Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι οδηγίες να δώσω στη γυναίκα

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος και αν έχει ήδη αναλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά θα ήθελα τη βοήθειά σας ως νοικοκυρές, γιατί εγώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου δεν το βλέπω να γίνομαι ποτέ. Ζω στο εξωτερικό κι έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών. Δουλεύουμε και οι 2 γονείς και η μικρή είναι στον σταθμό όλη τη βδομάδα. Στο σπίτι είμαστε όλοι γύρω στις 6.30 το απόγευμα κι εδώ ξεκινάει το πρόβλημά μου. Το ελάχιστο διάστημα που έχω με την κόρη μου μέχρι τις 8.30 που πάει για ύπνο, αντί να το αφιερώνω 100% σε αυτήν, μαγειρεύω. Μερικές φορές το κάνει και ο άντρας μου, αλλά συνήθως εγώ. Επίσης, επειδή μέχρι να κάνω οικογένεια ζούσα με ντελίβερι δεν έχω ιδέες για το τι να μαγειρέψω, με αποτέλεσμα να είμαι κάθε μέρα με το άγχος τι τρώμε σήμερα και να κάνω τα ίδια και τα ίδια. Το 2ο πρόβλημα είναι το σίδερο. Κάθε βδομάδα έχω μια στίβα πλυμένα ρούχα και ειδικά τώρα που είμαι έγκυος δεν κάνω τπτ. Είμαι κατάκοπη και πέφτω για ύπνο από τις 21:30...:oops:. Μου είπαν φίλες από Ελλάδα (γιατί εδώ δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία) να πάρω μια γυναίκα να μου σιδερώνει και μαγειρεύει. Έχουμε την καθαρίστρια 1 φορά τη βδομάδα και σκέφτομαι να πάρω μια κοπέλα για το σίδερο και ίσως λίγο μαγείρεμα? Το πρόβλημά μου είναι πως να την οργανώσω.. 1 φορά τη βδομάδα αρκεί και τι οδηγίες της δίνω ακριβώς? Της λέω τι να μαγειρέψει ή διαλέγει αυτή? Sorry αν ακούγομαι γελοία, αλλά πραγματικά δεν ξέρω και θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι συνηθίζεται, αλλά εγώ θα της έλεγα ποιο είναι το κυρίως υλικό που θέλω να φτιάξει τη μέρα που θα έρθει (πχ κρέας, ψάρι, λαχανικά, ζυμαρικά κτλ). Θα τις έδινα κάποιες γενικές κατευθύνσεις και ας έφτιαχνε ό,τι ήθελε.

Οι οδηγίες θα ήταν του στυλ, πχ όχι πολλά τηγανιτά, όχι πολλά μπαχαρικά κτλ ανάλογα με το τι τρώτε...

Τώρα αν κάποια μέρα ήθελες κάτι πολύ συγκεκριμένο, ας της το ζήταγες. Δεν βλέπω το λόγο να ορίσετε τέτοιες λεπτομέρειες από την αρχή της συνεργασίας σας...

Το πόσο συχνά θα έρχεται αυτό θα το κανονίσεις εσύ.

Για το σίδερο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες οδηγίες...

"Σήμερα αυτά θέλω να σιδερώσεις" that΄s it.:mrgreen:

Γιατί να έρχεται σπίτι σου; Πιο φτηνά θα σου έρθει να της δίνεις χρήματα να προμηθεύεται τα υλικα και να τα μεγειρεύει σπίτι της. Εσύ ή ό άντρας σου θα τα παραλαμβάνετε στην επιστροφή σας. Όσο για το σίδερο, της τα στέλνεις πλιμμένα σε μεγάλη τσάντα με μερικές κρεμάστες εξτρά. Στα επιστρέφει σιδερωμένα και διπλωμένα, τα δε πουκάμισα στη κρεμάστρα τους.

