Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είμαι 42 και απελπισμένη...

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, ήθελα να σας πω την ιστορία μου κι εγώ μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε:

Έχω δοκιμάσει τόσο το μακρύ όσο και το βραχύ πρωτόκολλο χωρίς κανένα αποτέλεσμα (1 ωοθυλάκιο μόνο ωρίμασε κάθε φορά) και στο ενδιάμεσο έκανα φυσικούς κύκλους όπου 2 φορές πήραμε ώριμο ωάριο. Έκανα 2 φορές εμβρυομεταφορά χωρίς επιτυχία.

Από τους γιατρούς με τους οποίους συνεργάστηκα έχω τις χειρότερες εντυπώσεις γι αυτό και κάθε προσπάθεια γινόταν και με άλλον εκτός από τους ΦΚ που υποχρεωτικά έμεινα στον ίδιο. Στον πρώτο με ξεπέταγαν λόγω του πολύ κόσμου, στον δεύτερο με τους ΦΚ οι ωοληψίες γίνονταν χωρίς κανένα έλεγχο ορμονών και είμαι βέβαιη πως κάποιες από τις ωοληψίες δεν έγιναν καθόλου, ενώ ο τρίτος γιατρός ήταν επιοικώς άχρηστος. Έκανε την εμβρυομεταφορά χωρίς απεικόνηση στην οθόνη αλλά από ότι έβλεπε ο ίδιος...

Μετά από όλα αυτά που σας λέω συνοπτικά, έχω καταλήξει πως το εμφανές πρόβλημα με μένα είναι ότι δεν ανταποκρίνομαι στα φάρμακα για να προχωρήσει σωστά η IVF, γιατί οι ορμόνες μου είναι ακόμη εντός φυσιολογικών επιπέδων. Που σημαίνει σε πρώτη φάση ότι θα πρέπει να κάνω μόνο ΦΚ και να ψάχνω το καλό ωάριο (υπάρχει άραγε κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;). Έλα όμως που δεν βρίσκω γιατρό να ασχολείται σοβαρά και υπεύθυνα με τους ΦΚ...Να πω ότι βαριούνται; να πω ότι δεν τους συμφέρει;να πώ ότι είναι δύσκολο λόγω ηλικίας;

Έχω απογοητευτεί και ως προς την ανεύρεση καλού και ειλικρινή γιατρού και ως προς το ότι μετά από τόσους μήνες προσπαθειών δεν έχω βγάλει συμπεράσματα για το αν μένω έγκυος ή υπάρχει και θέμα στο χωράφι που λένε. Και επειδή ο χρόνος είναι υπερβολικά περασμένος για μένα, δεν ξέρω πως να κινηθώ...Μου είπαν για υστεροσκόπηση αλλά θα μείνω εκτός για 2 μήνες.Μου είπαν βέβαια και για δανεικά ωάρια αλλά θέλω να το παλέψω λίγο ακόμη.

Μήπως μπορείτε να με συμβουλεύσετε σας παρακαλώ; Νομίζω πως με τόσο ψάξιμο που κάνουμε έχουμε τις γνώσεις πια για να έχουμε άποψη! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Διαφημίσεις

καλημερα, κοριτσι.

ειναι αληθεια οτι στους φυσικους ειναι λιγοι οι γιατροι που ασχολουνται. δεν ξερω σε τι γιατρους πηγες, την καλυτερη φημη στους φυσικους εχουν ο μπομποτης (και ο αρκουλης νομιζω). σου γραφω τα ονοματα με καθε επιφυλαξη, γιατι δεν εχω προσωπικη εμπειρια μαζι τους, αλλα απ'αυτα που διαβασα εδω στο φορουμ, και απο φιλες και γνωστες.

αφου με φαρμακα (δεν εγραψες ποσες μοναδες πηρες) βγαζεις μονο ενα, και στους φυσικους βγαζεις παλι ενα, νομιζω δεν αξιζει να παρεις φαρμακα την επομενη φορα. η καλυτερη λυση ειναι ο απολυτως φυσικος κυκλος, ή φυσικος τροποποιημενος (με πολυ λιγες μοναδες, για να στηριξετε το ωαριο του κυκλου).

