Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΨΕΙΡΕΣ!!!!!!!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!

Recommended Posts

καλησπερα, κι εμεις δεν το πιστευαμε, τελευταια εβδομαδα στον παιδικο-τελευταια. Ολο το χρονο τιποτα. Ειμαι και ασχετη, που να θυμαμαι μετα απο 30 χρονια τι μας εβαλαν.

Βαλαμε το fleriana αλλα δεν επιασε. Το προβλημα ειναι οτι με το χτενακι, δεν βγαζω καμμια. Ομως οταν εβαλα το παραπανω φαρμακο, και ηταν ζαλισμενες, εβγαλα μερικες-αλλα δυστυχως μερικες ηταν ζωντανες. Τι κανω λαθος? Μιλαμε εχει σχεδον κοντο μαλλι, αραιο, και το χωριζω σε τουφες και το κανω προσεκτικα΄. Καμμια δεν πιανω, με τρια διαφορετικα χτενακια!

Το ηλεκτρικο κανει τιποτα; Τελος το picksan το ξερει καμμια;

Διαφημίσεις

καλησπερα, κι εμεις δεν το πιστευαμε, τελευταια εβδομαδα στον παιδικο-τελευταια. Ολο το χρονο τιποτα. Ειμαι και ασχετη, που να θυμαμαι μετα απο 30 χρονια τι μας εβαλαν.

Βαλαμε το fleriana αλλα δεν επιασε. Το προβλημα ειναι οτι με το χτενακι, δεν βγαζω καμμια. Ομως οταν εβαλα το παραπανω φαρμακο, και ηταν ζαλισμενες, εβγαλα μερικες-αλλα δυστυχως μερικες ηταν ζωντανες. Τι κανω λαθος? Μιλαμε εχει σχεδον κοντο μαλλι, αραιο, και το χωριζω σε τουφες και το κανω προσεκτικα΄. Καμμια δεν πιανω, με τρια διαφορετικα χτενακια!

Το ηλεκτρικο κανει τιποτα; Τελος το picksan το ξερει καμμια;

κ γω δεν πιανω καμια, αλλα μου φαινεται αδυνατο να εξαφανιστηκαν τοσο γρηγορα...εγω παντως βαζω καθημερινα ξυδι, που θα παει θα πνιγουν, εδω κοντευω εγω να λιποθυμησω απο την ξυδιλα...αυτο που ρωτας δεν το ξερω...η επομενη παντως δικη μου κινηση απο βδομαδα ομως ειναι η βαζελινη...μια κ εξω απ΄ο,τι λενε οι πιο εμπειρες...

Βάζεις μαλακτική κρέμα στα μαλλιά ή τα χτενίζεις στεγνά;

Καλησπέρα σας!!!

Να ρωτήσω κάτι και εγώ...Η ανηψιά μου κολλάει πανεύκολα ψείρες αλλά όποτε έχω προσπαθήσει να δώ αν η κόρη μου έχει καμιά δεν βλέπω κάτι. Μου κάνει εντύπωση γιατί παίζουν, παίρνει η μια τα κοκαλάκια της άλλης οπότε λογικά θα έπρεπε να έχει και η δικιά μου. Η ερωτησή μου αφορά στο αν ξέρετε μήπως η ψείρα δεν κάθεται στο ολόισιο μαλλί.

Η μικρή μου έχει αυτό που λέμε πράσσο μαλλί και σκέφτομαι μήπως την γλιτώνουμε απο αυτό...αλλιώς δεν ξέρω να την ψάχνω!!!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Αααχχχχ!2 μηνες εγω και η κορη μου δοκιμασαμε τα παντα!!!μου τις εφερε απο τον παιδικο...εγω κολαω αμεσως!!!!εεε δεν ηθελε πολυ!θελει πολυ δουλεια σχεδον καθημερινα με ενα χτενακι καλης ποιοτητας.εγω παντως που δοκιμασα ολα τα φυτικα του εμποριου κανουν την ιδια σχεδον δουλεια με απλα πραγματα που εχουμε στο σπιτι!

