Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβληματισμός:Να το στείλω βρεφικό?

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω ένα αγοράκι που σε ένα μήνα κλείνει τα δύο και πραγματικά προβληματίζομαι να το στείλω ή όχι στο βρεφικό ακόμα και τώρα που έχω κλείσει ραντεβού να μιλήσω με την υπεύθυνη σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή μου.

Να σας πω ότι όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη παραιτήθηκα απο την δουλειά μου για να μεγαλώσω το μωρό μιας και ο άντρας μου σαν ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει πολύ και ακανόνιστες ώρες και δεν έχω βοήθεια απο πουθενά αλλού.

Έχω ασχοληθεί πάαααρα πολύ μαζί του...Όλη μέρα ασχολούμουν μαζί του:ακούγαμε μουσική,του τραγούδαγα,τον έπαιζα,του έφτιαχνα διαδραστικά παιχνίδια,παίζαμε κουκλοθέατρο,κυνηγητό,κρυφτό,ποδήλατο,βλέπουμε (για μια ώρα με δύο την ημέρα) παιδικά ΜΟΝΟ για την ηλικία του εννοείται,του έφτιαχνα δαχτυλομπογιές κ ότι μπορείτε να φανταστείτε...

Επίσης καθημερινά πρωί και απόγευμα βγαίνουμε βόλτα για ψώνια και για παιχνίδι.Άλλωτε στις κούνιες,στον παιδότοπο και καμιά φορά παίζει με τα ξαδέρφια του όταν πηγαίνουμε στο χωριό αλλά επαφή με παιδάκια έχει καθημερινά.Όμως πλέον δεν θέλει να κάνει πράγματα μαζί μου,βαριέται εύκολα και προτιμάει να είναι έξω και να παίζει με άλλα παιδιά..Αυτό δημιουργεί ένταση στο μικρό μου όταν είμαστε σπίτι κ δεν με αφήνει να κάνω ούτε δουλειές ούτε τίποτα.Έχω και το πανεπιστήμιο που αρχίζω τον Οκτώβρη....Επίσης πρέπει να βρω δουλειά γιατί δεν πάει άλλο μόνο με μία τσέπη στο σπίτι.Όλα έχουν πέσει στον άντρα μου και πιέζεται κ αυτός ο καημένος.Δεν το λέει αλλά τον καταλαβαίνω.Προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο για μας αφού σκεφτείτε ότι δουλεύει και τα λεφτά τα δίνει σε μένα για το σπίτι,εμένα και το παιδί και αυτός δεν κρατάει τίποτα.

Τέλος πάντων απο τις αντιδράσεις του παιδιού βλέπω πόσο ανάγκη έχει να είναι με παιδιά...Είναι υπερδραστήριος και έχει πολύ ενέργεια μέσα του την οποία δυστυχώς πλέον δεν μπορεί να την εκτονώσει όπως πριν με τις δραστηριότητες που κάνουμε.Έχει ακόμα αποθέματα και γίνεται νευρικός όταν είμαστε σπίτι.

Εσείς τί νομίζετε?Θα είμαι ανεύθυνη αν το στείλω παιδικό για λίγες ώρες στην αρχή μέχρι να δω τις αντιδράσεις του?Εκτός αν βρω δουλειά βέβαια...Άλλοι μου λένε ότι είναι μικρός για να πάει σχολείο και ότι δεν υπάρχει λόγος να το στείλω αφού δεν δουλεύω (ακόμα) άλλοι μου λένε ότι αναπτύσσεται γρηγορότερα στις συναναστροφές του με συνομήλικα...Να προσθέσω ότι ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό προσπαθούσε να επαναλάβει ότι του έλεγα τώρα κάνει νάζια όταν του λέω να πει κάτι...Λέει κουβέντες αλλά όχι ολόκληρες λέξεις μόνο μπαμπά,θεία,θείε,μαμ,παπού,γιαγιά,νάνι,μπιμπι(πιπίλα),μπέμπη,Μπάμπη κ κάποιες άλλες δισύλλαβες αλλά καμία σχέση με όσα θα μπορούσε να λέει με τα σύμφωνα που ξέρει.Με τέσσερις μέρες στο χωριό με τα τρία ξαδερφάκια του που είναι λίγο μεγαλύτερα είπε κ άλλα πράγματα κατευθείαν αλλά με μένα πλέον δεν αντιδρά στην επανάλληψη...

