Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υιοθεσία και Δικαιώματα παιδιού

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα.

Το θέμα μου είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που συζητιούνται εδώ, αλλά δυστυχώς κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Είμαι υιοθετημένη, το γνωρίζω από την αρχή και με τους γονείς μου έχω τεράστια διαφορά ηλικίας. Η μαμά μου με περνάει 40 χρόνια και ο μπαμπάς μου 49. Από μικρή ήμουν δύσκολο παιδί, έκανα συνέχεια ζημιές και η τιμωρία μου ήταν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το ξύλο. Πάντα με χτυπούσε η μαμά και ο μπαμπάς με προστάτευε. Μετά η μαμά μουλάρωνε, έκανε τη στενοχωρημένη και μια εβδομάδα αργότερα ήταν όλα καλά. Στις πανελλήνιες μάλιστα η μαμά μου με μάλωσε πολύ επειδή δεν πέρασα στην πρώτη επιλογή του μηχανογραφικού. Είναι πολύ σκληρός χαρακτήρας και μια μέρα τόλμησε να μου πει "είμαστε γονείς σου και πρέπει να μας υπακούς και να μας σέβεσαι". Όταν προσπάθησα να της εξηγήσω ότι έχει άδικο και ότι τον σεβασμό τον κερδίζεις δεν τον απαιτείς, μου είπε να το βουλώσω και συμφώνησε και ο μπαμπάς σε αυτό. Δυστυχώς δεν κατάφερα εγω να φέρω στον κόσμο το παιδί μου για να την καταλάβω. Βέβαια μόνο σε ένα πράγμα την καταλαβαίνω, στο ότι έκανε επί 20 χρόνια άκαρπες προσπάθειες να τεκνοποιήσει και έχει μεγάλη στενοχώρια για αυτό το θέμα. Μου "χτυπάει" πολύ το γεγονός ότι είμαι υιοθετημένη και τίποτα δεν είναι δικό μου. Επειδή σπουδάζω σε άλλη πόλη, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει να γυρίζω συγκεκριμένη ώρα στο σπίτι, αλλιώς δεν θα κοιμηθεί όλο το βράδυ(για να κοιμηθεί παίρνει ζαναξ κάποιες φορές). Μάλιστα μια φορά μου είπε στο τηλέφωνο: εγω εχω τα λεφτά εγώ κάνω κουμάντο στη ζωή σου. Πήγα να το σκάσω από το σπίτι και μου είπε ότι θα αλλάξει συμπεριφορά αν γυρίσω πίσω. Επειδή ανακάλυψε ότι καπνίζω θα χαλάσει την υιοθεσία και θα με αποκληρώσει. Το χειρότερο είναι οτι την εχω ικανή να το κάνει. Επειδή εγω άρχισα το κάπνισμα εξαιτίας της, θα βγω και χαμένη;;; Έχει το δικαίωμα να με διώξει; Ο μπαμπάς τώρα παίρνει το μέρος της μαμάς. Είμαι μόνη μου σε όλο αυτό. Θέλω βοήθεια από κάποιον!!!!! Θέλω να φύγω από το σπίτι. Συγνώμη για το τεράστιο ποστ. αλλά δεν αντέχω θα πάω το θέμα στα άκρα. Η ψυχολόγος μου σήκωσε τα χέρια ψηλά με αυτούς.

Διαφημίσεις

εισαι 20 χρονων...το τελευταιο πραγμα που θα πρεπει να σε νοιαζει ειναι αν θα σε αποκληρωσει η σε διωξει αυτος ο ανθρωπος! Αλλοι, θα παρακαλαγαν να ξεκοψουν απο τετοιες καταστασεις και ας ηταν και οι βιολογικοι γονεις.

Το προβλημα σου να ξερεις δεν υπαρχει επειδη αυτοι οι ανθρωποι δεν σε γεννησαν αλλα επειδη προφανως εχουν ψυχολογικα θεματα...και αν σε ειχαν γεννησει το ιδιο θα εκαναν.....

Οχι , δεν μπορουν να σε 'ξευιοθετησουν' επειδη ετσι θελουν...σαφως ομως μπορει να σε αποκληρωσουν...Τι σε νοιαζει?

Στα 20 σου χρονια το τελευταιο πραγμα που θα πρεπει να σε νοιαζει ειναι τα λεφτα!

Εχεις τη ζωη μπροστα σου...ζησε την οπως εσυ θες...φροντισε να της φερθεις με σεβασμο και αξιοπρεπεια...προσπαθησε να δμιουργησεις ...

Αυτα να φοβασαι μηπως και δεν συμβουν...

Η ζωη ειναι ωραια φιλη μου και ειναι μπροστα σου.....μην πεφτεις στην παγιδα του φοβου! Εισαι πολυ μικρη για να φοβασαι!

δεν ειναι οτι δεν την αγαπαω εχω κανει υποχωρησεις, στο σπιτι κανει η μαμα μου ότι θέλει. ο μπαμπας μου μας λατρευει εχει γινει σακος του μποξ, όμως εγω θελω να μαζεψω τα πράγματα μου και να φυγω για Θεσσαλονίκη, αλλά δε με αφηνουν να μαζεψω τα πράγματα μου γιατι λενε οτι ειναι δικά τους και εγω τρελαινομαι, και ούτε στο φοιτιτικό μου σπίτι δεν εχω δικαίωμα να παω γτ το ενοικιαστήριο ειναι στο όνομα του μπαμπα. εγω αυτά τα παρανοϊκά δεν μπορω

Καλημερα.

Πανω στους τσακωμους με τους γονεις λογω της οικειοτητας και του θαρρους ανταλλασσονται πολλες φορες βαριες κουβεντες.

Επισης τα παιδια για τους γονεις η οι γονεις για τα παιδια ειναι σακοι του μποξ για ξεσπασματα.

Αυτα που περιγραφεις πολλες φορες μου τα ειχαν πει οι δικοι μου γονεις, αλλα ξερω οτι ηταν της στιγμης.

Επισης και εγω ειχα αντιμιλησει με βαριες κουβεντες. Ειχα μετανιωσει πολλες φορες και στενοχωρηθει για τον τροπο μου και που εχασα τον ελεγχο μου.

Ομως εγω εκανα το μεγαλυτερο λαθος, γιατι ημουν μικρη, ειχα περισσοτερη υπομονη, περισσοτερη ορεξη , ζωντανια και ειχα ολη τη ζωη μπροστα μου, εγω επρεπε να διαχειριζομαι τις καταστασεις καλυτερα.

Εσυ εισαι στα 20, και η μητερα σου 60 χρονων. Μεγαλη διαφορα ηλικιας.

Μια γυναικα με σπασμενα νευρα που αναγκαζεται και παιρνει zanax για να ηρεμησει. Το να μεγαλωνεις ενα παιδι εχει πολλες εννοιες και αγωνιες.