εγω τις εδιωξα ως εξης .Καθε 2 βραδυα ξυδιαζομασταν και χτενακι με υπομονη και οι δυο. και το οριστικο η βαζελινη.τις ψοφαγε στην κυριολεξια και ξεκολουσαν τα αυγα με το χτενακι.και επειδη δεν ξεβγαζεται και ευκολα συνεχιζει την δουλεια της και τις επομενες μερες.Οκ παραγωγο πετρελαιου αλλα καλυτερο κατα τη γνωμη μου απο εντομοκτονα.

τα παρανιξ(οχι το παραπλας) ειναι φοβερο το εχω χρησιμοποιησει παλιοτερα σε μενα και σωθηκα με μια εφαρμογη αλλα ειναι χημικο δεν ηθελα να το βαλει τωρα το παιδι

γιατί λες οτι το paranix είναι χημικό? ο φαρμακοποιός μου το έδωσε για φυτικό και το χαρτί γράφει:

"Το Paranix δεν περιέχει εντομοκτόνα. Η μοναδική σύνθεση του Paranix περιέχει έλαια καρύδας και άνηθο. Το Paranix δρα με μηχανικό τρόπο επεμβαίνοντας στο αναπνευστικό σύστημα της ψείρας. Έτσι, οι ψείρες πεθαίνουν από ασφυξία και αφυδάτωση."

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω?

FPh8p3.png

Διαφημίσεις

να κανω μια αλλη ερωτηση: εδω κ 2 μερες δεν εχω βρει ψειρα ζωντανη, μονο κονιδες βλεπω, να της ξαναβαλω ας πουμε το παρανιξ;;;; κανει;;;; αν παντως η βαζελινη ξεκολλαει τα αυγα θα τη χρησιμοποιησω μου φαινεται-αν κ ελεγα να την αποφυγω- γιατι δεν καθεται κ αυτη να της τα βγαλω ενα ενα βρε παιδια, μεγαλη ταλαιπωρια...

της έβαλες paranix? δεύτερη εφαρμογή 10η μέρα από την πρώτη εφαρμογή.

FPh8p3.png

Καλησπέρα σας!!!

Να ρωτήσω κάτι και εγώ...Η ανηψιά μου κολλάει πανεύκολα ψείρες αλλά όποτε έχω προσπαθήσει να δώ αν η κόρη μου έχει καμιά δεν βλέπω κάτι. Μου κάνει εντύπωση γιατί παίζουν, παίρνει η μια τα κοκαλάκια της άλλης οπότε λογικά θα έπρεπε να έχει και η δικιά μου. Η ερωτησή μου αφορά στο αν ξέρετε μήπως η ψείρα δεν κάθεται στο ολόισιο μαλλί.

Η μικρή μου έχει αυτό που λέμε πράσσο μαλλί και σκέφτομαι μήπως την γλιτώνουμε απο αυτό...αλλιώς δεν ξέρω να την ψάχνω!!!!!!

αυτό που ξέρω είναι οτι οι ψείρες όπως και οι ψύλλοι και όλα τα παράσιτα "επιλέγουν" σε ποιόν θα πάνε. Ενδεχομένως η κόρη σου να συγκαταλέγεται στα άτομα που έχουν ανοσία. Προσωπική μου γνώμη παρόλα αυτά.. φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

FPh8p3.png

γιατί λες οτι το paranix είναι χημικό? ο φαρμακοποιός μου το έδωσε για φυτικό και το χαρτί γράφει:

"Το Paranix δεν περιέχει εντομοκτόνα. Η μοναδική σύνθεση του Paranix περιέχει έλαια καρύδας και άνηθο. Το Paranix δρα με μηχανικό τρόπο επεμβαίνοντας στο αναπνευστικό σύστημα της ψείρας. Έτσι, οι ψείρες πεθαίνουν από ασφυξία και αφυδάτωση."