Με βαρέθηκε μάλλον :) Τί λέτε ποιές οι απόψεις σας???Να τον στείλω ή όχι?Κ αν όχι πότε πρέπει να πάει?

HELP!!! (συγνώμη για το κατεβατό...)

Διαφημίσεις

κοιτα δεν ειναι σχολειο για να παει σε συγκεκριμενη ηλικια.....δεν το θεωρω κακο να το δοκιμασεις ουτε σε κανει ανευθυνο γονιο σε καμια περιπτωση...αφου βλεπεις οτι το παιδι θελει να βρισκεται με παιδακια που ειναι και το φυσιολογικο και υγειες για παιδακια στην ηλικια του, θα ηταν πιο ανευθυθνο και εγωιστικο να το κρατας σπιτι ...εγω θα σου ελεγα να το δοκιμασεις να δεις αν του αρεσει γιατι υπαρχει περιπτωση να μην θελει τελικα,και το βλεπεις στη πορεια...φροντισε εκει που θα παει να ειναι ασφαλες και ευχαριστο μερος και ολα θα πανε καλα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

κανίνα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...Κ εγώ αυτό σκεφτόμουν όπως είπα και στο μήνυμα να το πάω για αρχή για λίγες ώρες και να δω τις αντιδράσεις του.Πάντως σήμερα που πήγαμε σε έναν παιδικό (δεν μπορώ να τον γράψω όμως εκεί λόγω ηλικίας) δεν ήθελε να φύγει...κάτσαμε κάνα δίωρο τελικά και όταν είπα πρέπει να φύγουμε τώρα για να ψωνίσουμε μου έλεγε bye (είναι και αγγλομαθείς χεχε) και το εννοούσε...Έκανα ότι φεύγω,βγήκα απο την πόρτα και περίμενα να δω τί θα κάνει και αυτός απλά πήγε πίσω με τα παιδάκια και τα παιχνίδια να παίξει.Δεν με έβλεπε εκεί που καθόμουν και πραγματικά μου έκανε εντύπωση η αντιμετώπισή του.

αγγελινα_2 λες να το πάω για 4 ωρίτσες κ βλεπουμε;κ αν πιασω δουλειά θα έχει θέμα με το παραπανω;;;

Ιώσεις δεν μου πολυκολλαει κ τον έχω στον παιδότοπο απο 7 μηνών σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα πηγαίναμε για 3-4 ώρες.Γενικα δεν έχει κολλήσει μόνο δυο φορές με λίγο βήχα κ λίγο πυρετό μέχρι 39 κ έπεσε κατευθείαν με αντιπυρετικό.Λετε να έχει μεγάλο θέμα με τις ιώσεις;;;

Διαφημίσεις

αγγελινα_2 λες να το πάω για 4 ωρίτσες κ βλεπουμε;κ αν πιασω δουλειά θα έχει θέμα με το παραπανω;;;

Ιώσεις δεν μου πολυκολλαει κ τον έχω στον παιδότοπο απο 7 μηνών σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα πηγαίναμε για 3-4 ώρες.Γενικα δεν έχει κολλήσει μόνο δυο φορές με λίγο βήχα κ λίγο πυρετό μέχρι 39 κ έπεσε κατευθείαν με αντιπυρετικό.Λετε να έχει μεγάλο θέμα με τις ιώσεις;;;

Άμα συνηθίσει, ούτε που θα καταλάβει τις παραπάνω ώρες. Κι άμα είναι και λίγο "ψημένο" στα μικρόβια κι αντέχει, η καλύτερή σας! :D

Άμα συνηθίσει, ούτε που θα καταλάβει τις παραπάνω ώρες. Κι άμα είναι και λίγο "ψημένο" στα μικρόβια κι αντέχει, η καλύτερή σας! :D

Μακάρι να είναι έτσι γιατι δεν ξέρω αν θα τα βγαλω πέρα τώρα που θα φυγει ο αντρούλης μου για δουλειά να ειμαι μόνη μου κ να έχω το διαβασμα,τη δουλεια,το σπίτι κ το μωράκι μου αρρωστουλι ... Καταλαβαίνετε... :|

