Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εχει αγχος για κατι?

Πινει πολυ νερο?

Εμας ισχυει το 2ο και εχω το γιογιο διπλα του. Σηκωνομαι 3 η ωρα τον βαζω για τσισα και νανι παλι (αν μπορω γιατι με την χλωρινη μου φευγει η νυστα).

ΚΑθε βραδυ γινεται αυτο? Ολο το χρονό ?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

γενικά η υχτερινή ενούρηση δείχνει άγχος και μια διάθεση του παιδιού να ξαναγυρίσει σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης όπου η ενούρηση ήταν φυσιολογική.Εάν δεν επανέλθει γρήγορα στο φυσιολογικό ίσως θα πρέπει να το δει παιδοψυχολόγος.(Σοφία_Άγγελος)

LEFKOSPAOK.gif

Ρία, κατά τη διάκρεια της ημέρας μένει στεγνός? Η νύχτα είναι το ζήτημα;

Η άσκηση στον έλεγχο των σφιγκήρων μπορεί να ξεκινήσει όταν είναι εμφανή κάποια σημάδια ετοιμότητας, όπως μίμηση των ενηλίκων, τάξη και καθαριότητα, μείωση του αρνητισμού. Αυτό συνήθως, συμβαίνει κατά τη διάρκεια του 3ου έτους. Αν βλέπεις οτι το παιδί σου δείχνει οτι είναι έτοιμο και θέλει να εξυπηρετεί τον εαυτό του στην τουαλέτα, καλό είναι να συζητήσεις με τον/την παιδίατρό σου για τα βήματα που θα ακολουθήσετε (υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα για την εξοικείωση με το γιο-γιο και τη σταδιακή χρήση της τουαλέτας).

Αν ακόμη δεν έχετε κάνει καμία προσπάθεια, καλό είναι να ξεκινήσετε. Ο πατέρας του θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση του παιδιού στην τουαλέτα. Η νυχτερινή ενούρηση είναι η τρίτη πιο αγχώδης εμπειρία που αντιμετωπίζει ένα παιδί και καλό είναι να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους γονείς. Κάνεις πολύ καλά που το ψάχνεις το θέμα. :)

απο την άλλη υπάρχει και η βιολογική αιτία , και είναι πολλά παιδιά που δεν μπορούν να ελέγξουν αυτό το πράγμα το βράδυ μέχρι και την ηλικία των 7 και 8 ετών.

αιτία είναι κάποια ιατρική διαφορά (δε θυμάμαι πως τη λένε), και δεν είναι ψυχολογικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι αν είναι αυτό, απλώς να υποστηρίξεις το παιδί για αυτή του την διαφορετικότητα.

αυτό μπορεί να το διαπιστώσει νομίζω με κάποιες εξετάσεις ο παιδίατρος...

μακάρι να ήξερα περισσότερα για αυτό...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Όντως, υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να συνδέονται με τη νυχτερινή ενούρηση.

Από αναπτυξιακή πλευρά, μπορεί να οφείλεται στην ανικανότητα των παιδιών να αναγνωρίσουν το αίσθημα της πληρότητας της ουροδόχου κύστης τους και να ξυπνήσουν για να πάνε στην τουαλέτα. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν ενούρηση κοιμούνται βαθύτερα και δεν ξυπνούν εύκολα για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, ακόμα και αν βραχούν τα ρούχα τους. Στα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, η ικανότητα της αφύπνισης βελτιώνεται καθώς επέρχεται σταδιακή ωρίμανση του νευρικού τους συστήματος.

Ένας άλλος αιτιολογικός παράγοντας είναι ότι η κύστη γεμίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν επαρκεί για να κρατήσει τα ούρα που παράγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ενδείξεις ότι το παιδί έχει μικρή κύστη είναι η μεγάλη συχνότητα ούρησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ενούρηση κάθε νύχτα και περιστασιακά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ίδιας νύχτας. Κάπου είχα διαβάσει έναν τρόπο να ελέγξουμε αν το παιδί έχει μικρή κύστη, θα προσπαθήσω να το βρώ.

Στα οργανικά αίτια περιλαμβάνεται και η ανικανότητα των παιδιών να ελέγξουν την επείγουσα ανάγκη τους για ούρηση εξαιτίας της αδυναμίας τους να αναστείλουν τις συσπάσεις του εξωτερικού μυός της κύστης τους. Έτσι, οποιοδήποτε αίτιο (το συχνότερο είναι η ουρολοίμωξη) ερεθίζει το βλεννογόνο της κύστης και μπορεί να οδηγήσει σε ενούρηση.