Θελει αφιερωση. Ισως και αυτη νιωθει οτι εσυ δεν της το αναγνωριζεις.

Εχω γνωρισει μητερα αυταρχικη υιοθετημενης κοπελας.

Παντα ολα τα χρονια ηθελε επιβεβαιωση αλλα και ο πατερας. Σαν τα μικρα παιδια εκαναν.

Καθετι διαφορετικο που εκανε η κοπελα, αυτοι το εβλεπαν σαν απορριψη. Ζηλευαν και ειχαν μια μονιμη φοβια οτι θα τους εγκαταλειψει. Και αυτη η δικη τους ανασφαλεια τους εκανε ακομα πιο καταπιεστικους.

Χωρις κανενα ουσιαστικο λογο. Της ειχαν βρει καλη δουλεια επειδη δεν ειχε περασει στο πανεπιστημιο με την πρωτη και οι ιδιοι ενω ηταν τριτοβαθμιας εκαπαιδευσης δεν ηθελαν να ξαναδωσει Πανελλαδικες με το φοβο μην τους φυγει μακρυα.

Απο τη ψυχολογικη ανασφαλεια των γονιων ξεκινουσαν ολα τα προβληματα.

Ομως η κοπελα δεν ειχε ιδεα γιατι δεν γνωριζε οτι ηταν υιοθετημενη.

Εγω αυτο που σε συμβουλευω ειναι να εισαι πολυ γλυκια με τη μητερα σου, να της το δειχνεις και να πηγαινεις με τα νερα της, μπροστα της.

Μην περιμενεις να σε καταλαβουν . Και δεν το λεω αυτο επειδη εισαι υιοθετημενη, αλλα οι γονεις τις περισσοτερες φορες δεν μας καταλαβαινουν.

Διαφορετικες αντιληψεις.

Εγω αυτο το συνειδητοποιησα 23-25 χρονων , οταν επεστρεψα απο το πανεπιστημιο και απο τοτε μου ληθηκαν ολα τα προβληματα.

Ολα τα χρονια μικροτερη προσπαθουσα να τους πεισω για τις διαφορετικες αποψεις μου και παντα η καταληξη ηταν καυγας.

Τελικα καταλαβα οτι αυτο που εκανα ηταν λαθος.

Οτι και να κανεις καντο χωρις εντασεις, δεν οδηγουν πουθενα.

Μην κανεις δηλωσεις και απειλεις οτι θα φυγεις. Ειναι οτι χειροτετο για αυτους. Την τρελαινεις ακομα πιο πολυ αυτη τη μανα.

Οπλισου με υπομονη. Μονο αυτο θελουν. Γλυκο τροπο, υπομονη και αγαπη.

Δειξε σε αυτη τη μητερα οτι την αγαπας. Το εχει πολυ αναγκη.

Οχι μονο στον πατερα.

Κανε και λιγο υπομονη ενας μηνας εμεινε και θα φυγεις και εσυ για το σπιτι το φοιτητικο. Αν καταλαβα καλα, θελεις να φυγεις οσο το δυνατο νωριτερα.

Το να θελεις να φυγεις νωριτερα κανενας γονεις δεν το δεχεται.

Ειναι μεγαλη απορριψη για αυτους.

Η Βρες μια ωραια δικαιολογια, για να μην τους στενοχωρεις.

Μη τους το πετας καταμουτρα.

Η φραση οτι θα σε ξεγραψω απο παιδι μου ειναι βαρια. Και δυστυχως λεγεται, οταν εχει ο γονιος χανει καθε ελεγχο των νευρων του.

Αλλα να γνωριζεις ουτε 1/1000 δε το εννοουν.

Δεν εισαι μονη. Εχεις αυτους τους γονεις που σε αγαπουν πολυ γιατι οι γονεις που προσπαθουν να κανουν παιδια και δεν μπορουν πιστευω οτι θα τα λατρευουν αυτα που υιοθετουν.

Και να θυμασαι οτι και αυτοι μπορει να νιωθουν το ιδιο μονοι οταν ειστε τσακωμενοι και πολυ απογοητευμενοι.

Μηπως τα βλεπεις κι εσυ λιγο μονοπλευρα τα πραγματα?

Ναι ειναι αυστηροι, εστω οτι ειναι πολυ αυστηροι... μηπως ομως οι κανονες που εσυ βλεπεις σαν καταπιεση ειναι στην πραγματικοτητα προστασια? Εριξα μια ματια σε παλιοτερα μηνυματα σου και ειδα για την εγκυμοσυνη και τη συγκατοικηση με τον πρωην και μπηκα στη θεση των γονιων σου. Για φαντασου η μονακριβη κορη σου, που παντα ηταν ατιθασο παιδι οπως μας λες, ουτε στα μισα των σπουδων της, μενει εγκυος απο μια τυχαια σχεση. Αφου τελειωνουν ολα αυτα (και λυπαμαι πολυ για οτι περασες) μαθαινεις οτι καπνιζει, σου λεει και σου δειχνει με καθε τροπο οτι θελει να φυγει απο κοντα σου και να ειναι μονη της...και εγω θα φρικαρα στη θεση τους! Απλα θα το χειριζομουν πολυ διαφορετικα απο εκεινους...

Εχετε μεγαλη διαφορα ηλικιας οποτε φταιει και το χασμα..στην εποχη τους ηταν πιο διαδεδομενη η μεθοδος της επιβολης του σεβασμου και η υπακοη στους γονεις, αυτα που σου λενε μην τα παιρνεις της μετρητης, απλα δεν θελουν να φυγεις και φοβουνται για σενα αλλα δεν ξερουν πως να σε κοντρολαρουν, γιαυτο σου τονιζουν την υλη και οτι δεν εχεις δικαιωμα στα πραγματα σου και τετοια.

Συμφωνω με τη λεμονια προσπαθησε να τους καθησυχασεις με την συμπεριφορα σου και οχι να τους κοντραρεις ή να ψαχνεις το δικιο σου. Σε λιγα χρονια θα εισαι μια αυτονομη ενηλικας, αφοσιωσου στις σπουδες σου αφου εχεις αυτη τη δυνατοτητα, απολαυσε τα φοιτητικα χρονια που ειναι τα καλυτερα, προσεχε τον εαυτο σου και δειχνε στους γονεις σου οτι τους αγαπας. Οτι δινεις παιρνεις, αν τους εχεις συνεχεια στην κοντρα και με νευρα θα ειναι και αυτοι μεστο αγχος και την ενταση. Θα μου πεις γιατι να ειμαι εγω η ανωτερη, αυτοι ειναι οι γονεις..ε τι να κανουμε, προκειμενου να ηρεμησετε καποιος πρεπει να κανει την αρχη!

Διαφημίσεις

Με τον μπαμπα μου τα εχω βρει σε όλα τα θεματα, η μαμα μου θελει να με διώξει. ο μπαμπας μου ειπε οτι τη στενοχωρια που του δινει η μαμα μου την εχει συνηθισει, ομως αν φυγω τωρα δεν θα ησυχασει.