Εγω παντως τον δικο μου που ειναι 2 προτιμησα να τον κρατησω σπιτι αλλο ενα χρονο.Για μενα 2 ετων ειναι μικρο το παιδι για να παει σχολειο εφοσον εγω δεν εργαζομαι.Δεν πειθομαι οτι θα του κανει τοσο καλο ωστε να ρισκαρω να τον εχω καθε λιγο αρρωστο.Ο μεγαλος μου τρισημισι ετων ξεκινησε φετος προνηπιο πρωτη φορα.Αυτος οντως ηταν σε ηλικια που του χρειαζοταν να βρεθει εκτος σπιτιου με αλλα παιδακια και προσαρμοστηκε τελεια...του αρεσε απο την πρωτη μερα.ο μικρος ακομα δε ειναι τοσο ανεξαρτητος ωστε να τον αφηνω καπου μονο του σε αγνωστο περιβαλλον.Αποψη μου παντα και με βαση τα δικα μου παιδια και τη δικη μου καθημερινοτητα.Παντως αν αποφασισεις να τον στειλεις εννοειται δε θα εισαι ανευθυνη...ελεος...βρεφικο θα τον στειλεις οχι στα φαναρια για μεροκαματα...χαχαχα.Οποτε αποφασισε με βαση του τι θεωρεις εσυ σωστο και μην εχεις ενοχες χωρις λογο.

Εγω παντως τον δικο μου που ειναι 2 προτιμησα να τον κρατησω σπιτι αλλο ενα χρονο.Για μενα 2 ετων ειναι μικρο το παιδι για να παει σχολειο εφοσον εγω δεν εργαζομαι.Δεν πειθομαι οτι θα του κανει τοσο καλο ωστε να ρισκαρω να τον εχω καθε λιγο αρρωστο.Ο μεγαλος μου τρισημισι ετων ξεκινησε φετος προνηπιο πρωτη φορα.Αυτος οντως ηταν σε ηλικια που του χρειαζοταν να βρεθει εκτος σπιτιου με αλλα παιδακια και προσαρμοστηκε τελεια...του αρεσε απο την πρωτη μερα.ο μικρος ακομα δε ειναι τοσο ανεξαρτητος ωστε να τον αφηνω καπου μονο του σε αγνωστο περιβαλλον.Αποψη μου παντα και με βαση τα δικα μου παιδια και τη δικη μου καθημερινοτητα.Παντως αν αποφασισεις να τον στειλεις εννοειται δε θα εισαι ανευθυνη...ελεος...βρεφικο θα τον στειλεις οχι στα φαναρια για μεροκαματα...χαχαχα.Οποτε αποφασισε με βαση του τι θεωρεις εσυ σωστο και μην εχεις ενοχες χωρις λογο.

Χαχα μου άρεσε αυτό με τα φανάρια!

Κ εγώ νόμιζα ότι είναι μικρό αλλά απο ότι τον βλέπω είναι πολύ ανεξάρτητος και το ίδιο μου είπαν και στον παιδικό.Πραγματικά με έχει γραμμένη όταν είναι με παιδιά.Και νομίζω ότι θα βελτιωθεί και με την ομιλία πολύ.Δεν ξέρω...

Αυτό για την ομιλία πώς το βλέπετε?Δεν βελτιώνονται στον παιδικό ?

Εξαρτάται από το παιδί...

Αφού ο δικός σου το πήρε τόσο καλά, καλά κάνεις και τον στέλνεις. Εάν ο παιδικός ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τα παιδιά, τότε θα δείς και βελτίωση στην ομιλία του και απαλλαγή από πάνες ή πιπίλες!

Εμένα ο δικός μου, που είναι σχεδόν ίσα με τον δικό σου, είναι ακόμη κολλημένος πάνω μου και κλαίει όταν πάω να τον αφήσω οπουδήποτε. Θεωρώ ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος να "φύγει" από κοντά μου, οπότε και επέλεξα να μη τον στείλω!

Διαφημίσεις

Εγω τους εστειλα και τους δυο οταν εκκλεισαν τα 2. Ουσιαστικα για να συνηθισουν στο ακουσμα των γαλλικων και να συνηθισουν εξω απο το σπιτι. Νομιζω οτι αλλο η επαφη με τα παιδακια και αλλο το να μπει σε προγραμμα.