επισης στους φυσικους οπωσδηποτε να κανεις εξετασεις E2, να δεις αν ειναι γεματο η οχι, και την LH που δειχνει την επικειμενη ωορρηξια, για να μην το χασετε. αν δεν σου εδιναν αυτες τις εξετασεις στο κεντρο που ησουν, να απαιτουσες να τις κανεις απο μονη σου. εγω το εκανα αυτο σε ενα κεντρο που ημουν.

στην υστεροσκοπιση, αν ειναι διαγνωστικη, και γινεται π.χ. την 9η μερα του κυκλου, μπορεις να δοκιμασεις ακομα και στον ιδιο κυκλο, και αν δεν μπορεις, στον επομενο. ποιος σου ειπε να περιμενεις 2 κυκλους?

και κατι τελευταιο - η ηλικια σου δεν ειναι απαγορευτικη καθολου, αφου εχεις και καλο ορμονολογικο προφιλ, αξιζει να δοκιμασεις ακομα με τα δικα σου. τα δανεικα τα χρεωνουν πανακριβα, και δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα πετυχεις κιολας. τους συμφερει να σου προτεινουν δανεικα, απ'το να ασχοληθουν μαζι μας οπως πρεπει.

μην αγχωνεσαι καθολου, ευχομαι να πανε ολα καλα.

Καλημέρα σε όλες!

Ρείκι, νομίζω πως υστεροσκόπηση είναι επιβεβλημένο να κάνεις. Είναι το πρώτο που κάνουν οι εξωσωματικοί όταν δεν πετυχαίνει η προσπάθεια χωρίς προφανή λόγο. Ξέρω ότι ο Μαστρομηνάς κάνει υστεροσκόπηση διαγνωστική (χωρίς αναισθησία αλλά δεν πονάει καθόλου) οπότε αν δεν υπάρχει λόγος δεν θα μπεις καν στο χειρουργείο. Στη θέση σου θα επέλεγα έναν γιατρό που θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου και θα ακολουθούσα τις οδηγίες του. Στο forum ακόμα και αν έχουμε γνώσεις πάνω στο θέμα, επηρεαζόμαστε από τις δικές μας εμπειρίες η κάθε μία και υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτείς. Κάθε περίπτωση άλλωστε είναι διαφορετική.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

ρεικι συμφωνω με τις δυο κοπελες αλλα να διορθωσω την turbulence οτι ο αρκουλης δεν ανηκει σε αυτην την κατηγορια.δυο ειναι για τους φυσικους.ο μπομποτης που το κυνηγαεει πολυ αλλα το εργαστηριο του μειονεκτει κ ειναι πανακριβος κ ο σφακιανουδης.ξερω απο περιπτωςη φιλη ποςο πολυ το κυνηγαεει.εκεινη ειναι πολυ δυςκολη περιπτωςη κ στην ηλικια σου.εγω θα επελεγα τον δευτερο.καλη επιτυχια!

Σας ευχαριστω πολύ για τις απανήσεις σας κορίτσια, να είστε καλά!

Ειχα πάρει στο μακρύ πρωτοκολο 300 μονάδες γκονάλ και στο βραχύ 300 μονάδες .

μενοπιούρ.

Για την εξέταση της Ε2 έχω πολλές αμφιβολίες για το αν λένε την αληθινή τιμή. Μια φορά στο 1ο κεντρο είχα τηλεφωνήσει νωρίτερα να μου πουν το αποτελεσμα αλλά αρνιόντουσαν να μου πουν αν δεν το έλεγαν πρώτα στο γιατρό. Εχει τυχει σε αλλη περίπτωση να ειμαι μπροστα στις νοσηλευτριες όταν πηρε καποα γυναικα τηλεφωνο για να μαθει την Ε2 της και έλεγαν θα σας το πουμε αργότερα, να το δει πρωτα η προισταμένη κλπ. ενω ειχαν την απάντηση μπροστά τους. Νομίζω πως πέφτει λιγο μαγείρεμα....

Γενικά στα μεγάλα κέντρα δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη.

Μήπως λειτουργούν σωστότερα οι αυτόνομοι γιατροί που αναζητούν δυσκολότερα την πελατεία τους;

Διαφημίσεις

μενοπιούρ.

