Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τρόπος λήψης φαρμάκων


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ,

 

ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟ. ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΓΑΛΑ Ή ΣΤΟ ΝΕΡΟ Ή ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΥΜΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΓΓΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗ ΖΟΡΙΣΩ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΥΠΟΘΕΤΑΚΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΟΜΩΣ ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΩ???

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχουμε και εμείς.... δοκιμάσαμε τα πάντα αλλα .... απορώ γιατι δεν βγάζουν και τις αντιβιώσεις σε υπόθετα να τελειώνουμε :lol::lol::lol: ...

 

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ....

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα στο forum,

Η κόρη μας είναι 13 μηνών και έχει κρυώσει. Ο Γιατρός μας συνέστησε να τις δίνουμε για τον πυρετό Depon και Ponstan το μισό του βάρους της με σύριγγα. Το θέμα είναι ότι το παιδί είναι πολύ νευρικό και δεν θέλει να παιρνει τα φάρμακα. Με αποτέλεσμα να κάνει κάθε φορά εμετό που παίρνει το οποιοδήποτε φάρμακο.

Για τις περιπτώσεις που είχε απλά λίγο πυρετό μπορούσαμε να τις αντιμετωπίσουμε με ένα υπόθετο depon, αλλά ο γιατρός μας έδωσε και αντιβίωση μιας που είναι και ερεθισμένος ο λαιμός της. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να της δώσουμε την αντιβίωση.

Έχουμε δοκιμάσει να την βάλουμε στο γάλα της και να τις το δώσουμε, αλλά το καταλαβαίνει και τώρα έχει σταματήσει να πιάνει και το μπιμπερό με το γάλα.

Έχει κάποιος καμία παρόμοια εμπειρία και πως την αντιμετώπισε? Ταλαιπωρούμε την μικρή 2 μέρες για την αντιβίωση και δεν έχει πάρει σύνολικά πάνω από 4ml.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου ToroLoco,

Εγώ αντί του Ponstan χρησιμοποιώ το Algofren που η δόση του είναι το ¼ του βάρους. Έτσι μειώνεται η ποσότητα που πρέπει να καταπιεί το παιδί. Ρώτα τον παιδίατρο σου. Είναι εξίσου καλό με το Ponstan.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να το βάζεις στο γάλα γιατί το φάρμακο δεν διαλύεται. Εγώ όταν χρειάστηκε να δώσω φάρμακο από το στόμα, το έδινα πολύ σιγά. Δηλαδή 1ml, σταμάτημα, του αποσπώ την προσοχή με παιχνίδι να ηρεμίσει, …, μετά άλλο 1ml, … Μπορεί να κάνουμε και ένα τέταρτο να δώσω 3 ml φάρμακο.

Όταν το έδινα πιο γρήγορα, από τον εκνευρισμό τους έκαναν εμετό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σας Εleftheria και Toroloco, έχω την αίσθηση οτι το άγχος μεταφέρεται στα μωρά χωρις να το καταλάβουμε. Ο μπέμπης μου είναι μικρός-3,5 μηνών- και αντιδρά σε ό,τι θέλω να του δώσω Depon,σταγόνες,κλπ όταν είμαι αγχωμένη.Αργησα κάπως να το καταλάβω.Τωρα αποφευγω τις νευρικες κινησεις και να προσπαθώ πολύ ώρα.Δίνω με τη συριγγα πχ το Depon, με σταθερες και απαλες κινησεις και γρηγορα!

Link to comment
Share on other sites

Ελευθερία σε ευχαριστώ για την συμβουλή, θα το δοκιμάσω μήπως και δεν ταλαιπωρούμε το παιδί τόσο πολύ.