Επίσης, φαίνεται ότι και σε περιπτώσεις που η κύστη έχει φυσιολογικό μέγεθος, η λειτουργική της χωρητικότητα μπορεί να είναι μειωμένη, με αποτέλεσμα ακόμη και με μικρό ποσό ούρων να επέρχεται η εξώθησή τους.

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε και τον κληρονομικό παράγοντα, καθώς έχει βρεθεί ότι στα 2/3 των ενουρητικών παιδιών υπάρχε στενός συγγενής με την ίδια κατάσταση. Από ψυχολογικής πλευράς, η ενούρηση μπορεί να εμφανιστεί ως παλινδρόμηση σε προηγούμενα στάδια όταν το παιδί πιεστεί και στρεσαριστεί πολύ.

...Τα αίτια μπορεί να είναι διάφορα, γιαυτό, αν συνεχίζει το πρόβλημα, θα πρέπει να διευκρινίζονται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες, ούτε να προσπαθούμε να κάνουμε διαγνώσεις και αερολογίες. Ήθελα απλά, να δώσω κάποια στοιχεία που γνωρίζω, για το τι μπορεί να προκαλεί αυτές τις καταστάσεις.

Πραγματικά ελπίζω, ότι το πρόβλημα θα λυθεί με μερικές απλές τεχνικές θετικής ενίσχυσης της ούρησης το βράδυ.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, άμεση σημασία έχει η ποιότητα της σχέσης μεταξύ μητέρας και παιδιού κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Η μητέρα δεν πρέπει να είναι πιεστική, αλλά να αφήνει το παιδί να ακολουθήσει το δικό του ρυθμό και τρόπο. Δεν πρέπει να είναι απορριπτική στις αποτυχίες του, αλλά να επιβραβεύει τις επιτυχίες του.

γενικά η υχτερινή ενούρηση δείχνει άγχος και μια διάθεση του παιδιού να ξαναγυρίσει σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης όπου η ενούρηση ήταν φυσιολογική.Εάν δεν επανέλθει γρήγορα στο φυσιολογικό ίσως θα πρέπει να το δει παιδοψυχολόγος.(Σοφία_Άγγελος)

Για να επανέλθει σημαίνει ότι ήταν κάποτε στεγνό το παιδί τη νύχτα και συνέβει κάτι που είχε ως συνέπεια το πισωγύρισμα. Αν όμως το παιδί δεν κατάφερε ποτέ να ελέγξει τη νυχτερινή ενούρηση τότε το μόνο άγχος είναι αυτό που δημιουργεί στη μαμά ένα βιαστικό σχόλιο... Είναι καλύτερα πρώτα να έχουμε πλήρη εικόνα και μετά να σχολιάζουμε. Για μερικά παιδιά ανατομικά ή/και νευρολογικά δεν μπορεί να συμβεί αυτό τόσο νωρίς όσο σε μερικά άλλα παιδιά.

Το φυσιολογικό έχει ένα μέσο όρο με πολύ μεγάλη τυπική απόκλιση.... Είναι φυσιολογικός ένας ενήλικας με ύψος 1,50, το ίδιο κι ένας άλλος που έχει ύψος 2,10 παρόλο που και οι δύο αποκλίνουν πολύ από το μέσο όρο....

Διαφημίσεις

Είναι καλύτερα πρώτα να έχουμε πλήρη εικόνα και μετά να σχολιάζουμε.

οπωσδήποτε θα συμφωνήσω με αυτό..

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν ενούρηση κοιμούνται βαθύτερα και δεν ξυπνούν εύκολα για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, ακόμα και αν βραχούν τα ρούχα τους. Στα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, η ικανότητα της αφύπνισης βελτιώνεται καθώς επέρχεται σταδιακή ωρίμανση του νευρικού τους συστήματος.

ακριβώς. είναι πολλά παιδιά που έχουν αυτό το θεματάκι. και λύνεται αρκετές φορές απο μόνο του.

πρώτα όμως ο παιδίατρος θα αναζητήσει εάν η αιτία είναι αυτή ή μια απο τις υπόλοιπες που αναφέρει η Αικατερίνη.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτό το πρόβλημα το είχε μία φίλη μου με την κόρη της. Ενώ είχε κόψει πολύ νωρίς την πάνα δεν μπορούσε να κόψει τη νυχτερινή ενούρηση. Η παιδίατρος της είχε πει ότι ήταν φυσιολογικό αν και όχι συχνό. Τελικά κάποια στιγμή (όταν το παιδί ήταν έτοιμο) όντως το έκοψε εντελώς ξαφνικά για εμάς.

