Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χρονίσαμε κ ύπνο δεν ειδαμε...

Thumber

Recommended Posts

Καλησπέρα! Για αλλη μια φορα γραφω τον πονο μου...νυστάζω η άμοιρη...ο μικρός μου ποτε μα ποτε δεν εχει κοιμηθει ολη νυχτα...κανα δυο φορες μονο κοιμηθηκε με μονο 2 διαλειμματα. Τι φταιει; Χρονισε κ τπτ...ακομα χειροτερα τωρα πια....Δεν ξερω τι αλλο να κανω..

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Για αλλη μια φορα γραφω τον πονο μου...νυστάζω η άμοιρη...ο μικρός μου ποτε μα ποτε δεν εχει κοιμηθει ολη νυχτα...κανα δυο φορες μονο κοιμηθηκε με μονο 2 διαλειμματα. Τι φταιει; Χρονισε κ τπτ...ακομα χειροτερα τωρα πια....Δεν ξερω τι αλλο να κανω..

τα ίδια είχα πάθει κι εγώ με την κόρη μου...20 μηνών έφτασε για να κοιμηθούμε όλη νύχτα. την άφηνα να κοιμάται μόνο 1 ώρα μέσα στη μέρα αλλά και πάλι ξύπναγε αλλά με το που την παίρναμε στο κρεββάτι μας κοιμόταν αμέσως. αναγκαζόμουν να κοιμάμαι για κάνα δίμηνο στον καναπέ κι ο μπαμπάς με την κόρη.

τελικά, την βγάλαμε από την κούνια, την βάλαμε σε μονό κρεββάτι κι από τότε κοιμηθήκαμε επιτέλους ολόκληρο το βράδι.

βγαζει δοντια το παιδάκι, μεχρι τα 2,5 που ολοκληρωνεται η οδοντοφυία αυτό θα σκεφτεσαι πρωτα σα λογω αυπνίας

ρωτα το γιατρό σας, αν εχει μεγαλη ανησυχια και το βλεπεις και κλαιει και υποφερει να του δινεις ντεπον

όλες τα περασαμε, υπομονή...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Απο την μερα που γεννηθηκε βγαζει δοντια ο καρχαριας μου;;;; Ποτε δεν εχει κοιμηθει...δεν μπορει να ειναι μονο αυτος ο λογος... κ ντεπον του εχω δωσει, κ chamomilla...η παιδιατρος δεν εχει πια κατι αλλο να μου πει...μονο υπομονη μου λεει... :lol:

Διαφημίσεις

Απο την μερα που γεννηθηκε βγαζει δοντια ο καρχαριας μου;;;; Ποτε δεν εχει κοιμηθει...δεν μπορει να ειναι μονο αυτος ο λογος... κ ντεπον του εχω δωσει, κ chamomilla...η παιδιατρος δεν εχει πια κατι αλλο να μου πει...μονο υπομονη μου λεει... :lol:

μήπως κοιμάται πολλές ώρες μέσα στη μέρα? μήπως δεν κουράζεται αρκετά? ξυπνάει το βράδυ και κλαίει ή απλά θέλει να σηκώνεται και να παίζει?

μήπως κοιμάται πολλές ώρες μέσα στη μέρα? μήπως δεν κουράζεται αρκετά? ξυπνάει το βράδυ και κλαίει ή απλά θέλει να σηκώνεται και να παίζει?

Μες στη μερα κοιμαται 2 ωρες. Εχω δοκιμασει κ λιγοτερο κ τπτ. Για την κουραση το ειχα σκεφτει κ εγω κ παλι το δοκιμασαμε να τον "λιωσουμε" κ παλι τπτ...ξυπναει κ θελει την πιπιλα του. Γυρω στα 3 τετοια ξυπνηματα. Στο επομενο δεν ηρεμει κ θελει αγκαλια. Τον παιρνω, κοιμαται, τον αφηνω, ξυπναει! κ αν δεν ξυπνησει με την μια μετα απο 20 λεπτα ειναι πανω. Το ιδιο κ στο κρεβατι μας μονο που εκει ερχεται κ πεφτει πανω μου οποτε ειναι καλυμμενος απο αγαπουλες.

