Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ...16 μηνων και θηλαζει ολη μερα...


chiquita

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες του φορουμ, εχω μια μικρη κορουλα την Αριαδνη η οποια θηλαζει αποκλειστικα 16 μηνες τωρα.Περασα πολυ δυσκολα για να καταφερω να θηλαζω μεχρι και σημερα.Ειχε απο την αρχη μεγαλη δυσκολια στο να βγαζει δοντα αλλα τωρα ειμαστε στην χειροτερη φαση!Βγαζει 4 μαζι!!!:mad: Και εγω την εχω στο στηθος ολη μερα!Θηλαζει περιπου 6 φορες την μερα και τις δυσκολες νυχτες με ξυπναει περιπου 4 φορες.Εχω να κοιμηθω απο την μερα που γεννηθηκε και τωρα που αρχισα να δουλευω (ευτιχως στο σπιτι)ειναι καπως δυσκολη η μερα μας.Το σιγουρο ειναι οτι σε αυτη την φαση που το μικρο μου ποναει δεν μπορω να το κοψω ,το ερωτημα ειναι οταν αυριο δεν θα εχει θεμα με τα δοντια τι θα κανω που κοιμαται μονο στο στηθος μου? δεν πηρε ποτε της πιπιλα η μπουκαλι και δεν υπαρχει περιπτωση να παρει μπουκαλι τωρα, μια φορα πηρε απο ενα ξαδερφακι και εκανε σαν να αναγουλιαζει....νερο ειχε μεσα. Τι να κανω για τους θηλασμου μεσα στην ημερα(και τρωει και το φαγητο της)?Σημειωση δεν θελω να κοψω τον θηλασμο ,θελω να θηλαζω αντι για 6 -3 φορες την μερα.:P

 

 

Περιμενω τις συμβουλες σας!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα! Και εμένα ο γιός μου (17μηνών) το καλοκαίρι πέρασε μία παρόμοια φάση. Ενώ είχαμε καταφέρει τον Ιούνιο να θηλάζει το πρωί, πριν και μετά το μεσημεριανό ύπνο και όσες φορές ήθελε το βράδυ όταν πήγαμε διακοπές άρχισε να ζητάει να θηλάζει συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας..Βέβαια δεν έπινε παραπάνω από λίγες γουλιές αλλά επειδή θεώρησα πως είχε αποσυντονιστεί από την αλλαγή περιβάλλοντος και τη ζέστη τον άφηνα. Τώρα που γυρίσαμε στη βάση μας το περιόρισα πάλι όπως τον Ιούνιο. Το μόνο που έκανα ήταν όταν ζητούσε το "μαμ" να του λέω "όχι τώρα όταν πάμε για ύπνο" με ήρεμο αλλά αποφασιστικό τρόπο και μετά να του αποσπώ την προσοχή με κάτι άλλο.

Μπιμπερό δεν του έχω δώσει ποτέ αλλά από 6 μηνών που άρχισε τις στέρεες του έδινα το νερό σε εκπαιδευτικό ποτηράκι. Πλέον πίνει με καλαμάκι μιά χαρά.

Για το βράδυ εμένα με έχει σώσει το co-sleeping. Αρχικά τον βάζω στην κούνια του αλλά σε όποιο ξύπνημα νιώσω ότι δεν αντέχω τον βάζω στο κρεβάτι μας και κοιμόμαστε μιά χαρα.

Σταδιακά και εγώ θέλω να καταφέρω να κοιμάται χωρις στήθος αλλά θέλω να γίνει χωρίς κλάματα οπότε το καθυστερώ ακόμα γιατί βλέπω ότι δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

S02fp3.png

 

 

LnVyp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Αργησα να απαντησω γιατι περασαμε πολυ δυσκολα τις τελευταιες μερες, με αποτελεσμα οχι να μην μπω εδω απλα αλλα να μην προλαβαινω να κοιμηθω εστω και λιγο.... περασαμε γρυπουλα σε συνδιασμο με δοντακια(4 βγαζουμε)!:cry:

Επανερχομαι στο θεμα γιατι οσο περναει ο καιρος τοσο πιο δυσκολο μου φαινεται η κατασταση να στρωσει... εχθες για παραδειγμα , η μικρη μου αφου ηπιε για 3 φορα γαλα σε 1 ωρα και μετα απο 3 προσπαθιες να την κοιμησω στο στηθος αρχισε τις βολτες στο σπιτι...Τις τελευταιες μερες απο τον πονο μονο στο καροτσι κοιμοτον και εχθες για πρωτη φορα μετα απο μερες κοιμηθικα επιτελους...:oops:( ξυπνισε μονο 3 φορες).Εχω αρχισει να σκεφτομαι να σταματησω τον θηλασμο απο τον πονο και τα ξενυχτια...εχω να κοιμηθω απο την μερα που γεννηθικε... και εκει που λεω αντε καλα το παμε και ξυπναει 1-2 φορες αντε παλι απο την αρχη...Δεν καταλαβαινω τι μπορει να φταει...η γιατρος μου λεει οτι ειναι καθαρα απο τα δοντακια που την ταλεπωρουν και βρισκει την αγκαλια και το στηθος σαν γιατρικο...Αν ηξερα οτι σε 1-2 μηνες ολα θα περνουσαν θα εκανα υπομονη αλλα τα δοντια δεν σταματαν να βγαινουν μεχρι τα 3:p Τι λενε και οι πιο εμπειρες μανουλες?? τι κανατε εσεις με τα μικρακια σας τα βραδια με τους θηλασμους?