Συζήτησε το και με την παιδίατρο.

ΡΙΑ, έχει μήπως εκεί γύρο που κοιμάται, κάποια μπρίζα? Κάποια τηλεόραση (κι ας είναι κλειστή), κάτι ηλεκτρονικό? Παίζουν ρόλο. . . Έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες για τα ήλεκτρομαγνητικά κύματα, και συγκεκριμένα ένα παράδειγμα όπου κάποιο 8χρονο αγοράκι, σταμάτησε να ουρεί τα βράδια όταν απομάκρηναν συγκεκριμένα αντικείμενα που εκπέμπανε ηλεκτρισμό. Όταν μετά από μια εβδομάδα έκαναν ένα πείραμα και ξανατοποθέτησαν αυτά τα αντικείμενα πάλι πίσω στις αρχικές τους θέσεις, το αγοράκι άρχισε πάλι από το πρώτο βράδυ να ουρεί στο ύπνο του! Πες μου αν σε ενδιαφέρει, νομίζω ότι μπορώ να βρω πληροφορίες.

0sLw.jpg

Υπαρχει μπριζα πισω απο το κρεβατι. Επισης την τηλεοραση την ξεχναμε ανοιχτη μερικες φορες. Δεν το εχω ξανακουσει αυτο αλλα θα το δοκιμασω σαν πειραμα. Σευχαριστω πολυ.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

• 1 year later...

Γεια σε όλους,

Είμαι πατέρας μιας πριγκίπισσας 5,5 χρονών.

Από 2 χρονων πήγαινε παιδικό και τώρα νηπειαγωγείο.

Ενω από 4 χρονών είχε κόψει την πάνα και το βράδυ,

ξαναρχισε πριν 4 μήνες να κατουριέται το βράδυ.

Αφού εξηγήσαμε στο παιδί ότι τα μεγάλα παιδιά δεν πρέπει να κατουριούνται πάνω τους, για να το αντιμετωπίσουμε, κάναμε τα εξής:

1. Επινε γάλα τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον ύπνο.

2. Κατουρούσε αμέσως πριν πάει για ύπνο.

3. Τη σηκώναμε στις 4 κάθε βράδυ για να πάει για τσίσα.

Όποτε δεν τη σηκώναμε, ξυπνούσε κατουρημένη το πρωί.

Κοιμάται τόσο βαριά, που και να κατουριέται, δε σηκώνεται το βράδυ.

Επειδή διάβασα συζητήσεις στο forum σας, αποφάσισα να μην τη σηκώνω το βράδυ για να μην της χαλάω τον ύπνο.

Για το λόγο αυτό, τον τελευταίο μήνα κάθε βράδυ της βάζουμε πάνα (νούμερο 7 και τη στενεύει...).

Κάθε πρωί, λοιπόν, η πάνα είναι κατουρημένη με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εχτές κατουρήθηκε και κατά το μεσημεριανό ύπνο.

Θεωρώ λοιπόν ότι η πάνα είναι πισωγύρισμα και θα τη σταματήσουμε.

Αλλά το να πλένουμε κάθε μέρα σεντόνια και πιτζάμες δεν είναι λύση.

Ποιες είναι οι απόψεις σας για το θέμα?

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

το έπαθα κι εγώ με την κόρη μου.

είχε σταματήσει τη νχτερινή ενούρηση 2μιση χρονών αλλά μετα απο 7-8 μήνες μπήκα για εγχείρηση και γυρνώντας στο σπίτι ήμουν με γάζες και είδε οτί δεν μπορώ να κουνηθώ και το ίδιο βράδυ ξεκίνησε να λερώνεται.

ο γιατρός είπε οτι από την στιγμή που είχε καταφέρει να ελενξει τη κύστη οτί ήταν ψυχολογικό.

Βέβαια η νυχτερινή ενούρηση είναι και κληρονομική , αφού κι εγώ κι ο μπαμπάς βρέχαμε τα κρεβάτια μας μεχρι τα 6

τι έκανα?απλώς άρχισα να της φοράω πάνα και σιγά σιγά το έκοψε από μόνη της!

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

Eμεις τπ περασαμε τον περασμενο Οκτωβριο.