α οκ ειναι μαλωμενος με τον υπνο, οπως και τα δικά μου παιδιά

δεν ηθελα να σε απογοητεύσω, αλλά εγω εχω να κοιμηθώ 4 χρόνια...

το εχω παρει αποφαση και το εχω συνηθίσει πια, αν δε με ξυπνήσουν τα παιδιά τουλάχιστον 3-4 φορές το βραδυ μου φαινεται περιεργο και ξυπνάω από μόνη μου :rolleyes:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

να μπω κι εγω στην παρεα των αυπνων μαναδων. 17 μηνες δεν εχω κοιμηθει ολοκληρο βραδυ, κι εμενα μου λενε για τα δοντια κι εγω αναρωτιεμαι "17 μηνες δοντια βγαζει?" τη μια θελει πιπιλα, την αλλη θελει αγκαλια, την αλλη πονανε τα δοντια, δεν ξερω γιατι ξυπναει αλλα μαλλον πρεπει να το παροω αποφαση οτι δεν θα κοιμηθω ξανα. Αμα βρειτε κανα τροπο να τα κοιμησουμε πειτε τον και σε μενα γιατι εχω καταντησει ζομπι

δε θελω να σε πανικοβαλλω, αλλα και τα δυο τ'αγορια μου κοιμηθηκαν κανονικα μετα τα 5. Η μια η κορη μου 3 μηνων ησυχασαμε απο το νυχτερινο, για την αλλη δεν ειμαι σιγουρη αλλα στα τρια κοιμοταν σερι. Λετε να το'χουν τ'αγορια;

Διαφημίσεις

Μες στη μερα κοιμαται 2 ωρες. Εχω δοκιμασει κ λιγοτερο κ τπτ. Για την κουραση το ειχα σκεφτει κ εγω κ παλι το δοκιμασαμε να τον "λιωσουμε" κ παλι τπτ...ξυπναει κ θελει την πιπιλα του. Γυρω στα 3 τετοια ξυπνηματα. Στο επομενο δεν ηρεμει κ θελει αγκαλια.

Λίγες μου φαίνονται οι δύο ώρες για τόσο μικρό μωρό. Τον ξυπνάς εσύ ή ξυπνάει μόνος του;

Την πιπίλα του την αφήνεις στην κούνια για να μπορεί να τη βρει εύκολα;

Η μικρή μου κοιμήθηκε κανονικά μετα τον ενάμιση χρόνο. Προσπαθήσαμε και εμείς να μην την αφήσουμε να κοιμηθει κατά τη διάρκεια της ημέρας μπας και κουραστεί αλλά είχαμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και εμεις κουραζόμασταν πιο πολύ και αυτη είχε τρομερη υπερένταση. Θα πώ κάτι (και δεν πιστεύω πως το λέω, πραγματικά γιατι έχω καεί απο το θέμα 'υπνος') ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!! Εμένα μου έλεγαν οτι μετα το σαραντισμο θα κοιμηθει...μετα όταν θα γίνει 5 μηνών, μετά στο χρόνο ΣΙΓΟΥΡΑ θα κοιμηθεί....αλλά ο ύπνος δεν ερχόταν και τα νευρα μου κορδέλες!! Σταδιακά θα στρώσει, μη στεναχωριέσαι..και όταν έρθει αυτή η ώρα... ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ!!!