Για την εξέταση της Ε2 έχω πολλές αμφιβολίες για το αν λένε την αληθινή τιμή. Μια φορά στο 1ο κεντρο είχα τηλεφωνήσει νωρίτερα να μου πουν το αποτελεσμα αλλά αρνιόντουσαν να μου πουν αν δεν το έλεγαν πρώτα στο γιατρό. Εχει τυχει σε αλλη περίπτωση να ειμαι μπροστα στις νοσηλευτριες όταν πηρε καποα γυναικα τηλεφωνο για να μαθει την Ε2 της και έλεγαν θα σας το πουμε αργότερα, να το δει πρωτα η προισταμένη κλπ. ενω ειχαν την απάντηση μπροστά τους. Νομίζω πως πέφτει λιγο μαγείρεμα....

Μήπως λειτουργούν σωστότερα οι αυτόνομοι γιατροί που αναζητούν δυσκολότερα την πελατεία τους;

Καλημερα, στη δικη μου περιπτωση τηλεφωνει παντα ο γιατρος μου μετα τις αιμοληψιες και μου λεει τις τιμες και τα επομενα βηματα. Παντως, εαν οι ορμονικες σου εξετασεις ειναι καλες και δεν εχεις ανταποκριση, ενδεχομενως πρεπει να σκεφτεις οτι δεν εχουν βρει το καταλληλο πρωτοκολο για σενα. Μην εγκαταλειπεις την προσπαθεια.

Όσο για την υστεροσκόπηση, αυτη αφορά το κεφάλαιο "χωράφι" που σιγουρα εχει τα θεματα του λογω ηλικιας, αλλά έπεται του να βρεθει ο σωστος γιατρος και η λυση στην καλύτερη ωριμανση των ωαρίων. Είναι βλέπεις ο χρόνος αμείλικτος... Λένε όμως πως μετα την υστεροσκόπηση πρέπει για δυο μήνες να μείνεις απραγη ωστε να θρέψει το ενδομήτριο.

Το ίδιο λέγεται και για την ωοληψία αλλά υπάρχει κανείς που να το εφαρμόζει; Δηλαδή οτι μετα την ωοληψια αφου υπαρχει "τραυματισμός" στη μήτρα και εστω και με λιγη αιμορραγία πταν γινεται η εμβρυομεταφορα τη 2 ή τρίτη μέρα, το εμβρυο αναγνωριζεται ως μικροβιο ή κάτι τέτοιο και αποβαλλεται. Θα επρεπε η εμβρυομεταφορά να γινεται αργοτερ 5η, 6η μερα, ή ακόμα καλυτερα σε επόμενο κύκλο.

Πολλές οι απόψεις και άντε να βγάλεις άκρη...

Εύχομαι πάντως σε όλες να έχουμε τελικά θετική έκβαση σε ότι και όπως προσπαθούμε η καθεμιά!

Να συμπληρώσω και εγώ ότι μια εμβρυομεταφορα έχω κάνει κ ήταν πετυχημένη χωρίς απεικόνιση...

Επίσης, το πρωτόκολλο ανταγωνιστών μήπως βοηθούσε; Αν κ είμαι σίγουρη ότι τη σωστή κατεύθυνση θα στη δώσει ο σωστός γιατρός! Διάβασε εδώ μέσα, υπάρχουν εντυπώσεις για γιατρούς απο πολλές κοπέλες, ίσως βοηθηθεις!

. Λένε όμως πως μετα την υστεροσκόπηση πρέπει για δυο μήνες να μείνεις απραγη ωστε να θρέψει το ενδομήτριο.

Το ίδιο λέγεται και για την ωοληψία αλλά υπάρχει κανείς που να το εφαρμόζει; Δηλαδή οτι μετα την ωοληψια αφου υπαρχει "τραυματισμός" στη μήτρα και εστω και με λιγη αιμορραγία πταν γινεται η εμβρυομεταφορα τη 2 ή τρίτη μέρα, το εμβρυο αναγνωριζεται ως μικροβιο ή κάτι τέτοιο και αποβαλλεται. Θα επρεπε η εμβρυομεταφορά να γινεται αργοτερ 5η, 6η μερα, ή ακόμα καλυτερα σε επόμενο κύκλο.

Πολλές οι απόψεις και άντε να βγάλεις άκρη...

Εύχομαι πάντως σε όλες να έχουμε τελικά θετική έκβαση σε ότι και όπως προσπαθούμε η καθεμιά!

εγω επιμενω - αυτο για την υστεροσκοπιση (διαγνωστικη) ή ωοληψια ποιος το λεει?