Ξεκινησαμε με 3 φορες την εβδομαδα απο 4 ωρες. Οταν ξεκινησα να δουλευω (Μαιο) εμενε ολη μερα τις μερες που ειχαμε κανονισει και στην αρχη.

MINI όντως το πήρε πολύ καλά τόσο που κι εγώ ξαφνιάστηκα...Κ σήμερα μόλις είδε το παιδάκι μιας γνωστής μου στον δρόμο πήγε κ έκατσε δίπλα του να ασχοληθούν με το παιχνίδι του...

Θα περιμένω να δω σήμερα το απόγευμα στο ραντεβού με την ιδιοκτήτρια του βρεφικού τί θα μου πει και πώς θα αντιδράσει το μικρό στο περιβάλλον...

Να κάνω μια ερώτηση;Αν δεν πάμε κάποιες μέρες τα μικρά στο σταθμό πληρώνουμε όλο το μήνα ή αφαιρούνται αυτές οι μέρες?

Κι εγώ νομίζω να το στείλεις (τα δικά μου τα έστειλα από 13 και 16 μηνών). Η επαφή με τα άλλα παιδάκια είναι μεγάλο πράγμα. Μαθαίνουν από μικρά να συνανστρέφονται παιδάκια, μαθαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού: εσύ μπορεί να το αφήνεις να κάνει ό,τι θέλει, μαμά του είσαι, το αγαπάς και μπορεί να υποχωρείς και εκεί που δεν πρέπει (για τον εαυτό μου μιλάω) αλλά στον παιδικό θα μάθει το βασικό κανόνα της ζωής, κάνουμε ότι θέλουμε αρκεί να μην ενοχλούμε τους άλλους, είναι μεγάλο μάθημα αυτό.

Το πιο βασικό: μην έχεις τύψεις παιδί μου, άσε τους άλλους να λένε, εσύ νοιώθεις ότι είναι καλό, κάντο :)

MINI όντως το πήρε πολύ καλά τόσο που κι εγώ ξαφνιάστηκα...Κ σήμερα μόλις είδε το παιδάκι μιας γνωστής μου στον δρόμο πήγε κ έκατσε δίπλα του να ασχοληθούν με το παιχνίδι του...

Θα περιμένω να δω σήμερα το απόγευμα στο ραντεβού με την ιδιοκτήτρια του βρεφικού τί θα μου πει και πώς θα αντιδράσει το μικρό στο περιβάλλον...

Να κάνω μια ερώτηση;Αν δεν πάμε κάποιες μέρες τα μικρά στο σταθμό πληρώνουμε όλο το μήνα ή αφαιρούνται αυτές οι μέρες?

Πολύ καλό που το πήρε έτσι... Εμείς πάμε τη μεγάλη μου κόρη παιδικό και ο μικρός μου δεν έχει καμία περιέργεια να δεί τι κάνει η αδερφή του στη τάξη για να κάτσει... κάνει μεταβολή να φύγουμε. Δεν είναι έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί ακόμη.

Για τα δίδακτρα σ'εμάς η ιδιοκτήτρια μας είπε ότι πληρώνουμε κανονικά το μήνα, ανεξαρτήτως αν θα λείψουν τα παιδάκια λόγω ιώσεων, διακοπών. Δεν αφαιρείται τίποτα!

Eγώ προσωπικά , αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα τον έστελνα κυρίως γιατί, όταν ρώτησα παιδίατρο για το ποιά είναι κατάλληλη ηλικία για να πάει παιδικό, μου απάντησε μετά τα 3. Επίσης πιστεύω ότι τον περιμένουν πολλά χρόνια σχολείου, πολλά ξυπνήματα και συναναστροφές με συνομηλίκους στο μέλλον , δεν είναι καμιά βιάση να τα ξεκινήσει από τώρα. Τώρα , αν θες να βρεις δουλειά, να ξεκινήσεις πανεπιστήμιο κλπ δεν χάθηκε ο κόσμος να το στείλεις παιδικό, τόσα παιδιά πάνε από αυτή την ηλικία.

