Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρικες

citron

Recommended Posts

Και μόνο το γεγονός οτι σκίζουν τη μήτρα για να βγει το μωρό αρκεί.

Φαντασου τώρα για μια μητρα να την κοψουν 2-3 φορες σε μητέρες που γεννουν περισσοτερα παιδάκια.

Δε νομίζω ότι αρκεί μόνο αυτό το γεγονός. Τόσες και τόσες γυναίκες έχουν γεννήσει 3 και τέσσερα παιδιά με καισαρική. Έπαθαν κάτι θες να πεις;

Ναι κάποιες έπαθαν και δεν το λεω εγω, αλλά τα στατιστικά στοιχεία.

Γι'αυτο και σε προηγουμενο ποστ εγραψα οτι ειναι σημαντικό να εχουμε καλό γιατρό που να ειναι σε θεση σωστα καθε στιγμη να αξιολογησει τη ειναι καλύτερο και ασφαλέστερο για την καθε μητερα και το παιδί της.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 151
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγω με καισαρικη γεννησα, τελικα οτι φοβασαι το παθαινεις.

Και εγώ ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο αλλά τελικά

δυστυχώς γέννησα με καισαρική ...

Πήγα στο μαιευτήριο Πέμπτη πρωί πρωί έχοντας συνεχή πετρώματα και συσπάσεις,

με είδε η μαία, μετά και ο γιατρός μου και μου έβαλαν ορό και τεχνητούς πόνους

με την προυπόθεση πως θα γεννούσα φυσιολογικά. Αμ δέ ... Μέχρι αργά το βράδυ

πόνους μηδέν και διαστολή ακόμη πιο μηδέν. Τίποτα σας λέω τίποτα. Ο άντρας μου

που είχε έρθει μαζί μου να μου συμπαρασταθεί στην γέννα είχε αρχίσει να τα παίζει,

εγώ ήμουν νυστική και αγχωμένη αλλά ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά και έκανα υπομονή.

Κατά τις 23,00 ο γιατρός με έστειλε σε δωμάτιο να κοιμηθώ και να χαλαρώσω και

την απόμενη μέρα θα βλέπαμε. Τελικά και την Παρασκευή ξανά τα ίδια δεν με έπιασε

κανένας πόνος και ο γιατρός με ρώτησε αν ήθελα να περιμένουμε ακόμα ή να πάμε για καισαρική.

Δεν την ήθελα καθόλου αλλά όταν με ενημέρωσε ότι τόσα φάρμακα μόνο καλό δεν κάνουν στο μωρό

και πως ο τραχηλός μου ήταν τόσο σκληρός που διαστολή δεν θα έκανε. Μπήκα στο χειρουργείο κλαίγοντας

αλλά όταν ξύπνησα και πήρα αγκαλιά το γίο μου τίποτα άλλο δεν είχε σημασία.

Μόνο ότι γεννήθηκε γερός και η Παρασκευή και 13 έγινε η τυχερή μου μέρα !!!

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

Γι'αυτο και σε προηγουμενο ποστ εγραψα οτι ειναι σημαντικό να εχουμε καλό γιατρό που να ειναι σε θεση σωστα καθε στιγμη να αξιολογησει τη ειναι καλύτερο και ασφαλέστερο για την καθε μητερα και το παιδί της.

Η κουμπάρα μου γέννησε με καισαρική το γιο της. Ευτυχώς είχε έναν πάρα πολύ καλό γιατρό γιατί η κατάσταση της ήταν αρκετά δύσκολη μη πω και επικίνδυνη!!! :? Μια μέρα πριν έσπασε λίγο ο σάκος το οποίο πιθανολογείται στην αμνιοπαρακέντηση που είχε κάνει. Μόλις θα έκλεινε τον ογδοο μήνα. Ο γιατρός της έκανε εισαγωγή χωρίς όμως να θελήσει να της πάρει το μωρό από το ίδιο κιόλας βράδυ. Απλά για παρακολούθηση. Και καλά έκανε γιατί αποδείχτηκε ότι ο μικρός είχε εμπεδωθεί με την πλάτη και αν τον άφηναν παραπάνω θα είχε σφηνώσει και δεν θα έβγαινε τελικά. Με πολύ μεγάλη ψυχραιμία ο γιατρός οχι μόνο κατάφερε να ξεγεννήσει την κουμπάρα μου αλλά της συμπαραστάθηκε μέχρι το τέλος. Τώρα είναι και οι δύο ασφαλείς και χαίρονται ναι μεν η μαμά το γιόκα της αλλά και ο γιος τη μανούλα του!!! :D:D:D

Φαντασου τώρα για μια μητρα να την κοψουν 2-3 φορες σε μητέρες που γεννουν περισσοτερα παιδάκια.