 

ααα... να τονισω και παλι..πιπιλα δεν πηραμε ποτε ουτε ξερει πως δουλευει...χεχε και το νερακι δεν την ξεγελαει για να κοιμηθει...:eek: Τα φωτα σαςςςς!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εχω να κοιμηθω απο την μερα που γεννηθηκε

 

Καλωσόρισες στη μητρότητα! Υπομονή! ;)

 

 

Προφανώς οι ανάγκες του παιδιού σου διαφέρουν από τις δικές σου.

 

Το να θηλάζει ένα παιδί σ'αυτήν τη ηλικία 6 φορές δεν είναι πολλές. Ο δικός μου μπέμπης είναι 18 μηνών και θηλάζει δεκάδες φορές κάθε 24ωρο. Το δύσκολο είναι όταν δεν μπορεί να θηλάσει γιατί π.χ. είναι μπουκωμένος και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Αυτό είναι πολύ κουραστικό γιατί πρέπει να του βρίσκω συνέχεια άλλους τρόπους να ηρεμεί.

 

Είμαι και έγκυος τώρα και όταν έρχεται να θηλάσει κάνω το σταυρό μου για αυτό το ευλογημένο τάιμ άουτ. Είναι πολύ καλύτερο να ξαπλώνεις και να ηρεμείς κι εσύ και το παιδί παρά να το κυνηγάς συνέχεια πάνω κάτω -μη αυτό, όχι εκεί. Ουφ!

 

Θέλω να σου πω ότι οι άλλοι τρόποι να ηρεμήσεις το παιδί μπορεί τελικά να σε κουράσουν περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

τι κανατε εσεις με τα μικρακια σας τα βραδια με τους θηλασμους?

 

Εμείς από τότε που κολλήσαμε το κρεβάτι μου με την κούνια, σωθήκαμε! Για πολλούς μήνες σηκωνόμουν, τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου και μετά τον ξαναέβαζα στην κούνια και ήταν πολύ βάσανο. :-(

 

Μετά δοκίμασα να βγάλω το κάγκελο της κούνιας του και την κόλλησα στο κρεβάτι μου. Έτσι όποτε ξυπνάει, βρίσκει μόνος του το στήθος, θηλάζει όσο θέλει και κοιμάται. Και κοιμάμαι κι εγώ!! :-D

 

Μόνο που θυμάμαι πόσο με πονούσε η πλάτη μου από εκείνη την απίστευτη ταλαιπωρία, μου έρχεται να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το είχα κάνει νωρίτερα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμείς από τότε που κολλήσαμε το κρεβάτι μου με την κούνια, σωθήκαμε! Για πολλούς μήνες σηκωνόμουν, τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου και μετά τον ξαναέβαζα στην κούνια και ήταν πολύ βάσανο. :-(

 

Μετά δοκίμασα να βγάλω το κάγκελο της κούνιας του και την κόλλησα στο κρεβάτι μου. Έτσι όποτε ξυπνάει, βρίσκει μόνος του το στήθος, θηλάζει όσο θέλει και κοιμάται. Και κοιμάμαι κι εγώ!! :-D

 

Μόνο που θυμάμαι πόσο με πονούσε η πλάτη μου από εκείνη την απίστευτη ταλαιπωρία, μου έρχεται να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το είχα κάνει νωρίτερα.

 

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

Κοιμομουν με την μικρη μου 12 μηνες στο ιδιο κρεβατι (χαλασα την μεση μου με τον θηλασμο γιατι ξυπνουσε πολλες φορες και θηλαζε για καμια ωρα αμα εκανα να κουνηθω εκλαιγε σπαρατικα οποτε εμενα στο ιδιο μερος να μην την στεναχωρω). Καποια στιγμη την εβγαλα απο το δωματιο σιγα σιγα και χωρις ιδιαιτερο προβλημα για να βαλω επιτελους τον αντρα μου χεχε...το προβλημα ειναι οτι η μικρη δεν μπορει να κοιμηθει με τον μπαμπα στο δωματιο τον βλεπει και ξυπναει να παιξει...ετσι και εβαλα ενα κρεβατακι στο δωματιο της την θηλαζω εκει και μετα η καθεμια στο δωαματιο της... Αυτο που θελω ειναι να καταφερω να την βαζω για υπνο στο κρεβατακι της μονη της...Βλεπω το μικρακι της φιλης μου που κοιμαται μονος του απο 6 μηνων..τον αφηνει στο κρεβατι και αυτος ξαπλωνει και κοιμαται...:shock::shock::shock:

Ποτε τα μωρα κοιμουνται μοναχουλια τα βραδια?εννοω χωρις στηθος..?Δεν βιαζομαι απλα το εχω απορια...Θα ηθελα να ελπιζω οτι στο μελλον θα καταφερω να βγω ενα βραδυ με τον αντρα μου χεχε:P

 

Το στηθος δεν σε ποναει απο τον θηλασμο ολη μερα?Εμενα τωρα που την πονανε τα δοντακια σχεδον με δαγκωνει για να ανακουφιζεται...:D

Link to comment
Share on other sites

Το στηθος δεν σε ποναει απο τον θηλασμο ολη μερα?

 

Δεν με πονάει ακριβώς, απλά λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης το στήθος είναι πιο ευαίσθητο(αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να κυνηγάω μια άγρια κατσίκα πάνω-κάτω όλη μέρα).