Διαφημίσεις

Eγώ προσωπικά , αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα τον έστελνα κυρίως γιατί, όταν ρώτησα παιδίατρο για το ποιά είναι κατάλληλη ηλικία για να πάει παιδικό, μου απάντησε μετά τα 3. Επίσης πιστεύω ότι τον περιμένουν πολλά χρόνια σχολείου, πολλά ξυπνήματα και συναναστροφές με συνομηλίκους στο μέλλον , δεν είναι καμιά βιάση να τα ξεκινήσει από τώρα. Τώρα , αν θες να βρεις δουλειά, να ξεκινήσεις πανεπιστήμιο κλπ δεν χάθηκε ο κόσμος να το στείλεις παιδικό, τόσα παιδιά πάνε από αυτή την ηλικία.

H παιδίατρος που τον παρακολουθεί μου είπε ότι θα ήταν καλό να πάει στον συγκεκριμένο βρεφικό για να απασχολείται κ με άλλα παιδιά...Δεν τον ξυπνάω για να πάει ξυπνάει μόνος του έτσι κ αλλιώς απο τις 7.30 οπότε δεν αλλάζει κάτι στο πρόγραμμά του.Αν το ίδιο το παιδί ζητάει παιδιά δεν είναι μια λύση?Για λίγες ώρες τον έστειλα πήγε δεύτερη μέρα σήμερα για 3 ώρες...

Πάντως ακόμα δεν λέω τίποτα αλλά φαίνεται αλλαγή στην συμπεριφορά του στο σπίτι.Είναι ποιό ήρεμος και παίζει ποιό πολύ με τα παιχνίδια του απο πριν.Κ δεν έχουμε γκρίνιες το κυριότερο...Τώρα θα το αφήσω ένα διάστημα να προσαρμοστούμε κ οι δύο και βλέπουμε.

Τί λέτε κ εσείς?Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την προσαρμογή του?

Εγώ την απόφαση για παιδικό την πήρα για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από την θεματοθέτρια : Ο μικρός μου (23 μηνών σήμερα) είχε αρχίσει να φοβάται και να αποφεύγει τα παιδάκια, όλο το καλοκαίρι κολλούσε πάνω μου και έκλαιγε, όταν έβλεπε συνομίληκα παιδάκια. Ούτε λόγος να τα πλησιάσει ή να παίξει μαζί τους!

Το απέδωσα εν μέρει στο γεγονός ότι είμαι έγκυος στην αδερφούλα του και εν μέρει στο ότι όλο το καλοκαίρι είχαν αδειάσει οι παιδικές χαρές της γειτονιάς μας από παιδάκια και είχε σταματήσει για διακοπές το εβδομαδιαίο μας playgroup οπότε συναναστρεφόταν κυρίως ενήλικες.

Αποφασίσαμε έτσι να τον "ρίξουμε στα βαθιά" χάριν της κοινωνικοποίησής του, αλλά είναι προφανές ότι είχα τρελλή αγωνία γιατί ήμουν βέβαιη ότι θα αντιδρούσε πολύ άσχημα! Παραδόξως με διέψευσε 1000%!!!! Από την πρώτη μέρα έμεινε μόνος του χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα την ίδια μέρα το απόγευμα όταν τον ρωτούσες πώς πέρασε, έλεγε "ωαία χωλείο" (μετάφραση : "ωραία σχολείο")!!!!!

Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε κι εμένα η απόφαση, έχω και την αγωνία ότι θα γεννηθεί το μωρό τα Χριστούγεννα εν μέσω ιώσεων, αλλά ο παιδίατρος με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι το μωρό θα φέρει τα αντισώματα της μαμάς και θα είναι αρκετά προστατευμένο, αλλά και ότι έτσι κι αλλιώς δεν είναι δυνατόν να κλειστεί στο σπίτι ένα παιδί 2 ετών χωρίς να συναναστρέφεται άλλα παιδάκια!

Να σημειώσω βέβαια ότι το πρόγραμμα που έχω επιλέξει μου δίνει τη δυνατότητα να μην τον πηγαίνω κάθε μέρα και προς το παρόν τον πάμε 2 φορές την εβδομάδα, ο κυριότερος όμως λόγος που το διάλεξα έτσι ήταν για να μην σταματήσω ενδιάμεσα την νταντά μας, γιατί θέλω να την κατοχυρώσω για το δεύτερο. Πιστεύω ότι ο μεγάλος και κάθε μέρα να πήγαινε θα ήταν μια χαρά!

Το παιδί της θεματόθέτριας φαίνεται προσαρμόσιμο και πανέτοιμο για παιδικό! Γιατί όχι λοιπόν? Καλή σχολική χρονιά!