Δε νομίζω ότι αρκεί μόνο αυτό το γεγονός. Τόσες και τόσες γυναίκες έχουν γεννήσει 3 και τέσσερα παιδιά με καισαρική. Έπαθαν κάτι θες να πεις;

Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι είναι πιο επικίνδυνη η καισαρική από το φυσιολογικό τοκετό; Πραγματικά δε μπορώ να το πιστέψω αυτό, έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο;

Τα περιστατικά όπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά ήταν λόγω της καισαρικής αποκλειστικά ή λόγω του προβλήματος που οδήγησε στην καισαρική; Υπάρχουν στοιχεία γι αυτό;

resident να σου πω γιατί στην Ελλάδα γίνονται περισσότερες καισαρικές: γιατί εδώ υπάρχει μικρότερη ανοχή στους κινδύνους του φυσιολογικού τοκετού. Αυτό δεν το λέω με διάθεση θετική ή αρνητική, το λέω ακριβώς όπως είναι και θα σου εξηγήσω.

Στις δυτικές χώρες, θέλουν το φυσιολογικό τοκετό και είναι ικανοί να σε αφήσουν δεκάδες ώρες μέχρι να το βγάλεις φυσιολογικά. Επίσης, θα προτιμήσουν να σου βάλουν κουτάλες και βεντούζα για να πάρουν το μωρό, παρά να προχωρήσουν στην καισαρική.

Αυτή είναι μια επιλογή που εμπεριέχει κάποιους κινδύνους. Δεν υπάρχει καμία μελέτη ή έρευνα που να δείχνει ποιές είναι οι συνέπειες αυτής της πολιτικής. Κανείς δηλαδή δεν πήγε μετά στα σπίτι αυτών των ανθρώπων να δει αν το παιδί τους έπαθε κάποια εγκεφαλική βλάβη απ'τις κουτάλες. Έχω στην οικογένειά μου τέτοιο περιστατικό: γέννα στην Αμερική, με κουτάλες και σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στο κοριτσάκι. Κανείς ποτέ δεν το κατέγραψε ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιλογής τοκετού.

Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα (όλο τη βρίζω την Ελλάδα, αλλά αυτό το πιστεύω :D ). Δεν είναι τελείως απορριπτέα η λογική του "θέλω το ελάχιστο δυνατό ρίσκο", είναι μια λογική.

Επίσης, όταν αγανακτείς με τη συχνότητα των περιστατικών πτώσης σφυγμών και περίδεσης, τί εννοείς ακριβώς;;; Αφού σου λέει η άλλη το είδε το μωρό δεμένο στο λαιμό, εμένα ο άντρας μου είδε τους σφυγμούς να πέφτουν, δηλαδή γιατί να αγνοηθούν αυτά τα στοιχεία; Αμφισβητείς ότι είναι στοιχεία που αυξάνουν τους κινδύνους; Και αφού αυξάνουν τους κινδύνους γιατί να αναλάβεις αυτόν τον παραπάνω κίνδυνο;;; Το φυσιολογικό είναι να κάνεις τα πάντα για να μειώσεις τον κίνδυνο. Γιατί οι γιατροί μας πρέπει να κάνουν κάτι άλλο; Απλώς επειδή θα βγάλουν παραπάνω λεφτά; Οκ, θα βγάλουν παραπάνω, τί να κάνουν δηλαδή να σε αφήσουν να αντιμετωπίσεις ένα μεγαλύτερο κίνδυνο;

Θα συμφωνησω απολυτως!!!

Οταν μου λενε οτι εχω αμνιακα υγρα κατω του κατωτατου φυσιολογικου, μη εμπεδωμενο μωρο σε οπισθια κεφαλικη προβολη, με τραχηλο αναλλοίωτο και 1 τουλαχιστον περιδεση στον αυχενα, γιατι να θελω να παω με ΦΤ?? Να ρισκαρω βεντουζες και κουταλες και χαμηλους παλμους ?

Ελεγα το θεμα μου σε ενα φορουμ απο Αγγλια και ετυχα σε παρομοιες περιπτωσεις με την δικια μου που ομως μου λεγανε παρακαλαγανε για καισαρικη και δεν κανανε επειδη ηταν η "πολιτικη του νοσοκομειου". Γεννες που κρατανε μερες, βεντουζες, κοψιματα αφυσικα και στο τελος επειγουσα Καισαρικη. Ολες θελανε εναν ΦΤ, αλλα μου λεγανε και μου ξαναλεγανε ποσο τυχερη ειμαι που μου δινεται αυτη η επιλογη.

Διαφημίσεις

Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι είναι πιο επικίνδυνη η καισαρική από το φυσιολογικό τοκετό; Πραγματικά δε μπορώ να το πιστέψω αυτό, έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο;

Τα περιστατικά όπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά ήταν λόγω της καισαρικής αποκλειστικά ή λόγω του προβλήματος που οδήγησε στην καισαρική; Υπάρχουν στοιχεία γι αυτό;

Το ένα είναι φυσιολογικός τοκετός και το αλλο εγχείρηση. Εχουν γίνει πολλές μελέτες , τωρα εψαξα και βρηκα προχειρα καποιες στο ιντερνετ.

Γενικοί κινδυνοι

http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/cesareanrisks.html

http://www.childbirthconnection.org/article.asp?ck=10166

Πιθανότητες υστερεκτομής μετα από κ.τ. και φ.τ

http://www.radmid.demon.co.uk/csrisks.htm

Ρε κορίτσια καμια μας δεν θα ρισκάρει το μωράκι της! Όποιος το λέει αυτο ειναι χαζός!