Εντωμεταξύ το augmentin έχει μια πολύ ωραία γεύση και αν ήταν λίγο μεγαλύτερη πιστεύω ότι θα το έπινε ευχάριστα.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω με τον μικρο ( ευτυχως μεχρι τωρα δεν χρειαστηκε να παρουμε πολλες φορες φαρμακα ), φανταστειτε οτι ο δικος μου ειναι 3 ετων.Επειδη εχω δοκιμασει τα παντα δυστυχως η λυση ειναι μια σ'αυτες τις περιπτωσεις.Κλεινουμε τη μυτη και αδειαζουμε τη συριγγα το συντομοτερο δυνατο για να μην ταλαιπωρησουμε το παιδακι μας.

Καλη επιτυχια !! Σας νιωθω απολυτα!

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Σε μένα δεν ήταν θέμα άγχους. Μέχρι 1 έτους δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έπιναν ότι τους έδινα. Μάλιστα σε συνδυασμό με την πιπίλα, δεν δυσανασχετούσαν καθόλου.

Γύρω στους 18 μήνες, τα πράγματα άλλαξαν. Συνειδητοποιούν, έχουν άποψη, θέλουν αυτό και όχι το άλλο. Τα φάρμακα μπήκαν στην κατηγορία του δεν θέλω.

Πάντως, ακόμα και αν έχει ωραία γεύση το φάρμακο, επειδή δεν τους είναι γνώριμο, μπορεί να αντιδράσουν. Θέλει υπομονή!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό που γράφει η heidi μπορεί να βοηθούσε, αλλά η μικρή δεν χρησιμοποιεί πιπίλα.

Χθές δοκιμάσαμε να τις δώσουμε το σιρόπι λίγο λίγο όπως ανάφερε η Ελευθερία και όντως ήταν πολύ καλύτερα. Δεν έκανε εμετό και το ήπιε όλο. Βέβαια έκλεγε καθόλη την διάρκεια που της το δίναμε, αλλά τουλάχιστον δεν τα έβγαλε μετά.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΕΙΝΑΙ 4ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΠΟΝ ΟΧΙ.ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΜΕΤΟ ΤΗΣ ΒΑΛΑΜΕ ΥΠΟΘΕΤΟ.ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ.ΜΕΤΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Link to comment
Share on other sites

Αχ! ToroLoco το κλάμα μάλλον δεν μπορείς να το αποφύγεις. Γι’ αυτό, ρίχνε το φάρμακο στα δεξιά ή αριστερά, γιατί αν το ρίξεις ευθεία στο λαιμό σε συνδυασμό με το κλάμα μπορεί να κάνει εμετό πιο εύκολα.

Nantia1 εσένα είναι μεγάλη, πώς να πιάσουν τέτοια τεχνάσματα? Ξέρεις πως το σκέφτομαι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εχω στερέψει απο ιδέες ...η μπουμπού δεν βάζει στο στόμα της κανένα είδος σιροπιού είτε αυτό είναι αντιβίωση είτε αντιπυρετικό...ακόμα και την αλοιφή για τα δοντάκια...Μόλις μας πλησιάζει κάτι απο αυτά...κάνουμε ΑΜΕΣΑ εμετό..Δεν ξέρω τι να κάνω έχω δοκιμάσει νομίζω τα πάντα...περιμένω ιδέες.όταν λέω πλησιάσει εννόω απο μακριά ούτε καν τα δοκιμάζει.και δεν με βλέπει πάντα οτι βάζω το φάρμακο στο γάλα,νερό κτλ...απλά είναι μικρη η ποσότητα για να είμαι σίγουρη οτι θα πάρει όλη τη δόση..δεν ξέρω πως με καταλαβαίνει αμέσως

2GxD.jpg2GxDp2.png
Link to comment
Share on other sites

σε καταλαβαίνω τι περνάς γιατί το ίδιο ζω κι εγώ με την μεγάλη μου κορούλα.

Όταν έχει πυρετό της βάζω υπόθετο DOLAL των 150mg όταν ήταν μικρότερη και των 250mg τώρα που είναι 2μισι χρονων.

