Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Eιμαι υπερβολική;

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα την γνώμη σας κυρίως οι μαμάδες που θα πανε τωρα τα παιδάκια τους παιδικο σταθμό. Ολα μου φανηκαν μια χαρα οταν μας μίλησαν οι δασκάλες του το μονο που με προβληματίζει και δεν μου αρεσει καθόλου είναι το θεμα της τουαλέτας. Δηλαδη καταρχην τουαλέτες το νηπιαγωγείο δικές του δεν εχει... εχει τις τουρκικες τις οποίες πρέπει να μοιράζεται με το δημοτικό. Αντε και το καταπίνεις αυτο. Αυτο που με ενοχλησε πολυ ομως ειναι οτι το παιδάκι θα πρέπει να βγαίνει μονο του απο την ταξη να διασχίζει ενα μεγαλο διαδρομο εκτος της σχολικής του αίθουσας και να πηγαίνει τουαλετα. Οταν καποιες μητέρες έκαναν ενσταση σ αυτο το θέμα ειπαν οτι αυτο πρεπει να γίνει γιατι ειναι μονο 2 ατομα ( ε και λοιπον λεω εγω η μια θα καθεται στην ταξη η αλλη θα μπορουσε να παει το παιδί ή τα παιδιά στην τουαλετα) και ο δευτερος και και καλα λογος ειναι οτι το παιδι πια ειναι σε θεση να το κανει πια μονος του. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ στο να το καθαριζει πχ το παιδι γιατι σ αυτο συμφωνω και εγω σ την ηλικια αυτη το παιδι πρεπει να το κανει μονο του αλλα να υπαρχει συνοδεια ομως.! μια μαμα ρωτησε πχ αν το παιδι μου βγει και παει τουαλετα και παει καποιο παιδακι εκεινη την ωρα και του πει κατι που τον τρομοκρατήσει ; ΔΕΝ δοθηκε φυσικα απαντηση η κουβεντα συνεχιστηκε. Ο δικος μου για παραδειγμα αν του πει η δασκαλα του πηγαινε εκει ειναι σιγουρα θα φοβηθεει και δεν θα παει μονς του! με αποτελεσμα να τα κρατησει και δεν ξερω μετα πως θα αντιδρασει.................. Ειμαι υπερβολική? απλα σας το λεω απο τωρα οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα συζήτησης γυρω απο αυτο το θεμα μας το ξεκοψαν απο την αρχή. Ηταν γλυκήτατες δεν μορω να πω κατι σ αυτο ευγενέστατες αλλα σ αυτο το θεμα ήταν καθετες. H απαντηση τους ηταν οτι του χρονου το παιδι θα παει πρωτη δημοτικου που σημαινει οτι το παιδακι αυτο θα παει μονο τουαλετα και δεν θα βγει η δασκαλα εξω να το συνοδευσει....αρα και καλα το παιδι πρωτον πρεπει να μαθει απο τωρα και δευτερον δεν υπαρχει ηλικιακη διαφορα αναμεσα σε ενα παιδακι της πρωτης με του νηπιαγωγειου επειδη λεγαμε οτι ειναι μικρα ακομα για κατι τετοιο.Στην λογική την δική τους εχει η προστασία του παιδιου που είναι στην τάξη δηλαδη αν βγει η δασκαλα εξω και συνοδευσει το παιδι και μένει η αλλη δασκάλα μέσα μπορει καποιο παιδι κάτι να παθει ή να κανει και δεν θα υπάρχει δευτερο ατομο αμεσα για βοηθεια ετσι μας ειπαν.............. Πειτε μου τις γνωμες σας εσας πως ειναι τα πραγματα στο νηπιαγωγείο?