Η μονη ένσταση που εχουμε κάποιες ειναι για το αν μερικοί γιατροί κάνουν καισαρική για ψύλλου πήδημα (ή μάλλον για δικό τους πήδημα αλλα τεσπα).

Οταν το παιδί δεν κατεβαίνει που τον κώλο σου να βαράς, ουτε με τεχνητούς ούτε με τίποτα, οταν ερχεται ανάποδα, κάνει κακά του, δεν τρέφεται, δεν εχεις αμνιακά και όλα τα σοβαρά που μπορούν να συμβούν σαφώς και κάνεις και καισαρική και λες ευχαριστώ!

Όταν όμως ο κερατάς θέλει να πάει ΣΚ η να κάνει ρεβεγιόν γιατι να την φας;;;; Αυτο δεν καταλαβαίνω....σ'αυτό ειμαι κάθετη κατα της τομής και νομιζω όλες μας!....και δεν μπορώ να κατανοήσω πως το 50% των γυναικών μιας χώρας δεν ειναι σε θέση να γεννήσουν φυσιολογικά....δηλαδή μέχρι το 80 πόση ήταν η θνησιμότητα στους τοκετούς που αποφάσισαν οι γιατροί πως η καισαρική ειναι ασφαλέστερη του Φ.Τ :shock: και με τον ίδιο τρόπο οι παιδίατροι θέλουν να μας πείσουν οτι το αγελαδινό γάλα ειναι πιο ωφέλιμο απο το μητρικό!!!!

Και γιατί εφόσον δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κύηση να πας για πρόκληση απο την 37η εβδομάδα πάλι δεν καταλαβαίνω....φυσικά το παιδί μπορεί να μην ειναι έτοιμο, να ειναι ψηλά, να μην κατεβαίνει, να μην έχει αρχίσει η φυσιολογική διαδικασία του τοκετού και όλο αυτό να οδηγήσει σε καισαρική....περίμενε βρε άνθρωπε να πας στις 40 εβδομαδες και βλέπεις....σώνει και καλά να μπεις με πρόκληση (επαναλαμβάνω υπο φυσιολογικές συνθήκες, επαρκή αμνιακά κτλ)!

Ρε κορίτσια καμια μας δεν θα ρισκάρει το μωράκι της! Όποιος το λέει αυτο ειναι χαζός!

Η μονη ένσταση που εχουμε κάποιες ειναι για το αν μερικοί γιατροί κάνουν καισαρική για ψύλλου πήδημα (ή μάλλον για δικό τους πήδημα αλλα τεσπα).

Οταν το παιδί δεν κατεβαίνει που τον κώλο σου να βαράς, ουτε με τεχνητούς ούτε με τίποτα, οταν ερχεται ανάποδα, κάνει κακά του, δεν τρέφεται, δεν εχεις αμνιακά και όλα τα σοβαρά που μπορούν να συμβούν σαφώς και κάνεις και καισαρική και λες ευχαριστώ!

Όταν όμως ο κερατάς θέλει να πάει ΣΚ η να κάνει ρεβεγιόν γιατι να την φας;;;; Αυτο δεν καταλαβαίνω....σ'αυτό ειμαι κάθετη κατα της τομής και νομιζω όλες μας!....και δεν μπορώ να κατανοήσω πως το 50% των γυναικών μιας χώρας δεν ειναι σε θέση να γεννήσουν φυσιολογικά....δηλαδή μέχρι το 80 πόση ήταν η θνησιμότητα στους τοκετούς που αποφάσισαν οι γιατροί πως η καισαρική ειναι ασφαλέστερη του Φ.Τ :shock: και με τον ίδιο τρόπο οι παιδίατροι θέλουν να μας πείσουν οτι το αγελαδινό γάλα ειναι πιο ωφέλιμο απο το μητρικό!!!!

Και γιατί εφόσον δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κύηση να πας για πρόκληση απο την 37η εβδομάδα πάλι δεν καταλαβαίνω....φυσικά το παιδί μπορεί να μην ειναι έτοιμο, να ειναι ψηλά, να μην κατεβαίνει, να μην έχει αρχίσει η φυσιολογική διαδικασία του τοκετού και όλο αυτό να οδηγήσει σε καισαρική....περίμενε βρε άνθρωπε να πας στις 40 εβδομαδες και βλέπεις....σώνει και καλά να μπεις με πρόκληση (επαναλαμβάνω υπο φυσιολογικές συνθήκες, επαρκή αμνιακά κτλ)!

Και εδω συμφωνω απολυτως, Μα απολυτως. Αεν θελει ο αλλος να κανει ΚΤ γιατι βαριεται να περιμενει με τις ωρες τον ΦΤ, τοτε φτου και ξανα φτου του.

Το ποσοστο των ΚΤ στην Ελλαδα ειναι οντως πολυ ψηλο και σιγουρα εμπεριεχεται και σε αυτο το ποσοστο μεσα ασκοπες ΚΤ και γυναικες που προτιμανε τον προγραμματισμο.