με την ωοληψια δεν ακουμπανε καν τη μητρα, τα ωοθηλακια τρυπανε, για ποιον τραυματισμο μητρας λες? το αιματακι μπορει να υπαρξει απο καποιο μικρο αγγειο, δεν ειναι τιποτα.

επισης στην υστεροσκοπιση δεν πειραζουν το ενδομητριο με εργαλεια, καμερα βαζουν μεσα. μονο αν χρειαστει καποια επεμβαση, την κανουν εκεινη τη στιγμη.

επισης που βασιζεσαι οταν λες οτι η μεταφορα πρεπει να γινεται την 5,6 μερα κ.λ.π.? η καθεμια εχει δικο της παραθυρο εμφυτευσης, και πολλες γυναικες μενουν εγκυες με εμβρυα 3 ημερων.

τοτε, δεν θα υπηρχαν χιλιαδες εγκυμοσυνες αμεσως μετα απο ωοληψιες ή υστεροσκοπισεις. και γιατι οι περισσοτερες εξωσωματικες γινονται στον ιδιο κυκλο? και αν κανουν την μεταφορα σε αλλον κυκλο, υπαρχει καποιος λογος γι'αυτο.

μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο (χωρις παρεξηγηση), και χρειαζεσαι εναν γιατρο που να ειναι οχι μονο καλος αλλα και επεξηγηματικος.

Γιατί αφου υπάρχει η δυνατότητα απεικόνησης, να μη χρησιμοποιείται; πως το δικαιολογείς; εδώ είναι θέμα τεράστιο το ΠΟΥ πρεπει να εναποτεθει το εμβριο για να υπαρχουν καλύτερες πιθανότητες κι εμείς αφήνουμε τα όπλα μας ανεκμετάλλευτα; Να μη θεωρήσω αχρηστο το γιατρο σε μένα που δεν πετυχε;

Διαφημίσεις

Αυτά που λεω για την υστεροσκόπηση και την ωοληψια-εμβριομεταφορα turbulence μου τα είπε γιατρός τον οποίο θεωρώ πως ρίναι αρκετά καταρτισμένος και δε σου κρυβω πως μου φανηκαν λογικά. Με τη σημαντική διαφορά όμως ότι η υστεροσκόπηση δεν είναι απλώς διαγνωστικη αλλά λόγω ηλικίας θα είναι σαν απόξεση ώστε να ανανεωθούν τα στρώματα του ενδομητρίου που λόγω ηλικίας χρειάζονται κάποια ανανέωση, είτε ακολουθήσει εμβρυομεταφορά με δικά μου, είτε με δανεικά ωάρια. Όσο για το ποτε πρεπει να γίνεται η εμβρυομεταφορα , έχεις βέβαια ένα δίκιο σε αυτά που λες. Ο γιατρος αυτά μου είπε και επειδη κι εγω η ιδια τη 2η μερα που εγινε η εμβριομεταφορα ενιωθα πονους και ειχα ελαχιστη αλλα υπαρκτη αιμορραγια και αναρρωτιωμουν αν θα ήταν σωστό να περιμενα την επομενη τουλαχιστον (αλλα βλεπεις επεφτε Κυριακή) μου φανηκε πως το συναισθημα αυτο καλυπτοταν απο την εικασία αυτού του γιατρου.

Οι περισσοτεροι γιατροι ειναι επεξηγηματικοι τουλαχιστον οταν τους συναντας για πρωτη φορα αλλα το προβλημα ειναι οτι ο καθενας λεει τα δικά του. Αλλος σου λεει να κανεις ενα πληθος απο εξετασεις, ο άλλος σου λέει μερικες από του πρώτου τις εξετάσεις και άλλες δικές του, ο τριτος δε θελει καθολου εξετασεις, ο τεταρτος θελει μονο υστεροσκοπηση... Τι να καταλαβω;;;;

Συγγνωμη αν σας κουρασα...

Γιατί αφου υπάρχει η δυνατότητα απεικόνησης, να μη χρησιμοποιείται; πως το δικαιολογείς; εδώ είναι θέμα τεράστιο το ΠΟΥ πρεπει να εναποτεθει το εμβριο για να υπαρχουν καλύτερες πιθανότητες κι εμείς αφήνουμε τα όπλα μας ανεκμετάλλευτα; Να μη θεωρήσω αχρηστο το γιατρο σε μένα που δεν πετυχε;

αυτο που λες τωρα δεν εχει καμια σχεση με την υστεροσκοπιση ή αλλα θεματα που ρωτας.