Διαφημίσεις

Συγγνώμη αλλά πόσα παιδάκια έχει η τάξη; Είναι τόσα πολλά που θα πρέπει δηλαδή συνεχώς να λείπει η μία δασκάλα; Ο παιδικός δημόσιος είναι; Θα μπορούσαν για κάποιο διάστημα έστω μέχρι να μάθουν και να συνηθίσουν τα παιδάκια να τα πηγαίνουν και μετά αν δεν μπορούν να το κόψουν σταδιακά.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

Συγγνώμη αλλά πόσα παιδάκια έχει η τάξη; Είναι τόσα πολλά που θα πρέπει δηλαδή συνεχώς να λείπει η μία δασκάλα; Ο παιδικός δημόσιος είναι; Θα μπορούσαν για κάποιο διάστημα έστω μέχρι να μάθουν και να συνηθίσουν τα παιδάκια να τα πηγαίνουν και μετά αν δεν μπορούν να το κόψουν σταδιακά.

Δημοσιος είναι και η ταξη του είναι 18 παιδακια μονο! και δεν εμφανιστηκαν και όλα..... και εγω είμαι αυτή της αποψης που λες , σκεψου ο δικος μου εχει παει και 3 χρονια παιδικο σταθμο υπαρχουν και παιδακια που δεν εχουν παει και από το προστατευμενο περιβαλλον του σπιτιου ξαφνικα θα βρεθουν μονα τους σ ένα ΄΄δασος΄΄ και να βρουν το σωστο δρομο πως να μην κλαινε μετα

Δεν έχω καταλάβει. Σε δημόσιο σχολείο (νηπιαγωγείο) πάει το παιδί ή σε παιδικό σταθμό του δήμου;

Αν είναι σε νηπιαγωγείο, η δασκάλα δεν μπορεί να αφήσει τα 17 για να συνοδεύσει τον 1. Αυτό που έκανα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν να πηγαίνουμε όλοι μαζί τρένο και να χρησιμοποιούν την τουαλέττα με τη σειρά. Άλλες συνάδελφοι τα στέλνουν στο μπάνιο δυο δυο.

Φτιάξτε σύλλογο γονέων και προσπαθήστε να φτιαχνούν κατάλληλες τουαλέτες για το νηπιαγωγείο σε κοντινό χώρο ή να βρεθεί κατάλληλο κτίριο για το νηπιαγωγείο. Αυτά τα τραγελαφικα΄συμβαίνουν γιατί το νηπιαγωγείο σχεδόν πάντα είναι ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης. Παρτε την ευθύνη πάνω σας, το σχολείο δικό σας είναι εσείς το πληρώνετε. Οι νηπιαγωγοί στέλνουν τα σχετικά έγγραφα κάθε χρόνο, αλλά αν δεν κινητοποιηθούν οι γονείς κουκουρούκου, οι αρμόδιοι τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους...

Διαφημίσεις

Πηγαινει δημόσιο νηπιαγωγείο. Το θεμα του καθαρίσματος είναι άλλο θεμα αλλα και εγω σ αυτό είμαι καθετη και συμφωνω μαζι τους . Ας σκουπίζοντε μονα τους και ας μην σκουπίζοντε καλα. Θα εφοδιαστώ με σώβρακα φετος :D

Μιρίκι συμφωνω μαζι σου απολυτα αν όμως η νηπιαγωγός ήταν μια εδώ μιλαμε για 2!!!!! 2 νηπιαγωγούς θα εχουν γι αυτό λεω γιατι η μια δεν μπορει να καθεται στην ταξη και η άλλη να συνοδευει το παιδι ή τα παιδακια στην τουαλετα. Αυτό είναι το παραπανο μου

Εγώ θα ήθελα τη συνοδεία όχι μην το τρομοκρατήσει άλλο παιδί, αλλά για να αισθάνονται πιο άνετα παιδάκια που δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά. Ότι δηλαδή είναι κάποιος εκεί να τα βοηθήσει αν χρειαστούν κάτι. πχ δεν μπορούν να ξεκουμπώσουν κάποιο κουμπί ή δεν αισθάνονται πολύ καλά ή ακόμα ναι και να τα βοηθήσουν στο σκούπισμα αν χρειαστεί για κάποιον λόγο... Ο ένας χρόνος σε αυτές τις ηλικίες έχει μεγάλη διαφορά... Δημοτικό θα πάνε του χρόνου... Μέχρι τότε θα μπορούσαν έστω στην αρχή της χρονίας να τα συνοδεύουν διακριτικά και σιγά σιγά να ελαττώνουν τη βοήθεια. 'Η να κάνουν το τρενάκι που είπε η miriki.