 

Για να μη σε πονάει, δοκίμασε να την βάζεις να πιάνει πιο βαθιά το στήθος και να μη τη βγάζεις απότομα όταν σε πονάει, γιατί κοκκινίζουν χειρότερα οι θηλές. Δοκίμασε να τη βγάζεις βάζοντας το μικρό σου δαχτυλάκι στο στόμα της.

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω το μικρακι της φιλης μου που κοιμαται μονος του απο 6 μηνων..τον αφηνει στο κρεβατι και αυτος ξαπλωνει και κοιμαται...:shock::shock::shock:

 

Όσον αφορά το θέμα "να κοιμούνται μόνα τα μικρά παιδιά", δεν είναι απαραίτητα αξιοζήλευτο το ότι ένα μωρό κοιμάται μόνο του. Αυτό είναι μόνο το κομμάτι που φαίνεται. Τι μπορεί να υπάρχει όμως πίσω από αυτό; Σκέψου τα εξής:

 

-ο ύπνος των μικρών παιδιών αποτελείται από πολλούς μικρούς κύκλους. Είναι δηλαδή προγραμματισμένα από τη φύση να ξυπνούν συχνά για να τρώνε (και να παίρνουν καύσιμα για να μεγαλώσουν σωστά και να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος και τη νύχτα) καθώς επίσης και για να μην πέφτουν σε βαθύ ύπνο, ο οποίος είναι επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά-αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

 

-όλα τα μικρά των θηλαστικών κοιμούνται δίπλα στη μαμά τους, ξυπνούν όποτε το έχουν ανάγκη, θηλάζουν όσο έχουν ανάγκη και αποκοιμιούνται δίπλα στη μαμά τους. Τα μικρά του ανθρώπου είναι επίσης βιολογικά προορισμένα να μην κοιμούνται μόνα τους.

 

-Ο κοινός ύπνος είναι ασφαλέστερος και παρέχει επίσης συναοσθηματική ασφάλεια και τρυφερότητα. Δηλαδή και σωματικά και ψυχοσυναισθηματικά ο κοινός ύπνος είναι αυτό που είναι προορισμένα να έχουν τα μικρά του ανθρώπου. Και μέχρι πρόσφατα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ήταν αυτονόητο ότι δεν κοιμόντουσαν μόνα τους (κυρίως για πρακτικούς λόγους-μικρά σπίτια, πολλάαα παιδιά). Δηλαδή για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος μεγάλωνε τα μικρά του κοντά του μέρα-νύχτα και τα θήλαζε όσο αυτά είχαν ανάγκη. Αυτό το "μαθαίνω το μωρό να κοιμάται μόνο του" είναι καινούργιο φρούτο-μόλις του 20ου αιώνα.

Link to comment
Share on other sites

-κανένα μωρό δεν έχει ανάγκη να κοιμάται μόνο του. Το ότι κάποιοι γονείς βάζουν τις δικές τους ανάγκες πάνω από τις βασικές ανάγκες των μικρών παιδιών τους, δεν εξαφανίζει ως δια μαγείας τις ανάγκες των παιδιών (άλλο αν κάποιοι γονείς αυτό θέλουν να πιστεύουν και χαίρονται κι από πάνω - "Εγώ τον έχω μάθει να κάνει αυτό ή το άλλο"). Οι ανάγκες παραμένουν ανικανοποίητες και κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια με διάφορους τρόπους.

 

Πχ. ένα παιδί που είχε ανάγκη από σωματική εγγύτητα και η ανάγκη του δεν λήθφηκε υπόψη από τους γονείς, κάποια στιγμή σε μεγάλη ηλικία θα κλαίει έξω από το υπνοδωμάτιο των γονιών για να κοιμηθεί μαζί τους. Και φυσικά οι γονείς θα αναρωτιούνται "Μα γιατι ξαφνικά αυτό;;Το παιδί κοιμάται από μικρό μόνο του." ή θα λένε απλά ότι το παιδί τους είναι κακομαθημένο (η εύκολη "λύση"). Θα του απαντήσουν λοιπόν ότι είναι μεγάλο για να κοιμάται μαζί τους. Το παιδί όμως μέσα του θα νιώθει αδικία και απόρριψη και θα λέει "ναι, αλλά και όταν ήμουν μικρός δεν με αφήνατε να κοιμάμαι μαζί σας :-( ". Αυτά τα μελλοντικά απωθημένα και αυτή η παλινδρόμηση πρέπει να ληφθούν υπόψη στις τωρινές μας επιλογές ως γονείς. Το ίδιο ισχύει και για άλλα πράγματα, όπως το να πιεστεί το παιδί να χρησιμοποιήσει γιογιο πριν να είναι έτοιμο, με κίνδυνο να ξαναρχίσει να τα κάνει πάνω του σε μεγάλη ηλικία.

 

-τα παιδιά που είναι σε ιδρύματα είναι πολύ ήσυχα και κοιμούνται μόνα τους. Έχουν βιώσει την απόρριψη και τη μοναξιά και έχουν παραιτηθεί. Το κλάμμα δείχνει ένα παιδί που μάχεται, που παλεύει, που διεκδικεί, που δεν είναι παθητικό. Τα παιδιά που γίνονται πολύ ήσυχα και τα έχουν μάθει να κοιμούνται μόνα τους, σε αντίθεση με τις εσωτερικές βιολογικές και ψυχοσυναισθηματικές τους ανάγκες, είναι πολύ βολικά.