Το ότι δεν έχει εντομοκτόνα και περιέχει έλαια καρύδας και άνηθο δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει χημικά. Αλλά και να είναι 100% φυτικό, πάλι δεν σημαίνει ότι είναι αβλαβές. Και η τσουκνίδα φυτική είναι, δεν θα την πάρεις όμως να την τρίψεις πάνω σου!

Στα συστατικά του τι γράφει;

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω?

Το ότι δεν έχει εντομοκτόνα και περιέχει έλαια καρύδας και άνηθο δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει χημικά. Αλλά και να είναι 100% φυτικό, πάλι δεν σημαίνει ότι είναι αβλαβές. Και η τσουκνίδα φυτική είναι, δεν θα την πάρεις όμως να την τρίψεις πάνω σου!

Αυτο ακριβως που λεει η Little Monkey.

Αν παρατηρησεις στις οδηγιες δεν επιτρεπεται σε κανενα "φυτικο" προιον η χρηση σε μωρα κατω των 2 ετων!!Τα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ολα!

κατι παραπανω για το paraplus οχι το paranix ειναι οτι περεχει προωθητικο αεριο και ειναι ξεκαθαρο στις οδηγιες του οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιειται απο ατομα που εχουν αναπνευστικα ή βρογχιτιδες κλπ.

A14gp2.png

XEMvp2.png

Βάζεις μαλακτική κρέμα στα μαλλιά ή τα χτενίζεις στεγνά;

Αφου της βαλω το fleriana σαμπουαν, οσο ειναι υγρα τα χτενιζω. Ελεγε η παιδιατρος να μην βαζω μαλακτικη μετα, γιατι εξουδετερωνει την ισχυ του φαρμακου.

Αν ομως κανει δουλεια, μπορω να τη λουσω κανονικα παλι σημερα και να της βαλω μαλακτικη. Δηλ πιανει;

αφηστε παιδια κι εμενα με τρωει τωρα....εβαλα κι εγω fleriana αλλα ουτε ειδα καμμια με το χτενακι ουτε σταματησε. Ισα που την εφαγα τη χημικουρα :mad:

Διαφημίσεις

Τι να σου πω, εμείς είμαστε μικροί ακόμα και δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσουμε. Πάντως μου είχαν πει καθαρό οινόπνευμα και τύλιγμα με μεμβράνη για 10 λεπτά για να σκοτωθούν οι ζωντανές ψείρες και μετά πολύ μαλακτική και χτένισμα τούφα-τούφα με ψιλό χτενάκι για τις κόνιδες.

Αν το σαμπουάν σας είναι πολύ παχύρευστο, λογικά κάνει την ίδια δουλειά με τη μαλακτική. Αν όχι γιατί δεν δοκιμάζεις με μαλακτική κάποια στιγμή και να δεις;

Εγω βαζω σε στεγνα μαλλια κατευθειαν μαλακτικη κρεμα (να ειναι ομως πυκτη) και χτενιζω με το χτενακι. το παιδι δεν ποναει γιατι γλιστραει πιο ευκολα και μετα παρασυρρει κονιδα και αρκετες ψειρες που παγιδευονται. ειναι ευκολη και οικονομικη μεθοδος και δεν φορτώνεις και το παιδι με πολλα χημικα.

μετα λουζεις κανονικα (2 χερια) και ολα οκ!!!

περιέχει ορυκτά έλαια και διμεθικονη. δεν είναι βέβαια χημικά αλλά οκ.. πάσσο.. δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι βλαβερά ή όχι... κοινώς δεν γνωρίζω δεν απαντώ...

παρεπιπτόντως.... την τσουκνίδα δεν θα την πάρεις να την τρίψεις πάνω σου αλλά θα την κάνεις τσουκνιδόπιττα να την φας... καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ έτσι ?

FPh8p3.png

Αυτο ακριβως που λεει η Little Monkey.

Αν παρατηρησεις στις οδηγιες δεν επιτρεπεται σε κανενα "φυτικο" προιον η χρηση σε μωρα κατω των 2 ετων!!Τα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ολα!

