Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόγραμμα ύπνου 2μιση μηνων

Χαρά.Θ

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι 2μιση μηνών σχεδόν και με δυσκολεύει πολύ το πρόγραμμα ύπνου του. Ξυπνάει από τις 6.30-7 το πρωί και μένει ξύπνιος μέχρι και τις 5 το απόγευμα (το πολύ να κοιμηθεί μισή ώρα το μεσημέρι) και κοιμάται από το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα και πηγαίνει 2 τα ξημερώματα να ξανακοιμηθεί. Προσπαθώ να τον βάλω σε πρόγραμμα και να τον κοιμίζω το μεσημέρι και μετά τις 7 να μην τον αφήνω να κοιμηθεί αλλά η μαμά μου λέει ότι τον βασανίζω και το σωστό είναι να τον αφήνω να κοιμάται όποτε θέλει. Εσείς τι λέτε???

Διαφημίσεις

νομίζω πάντως ότι, το μικράκι σου ήδη κοιμάται αρκέτες ώρες συνεχόμενες αν κρίνω από την ηλικία του και από την κόρη μου.

θα συμφωνήσω με την μαμά σου, είναι πολύ νωρίς για να του βάλεις πρόγραμμα. ακολούθησε εσύ το δικό του. αν δεν εργάζεσαι, κοιμήσου τις ώρες που κοιμάται το μωρό.

Μετά το τρίμηνο γενικά με κάποιο τρόπο τα πράγματα βελτιώνονται.

Ααααχ...πονεμενη ιστορια ο υπνος!!! Αν δεις εχω κανει θεμα κ εγω με τον υπνο της δικιας μου η οποια ειναι αισιως 3,5 μηνων κ μαλωμενη με τον υπνο. Την ημερα ζητημα να κοιμαται 1,5 ωρα οχι συνεχωμενη αλλα σε δοσεις αφου μου ζηταει καθε λιγο κ λιγακι νανουρισμα κ μολις την αφησω στο κρεβατι της ... ξυπναει!!!!

Θα σου πω μονο οτι το βραδυ ΕΥΤΥΧΩΣ κοιμαται, οχι σερι, αλλα εχει μαθει τη διαφορα μερας νυχτας κ σε αυτο πιστευω οτι βοηθησαν οι οδηγιες του παιδιατρου μας ο οποιος μου ειπε να την ξυπναω μεσα στην ημερα για φαγητο καθε 3 με 4 μαξιμουμ ωρες. Το βραδυ ομως ποτε. Την αφηνω να ξυπνησει οποτε πεινασει. Σιγα σιγα πιστευω αυτο δουλευει. Δοκιμασε λοιπον να το ξυπνας το μωρο για να φαει μεσα στην ημερα αλλα τη νυχτα ποτε!

veMDp3.png

Συμφωνώ ότι είναι πολύ μικρούλι για να έχει διαμορφώσει πρόγραμμα ύπνου (πόσο μάλλον να του το φτιάξεις εσύ ;))...

Αν θέλει να κοιμηθεί, νομίζω δεν είναι και πολλά αυτά που μπορεί να κάνει κανείς για να το αποτρέψει!...

Τώρα, αν θέλεις εσύ να κοιμηθεί, πχ. το μεσημέρι που λες ότι μένει πολλές ώρες ξύπνιο, προτείνω τα δύο βασικά πατροπαράδοτα συστήματα: βόλτα με το καρότσι, ή βόλτα με το αυτοκίνητο...

Να σου ζήσει!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα και υπομονή! Είναι μικρούλι ακόμη το μικρό σου για να μπει σε πρόγραμμα.

Μετά το τρίμηνο να το επιχειρήσεις αν και κάθε παιδί βρίσκει μόνο του τους ρυθμούς του!

• 3 months later...

εχω κ εγω παρομοιο προβλημα.η μπεμπουλα ειναι 2.5 μηνων και μεχρι τωρα ειχε ενα σχετικο προγραμμα.κοιμοταν και καθε 2.5 με 3 ωρες ξυπνουσε.ετρωγε και ξανακοιμοταν.το βραδυ κοιμαται απο τις δεκα μεχρι τις 3 και απο τις 4 μεχρι τις 7.εχει δυο μερες ομως που απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 10 το βραδυ ζητημα να εχει κοιμηθει 4 ωρες και αυτες λιγο λιγο....τι συμβαινει αραγε???επισης εχει μια βδομαδα που εχει πολλα σαλια βαζει τα χερια στο στομα και εχουν κοκκινησει τα κατω ουλα.ο γιατρος ειπε οτι ειναι σπανιο αλλα οχι απιθανο να βγουν νωριτερα τα πρωτα δοντακια.λετε να φταιει αυτο που ειναι τοσο ανησυχη???γιατι δεν ειναι οτι δεν κοιμαται αλλα οτι γκρινιαζει κιολας!!!!εχετε καμια ιδεα??:-(:-(