 

Τι γίνεται όμως μέσα τους; Τι μακροπρόθεσμες συνέπειες έχει το ότι σήμερα τα "μάθανε" να γίνουν "βολικά"; Είναι αυτό απαραίτητα κάτι αξιοζήλευτο; :confused:

 

Τίποτα δεν είναι τόσο επιφανειακό, εύκολο ή αξιοζήλευτο όσο ακούγεται σε μια ξενυχτισμένη μανούλα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις χωρίς παρενέργειες. Έχω κι εγώ 18 μήνες να κοιμηθώ, μη νομίζεις ότι λέω θεωρίες εκ του ασφαλούς.

 

 

Δύσκολο να είσαι γονιός. Κάθε απόφασή σου έχει 1 συνέπεια στο παρόν και 10 στο μέλλον του παιδιού.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με πονάει ακριβώς, απλά λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης το στήθος είναι πιο ευαίσθητο(αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να κυνηγάω μια άγρια κατσίκα πάνω-κάτω όλη μέρα).

 

Για να μη σε πονάει, δοκίμασε να την βάζεις να πιάνει πιο βαθιά το στήθος και να μη τη βγάζεις απότομα όταν σε πονάει, γιατί κοκκινίζουν χειρότερα οι θηλές. Δοκίμασε να τη βγάζεις βάζοντας το μικρό σου δαχτυλάκι στο στόμα της.

 

Σε ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σου,

δεν ειναι το προβλημα πως πιανει την θηλη,(το λεω γιατι μεχρι και σημερα βλεπω παιδιατρο που ειναι συμβουλος θηλασμου)το πιανει σωστα,Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι απο τον πονο της ανακουφιζεται με το να με ψιλοδαγκωνει την ωρα που πινει...Οσο για να το βγαλω απο το στομ της δεν τολμαω μεχρι να κοιμηθει και να με αφησει αυτη!Ειναι σημαντικο για μενα να καταφερω να την θηλασω μεχρι αυτη να το κοψει μονη της.Περασα πολυ δυσκολα τους πρωτους 2 μηνες με πολυ κλαμα και ανοιχτες πληγες ,ετσι τωρα εχω πεισμοσει αρκετα αφου τα καταφερα και θελω να προχωρησω...Ειναι απλα πολλες φορες που νιωθω τοσο κομματια (οπως τωρα που σου γραφω και εχω 38 πυρετο για τριτη μερα και η μικρη μου ειναι ακομα μετα απο 1 βδομαδα αρρωστουλα)που λεω οτι δεν αντεχω αλλο και οτι θελω να σταματησω...Ειναι δυσκολη περιοδος ομως δεν παραπονιεμαι αυτο το μικρακη ειναι η ευτιχια της ζωης μου!

Οσο για τον υπνο...παντοτε αγαπουσα τον υπνο ,εχω χαμηλο σιδηρο ,αδιες αποθηκες φεριτινης παντα! και μου ειναι τοσο ευκολο να κοιμαμαι... σημερα που μιλαμε κανω θεραπια για τον σιδηρο και τιποτα...ειναι σαν να μου ρουφαει ολα τα καλα το ζουζουνι...!!:-D Οποτε καταλαβαινεις...υπομονη μηδεν καποιες φορες νιωθω οτι απλα δεν θα αντεξω αλλο να θηλαζω γιατι ακομα και σημερα καθε φορα που το κανω νιωθω εξαντλημενη μετα...!Ετσι οταν μετα απο μια ολοκληρη μερα στο τρεξιμο,με δουλεια,ξενυχτια,και παιχνιδι μεχρι να πεσει η μαμα στα πατωματα , νιωθω οτι κατι δεν κανω καλα αφου την βαζω για υπνο και σε 30 λεπτα εχει ξυπνησει και ψαχνει γαλα...

 

Ο αντρας μου δουλευει 14 ωρες τη μερα ,και μου λεει "αυτο που κανεις εσυ δεν θα αντεχα να το κανω ουτε μια βδομαδα..."χαχαχα:lol::lol::lol:

 

Απορω τι την ταιζω?duracell η μικρη...:P

 

Και παλι σε ευχαριστω....ειναι πολυ ομορφο αυτο που συμβαινει εδω, το οτι δινεται δυναμη η μια στην αλλη... και χαιρομαι που πηρα το κουραγιο να γραψω...:)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα μανούλα.

Ήθελα να σε ρώτησα μια που ο παιδιατρος ειναι και σύμβουλος θηλασμου,τι λέει για το θηλασμο σε αυτη την ηλικία;;;

Εγω το μωρο το θηλασα μέχρι 6 μηνών(έχω ένα κοριτσάκι 16 1/2 μηνών).η παιδιατρος μας την τελευταια φορα που μας είδε μας είπε για το πρωινό και βραδινό γάλα που πίνουμε πως πρεπει να συνοδεύεται πχ με πρωινο πλήρες το πρωι ψωμάκι με μέλι,γάλα,χυμο η δημητριακά κλπ,δεν ειναι πια βρέφη και χρειάζονται περισσότερο να τρώνε παρα να πίνουν γάλα.και το μωρο να σας πω πως ειναι 11,800 κιλα δεν ειναι μωρο που εχει ανάγκη δλδ να πάρει με οπωσδήποτε κιλα,απλα επειδη ειναι υπερδραστιρια πια και δεν σταματάνε με τπτ σε αυτη την ηλικία έχουν ανάγκη απο τροφές και ύπνο για να ξεκουράζονται επίσης.