Ο γιατρος επεμενε να μην βαλουμε πανα οποτε επλενα συνεχεια σεντονια, πιζαμες και παπλωμα (γιατι μερικες φορες παει πανω απο το παπλωμα στον υπνο του). Μερικες φορες κατουρουσε το δικο του και τον πηγαιναμε στο δικο μας και τα ιδια και εκει. Ειχα γονατισει να πλενω και το παιδι αρχισε να νοιωθει ασχημα. Αντεξαμε μεχρι Ιανουαριο. Μετα ηρθε η ΕΥΔΑΠ και παθαμε μεγαλο σοκ (120 ευρω :shock::shock: ). Αποφασισαμε λοιπον να του βαζουμε πανα στον υπνο του. Καθε βραδυ ειχε τσισα. Εξηγησαμε στον μικρο οτι τα τσισακια ειναι πονηρα και ξεγελουσαν και την μαμα μικρη κλπ ωστε να μην τον αγχωσουμε. Απριλιο αρχισε να μουρμουραει για την πανα και του ειπαμε οτι οταν το πρωι ξυπνησει και ειναι στεγνη η πανα θα την βγαλει. Πηγαιναμε μια ετσι μια αλλοιως , καναμε υπομονη να φυγει και το παπλωμα απο την μεση και μετα απο λιγο καιρο παειιιιιι.

Αστην λιγο να δεις πως θα παει αλλα μην τρελενεσαι. Ισως απλα ετσι παραταθει λιγο παραπανω αλλα οταν νοιωσει ετοιμη θα την πεταει μονη της,

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Στην θεση σας, θα έψαχνα να βρω τους λόγους οι οποιοι θα ήταν αφορμή για αυτο το πισωγύρισμα.

Μήπως εχει γίνει κάποια αλλαγή στο οικογενειακό σας περιβάλλον ή στο σχολικό περιβάλλον οπως ερχομός νεου μωρού ή κάποιο άλλο γεγονός που κατα την γνωμη σας θα μπορουσε να την επηρεάσει αρνητικά?

Θα μπορουσατε να την ρωτήσετε και την ίδια χωρίς να της δημιουργείτε ''τύψεις''.

Αφού εξηγήσαμε στο παιδί ότι τα μεγάλα παιδιά δεν πρέπει να κατουριούνται πάνω τους, για να το αντιμετωπίσουμε, κάναμε τα εξής:

Δηλαδη? πώς της το εξηγήσατε???

Κοιμάται τόσο βαριά, που και να κατουριέται, δε σηκώνεται το βράδυ.

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά που κοιμούνται βαριά, δυσκολεύονται περισσότερο από τα άλλα να βγάλουν την βραδυνή πάνα. Θα το πετύχει όμως. Όλοι το πέτυχαν! :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Από ό,τι καταλαβαίνω καλύτερο είναι να συνεχίσει να φοράει πάνα μέχρι να είναι έτοιμη να την σταματήσει μόνη της.

Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν και βλέπουμε.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μηπως να την σηκωνετε?

Η μαμα μου παντως αυτο εκανε...

Μηπως η αρχικη σας επιλογη ηταν καλυτερη αφου επιανε?

Με το να ξερει οτι φοραει πανα δεν προκειτε να το σταματησει εφοσον ειναι σιγουρη οτι δεν θα βραχει και οτι εφοσον εσεις εχετε επιλεξει αυτη τη λυση δεν προκειτε να δυσανασχετησετε αν κατουρηθει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

χρόνια πολλά από μένα!

η δικιά μου η μεγάλη 5,5 τώρα είχε επίσης πρόβλημα με πισωγυρίσματα από περίπου 2 χρονών που βγάλαμε την πάνα... φανταστείτε πόσα έχω πλύνει... πάντως έχει να της συμβεί απο αρχές ιουλη... περίπου, εσχάτως η λύση ήταν κάτι φοβερά βαμβακερά σεντόνια της κεντια με επένδυση - αδιάβροχα δηλαδή- που σώζουν τουλάχιστον το στρώμα...

το προβλημά της 'ήταν ότι κοιμάται βαριά, βασικά αλλά ηρέμησα όταν ψάχνωντας διάβασα μια σειρά κάποιου δόκτωρ Γκρέυ, νομίζω στο 'τα νήπια έγιναν παιδιά' όπου εξηγούσε ότι είναι φυσιολογικό για μεγάλο ποσοστό παιδιών.

