Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δικαιολογητικά για αποχώρηση απο ολοήμερο;

Recommended Posts

Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες μανουλες που έστειλαν τα παιδιά τους περισυ στο Νηπιαγωγειο. Εγραψα την μικρη στο ολοήμερο αλλά εχει προκύψει το εξής θέμα. Βρήκα μια δουλειά part time η οποια ξεκινάει 4 . Γιαγιάδες δεν έχουμε κοντά κ θα πρέπει να την πηγαίνω εγώ. Τι δικαιολογητικά χρειάζεται να πάω στο Νηπιαγωγειο για να την παίρνω στις δυο; :confused:

Διαφημίσεις

Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες μανουλες που έστειλαν τα παιδιά τους περισυ στο Νηπιαγωγειο. Εγραψα την μικρη στο ολοήμερο αλλά εχει προκύψει το εξής θέμα. Βρήκα μια δουλειά part time η οποια ξεκινάει 4 . Γιαγιάδες δεν έχουμε κοντά κ θα πρέπει να την πηγαίνω εγώ. Τι δικαιολογητικά χρειάζεται να πάω στο Νηπιαγωγειο για να την παίρνω στις δυο; :confused:

Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή η επιλογή. Αν υπάρχει τμήμα κλασικού (τελειώνει στις 12:30) μπορείς να τη βάλεις εκεί και εφόσον υπάρχει κενή θέση.

Διαφημίσεις

Με αυτό ειναι τρελό ! Έχω δει τον νομό και λέει ότι μπορεί να γίνει αναχώρηση στις δυο για ιατρικούς λόγους οι κοινωνικούς. Δεν κατάλαβα που να το βρω τα λεφτά να Παρω κοπέλα μέχρι να έρθει ο άντρας μου ;;

Με αυτό ειναι τρελό ! Έχω δει τον νομό και λέει ότι μπορεί να γίνει αναχώρηση στις δυο για ιατρικούς λόγους οι κοινωνικούς. Δεν κατάλαβα που να το βρω τα λεφτά να Παρω κοπέλα μέχρι να έρθει ο άντρας μου ;;

Καλύτερα να μιλήσεις με τη νηπιαγωγό. Αφού η δουλειά σου ξεκινάει στις 4, δε θα μπορούσες να την πάρεις τη μικρή στις 12μιση; Το ολοήμερο δεν είναι υποχρεωτικό.

Το 12:30 δε σε βολεύει;

Το ωράριο εργασίας των γονέων δεν είναι κοινωνικοί λόγοι δυστυχώς. Εμείς φεύγουμε για δουλειά 06:30. Αναγκαστικά βρήκαμε κοπέλα και δυστυχώς δεν μας περισεύουν. Δύσκολο το βλέπω και η νηπιαγωγός να σε εξυπηρετήσει. Εδώ σε εμάς την προηγούμενη χρονιά τους έγινε καταγγελία γιατί κλείδωσαν την πόρτα 08:20 αντί για τις 08:15. Τι να πεις :(

Ναι αλλά η μητέρα μου δουλεύει πρωί και δεν εχει αμάξι! Ααα, αγχωθηκα τώρα. Αφού υπάρχει το κλασικό γιατι στο ολοήμερο πάλι πρέπει να τα παίρνουμε στις 12.30 ; Ποια δουλειά τελειώνει 12.30; Αφού το ολοήμερο δημιουργήθηκε για γονείς που δουλεύουν ;; :mad:

Διαφημίσεις

περσι ειχε δοθει η δυνατοτητα (αφου ξεκινησε το σχολειο) να παιρνεις το παιδι που παρακολουθουσε ολοημερο, στις 14:00! ηταν μια εγκυκλιος που νομιζω τον οκτωβρη. περιμενε και ρωτα στο σχολειο.

περσι ειχε δοθει η δυνατοτητα (αφου ξεκινησε το σχολειο) να παιρνεις το παιδι που παρακολουθουσε ολοημερο, στις 14:00! ηταν μια εγκυκλιος που νομιζω τον οκτωβρη. περιμενε και ρωτα στο σχολειο.

Και μετά την πήραν πίσω, γιατί στο νηπιαγωγείο υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικό και δεν είναι φύλαξη. Κάποια νηπιαγωγεία παράτυπα εξακολούθησαν να έχουν αποχώρηση στις 2.

Φέτος με όλα όσα γίνονται και τις πειθαρχικές διώξεις να παραμονεύουν σαν μπαμπούλας πάνω από τα κεφάλια όλων, δεν νομίζω ότι κάποια νηπιαγωγός θα δεχτεί να κάνει κάτι χωρίς να την καλύπτει ο νόμος.

Νωρίτερη αποχώρηση γίνεται μόνο με άδεια από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας και μόνο για σοβαρούς λόγους, που εξετάζονται κατά περίπτωση.

Νομιζω οτι με αυτο ειναι εντελως ξεκαθαρο οτι μπορει να γινει αποχωρηση αν συμτρεχουν σοβαροι λογοι.

http://www.esos.gr/article/mathites-dhmotiko-eidiseis/prorori-apoxorisi-nhpion-tria-eggrafa-ypoyrgeioy-paideias

Μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια, αλλά δύσκολα θα γίνει δεκτό το αίτημα σου

Ενημέρωσε τις νηπιαγωγούς και πήγαινε να το συζητήσεις με το Διευθυντή Εκπαίδευσης της περιοχής σου από τον οποίο θα πάρεις γραπτή έγκριση του αιτήματός σου.

