Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΣΗ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΛΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΥΡΟΛΙΜΟΞΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΕΦΡΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΑ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ. ΕΥΤΥΧΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΕΓΚΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ

 

tdbweddingda9.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Περαστικά σας και καλό κουράγιο!

 

Μάλλον ανάποδα έγιναν τα πράγματα... δηλαδή την ουρολοίμωξη την έπαθε λόγω παλινδόμησης. Θα έπρεπε να έχει διαγνωστεί προγεννητικά, όπως τα περισσότερα -αν όχι όλα- τα παιδάκια που έχουν κάποιου βαθμού παλινδρόμηση (ΚΟΠ = κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση). Επίσης, θα πρέπει να ξέρεις (ή να είσαι στη διαδικασία να μάθεις) τί βαθμού παλινδρόμηση έχει το παιδάκι σου, καθώς από τον βαθμό (1ο, 2ο, 3ο...) εξαρτάται η αντιμετώπισή του.

 

Αν έχεις κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, γράψε μας για να σου πούμε περισσότερα...

Link to comment
Share on other sites

εχειs δικιο εγω ετσι νομιζα προχτεs πηγα και τηs εκανα σπυθιρογραφιμα νεφρου και μου ειπανε οτι το ειχε γενεσιμιου.στην κιστογραφια που τησ εκανα μου ειπαν οτι ειναι δευτερου βαθου και οτι θα περασει σιγουρα στα 2 χρονια περνει αντιβιοση καθε βραδυ μου ειπανε να προσεξο να μην ξεχασω ουτε μια δωσει.και καθε μηνα τησ κανω καλιεργια.ευτιχοs βγενει στειρα.

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ

 

tdbweddingda9.png

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έτσι είναι το ΚΟΠ. Δύο μηνών ο μικρός εμφάνισε ουρολοίμωξη. Αμέσως κάναμε καλλιέργεια και γενική ούρων και στη συνέχεια υπέρηχο και διαπιστώσαμε την παλινδρόμηση. Κάναμε και κυστο-ουρηθρογραφία και σπινθιρογράφημα για να ελέγξουμε τα νεφρά ενώ κάθε μήνα κάνουμε καλλιέργεια. Από τότε παίρνει ο μικρός Ceclor. Η παιδίατρος μας είπε ότι θα το σταματήσει περί τα δύο ετών και ναμην ανησυχούμε. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο και το καλό είναι ότι το πιάσαμε νωρίς προτού ταλαιπωρηθεί ο μικρός με ουρολοιμώξεις και στη συνέχεια προβλήματα στα νεφρά -- κάτι που συνέβαινε παλιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

edit admin αυτοδιαφήμιση χαρακτηρίζεται ηπαθολογική εκείνη κατάσταση, κατά την οποία τα ούρα της κύστης επιστρέφουν στουςουρητήρες και τους νεφρούς, ιδιαίτερα στη φάση της κένωσής τηςΔιότι φυσιολογικά η ουροδόχου κύστη, υποδέχεται τα ούρα που κατέρχονται δια τωνουρητήρων από τους νεφρούς και δεν επιτρέπει την παλινδρόμησή τους, την επιστροφήτους δηλαδή στους ουρητήρες. Έτσι οι νεφροί προστατεύονται από τις υψηλές πιέσεις πουαναπτύσσονται στην κύστη κατά την κένωσή της και από την επιμόλυνσή τους από τυχόν

εντός αυτής μολυσμένα ούρα.Η φυσιολογική αυτή κατάσταση εξασφαλίζεται από τη λειτουργία της ουρητηροκυστικήςσυμβολής και από τη λοξή υποβλεννογόνια πορεία του τελικού τμήματος του ουρητήρα(ενδοτοίχια μοίρα), οι μυϊκές ίνες του οποίου συνέχονται με εκείνες του κυστικού τριγώνου,που είναι τμήμα του εξωστήρα μύ της κύστης, δηλαδή του μυϊκού της χιτώνα. Η σύσπασητου εξωστήρα μύ και κατ΄ επέκταση του κυστικού τριγώνου στη φάση της κένωσης τηςκύστης, έλκουν προς τα κάτω την ενδοτοίχια μοίρα του ουρητήρα και την αποφράσσουν,εμποδίζοντας τα ούρα να παλινδρομήσουν προς τους νεφρούς.Όταν ο βαλβιδικός αυτός μηχανισμός της ουρητηροκυστικής συμβολής, που επιτρέπει την

