Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποσοτητες φαγητου κ διαρκεια ταισματος !

Neo Geo

Recommended Posts

Καλησπερα!

Εχω μια μπεμπα 6,5 μηνων η οποια τρωει γυρω στα 80-120 γρ φαγητου σε καθε γευμα (φρουτοκρεμα, κρεατοχορτοσουπα,φαριν λακτε) ! Απ την αρχη δεχτηκε ευκολα το κουταλι κ η εισαγωγη εγινε αργα και σταθερα !

Τωρα πλεον πινει 200-240 μλ γαλα πρωι βραδυ αλλα οι ποσοτητες φαγητου της μου φαινονται απελπιστικα μικρες ! Καθε γευμα μας διαρκει περιπου μια ωρα...

Ξεκιναμε ευχαριστα και ωραια , ανοιγει το στομα της τρωει περιπου 10-12 κουταλακια κ μετα σφραγιζει... Την κοροιδευω με το μπουκαλι του νερου , τρωει αλλα δυο τρια κουταλακια κ τελος!

Ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι πρεπει να μην ριξει την ποσοτητα κατω απο 100γρ αλλα σημερα π.χ ειμαστε 80 φρουτα , 90 κρεατοχορτοσουπα ...

Αυτο τον μηνα πηρε 280 γρ ... Τεταρτη εχουμε εμβολιο κ θα τον ενημερωσω σχετικα αλλα μεχρι τοτε θα ηθελα οτι πληροφοριες εχετε να μου δωσετε

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Εχω μια μπεμπα 6,5 μηνων η οποια τρωει γυρω στα 80-120 γρ φαγητου σε καθε γευμα (φρουτοκρεμα, κρεατοχορτοσουπα,φαριν λακτε) ! Απ την αρχη δεχτηκε ευκολα το κουταλι κ η εισαγωγη εγινε αργα και σταθερα !

Τωρα πλεον πινει 200-240 μλ γαλα πρωι βραδυ αλλα οι ποσοτητες φαγητου της μου φαινονται απελπιστικα μικρες ! Καθε γευμα μας διαρκει περιπου μια ωρα...

Ξεκιναμε ευχαριστα και ωραια , ανοιγει το στομα της τρωει περιπου 10-12 κουταλακια κ μετα σφραγιζει... Την κοροιδευω με το μπουκαλι του νερου , τρωει αλλα δυο τρια κουταλακια κ τελος!

Ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι πρεπει να μην ριξει την ποσοτητα κατω απο 100γρ αλλα σημερα π.χ ειμαστε 80 φρουτα , 90 κρεατοχορτοσουπα ...

Αυτο τον μηνα πηρε 280 γρ ... Τεταρτη εχουμε εμβολιο κ θα τον ενημερωσω σχετικα αλλα μεχρι τοτε θα ηθελα οτι πληροφοριες εχετε να μου δωσετε

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου

απο την δίκη μου εμπειρία τα 120 γρ.ειναι πολλα για την ηλικία της, 120 δεν νομίζω να τρώει ο δικός μου που ειναι 9 μηνων, και ποσό μάλλον και στα τρία γεύματα. Να φανταστώ οτι ξεκίνησες στέρεες απο 4 μηνων?

Η παιδίατρος μου, μου είχε πει, τρώμε φαγητο και μετα συμπληρώνουμε με γαλα.

Δλδ, αν έπινε πριν τις στέρεες 150 γρ γαλα,

ξεκινάμε με φαγητο, οσο φάει πχ 100 γρ και μετα τα αλλα 50 γαλα,

μέχρι να φτάσει στα 150 γρ φαγητο, όπου δεν θα δώσουμε μετα γαλα.

Μην αγχώνεσαι καθόλου, τα παει παρα πολύ καλα με τις στέρεες τροφές. Θα υπάρξουν και μέρες όπου δεν θα θελει καθόλου φαγητο, μην αγχωθείς...δώσε γαλα. Διαφωνώ με τον γιατρό να μην πέσει κάτω απο 100.. Άστην να φάει οσο θελει, μην την πιέζεις καθόλου

Εγω που τον θηλάζω πινει γαλα και πριν και μετα, όλη μερα κοινός... Και απο φαγητο όσο θελει, μπορει κάποιο να μην του αρέσει του προσφέρω κάτι άλλο και αν δω οτι εξακολουθεί να μην θελει πίνουμε γαλα.

Όταν θα αρχίσουν τα δοντάκια, ίσως να έχετε αρχίσει κιόλας, θα αλλάξει συμπεριφορά στο φαγητο για κάποιες μέρες και μετα θα επανέλθει. Να προσφέρεις γαλα, να μην πεινάει.

Κρέμα φαρίνα λακτε και γενικά έτοιμα γεύματα να μην τα δίνεις γιατι περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά, δεν προςφερουν τίποτα εκτός απο κενές θερμιδες, Μπορεις να βρεις άλλες εναλλακτικές, κρέμα βρώμης με αποξηραμένα φρουτα,

Ξανά φρουτοκρεμα, δες στην ανάλογη ενότητα, εχει πολλες ιδέες.

Εγω που τον θηλάζω

Νομίζω ότι για τα μωρά που θηλάζουν δεν ισχύουν οι ίδιες οδηγίες για τη διατροφή... Όσο για το φαρίν λακτέ, δεν το συζητώ, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για δημητριακά. Ακόμα κι αν κάποια προτιμά την κρέμα σε σκόνη, μπορεί να δώσει κάποια βιολογική μάρκα πχ μπιο μπεμπε, χολ, χιπ

Νομίζω ότι για τα μωρά που θηλάζουν δεν ισχύουν οι ίδιες οδηγίες για τη διατροφή... Όσο για το φαρίν λακτέ, δεν το συζητώ, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για δημητριακά. Ακόμα κι αν κάποια προτιμά την κρέμα σε σκόνη, μπορεί να δώσει κάποια βιολογική μάρκα πχ μπιο μπεμπε, χολ, χιπ

Όταν μου έδωσε τις οδηγίες αυτές η γιατρος μου, δεν θυλαζε απευθείας αλλα άντληση μπιμπερο. Τώρα και να θελω δεν μπορω να μετρήσω τι πινει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...