αν μιλας για τον παντο, και σε μενα ετσι εκανε, και δεν μου αρεσε. αν και ειναι γιατρος με τεραστια εμπειρια, και υποτιθεται οτι ξερει τι να κανει. και σε μενα δεν πετυχε, αλλα για αλλους λογους. ποσες αλλες κοπελες πετυχαινουν σ'αυτον ομως. εδω οι αποψεις διιστανται, τι να πω.

Αυτά που λεω για την υστεροσκόπηση και την ωοληψια-εμβριομεταφορα turbulence μου τα είπε γιατρός τον οποίο θεωρώ πως ρίναι αρκετά καταρτισμένος και δε σου κρυβω πως μου φανηκαν λογικά. Με τη σημαντική διαφορά όμως ότι η υστεροσκόπηση δεν είναι απλώς διαγνωστικη αλλά λόγω ηλικίας θα είναι σαν απόξεση ώστε να ανανεωθούν τα στρώματα του ενδομητρίου που λόγω ηλικίας χρειάζονται κάποια ανανέωση, είτε ακολουθήσει εμβρυομεταφορά με δικά μου, είτε με δανεικά ωάρια. .

δεν ειπες για αποξεση απο την αρχη.

εγω ειμαι 44, δεν ειναι καθολου απαραιτητη η αποξεση, μονο αν υπαρχει καποιο θεμα. η το θελεις εσυ. καποιοι γιατροι το προτεινουν. αν γινει η αποξεση, ο γιατρος πρεπει να ειναι πολυ καλος, και να τον εμπιστευεσαι (για αποφυγη τραυματισμων). αυτο μπορεις να το κανεις, ειναι καθαρα δικη σου αποφαση. μετα την αποξεση οντως θα θελεις καποιο διαστημα να απεχεις απ'ολα.

οτι αφορα τους γιατρους που βλεπουμε στη ζωη μας - καποια στιγμη, ψαχνοντας πολυ, καταλαβαινουμε ποιος μας κανει και ποιος μπορει να ασχοληθει, και δεν εχει να κανει με καταρτιση, πολλοι "καθηγηταδες" ειναι μεγαλα καθαρματα.

καλη τυχη σου ευχομαι και καλη συνεχεια.

Turbulence σε ευχαριστω για το χρονο σου και τις συμβουλες σου.

Ισως αθελα μου να μην έγινα σαφης, ο γιατρος μου ειπε για υστεροσκοπιση για έλεγχο (ισως μικρου πολυποδα, ισως καποιων βακτηρίων που θα φανουν από τη βιοψια) και ξεπλυμα της κοιλότητας, αλλά και να δημιουργησει ο ίδιος κάποιες μικρές τομές στα τοιχωματα ωστε να ανανεωθουν, λέει. Μου ακούστηκε λίγο τρομακτικό, επικινδυνο...

Όσο για το ποιοι γιατροι είναι καταρτησμένοι, δεν εννοώ τι τίτλους έχουν. Αντίθετα μάλιστα επειδή έχει τύχει για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά να ειμαι σε αναζητηση γυναικολογου (για συγγενικα προσωπα) αυτοι που εδιναν τη χειροτερη εντυπωση ειναι οι καθηγητες πανεπιστημιου.Παντως γενικα οι γιατροι ειναι δυσκολοι επικοινωνιακα.

Παντως νομίζω πως η τυφλη εμβρυομεταφορα αφηνει περιθώρια μεγαλα στην τυχη που ειναι ουτως ή αλλως ένας τεραστιος αρνητικος παραγοντας που προσπαθουμε να ελαχιστοποιησουμε.

Ευχομαι και σε σενα καλη επιτυχία σε ότι προπαθείς, να σαι παντα καλά!

