Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός γενική συζήτηση

miriki

Recommended Posts

Δεν ειναι το θεμα μηπως δουν στηθος, στο κατω κατω δε φαινεται το στηθος οταν καποια μαμα θηλαζει...ειναι αυτη η αμηχανια που αισθανονται και την οποια "δεν ελεγχουν", οπως δεν μπορουμε να ελεγξουμε κανενα συναισθημα.

Εντελως ασχετο το παραδειγμα με τα κοριτσακια στην παραλια, οσο καινα μη μας αρεσει αυτα θα τα θαυμασουν;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 222
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Iouliana ας το ληξουμε εδω το θεμα ειπες ,ειπα ,θα μπορουσα να εχω πει ή να μην εχω πει....

Αthinap στη δικη μου παρεα και κοινωνικο περιγυρο ,οποιος αισθανθει αβολα , πολυ διακριτικα σηκωνεται και παει τουλεττα ,λιγο πιο κει να καπνισει ,βρισκει ,τελος παντων μια προφαση για να μην αναγκαστω να τρεξω να κρυφτω επειδη το παιδι μου εχει την αναγκη να θηλασει..

Εσυ το χειριστηκες πολυ σωστα απο την πλευρα σου .

Εκεινους δεν καταλαβαινω.

Vivien9 ,αγαπημενη μου, πες τους οτι τα αποτελεσματα της ουρησης ειναι σιχαμερα , βρωμικα ....

Τι συγκρινουν;

Κατι που ενας ανθρωπος μαθαινει απο τα τρια του χρονια να κανει στην τουαλεττα , με το ταϊσμα ενος μωρου;;

Τι πιο τρυφερο και αγνο απο αυτο;

Ποια ειναι η αηδια που προκαλει;

Μυριζει ; λερωνει; ενοχλει;

Πολυ σεμνοτυφια επεσε.....

Μηπως σοκαρονται και οταν δουν δυο σκυλια στο δρομο να ζευγαρωνουν;

Μηπως να φοραμε βρακακια στα μωρα στις βαφτισεις για να μη φαινονται τα γεννητικα τους οργανα;;;

Ειμαι σιγουρη οτι δεν το αφησες να περασει ετσι....

Οταν δουν κανενα ημιγυμνο κοριτσι στο δρομο,τους τρεχουν τα σαλια, δεν αισθανονται αβολα....

Ή οταν βλεπουν τα topless μπικινακια στην παραλια....

Προσωπικά συμφωνώ με την οπτική σου Χαρούλα.

Από την άλλη, αισθανόμαστε σύμφωνα με τα βιώματά μας, τις παραστάσεις μας, τις εμπειρίες μας.

Και πολλές θηλάζουσες μαμάδες δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται άνετα να θηλάσουν, ακόμα και μπροστά στους δικούς τους ανθρώπους (τον μπαμπά τους, την πεθερά τους, τον αδερφό τους κλπ.) !!!

Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπεται να είναι άνδρας συνοδός στα δωμάτια των μαιευτηρίων;

Εγώ θηλάζω δημόσια και με φίλους. Ήταν μονόδρομος με το 2ο και 3ο παιδί. Το κάνω πολύ διακριτικά (χάρη στον μάρσιππο και ένα μαντηλάκι που ρίχνω από πάνω) και, απ΄όσο ξέρω, δεν το έχει αντιληφθεί κάποιος μέχρι στιγμής.....

Aimee δεν ξερω τι αλλα κατι μαλλον σε πειραξε πολυ στα λεγομενα μου με αποτελεσμα να τα εχεις βαλει μαζι μου;)

Γρηγορα , γρηγορα, επειδη παμε για μπανακι, θα απαντησω

1) Αν αυτο που σε πειραζει ειναι το επαγγελμα μου και δυσκολευεσαι να το αποδεχτεις,, μην το αποδεχτεις...φαντασου οτι ειμαιμια μαμα που δουλευει στο ταμειο ενος σουπερμαρκετ ..οκ τωρα? Οποτε μπορεις να αποφευγεις τις ειρωνειες σχετικα με το τι γνωριζουν οι επιστημονες ερευνητες, τι κανουν κλπ κλπ ...παρολα αυτα αν επιμενεις και εχεις μεγαλη περιεργεια μπορω να σου σκαναρω ενα βιογραφικο με φωτοτυπιες πτυχιων και βεβαιωσεων προυπηρεσιαςΑν παλι εχεις υποψιες για κατι αλλο λυπαμαι αλλα δεν μπορω ουτε και με ενδιαφερει να σε πεισω...;)

2) Τα επιστημονικα αρθρα στον τομεα των θετικων επιστημων, δεν περιεχουν τις ιδεες και τις αποψεις του συγγραφεα αλλα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αποτελεσματα, μετρησιμα οπου η προσωπικη αποψη του συγγραφεα περισσευει. Πχ εγω συνεθεσα μια σειρα απο ουσιες, τις χαρακτηρισα με διαφορες μεθοδους χαρακτηρισμου και γραφω τα αποτελεσματα. Απλα τα πραγματα, δεν καθομαι να πων τη γνωμη μου αν μου αρεσουν οι ουσιες που εφτιαξα, το μονο που μπορω να αναφερω ειναι οτι εχουν πολλες μελλοντικες εφαρμογες κλπ Οσον αφορα σε ιατρικα αρθρα αυτα πολυ συχνα στηριζονται σε στατιστικα στοιχεια, οποτε καθε συγγραφεας παραθετει τα στοιχεια των ερευνων του, παλι δεν εχει και "πολλα περιθωρια να αυτοσχεδιασει και να λεει τη γνωμη του...

3) Σχετικα με το θεμα της λευχαιμιας των παιδιων, οχι δεν εχω καποιο αρθρο να σου παραθεσω, φανταζομαι με το γκουγκλαρισμα μπορουμε ολοι να τα βρουμε...εχω δυστυχως μια προσωπικη εμπειρια απο τη μια μου κορη και οσα εγραψα ειναι αυτα που ειχα συζητησει καποια στιγμη με γιατρο του ογκολογικου...οχι, τοτε ουτε που τη ρωτησα απο που ειναι τα στοιχεια και οι πηγες της...κρατησα τα λογια της.Πολυ ευκολα βεβαια ειδα πως ειναι αληθινα διοτι στο νοσοκομειο η πλειονοτητα των παιδιων ηταν απο επαρχια,αν σκεφτεις λοιπον οτι ο μισος πληθυσμος της ελλαδας μενεις στην αθην ακαι ο αλλος μισος στην επαρχια, στατιστικα θα επρεπε μονο τα μισα παιδια στο ογκολογικο να ηταν απο επαρχια. Τελος παντων δεν εχουν και πολλη σημασια ολα αυτα, μακαρι οπως ξαναπα ο θηλασμος να βοηθουσε στα παντα....