Εκει που δε συμφωνω καθολου ειναι τωρα α καθομαστε να γραφουμε ποσο πιο επικινδυνος ειναι οι ΚΤ και ποσο αυξημενοι ειναι οι κινδυνοι της υστερεκτομης

:shock::shock:

Παλι ξαναγυρναω στα αρχικο θεμα - Κακη ακηση του επαγγελματος υπαρχει αλλα ειναι λαθος η αντιμετωπηση της ΚΤ σχεδο παντα, με τετοια γκραν γκινιολ σεναρια ( τυπου υψηλή θνησιμοτητα μπλα, μπλα ) και ακροτητες απο αλλες γυναικες του στυλ "Πηγες καισαρικη για ευκολη λυση". Γεννα ειναι γεννα οπως ειπαμε και πριν εδω και δεν νομιζω οτι ταιριαζει σε φορουμ με μελλουσσες μανουλες η παραπομπη διαφορων "γκαντεμικων" στατιστικων στοιχειων.

Πολύ ενδιαφέροντα τα λινκ ilionka, τα διάβασα αρκετά μπορώ να πω (είναι και μπόλικο πράμα).

Κατ'αρχήν να πω το εξής: αφήνουμε στην άκρη τις ακρότητες. Δεν εξηγείται το υψηλό ποσοστό των κτ από γιατρούς που απλώς θέλουν να φύγουν το σκ, ας μην το επαναλαμβάνουμε αυτό το πράμα γιατί είναι αυτονόητα καταδικαστέο. Αντίθετα, πιστεύω ότι πρέπει να είναι σημαντικό το ποσοστό των γυναικών που οι ίδιες θέλουν να πάνε σε καισαρική γιατί δε θέλουν να πονέσουν (βέβαια δεν έχω στοιχεία, αλλά νομίζω ότι είναι και σημείο των καιρών, μια έφεση προς την ευκολία και την αποφυγή του πόνου την έχουμε).

Τώρα αναφορικά με τα στοιχεία που λένε ότι οι καισαρικές είναι πιο επικίνδυνες από το φτ. Οκ, λογικά μια εγχείρηση είναι άλλο πράγμα από έναν τοκετό. ΟΜΩΣ δε μπορούμε να τα συγκρίνουμε έτσι, σε συνθήκες εργαστηρίου. Η σωστή σύγκριση πρέπει να γίνει ανάμεσα σε κτ και φτ σε προβληματικούς τοκετούς. Δηλαδή, έχω μια περίπτωση με περιτύλιξη του λώρου ή με πτώση σφυγμών, μια πραγματική περίπτωση που την έχουμε εδώ μπροστά μας, τί γίνεται τότε; Κάποτε δε θα ήξεραν καν το πρόβλημα ενδεχομένως, οπότε θα συνέχιζαν το φτ. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις θα προέκυπτε πρόβλημα για το μωρό ή τη μητέρα ως αποτέλεσμα της συνέχισης του φτ. Πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να μετρηθεί; Νομίζω όχι.

Όμως δε μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση διαφορετικά βρε παιδιά. Δε μπορεί να πάρεις έναν εγχειρισμένο άνθρωπο και να το συγκρίνεις με έναν που δεν είναι εγχειρισμένος, σαφώς ο πρώτος είναι σε χειρότερη κατάσταση. Μπορείς, όμως, να πεις ότι η καισαρική έγινε άσκοπα;;;; Πώς μπορεί να το πει κάποιος αυτό;

Ένα άλλο σημείο: κάποτε ο γιατρός ήξερε κι εσύ ήξερες ότι αν κάτι δεν πάει καλά, ε, αυτά έχει ο τοκετός, εκεί τελειώνει η ιστορία. Σήμερα ο γιατρός ξέρει ότι αν κάτι πάει στραβά, αν χάσει επίτοκο ή μωρό, την έχει επιεικώς βάψει. Η καριέρα και η ζωή του θα υποστούν μια σοβαρή επιβάρυνση. ποιός από εμάς θα αναλάμβανε αυτό το ρίσκο; Όταν ξέρεις ότι μπορεί να σε βγάλουν στον Τριανταφυλλόπουλο, δεν είναι λογικό να προσπαθείς να μειώσεις τις πιθανότητες να παρουσιαστεί πρόβλημα; Άρα δεν είναι αμιγώς εγωιστικοί οι λόγοι που ενεργούν οι γιατροί, υπάρχει και κάποια λογική από πίσω.

Τώρα όσον αφορά στα στοιχεία. Βέβαια, εγώ τα ζήτησα και δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάζω τώρα, αλλά ομολογώ ότι έχω κάποιες ενστάσεις. Μου φαίνεται ότι το γενικότερο πνεύμα είναι υπέρ του φτ, σε σημείο που να φτάνουμε σε υπερβολές. Δηλαδή στο http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/cesareanrisks.html λέει:

Emotional reactions: Women who have a cesarean report feeling negatively about their birth experience and may have trouble with initial bonding with their baby

Κατ'αρχήν, δεν παραθέτει ούτε εδώ αλλά ούτε στα άλλα επιχειρήματα στοιχεία. Πες μου ρε φίλε, τί παραπάνω πιθανότητες παρουσιάζει. Γιατί αν παρουσιάζει 0,045% πιθανότητες, τότε οκ, παίζει ακόμη και το στατιστικό σφάλμα. Επίσης, το συγκεκριμένο επιχείρημα μου φαίνεται απαράδεκτο. Όλες οι γυναίκες έχουν πιθανότητες να πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη, με τη μία ή την άλλη αφορμή. Κάποια που γέννησε φυσιολογικά, ας πούμε, μπορεί να φοβάται αν θα επανέλθει η περιοχή σε φυσιολογικά επίπεδα για τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή της. Ξέρω γω τί θα σκεφτεί η κάθε γυναίκα;; Εδώ κυριολεκτικά δυιλίζουμε τον κώνωπα νομίζω.