κάθοδο των ούρων από τους ουρητήρες στην κύστη, αλλά παρεμποδίζει την επιστροφήτους είναι ανεπαρκής, τότε αυτά παλινδρομούν ελεύθερα προς τους νεφρούς. Ετσι είναιορατός ο κίνδυνος επιμόλυνσης των νεφρών από τα μολυσμένα ούρα της κύστης , η ανιούσαοδός είναι η κύρια αιτία πρόκλησης της πυελονεφρίτιδας.Συχνότητα εμφάνισηςΗ κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, που απαντάται συχνότερα στα κορίτσια από ότι στα

αγόρια, με μία αναλογία 10:1, είναι μία σοβαρή κατάσταση και αποτελεί τη συχνότερη αιτίαπρόκλησης ουρολοιμώξεων στα νεογνά και τα βρέφη. Αποτέλεσμα των λοιμώξεων είναι ηδημιουργία ουλών στο νεφρικό παρέγχυμα, η γνωστή νεφροπάθεια της παλινδρόμησης(reflux nephropathy), που μπορεί να οδηγήσει στην έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας. Οινεφρικές ουλές απαντώνται σε ποσοστά 30% έως 50% μεταξύ των παιδιών μεουρολοίμωξη, στα οποία και ιδιαίτερα στα μικρότερα και στα βρέφη η κυστεουρητηρικήπαλινδρόμηση συναντάται σε ποσοστά μέχρι 70%, ενώ παρατηρείται και σεασυμπτωματικά παιδιά (15-20%). Η τελευταία παρατήρηση δείχνει ότι ο βαλβιδικόςμηχανισμός της κυστεοουρητηρικής συμβολής, ωριμάζει και ολοκληρώνεται με την πάροδο

του χρόνου, μέχρι συνήθως τη συμπλήρωση των 24 έως 48 μηνών της ζωής. Ηκυστεοουρητηρική παλινδρόμηση είναι επίσης συχνό εύρημα, μέχρι 40% στις περιπτώσειςτων εμβρυϊκών υδρονεφρώσεων, που αποκαλύπτονται στον προγεννητικό έλεγχο τωνεγκύων γυναικών.Αίτια που προκαλούν την παλινδρόμησηΤα αίτια που προκαλούν την κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση διακρίνονται σε συγγενή καιεπίκτητα, που συνήθως είναι ιατρογενή. Γενικά οποιαδήποτε κατάσταση συνοδεύεται απόβράχυνση, σμίκρυνση της ενδοτοίχιας πορείας του ουρητήρα, μπορεί να οδηγήσει σεανεπάρκεια του βαλβιδικού μηχανισμού της κυστεοουρητηρικς συμβολής .Συγγενή αίτια κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησηςΤα συνηθέστερα συγγενή αίτια που την προκαλούν είναι:

Η Κυστεοουρητηρική Παλινδρόμηση των ούρων

α. Εξασθένηση του τριγώνου (trigonal weakness) ή πρωτοπαθής παλινδρόμησηprimary reflux) Είναι συχνό

αίτιο στα κορίτσια και λιγότερο συχνό στα αγόρια και παρατηρείται ετερόπλευρα ήαμφοτερόπλευρα, με αποτελέσμα η ενδοτοίχια πορεία του ουρητήρα να είναι βραχύτερητου κανονικού και το ουρητηρικό στόμιο να μετατοπίζεται πλάγια, προς τά έξω. Λόγω τηςαδυναμίας του τριγώνου, του τριγωνικού μυός δηλαδή και του συμπλέγματος που αποτελείμε το μυϊκό χιτώνα του ουρητήρα, η ενδοτοίχια μοίρα του ουρητήρα δεν έλκεται προς τακάτω και δεν αποφράσσεται, κατά τη σύσπαση του εξωστήρα και την κένωση της κύστης,με αποτέλεσμα τα ούρα να παλινδρομούν προς τα άνω.