Εκτός και αν θες να καταργήσεις τη καθαρίστρια, οπότε θα κάνει όλα τα πιο πάνω σπίτι σου +καθάρισμα - λίγο κάθε μέρα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Να σου πω τι εκανε η δικια μου η μανουλα τοτε που μπορουσαμε κι εδω στο ελλαντα

Εκεινη που ειχαμε για καθαριστρια, καθοταν παραπανω 3 φορες την εβδομαδα. Δυο για μαγειρεμα και μια για σιδερο.

1. σιδερο ειναι απλο, ειχε ενα επιπλο που βαζαμε μεσα τα ασιδερωτα, και οταν ερχοταν η κα μια φορα την εβδομαδα κανονιζε να κανει 1 ωρα σιδερο ηταν αρκετο (αυτο το εκανα κι εγω μεχρι προπερσι με τη δικια μου, της επαιρνε 1,5-2 ωρες καθε 15 μερες σε εμενα ετσι το ειχαμε κανονισει)

2. φαγητο. Κανεις μια συναντηση μαζι της, της δινεις ενα προγραμμα ανα ημερα της εβδομαδας τυπου «καθε δευτερα ζυμαρικο, καθε τριτη κρεας, καθε τεταρτη οσπρια, καθε πεμπτη κοτοπουλο, καθε παρασκευη λαδερο, καθε σαββατο ψαρι» και μετα συζητας μερικες συνταγες μαζι της, της λες τι τρωτε και τι δεν τρωτε (πχ δεν τρωμε κρεμα γαλακτος, ή μας αρεσει το μπροκολο). καθε 2-4 εβδομαδες σου κανει λιστα με ψωνια και τα εχεις διαθεσιμα. Επισης, μπορει να μαγειρευει για 2 μερες συνεχομενες κ να μενουν ψυγειο.

Η γυναικα που καθαριζει το σπιτι θα κανει και το σιδερο, οποτε απο αυτο τελειωνεις. Οσο για το μαγειρεμα κανεις ενα κοκκινιστο την 1 μερα με μακαρονια, την 2η με πουρε η ρυζι. Μια μερα που εχεις διαθεση φτιαχνεις αρκετα μπιφτεκια τα βαζεις στην καταψυξη κι οποτε θελεις βγαζεις και ψηνεις. Επισης παστιτσιο θα σου κρατησει καναδιο μερες. Δεν σου λεω μπελαλιδικα φαγητα γιατι δουλευεις πολλες ωρες και σιγουρα προτιμοτερο ειναι να βλεπεις το παιδακι σου. Και μια φορα την εβδομαδα εξοδο με την οικογενεια σου για βολτα συνδιασμενη με ετοιμο φαγητο.

Διαφημίσεις

φαντάζομαι οτι εκει που μένεις θα μπορείς να προμηθευτείς μια χύτρα ταχύτητας. Οποιο φαγητό και να διαλέξεις δεν θέλει πάνω απο 1 - 1 1/2 ωρα. Προσπάθησε να κάνεις απλά φαγητά στην καθημερινότητα. π.χ. αρακάς λαδερός δεν θέλει πανω απο 20' μαζί με την προετοιμασία του. ακόμα και του φούρνου τα φαγητά θέλουν περίπου 15' προετοιμασία και μετά τα βάζεις στον φούρνο και ξενοιάζεις. π.χ. πάρε γάστρες για τον φούρνο για να μην σε νοιάζουν ουτε τα υγρα του φαγητου. προσπάθησε την Κυριακή να κάνεις 2 φαγητά που μένουν για μέσα στην εβδομάδα ή κάνε περισσότερη ποσότητα και τα φυλάς στην κατάψυξη. Το μεγείρεμα στην καθημερινότητα δεν πιάνει πάνω απο 30' αρκεί να είσαι σωστά οργανωμένος.