Εμείς βέβαια απο τότε που κοψαμε το θηλασμο κοψαμε μαχαιρι και το ξύπνημα το ξημέρωμα,κοιμάται 12 ώρες σερι.

Τωρα εσείς που τα θηλαζετε 6-10 φορές τι γεύματα τρώνε;;

Υ.γ κι εγω ειμαι κατα στο να αφήνω το μωρο να κοιμηθει μονο του,όμως έτσι όπως κοιμάται δεν με κουράζει,καθόμαστε στο καναπε διαβάζουμε παραμιθια(της αρέσουν τα βιβλία πολυ)την περνει ο ύπνος και την πάω στο δωμάτιο της.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απλα πολλες φορες που νιωθω τοσο κομματια (οπως τωρα που σου γραφω και εχω 38 πυρετο για τριτη μερα και η μικρη μου ειναι ακομα μετα απο 1 βδομαδα αρρωστουλα)που λεω οτι δεν αντεχω αλλο και οτι θελω να σταματησω...Ειναι δυσκολη περιοδος ομως δεν παραπονιεμαι αυτο το μικρακη ειναι η ευτιχια της ζωης μου!

Οσο για τον υπνο...παντοτε αγαπουσα τον υπνο ,εχω χαμηλο σιδηρο ,αδιες αποθηκες φεριτινης παντα! και μου ειναι τοσο ευκολο να κοιμαμαι... σημερα που μιλαμε κανω θεραπια για τον σιδηρο και τιποτα...ειναι σαν να μου ρουφαει ολα τα καλα το ζουζουνι...!!:-D Οποτε καταλαβαινεις...υπομονη μηδεν καποιες φορες νιωθω οτι απλα δεν θα αντεξω αλλο να θηλαζω γιατι ακομα και σημερα καθε φορα που το κανω νιωθω εξαντλημενη μετα...!Ετσι οταν μετα απο μια ολοκληρη μερα στο τρεξιμο,με δουλεια,ξενυχτια,και παιχνιδι μεχρι να πεσει η μαμα στα πατωματα , νιωθω οτι κατι δεν κανω καλα αφου την βαζω για υπνο και σε 30 λεπτα εχει ξυπνησει και ψαχνει γαλα...

 

Αυτά που περιγράφεις δεν έχουν σχέση με το θηλασμό, αλλά με το γεγονός ότι το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι πολύ απαιτητικό. 24 το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Άσχετα από το αν μια μαμά θηλάζει ή όχι. Απλά αφού το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας του παιδιού πέφτει στη μαμά, αυτή είναι που νιώθει τη μεγαλύτερη κούραση από τη φροντίδα του παιδιού. Συνέχεια ακούω "Τα'χω παίξει" από μαμάδες που δεν θηλάζουν.

 

Αν νιώθεις εξαντλημένη μετά το θηλασμό, δεν έχει σχέση άμεσα με τον ίδιο τον θηλασμό, δεν σου στερεί δυνάμεις. Αλλά όταν μέσα στο τόσο τρέξιμο και τις δουλειές, κάνεις διάλλειμα για να θηλάσεις, τότε είναι που συνειδητοποιείς πόσο κουρασμένη είσαι από το τρέξιμο. Η κούραση αυτή θα σου έβγαινε οποιαδήποτε στιγμή ξεκούρασης κατάφερνες να έχεις. Φαντάζομαι όμως ότι δεν έχεις ούτε εσύ την πολυτέλεια να κάνεις κάποιο διάλλειμα άλλο πέρα από το "αναγκαστικό" διάλλειμα του θηλασμού. Ο θηλασμός είναι ουσιαστικά η ίδια η φύση που έχει προνοήσει να ξεκουράζονται λίγο και οι καημένες οι μανούλες για να αντέξουν τον δύσκολο ρόλο τους και να πάρουν μια ανάσα μέσα στο συνεχές τρέξιμο :wink:

Link to comment
Share on other sites

sonia

 

Ένα μωρό που κοιμάται το μισό 24ωρο σερί χάνει γεύματα. Δεν τροφοδοτεί τον εγκέφαλό του με συχνά μικρά γεύματα, όπως κάνουν φυσιολογικά τα μωρά που δεν έχουν δεχτεί παρεμβάσεις.

 

Ο 12ωρος ύπνος στα μωρά είναι επικίνδυνος και κόντρα στη φύση, η οποία προβλέπει να ξυπνούν τη νύχτα για να μην πέφτουν σε βαθύ λήθαργο, που αυξάνει τις πιθανότητες για αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

 

 

Όσο για το τι τρώνε τα παιδιά που θηλάζουν σ'αυτήν την ηλικία... Πρώτα απ'ολα δεν τρώει άλλα γαλακτοκομικά γιατί παίρνει το πιο φυσικό γαλακτοκομικό από τη μητέρα του. Τρώει πάααρα πολλά φρούτα, όσπρια (οι φακές είναι το αγαπημένο του φαγητό-μπορεί να φάει 4 πιάτα συνεχόμενα), λαχανικά, ρύζι καστανό, αυγό, κτλ. Έχει μεγάλη όρεξη αλλά είναι μάλλον αδυνατούλης. Τρώει πολλά μικρά γεύματα στερεών και θηλάζει επίσης πολλές φορές. Το ένα δεν εμποδίζει το άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα μανούλα.