Λίγες μου φαίνονται οι δύο ώρες για τόσο μικρό μωρό. Τον ξυπνάς εσύ ή ξυπνάει μόνος του;

Την πιπίλα του την αφήνεις στην κούνια για να μπορεί να τη βρει εύκολα;

Καλε αυτές τις 2 ώρες με δυσκολία τις κοιμάται...την πιπιλα δν την ψαχνει καν. Περιμένει να του την δώσω εγω.Μόνο κατά τα ξημερώματα την βάζει μόνος. Incanto ακριβως τα ιδια ακουγα....δεν κοιμάται το παλιόζουζουνι. Σκεφτείτε ότι μόλις κοιμηθεί, σε μιση το πολυ μιαμιση ωρα έρχεται το πρώτο τ ξυπνημα

Εχω κ αλλη ερώτηση! Υπαρχει περιπτωση να μην κοιμαται εστω λιγο καλυτερα γιατι δεν "βαραινει" απο φαγητο; Το απογευμα τρωει γιαουρτακι αλλα σπανια το τρωει ολο κ το βραδυ πινει 210ml γαλα. Οχι παντα αλλα συνηθως. Το βραδυ ομως δεν μου τραβαει μπλουζα να θηλασει οπως κανει το πρωι...

Εχω κ αλλη ερώτηση! Υπαρχει περιπτωση να μην κοιμαται εστω λιγο καλυτερα γιατι δεν "βαραινει" απο φαγητο; Το απογευμα τρωει γιαουρτακι αλλα σπανια το τρωει ολο κ το βραδυ πινει 210ml γαλα. Οχι παντα αλλα συνηθως. Το βραδυ ομως δεν μου τραβαει μπλουζα να θηλασει οπως κανει το πρωι...

Το αντιθετο ισως...

Δλδ οτι επειδη πινει γαλα βαραινει το στομαχακι του και δεν μπορει να ησυχασει.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Έχω διαβάσει πολλά πράγματα περί εκπαίδευσης ύπνου και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι πολύ συχνά οι γονείς κάνουμε ένα πολύ σημαντικό λάθος : κρατάμε τα παιδιά ξύπνια μέσα στην ημέρα, με την ελπίδα ότι θα κοιμηθούν περισσότερο το βράδυ ή νομίζοντας ότι εάν κοιμηθούν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα δεν θα κοιμούνται το βράδυ. Με το ίδιο σκεπτικό πολλοί γονείς περιμένουν τα παιδιά τους να εξαντληθούν το βράδυ, ώστε να τα βάλουν για ύπνο, με αποτέλεσμα η ώρα ύπνου να πηγαίνει 22.00, 23.00 ή 00.00.

Η παραπάνω τακτική το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι ότι τα παιδιά εκνευρίζονται, στο τέλος της ημέρας είναι φουλ στην υπερένταση και είναι δύσκολο και να κοιμηθούν και κυρίως να παραμείνουν κοιμισμένα. Τα περισσότερα site συμβουλευτικής ύπνου που έχω διαβάσει (κυρίως αμερικάνικα) συνιστούν η ώρα του βραδυνού ύπνου να είναι μεταξύ 18.00 - 20.00 και να προηγείται πάντα μια στάνταρ διαδικασία ρουτίνας ύπνου (π.χ. μπάνιο, τάισμα, παραμύθι κ.λπ.), η οποία θα λαμβάνει χώρα πάνω - κάτω την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Η λογική είναι ότι τα μωρά και τα παιδιά απολαμβάνουν την προβλεψιμότητα, γιατί αισθάνονται ασφαλή και έτσι είναι πιο ήρεμα.

Συγχρόνως, τα συγκεκριμένα site συνιστούν ότι ο ομαλός βραδυνός ύπνος συνδέεται αναπόσπαστα με τους ημερήσιους ύπνους (naps), οι οποίοι εξακολουθούν - εννοείται μειούμενοι - μέχρι την ηλικία των 4 ετών, οπότε και στα περισσότερα παιδιά σταματούν. Για παράδειγμα, για ένα μωρό 1 έτους, το αναμενόμενο και συνιστώμενο είναι να κάνει περίπου 2 ύπνους την ημέρα.