Συζητηση κανουμε κοριτσια, ας μη φανατιζομαστε τοσο πολυ;)

Χαρούλα θα σε σοκάρουν οι απαντήσεις που πήρα εγώ σε συζήτηση νέων ανθρώπων (35αρηδων) μορφωμένων και κατά άλλα συνεννοήσιμων. Το πιο απλό ήταν ότι νιώθουν άβολα με το θέαμα (άντρες και γυναίκες). Άκουσα όμως και ότι είναι αηδιαστικό να βγάζει η άλλη το βυ$ί έξω για να θηλάσει..και όταν τόλμησα να υποστηρίξω ότι είναι κάτι το φυσιολογικό, απλώς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το θέαμα, κάποιος μου απάντησε ότι και η ούρηση είναι φυσιολογική λειτουργία αλλά δεν κατουράμε δημόσια! Είχα μείνει άναυδη!

Ναι και εγω εχω ακούσει παρόμοια αλλα μαλιςτα ας μην κρυβομαςτε πιστεύω μερικοί σκέφτονται και με πονηρό τροπο (τους εχω δει όπως κοιτάνε άλλες που θηλαζουν )

Εγω εχω θηλασει δημόσια σε καφέ και εστιατόρια αλλα ειχα ειδικό κάλυμμα απο πανω

Οταν ημουν σε φιλικά σπίτια πήγα απλα στο άλλο δωμάτιο

Και αυτο στην αγγλια σκέψου :roll:

Ποτε μα ποτε δεν θα το δει ο άλλος σαν κατι φυσιολογικό και δεν μιλάω μονο για άντρες :-(

Ο θηλασμός είναι ο φυσικός τρόπος για να επιβιώσει το βρέφος. Ο καθένας μπορεί να νιώθει όπως θέλει γι αυτό, όπως για χιλιάδες άλλα θέματα. Η νέα μαμά έχει αρκετά να αντιμετωπίσει και το μόνο που της λείπει είναι να επιβαρύνεται κ από το πως νιώθει ο κάθε παράξενος στην θέα του θηλασμού.

Εγώ ποτέ δεν το σκέφτηκα να κρυφτώ, γιατί το θεωρώ όχι δικό μ πρόβλημα. Θήλαζα παντού με φίλους ή χωρίς. Οι φίλοι μου δεν έδειξαν ποτέ ενόχληση, άλλωστε κ οι ίδιοι τώρα που γέννησαν το ίδιο κάνουν. Και να έδειχναν όμως δεν θα άλλαζε κάτι για μένα.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Δεν ειναι το θεμα μηπως δουν στηθος, στο κατω κατω δε φαινεται το στηθος οταν καποια μαμα θηλαζει...ειναι αυτη η αμηχανια που αισθανονται και την οποια "δεν ελεγχουν", οπως δεν μπορουμε να ελεγξουμε κανενα συναισθημα.

Εντελως ασχετο το παραδειγμα με τα κοριτσακια στην παραλια, οσο καινα μη μας αρεσει αυτα θα τα θαυμασουν;)

Το παραδειγμα με το topless στην παραλια θεωρω οτι ειναι παρα πολυ σχετικο , αφου προκαλει αμηχανια ο θηλασμος σαν ιδεα, τοτε ενα γυμνο στηθος(για να μαυρισει) τί προκαλει;Απλα προκαλει.Και προσωπικα για εμενα ειναι πολυ προστυχο θεαμα.

Γιατι ειναι στην παραλια.Οχι γιατι κοιταει η παρεα μου.Ουτε με σοκαρει το γυμνο.Απλα η παραλια δεν ειναι το μερος για τοπλες,υπαρχουν ειδικες παραλιες γι αυτο.Για θηλασμο παλι, δεν υπαρχουν ειδικες παραλιες.

Εκει θελω να εστιασω.Στο οτι τα φυσιολογικα προκαλουν αμηχανια και τα επιτηδες προκλητικα ,θαυμασμο!

χαρουλα το θετεις σωστα αλλα εγω και παλι δικαιολογω την αμηχανία καποιων (οντως καποιοι μπορει να λενε σχολια του τυπου :πω πω τα πεταξε εξω κτλ,,,αυτό εννοεις αν καταλαβα καλα),,,γιατι αν ενας αντρας κοιταει μια γυμνοστηθη στην παραλια είναι απλα ένας αντρας ,,,,ενώ αν κοιταξει μια γυναικα που θηλαζει είναι ένα λιγουρης-ανωμαλος που κοιταει τη μαμα οποτε αποφευγει,,,καπως ετσι ....

και κορίτσια βοηθηστε λιγο, πως το κανατε ετσι γρηγορα, εχετε από εκεινους τους πανινους τους μαρσιπους (δε θυμαμαι πως τους λενε) ??φορατε πιο <ειδικα> ρουχα?

χαρουλα το θετεις σωστα αλλα εγω και παλι δικαιολογω την αμηχανία καποιων (οντως καποιοι μπορει να λενε σχολια του τυπου :πω πω τα πεταξε εξω κτλ,,,αυτό εννοεις αν καταλαβα καλα),,,γιατι αν ενας αντρας κοιταει μια γυμνοστηθη στην παραλια είναι απλα ένας αντρας ,,,,ενώ αν κοιταξει μια γυναικα που θηλαζει είναι ένα λιγουρης-ανωμαλος που κοιταει τη μαμα οποτε αποφευγει,,,καπως ετσι ....

Εννοω οτι στο τοπλες λενε:ουαου και στο θηλασμο:καλα τι κανει αυτη;δε ντρεπεται;

Σε ποιο απ τα δυο πρεπει να ντρεπεται αραγε......;

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά..

θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα όσα έχει γράψει η aimee σε γενικές γραμμές και σε κάποια που νομίζω έγραψε η AthinaP. Σύντομα:νομίζω πως δεν θα ξανανακαλύψουμε εμείς εδώ ότι το μητρικό γάλα είναι το καταλληλότερο και το καλύτερο για τον άνθρωπο κι όχι μόνο για τα πολύ εξειδικευμένα που έχουν αναφερθεί. Απο κει και πέρα όντως ο άνθρωπος δε χρειάζεται το γάλα για πάντα, δεν είναι απαραίτητη ούτε καν απο τις καλύτερες τροφές που υπάρχουν, εξού κι είναι "προγραμματισμένος" να αποθηλάσει μέχρι κάποια ηλικία. Στην φύση δηλ. δεν θα έβλεπες ένα 10χρονο να θηλάζει, οκ? Αυτό ως προς το μέχρι πότε είναι φυσιολογικό να θηλάζει κανείς... Και σε όσες φαίνεται περίεργο σκεφτείτε ότι ένα παιδί 2 ετών που θηλάζει ρε κορίτσια δεν είναι το νεογέννητο που κρέμεται όλη μέρα απο το στήθος της μαμάς..πόσους θηλασμούς να κάνει την ημέρα? Συνήθως έναν άντε δυο.

Τώρα για τον δημόσιο θηλασμό έχουν φραφτεί τόσα πολλά παντού. Εγώ πιστεύω πως δεν θα έπρεπε καν αν το συζητάμε, το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό και νομίζω πως καθεμιά πρέπει να πράξει όπως αισθάνεται καλύτερα. Προσωπικά στην αρχή που δεν ήμουν τόσο εξοικειωμένη και το μικρό μου θήλαζε ασταμάτητα το έβρισκα πολύ δύσκολο να θηλάζω δημόσια και προτιμούσα να αποφύγω να βγω απο το σπίτι...όσο μεγάλωνε όμως και γινόταν πιο εύκολος ο θηλασμός το τόλμησα, αρχικά στο αμάξι, μετά κάπου απόμερα κλπ και τώρα θηλάζω όπου νιώθω άνετα. Έχω θηλάσει σε ταβέρνες, σε πάρκα, σε καφέ, σε νοσοκομεία, σε ιατρεία, σε σπίτια φίλων, εμπορικά κέντρα κλπ. Προσαθώ πάντα να είμαι διακριτική αλλά δεν κάθομαι να σκεπαστώ και με κουβέρτα..συνήθως φροντίζω να φοράω φαρδιές μπλούζες και να έχω ένα φουλάρι που με βοηθά να καλυφθώ. Ευτυχώς δεν μου έτυχε να με κοιτάξει κάποιος περίεργα ή να αισθανθώ άσχημα. Τώρα στην παρέα μου όλες οι μαμάδες θήλασαν τα παιδάκια τους κι είχε τύχει να θηλάσουν μπροστά μου και στον καλό μου και γενικώς κανείς δεν θορυβείτε με αυτό, ούτε αυτοί που δεν είναι ακόμη γονείς. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά είμαστε όλοι οκ. Μου έχει τύχει σε ευρύτερες παρέες να θέλω να θηλάσω κι έχω απομακρυνθεί, όλοι ξέρανε ότι πήγα να θηλάσω αλλά δεν το έκανα μπροστά τους γιατί ένιωθα άβολα. Μπορώ να κατανοήσω κάποιον που νιώθει αμηχανία, δεν το κάνει επίτηδες προφανώς το να νιώθει έτσι, είναι κάτι αυθόρμητο, και πραγματικά θα το σεβόμουν. Θα ήταν ωραίο όμως κι αυτοί οι άνθρωποι να είναι ανοιχτόμυαλοι και διατεθιμένοι να κατανοήσουν μια θηλάζουσα μανούλα και έτσι σιγά σιγά να συνηθίσουν κι αυτοί στην ιδέα και το θέαμα. Εμένα με εκνευρίζουν όσοι μιλάνε απαξιωτικά ή άσχημα και μου έχει τύχει να συνοδεύω φίλη πριν χρόνια που θήλαζε το μικράκι της πολύ διακριτικά και κάποιος να της πει κάτι άσχημο. Η φίλη του απάντησε βέβαια, αλλά πραγματικά μου είχε κάνει πολύ άσχημη εντύπωση εκείνος ο κύριος και μιλάμε πως εγώ δεν είχα ιδέα τότε απο θηλασμούς κλπ

Ιουλιάννα όπως είπα εγώ έχω συνήθως ένα φουλαράκι και καλύπτομαι αν νιώθω ότι χρειάζεται, φοράω φαρδιές μπλούζες και ψιλομπαίνει το μωρό απο κάτω, σουτιέν θηλασμού που ανοίγει εύκολα, τον χειμώνα μπορείς να φοράς μια ζακετούλα και να καλύπτει το κεφαλάκι κλπ. Έω και σλινγκ που λες και μάι τάι. Θα το βρεις, θα δεις.

Διαφημίσεις

και κορίτσια βοηθηστε λιγο, πως το κανατε ετσι γρηγορα, εχετε από εκεινους τους πανινους τους μαρσιπους (δε θυμαμαι πως τους λενε) ??φορατε πιο <ειδικα> ρουχα?

Αυτή είναι μια εκδοχή πολύ συγκεκριμένη (κοιτάω την μαμά ο ανώμαλος) που πιθανώς να εκφράζει κάποιους. Άλλοι πάλι το βλέπουν ως κάτι υπέροχο. Αντίστοιχα κ στην θάλασσα ή κάπου έξω μπορεί να σκεφτεί κάποιος είμαι λιγούρης ανώμαλος γιατί κοιτάω τον πισινό της άλλης δίπλα στην γυναίκα μου. Είναι αυτός λόγος να μην κυκλοφορεί η κοπέλα με τα ωραία οπίσθια; Αν κάτσουμε δηλαδή να σκεφτούμε όλα όσα μπορεί να αισθάνεται κ να σκέφτεται καθένας τότε δεν θα θηλάσουμε ποτέ δημόσια και θα μείνουμε μέσα ή θα τρέχουμε πέρα δώθε κ στο τέλος θα πούμε αει σιχτίρ κ ο θηλασμός...