Όταν χρειάζετε αντιβίωση ή dermizin ρίχνω λίγη ζαχαρίτσα στο κουταλάκι με το φάρμακο και την ξεγελάω οτι και καλά είναι κοκό. Και δόξα το θεό για την ώρα πιάνει αυτό το κολπάκι.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το δικο μου παιδακι ειναι πιο μικρο βεβαια, ειναι τριων μηνων αλλα παρολαυτα μολις του βαλεις φαρμακο στο στομα το φτυνει με ολη του την δυναμη η κανει οτι πνιγεται. Με αποτελεσμα ολος ο σιδηρος που του δινω να ερχεται στα μουτρα μου. Τη μονη λυση που βρηκα ειναι να του τα δινω οταν ειναι κοιμισμενος. Και το σιροπι για την παλινδρομηση και τις σταγονες τις δινω με ενεση στον υπνο του και τα καταπινει και δεν αντιδραει τοσο. Καποιες φορες ξυπναει για πολυ λιγο και καποιες αλλες φορες συνεχιζει τον υπνο του κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

...μεγαλος χαμος,δραματα κλαματα και εμετος...πολυ ζορι...τι με τη συριγγα,τι μεσα σε γαλα,τι μεσα στο φαγητο...τιποτα...ειμαι απελπισμενη...και εχουμε αλλες 8 μερες...πως θα τη παλεψουμε???καμια ιδεα απο τις ποιο εμπειρες??? :(:(:(

1kOup2.pngTxJmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγω συνηθως εδινα ενα σοκολατακι :oops::oops: μετα και τελικα ανυπομονουσε να ερθει η ωρα της αντιβίωσης :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Αυττό που έκανε την μικρή μου για να πιει φάρμακο είναι λίγο ''κουλό'' αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις...να τονίσω πως ήταν στην ίδια φάση, γινόταν χαμός για να πιει σιρόπι και τις περισσότερες φορές το έκανε εμετο.

Πριν δυο βδομάδες που ανέβασε πυρετό την ξάπλωσα στην αλλαξιέρα έβαλα και ένα μαξιλάρι και της είπα: ''έλα αγάπη μου πιες το φαρμακάκι σου να πέσει ο πυρετούλης'' , άρχισα να της το δίνω σιγά σιγά με την σύριγγα και ενω έκλαιγε, μόλις της έλεγα ''άντε και λίγο ακόμα να γίνεις καλά'' εκείνη το έπινε...αναγούλιαζε κάποιες φορές, σταματούσα για λίγο για να μην το βγάλει και μετά συνέχιζα. Έτσι κατάφερα να της δίνω όλη την δοσολογία χωρίς πρόβλημα..και φυσικά μετά ακολουθούσαν πολλά ''μπράβο'', ''τι καλό παιδί'' , παιχνίδια κτλ.

DoUwp3.png

Link to comment
Share on other sites

νομιζα πως μονο το δικο μου παιδι αντιδρα τοσο μα τοσο πολυ..υποφερω καθε φορα που του κανω κατι..αυτο τρομαζει πολυ και δεν με θελει καθολου..στεναχωριεμαι και γω αλλα τι να κανω..πρεπει να βαλω ορο,να τραβηξω μυξες,να δωσω φαρμακο...ειμαι ο εφιαλτης του παιδιου μου

 

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Έχω αναφέρει κ σε άλλο θέμα πως ο μικρός (22 μηνών) λόγω ιογενείς λεμφαδενίτιδας, πίνει αντιβίωση Claripen. Το "πινει" βέβαια είναι σχετικό...Δεύτερη μέρα σήμερα..και δεν την θέλει με κανέναν τρόπο. Δοκίμασα και εγώ λιγη...και είναι σκέτη πίκρα... Ελεγα να πάρω τον παιδίατρο να τον ρωτήσω αν έχει καμια άλλη...αλλά φοβάμαι μην γίνω ρεζίλι. Υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να το κάνουμε αυτό...? Δεν ξέρω..δεν την θέλει με όποιους τρόπους κ αν δοκιμασαμε...τον ανακατεύει πάρα πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και περαστικά.Εννοείτε΄οτι ο γιατρός μπορέί να σου πει κάποια εναλλακτική αλλά υπάρχει και περίπτωση να σου πει να την αραιώνεις με λίγο γάλα η χυμό πορτοκάλι και να αλλοιώνεται η ξινίλα.Πάρε τηλ.τον παιδίάτρο και θα σου δώσει οδηγίες γιατί και εμείς εχουμε αντιμετώπισει παρόμοιο προβλημα και στην προσπάθεια μας πολλές φορές ήθελε να κάνει εμετό.:?