Και η μητερα σου δε το εννοει.

Εαν εχει φτασει στο σημειο να το εννοει σκεψου και τα δικα σου λαθη.

Και εγω καπνιζα αραια και που στο πανεπιστημιο, δεν ηταν αναγκη , ομως να το γνωριζουν.

Δεν εχω διαβασει την ιστορια σου, μονο απο αυτα που εγραψε η goody, αλλα ηταν αναγκη να τους πεις για την εκτρωση, για την τυχαια σχεση?? Και μετα καπακι το τσιγαρο.

Οποιοσδηποτε γονεας σοβαρα θα το επαιρνε.

Ε αυτα δεν λεγονται ευκολα σε γονεις.

Δεν εκανε εκτρωση η κοπελα, το ηθελε αλλα δυστυχως απεβαλε στον 4ο.

Απλα απο αυτα που διαβασα πιστευω οτι οι γονεις σου δεν ειναι οι κλασικοι αυστηροι-καταπιεστικοι γονεις. Ενας πραγματικα καταπιεστικος και αυταρχικος γονεας δεν θα σε αφηνε να πας σε αλλη πολη για σπουδες (εχω δει πολυ πιο ''κουλ'' γονεις να το κανουν), ουτε θα δεχονταν να συζησεις με το αγορι σου και να εισαι εγκυος χωρις να παντρευτειτε πρωτα για να το ''κουκουλωσετε'', γιαυτο λεω οτι μαλλον θελουν να σε προστατεψουν κι οχι να σε περιοριζουν. Νομιζω φοβουνται για σενα, απλα το εκφραζουν με πολυ λαθος τροπο.

Κι εσυ πρεπει να δεις λιγο πιο αντικειμενικα και χαλαρα τι τους ζητας και τι απαιτησεις εχεις απο εκεινους.

οκ να σας ξεκαθαρίσω κάτι. Στην εγκυμοσύνη μου η μαμά μου ήθελε να το ρίξω. Δεν είναι λίγο ανορθόδοξο αυτό;;;; Μια γυναίκα που δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ παιδί, να λέει στη θετή κόρη της να το ρίξει;;; Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερο: Δεν έχει πάντα δίκιο αλλά κάνει πάντα σα να έχει. Είναι δυνατόν, -θα σας παραθέσω το πιο πρόσφατο παράδειγμα- εγώ με τον μπαμπά να ακολουθούμε τις πινακίδες στο δρόμο και το χάρτη που κρατούσα εγώ και η μαμά να επιμένει ότι ο σωστός δρόμος είναι εκεί που πάνε τα περισσότερα αυτοκίνητα; Και μετά όταν χαθήκαμε δυο φορές στο ίδιο σημείο να μου φωνάζει γιατί δεν είπα το σωστό δρόμο; Να μην της πάω κόντρα, το καταλαβαίνω, αλλά ώρες ώρες με βγάζει έξω από τα ρούχα μου. Το χειρότερο είναι πως κανένας δεν μπορεί να βρει το δίκιο του σε αυτή την οικογένεια. Το ξέρω πως δεν είμαι υπόδειγμα παιδιού, αλλά δε νομίζω να αξίζω εγώ και ο καημένος ο μπαμπάς μου αυτή τη συμπεριφορά. Πιστεύω δεν είμαι υπερβολική.

Διαφημίσεις

Συγνωμη για αυτο που εγραψα για την εκτρωση. Δεν το καταλβα καλα.

Δεν ξερω τι να σου πω, πολλες φορες εκνευριζομαστε με τον τροπο που σκεφτονται οι γονεις μας.

Το οτι παιρνει ηρεμιστικα δειχνει οτι τουλαχιστον εχει σπασμενα νευρα και αυτο σημαινει οτι δεν μπορει να διαχειριστει απλες καταστασεις και ευκολα βγαινει εκτος εαυτου. Γινεται ισως και παραλογη.

Εσυ να σκεφτεσαι οτι εισαι σε πλεονεκτικοτερη θεση σε σχεση με αυτη.

Και θελει αγαπη και να της το δειχνεις.

Δεν εγραψα οτι εχει παντα δικιο και εσυ αδικο.

Αυτο με την εκτρωση τ,

ειχε συμβει και στη γνωστη μου που ηταν υιοθετημενη.

το θέμα ειναι άλλο. εχω φτασει στο αμην και εγω και ο μπαμπας, απο τη μια προσπαθει να συνετίσει τη μαμα μου για να μου μιλησει, απο την αλλη προσπαθει να με πεισει να ξαναμιλησω στη μαμα. Τη Δευτέρα το βράδυ πηγα με τα νερά της και της μιλούσα γλυκά αρκετή ώρα (ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ για ώρες). Έθεσα όμως όρο στον μπαμπά ότι εγω δεν ξανακάνω υποχώρηση και αν η μαμά δεν μου μιλήσει από μόνη της μέχρι την Παρασκευή έχω πάρει τα πράγματά μου και έχω φύγει. Ξέρω σκληρό, αλλά ξέρουν και οι δυο πολύ καλά ότι ειναι ικανή να το κάνω. Σήμερα η μαμά μιλούσε με τον μπαμπά σε δυνατό τόνο και ελεγε πολλά μη κολακευτικά πράγματα για μένα π.χ.(είναι άχρηστη, ούτε ένα πιάτο δεν πλένει, ή δεν ξέρει να μαγειρεύει, ή είναι άβουλη χαζη και οτι της λέει η παρέα της το κάνει και για μας δεν τη νοιάζει). Εγώ δεν ξαναμιλάω στη μαμά. Γιατί εχω κάνει αρκετές υποχωρήσεις. Απορώ πως δεν εχει θίξει το θέμα της εγκυμοσύνης ακόμα, γτ τα κάνει κάτι τέτοια, να επισημαίνει λάθη μου του παρελθόντος(π.χ μια φορά που είχα μεθύσει και εχουν περάσει 2 χρόνια) ακόμα και όταν εχουν περάσει 10 χρόνια από το λάθος μου....

Καλη μου ετσι οπως τα λες ειναι προφανες οτι η μαμα σου εχει προβλημα... οποτε δεν μπορεις να την αντιμετωπιζεις οπως τον υπολοιπο κοσμο. Αν η μαμα σου εχει θεμα με τα νευρα της ή εχει ψυχολογικα τοτε ουτε πολυ κοντρα υπαρχει λογος να της πηγαινεις ουτε να δινεις μεγαλη βαρυτητα στα λογια της.

Καταλαβαινω οτι σε πληγωνουν και θιγεσαι αλλα αν ηταν καλα δεν θα φεροταν ετσι. Ουτε θελει να εχει νευρα και αγχος, δεν το κανει επειτηδες και γιαυτο παιρνει χαπια, γιατι θελει κι αυτη να ειναι ηρεμη.