Επίσης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι μαμάδες που θηλάζουν καλύπτονται με κάτι. Οπότε γιατί να νιώθει κάποιος αμήχανα;

Αλλά κ πάλι όπως είπα κ πριν τι έχει μεγαλύτερη σημασία, το ότι ένα μωρό πεινάει ή ότι κάποιος νιώθει άβολα στο θέαμα ενός μωρού που τρώει; Για μένα η απάντηση είναι σαφής. Η αμηχανία ενός γνωστού ή ξένου ή η διευκόλυνση της νέα μαμάς; Οταν λέω διευκόλυνση εννοώ να βγαίνει κ να νιώθει όμορφα χωρίς να χρειάζεται να αγχωθεί για έναν ακόμη λόγο. Έχει τόσα να σκεφτεί και να ανταπεξέλθει... σε αυτό δεν θα έπρεπε να δίνει καμία σημασία.

Τα ρούχα ναι παίζουν ρόλο. Βοηθά να είναι λίγο φαρδιά εμένα με βοήθησε πολύ και το φουλάρι. Παίζει ρόλο κ η εξάσκηση...αν κάνεις την αρχή θα δεις σημαντική εξοικείωση μέρα με την μέρα..

δικιο εχεις απλα ελεγα ότι δεν είναι παντα κακοπροαιρετη η αμηχανία, σιγουρα το μωρο ερχεται παντα πρωτο, τωρα καταλαβα τι σημαινει πεινασμενο και νυσταγμενο μωρο.......................

για το θεμα που λες για τη διευκολυνση της νεας μαμας, πιστευω ότι είναι στον ανθρωπο, αν μια κοπελα είναι δραστηρια θα είναι ετσι και αλλιως ειτε θηλαζει ειτε όχι, ειτε είναι ντροπαλη ειτε όχι,,,,και εγω που δεν το εχω με το δημοσιο θηλασμο, θα παω στο αμαξι, στο δωματιο του σπιτιου που είμαι επισκεψη κτλ και δεν το κανω για να κρυφτω απλα αισθανομαι πιο ανετα,,,,περιοριστικος είναι για μενα ο θηλασμος (συγκεκριμενα για μενα που δε χρησιμοποιω θηλαστρο) αν θελω πχ τωρα το καλοκαιρι να μεινω εξω πολλες ωρες χωρις το μωρο αλλα ετσι κ αλλιως οτ

υ.γ. μαλλον μου χρειαζεται εξασκηση

Επειδή μιλάμε για κάπως μεγαλούτσικα παιδάκια, νομίζω, από ένα σημείο και πέρα βολεύει και για την ίδια τη διαδικασία του θηλασμού να αποσυρθεί η μαμά σε ένα ήσυχο μέρος, γιατί διαφορετικά τα παιδιά, ορισμένα τουλάχιστον αποσπώνται και δεν τρώνε καλά και μονοκόμματα. Τουλάχιστον έτσι είχα δει ότι βόλευε και εμένα, να ειναι τα γεύματα πιο χορταστικά και να μην τσιμπολογάει το παιδάκι... Αν ήμουν σε ένα εμπορικό κέντρο πχ, με βόλευε να πάω στο κλιμακοστάσιο μετά τις εξόδους ασφαλείας, όπου οι σκάλες δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, ήταν μια ελάχιστη απόσταση σε σχέση με όλες τις διαδρομές που θα έκανα εκείνη τη μέρα και θα είχαμε ησυχία όλοι. Γενικά απο τη στιγμή που αποφασισα ότι το διακριτικό ήταν για εμάς, δεν δυσκολεύτηκα να βρω μέρη και δεν θυμάμαι ούτε μια φορά, να πήρε χρόνο και κόπο αυτό. Εκτός από τις πρώτες φορές, που δεν είχε ακόμα εκπαιδευτεί το μάτι μου να βρίσκει κατάλληλα μέρη, όπου πράγματι ήταν μπελάς να κατεβώ πχ στο πάρκινγκ και να κάτσω στο αυτοκίνητο. Μέχρι να κατεβούμε είχε εκνευριστεί και το παιδί.

Όσο για την ιστορία με το νοσοκομείο και αυτό που ειπώθηκε προφορικά για την επαρχία, δεν γράφεται οτιδήποτε σχετικό στο google, έστω και εμειρικά. Πιθανόν σε συγκεκριμένο νοσοκομείο για συγκεκριμένους λόγους να συγκεντρώντονται περισσότερα παιδάκια από επαρχία. Πιθανόν να μένουν πιο πολυ στο νοσοκομείο παιδάκια που αν έμεναν Αθήνα θα πηγαινοέρχονταν σε κάποια φάση της θεραπείας από το σπιτι τους. Αυτό πάντως με την επαρχία, το έχω ακούσει παλιά εμπειρικά, ότι συνέβαινε σε μερικές περιοχές / χωριά που χρησιμοποιούσαν αγροτικά φαρμακα σε μεγάλες ποσότητες και αφορούσε όλες τις ηλικίες. ΑΑΑΑν υποθεσουμε ότι συμβαίνει, πώς αποδίδεται στο θηλασμό και όχι στην ενδομήτρια ζωή ή σε αυτά που τρώνε τα παιδιά όταν μπουν οι στερεές, ή στον αέρα που αναπνέουν ή στο νερό; Τέλος πάντων, φαίνεται ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ, εκτός αν πιάσουμε ξανά τη συγκεκριμένη εργαζόμενη στο νοσοκομειο που το είπε.

Θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι δεν ασκω καποιο ιατρικο η παραιατρικο επαγγελμα, επομενως δεν εχω γνωσεις επι του θεματος.Να καταθεσω ομως εναν προβληματισμο μου?

-Αν για παραδειγμα ζω σε ενα μερος της Ελλαδας οπου για πολλα χρονια πιναμε (εν αγνοια μας φυσικα) νερο με ποσοτητες εξασθενους χρωμιου που ξεπερνουν κατα πολυ τα ορια ασφαλειας, και το νερο αυτο ποτιζει τα χωραφια μας απο οπου βγαινει ολη η παραγωγη σε διαφορα προιοντα τα οποια ταξιδευουν σε ολη την Ελλαδα και πωλουνται.

-Αν η νευρολογος του τοπου μας (που ασκει την ιατρικη και σε αλλο νομο) μας εκμυστηρευεται οτι τα κρουσματα νευρολογικων ασθενειων τυπου αλτσχαιμερ, ανοιες, πολλαπλη σκληρυνση κανουν θραυση στην περιοχη και ιδιως στα τριγυρω χωρια.