Παρακάτω, στους κινδύνους για το μωρό λέει:

Low APGAR scores: Low APGAR scores can be the result of anesthesia, fetal distress before the delivery or lack of stimulation during delivery (vaginal birth provides natural stimulation to the baby while in the birth canal). Babies born by cesarean are 50% more likely to have lower APGAR scores than those born vaginally8

Τί σημαίνει αυτό όμως; Μήπως ότι τα παιδιά της κτ έχουν αυτά τα συμπτώματα ως αποτέλεσμα του προβλήματος που οδήγησε στην καισαρική; Γιατί όταν έχεις περιτύλιξη ή πτώση σφυγμών είναι λογικό να έχεις fetal distress. Αυτό τί σημαίνει, ότι πρέπει να προχωρήσεις με το φτ; Δε νομίζω... Άρα το συγκεκριμένο σύμπτωμα (όπως και άλλα) δε μας απαντά στο ερώτημα "να προχωρήσω ή όχι σε καισαρική". Σου λέει απλώς ότι όταν πας σε καισαρική έχεις αυτό το σύμπτωμα. Όμως, αν δεν είχες πάει σε κτ, μπορεί να μην είχες το μωρό σου. Οπότε τί συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς; Τίποτα κατ'εμέ.

Και το http://www.childbirthconnection.org/article.asp?ck=10166#uterus λέει πολλά ενδιάφέροντα, όμως δε μας δίνει στοιχεία. Τί ποσοστό κινδύνου είναι αυτό; Τέλος πάντων.

Εκεί που βρίσκουμε στοιχεία είναι το http://www.radmid.demon.co.uk/csrisks.htm.

Όμως και πάλι θα προσέξετε ότι έχει στοιχεία ως επί το πλείστον πριν το 2000. Μάλιστα κάποια είναι των δεκαετιών 70 και 80. Δεν είναι σοβαρό αυτό όμως. Άλλες οι τότε καισαρικές, άλλες οι τώρα. Άλλοι οι όροι ασφαλείας τότε και άλλοι τώρα.

Δε λέω ότι δεν είναι ενδιαφέροντα. Όμως δεν απαντάνε στο ερώτημα κατ'εμέ. Και δεν είναι τυχαίο το ότι δε βρήκα αναφορές στο πρόβλημα που εγώ ανέφερα, δηλαδή: παιδιά που γεννήθηκαν με βεντούζα και κουτάλες. Προσοχή χρειάζεται και στο εξής: πότε διαπιστώνεται το "πρόβλημα" που αναφέρεται. Πήγε κανείς να μετρήσει πόσα από τα παιδιά που γεννήθηκαν με βεντούζα έχουν πρόβλημα νοητικό; Δε μπορεί να είναι αμελητέο βρε παιδιά, λογικά να το πάρει κανείς, δε μπορεί...

Πάντως, στο http://www.childbirthconnection.org/article.asp?ck=10166#uterus βρήκα κάποιες αναφορές στους κινδύνους του φυσιολογικού τοκετού για μητέρες και μωρά. Για τις μητέρες είναι painful vaginal area, urinary incontinence, bowel incontinence, για τα μωρά είναι

birth injury: in comparison with cesarean birth, a baby born by vaginal birth may be at higher risk for nerve injury affecting the shoulder, arm or hand (brachial plexus injury); although most of these injuries are temporary, some are permanent. Added likelihood for a baby born with vaginal birth: LOW for brachial plexus injury.

Ίσως αυτό να αναφέρεται στα βεντουζοπαιδιά, δεν ξέρω, δε δίνει άλλα στοιχεία.

Το μόνο συμπέρασμα νομίζω ότι μπορεί να είναι ότι δε γίνεται να φτάσουμε σε συμπέρασμα μέσα απ'τη συζήτηση. Είναι εύκολο για όσες γεννήσατε φυσιολογικά να κοιτάτε τα στατιστικά και να λέτε "α, σε πήγε κι εσένα για καισαρική". Προσωπικά θα αρχίσω να βρίζω όταν μου το λένε αυτό. Πού ξέρεις εσύ κορίτσι μου αν με κοροϊδεύει ο γιατρός μου;;;;; Ήσουνα μέσα; Είδες τους σφυγμούς να πέσουν και είπες "οκ, γιατρουλίνη, χεσμένο το έχω το μηχάνημα, εγώ θα συνεχίσω κανονικά το φτ";;; Είναι εύκολο να αναπαράγουμε δοξασίες, αλλά τελείως ανεύθυνο. Και έχει κάποια επίπτωση σε ανθρώπους, γιατί με βάζεις εμένα να σκέφτομαι κάποια πράγματα χωρίς λόγο. Επειδή ξαφνικά μας έχει πιάσει η επιστροφή στη φύση και αγάπη για το περιβάλλον. Ας δείξουμε την αγάπη μας για τη φύση με άλλους τρόπους και όχι υπερθεματίζοντας σε ένα τόσο ευαίσθητο και καθαρά επιστημονικό θέμα.