Άσε που πολλά κατουράνε απέξω και μετά πάει το επόμενο και κάθεται...

Είναι δυο ταυτόχρονα στην τάξη (πώς έγινε αυτο) ή είναι δυο λόγω ολοήμερου; (οπότε εναλλάσσεται η βάρδια; )

Αν ειναι δυο ταυτόχρονα αυτό σημαίνει είτε ότι υπάρχει τμήμα ένταξης (δηλ τουλάχιστον τρία παιδιά με δυσκολίες όπως ο αυτισμός, οπότε δεν μπορεί να μείνει μόνη της η μια με όλα) ή ότι υπάρχουν πάνω από 25 και ίσως και πάνω από 30 παιδιά, οπότε όχι για το ένα δεν μένει μία μόνη της.

Για το τρένο που λες, εμένα με έχουν κράξει τόσο πολύ οι μαμάδες που πέρσι ας πούμε που ήταν διαχειρίσιμα τα πράγματα, δεν το έκανα.

Είναι δυο ταυτόχρονα στην τάξη (πώς έγινε αυτο) ή είναι δυο λόγω ολοήμερου; (οπότε εναλλάσσεται η βάρδια; )

Αν ειναι δυο ταυτόχρονα αυτό σημαίνει είτε ότι υπάρχει τμήμα ένταξης (δηλ τουλάχιστον τρία παιδιά με δυσκολίες όπως ο αυτισμός, οπότε δεν μπορεί να μείνει μόνη της η μια με όλα) ή ότι υπάρχουν πάνω από 25 και ίσως και πάνω από 30 παιδιά, οπότε όχι για το ένα δεν μένει μία μόνη της.

Για το τρένο που λες, εμένα με έχουν κράξει τόσο πολύ οι μαμάδες που πέρσι ας πούμε που ήταν διαχειρίσιμα τα πράγματα, δεν το έκανα.

κι ομως ειναι δυο δασκαλες στο δικο μας τμημα και αλλες δυο στο αλλο τμημα σε πρωτη εικονα δεν διαπιστωσα κανενα παιδακι με αυτισμο η καποια νοητικη στερηση γι αυτο μου φενεται περιεργο τοσεςδασκαλες για δυο τμηματα νηπαγωγειου με μεγιστο αριθμο20

Εμένα και τώρα να με βάλεις σε τούρκικη δεν θα παω:oops: ... Τα παιδάκια σίγουρα τόσο μικρά είναι δύσκολο να συγκρατήσουν το παντελονάκι τους να μην ακουμπήσει κάτω να προσέξουν να μην το βρέξουν και να μην βρέξουν και τα παπούτσια! Ύστερα πρέπει να κρατάνε και το χαρτί τους. Άσε που είναι κ η τρύπα μεγάλη ( η πάντα έτσι μου φαινόταν εμένα, πως θα σφινώσει το πόδι μου μέσα :oops: ) Και ένα παιδάκι 4-5 χρονών θα μοιραστεί μια τουαλέτα με παιδάκι δημοτικού? Δηλαδή από 6 μέχρι 11 χρονών? Κ αν κάποιο 11χρονο το τρομάξει? Το κλείσει μέσα στην τουαλέτα? Δεν θέλω να τρομάξω καμια μανούλα απλά να ζητήσετε να παιδάκια για αρχή να μάθουν να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τουαλέτα κ ύστερα να πηγαίνουν οπωσδήποτε δυο δυο!