Εγω θα σου προτεινα, μιας και μεγαλωσες πια και περασες απο καποιες δυσκολες καταστασεις που σε φερανε κοντα στη μητροτητα, να σταματησεις να σκεφτεσαι σαν παιδι και να αρχισεις να ενηλικιωνεσαι σιγα σιγα. Τα δεν της ξαναμιλαω, φευγω απο το σπιτι κλπ ειναι σαν εφηβικα ξεσπασματα. Σε λιγο καιρο θα πας στο φοιτητικο σου σπιτι ετσι κι αλλιως οποτε υπομονη. Το θεμα δεν ειναι να της μιλας γλυκα αλλα να την ξεαγχωνεις, να μην εχει την εννοια σου, οτι θα μπλεξεις, οτι δεν εχεις μεγαλωσει. Αυτο θα το δει απο τις πραξεις σου οχι απο τα λογια σου. Αν βοηθας, αν εισαι αφοσιωμενη στις σπουδες σου, αν κρυβεις και τις κακιες συνηθειες πχ καπνισμα :P

Συνηδειτοποιησε την ιδιαιτερη κατασταση της μαμας σου, δωσε της το ακαταλογιστο και μην της πας κοντρα. Σκεψου ποσο δυσκολη ειναι και για τον μπαμπα σου αυτη η κατασταση, να ειναι αναμεσα σε δυο πυρρα... Φερσου λοιπον εσυ πιο ωριμα γιατι η μαμα σου δεν μπορει.

Θα συμφωνήσω 100% με την Goody. Επίσης να πω ότι αυτά που περνάς θα μπορούσες να τα περνάς ακόμα κι αν δεν ήσουν υιοθετημένη, ακόμα κι αν η μαμά σου ήταν νεότατη. Δεν έχουν δηλαδή να κάνουν με την υιοθεσία ή με τη διαφορά ηλικίας. Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι αν η μαμά σου σε είχε γεννήσει στα 20 της αντί να σε υιοθετήσει στα 40 της τώρα θα είσασταν φίλες καρδιακές και δεν θα ανταλλάσατε ποτέ στραβή κουβέντα, αλλά δεν είναι έτσι...

Καλημερα Μικρη Μανουλα...!!!

Λοιπον... Δεν διαβασα ολα τα ποστ των Κοριτσιων.. γιατι δεν ειμαι σε θεση...

αλλα θα σου μιλησω απο την μερια της Μαμας σου... Και ο Λογος...???

γιατι ειμαι μαμα 2 Κοριτσιων 10+12 χρονων που εχασαν την Μαμα τους οταν ηταν 3+5 χρονων... τις εχω αναλαβει μαζι με τον Μπαμπα τους, τον συζηγο μου, που τον αγαπαω και τον λατρευω...!!Οπως ομως γαπαω και τις μικρες και τις λατρευω σαν να ειμαι η πραγματικη τους μαμα.. και ας ζουμε λιγο παραπανω απο 1 1/2 χρονο μαζι...!!!

και να προσθεσω.. οτι ειμαι 27 χρονων.. οπου να ναι μπαινω στα 28... και ειμαι απο τα 26 μου με τν μπαμπα τους.. που αλλη κοπελα στην ηλικια μου δεν θα το εκανε...!!

λοιπον... Μανα δεν ειναι μονο αυτη ποου γενναει.. Μανα ειναι και αυτη που μεγαλωνει...!!! εγω ειμαι πολυ παραξενη μαμα .. οχι για μενα... αλλα για αυτες.. γιατι θελω να ειναι σωστες.. γιατι θελω ο κοσμος να μην τις κρινει.. και θελω ο κοσμος να τις σεβετε οταν θα μεγαλωσουν.. για να γινει αυτο... πρεπει να μαθουν.. και ναι .. και τιμωριες τις βαζω.. και ναι.. τις μαλωνω συχνα... Αλλα ξερουν οτι ο,τι κανω το κανω απο αγαπη.. δυστυχως δεν γνωρισαν την μαμα .. αν και ευτηχως.. γιατι η μεγαλη που θυματε λιγα πραγματα.. δεν θυματε ομορφα πραγματα.. !!!

Ξερεις πως νοιωθω σαν να μαμα τους...??? Περιφανη... οταν βλεπω οτι τα λογια μου πιανουν τοπο.. περηφανη οταν βλεπω οτι ο κοσμος απο γυρω μας, βλεπει οτι εχουν ηρεμισει και οτι εχουν αλλαξει απο οταν ηρθα...

Ξερεις οτι οταν αρρωσταινουν.. εγω και μονο εγω τρεχω...??? οτι αγωνιω να γινουν καλα...??? ξερεις οτι απο τωρα σκεφτομαι τι θα γινει οταν φυγουν..?? και ποσο θα μου λειπουν...???

το ξερεις οτι οταν πανε καπου μονες στους (π.χ στις θειας τους)... γιατι μενουμε σε χωριο.. τρεμει η καρδια μου μην χτυπησουν..?? μην τις μαλωσουν τα αλλα παιδια..μην τσακωθουν με τα αλλα παιδια...???

απο οτι φαινετε καλο μου δεν ξερεις.. Και δεν ειναι μονο οτι επειδη δεν εγινες μαμα .. γιατι ακομα και μια εγκυμοσυνη σε κατακλιζει συναισθηματα... μια εγκυμοσυνη σε κανει να αγωνιας για το μωρο σου , και θελεις να το προστατεψεις...!!!

Μικρη μανουλα.. ξερεις και μπορεις να διανοηθεις ποσο μεγαλη ευθηνη εχει ενας γονεας απεναντι στο μωρο του, στο παιδι του...?? ειτε το εχει γεννησει.. ειτε οχι...!!!

Μπορεις να καταλαβεις οτι αυτοι οι ανθρωποι σε μεγαλωσαν 20 χρονια.. και δεν σου απεκριψαν την πραγματικοτητα...?? οτι αυτοι οι ανθρωποι πονανε για σενα και υποφερουν απο αυτην την συμπεριφορα...?? η μαμα σου εχει την ηλικια της γιαγιας μου.. δεν μπορω να διανοηθω οτι καποιος θα πληγωνε την γιαγια μου ετσι.. ακομα και αν ηταν το ιδιο της το παιδι.. θα του εβγαζα τα ματια...!!!

Να σου πω τι πιστευω εγω...??? και χωρις παρεξηγηση... !!

Ξερω και καταλαβαινω οτι θες να κανεις την ζωη σου.. καταλαβαινω οτι θελεις να περασεις καλα... !!

ομως πιστευω οτι το μυαλο σου ειναι πανω απο το κεφαλι σου.. οτι δεν μπορεις να καταλαβεις τους γονεις σου.. και οτι κανεις πραγματα που θα εκανε ενα 15χρονο.. πχ εφυγες απο το σπιτι... Για μενα απαραδεκτο... η οτι δεν ξαναμιλας της μαμα σου...

