη κ καθεται κ δυο τετραγωνα παρακατω.Μπορει σε ασχετη φαση να έρθει να μας δει γιατι μας αποθυμησε κ στη γιορτη να μου δώσει το δώρο απο την πορτα.Εκτος αν θελει να μου περασει κανα μηνυμα που δεν νομιζω αλλα δεν θα ασχοληθω κιολας.Κ εγώ το δωρο του δικου της την πηρα τηλ να παμε αλλα δεν με πηρε ποτε να με καλεσει κ του το έδωσα τα Χριστουγεννα οταν ηρθε να μου πει τα καλαντα.Φετος σκεφτομαι να μην παρω κοθολου δώρο αλλα ειναι κ ο άνδρας μου στη μεση κ δεν θελω να μαλωσουμε αλλα κ αυτα τα "χαθηκαμε μωρο μου που ειστε,μας λειψατε"δεν τα μπορω.Σπιτι μας ειμαστε ,μας έψαξες κ δεν μας βρηκες;Για οσους θελει ομως εχεις χρονο,τα υπολοιπα ειναι για καταναλωση γι αυτο θελω να τελειωνω με αυτα.

Το παιδακι περιμενε δωρα πως και πως. πχ ελεγε "μαμα θα μου φερουν το ταδε παιχνιδι λες?""να τα ανοιξω ενα ενα ή ολα μαζι?" "μηπως ενα να ανοιγω και οταν σπαει να ανοιγω μετα αλλο?". Τετοια ελεγε πριν το παρτυ. Στεναχωρεθηκε βουρκωσε και του ειπαμε πως ολοι μαζι(οι καλεσμενοι) σου πηραν ενα δωρο αλλα ειναι ακομα εκει γιατι αργησε να ερθει το φορτηγο που ξεφορτωνει. Κατι τετοιο ειπωθηκε δε θυμαμαι ακριβως. Εμεις που οργανωσαμε το παρτυ καναμε δωρο στο παιδι το παρτυ και του ειπαμε οτι θα κανουμε χορο στο σπιτι του κ ενθουσιαστηκε. Η μαμα του δεν ειχε χρονο και πηραμε ας πουμε πρωτοβουλια.

ΜΙα φορα ειχαμε παρει ενα δωρο σε ενα παιδακι και εβαλα ή μαλλον προσπαθησα να βαλω το παιδι μου να γραψει με τα δικα του χερακια (πολυ μικρο ηταν) κατι μικρο. Η εικονα ηταν λιγο ατσαλη και σπαταλησαμε δυο μερες να γραψουμε με κατι στο χαρτι περιτυλιγματος με μεγαλα γραμματα που χοροπηδουσαν Θεωρω πως ειχε μεγαλη αξια αυτη η κινηση παρα να εγραφα εγω σε μια καρτα. Τελικα αυτο το παιδι με το που ερχοταν καποιος μεσα στο σπιτι, του αρπαζε το δωρο και το πατουσε κατω (!!!). Αυτο μου τοπαν μετα γιανα με ξυπνησουν απο το 5λεπτο σοκ πουχα πεσει. Παει και το συγκινητικο μηνυμα του δωρου, παει και το δωρο. Οι γονεις φταινε που γελουσαν. Τους φαινοταν αστειο να χοροπηδα ο γιοκας σε ενα χαρτονι επανω?

Ειναι θεμα των γονέων και του χαρακτηρα και της ευγένειας που διαθέτουν συμφωνα με την ανατροφή τους, πχ εγω δεν παω ποτε καλεσμενη σε γιορτη η γενεθλια η οπουδηποτε με καλέσουν επισημα με αδεια χερια σε αλλο σπιτι

Αν δεν εχω ουτε 5 ευρω στη τσεπη που το καταλαβαινω στις μερες μας δεν θα παω στο παρτυ θα επικαλεστώ καποιο μικρο ψέμα, εαν ομως διαθέτω εστω και λιγα ευρω θα παρω ενα συμβολικό δωρο (ενα μπουκαλι κρασι, μια γλάστρουλα κατι)

Το ιδιο φυσικα παντα ισχυει και ως γονέας προς το παιδι μου οταν μας καλούν σε παιδικο παρτυ πηγαίνουμε ενα δωρο παιδικο στο παιδι που γιορτάζει ακομα και μια πλαστελίνη των 2 ευρω φαντάζει υπεροχη στα παιδικά ματια.

Οποτε ολα ειναι θεμα ευγένειας των γονέων.

Καμια φορα νομιζω οτι καποιες ανοιγουν θεματα για να βγαλουμε την Κατινα που εχουμε μεσα μας. Αμαν πια με αυτα τα δωρα.. ΠΑψτε να κοιτατε τους ανθρωπους στα χερια και μαθετε και στα παιδια σας το ιδιο. Οι εποχες ειναι δυσκολες και δεν μπορουμε να ξερουμε πως τα βγαζει περα ο καθενας απο εμας. Γιατι δηλαδη τι εχει ως δωρακι το μπολκ ζωγραφικης και οι μπογιες.. Πρεπει να ειναι κατι μεγαλο και βαρυ οπως εγραψε η θεματοθετρια? Εμενα προσωπικα δεν μου εχει τυχει ποτε να μην παει καποιος δωρακι.. δυστυχως θα προτιμησει να μην παει σε ενα παρτι σε μια γιορτη σε μια χαρα παρα να παει με αδεια χερια.. Ντροπη μονο και που το συζηταμε..

Εμεις που οργανωσαμε το παρτυ καναμε δωρο στο παιδι το παρτυ και του ειπαμε οτι θα κανουμε χορο στο σπιτι του κ ενθουσιαστηκε. Η μαμα του δεν ειχε χρονο και πηραμε ας πουμε πρωτοβουλια.

Αρα εσείς οι ίδιοι οι καλεσμένοι δεν του πήρατε δώρα, σωστά; και μετά ποιους κατηγορείς βρε κορίτσι μου;;

Και πόση διαφορά θαρρείς ότι έχει το να πας γλυκά σε παιδί απ'το να του κάνεις δώρο μία πράξη; την οποία το παιδί θεωρεί αυτονόητη;;;

Τι να καταλάβει το παιδάκι; Οτι η μαμά δεν έχει χρόνο; και οτι μαζευτήκατε γνωστοί και κάνατε πάρτυ και σας είναι υποχρεωμένο και πως για τον λόγο αυτόν (οτι κουραστήκατε και ξοδευτήκατε) δεν του κάνατε δώρο;;;;

Γιαυτό βούρκωσε. Και κακώς του είπατε ψέμματα, έπρεπε απ'την αρχή να εξηγήσετε εφόσον το παιδάκι δεν ήταν σε θέση να καταλάβει.

Αν και πολύ αμφιβάλω αν όντως καλέσατε κόσμο σε παιδικό πάρτυ και δεν φέραν δώρο.