Διαφημίσεις

Κάποιες μορφές αυτισμού δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές. Μπορεί ένα παιδί να είναι επιθετικό. Μπορεί να φαίνεται και να συμπεριφέρεται κανονικά αλλά υπο κάποιες συνθήκες να αντιδρά επιθετικά. Αυτα απο προσωπική εμπειρία αν κάνω λάθος διορθώστε με.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

Η "τούρκικη" τουαλέτα είναι η πιο υγιεινή γιατί δεν υπάρχει ο φόβος το παιδάκι να "ακουμπήσει" κάπου κ να κολλήσει κάτι, και για αυτό τις έχουν στα σχολεία που είναι μικρά παιδιά. Με την λεκάνη αντίστοιχα ένα παιδάκι θα μπορούσε να πέσει μέσα ας πούμε.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

κι ομως ειναι δυο δασκαλες στο δικο μας τμημα και αλλες δυο στο αλλο τμημα σε πρωτη εικονα δεν διαπιστωσα κανενα παιδακι με αυτισμο η καποια νοητικη στερηση γι αυτο μου φενεται περιεργο τοσεςδασκαλες για δυο τμηματα νηπαγωγειου με μεγιστο αριθμο20

Είναι ολοήμερο το νηπιαγωγείο; Αν ναι συνηθίζεται τις πρώτες 2-3 ημέρες της σχολικής χρονιάς και οι 2 νηπιαγωγοί να είναι μαζί ώστε τα παιδιά να προσαρμοστούν πιο εύκολα και στη συνέχεια χωρίζονται στις βάρδιες τους (η μία μέχρι τις 12:15 και η άλλη από της 12:00 έως της 16:00) για αυτό και να σου φάνηκε ότι θα έχει και τις 2 συγχρόνως κάτι που δεν γίνεται να ισχύει. Τώρα αν είναι κλασσικό και έχουν 2 δασκάλες τη στιγμή που άλλη νηπιαγωγεία έχουν κενά τι να πω.....

Για τις τουαλέτες εκτός σχολείου και εγώ θα είχα θέμα να πηγαίνει το νήπιο και απορώ πως γίνεται να έχουν κοινές με το δημοτικό.

Καλημερα ναι ειναι ολοήμερο..... τις τουρκικες μετα απο σκέψη θεωρώ οτι ειναι οι κατάλληλες απο άποψη υγιεινής άλλωστε θυμαμάι και στο γυμνάσιο-λύκειο ειχαμε τέτοιες δεν είναι τυχαίο η επιλογή και η κατασκευη.

Για ποιο λόγο σε έκραξαν;:confused: Τι τους πείραξε ακριβώς;

Διαφημίσεις

Γιατί είναι καταπιεστικό να πηγαίνουν όλα την ίδια ώρα (βεβαια μια χαρά ρυθμίζεται το ρολογάκι τους και μια εβδομάδα μετά θέλουν όλα την ίδια ώρα) και γιατί το ένα βλέπει το άλλο (έτσι νόμιζαν βέβαια γιατί αυτό το προσέχω πα΄ρα πολύ). Τι να πω ό,τι και να κάνεις στο σχολείο κάποιος θα βρεθεί να σου την πει....

Γιατί είναι καταπιεστικό να πηγαίνουν όλα την ίδια ώρα (βεβαια μια χαρά ρυθμίζεται το ρολογάκι τους και μια εβδομάδα μετά θέλουν όλα την ίδια ώρα) και γιατί το ένα βλέπει το άλλο (έτσι νόμιζαν βέβαια γιατί αυτό το προσέχω πα΄ρα πολύ). Τι να πω ό,τι και να κάνεις στο σχολείο κάποιος θα βρεθεί να σου την πει....

Ε, και τι έγινε καλέ να βλέπει το ένα το άλλο; Στα νηπιαγωγεία έτσι κι αλλιώς δεν είναι οι τουαλέτες χωρίς πορτούλες; Απλά χωρίζουν αγόρια και κορίτσια και αυτό όχι και πάντα...:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...