κατι παραπανω για το paraplus οχι το paranix ειναι οτι περεχει προωθητικο αεριο και ειναι ξεκαθαρο στις οδηγιες του οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιειται απο ατομα που εχουν αναπνευστικα ή βρογχιτιδες κλπ.

το συγκεκριμένο προϊόν πάντως είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 6 μηνών.

FPh8p3.png

Τι να σου πω, εμείς είμαστε μικροί ακόμα και δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσουμε. Πάντως μου είχαν πει καθαρό οινόπνευμα και τύλιγμα με μεμβράνη για 10 λεπτά για να σκοτωθούν οι ζωντανές ψείρες και μετά πολύ μαλακτική και χτένισμα τούφα-τούφα με ψιλό χτενάκι για τις κόνιδες.

Αν το σαμπουάν σας είναι πολύ παχύρευστο, λογικά κάνει την ίδια δουλειά με τη μαλακτική. Αν όχι γιατί δεν δοκιμάζεις με μαλακτική κάποια στιγμή και να δεις;

να βλέπεις... όλα είναι σχετικά τελικά.. εγώ ας πούμε οινόπνευμα στο κεφάλι του 3,5χρονου παιδιου μου δεν θα βαζα γιατί θέλει ποσότητα όχι αστεία για να βραχει όλο το κεφάλι... κι αν ξεφύγει και πάει και στα μάτια?

Εγω βαζω σε στεγνα μαλλια κατευθειαν μαλακτικη κρεμα (να ειναι ομως πυκτη) και χτενιζω με το χτενακι. το παιδι δεν ποναει γιατι γλιστραει πιο ευκολα και μετα παρασυρρει κονιδα και αρκετες ψειρες που παγιδευονται. ειναι ευκολη και οικονομικη μεθοδος και δεν φορτώνεις και το παιδι με πολλα χημικα.

μετα λουζεις κανονικα (2 χερια) και ολα οκ!!!

κι αν ξεφύγει αυγό και σε 2 βδομαδούλες γεννήσει μια ωραία ψειρίτσα? σε κανα μήνα δηλαδή άντε φτου κι από την αρχή?

προσωπικά θεωρώ οτι η οικονομικότερη μέθοδος είναι αυτή που θα σου συστήσει ο γιατρός ΄/ φαρμακοποιός σου... κάνεις οικονομία σε πέδεμα παιδιού, σε κόπο δικό σου, σε σπασμένα νεύρα και ξεμπερδεύεις.... αυτήν την μέθοδο ακολούθησα εγώ και γι αυτό την προτείνω.:lol::lol::lol::lol:

FPh8p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ όταν τα παιδιά μου ήταν νηπιαγωγείο τους έβαζα αυτά τα προιόντα του εμπορίου τα ψειροκτόνα, είτε σαμπουάν, είτε λοσιόν & κάθε μέρα με το ψειρόχτενο βγαίναν τα πάντα.!!!;):idea:

λοιπον σημερα εβαλα βαζελινη, γιατι το πρωι ξυνοταν λιγο...την αφησα 2 ωρες περιπου μπορει κ παραπανω, τυλιγμανα τα μαλλια με μεμβρανη...τα χτενισα παρα πολυ με το ψειροχτενο δεν εβγαλα τιποτα, μα τιποτα...κ το ξυσιμο τι ειναι βρε παιδια;;;;; θα ολοκληρωσω τη θεραπεια της frezyderm, ειναι ακομα 2 φορες -αυριο κ σε μια βδομαδα παλι- κ δεν ξανασχολουμαι, τι να κανω αλλο;;;; να της τα ξεπατωσω;;;; αλλα η βαζελινη δε βγαινει ρε παιδια, την ελουσα 5 φορες, κ την 1η φορα κατευθειαν σαμπουαν χωρις νερο, αλλα ειναι σαν λαδοποντικας!!!!! ελπιζω να φυγει τις επομενες μερες...