και να σου πω και κατι αλλο...??? ποια νομιζεις οτι εισαι...??? που συμπεριφερεσε ετσι σε ανθρωπους που εδωσαν το αιμα τους για να σε μεγαλωσουν.. που εδωσαν την ψυχη τους για να σε εχουν.. που εισαι ολη τους η ζωη εε...????

ΝΑ ξερεις οτι αυτοι οι ανθρωποι σε μεγαλωσαν απο επιλογη τους.. και οχι επειδη εκατσε, ηταν ενα στιγμιαιο λαθος.. ησουν επιλογη τους και προταιρεοτητα τους.. ΚΑι εισαι ακομα πολυ μικρη για να τους κανεις την ζωη τους κολαση...

διαβασα πανω κατω την ιστορια σου.. οτι εχασες ενα μωρακι...

Και εγω εχασα.. την 12η βδομαδα.. την ωρα του υπερυχου.. και δεν ηταν ενα μωρο που απλα εκατσε.. ηταν το μωρομας.. που προσπαθησαμε για αυτο...

Εσυ εμεινες πολυ ευκολα εγκυος.. η Μαμα σου ομως δεν μπορουσε να μεινει... και για αυτο σε υιοθετισε... αυτο θα επρεπε και θα πρεπει να το σεβαστεις.. να αρχισεις να φερεσαι ποιο ωριμα...!!!

Σηγνωμη για την ολη επιθεση... ομως δεν μπορω να διανοηθω.. οτι υπαρχουν τετοιες συμπεριφορες.. σε ανθρωπους που ειλικρινα ειναι προς τιμη τους αυτο που εκαναν...

Σε εσωσαν...

Τωρα ισως εαν δεν σε υιοθετουσαν να ησουν σε κανενα παγκακι στην Ομονια..Ισως να επινες ναρκωτικα και τωρα να μην ησουν καν εν ζωη.. Ισως να ειχες μπλεξει σε τιποτα αλλο.... ισως να σε ειχαν παρει τιποτα αλλοι οι οποιοι να σε ξυλοφορτωναν καθε μερα...

Και αυτο ειναι το ευχαριστω σου...??Με συγχωρεις .. αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου..!!!

Πιστευω οτι απλα το μυαλο σου δεν εχει πηξει ακομα.. και ειναι φυσιολογικο... γιατι εισαι ακομα μωρο... !!!

ομως Βρε συ Μικρη μαμα.. τοσα πολλα προβληματα στην ζωη σου...??Κατι δεν μου κολλαει....

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Διαφημίσεις

οκ. μερικες απο σας εχετε δικιο, οπως η goody. ισως να ειμαι και ενα κακομαθημένο κοριτσάκι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι αχάριστη. Για να γράψω εδώ, πάει να πει ότι δεν αντέχω άλλο. δεν είναι ότι δε με μεγάλωσαν σωστά, απλά τους θεωρώ υπερβολικούς πολλές φορές. Όταν ήμουν 15 λοιπόν, ούτε καν ήξερα τι σημαίνει σεξ, ήμουν υπόδειγμα(σχεδόν) μαθήτριας και παιδιού. Στα 17 μου μπήκα στο μαγικό κόσμο της εξερεύνησης του άλλου φύλου. Δεν έχω παρακούσει τους γονείς μου ποτέ, ότι μου λένε το κάνω. Ίσως να μην διαχειρίστηκα σωστά κάποιες καταστάσεις, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με πει κακό παιδι. Κάνω ακριβώς αυτα που κανουν τα αλλα παιδια, και τιποτα παραπανω. μπορεί να έχουν λεφτά και να νομίζουν οτι μπορούν να με κάνουν οτι θελουν με αυτα. μετά την αποβολή μου τα εφτιαξα με ενα πολυ καλό αγόρι, που ηταν πάντα δίπλα μου, ειχε την "ατυχια" να είναι οδηγός λεωφορείου, και για αυτο το λόγο οι γονείς μου μας χώρισαν. είμαι κακό παιδί επειδή καπνίζω??? μπορούν να με διώξουν επειδή καπνίζω???? ε, εγω αυτό δεν το καταλαβαίνω. και δεν το καταλαβαίνω επειδη δεν πρόλαβα να γεννήσω το κοριτσάκι μου, δεν το καταλαβαίνω επειδη δεν είναι λογικό. και πείτε με σκληρη, αλλά πιστεύω ότι αν ο Θεός δε δίνει παιδιά σε κάποιους, το κάνει για κάποιον λόγο. και ας με κατηγορήσουν ολοι εδώ μεσα.

οκ. μερικες απο σας εχετε δικιο, οπως η goody. ισως να ειμαι και ενα κακομαθημένο κοριτσάκι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι αχάριστη. Για να γράψω εδώ, πάει να πει ότι δεν αντέχω άλλο. δεν είναι ότι δε με μεγάλωσαν σωστά, απλά τους θεωρώ υπερβολικούς πολλές φορές. Όταν ήμουν 15 λοιπόν, ούτε καν ήξερα τι σημαίνει σεξ, ήμουν υπόδειγμα(σχεδόν) μαθήτριας και παιδιού. Στα 17 μου μπήκα στο μαγικό κόσμο της εξερεύνησης του άλλου φύλου. Δεν έχω παρακούσει τους γονείς μου ποτέ, ότι μου λένε το κάνω. Ίσως να μην διαχειρίστηκα σωστά κάποιες καταστάσεις, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με πει κακό παιδι. Κάνω ακριβώς αυτα που κανουν τα αλλα παιδια, και τιποτα παραπανω. μπορεί να έχουν λεφτά και να νομίζουν οτι μπορούν να με κάνουν οτι θελουν με αυτα. μετά την αποβολή μου τα εφτιαξα με ενα πολυ καλό αγόρι, που ηταν πάντα δίπλα μου, ειχε την "ατυχια" να είναι οδηγός λεωφορείου, και για αυτο το λόγο οι γονείς μου μας χώρισαν. είμαι κακό παιδί επειδή καπνίζω??? μπορούν να με διώξουν επειδή καπνίζω???? ε, εγω αυτό δεν το καταλαβαίνω. και δεν το καταλαβαίνω επειδη δεν πρόλαβα να γεννήσω το κοριτσάκι μου, δεν το καταλαβαίνω επειδη δεν είναι λογικό. και πείτε με σκληρη, αλλά πιστεύω ότι αν ο Θεός δε δίνει παιδιά σε κάποιους, το κάνει για κάποιον λόγο. και ας με κατηγορήσουν ολοι εδώ μεσα.