Βρε κοριτσάκια, μην τσακώνεστε... Εδώ συμμετέχουμε για συμπαράσταση και βοήθεια. Κάθε μία διαμορφώνει μία στάση-άποψη-ψυχολογία ανάλογα με τον χαρακτήρα της, τα βιώματά της και τον γιατρό που αποφασίζει να εμπιστευτεί. Η δική μου πρόταση είναι να μην βασιζόμαστε ιδιαίτερα σε όσα διαβάζουμε η μία από την άλλη. Κάποιες φορές μπορεί να διαβάσουμε κάτι που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να "ψαχτούμε" καλύτερα αλλά πολλές φορές μπορεί να μπερδευτούμε ή να συγχυστούμε. Γι' αυτό η δική μου γνώμη είναι καλή επιλογή γιατρού και προχωράμε. Όταν δούμε ότι κάτι στραβώνει στη συνεργασία μαζί του αναζητούμε άλλον. Όμως έχουμε και στο νου μας ότι οι γιατροί δεν είναι θαυματοποιοί...

Φιλιά σε όλες!

Διαφημίσεις

Προσωπικα δε νιωθω καθολου οτι τσακωνομαστε! Αντίθετα μου είναι ιδιαίτερ χρήσιμος ο διάλογος που γίνεται και σας ευχαριστώ όλες γι αυτό. Ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα που το εχω πολύ αναγκη!

θα σου κανει υστεροσκοπιση και scratching, δλδ "νεαροποιηση". βεβαια, δεν γινεται λογω ηλικιας, αλλα να "αφρατεψουν" και να ξυπνησουν το ενδομητριο. σε μενα οντως εκανε 2 κυκλους να συνελθει, ενω πολλες αλλες που το εκαναν προχωρησαν στην προσπαθεια τους τον επομενο κυκλο κιολας.

μην το φοβασαι καθολου. αν το κανεις με μεθη, δεν θα καταλαβεις τιποτα. και ουτε επικινδυνο ειναι, ισα-ισα μια υστεροσκοπιση θα κανει πολυ καλο σε περιπτωση συμφυσεων κ.α. να την κανεις οπωσδηποτε. και ας σε παει 2 μηνες πισω, αλλα τουλαχιστον θα ξερεις τι σου γινεται.

οποιον γιατρο και να ακολουθησεις, ευχομαι καλη επιτυχια. την χρειαζομαστε πραγματικα.

Καλημέρα!

Μηπως ξερεις αν μαζι με την υστεροσκοπιση στον ιδιο κυκλο μπορει να γινει και ωοληψια (και μετα καταψυξη) ή αφήνεται για τον επομενο κύκλο;

μενοπιούρ.

Την ίδια υποψία έχω και γω για τις τιμές των ορμονικών που δε σου τις λενε προσωπικά τα κέντρα παρά μόνο στο γιατρό.

Παραξενευτηκαμε και ενοχληθηκαμε σχετικά με αυτό με τον άντρα μου και μιλωντας με φίλο δικηγόρο μας είπε ότι είναι καθαρά εσωτερικός κανονισμός τους με καμία νομική βάση.Το οποίο σημαίνει ότι κάλλιστα εαν τους κανεις φασαρία είναι υποχρεωμενοι να στις πουν.

Πολύ πιθανό να γίνεται για λόγους μαγειρέματος.

Ο γιατρός μου,αυτόνομος,σε αυτό το φυσικό κύκλο,τη μέρα που θα έκανα pregnyl μου είπε ότι η LH ήταν 39 νομίζω οπότε ακυρώνεται η ωοληψία που είχαμε προγραμματίσει για δύο μέρες μετά επειδή έδειξε ότι ξεκινούσε ωοληψία.

3ος κύκλος φυσικού που χασαμε ωορρηξία.

Εμείς πάντως θα απαιτησουμε να παρουμε αντιγραφα όλων των τιμών των εξετασεων που έχουμε κάνει.

Καλημέρα!

Μηπως ξερεις αν μαζι με την υστεροσκοπιση στον ιδιο κυκλο μπορει να γινει και ωοληψια (και μετα καταψυξη) ή αφήνεται για τον επομενο κύκλο;

ακριβως αυτο εκανα εγω - πρωτα ωοληψια (για καταψυξη), και μετα - υστεροσκοπιση και scratching, την ιδια ωρα. για να μη με κοιμιζουν 2 φορες. βολευει πολυ παντως, ακομα και οικονομικα (μου εκαναν καλυτερη τιμη).