Εννοείται ότι τα παραπάνω δεν είναι γραμμένα και στο Ευαγγέλιο, θέλω να πω ότι πολλά εξαρτώνται από την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του μωρού, αλλά κυρίως από την υπομονή και τις προθέσεις του γονέα. Για παράδειγμα, η κολλητή μου δεν έχει την υπομονή να προσπαθεί να κοιμίζει την μικρή της ούτε μέσα στην ημέρα, ούτε για τον βραδινό ύπνο, περιμένει η μικρή να κουραστεί πολύ ώστε να κοιμηθεί μόνη της. Αποτέλεσμα : το μωρό (8 μηνών) κοιμάται μεν όλη την νύχτα, πέφτει όμως για ύπνο σχετικά αργά, δηλαδή κατά τις 22.00 (αυτό κατά την γνώμη μου είναι πολύ αργά για την ηλικία της) και μέσα στην ημέρα ζήτημα είναι να πάρει έναν υπνάκο το μεσημέρι. Την κολλητή μου δεν την πειράζει, της αρκεί ότι κοιμάται πολλές ώρες το βράδυ, οπότε δεν αλλάζει κάτι στο πρόγραμμά της.

Εγώ πάλι θέλω ο μικρός μου (9μηνών) να κοιμάται 2-3 φορές μέσα στην ημέρα. Τον βλέπω ότι μετά από 2-3 ώρες ξύπνιος αρχίζει και ψιλοκουράζεται, όχι βέβαια στο σημείο να κουτουλάει από τη νύστα. Σε εκείνο το σημείο τον κοιμίζω, έστω κι αν τελικά ο ύπνος που παίρνει δεν ξεπερνά την 1 ώρα. Όσοι με έχουν δει να το κάνω (εξαιρουμένου του άντρα μου) με κρίνουν υπερβολική, γιατί στα δικά τους μάτια το παιδί δεν θέλει να κοιμηθεί και εγώ το πιέζω!!! Έχω παλέψει πολύ να εγκαταστήσω αυτούς τους ημερήσιους ύπνους (υπάρχουν πολλές φορές που προσπαθούσα να τον κοιμίσω επί 30' για να κοιμηθεί στο τέλος ένα μισάωρο) και με τον τρόπο αυτό σιγά - σιγά, από εκεί που ο μικρός κοιμόταν το βράδυ με γκρίνια και τσίτα κατά τις 22.00, μπορεί και 23.00 και ξυπνούσε στις 7.00 το πρωί (λίγες ώρες για ένα παιδί κατά την γνώμη μου), πλέον μετά τις 19.00 δείχνει μόνος του ότι θέλει να κηρύξει το τέλος της ημέρας και κατά τις 20.00-20.30 είναι συνήθως κοιμισμένος και ξυπνάει το πρωί την ίδια ώρα, μπορεί και αργότερα.

Προς Θεού δεν λέω ότι όλοι πρέπει να κάνουν τα παραπάνω, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και θεωρεί φυσιολογικά διαφορετικά πράγματα. Παρ'όλα αυτά νομίζω - βάσει και αυτών που έχω διαβάσει (μιλάμε για πολλή έρευνα!!!) - ότι η καθιέρωση ρουτίνας ύπνου και η επιδίωξη να ξεκουράζεται το παιδί μέσα στην ημέρα με υπνάκους είναι κρίσιμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου.

Kαλημέρα και παραπονιέμαι εγώ που στους 8-9 μήνες είχαμε τακτοποιηθεί, αλλά μέχρι τότε........ Νομίζω ότι τελικά είναι θέμα παιδιού, η ανηψιά μου κοιμήθηκε πρώτο βράδυ ολόκληρο περίπου 26 μηνών, μόλις δηλαδή διχρόνισε.

Καλό κουράγιο!!!

. Τα περισσότερα site συμβουλευτικής ύπνου που έχω διαβάσει (κυρίως αμερικάνικα) συνιστούν η ώρα του βραδυνού ύπνου να είναι μεταξύ 18.00 - 20.00 και να προηγείται πάντα μια στάνταρ διαδικασία ρουτίνας ύπνου (π.χ. μπάνιο, τάισμα, παραμύθι κ.λπ.), η οποία θα λαμβάνει χώρα πάνω - κάτω την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Η λογική είναι ότι τα μωρά και τα παιδιά απολαμβάνουν την προβλεψιμότητα, γιατί αισθάνονται ασφαλή και έτσι είναι πιο ήρεμα.QUOTE]