Ήθελα να σε ρώτησα μια που ο παιδιατρος ειναι και σύμβουλος θηλασμου,τι λέει για το θηλασμο σε αυτη την ηλικία;;;

Εγω το μωρο το θηλασα μέχρι 6 μηνών(έχω ένα κοριτσάκι 16 1/2 μηνών).η παιδιατρος μας την τελευταια φορα που μας είδε μας είπε για το πρωινό και βραδινό γάλα που πίνουμε πως πρεπει να συνοδεύεται πχ με πρωινο πλήρες το πρωι ψωμάκι με μέλι,γάλα,χυμο η δημητριακά κλπ,δεν ειναι πια βρέφη και χρειάζονται περισσότερο να τρώνε παρα να πίνουν γάλα.και το μωρο να σας πω πως ειναι 11,800 κιλα δεν ειναι μωρο που εχει ανάγκη δλδ να πάρει με οπωσδήποτε κιλα,απλα επειδη ειναι υπερδραστιρια πια και δεν σταματάνε με τπτ σε αυτη την ηλικία έχουν ανάγκη απο τροφές και ύπνο για να ξεκουράζονται επίσης.

Εμείς βέβαια απο τότε που κοψαμε το θηλασμο κοψαμε μαχαιρι και το ξύπνημα το ξημέρωμα,κοιμάται 12 ώρες σερι.

Τωρα εσείς που τα θηλαζετε 6-10 φορές τι γεύματα τρώνε;;

Υ.γ κι εγω ειμαι κατα στο να αφήνω το μωρο να κοιμηθει μονο του,όμως έτσι όπως κοιμάται δεν με κουράζει,καθόμαστε στο καναπε διαβάζουμε παραμιθια(της αρέσουν τα βιβλία πολυ)την περνει ο ύπνος και την πάω στο δωμάτιο της.

 

Ο γιατρος μας πιστευει οτι το καλυτερο για το μωρο ειναι αυτο που το μωρο κανει απο μονο του...δηλαδη αν θελει να πινει απο μενα τοτε ετσι πρεπει,αν θελει να ειναι ολη μερα στο στηθος παλι αυτο πρεπει να κανω,επισης αν θελει να το κοψει αυριο τοτε αυτο ειναι το καλυτερο για αυτην... θελω να ελπιζω οτι θα γινει μονο του...

Οσο για τα γευματα... τρωει το πρωι οτι ωρα ξυπνησει γαλατακι και μετα απο 1-2 ωρες που τωμε ολοι πρωινο τρωει και αυτη...τοστακι αυγουλακι πιτουλα σπιτικη κλπ. μετα τρωει φρουτακι για δεκατιανο η καμια φορα βραζω καροτακια και τις τα δινω σε πιατακι και τρωει σιγα σιγα...δεν αλλαζει κατι στο φαι μας επειδη πινει πολυ γαλα...δεν εχει να κανει με την ορεξη της το γαλα πιστευω οσο με την αναγκη της να ειναι στο στηθος....

τωρα για τον υπνο ...ο παιδιατρος με ειχε ρωτησει καποια στιγμη... στους 8 μηνες νομιζω που τον ειχα ρωτησει τι να κανω με τον υπνο ....ξυπνουσε 10 φορες τοτε καθε βραδυ, εγω σαν ζομπυ! Μου ειχε πει λοιπον τοτε "μπορεις να την αφησεις να κλαιει μεχρι να ηρεμισει?"και φυσικα η απαντηση μου ηταν οχι ε τοτε μου λεει συνεχιζεις οπως ξεκινησες και καποια στιγμη θα αλλαξει...οπως και αλλαξε...φυσικα και ηταν κατα ο γιατρος μου!

Η απορια μου τοτε ηταν κατα ποσο μπορει να ξεκουραστει ενα παιδι που δεν κοιμαται ποτε... Να πω επισης οτι η μικρη μου μεχρι τον χρονο κοιμοταν μεσα στην ημερα 2 φορες απο 30 λεπτα...

Αυτο με τα παραμυθακια τελειο!Η δικια μου αν δει παραμυθι θελει να το κραταει και να το παιζει μονη....με τιποτα δεν το κραταω για πανω απο 1 λεπτο...

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι όμως ότι δεν έχεις ούτε εσύ την πολυτέλεια να κάνεις κάποιο διάλλειμα άλλο πέρα από το "αναγκαστικό" διάλλειμα του θηλασμού. Ο θηλασμός είναι ουσιαστικά η ίδια η φύση που έχει προνοήσει να ξεκουράζονται λίγο και οι καημένες οι μανούλες για να αντέξουν τον δύσκολο ρόλο τους και να πάρουν μια ανάσα μέσα στο συνεχές τρέξιμο :wink:

 

Ε τοτε λοιπον το μικρο μου σαίνι με θελει ξεκουραστη!!!:-D:grin::-D

Ξερεις..πιστευω οτι μεγαλη σχεση στην ψυχολογια μου εχει παιξει το αμεσο περιβαλλον μου.Οι φιλες και ξαδερφες μου εχουν παιδακια πιο μεγαλα , που τα εβλεπα να μεγαλωνουν και ετσι ειχα παραδειγμα αυτα.Η μικρη μου ειναι το τερατακι της τασμανιας μπροστα τους... Υπερκινητικη.. κατι που χαιρομαι οσο τιποτα γιατι ετσι μου αρεσουν τα παιδια ζωντανα... απο την αλλη η μαμα νοκ αουτ..!χεχεχε Μια και τα μικρα μας ειναι κοντα ηθελα να ρωτησω λεει καμια λεξουλα το μικρο σου? μαμα μπαμπα?Η δικια μου παιρνει τον χρονο της μαλλον...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!