λοιπον σημερα εβαλα βαζελινη, γιατι το πρωι ξυνοταν λιγο...την αφησα 2 ωρες περιπου μπορει κ παραπανω, τυλιγμανα τα μαλλια με μεμβρανη...τα χτενισα παρα πολυ με το ψειροχτενο δεν εβγαλα τιποτα, μα τιποτα...κ το ξυσιμο τι ειναι βρε παιδια;;;;; θα ολοκληρωσω τη θεραπεια της frezyderm, ειναι ακομα 2 φορες -αυριο κ σε μια βδομαδα παλι- κ δεν ξανασχολουμαι, τι να κανω αλλο;;;; να της τα ξεπατωσω;;;; αλλα η βαζελινη δε βγαινει ρε παιδια, την ελουσα 5 φορες, κ την 1η φορα κατευθειαν σαμπουαν χωρις νερο, αλλα ειναι σαν λαδοποντικας!!!!! ελπιζω να φυγει τις επομενες μερες...

αφου δεν εβγαλες τιποτα δεν εχει τιποτα.και αν εχει φυγει κανενα αυγο θα το "καψει" η βαζελινη!!:):)

αν βαλεις και τα αλλα τα ειδικα νομιζω ξεμπλεξατε!!!

η βαζελινη θα φυγει σε κανα δυο μερες,αναλογα και με το μαλι.Αυτο ειναι το λιγοτερο.εγω της τα επιανα συνεχεια και φαινοταν σαν φρεσκιλουσμενη...εκτως αν τη πλησιαζες.ευτηχως δεν εχουμε σχολειο τωρα...

A14gp2.png

XEMvp2.png

αφου δεν εβγαλες τιποτα δεν εχει τιποτα.και αν εχει φυγει κανενα αυγο θα το "καψει" η βαζελινη!!:):)

αν βαλεις και τα αλλα τα ειδικα νομιζω ξεμπλεξατε!!!

η βαζελινη θα φυγει σε κανα δυο μερες,αναλογα και με το μαλι.Αυτο ειναι το λιγοτερο.εγω της τα επιανα συνεχεια και φαινοταν σαν φρεσκιλουσμενη...εκτως αν τη πλησιαζες.ευτηχως δεν εχουμε σχολειο τωρα...

σημερα ξελαδωσαν επιτελους...πηγαμε κ μπανιο κ ισως βοηθησε κ αυτο κ τωρα που την ελουσα -παντα βαζοντας πρωτα σαμπουαν ενα κιλο χωρις νερο- ειναι πολυ καλυτερα...αχ ελπιζω οντως να ξεμπλεξαμε, αλλιως δεν ξερω τι αλλο να κανω!!!!! Παντως η απωθητικη κολωνια ειναι φοβερη κ μυριζει υπεροχα!!!!!!!

• 11 χρόνια μετά...

Πεσαμε κ εμεις θυματα....3 βδομαδες ξυνοταν το παιδι κ εγω η ηλιθια νομιζα οτι ηταν ξηροδερμια. Εβαλα κ τη μανα μου κ την εψαξε 3 φορες που ειχε εμπειρια κ καλα....ξηροδερμια εβγαλε κ αυτη το συμπερασμα. Να μην τα πολυλογω ψειρες ηταν τελικα. Τι εκανα...

Πηγα σε κομμωτηριο εξειδικευμενο που σε 1-1,5 ωρα σου καθαριζει ΕΝΤΕΛΩΣ το κεφαλι! Κ μετα ψεκασμα με σπρει που πηρα απο εκει το αυτοκινητο , στρωματα, καλυμματα, καναπε, κουβερτες, παπλωματα, χτενες. Κ ο, τι δεν ηθελα να πλυνω το εκλεισα σε σακουλες και το αφησα εξω για 2 μερες. Σε μια βδομαδα παμε για επανελεγχο. 80 ευρω το κοστος βεβαια αλλα καθαριζεις αμεσα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...