εχω κ εγω παρομοιο προβλημα.η μπεμπουλα ειναι 2.5 μηνων και μεχρι τωρα ειχε ενα σχετικο προγραμμα.κοιμοταν και καθε 2.5 με 3 ωρες ξυπνουσε.ετρωγε και ξανακοιμοταν.το βραδυ κοιμαται απο τις δεκα μεχρι τις 3 και απο τις 4 μεχρι τις 7.εχει δυο μερες ομως που απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 10 το βραδυ ζητημα να εχει κοιμηθει 4 ωρες και αυτες λιγο λιγο....τι συμβαινει αραγε???επισης εχει μια βδομαδα που εχει πολλα σαλια βαζει τα χερια στο στομα και εχουν κοκκινησει τα κατω ουλα.ο γιατρος ειπε οτι ειναι σπανιο αλλα οχι απιθανο να βγουν νωριτερα τα πρωτα δοντακια.λετε να φταιει αυτο που ειναι τοσο ανησυχη???γιατι δεν ειναι οτι δεν κοιμαται αλλα οτι γκρινιαζει κιολας!!!!εχετε καμια ιδεα??:-(:-(

Τίποτα δεν συμβαίνει στην μικρούλα...είναι απλά πολυ μικρούλα!!!! Δεν έχει ρυθμιστεί το σύστημα ακόμα, σε 1 εβδομάδα μπορεί να εμφανίσει κάτι άλλο, μετα άλλο και παει λέγοντας! Αυτο που μπορείς να κανείς ως επένδυση για το μέλλον είναι να διαμορφώσεις σταθερή ρουτίνα βραδινου ύπνου (ίδια διαδικασία κάθε μέρα την ΙΔΙΑ ώρα) και για τους ημερησιους υπνους να προσπαθήσεις να προσδιορισεις πόσες ώρες αντέχει ξύπνια χωρίς να μπαίνει σε υπερένταση. Αφού το βρεις αυτο βάζε την για υπνο έστω και αν δεν δείχνει πολυ εμφανώς ότι νυσταζει.

Επιςης, αντίθετα με το τι κάνουμε συνήθως οι νέοι και απείροι γονείς, καλύτερα προσάρμοσε τα γεύματα βάσει του ύπνου και όχι τον υπνο βάσει των γευμάτων!

Να την χαίρεσαι!

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.το βασικο μας προβλημα ειναι οτι ηδη εχω ξεκινησει να δουλευω και λειπω αρκετες ωρες απο το σπιτι.πρωι και απογευμα.με αποτελεσμα να την κραταει η πεθερα μου το πρωι και η μαμα μου το απογευμα.και το πρωι την παω εγω στη πεθερα μου γιατι δεν γινεται να ερθει αυτη στο σπιτι.εχουμε λοιπον ενα προγραμμα βαση φαγητου γιατι δεν μπορουν να το ρυθμισουν οι γιαγιαδες αλλιως.το παιδακι στη μιαμιση ωρα που ειναι ξυπνιο αρχιζει να ταραζεται αλλα οταν μπαινει στην κουνια της δεν κοιμαται.επισης η μια γιαγια επιμενει να μην κανει ησυχια οταν παει για υπνο η μικρη γιατι"πρεπει να μαθει με θορυβο" το παιδι.ομως η μικρη ξυπναει με το παραμικρο.δεν ειναι νωρις ακομα να θελει το απιδι να μενει ξυπνιο τοσες ωρες???ο γιατρος μου ειχε πει οτι τοσο μικρα μονο φαι κακα και υπνο θελουν.και χαδια και αγκαλιες μεχρι να κοιμηθουν.τι να πω....αγχωνομαι γιατι δεν ειμαι εκει και τα περνανε οι γιαγιαδες που δεν εχουν και τοση υπομονη πια.......

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.το βασικο μας προβλημα ειναι οτι ηδη εχω ξεκινησει να δουλευω και λειπω αρκετες ωρες απο το σπιτι.πρωι και απογευμα.με αποτελεσμα να την κραταει η πεθερα μου το πρωι και η μαμα μου το απογευμα.και το πρωι την παω εγω στη πεθερα μου γιατι δεν γινεται να ερθει αυτη στο σπιτι.εχουμε λοιπον ενα προγραμμα βαση φαγητου γιατι δεν μπορουν να το ρυθμισουν οι γιαγιαδες αλλιως.το παιδακι στη μιαμιση ωρα που ειναι ξυπνιο αρχιζει να ταραζεται αλλα οταν μπαινει στην κουνια της δεν κοιμαται.επισης η μια γιαγια επιμενει να μην κανει ησυχια οταν παει για υπνο η μικρη γιατι"πρεπει να μαθει με θορυβο" το παιδι.ομως η μικρη ξυπναει με το παραμικρο.δεν ειναι νωρις ακομα να θελει το απιδι να μενει ξυπνιο τοσες ωρες???ο γιατρος μου ειχε πει οτι τοσο μικρα μονο φαι κακα και υπνο θελουν.και χαδια και αγκαλιες μεχρι να κοιμηθουν.τι να πω....αγχωνομαι γιατι δεν ειμαι εκει και τα περνανε οι γιαγιαδες που δεν εχουν και τοση υπομονη πια.......