και κάτι άλλο για την ιστορία: στο http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/cesareanrisks.html

βρήκα την ακόλουθη αναφορά:

There has been a gradual increase in cesarean births over the past 30 years. In November of 2005, the Centers for Disease Control and Prevention(CDC) reported the national cesarean birth rate was the highest ever at 29.1%, which is over a quarter of all deliveries. This means that over 1 in 4 women will experience a cesarean delivery.

Στην Αμερική αυτά. Μήπως τελικά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο η αύξηση των καισαρικών;

Δεν έχω κθόλου γνώσεις ιατρικής οπότε οσα λέω και σκέφτομαι βασίζονται μόνο στην κοινή λογική.

1. Πιστεύω οτι ΄το μεγάλο ποσοστό των καισαρικών οφείλεται στο γεγονός οτι πλέον οι γυναίκες γέννουν πλέον το 1 παιδί τους σε μεγαλύτερη ηλικία. ας μη γελιώμαστε, αλλες αντοχές έχει το σώμα μιας γυναικας 20 ετων, αλλες των 30 και άλλες των 40.

2. Οι γυναικολόγοι έχουν γίνει πλέον πολύ του προγραμματισμού, σχεδόν κανένας γιατρός δεν αργει στα απογευματινά του ραντεβού, αφού όλοι προγραμματίζουν τους τοκετούς για το πρωί. Ολοι ξεκινούν τον τοκετό με πρόκληση ή ακόμα και αν αρχίσει από μόνος του έλαχιστες έχουν γεννήσει χωρίς να τους βάλλουν ορό στο χέρι. Αν οι πόνοι είναι απότομοι το παιδί πιέζεται να βγει και πεφτουν οι παλμοί. Πόσοι είναι οι γιατροι που αφήνουν τις γυναίκες να γεννήσουν έστω και λίγες μέρες μετά την ΠΗΤ? Ισως απλά το μωρό και οι μητέρα να χρειαζονται μερικές μερες ακόμα (οι 40 εβδομαδες είναι από στατιστικές που σημαινει οτι αλλες γυναικες γεννουν στις 39 εβδομάδες και αλλες στις 41).

Σίγουρα η δυνατότητα της καισαρικής είναι θειο δώρο για τις γυναίκες, αλλά το 60% των τοκετών με καισαρική κατι λέει για τις πρακτικές των γυναικολόγων.

Προσωπικά σε περίπτωση δευτερης εγκυμοσύνης θα ζητησω από το γιατρό να μη θεσει το θεμα της πρόκλησης αν δε φτασω μεχρι την 41 εβδομάδα.

Διαφημίσεις

γεια σας κορίτσια,

αυτό που θα ήθελά να μοιραστώ μαζί σας είναι η δική μου ιστορία, ή οποία έχει ώς εξής.

η γιατρός μου με έβαλε μέσα για προγραμματισμένο φυσιολογικό τοκετό, ( που συγνώμη αλλά εγω καταλαβα ότι θα είναι μια ωραιότατη φυσιολογική καισαρική....) ή οποία όπως και εγινε μιας και μετα απο ορούς και 8 ωρες αναμονής , διαστολή 1,5, το μωρό να παλαίβει να βγεί και να κουτουλά σε τοιχο, εκανε κακα, και σπασαν τα νερά πράσινα παρακαλώ και η γιατρός μου είπε ότι πάμε για καισαρική.....

πανικοβλήθηκα το ομολογώ, εκλαιγα μιας και ήθελα όπως όλες να βγεί το ζουζουνι φυσιολογικά kai να είναι και ο αντρας μου παρών, αλλά δεν μας εκατσε.

στο χειρουργειο τα βιωσα όλα μιας και ηταν με επισκληρίδιο, και το ήθελα να σας πώ, την αλήθεια, δεν ήθελα ολική νάρκωση αφου π[ίστευα ότι ..... καταλαβαλίνετε...

Τελος πάντων να πώ ότι δεν καταλαβα πόνο καθολου, μετά, πραγματικά απόρησα και εγώ με τον εαυτό μου, δεν πρίστηκαν τα πόδια μου, ήμουν σε καταπλήκτική φόρμα από ότι μου είπε και η γιατρός μου, όλα ήταν τέλεια.... καθετηράκια και σιναφή εφυγαν σε χρόνο DT....

τελικα΄καταλαβα ότι ήταν όλα στο μυαλό μου , αν και εχω ακούσει περιπτώσεις που ήταν τραγικά τα πράγματα,

τελος πάντων αυτό που θελω να καταλήξω είναι ότο η κάθε μια περίπτωση είναι διαφορετική και χείρίζεται ανάλογα.... απλά χψρειάζεται ψυχραιμία και εμπυστοσύνη στο γιατρό μας, γιατί αλλιώς φρικάρουμε..... και να ακουμε τις απόψεις και τα βιώματα της κάθε κοπέλας ( σεβαστα) αλλά μην τα υιοθετούμε κιόλας .....