Μην αρκεστείς σε λόγια του αέρα, να βεβαίως και τηλεφώνημά του στο νηπιαγωγείο, γιατί οι νηπιαγωγοί δεν θα είναι καλυμμένες νομικά και μπορούν (και καλά θα κάνουν) να μην το δεχτούν. Δυστυχώς πλέον φοβόμαστε και τη σκιά μας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

εμενα περυσι η κορη μου πηγαινε ολοημερο και την παιρναμε στις 13:45 απλα το δηλωσαμε απο την εγγραφη της...ειχαμε αυτη την δυνατοτητα...συζητησε το και με την διευθυντρια του νηπιαγωγειου δεν νομιζω να εχεις προβλημα..

Θα το ξαναπώ!

Πέρυσι είχε βγει μια εγκύκλιος που επέτρεπε την πρόωρη αποχώρηση,

2 εβδομάδες αργότερα την πήραν πίσω και ξαναπήγαν σε αυτά που ήταν γνωστά μέχρι τότε. Δηλαδή, π΄ροωρη αποχώρηση μόνο για σοβαρούς λόγους και μόνο μετά την έγκριση του προϊσταμένου της Α/βάθμιας.

Όποιοι νηπιαγωγοί δέχτηκαν πρόωρες αποχωρήσεις χωρίς γραπτή έγκριση της διεύθυνσης, απλά παρανόμησαν.

Φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να παρανομήσει καμιά συνάδελφος με τον πέλεκυ της απόλυσης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια ολονών μας

Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι γιατί δε μπορείς να πηγαίνεις να παίρνεις το παιδί στις 12:30, εφόσον η δική σου δουλειά ξεκινάει στις 16:00. Τι σχέση έχει το ότι η γιαγιά δουλεύει πρωί και δεν έχει αμάξι;

κι εγω τα ιδια θα σου πω. το ολοημερο δεν μπορει να φυγουν τα παιδια νωριτερα σε μονιμη βαση.εχουν ακνινικο προγραμμα καιι δεν γινεται να τα παιρνουν νωριτερα.καλυτερα να την γραψεις στο κλασσικο αν εχουν θεσεις.παντως μιλα με τη νηπιαγωγο .η δικια μας παντως δεν επετρεπε αποχωρησεςι παρα μονο για γιατρο και με χαρτι που ητς πηγαιναμε.

Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι γιατί δε μπορείς να πηγαίνεις να παίρνεις το παιδί στις 12:30, εφόσον η δική σου δουλειά ξεκινάει στις 16:00. Τι σχέση έχει το ότι η γιαγιά δουλεύει πρωί και δεν έχει αμάξι;

Τι δεν καταλαβαίνεις; Πρωί βοηθαω στην οικογενειακή επιχείρηση και βρήκα κ δουλειά part time που ξεκινάει στις τρεις. Πως θα ρθει η Γιαγια απο το γαλατσι πετώντας; Πρέπει να την πάω και να φύγω !

Την ίδια απορία είχα κι εγώ, γιατί δεν είχες αναφέρει ότι εργάζεσαι τα πρωινά. Πάντως στη θέση σου θα απευθυνόμουν στη νηπιαγωγό και θα της εξηγούσα την κατάσταση. Αν όμως δεν επιτρέπεται από το νόμο να σχολάει το παιδί στις 2, θα πρέπει να βρεις κάποια άλλη λύση.

Στο πρώτο σου ποστ δεν ανέφερες πως εργάζεσαι τα πρωινά κι επίσης είπες πως η καινούρια σου δουλειά ξεκινάει στις 4 κι όχι στις 3, όπως λες τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα της νηπιαγωγού κι ενδεχομένων και του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας, αν θα σου επιτρέψει κατ' εξαίρεση να παίρνεις το παιδί στις 2, όπως σου έχουν πει παραπάνω και οι άλλες κοπέλες.

Ναι βρε κοριτσια για να ρωταω παει να πει πως εχω θεμα, δεν θεωρησα οτι πρεπει να αναφερω ολο το ιστορικο. Οι περισσοτερες εχετε γιαγιαδες που βοηθανε εμεις δεν εχουμε. Και ναι αν εβρισκα μια δουλεια 8-4 μια χαρα θα ηταν, απλα δεν μπορω να διαλεξω. Απλα πρεπει να δουλεψω.

Η λύση είναι μία.

Πας στον προϊστάμενο και του εξηγείς την κατάσταση.

Αν θεωρήσει ότι γίενται, τότε θα σου δώσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ άδεια να αποχωρεί το παιδί νωρίτερα.

Η νηπαιγωγός δεν επμλέκεται καθόλου στην 'ολη διαδικασία, και δεν επιτρέπεται και νομικά να εμπλακεί.

Δηλαδή Εμμάκι η εγκύκλιος αυτή δεν ισχύει πλέον; Σε ρωτάω διότι τέθηκε θέμα σήμερα στο νήπιο μας και η νηπιαγωγός μας το ανέφερε σαν κάτι απλό, συμπληρώσαμε μια αίτηση με τους λόγους της αποχώρησης και θα την στείλουν είπε με φαξ. Αν είναι ότι είναι παράνομο να σταματήσω την διαδικασία, δε θέλω να έρθει κανείς σε δύσκολη θέση.

Δε μας είπαν κάτι για δικαιολογητικά πάντως...δε καταλαβαίνω το μπάχαλο που γίνεται φέτος...καλά που μας ενημερώνετε και εσείς.