Πάρε από ένα ρηλάξ για τις γιαγιάδες σου και πες τους να την κοιμίζουν εκεί. Είναι μικρούλα ακόμα, δεν έγινε και τίποτα να μην κοιμάται στην κούνια. Λίγο κούνημα, τραγουδάκι και νάνι! Ακόμα και στην κούνια να θέλουν να την βάζουν, ας την κοιμίζουν πρώτα στο ρηλάξ και μετά την μεταφέρουν! Στην γιαγιά που δεν θέλει να κάνει ησυχία :evil::evil::evil: εξήγησέ της ευγενικά ότι όταν δεν κοιμάται το παιδί την ημέρα δυσκολεύεται πολύ και το βράδυ και αυτό είναι πιο σημαντικό από το να μάθει με φασαρία! Και γιατί να μάθει άλλωστε? :confused::confused::confused:

Εάν την κοιμίζουν στο ρηλάξ, βοηθάει ο απορροφητήρας, απομονώνει τους γύρω ήχους και το παιδί ηρεμεί. Ας κλείσουν όμως και κανένα πατζούρι, το μωρό δεν είναι πια νεογέννητο, δεν μπορεί να κοιμηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Εάν καταφέρνουν και την κοιμίζουν στην κούνια ή σε παρκοκρέβατο σε ξεχωριστό δωμάτιο, βοηθάει να αγοράσεις για το δωμάτιο αυτή μια συσκευή white noise (υπάρχουν πολλές στο amazon), βγάζει ήχο παρόμοιο με τον απορροφητήρα και έχει μεγάλη χρησιμότητα στον ύπνο. Υπάρχουν και εφαρμογές white noise που μπορείς να τις κατεβάσεις δωρεάν σε ταμπλέτα ή smartphone. Εγώ τις χρησιμοποιούσα πολύ ακόμα και το βράδυ όταν ο γιος μου ήταν μικρούλης και τον απορροφητήρα κόντεψα να τον κάψω!!! Ακόμα και σήμερα που ο μικρός είναι 17 μηνών, τις πρώτες 2-3 ώρες του βραδυνού ύπνου αφήνω ανοιχτό στο δωμάτιό του τον διακόπτη του εξαερισμού του μπάνιου (έχει μπάνιο μέσα στο δωμάτιο) που κάνει παρόμοιο ήχο.

Διαφημίσεις

Πριν τους 3 μήνες ή τα 6 κιλά βάρους δεν μπορείς να βάλεις πρόγραμμα στο μωράκι σου, μην προσπαθείς άδικα και ταλαιπωρείστε και οι δύο.

Συμφωνώ εν μέρει με την πεθερά σου, μην κάνεις απόλυτη ησυχία αλλά ούτε και μεγάλη φασαρία κατά τους ημερήσιους ύπνους, φυσιολογικά άσε να κυλίσουν όλα, το παιδάκι όταν νυστάζει θα κοιμηθεί.

Πες στις γιαγιάδες να το "χουχουλιάσουν" με ένα κουβερτάκι ή μαξιλαράκι στην αγκαλιά του, να νιώθει σαν να είναι αγκαλίτσα, πιάνει τις περισότερες φορές και σε τόσο μικρές ηλικίες, το προτιμούν απ' το αχανές κρεβάτι τους.

Οσο για τις ώρες ύπνου γιατί αγχώνεσαι; δεν έχουν όλα τα μωράκια τις ίδιες ανάγκες, και ακόμη και στο ίδιο το μωρό θα διαμορφώνονται διαφορετικά σε κάθε φάση ανάπτυξης.

Εγινες μανούλα, σε καταλαβαίνω που εργάζεσαι - οπλίσου όμως με υπομονή, σε λίγες μέρες ή εβδομάδες όλα θα φτιάξουν ως δια μαγείας.