-Αν ολοι στην περιοχη εχουμε χασει τουλαχιστον εναν ανθρωπο απο την οικογενεια μας απο νεοπλασματικη νοσο, ενω γνωριζουμε παρα πολλους που νοσουν στις ηλικιες 30-50 (που μαλλον ειναι καπως νωρις για μια εκφυλιστικη νοσο)και ιδιως καρκινο του μαστου απο νεες γυναικες που εχουν η δεν εχουν θηλασει τα παιδια τους .

Θα ηθελα να μου πειτε κατα ποσο εχει νοημα ο θηλασμος για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. Ειλικρινα θα ηθελα τη γνωμη σας.

Να υπογραμμισω οτι αυτα τα αναφερω απο την εμπειρια μου και μπορει να μην εχουν καποια στατιστικη σημασια (η παλι μπορει να εχουν).

καλημέρα

δεν εχω διαβασει ποτε επιστημονικα αρθρα που να αφορουν το θηλασμο περα από τα γνωστα που γράφονται ετσι σε διαφορα site (θα το κανω όμως για να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη),

αλλα η δικη μου λογικη λεει ότι ο θηλασμος επιβάλλεται κατα το πρωτο εξαμηνο και ισως μεχρι το ετος (για το ανοσοποιητικο συστημα, για το πεπτικο αλλα και για το συναισθηματικο κομματι κτλ),

αργοτερα αν εχει νοημα ή όχι? αν θετεις το ερωτημα αν ο θηλασμος θα δρασει ως φαρμακο εναντιον του καρκινου η αλλων ασθενειων, προφανως όχι αλλα αυτό δεν αναιρει, ουτε υποβαθμιζει την αξια του θηλασμου, δε νομιζω ότι καμμια κοπελα εννοουσε κατι τετοιο,,,αν είναι γενικα ωφελιμο ??ναι είναι, γιατι να μην είναι, και μονο που είναι πιο ελαφρυ για το στομαχακι των νηπιων είναι καλο,,,,

εκτος από το συναισθηματικο κομματι και του μωρου και της μητερας που για μενα είναι πιο σημαντικο ο θηλασμος δρα ως προληψη και όχι ως θεραπεια,,,,με την ιδια λογικη που θετεις αυτό το ερωτημα δε θα επρεπε να τρωμε υγιεινα, να γυμναζόμαστε ,,, να αποφευγουμε το αλκοολ κτλ όλα αυτά και ο θηλασμος (από το κομματι της ιατρικης καθαρας) δρουν προληπτικα και θωρακιζουν καλυτερα τον οργανισμο μας δε σημαινει ότι δε θα αρρωστησουμε

Διαφημίσεις

Θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι δεν ασκω καποιο ιατρικο η παραιατρικο επαγγελμα, επομενως δεν εχω γνωσεις επι του θεματος.Να καταθεσω ομως εναν προβληματισμο μου?

-Αν για παραδειγμα ζω σε ενα μερος της Ελλαδας οπου για πολλα χρονια πιναμε (εν αγνοια μας φυσικα) νερο με ποσοτητες εξασθενους χρωμιου που ξεπερνουν κατα πολυ τα ορια ασφαλειας, και το νερο αυτο ποτιζει τα χωραφια μας απο οπου βγαινει ολη η παραγωγη σε διαφορα προιοντα τα οποια ταξιδευουν σε ολη την Ελλαδα και πωλουνται.

-Αν η νευρολογος του τοπου μας (που ασκει την ιατρικη και σε αλλο νομο) μας εκμυστηρευεται οτι τα κρουσματα νευρολογικων ασθενειων τυπου αλτσχαιμερ, ανοιες, πολλαπλη σκληρυνση κανουν θραυση στην περιοχη και ιδιως στα τριγυρω χωρια.

-Αν ολοι στην περιοχη εχουμε χασει τουλαχιστον εναν ανθρωπο απο την οικογενεια μας απο νεοπλασματικη νοσο, ενω γνωριζουμε παρα πολλους που νοσουν στις ηλικιες 30-50 (που μαλλον ειναι καπως νωρις για μια εκφυλιστικη νοσο)και ιδιως καρκινο του μαστου απο νεες γυναικες που εχουν η δεν εχουν θηλασει τα παιδια τους .

Θα ηθελα να μου πειτε κατα ποσο εχει νοημα ο θηλασμος για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. Ειλικρινα θα ηθελα τη γνωμη σας.

Να υπογραμμισω οτι αυτα τα αναφερω απο την εμπειρια μου και μπορει να μην εχουν καποια στατιστικη σημασια (η παλι μπορει να εχουν).

Αυτό που ρωτάς είναι ιατρικό θέμα και από εξειδικευμένους γιατρούς πρέπει να αναζητήσεις απάντηση.

Ενδεχομένως να πουν ότι δεν πρέπει και καθόλου να γίνει θηλασμός ως μέτρο προφύλαξης. Αλλά σε μία τέτοια περίπτωση, θα ήταν "άκυρο" να διαλύεις τη φόρμουλα σε νερό βρύσης (ακόμα και βρασμένο). Και μεγαλώνοντας και το παιδί και οι ενήλικοι δεν θα πρέπει να πίνουν νερό βρύσης, να λούζονται με νερό βρύσης, να πλένουν τα τρόφιμα ή να μαγειρεύουν με νερό βρύσης και ένα σωρό άλλες προφυλάξεις, μπροστά στις οποίες ο θηλασμός μοιάζει "αστεία υπόθεση".

Όταν μιλάμε για τέτοια περιβαλλοντική μόλυνση και τέτοιες εκδηλωμένες συνέπειες στην υγεία, ο θηλασμός μοιάζει με "ασπιρίνη" σε καρκινοπαθή τελευταίου σταδίου. Στην πράξη, η μόνη "πρόληψη" είναι η μετακόμιση...

Υπάρχουν "ειδικά ρούχα" για τον θηλασμό, που μπορείς να βρεις στο Ιnternet, σε γνωστές αλυσίδες αλλά και στα μαγαζιά που πουλούν είδη εγκυμοσύνης.

Το καλοκαίρι εξυπηρετούν τα πουκάμισα, πουκαμίσες, φορέματα με κουμπάκια, μπλούζες με κουμπάκια αλλά και όλα τα ρούχα (μπλούζες και φορέματα) με V και ελαστικότητα. Σίγουρα, έχεις ήδη τέτοια ρούχα στην γκαρνταρόμπα σου!