Γλυκιά μου αυτό που λες δεν είναι καθόλου όμορφο γιατί υπάρχουν μανούλες εδω πέρα που είναι άγιες πραγματικά και κάνουν τρελές προσπάθειες για ένα μωράκι. Δεν είναι τιμωρία από τον θεο αυτό! Με την ίδια λογική κ εσύ που έχασες το μωρό σου στο πήρε ο θεός επειδή δεν το άξιζες! Αν είναι δυνατόν! Ηρεμησε λίγο και σκέψου πιο θετικά και ώριμα! Τους γονείς μας τους καταλαβαίνουμε απόλυτα μόνο όταν πια γερνάμε και δεν τους έχουμε κοντά μας! Και εγώ μικρή είμαι 22 μόνο και στην κοιλίτσα μου έχω ένα μωράκι... η μαμά μου είχε τρελαθεί στην αρχή κ με τον σύντροφό μου αν θα τα καταφέρουμε κ όλα! Η δικιά σου πέρασε πάρα πολλά ( αλήθεια εσύ στην θέση της θα τα άντεχες όλα αυτά??) Θέλει να είσαι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ τίποτα άλλο! Προσπάθησε γι αυτήν μίλα της κ όσο σε καταλαβαίνει! Μην καπνίζεις μπροστά της, βοήθα την στις δουλείες του σπιτιού, κάνε ότι σου λέε, έτσι κ αλλιώς θα φύγεις σε λίγο να σπουδάσεις!

λοιπον. ειμαι σκληρη σε αυτο το θεμα γιατι η κατάσταση που πέρασα με έκανε έτσι. ωρίμασα αποτομα, ναι ισως ο Θεός να ήξερε κάτι παραπάνω και να μου πήρε το παιδι. Καλύτερα έτσι, γιατί ο άλλος δεν ήταν έτοιμος. Ίσως εκείνου δεν του αξίζει να εχει ένα παιδί. Ισως και μενα να μη μου αξίζει να γίνω μαμα. Η γνώμη μου δεν αλλάζει. Κουράγιο σε όσες προσπαθούν δεν αντιλέγω, αλλά να γίνονται μητέρες κάτω από τα 35 ωστε να μην υπάρχει μεγάλο χασμα. ναι άποψη μου. δεν ειμαι κατά της υιοθεσίας, αντιθέτως, δεν κατηγορώ κανέναν. Το θέμα είναι να γίνεται σωστά. Συγχαρητήρια σε όλες οσες γίνονται μανούλες. Να φέρεστε σωστά στα παιδιά σας, και όχι να τους λέτε αυτό που θεωρείτε σωστό, αλλά αυτό που είναι.

λοιπον. ειμαι σκληρη σε αυτο το θεμα γιατι η κατάσταση που πέρασα με έκανε έτσι. ωρίμασα αποτομα, ναι ισως ο Θεός να ήξερε κάτι παραπάνω και να μου πήρε το παιδι. Καλύτερα έτσι, γιατί ο άλλος δεν ήταν έτοιμος. Ίσως εκείνου δεν του αξίζει να εχει ένα παιδί. Ισως και μενα να μη μου αξίζει να γίνω μαμα. Η γνώμη μου δεν αλλάζει. Κουράγιο σε όσες προσπαθούν δεν αντιλέγω, αλλά να γίνονται μητέρες κάτω από τα 35 ωστε να μην υπάρχει μεγάλο χασμα. ναι άποψη μου. δεν ειμαι κατά της υιοθεσίας, αντιθέτως, δεν κατηγορώ κανέναν. Το θέμα είναι να γίνεται σωστά. Συγχαρητήρια σε όλες οσες γίνονται μανούλες. Να φέρεστε σωστά στα παιδιά σας, και όχι να τους λέτε αυτό που θεωρείτε σωστό, αλλά αυτό που είναι.

Με συγχωρεις.. αλλα βγαινω απο τα ρουχα μου.. !!! φασκεις και αντιφασκεις.. !!! Δεν ξερω για ποιο λογο σου πηρε ο θεος το μωρο σου.. ισως οντως να μην το αξιζατε.. να μην το αξιζατε τωρα.. γιατι τωρα πρεπει να ζησετε, να σπουδασετε να κανετε τις τρελες σας..!!

Οκ εγω δεν μπορω να σε κατηγορησω... ομως και το μεινεις εγκυος επιτηδες.. χωρις καν να εισαι σιγουρη για τον αλλον.. πιστευω οτι το εκανες μονο και μονο για να ξεφυγεις απο το σπιτι σου.. δεν το εκανες συνηδιτα.. και θα ηταν κριμα το μωρο να μεγαλωσει σε ενα τετοιο περιβαλλον..

Συγνωμη που δεν συνοριζομαι τις αποψης σου.. !!! Αλλα εαν μια απο τις δυο μου κορες ειχε αυτην την συμπεριφορα... να εισαι σιγουρη οτι θα ειχα ανοιξει την πορτα και θα την ειχα βγαλει εξω.. ειτε την ειχα γεννησει.. ειτε οχι.. !!

Και ξερεις γιατι...?? γιατο εγω φτυνω αιμα για να μεγαλωσουν σωστα και οπως πρεπει.. φτυνω αιμα για να τα εχουν ολα... φτυνω αιμα.. για να τα σεβονται ... για να τους δωσω εφοδια και αρχες.. !!!

και αν δεν με υπολογιζουν.. τοτε ναι ειναι αχαριστα.. !!!

Και ξερεις κοριτσακι μου τι παει να πει υπολογιζω τον γονεα μου..???

Παει να πει οτι του μιλαω.. του εξηγω.. κανω πισω ακομα και αν εχω δικιο.. και με τον τροπο μου του δειχνω το σωστο...!!

Υπολογιζω τον γονεα μου παει να πει , οτι δεν καπνιζω μπροστα του.. και αυτο απο σεβασμο.. !!

Υπολογιζω τον γονεα μου παει να πει οτι δεν βαζω τον πατερα μου με την μανα μου να τσακωνονται..!!

Υπολογιζω παει να πει... οτι τους δινω την ευκαιρεια να με γνωρισουν οπως ειμαι.. και οχι να ειμαι αντιδραστηκια...!!!

Και να σου πω και κατι αλλο κοριτσακι μου...??? εσυ δεν εισαι αξια να κρινεις.. κανεναν που δυσκολευετε να κανει παιδι.. εσυ δεν εισαι αξια ν μιλας οτι ο θεος ξερει που τα δινει.. και που δεν τα δινει...!!!

Θα επρεπε να ντρεπεσε... !!!

Και ναι.. Εισαι ΑΧΑΡΙΣΤΗ,.... Πολυ ΑΧΑΡΙΣΤΗ κοριτσακι μου..!!!

Αλλα ενα θα σου πω.. Ροδα ειναι και γυριζει.. και οτι κανουμε στην ζωη μας το πληρωνουμε παντα.. !!!! Αυτο να το θυμασε.. οταν με το καλο το παιδι σου ισως σου κανει τα ιδια...!!!

Και οσο αφορα την Ωριμοτητα.. Συγνωμη.. αλλα η ανιψια μου που ειναι 5.. ειναι πολυυυ ποιο ωριμη απο εσενα....