αυτο με τις εξετασεις που ελεγες και εσυ και η miss sunshine, σε ολα τα κεντρα που πηγα, με ενημερωναν για τις τιμες μου μετα την ενημερωση του γιατρου. οι τιμες δεν "μαγειρευονται' εννοειται, γιατι δεν εχει νοημα. αν δεν ειναι σωστες, δεν προχωρανε οι γιατροι (οπως και σε σενα miss sunshine, που ηταν ανεβασμενη η lh). απλα επρεπε να την κανετε νωριτερα, αλλα αυτο ειναι θεμα γιατρου - οτι δεν ειναι καθολου προσεκτικος (μηπως μπορεις να μου πεις ποιος ειναι?). ο φυσικος θελει πολυ στενη παρακολουθηση, και σχεδον καθε μερα υπερηχο και εξετασεις, πολλοι γιατροι δυστυχως δεν το κανουν.

και ολες τις εξετασεις που κανουμε στο κεντρο, τις δινουν εννοειται οποτε τις ζηταμε.

υ.γ. ειδα το θεμα που ανοιξες, ρεικι, για το εξωτερικο. ειναι πανακριβα οπου και να πας. εκτος αν ενδιαφερεσαι για βουλγαρια, τσεχια κ.λ.π. που δεν γνωριζω καθολου.

ακριβως αυτο εκανα εγω - πρωτα ωοληψια (για καταψυξη), και μετα - υστεροσκοπιση και scratching, την ιδια ωρα. για να μη με κοιμιζουν 2 φορες. βολευει πολυ παντως, ακομα και οικονομικα (μου εκαναν καλυτερη τιμη).

αυτο με τις εξετασεις που ελεγες και εσυ και η miss sunshine, σε ολα τα κεντρα που πηγα, με ενημερωναν για τις τιμες μου μετα την ενημερωση του γιατρου. οι τιμες δεν "μαγειρευονται' εννοειται, γιατι δεν εχει νοημα. αν δεν ειναι σωστες, δεν προχωρανε οι γιατροι (οπως και σε σενα miss sunshine, που ηταν ανεβασμενη η lh). απλα επρεπε να την κανετε νωριτερα, αλλα αυτο ειναι θεμα γιατρου - οτι δεν ειναι καθολου προσεκτικος (μηπως μπορεις να μου πεις ποιος ειναι?). ο φυσικος θελει πολυ στενη παρακολουθηση, και σχεδον καθε μερα υπερηχο και εξετασεις, πολλοι γιατροι δυστυχως δεν το κανουν.

και ολες τις εξετασεις που κανουμε στο κεντρο, τις δινουν εννοειται οποτε τις ζηταμε.

υ.γ. ειδα το θεμα που ανοιξες, ρεικι, για το εξωτερικο. ειναι πανακριβα οπου και να πας. εκτος αν ενδιαφερεσαι για βουλγαρια, τσεχια κ.λ.π. που δεν γνωριζω καθολου.

Ο γιατρός είναι ένας από αυτούς που ειδικευεται στους φυσικούς.

Ωστόσο,πήγα και 2 μερες πριν,8ημέρα,έκανα υπέρηχο αλλά όχι ορμονες!!!!!!

Ο γιατρός το ξέχασε πιστευω γιατί τους 2 προηγούμενους μήνες είχε συμβεί το ίδιο και τα ειχαμε πει.

Βέβαια,την προηγουμενη φορά είχαμε κάνει ορμονες 8η μέρα όπου υπολογισε βασει των τιμων την ωορρηξία 4 μέρες αργότερα αλλά εγινε νωριτερα!!

Προφανώς,κάνω απότομη αύξηση τις τελευταίες ώρες!!

Φταίω και γω που δεν του το είπα.

Γινόταν και χαμός..πνιγόταν!

Τί να πω,,,3 χαμένοι μηνες,στενοχωρηθηκα πολυ.

Ο γιατρός το ξέχασε πιστευω γιατί τους 2 προηγούμενους μήνες είχε συμβεί το ίδιο και τα ειχαμε πει.

Βέβαια,την προηγουμενη φορά είχαμε κάνει ορμονες 8η μέρα όπου υπολογισε βασει των τιμων την ωορρηξία 4 μέρες αργότερα αλλά εγινε νωριτερα!!

ακομα και να "ειδικευεται" καποιος, και να πνιγεται, και εχει πολυ κοσμο, ειναι τουλαχιστον ανεπιτρεπτο να μην σου δινει ορμονικες στους φυσικους απο μονος σου, γιατι ειναι αυτονοητο νομιζω. ειναι ο πιο απαιτητικος και δυσκολος τροπος παρακολουθησης.