Τον χειμώνα, ή μακρυμάνικες μπλούζες/φορέματα με V και ελαστικότητα, ή ειδικά ρούχα ή απλούστατα το καλοκαιρινό τιραντάκι φορεμένο με ζακέτα ή πανωφόρι φόρμας.

Οπωσδήποτε, ως αξεσουάρ το φουλάρι/εσάρπα.

Μετά τη δεύτερη φορά, θα είναι πανεύκολο! Κάνε μια δοκιμή στο σπίτι και όλα θα πάνε καλά!

Έχει τύχει να κάνω τα ψώνια σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και το μωρό να θηλάζει στον μάρσιππο (έχω μέι τάι από babywearing και τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Ήταν η καλύτερη βρεφική αγορά!).

Aimee δεν ξερω τι αλλα κατι μαλλον σε πειραξε πολυ στα λεγομενα μου με αποτελεσμα να τα εχεις βαλει μαζι μου;)

Γρηγορα , γρηγορα, επειδη παμε για μπανακι, θα απαντησω

1) Αν αυτο που σε πειραζει ειναι το επαγγελμα μου και δυσκολευεσαι να το αποδεχτεις,, μην το αποδεχτεις...φαντασου οτι ειμαιμια μαμα που δουλευει στο ταμειο ενος σουπερμαρκετ ..οκ τωρα? Οποτε μπορεις να αποφευγεις τις ειρωνειες σχετικα με το τι γνωριζουν οι επιστημονες ερευνητες, τι κανουν κλπ κλπ ...παρολα αυτα αν επιμενεις και εχεις μεγαλη περιεργεια μπορω να σου σκαναρω ενα βιογραφικο με φωτοτυπιες πτυχιων και βεβαιωσεων προυπηρεσιαςΑν παλι εχεις υποψιες για κατι αλλο λυπαμαι αλλα δεν μπορω ουτε και με ενδιαφερει να σε πεισω...;)

2) Τα επιστημονικα αρθρα στον τομεα των θετικων επιστημων, δεν περιεχουν τις ιδεες και τις αποψεις του συγγραφεα αλλα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αποτελεσματα, μετρησιμα οπου η προσωπικη αποψη του συγγραφεα περισσευει. Πχ εγω συνεθεσα μια σειρα απο ουσιες, τις χαρακτηρισα με διαφορες μεθοδους χαρακτηρισμου και γραφω τα αποτελεσματα. Απλα τα πραγματα, δεν καθομαι να πων τη γνωμη μου αν μου αρεσουν οι ουσιες που εφτιαξα, το μονο που μπορω να αναφερω ειναι οτι εχουν πολλες μελλοντικες εφαρμογες κλπ Οσον αφορα σε ιατρικα αρθρα αυτα πολυ συχνα στηριζονται σε στατιστικα στοιχεια, οποτε καθε συγγραφεας παραθετει τα στοιχεια των ερευνων του, παλι δεν εχει και "πολλα περιθωρια να αυτοσχεδιασει και να λεει τη γνωμη του...

3) Σχετικα με το θεμα της λευχαιμιας των παιδιων, οχι δεν εχω καποιο αρθρο να σου παραθεσω, φανταζομαι με το γκουγκλαρισμα μπορουμε ολοι να τα βρουμε...εχω δυστυχως μια προσωπικη εμπειρια απο τη μια μου κορη και οσα εγραψα ειναι αυτα που ειχα συζητησει καποια στιγμη με γιατρο του ογκολογικου...οχι, τοτε ουτε που τη ρωτησα απο που ειναι τα στοιχεια και οι πηγες της...κρατησα τα λογια της.Πολυ ευκολα βεβαια ειδα πως ειναι αληθινα διοτι στο νοσοκομειο η πλειονοτητα των παιδιων ηταν απο επαρχια,αν σκεφτεις λοιπον οτι ο μισος πληθυσμος της ελλαδας μενεις στην αθην ακαι ο αλλος μισος στην επαρχια, στατιστικα θα επρεπε μονο τα μισα παιδια στο ογκολογικο να ηταν απο επαρχια. Τελος παντων δεν εχουν και πολλη σημασια ολα αυτα, μακαρι οπως ξαναπα ο θηλασμος να βοηθουσε στα παντα....

Συζητηση κανουμε κοριτσια, ας μη φανατιζομαστε τοσο πολυ;)

1) Το επάγγελμα δεν είναι το πρόβλημα. Το ασκεί άνθρωπος μου, από τον πυρήνα της οικογένειάς μου. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που έρχονταν συχνά συνάδελφοι από το Χημείο. Και επειδή τους έχω συναναστραφεί σε τέτοιο βαθμό, θεωρούσα κάποια πράγματα δεδομένα και αυτονόητα.

2) Λυπάμαι αν, από όσα έγραψα, κατάλαβες ότι οι συγγραφείς ιατρικών άρθρων γράφουν την προσωπική τους άποψη και αυτοσχεδιάζουν. Όλοι σε έρευνες βασίζονται και, όμως, οι έρευνες καταλήγουν σε αντιφατικά συμπεράσματα και γι' αυτό γίνονται peer Review και meta-analysis των δεδομένων.

3) Λοιπόν, στο google ΔΕΝ υπάρχει τίποτα σχετικό που να υποστηρίζει όσα ανέφερες/ή σου αναφέρανε

Επίσης, κανείς δεν είπε ότι ο θηλασμός προλαμβάνει τον καρκίνο μέχρι που εσύ είπες ότι συσχετίζεται (δηλαδή "προκαλεί") καρκίνο. :!:

Προφανώς είτε σε παραπληροφόρησαν είτε παρεξήγησες όσα άκουσες, όπως θα ήταν άλλωστε και φυσικό σε ανάλογη συναισθηματική κατάσταση...

Όπως όμως αντιλαμβάνεσαι, η συγκεκριμένη φράση είναι ΑΝΑΛΗΘΗΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι μπορεί να δημιουργηθούν αδικαιολόγητες και αχρείαστες ενοχές σε μητέρες (από Αθήνα ή επαρχία) που θήλασαν κάποτε τα παιδιά τους και τώρα ξενυχτούν στο πλευρό τους στα ογκολογικά νοσοκομεία.

Αναμένω λοιπόν από εσένα να διορθώσεις αυτή την τερατώδη φράση!