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Να φέρεστε σωστά στα παιδιά σας, και όχι να τους λέτε αυτό που θεωρείτε σωστό, αλλά αυτό που είναι.

Και εσυ που θεωρεις οτι αυτο που λες ειναι σωστο και οχι αυτο που λενε οι γονεις σου..?? εε..?? απαντησε μου σε αυτο το ερωτημα...!!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

to oti eisai iothetimeni se enoxlei stin simperifora tis?

sygnomi den exei ellinika to pliktrologio moy....

an se eixe gennisei den tha mporoyse na ferete etsi?

skepsoy ligo se parakalo,,,,i moni diafora eine pos den se ebgale apo tin kilitsa tis....ayti eine omos i mama soy...apla tin agonia tiw gia sena tin dixnei me ayto ton tropo kai esi tin pareksigis...epidi den se gennise...kaloproereta sto leo...

Και εσυ που θεωρεις οτι αυτο που λες ειναι σωστο και οχι αυτο που λενε οι γονεις σου..?? εε..?? απαντησε μου σε αυτο το ερωτημα...!!!

τα μωρά όπως όλοι ξέρουμε δεν έρχονται με οδηγίες χρήσεως. Κάθε σύχρονος γονέας(το σύγχρονος με την εννοια ότι χρονολογικά ανήκει μετά το 1980) καλό θα είναι κατά τη γνώμη μου να συμβουλεύεται ψυχολόγο. Το σωστό λοιπόν είναι αυτό που είναι συμφέρον και του γονέα και του παιδιού. Ξερεις πόσο ξύλο έχω φάει εγώ? και ακόμα τρώω. Αυτή η παιδαγωγική μέθοδος είναι αποτυχημένη, συμφωνα με ψυχολόγους. και δε μιλάω για το ξύλο που δίνεις μια στον ποπο ή εστω στα χέρια αν το παιδι έκανε κάτι κακό. Μιλάω για το ξύλο με βέργα, ή να μου δενουν τα χέρια επειδή χαλούσα τα σιδεράκια μου(10-12 χρονών). Και για τον ίδιο λόγο να με πάνε σε παιδο-ψυχίατρο. Εγώ τα παιδιά μου, όσο ζωηρά και αν είναι θα μιλάω μαζί τους. Και μακάρι να είναι ζωηρά.

Εγώ πιστεύω ότι μεγάλωσες με ξύλο και ότι χτυπάς και τις κόρες σου. Τι πάει να πει φτύνω αίμα;;; Επειδή τα βγάζεις οικονομικώς δύσκολα πέρα, για να μην τις λείψει τίποτα; Ε, λοιπόν εγώ θα προτιμούσα να ζήσω με τα μισά και να τους είχα πάντα δίπλα μου. Γιατί ξέρω οικογένειες με το 1/3 της περιουσίας μας να είναι μανα και κόρη σαν αδερφές. Ή αν έφτυσες αίμα προσπαθώντας να μετατρέψεις τις κόρες σου για να έχουν την ίδια συμπεριφορά με εσένα, τότε κανεις λάθος. Επειδή όλες λέτε ότι καπνίζω μπροστά στους γονείς μου, κάνετε λάθος. Όταν βγαίνω το κάνω και προσπαθούσα να μη μυρίζω αλλα το καταλαβαν. Και δε θα μου πεις εσύ αν είμαι ώριμη ή οχι. Μπράβο σου όμως που ανέλαβες την ανατροφή τους, αν και δεν είναι δικές σου. Αυτό στο αναγνωρίζω.

Γλυκιά μου αυτό που λες δεν είναι καθόλου όμορφο γιατί υπάρχουν μανούλες εδω πέρα που είναι άγιες πραγματικά και κάνουν τρελές προσπάθειες για ένα μωράκι. Δεν είναι τιμωρία από τον θεο αυτό! Με την ίδια λογική κ εσύ που έχασες το μωρό σου στο πήρε ο θεός επειδή δεν το άξιζες! Αν είναι δυνατόν! Ηρεμησε λίγο και σκέψου πιο θετικά και ώριμα! Τους γονείς μας τους καταλαβαίνουμε απόλυτα μόνο όταν πια γερνάμε και δεν τους έχουμε κοντά μας! Και εγώ μικρή είμαι 22 μόνο και στην κοιλίτσα μου έχω ένα μωράκι... η μαμά μου είχε τρελαθεί στην αρχή κ με τον σύντροφό μου αν θα τα καταφέρουμε κ όλα! Η δικιά σου πέρασε πάρα πολλά ( αλήθεια εσύ στην θέση της θα τα άντεχες όλα αυτά??) Θέλει να είσαι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ τίποτα άλλο! Προσπάθησε γι αυτήν μίλα της κ όσο σε καταλαβαίνει! Μην καπνίζεις μπροστά της, βοήθα την στις δουλείες του σπιτιού, κάνε ότι σου λέε, έτσι κ αλλιώς θα φύγεις σε λίγο να σπουδάσεις!

και δουλειές κάνω, απλά την ενοχλεί το γεγονός ότι ξυπνάω μετά τις 11. Και εξω θα βγω και θα διασκεδάσω. Δεν τίθεται τωρα θεμα φοβου γτ ειμαστε στο χωριό μου που είναι ορεινό και όλοι γνωρίζονται. Και διαβάζω για την εξεταστική μου. Είσαι 22 χρονών. Έχεις τον σύντροφό σου και το μωράκι σου. Εγώ ήθελα να το μεγαλώσω μόνη μου και η μαμά μου μου επέβαλε τη συγκατοικηση. Δεν ξέρω αν πέρασε πολλά, πάντως αν ο στόχος της ήταν να με κάνει ό,τι θέλει, το κατάφερε. Κάθε φορά που βγαίνω έξω είμαι με το ρολόι στο χέρι.... δεν ξερω τι αλλο να πω για να σας αποδείξω ότι ούτε αχάριστη είμαι, ούτε ότι δεν τους αγαπάω. Κουράστηκα να απολογούμαι. αυτο.

τα μωρά όπως όλοι ξέρουμε δεν έρχονται με οδηγίες χρήσεως. Κάθε σύχρονος γονέας(το σύγχρονος με την εννοια ότι χρονολογικά ανήκει μετά το 1980) καλό θα είναι κατά τη γνώμη μου να συμβουλεύεται ψυχολόγο. Το σωστό λοιπόν είναι αυτό που είναι συμφέρον και του γονέα και του παιδιού. Ξερεις πόσο ξύλο έχω φάει εγώ? και ακόμα τρώω. Αυτή η παιδαγωγική μέθοδος είναι αποτυχημένη, συμφωνα με ψυχολόγους. και δε μιλάω για το ξύλο που δίνεις μια στον ποπο ή εστω στα χέρια αν το παιδι έκανε κάτι κακό. Μιλάω για το ξύλο με βέργα, ή να μου δενουν τα χέρια επειδή χαλούσα τα σιδεράκια μου(10-12 χρονών). Και για τον ίδιο λόγο να με πάνε σε παιδο-ψυχίατρο. Εγώ τα παιδιά μου, όσο ζωηρά και αν είναι θα μιλάω μαζί τους. Και μακάρι να είναι ζωηρά.