προσωπικά το θεωρώ αρνητικό που βάζεται στο παιδί πάνα γιατί η επαναπαύεται ή νιώθει δυσάρεστα και μειονεκτικά χωρίς να μπορεί πάντα να το εκδηλώσει, η δικιά μας την έβγαλε από μόνη της όταν το χαμε δοκιμάσει και αυτό, δεν την ήθελε. το νυχτερινό πάντως κόπηκε από μόνο του εσχάτως όπως είπα πρίν... νομίζω θα σας βοηθήσει η υπομονή και το να καταλάβετε ότι δεν είστε η μόνοι, θέλει το χρόνο του.

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Ο γιος μου έκοψε τα βραδυνά τσίσα 2 ετών και 2 μηνών, σχετικά νωρίς δηλαδή. Όταν επέστρεψα στη δουλειά-μετά από διακοπή 18 μηνών- εκείνος ήταν σχεδόν 3, ξαναάρχισε να κάνει τσίσα του το βράδυ, οπότε του έβαλα πάμπερ. Κράτησε αυτό μερικούς μήνες ώσπου πήρα τα υποσέντονα πάμπερ (7 σε κάθε συσκευασία τα έχω βρει μόνο στο βερόπουλο και στο καρφούρ) και έκοψα την πάνα. Τελικά, μία ημέρα ξαφνικά σταμάτησε τη νυχτερινή ενούρηση και έως τώρα (σχεδόν τεσσάρων) είμαστε εντάξει. Όμως όταν αρρώστησε με βήχα, πυρετό κτλ πριν δέκα ημέρες δεν μπορούσε να συγκρατηθεί το βράδυ (προς Θεού είναι φυσιολογικό) αλλά και όταν ανάρρωσε βλέπω κάποιες φορές του ξεφεύγουν το βράδυ.

Τελικά καταλαβαίνω ότι είναι μία διαδικασία πολύχρονη και δεν σημαίνει τίποτα αν κάποιο παιδάκι κόψει τα βραδινά τσίσα νωρίς ή αργά. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι το παν και ΕΠΙΜΕΝΩ μην μαλώνετε τα παιδιά σας, το ξεπερνούν μόνα τους όταν είναι έτοιμα. Η παιδίατρός μας μας τόνιζε πάντα. Να μην σχολιάζουμε όταν ξεφύγουν τα τσίσα το βράδυ. Είναι κουραστικό ειδικά όταν έχεις και δεύτερο παιδάκι, αλλά είμαι της γνώμης να έχουμε υπομονή και να μην απελπιζόμαστε για το συγκεκριμένο θέμα. Ύστερα, έχουμε αναρωτηθεί πόσοι από εμάς κάναμε τσίσα το βράδυ μέχρι σχετικά μεγάλη ηλικία? Πρώτη πρώτη εγώ, μέχρι τα έξι σχεδόν που σταθεροποιήθηκα μόλις ξεκίνησα το σχολείο!

wjhKp3.png

c5dop3.png

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΟΒΕΤΑΙ.ΕΓΩ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1ΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΣΑ.Ε ΤΩΡΑ ΤΗΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΛΕΝΕΙΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.Α ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΒΑΡΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

• 2 weeks later...

Εμείς κόψαμε την πάνα σχετικά εύκολα τον περασμένο Ιούλιο από το Σεπτέμβρη περίπου ξανάρχισε να κατουριέται το βράδυ. Της βάλαμε πάνα, αλλά από τις 23 Δεκέμβρη της την βγάλαμε πάλι. Εδώ και 3 μέρες δεν ξανακατουρήθηκε, τις 2 φορές ξύπνησε και τη μία έβγαλε όλο το βράδυ στεγνή...

Έτσι την είχε κόψει και την πρώτη φορά, κάναμε όμως το λάθος και υποχωρήσαμε όταν έβρεξε το κρεββάτι της 2-3 συνεχόμενες νύχτες τότε και της βάλαμε πάνα.

Όπως καταλαβαίνετε μέσα στις γιορτές έχει πέσει το πλύσιμο του αιώνα, αλλά ελπίζουμε να έχουμε αποτέλεσμα...

Παιδοψυχολόγος μου έχει πει ότι ό,τι και να εφαρμόσω θα πρέπει να είναι σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή αν βγάλω την πάνα, θα πρέπει να μην την ξαναφορέσει, διαφορετικά το μήνυμα είναι διφορούμενο και το παιδί μπερδεύεται.

aPiIp2.png AMd6p2.png