4) Κάποιο λινκ ότι η φόρμουλα είναι καλύτερη και θρεπτικότερη από τον θηλασμό μετά το εξάμηνο;

5) Δεν μπορεί κάποιος να φανατιστεί με ένα θέμα ... αν δεν είναι ήδη φανατικός ως χαρακτήρας. Το φόρουμ έχει μνήμη..

Καλή συνέχεια!

Λοιον Aimee "ME KOYΦΑΝΕΣ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειπα εγω ποτε οτι ο θηλασμος προκαλει ασθενειες???:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Εγραψα σε πολλα μηνυματα , οτι ειμαι ΥΠΕΡ του θηλασμου, η μονη μου αμφιβολια ειναι εαν βοηθαει μετα τον 1ο χρονο ζωης...Μαλλον εσυ διαβαζεις οτι θα ηθελες να διαβασεις , ωστε μετα να αρχισεις να λες τα δικα σου:!:

Συγκεκριμενα αυτα που εγραψα σε αλλο μηνυμα ειναι:

"Χωρις να θελω να ''μαυρισω'' την κουβεντα, το μεγαλυτερο ποσοστο των παιδιων που νοσουν απο νεοπλασματικες ασθενειες προερχεται απο την επαρχια και απο μητερες που τα θηλαζαν αποκλειστικα...ας συζηταμε εμεις λοιπον ποσο καλο κανει σε ενα τριχρονο να θηλαζει οταν οι καρκινογονες ουσιες μπαινουν μεσα του απο ολες τις οδους... "

Oταν το ξαναδιαβασεις λοιπον θα καταλαβεις πως

1) Η πληροφορια σχετικα με τα ποσοστα των ασθενειων ειναι μια πληροφορια που προερχεται απο στατιστικα στοιχεια, προφανως δε λεει πως μιας μαμας που θηλαζει αρρωσταινει το παιδι της αλλα πως ακομη και που θηλαζε αρρωστησε το παιδι της...Δηλ. οτι ΔΥΣΤΥΧΩς ο θηλασμος απο μονος του δε ειχε τετοια "δυναμη" ωστε να υπερνικησει τη ρυπανση ολου του υδροφορου οριζοντα απο τοξικες ουσιες , τα μεγαλα ποσα επιβλαβους ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας που υπαρχουν γυρω μας κλ κλπ κλπ Σχετικα με την εγκυροτητα των πληροφοριων, παρεθεσα την πηγη μου, ειναι θεμα του καθενος ποση βαρυτητα θα δωσει και ποση οχι.

2) Οντως το google μας βοηθα ΟΛΟΥΣ να ενημερωθουμε...ομως πιστευω οτι στους "κλειστους" κυκλους, σε ενα επαγγελματικο χωρο, οι ειδικοι ξερουν πολλα περισσοτερα απο αυτα που γραφονται στο google και τα διαβαζει ολος ο κοσμος...

3)AthinaP δεν ειναι πολλα τα νοσοκομεια για νεοπλασματικες νοσους στα παιδια...δεν υπαρχουν στην επαρχια τετοια νοσοκομεια αλλα μονο στην αθηνα, στο παιδων. Οποτε το παιδων ¨βλεπει" ολα αρρωστα παιδακια, εκτος και αν αυτα φυγουν στο εξωτερικο.

ΑΡΑ ΚΛΕΙΝΩ ΞΑΝΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩς Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ , ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ...Δυστυχως ομως ειναι τοσοι πολλοι οι εξωγενεις παραγοντες που συμβαλλουν στην αναπτυξη των ασθενειων, οποτε δεν πιστευω πως ο θηλασμος μετα τον πρωτο χρονο προσφερει καποια ουσιαστικη βοηθεια.

Υπάρχουν "ειδικά ρούχα" για τον θηλασμό, που μπορείς να βρεις στο Ιnternet, σε γνωστές αλυσίδες αλλά και στα μαγαζιά που πουλούν είδη εγκυμοσύνης.

Το καλοκαίρι εξυπηρετούν τα πουκάμισα, πουκαμίσες, φορέματα με κουμπάκια, μπλούζες με κουμπάκια αλλά και όλα τα ρούχα (μπλούζες και φορέματα) με V και ελαστικότητα. Σίγουρα, έχεις ήδη τέτοια ρούχα στην γκαρνταρόμπα σου!

Τον χειμώνα, ή μακρυμάνικες μπλούζες/φορέματα με V και ελαστικότητα, ή ειδικά ρούχα ή απλούστατα το καλοκαιρινό τιραντάκι φορεμένο με ζακέτα ή πανωφόρι φόρμας.

Οπωσδήποτε, ως αξεσουάρ το φουλάρι/εσάρπα.

Μετά τη δεύτερη φορά, θα είναι πανεύκολο! Κάνε μια δοκιμή στο σπίτι και όλα θα πάνε καλά!

Έχει τύχει να κάνω τα ψώνια σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και το μωρό να θηλάζει στον μάρσιππο (έχω μέι τάι από babywearing και τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Ήταν η καλύτερη βρεφική αγορά!).

Ακριβως τα ιδια θα απαντουσα!!

Μει ται σε λατρευω!!!!!!!

Λοιον Aimee "ME KOYΦΑΝΕΣ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΡΑ ΚΛΕΙΝΩ ΞΑΝΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩς Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ , ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ...Δυστυχως ομως ειναι τοσοι πολλοι οι εξωγενεις παραγοντες που συμβαλλουν στην αναπτυξη των ασθενειων, οποτε δεν πιστευω πως ο θηλασμος μετα τον πρωτο χρονο προσφερει καποια ουσιαστικη βοηθεια.

καλή μου love4, χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο της aimee, γιατί δεν είμαι κιόλας, και να τονίσω πως δεν γνωρίζω καμιά σας, δεν έχω καν συνομιλήσει με καμιά σας ξανά στο φόρουμ, στα προηγούμενα ποστ σου έγραψες ή άφησες να εννοηθεί πως θεωρείς ότι ο θηλασμός μετά το έτος όχι απλά δεν προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια (όπως γράφεις παραπάνω), αλλά ότι το γάλα εμπορίου είναι ανώτερο απο το μητρικό μετά το έτος, κι αυτές οι δυο δηλώσεις έχουν μεγάλη έως τεράστια διαφορά κατά τη γνώμη μου. Με αφορμή αυτήν σου την τοποθέτηση (ότι το γάλα εμπορίου είναι ανώτερο απο το μητρικό μετά το έτος) ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση και γράφτηκαν και πάρα πολλά απο κει και πέρα. Πραγματικά δεν το γράφω για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου (καμία τέτοια πρόθεση δεν έχω πραγματικά !) αλλά για να ξεκαθαριστεί ίσως μια περεξήγηση!