αυτά φιλιά σε όλες σας.

Aphrodite_k

Προσωπικά σε περίπτωση δευτερης εγκυμοσύνης θα ζητησω από το γιατρό να μη θεσει το θεμα της πρόκλησης αν δε φτασω μεχρι την 41 εβδομάδα.

Δε σε ανησυχεί ο κίνδυνος μιας τέτοιας επιλογής; Να πεις από την αρχή ότι εγώ θα πάω μέχρι τις 41 εβδομάδες;

yogini Εγραψε

Συμφωνω απολυτα αλλα με επιασαν οι πονοι ή σπασαν τα νερα και προεκυψε προβλημα στη διαρκεια και αλλο προγραμματιζω τοκετο με προκληση εμενα η γιατρος μου ενω κοντευα να κλεισω την 40 εβδομαδα και τη ρωταγα τι γινετε μου ελεγε να μην αγχωνομαι αφου ειναι καλα το εμβρυο και ο πλακουντας περιμενουμε μερχι περιπου την 42 εβδομαδα. Τελικα γεννησα φυσιολογικα τη επομενη μεθεπομενη μερα.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Εννοείτε οτι αν ο γιατρός μου διαγνώσει οτι υπάρχει πρόβλημα για το παιδί η για εμένα φυσικά και θα κάνω καισαρικη χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Οσον αφορά την πρόκληση ο κίνδυνος της γέννας με πρόκληση στις 41 εβδομάδες είναι ο ίδιος με αυτόν την προκλησης στις 39. Εξάλλου από οσο εμαθα όταν ξεπερνας τις 40 κανεις καθε 2 μέρες NST οπότε το μωρό παρακολουθειτε συνέχεια.

Διαφημίσεις

Εμενα η γιατρος ειχε τκτικη να ζηταει NST απο την 36 εβδομαδα. Αυτο που πιστευω ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι η προκληση τοκετου οταν χρειαζεται( συπληρωμενη εβδομαδα γηρανση πλακουντα κ.α/) αλλα οταν γινεται απο νωρις χωρις ιδιαιτερο προβλημα

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Δεν έχω κθόλου γνώσεις ιατρικής οπότε οσα λέω και σκέφτομαι βασίζονται μόνο στην κοινή λογική.

1. Πιστεύω οτι ΄το μεγάλο ποσοστό των καισαρικών οφείλεται στο γεγονός οτι πλέον οι γυναίκες γέννουν πλέον το 1 παιδί τους σε μεγαλύτερη ηλικία. ας μη γελιώμαστε, αλλες αντοχές έχει το σώμα μιας γυναικας 20 ετων, αλλες των 30 και άλλες των 40.

2. Οι γυναικολόγοι έχουν γίνει πλέον πολύ του προγραμματισμού, σχεδόν κανένας γιατρός δεν αργει στα απογευματινά του ραντεβού, αφού όλοι προγραμματίζουν τους τοκετούς για το πρωί. Ολοι ξεκινούν τον τοκετό με πρόκληση ή ακόμα και αν αρχίσει από μόνος του έλαχιστες έχουν γεννήσει χωρίς να τους βάλλουν ορό στο χέρι. Αν οι πόνοι είναι απότομοι το παιδί πιέζεται να βγει και πεφτουν οι παλμοί. Πόσοι είναι οι γιατροι που αφήνουν τις γυναίκες να γεννήσουν έστω και λίγες μέρες μετά την ΠΗΤ? Ισως απλά το μωρό και οι μητέρα να χρειαζονται μερικές μερες ακόμα (οι 40 εβδομαδες είναι από στατιστικές που σημαινει οτι αλλες γυναικες γεννουν στις 39 εβδομάδες και αλλες στις 41).

Σίγουρα η δυνατότητα της καισαρικής είναι θειο δώρο για τις γυναίκες, αλλά το 60% των τοκετών με καισαρική κατι λέει για τις πρακτικές των γυναικολόγων.

Συμφωνω... :wink:

Επισης αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση πριν απο 7 χρ.Γεννησα με 10 μερες διαφορα με μια φιλη μου. Ξεκινησαν και οι 2 τοκετοι πρωι , περιπου στις 8-8.30,(με ψιλοπονακια η μια και μικρη διαστολη και σπασιμο νερων η αλλη) Περιπου στις 9-10 μας εβαλαν και στις δυο ορο και στις 12 ..βγηκαν και ειπαν στους συγγενεις οτι ο τοκετος δεν προχωρα και οτι μαλλον θ απαμε για καισαρικη :roll: .Ευτυχως που ειμασταν απλα τυχερες...και μεχρι τις 2 ειχαμε γεννησει και οι 2 :roll: .Σημειωση ειχαμε διαφορετικους γιατρους σε διαφορετικα νοσοκομεια.

Ανετα θα μπορουσα να λεω σημερα οτι επρεπε να μου κανουν καισαρικη ..γιατι το μωρο ειχε πτωση παλμων(και ειχε....αλλα οπως μου ειπε ενας γιατρος αυτο ειναι φυσιολογικο :wink: )

Σαφως και καποιες καισαρικες επρεπε να γινουν...