 

Θέλω να απευθύνω μια ερώτηση προς τις μαμάδες που έχουν μεγαλύτερα βρέφη που θηλάζουν ακόμα. Η δική μου είναι 7 μηνών, θηλάζει διαρκώς και μας βλέπω να θηλάζουμε για πολύ καιρό ακόμα, πράγμα που με χαροποιεί πάρα πολύ γιατί η ευχαρίστηση που βλέπω στο βλέμμα της όταν θηλάζει δε συγκρίνεται με τίποτα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν πολυτρώει στερεές τροφές. Της δίνω μεσημεριανό κρεατάκι με λαχανικά πατάτες κτλ. και μια φορά την ημέρα φρουτόκρεμα μπανάνα ή μήλο με αβοκάντο. Σε κάθε γεύμα τρώει από 5 έως 15 κουταλιές από το παιδικό κουταλάκι. Ξέρω βέβαια ότι είναι μικρούλα ακόμη, ήθελα όμως να μάθω τα δικά σας τι έκαναν σ' αυτήν την ηλικία. Έτρωγαν κανονικά ή δεν πολυήθελαν; Νομίζω ότι δεν τρώει πολύ επειδή θέλει να θηλάσει αντί να φάει. Θα βελτιωθεί η κατάσταση ή θα φτάσουμε 1,5 έτους κι ακόμα θα τρώει με το ζόρι;

Chiquita και τη δική μου τη μπουμπού Αριάδνη τη λένε!

Μπεμπούλα10 συγχαρητήρια για τις απόψεις σου και στο θέμα του θηλασμού και του ύπνου! Με συγκινεί πολύ όταν βλέπω ότι πολλές μανούλες αντιμετωπίζουν τα μικρά τους έτσι!

Link to comment
Share on other sites

chiquita, λίγα πράγματα λέει ο μικρός. 4-5 λεξούλες. Δεν έχει προσθέσει λέξεις στο λεξιλόγιό του εδώ και μήνες. Αλλά φτάνει να δείχνει ότι καταλαβαίνει λέξεις, ακόμα κι αν δεν μπορεί σ'αυτήν την ηλικία να τις πει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν πολυτρώει στερεές τροφές.

 

Τι περιμένεις δηλαδή να φάει ένα μωρό 7 μηνών; Κατσικάκι;; :D

 

Οι πρώτοι μήνες είναι μια γνωριμία με τις τροφές, οι οποίες είναι συμπληρωματικές του θηλασμού (complementary food). H βασική τροφή θα είναι το μητρικό γάλα τουλάχιστον μέχρι τον 1ο χρόνο. Σιγά σιγά αυξάνεται και η ποσότητα και η ποικιλλία που τρώνε τα μικρά.

 

Ο γιος μου τις πρώτες εβδομάδες ένα-δύο κουταλάκια έτρωγε. Αργότερα άρχισε να καταβοχθίζει τα πάντα. Καλά που δεν έχει φάει κι εμένα με τον μπαμπά του. :lol: Είναι αχόρταγος. Ξέρεις τις μανούλες που παραπονιούνται ότι το παιδί τους δεν τρώει και τις κουράζει πολύ αυτό; Ε, εγώ έχω μήνες που αντιμετωπίζω το αντίθετο πρόβλημα. Όλη μέρα ζητάει μαμ, τρώει 3-4 πιάτα και μετά που λέω "ωραία, να φάω κι εγώ λίγο", ορμάει και μου τρώει το φαγητό. Αναγκαζόμαστε να τρώμε κρυφά πλέον, γιατί άμα δει φαγητό... :lol: Και παρ' όλα αυτά, δεν είναι καν στρουμπουλός. Μετράς και τα πλευράκια του.

 

Εμπιστεύσου το παιδί σου και ακολούθησέ το. Θα σου δείξει ακριβώς τι έχει ανάγκη και πότε. ;)

Link to comment
Share on other sites

chiquita, λίγα πράγματα λέει ο μικρός. 4-5 λεξούλες. Δεν έχει προσθέσει λέξεις στο λεξιλόγιό του εδώ και μήνες. Αλλά φτάνει να δείχνει ότι καταλαβαίνει λέξεις, ακόμα κι αν δεν μπορεί σ'αυτήν την ηλικία να τις πει.

Ναι ναι καταλαβαινει οταν τις λεω δωσε κατι στον μπαμπα τον κοιταει και του το παει..το κατσε κατω να παιξουμε δειχνει να καταλαβαινει πολλα αλλα δεν λεμε μαμα ακομα το πιο βασικο δηλαδη χαχαχα:-D:grin::-D μπαμπα λεει απο 11 μηνων παει στην πορτα και τον φωναζει να ερθει... τις λεω πες μαμα και λεει μπα μπα και γελαει σαν να την γαργαλανε...νομιζω οτι με κοροιδευει τελικα...