Εικόνα 2. Εξασθένηση του τριγώνου (trigonal weakness) ή πρωτοπαθής παλινδρόμηση(primary reflux) ,βλέπετε τις βλάβες κατά την εξέταση της ενδοφλέβιας ουρογραφίας –πυελογραφίας (IVP).β. Διπλός ουρητήρας (ureteral duplication) εικ.3. Σε περιπτώσεις διπλού ουρητήρα,

μέχρι την εκβολή του στην κύστη, όπου το κάτω ουρητηρικό στόμιο παροχετεύει τον άνωημίνεφρο και το άνω τον κάτω (νόμος των Weigert-Meyer), παρατηρείται παλινδρόμησηστον κάτω ημίνεφρο, λόγω της μικρότερης ενδοτοίχιας πορείας του σύστοιχου σκέλους του

διπλού ουρητήρα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 years later...
εχειs δικιο εγω ετσι νομιζα προχτεs πηγα και τηs εκανα σπυθιρογραφιμα νεφρου και μου ειπανε οτι το ειχε γενεσιμιου.στην κιστογραφια που τησ εκανα μου ειπαν οτι ειναι δευτερου βαθου και οτι θα περασει σιγουρα στα 2 χρονια περνει αντιβιοση καθε βραδυ μου ειπανε να προσεξο να μην ξεχασω ουτε μια δωσει.και καθε μηνα τησ κανω καλιεργια.ευτιχοs βγενει στειρα.

 

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα την βοήθειά σου σε κάτι... Η κυστεουρηθρογραφία που έκανες στην μιρκή σου ήταν επώδυνη? Η δική μου θα γίνει 2 μηνών στις 03/05 και αναρωτιέμαι πόσο επώδυνο είναι το πέρασμα του καθετήρα την ουρήθρα.

 

Σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Κλαίρη Κουρ, να σου απαντησω και εγώ στην ερωτηση σου.Εμενα εκανε ο γιος μου την κυστεουρηθρογραφια 3 μηνων.Δεν θα σου πω ψέματα οτι δεν ειναι επωδυνη.Ζοριστηκαν πολύ να του περασουν τον καθετηρα και μετά δεν καθοταν φυσικα ακινητος να του κανουν την ακτινογραφια.Ολα τα μωρακια που δεν ξερουν τι τα περιμενει σε εξεταση, κλαινε δυστυχως:(.Υπομονη θα κανεις,δε γινεται διαφορετικα. μακαρι να μπορουσαμε να τα απαλλαξουμε απο τον πονο.

Co8Lp3.png

 

 

QkL2p3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.. να σας πω την δική μου εμπειρία..

Γεννήθηκα με διπλούς ουρητήρες και οι γονείς μου το κατάλαβαν από τις συχνές ουρολοιμώξεις που έκανα.

Διαγνώστηκε ότι είχα διπλούς ουρητήρες και παλινδρομούσαν τα ούρα μου στα νεφρά. Ήταν 3ου βαθμού..

Έτσι έπαιρνα αντιβίωση κάθε μέρα, κάθε μήνα εξετάσεις ούρων και ανά 3μηνο (αν θυμάμαι καλά) εξετάσεις στο Παίδων, όπου ήταν και ο γιατρός που με παρακολουθούσε!!

Έτσι πήγε μέχρι τα 11 μου, όπου και μετά εγχειρίστηκα και μου έκαναν αφαίρεση και μεταμφύτευση ουρητήρων.

Τώρα είμαι στα 28 και έγκυος.. από τότε που εγχειρίστηκα δεν με ξανά ενόχλησε αυτό το θέμα.. Βέβαια πέρασα αρκετά επώδυνες στιγμές (ειδικά κάποιες εξετάσεις) που ακόμη τις θυμάμαι! Αλλά τέλος καλό όλα καλά!!

Έχει σημασία να πετύχετε καλό γιατρό και αυτό να το κοιτάξετε!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...