Αλλα δεν μπορω ν ακουω γιατρους που βαζουν (με καποιες δικαιολογιες ) γυναικες να γεννησουν απο την 36-37-38 εβδ με προκληση και να εχουν απαιτηση σε 5-6 ωρες σε πρωτοτοκη να εχει τελειωσει :shock:

Επισης το θεμα τις περιτυλιξης (που να πω την αληθεια επειδη πλεον το ξερουν αρκετες δεν το λενε τοσο συχνα ) οταν ρωτησα εναν γυναικολογο γιατι τ ακουγα τοσο πολυ και φοβομουν μην χασω το παιδι ...μου ειπε οτι ΟΛΑ τα παιδια ειναι μπλεγμενα στον λωρο τους σαν κοκορετσακια και το θεμα ειναι να εχει δεθει κομπος ενας λωρος, οπου οπως μου ειπε ειναι εξαιρετικα σπανιο και στον ιδιο δεν ειχε συμβει ποτε(και μου τονισε επισης οτι με το ντομπλερ ελεγχουμε κι αυτο...καθως εαν ειναι κομπος..θα δημιουργει και αλλα προβληματακια)

Παρένθεση για κάποια μειονεκτήματα της καισαρικής.....το τόπικ παρακάτω "ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ" το διαβάσατε;; :shock::shock:

Εγω προσωπικά σοκαρίστηκα!

Χτες πήγα και στην φίλη μου που γέννησε πριν 2 μήνες με αναγκαστική καισαρική και φρίκαρα....η κοιλίτσα της ειναι χυμένη σαν σακί :(:(:( και 2 θειάδων μου επίσης που την πάτησαν λόγω πίεσης βέβαια....

Δηλαδή θες κοιλιοπλαστική μετά απ'οτι κατάλαβα!

Έλα ρε παιδιά, ψυχραιμία. Θέλει μήνες για να επανέλθει η κοιλιά και όχι δε θέλει κοιλιοπλαστική, απλώς υπομονή (και φυσικά να μην το ξεσκίζεις στο φαΐ, όπως και όλες οι γυναίκες)

yogini και εγω στεναχωρηθηκα με την κοιλια μου, αν και εχει μαζεψει αρκετα απο την πρωτη μερα, εχω αγχος γιατι κρεμεται πανω απο την τομη στο κατω μερος. Αλλα το πως θα γινει η κοιλια της καθε γυναικας δεν εχει να κανει με την καισαρικη απαραιτητως, για παραδειγμα η νυφη μου απο το πρωτο της κιολας παιδι που πηρε 30 κιλα η κοιλια της γεμισε κοκκινομαυρες ραγαδες και μετα σακουλιασε και ας γεννησε φυσιολογικα. Οποτε μαλλον δεν παιζει ρολο.

binvp2.png ZVLBp2.png

yogini και εγω στεναχωρηθηκα με την κοιλια μου, αν και εχει μαζεψει αρκετα απο την πρωτη μερα, εχω αγχος γιατι κρεμεται πανω απο την τομη στο κατω μερος. Αλλα το πως θα γινει η κοιλια της καθε γυναικας δεν εχει να κανει με την καισαρικη απαραιτητως, για παραδειγμα η νυφη μου απο το πρωτο της κιολας παιδι που πηρε 30 κιλα η κοιλια της γεμισε κοκκινομαυρες ραγαδες και μετα σακουλιασε και ας γεννησε φυσιολογικα. Οποτε μαλλον δεν παιζει ρολο.

Σίγουρα έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό απλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον το πόσο συμφωνούν σε κάποια πράγματα σχετικά με την κοιλιά στο τοπικ που ανέφερα!

Δεν παιζει ρολο :(

Εκανα την πρωτη φυσιολογικα και εφτασα μεχρι την 38 εβδ οπου γεννηθηκε 2960 και δεν ειχα κανει καν ραγαδες (ειχα παρει 9 κιλα)

Εκανα τα διδυμα φυσιολογικα μετα απο 2 χρονια και τα γεννησα στην 37 εβδ ...ειχα γεμισει ραγαδες :( και μαλιστα 2 απ αυτες ''σπασαν'' και ηταν ασχημες ..ηταν αυτες χαμηλα κατω απ την κοιλια (ειχα παρει 7 κιλα στα διδυμα μονο)

Η κοιλια ακομα εχει χαλαρωση και πεφτει ακομα :( (οι ραγαδες οκ δεν φαινονται τοσο πολυ ..αλλα και παλι εχουν μεινει.

Οποτε στα σιγουρα δεν ειναι θεμα φυσιολογικου ή καισαρικης :wink:

απλά το θέμα με τις καισαρικές είναι ότι λόγω της τομής, η κοιλιά κάνει σακούλα από πάνω και πέφτει με ένα "Ειδικό" τρόπο που είναι άσχημος

αν όμως είναι να χαλάσει η κοιλιά σου, θα χαλάσει είτε με τον ένα είτε με τον άλλον τρόπο κι έτσι δεν έχει και τόση σημασία...

πάντως εμένα οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με καίει και τόσο πολύ...

το θεωρώ κάτι σαν "ενθύμιο και παράσημο"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...