Link to comment
Share on other sites

αχ τι θεμα ανοιξες μιας και εμεις εχουμε μονιμο θεμα με αυτη την αντιβιωση βλεπεις ο δικος μου ειναι 4 ετων και δεν την επινε με τιποτα,την εδινα και εκανε αμεσωε εμετο οποτε ηταν σαν να μην την επινε, ρωτησα τον παιδιατρο αν μπορει να την αλλαξει και μου ειπε οτι δεν υπαρχει καποια αντιστοιχη της με τα ιδια αποτελεσματα.Προτεινε να την δινω με λιγο χυμο επειτα απο προσπαθειες δηλαδη του ειχα ενα ποτηρακι χυμο του εδινε μια γουλιτσα αντιβιωση με συριγγα και εβαζε στο στομα του λιγο χυμο και επαναλαμβανοταν αυτο μεχρι να πιει ολη τη δοση στο τελειωμα του εδινα λιγο μελι ή μια καραμελα για να φυγει η πικρα.Ακομα και τωρα οταν βηχει με ρωταει θα μου δωσεις το φαρμακο με το αλατι μεσα??:D:D

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η αντιβίωση είναι η μοναδική που δεν ήθελε να πιεί και ο δικός μου ο μικρός...και πράγματι είναι χάλια. Συγκεκριμένα μου έλεγε ότι έχει άμμο, όσο και αν προσπαθούσα να την τη διαλύσω απλά δεν διαλυέται τουλάχιστον όπως οι άλλες, συν ότι είναι πικρή. Ότι κόλπο και αν δοκίμασα δεν ήθελε να την πιεί και τελικά αναγκάστηκα να την δώσω με το ζόρι:(:(:(, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν. Προσωπικά θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να ρωτήσεις τον παιδίατρο για αλλαγή, γιατί και εγώ έχω πει ότι αν τυχόν μας την ξαναδώσει να του πω να την αλλάξει. Περαστικά σας!!!

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα με τον γιατρό. Μου είπα να προσπαθήσω να του δώσω και σήμερα το βράδυ και αύριο πρωί να τον παώ από τον ιατρείο του ώστε να δει πώς είναι η κατάσταση του και μήπως δεν χρειαστεί να πιει άλλη δόση. Σήμερα το πρωί η μαμά μου του την έδωσε με τα χιλια ζόρια λίγο λίγο με σοκολατούχο. Του πήραμε ένα σοκολατούχο, βαλαμε σε ένα ποτηρακι ελάχιστο + την δόση και του την έδωσε...άφησε λιγάκι βέβαια..αλλά από το τίποτα...τι να κάνεις; Πάντως με το ζόρι δεν γίνεται..εμένα είναι πολύ εύκολος κ στους εμετους..και αν του την δώσω με το ζόρι..μιας και έξω...αμέσως κάνει εμετό. ΤΟ ίδιο κ με τα αντιπυρετικά.......Είναι η άτιμη όντως και σαν χώρα βρε παιδιά....έλεος δηλαδή. Σας λέω..εγώ μια σταγονιτσα ισα ισα δοκίμασα..και ενω τα πρώτα δευτερολεπτα ειχα την αίσθηση της φραουλας..κάπως έτσι..μετά...τι να σας πω...της πικρής ελιάς το φαρμακι..σκέτο δηλητήριο...3 βερύκοκα κ μια μπανάνα έφαγα για να μου φύγει λίγο αυτή η γεύση...Φαντασου τι γεύση έχουν τα μωρά μας που πίνουν πόσα ml...ε, βέβαια, και εγώ θα τσίναγα στη θέση τους και δεν θα την ήθελα....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...