Link to comment
Share on other sites

Τι περιμένεις δηλαδή να φάει ένα μωρό 7 μηνών; Κατσικάκι;; :D

 

 

Μην το γελάς πολύ αυτό! Η σύμβουλος θηλασμού μού είπε για μεσημέρι να της δίνω μοσχάρι, κατσίκι ή αρνί (γενικά κόκκινο κρέας για τον σίδηρο, οχι κοτόπουλο)!! Καλά νομίζω ότι αν επιχειρήσω να της δώσω κατσίκι και ειδικά αρνί από τη μυρωδιά θα αρνηθεί να ξαναφάει γενικά!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κορίτσια!

 

Θέλω να απευθύνω μια ερώτηση προς τις μαμάδες που έχουν μεγαλύτερα βρέφη που θηλάζουν ακόμα. Η δική μου είναι 7 μηνών, θηλάζει διαρκώς και μας βλέπω να θηλάζουμε για πολύ καιρό ακόμα, πράγμα που με χαροποιεί πάρα πολύ γιατί η ευχαρίστηση που βλέπω στο βλέμμα της όταν θηλάζει δε συγκρίνεται με τίποτα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν πολυτρώει στερεές τροφές. Της δίνω μεσημεριανό κρεατάκι με λαχανικά πατάτες κτλ. και μια φορά την ημέρα φρουτόκρεμα μπανάνα ή μήλο με αβοκάντο. Σε κάθε γεύμα τρώει από 5 έως 15 κουταλιές από το παιδικό κουταλάκι. Ξέρω βέβαια ότι είναι μικρούλα ακόμη, ήθελα όμως να μάθω τα δικά σας τι έκαναν σ' αυτήν την ηλικία. Έτρωγαν κανονικά ή δεν πολυήθελαν; Νομίζω ότι δεν τρώει πολύ επειδή θέλει να θηλάσει αντί να φάει. Θα βελτιωθεί η κατάσταση ή θα φτάσουμε 1,5 έτους κι ακόμα θα τρώει με το ζόρι;

Chiquita και τη δική μου τη μπουμπού Αριάδνη τη λένε!

Μπεμπούλα10 συγχαρητήρια για τις απόψεις σου και στο θέμα του θηλασμού και του ύπνου! Με συγκινεί πολύ όταν βλέπω ότι πολλές μανούλες αντιμετωπίζουν τα μικρά τους έτσι!

 

Να σου ζησει!

Εμενα η μικρη ξεκινησε σιγα σιγα απο τον εκτο με χυμους βασικα..Μου ειχε πει ο παιδιατρος δωστης να δοκιμασει λεμονι (το κοβεις στην μεση και ισα ισα να γλυψει οχι να το πιει)πορτοκαλι,ροδακινο ετσι 1 μηνα τις εδινα καθε μερα γευσεις απλα... μετα ξεκινησαμε κρεμες και απο οτι θυμαμαι μεσα σε 1 εβδομαδα μπηκαμε σε μεσημεριανο και βραδυνο μαζι σχεδον... το μεσημερι για 1-2 μηνες μου εκανε την δυσκολη...πολλες φορες ουτε ενα κουταλι..αλλα δεν επεμενα ποτε..δεν θελει δεν πειραζει ,εδινα γαλατι και την αλλη μερα παλι απο την αρχη... στο 9-10 ετρωγε τα παντα σχεδον... (γιαουρτι με τιποτα ακομα και σημερα)Και το βραδυ τραχανα που τον λατρευει ακομα και τωρα...κρεμουλα ετοιμη δεν εδωσα ποτε ημουν πολυ κατα...και η αληθεια μια φορα που δοκιμασαμε απο ξαδερφακι πηρε μια εκραση αιδιας δεν την ξεχνω!:?

Σημερα 16 μηνων η μικρη μου τρωει τα παντα πραγματα που εγω δεν τρωω αλλα κανω τα παντα για αυτην...σπανακοριζο,φασολια,φακες,ρεβυθια,κοτοπουλο και μοσχαρακι στο φουρνο...αλλεσα μονο 2 μηνες μετα τα εκανα κομματακια και τα ετρωγε...το μοσχαρι το επερνα σε κιμα και το εκανα παντα γιουβαρλακια,ετσι και δεν παιδευτικα καθολου να τις κοψω τα αλεσμενα...με βοηθησε και το παιδι βεβαια τα ηθελε κομματακια και απο 13 μηνων εαν δεν ειχε μπροστα της πιρουνακι αρνιοταν να φαει...:shock:

Στην αρχη ειχαμε προβλημε με ολα τα φαγητα...σιγα σιγα ομως τα εμαθε και τωρα τα τρωει με πολυ ορεξη...!

:D

Link to comment
Share on other sites

Μην το γελάς πολύ αυτό! Η σύμβουλος θηλασμού μού είπε για μεσημέρι να της δίνω μοσχάρι, κατσίκι ή αρνί (γενικά κόκκινο κρέας για τον σίδηρο, οχι κοτόπουλο)!! Καλά νομίζω ότι αν επιχειρήσω να της δώσω κατσίκι και ειδικά αρνί από τη μυρωδιά θα αρνηθεί να ξαναφάει γενικά!

 

Εννοούσα κατσίκι κανονικό, ολόκληρο, όχι αυτό που βάζουμε λίγο στο φαγητό για γεύση και σίδηρο και που αν το φάει, θα το φάει αργότερα από τους 7 μήνες και πολτοποιημένο. ;) Εκτός αν έχει όλα τα δοντάκια και μπορεί να αρπάξει ένα κατσικίσιο μπούτι να το τακίσει :lol:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...