φαντάζομαι οτι εκει που μένεις θα μπορείς να προμηθευτείς μια χύτρα ταχύτητας. Οποιο φαγητό και να διαλέξεις δεν θέλει πάνω απο 1 - 1 1/2 ωρα. Προσπάθησε να κάνεις απλά φαγητά στην καθημερινότητα. π.χ. αρακάς λαδερός δεν θέλει πανω απο 20' μαζί με την προετοιμασία του. ακόμα και του φούρνου τα φαγητά θέλουν περίπου 15' προετοιμασία και μετά τα βάζεις στον φούρνο και ξενοιάζεις. π.χ. πάρε γάστρες για τον φούρνο για να μην σε νοιάζουν ουτε τα υγρα του φαγητου. προσπάθησε την Κυριακή να κάνεις 2 φαγητά που μένουν για μέσα στην εβδομάδα ή κάνε περισσότερη ποσότητα και τα φυλάς στην κατάψυξη. Το μεγείρεμα στην καθημερινότητα δεν πιάνει πάνω απο 30' αρκεί να είσαι σωστά οργανωμένος.

Δεν ξέρω κανένα φαγητό που μαζί με το καθάρισμα-πλύσιμο-κόψιμο των υλικών και το μάζεμα και πλύσιμο των χρησιμοποιημένων σκευών να θέλει μόνο μισή ώρα.

Beatle, αν πράγματι έχεις την οικονομική δυνατότητα, βρες μία γυναίκα για να σου κάνει όποια δουλειά θεωρείς ότι σου στερεί χρόνο από άλλες δραστηριότητες που προτιμάς και σε ευχαριστούν πιο πολύ. Η γνώμη μου είναι ότι γι' αυτό εργαζόμαστε, για να έχουμε χρήματα να αγοράζουμε αγαθά και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Δεν ξέρω κανένα φαγητό που μαζί με το καθάρισμα-πλύσιμο-κόψιμο των υλικών και το μάζεμα και πλύσιμο των χρησιμοποιημένων σκευών να θέλει μόνο μισή ώρα.

Beatle, αν πράγματι έχεις την οικονομική δυνατότητα, βρες μία γυναίκα για να σου κάνει όποια δουλειά θεωρείς ότι σου στερεί χρόνο από άλλες δραστηριότητες που προτιμάς και σε ευχαριστούν πιο πολύ. Η γνώμη μου είναι ότι γι' αυτό εργαζόμαστε, για να έχουμε χρήματα να αγοράζουμε αγαθά και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Η οικονομική δυνατότητα είναι κάτι σχετικό. Όταν ήρθα εδώ και είδα πόσο ζητάνε οι γυναίκες μου ήρθε εγκεφαλικό. 20 ευρώ την ώρα για το καθάρισμα και άλλα τόσα την ώρα για να κρατήσουν το παιδί (γιαυτό την πήγαμε σταθμό που είναι 100 ευρώ τη μέρα πάλι εξωφρενικό). Δεν έχω ιδέα πόσο ζητάνε για μαγείρεμα-σιδέρωμα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάπου εκεί θα είναι. Από τότε που έκανα τη μικρή όλες οι φίλες μου στην Ελλάδα μου λένε να πάρω έξτρα βοήθεια, επειδή δουλεύουμε και οι 2 πολλές ώρες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο με τις ανωτέρω τιμές.... Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις, νομίζω πήρα μια ιδέα για τις οδηγίες, το θέμα τώρα είναι να βρω μια γυναίκα (η καθαρίστρια είναι fully booked).

Η οικονομική δυνατότητα είναι κάτι σχετικό. Όταν ήρθα εδώ και είδα πόσο ζητάνε οι γυναίκες μου ήρθε εγκεφαλικό. 20 ευρώ την ώρα για το καθάρισμα και άλλα τόσα την ώρα για να κρατήσουν το παιδί (γιαυτό την πήγαμε σταθμό που είναι 100 ευρώ τη μέρα πάλι εξωφρενικό). Δεν έχω ιδέα πόσο ζητάνε για μαγείρεμα-σιδέρωμα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάπου εκεί θα είναι. Από τότε που έκανα τη μικρή όλες οι φίλες μου στην Ελλάδα μου λένε να πάρω έξτρα βοήθεια, επειδή δουλεύουμε και οι 2 πολλές ώρες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο με τις ανωτέρω τιμές.... Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις, νομίζω πήρα μια ιδέα για τις οδηγίες, το θέμα τώρα είναι να βρω μια γυναίκα (η καθαρίστρια είναι fully booked).

Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Αν όντως παίζουν αυτές οι αμοιβές, φαίνεται πολύ δύσκολο, αν και δε γνωρίζω τι μισθούς παίρνετε εσείς (και φυσικά δε θέλω να μας πεις).

Πιστεύω όμως ότι αν μπορούσες να εξασφαλίσεις έστω και 1-2 μαγειρέματα την εβδομάδα, θα ένιωθες αρκετά ανακουφισμένη. Και από σίδερο, να εξασφάλιζες τουλάχιστον τα δύσκολα (π.χ. πουκάμισα). Η καθαρίστρια δε θα μπορούσε να μείνει 1-2 ώρες παραπάνω τη μέρα που έρχεται ούτως ή άλλως;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Αν όντως παίζουν αυτές οι αμοιβές, φαίνεται πολύ δύσκολο, αν και δε γνωρίζω τι μισθούς παίρνετε εσείς (και φυσικά δε θέλω να μας πεις).

Πιστεύω όμως ότι αν μπορούσες να εξασφαλίσεις έστω και 1-2 μαγειρέματα την εβδομάδα, θα ένιωθες αρκετά ανακουφισμένη. Και από σίδερο, να εξασφάλιζες τουλάχιστον τα δύσκολα (π.χ. πουκάμισα). Η καθαρίστρια δε θα μπορούσε να μείνει 1-2 ώρες παραπάνω τη μέρα που έρχεται ούτως ή άλλως;

Η καθαρίστρια δεν μπορεί, είναι full, αλλά και να μπορούσε δεν αρέσει στον άντρα μου το πως σιδερώνει τα πουκάμισά του (έχει και άποψη), οπότε είμαι στην αναζήτηση... Οι μισθοί εδώ είναι καλοί σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά είναι πολύ ακριβή η ζωή και έχει υψηλή φορολογία, οπότε το πράγμα ισοσταθμίζεται. Το τραγικό είναι ότι αν δε δούλευα μπορεί και να είχαμε περισσότερα χρήματα στο τέλος του μήνα. Η Ελβετία δεν είναι χώρα που βοηθάει την εργαζόμενη μαμά, μάλλον τη σαμποτάρει.

Διαφημίσεις

Να σας πω και εγω τι γινεται στο Βελγιο.

Καταρχην υπαρχει το εργοσημο - κουπονια που προμυθευεσαι απο το κρατος και πληρωνει 9.5? το κουπονι (το οποιο ειναι απο τα λιγα εξοδα που μπορεις να βαλεις στην δηλωση οποτε εχει μια ελαφρυνση 2-3 ευρω).

Μετα υπαρχουν γραφεια συμβεβλημενα τα οποια περνεις τηλεφωνο και σου στελνουν καποιο ατομο. Οσοι ειναι τακτικη πχ τουλαχιστον 1 φορα στις 15 μπορουν να εχουν την ιδια οικιακη βοηθο (εμεις την κανλουμε οταν εχουμε κατι πιο βαρυ οποτε στελνουν οποια εχουν διαθεσιμη). Το ελαχιστο ειναι 3ωρες την φορα.

Παντως γενικα θελουν καποιες ωρες για να γινουν ολες οι δουλειες αναλογα με το μεγεθος του σπιτιου και το ποσο βαρυ ειναι. Δηλαδη ενα αδειο δωματιο καθαριζεται πολυ πιο γρηγορα απο οτι ενα συνθετο με εκατομυρια διακοσμητικα. Και το σιδερο πχ θελει τον χρονο του. Ποσο θελετε εσεις για να σιδερωσετε ενα παυκαμισο? Κατι παρομοιο θα θελει και η γυναικα...

Δηλαδη Beatle μην περιμενεις να βρεις γυναικα να ερχετε για μια ωρα καθε μερα... Ισως θα πρεπει να ξαναδις το δουλειες θελεις και να ερχετε περισσουερες ωρες και λιγοτερες φορες μεσα στην εβδομαδα

(Α εγω το μαγειρεμα το βλεπω δυσκολο να το κανει τριτος - οπως και τα ψωνια)