μην στεναχωριεσαι, οτι εγινε εγινε. τωρα που ξερεις τις ημερες ωορρηξιας, θα ζητας μονη σου εξετασεις πιο νωρις και θα επιμενεις.

μ'αυτο το αγχος που περναμε, τοσες προσπαθειες, τοσος κοπος, και πρεπει να υπολογιζουμε μονες μας αυτα που υποτιθεται επρεπε να προσφερουν οι επαγγελματιες.

μην το βαζεις κατω ομως, και η επομενη σου προσπαθεια να ειναι και τυχερη.

Καλησπέρα κορίτσια,

Πιστεύω πως είναι θέμα για τους γιατρούς η τιμές των ορμονών.

Το να μην ελεγχουν καθολου τις ορμονες θεωρω πως το κανουν για να σε οδηγησουν οπωσδηποτε σε ωοληψια ανεξάρτητα αν ειναι καταλληλες οι συνθηκες ή οχι.

Εμένα για παράδειγμα όταν έκανα φυσικούς κύκλους ο "ειδικός" στους ΦΚ δε μου έκανε ποτε εξέταση στις ορμόνες. Κι εγώ που δεν ειχα καταλαβει ακομη τη χρησιμότητά τους δεν έλεγα τίποτα!

Στον επόμενο κύκλο που έκανα διέγερση, μου μέτρησαν μόνο την Ε2 και αν δεν ρωτούσα η ίδια δεν μου την έλεγαν.

Γενικά δεν εχω την τάση να τσακώνομαι ή να απαιτώ γιατί θεωρώ πως ο γιατρος και το κεντρο εχουν το πανω χερι, οπότε μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να εχει οσο παραμένω σε αυτούς.

Κι εμενα μου ειπαν να μου δειξουν το φακελο, αλλα δε θεωρω οτι στο φακελο καταγραφονται απαραιτητα τα αληθινα γεγονοτα. Άλλωστε είναι ποτε δυνατόν να καταφυγεις σε δικαστηριο για τετοια ζητήματα;

Απλά όταν δε μένεις ευχαριστημένος αλλάζεις κέντρο και ψαχνεις για άλλο γιατρό αφού εχει αδειασει αρκετα το πορτοφόλι σου...

Να ξερεις Miss sunshine πως μεσα στην ατυχία σου, τουλαχιστον ο γιατρος είχε την τιμιοτητα να μη σου κρυψει την αληθεια. Σε μενα, ενω ο γιατρος μου μου ειπε οτι το ωοθυλακιο δεν αναπτυσσόταν σωστά, ο εξωσωματικος μου ειπε πως όλα ήταν τέλεια και θα το παρουμε παρότι είχαν περασει και οι ημερες. Είχα την αισθηση πως αν αυτο το ωοθηλακιο έδινε εμβρυο εγω θα γινομουν πάπας... και δεν έγινα. Τουλάχιστον γλύτωσες την ταλαιπωρία...

Καλή δύναμη και υπομονή σου εύχομαι!

Να ξερεις Miss sunshine πως μεσα στην ατυχία σου, τουλαχιστον ο γιατρος είχε την τιμιοτητα να μη σου κρυψει την αληθεια. Σε μενα, ενω ο γιατρος μου μου ειπε οτι το ωοθυλακιο δεν αναπτυσσόταν σωστά, ο εξωσωματικος μου ειπε πως όλα ήταν τέλεια και θα το παρουμε παρότι είχαν περασει και οι ημερες. Είχα την αισθηση πως αν αυτο το ωοθηλακιο έδινε εμβρυο εγω θα γινομουν πάπας... και δεν έγινα. Τουλάχιστον γλύτωσες την ταλαιπωρία...

Καλή δύναμη και υπομονή σου εύχομαι!

Σ ευχαριστώ καλή μου κι ανταποδίδω.

όσο για την τιμιότητα που λες,έχω την εντυπωση ότι αυτό που περιγράφεις έγινε στον προηγούμενο φυσικό που έκανα,τον προηγούμενο μήνα.:shock:

Οπότε το να ξανασυμβεί το ίδιο παλι,θα ήταν προκλητικό!!