Φιλικά πάντα!

Koριτσια παρτε κατι σχετικο με την αναιμια στα παιδια..σε καποιο σημειο αναφερεται πως

"Ως γονείς, έχετε υπόψη ότι τα πρόωρα βρέφη, τα βρέφη με χαμηλό βάρος γέννησης, εκείνα που λαμβάνουν στερεές τροφές πριν τον 6 μήνα και τα μωρά που συνεχίζουν να θηλάζουν και μετά τον 6ο μήνα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ανάπτυξη σιδηροπενίας."

http://www.healthyliving.gr/2013/03/07/anamia-neognou-vrefh-paidia/

Παρολα αυτα δεν πιστευω να λεει κανεις πως ειναι κακο να συνεχιζεται ο θηλασμος και μετα το ετος, (ασκοπο για καποιους ισως) απλα πρεπει οι γονεις να φροντιζουν ιδιαιτερα ωστε να καλυπτονται οι αναγκες με αλλα τροφιμα

Koριτσια παρτε κατι σχετικο με την αναιμια στα παιδια..σε καποιο σημειο αναφερεται πως

"Ως γονείς, έχετε υπόψη ότι τα πρόωρα βρέφη, τα βρέφη με χαμηλό βάρος γέννησης, εκείνα που λαμβάνουν στερεές τροφές πριν τον 6 μήνα και τα μωρά που συνεχίζουν να θηλάζουν και μετά τον 6ο μήνα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ανάπτυξη σιδηροπενίας."

http://www.healthyliving.gr/2013/03/07/anamia-neognou-vrefh-paidia/

Παρολα αυτα δεν πιστευω να λεει κανεις πως ειναι κακο να συνεχιζεται ο θηλασμος και μετα το ετος, (ασκοπο για καποιους ισως) απλα πρεπει οι γονεις να φροντιζουν ιδιαιτερα ωστε να καλυπτονται οι αναγκες με αλλα τροφιμα

Το εντελώς αντίθετο ισχύει.

http://kellymom.com/nutrition/vitamins/iron/#uncommon

Aυτα που εβαλες melina αναφερονται σε βρεφη κατω του ετους και οχι σε μεγαλυτερες ηλικες. Η διαφωνια μας δεν ειναι για τις ηλικιες κατω του ετους (εκει συμφωνω κι εγω για τα οφελη) αλλα πανω του ετους.

Love4 , καταλαβαινω πολυ καλα οτι ολη αυτη η περιπετεια που περασες, σου εχει αφησει σημαδια στην ψυχη και τη μνημη σου εφιαλτικα.

Λογικο ειναι , λοιπον , να <<κατηγορεις>> το θηλασμο (το λεω πολυ καλοπροαιρετα) , αφου εσυ μετα απο τοση προσπαθεια να θηλασεις , βρεθηκες ξαφνικα αντιμετωπη με μια καταραμενη αρρωστια.Θα αρχισες να αναρωτιεσαι 'τι βλακειες λενε οτι ο θηλασμος προλαμβανει ; και οτι τα παιδια που θηλαζουν ειναι πιο υγιη κλπ κλπ κλπ....;'.

Και με το δικιο σου.

Εχασες την εμπιστοσυνη σου στο θηλασμο, μπορει να ενιωσες και προδωμενη.Δεν ξερω , μπορει να κανω και λαθος.

Βλεπω οτι δεν εισαι κατα του θηλασμου , αλλα καπου μεσα σου σε "γρατζουναει".Και εχεις ολο το δικιο με το μερος σου.

ΑΛΛΑ:

Θα σου πω μια ιστορια:

Η μητερα μου θηλαζε απο τη γιαγια μου 3 χρονια•δεν μπορουσε με τιποτα να το κοψει.Η μητερα μου , που λες , ηταν ενα παρα πολυ αρρωστιαρικο παιδι.Ειχε περασει ολες μα ολες τις παιδικες αρρωστιες.Ωσπου κολλησε ηπατιτιδα τροφικη και η γιαγια μου την πηγε με τα ποδια απο το χωριο οπου εμεναν ,στις Σερρες στο νοσοκομειο.Οι γιατροι απορησαν πώς ζει ακομα αυτο το παιδι.Ηταν βαρια αρρωστη για μερες και τελικα εγινε καλα.Ακομα της εχει μεινει ,βεβαια , μια ωχροτητα στο προσωπο...Φαντασου!!

Θελω να πω οτι μπορει και να επεζησε επειδη υπηρξε παιδι μακροχρονιου μητρικου θηλασμου.Μπορει και οχι...Ποτε δεν ξερεις.

Επισης , περσυ διαγνωστηκε οτι πασχει απο ελκωδη κολιτιδα.

Καπου ειχα διαβασει οτι τα παιδια που θηλαζουν ελαχιστοποιουν τις πιθανοτητες να εμφανισουν κολιτιδες.Ε, οχι λεω!

Κι ομως , τωρα που διαβασα και ψαχτηκα για την ελκωδη κολ. ,ειδα οτι τελικα (δοξα Τω Θεω) της μαμας μου ειναι μια πολυ ελαφρια μορφη και που με μια πολυ περιορισμενη αγωγη αντιμετωπιζεται.

Ποιος μου λεει οτι αν δεν ειχε θηλασει , δε θα ειχε μια πολυ βαρια μορφη κολιτιδας;

Και καταληγω: αμφιβαλλεις πως το παιδακι σου εγινε καλα λογω του οτι το ειχες θηλασει;το εχεις σκεφτει ποτε;

Εγω νομιζω πως επαιξε μεγαλο ρολο.Καλο ρολο.Θετικο.Οχι αρνητικο.

Συμφωνω με την aimee εκει που λεει πως μπορει να μας διαβαζουν μανουλες με αρρωστα παιδακια , τα οποια θηλασαν ή θηλαζουν, και να νιωθουν τυψεις ή ασχημα εξ αιτιας των οσων λεγονται περι θηλασμου.Επισης , μπορω να καταλαβω οτι καθε αλλο παρα αυτη ηταν η προθεσή σου love4.Αλλα αθελα μας καμια φορα δινουμε τη λαθος εντυπωση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...