ειναι και κουτσομπολα η ατιμη!!!αν ακουει ομιλιες λυσσαει.αν φερω το λικνο της που ειναι με ροδακια στο σαλονι οταν μιλαμε αυτη δεν βγαζει αχνα.μας παρακολουθει ωρες.της αρεσει ο ηχος απο τη στιρελα οταν παταω τον ατμο.εκει σε ενα τεταρτο κοιμαται.δε μπορω ομως να σιδερωνω ολη μερα!!!!:D:Dθα παω να αγορασω ριλαξ το σαββατο γιατι μαλλον βαριεται στην κουνια της.ειναι που δεν ειμαι εκει και μου τηλεφωνουν καθε λιγο και μου λενε οτι δεν κοιμαται και οτι κλαιει......με αγχωνουν:-(:sad::-(:sad:με μενα κοιμαται σχεδον παντα.λετε να την εχει πιασει ταραχη επειδη της λειπω??δεν ειναι μικρη ακομα για να καταλαβαινει την απουσια μου?δεν υπαρχουν ρε παιδι μου και πολλα πραγματα για να την απασχολησουν τοσο μικρη που ειναι.

ειναι και κουτσομπολα η ατιμη!!!αν ακουει ομιλιες λυσσαει.αν φερω το λικνο της που ειναι με ροδακια στο σαλονι οταν μιλαμε αυτη δεν βγαζει αχνα.μας παρακολουθει ωρες.της αρεσει ο ηχος απο τη στιρελα οταν παταω τον ατμο.εκει σε ενα τεταρτο κοιμαται.δε μπορω ομως να σιδερωνω ολη μερα!!!!:D:Dθα παω να αγορασω ριλαξ το σαββατο γιατι μαλλον βαριεται στην κουνια της.ειναι που δεν ειμαι εκει και μου τηλεφωνουν καθε λιγο και μου λενε οτι δεν κοιμαται και οτι κλαιει......με αγχωνουν:-(:sad::-(:sad:με μενα κοιμαται σχεδον παντα.λετε να την εχει πιασει ταραχη επειδη της λειπω??δεν ειναι μικρη ακομα για να καταλαβαινει την απουσια μου?δεν υπαρχουν ρε παιδι μου και πολλα πραγματα για να την απασχολησουν τοσο μικρη που ειναι.

Πωπω... το βρίσκω χαζό να σου τηλεφωνούν και να σε αγχώνουν με τέτοια πράγματα, ας πάρουν το μωράκι αγκαλίτσα αφού είναι ανήσυχο και θα βρουν τρόπο να το ηρεμήσουν. Προσπάθεια, υπομονή.

ΝΑΙ, φυσικά και μπορεί να της λείπεις μανούλα! Εγώ έβαζα ένα φανελάκι φορεμένο δικό μου (είχε και γαλατάκι μου) μέσα στο καροτσάκι της στη γιαγιά κι έτσι με μύριζε και ηρεμούσε τρομερά.

Μην το ψάχνεις...οι γιαγιάδες ποτέ δεν κοιμίζουν τα παιδιά όσο πρέπει, ο βασικός λόγος είναι ότι δεν θέλουν, τα θέλουν ξύπνια να τα χαζεύουν!!!! Πού να δεις τί θα γίνει όταν μεγαλώσει και μπορούν να παίξουν μαζί της...θα σου λένε συνεχώς ότι το παιδί δεν νύσταζε για αυτό δεν κοιμήθηκε! Μην χαλιέσαι, αυτός είναι ο ρόλος των παππουδογιαγιάδων, να παρακούνε και λίγο τους γονείς και να κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους, το αποδέχεσαι και πορεύεσαι όπως μπορείς! Ας την βάζουν μαζί τους στην κουζίνα στο ρηλάξ με αναμμένο απορροφητήρα και θα δεις πώς θα κοιμάται η μικρούλα!

απο χτες ειμαστε καλυτερα.μιλησα στις γιαγιαδες.τους ειπα να μην με ανησυχουν αν δεν υπαρχει λογος.μπορουν να την κρατανε ξυπνια αν θελουν.εξαλλου αυτοι θα εχουν προβλημα αν θελει συνεχεια αγκαλια.εγω λειπω 9 ωρες τη μερα.το καλο ειναι οτι την κρατανε ξυπνια τη μερα και τη νυχτα πεφτει ξερη.προχθες κοιμηθηκε 10 με 7 και χθες 8 με 1 και 2 με 7.ολα πανε καπως καλυτερα.τελικα φταιει η απουσια μου.της εβαλα το φανελακι μου και οντως ειναι πιο ηρεμη.της εβαλα και ενα χρωματιστο κουκλακι και χαζευει λιγακι.δεν ειναι ακομα ηλικια για να πιανει αντικειμενα.ετσι δεν ειναι?????ελπιζω να βαλουν μυαλο οι γιαγιαδες και για το καλο τους να την κοιμιζουν πιο συχνα.και εγω θελω να την χαζευω ειδικα τωρα που κανει γελακια και φωνουλες αλλα την αφηνω γιατι πιστευω οτι εχω χρονο να παιξω μαζι της αργοτερα:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Διαφημίσεις