Εγώ πιστεύω ότι μεγάλωσες με ξύλο και ότι χτυπάς και τις κόρες σου. Τι πάει να πει φτύνω αίμα;;; Επειδή τα βγάζεις οικονομικώς δύσκολα πέρα, για να μην τις λείψει τίποτα; Ε, λοιπόν εγώ θα προτιμούσα να ζήσω με τα μισά και να τους είχα πάντα δίπλα μου. Γιατί ξέρω οικογένειες με το 1/3 της περιουσίας μας να είναι μανα και κόρη σαν αδερφές. Ή αν έφτυσες αίμα προσπαθώντας να μετατρέψεις τις κόρες σου για να έχουν την ίδια συμπεριφορά με εσένα, τότε κανεις λάθος. Επειδή όλες λέτε ότι καπνίζω μπροστά στους γονείς μου, κάνετε λάθος. Όταν βγαίνω το κάνω και προσπαθούσα να μη μυρίζω αλλα το καταλαβαν. Και δε θα μου πεις εσύ αν είμαι ώριμη ή οχι. Μπράβο σου όμως που ανέλαβες την ανατροφή τους, αν και δεν είναι δικές σου. Αυτό στο αναγνωρίζω.

Κοριτσακι μου κανεις λαθος.. δεν τις χτυπαω.. αλλα τους φωναζω...και οχι.. δεν θελω να μοιασουν σε εμενα.. θελω να ειναι ανεξαρτητες... εγω δεν ημουν ανεξαρτητη.. ναι εφαγα πολυ ξυλο.... αλλα τις δυο σφαλιαρες που εχουν φαει και εσυ αν σου εκαναν το ιδιο θα εκανες... εαν πχ η κορη κρεμιωταν απο το μπαλκονι με το ενα ποδι.. εσυ να της μιλησεις... .. εγω συγνωμη τοτε δεν τις μιλησα.. γιατι τις περισσοτερες φορες.. απο το ενα αυτι μπαινουν απο το αλλο βγαινουν...!!!!!

τον γιατρο επισης δεν το λενε παιδο-ψυχιατρο.. τον λενε παιδοο-ψυχολογο.. και εγω εχω παει αρκετες φορες να τον συμβουλευτω.. και θα συνεχισω να πηγαινω οταν με το καλο γεννησω το δικο μου.. και ο λογος.. για να βοηθησω τα παιδια μου... !!!

για να μην γινουν αχρηστα παιδια στην κοινωνια.. για να ειναι σωστα παιδια στην κοινωνια...!!

γραφεις οτι το σωστο ειναι λοιπον το συμφερων του γοενα και του παιδιου..!!!

Δηλαδη θεωρεισες σωστο για σενα να μεγαλωσεις ενα μωρο μονη σου.. χωρις βοηθεια απο κανεναν στα 21 σου...??? και θωρεις οτι αυτο σωστο...???

μπραβο σου που δεν σκεφτηκες να το ριξεις.. αλλα εχεις σκεφτει τι χρειαζετε ενα παιδι??? και δεν θα σου πω το οικονομικο.. θα σου πω το ψυχολογικο... θελει και τους δυο γονεις μαζι...!!! Πως νομιζεις οτι θα τα καταφερνες...???

συγνωμη...αλλα γνωμη δεν αλλαζω.. εγω αν και μοναχοπαιδι.. εχω φαει πολυυυυ ξυλο... εχω φαει αποριψη απο τον πατερα μου.. αλλα ακομα τον λατρευω και λιωνω για αυτον.. και με μια κουβεντα του μπορω να κλαιω.. !!! ομως ποτε δεν το εξεφρασα... ποτε δεν παταω πανω σε αυτο...!!!

Εγω πιστευω οτι τους γονεις σου δεν τους αγαπας.. πιστευω οτι επειδη ξερεις οτι δεν σε γεννησαν.. απλα δεν τους θες.. και αυτο δεν μπορω να το καταλαβω...!!! ειναι παραλογο να προσπαθεις να μεινεις εγκυος για να φυγεις απο το σπιτι.. αυτο το εκανε η γενια της μαμας μου...!!! και οχι η γενια η δικια μας.. και ουτε η γενια η δικη σου..!!!

Πιστευω οτι θα επρεπε απλα να σεβεσαι περισσοτερο τους γονεις σου...!!!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

και δουλειές κάνω, απλά την ενοχλεί το γεγονός ότι ξυπνάω μετά τις 11. Και εξω θα βγω και θα διασκεδάσω. Δεν τίθεται τωρα θεμα φοβου γτ ειμαστε στο χωριό μου που είναι ορεινό και όλοι γνωρίζονται. Και διαβάζω για την εξεταστική μου. Είσαι 22 χρονών. Έχεις τον σύντροφό σου και το μωράκι σου. Εγώ ήθελα να το μεγαλώσω μόνη μου και η μαμά μου μου επέβαλε τη συγκατοικηση. Δεν ξέρω αν πέρασε πολλά, πάντως αν ο στόχος της ήταν να με κάνει ό,τι θέλει, το κατάφερε. Κάθε φορά που βγαίνω έξω είμαι με το ρολόι στο χέρι.... δεν ξερω τι αλλο να πω για να σας αποδείξω ότι ούτε αχάριστη είμαι, ούτε ότι δεν τους αγαπάω. Κουράστηκα να απολογούμαι. αυτο.

Συνομήλικη σου είμαι κ πραγματικά σε καταλαβαίνω λίγο περισσότερο! Αλλά αρχικά πες μου πως μια μάνα 60 χρονών να δεχτεί να μεγαλώνει μόνη της η κόρη το παιδί της στα 20 της? Σε ανάγκασε να συγκατοικήσεις με το αγόρι σου όχι για κακό, αλλά για να έχει το μωρό οικογένεια! Δεύτερον μένεις σε επαρχία ( όπως κ εγώ στο Άργος για την ακρίβεια) μα αν είναι δυνατόν, εδώ να κλάσουμε συγνώμη κιόλας και το μαθαίνουν όλοι, γι αυτό δεν θελει η μαμα σου να γυρνάς έξω μέχρι αργά! Στις επαρχίες μιλάει ο κόσμος κ αυτή είναι μια γυναίκα 60 χρονών που δεν θελει κανείς να βγάζει όνομα στην κόρη της! Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να περάσεις με το ζόρι το δικό σου αφου βλέπεις πως δεν τα καταφέρνεις, ενω απλά δεν πας με τα νερά της! Μετά θα φύγεις και θα κάνεις όπως θες την ζωή σου στην πόλη που θα σπουδάζεις! Δεν λεω να υποκρίνεσαι αλλά να συμβιβαστείς λίγο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...