Πωωωωωωωωωωω!! Την ιδια μελετη εχουμε κανει!χαχαχαχα! Ολα τα εχω δοκιμασει...τον χειμωνα τον κοιμιζα 19:30 η ωρα. Καμια διαφορα ομως...τωρα κοιμαται 9-10 το βραδυ...Δοκιμασα να τον αφησω να κλαει κ να πηγαινω καθε 3 λεπτα. Απαπαπαπα....μια που το εκανα για μιαμιση ωρα κ μια που δεν το ξαναεκανα. Ακρως βασανιστικο για το δικο μου παιδι τουλαχιστον. Δεν ξερω τι αλλο να κανω...τα ξυπνηματα του ακομα κ στο κρεββατι μας ειναι το λιγοτερο 7 καθε νυχτα!! Αφηστε που τις τελευταιες μερες ξυπναει κατα τις 5-6 κ θελει να φαει. Οποτε οσο παει κ χειροτερευουμε...

Αχ μια απο τα ίδια..έκτος απο 3-4βραδια δεν έχει κοιμηθεί η κορούλα μου σερι..η δικια μου ζητάει κ γάλα αυτό που το πάτε;αμα ξυπνήσει μονο 2φορες μέσα στην νύχτα λέμε πωπω ξεκουραστηκαμε.ποτε θα σταματήσει αυτο με το γάλα;; πιποιλα δεν πήρε ποτε,νερά κ χαμομηλια μας τα φτυνει..νυσταζωωωω:twisted:

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 1 year later...

Επαναφέρω το θέμα επειδή προφανώς έχω πρόβλημα.

Ο γιος μου είναι δεκατριών μηνών. Τον κοιμίζουμε γύρω στις 8:30 το βράδυ, ξυπνάει για "ένα γρήγορο" μέχρι τις 12:00 (δηλαδή αγκαλιά και μέχρι να τον πας στο σαλόνι έχει κοιμηθεί) , μετά τον ταΐζει ο άντρας μου άλλο ένα μπιμπερό γάλα μέχρι τις 1:00 (κοιμισμένο), ξυπνάει για να μας πει τα νέα του κάπου ανάμεσα 3:30- 4:00, όπου και μιλάει ατελείωτα μέχρι να ξεραθεί, συνήθως στα μισά μιας πρότασης. Και μετά ξυπνάει κάπου ανάμεσα στις 5:30 - 6:30, όπου και δεν ξανακοιμάται.

Η κόρη μου στην αντίστοιχη ηλικία ως λογικό ον, ξύπναγε μία φορά μέσα στη νύχτα για να πιει γάλα, και μετά μια και καλή κατά τις 7:30 το πρωί. Και αυτό μέχρι 14 μηνών όπου και ξαφνικά μια νύχτα δεν ξύπνησε καθόλου, το πήγε σερί μέχρι το πρωί (περιττό να πω ότι ξύπνησα ξεκούραστη όταν άρχισε να ξημερώνει και έτρεχα πανικόβλητη να δω αν είναι ζωντανή) .

Με τα δικά σας τα ακοίμητα τι έγινε; Το κόψανε κάποια στιγμή ή σας πήγανε έτσι μέχρι να πάνε φαντάροι (ή να παντρευτούν και να ξυπνάνε άλλον τέλος πάντων...)

Παρακαλώ δώστε μου ελπίδες...

Εγώ δυστυχώς θα σε κακοκαρδίσω... Ο γιός μου μέχρι σήμερα 2 ετών θα ξυπνήσει 2 και 3 φορές μέσα στη νύχτα για αγκαλιά και γάλα... Εχω να κοιμηθώ σερί ολόκληρη τη νύχτα 2 χρόνια τώρα. Πραγματικά έχω φρικάρει και δε ξέρω τι θα γίνει...

Επαναφέρω το θέμα επειδή προφανώς έχω πρόβλημα.

Ο γιος μου είναι δεκατριών μηνών. Τον κοιμίζουμε γύρω στις 8:30 το βράδυ, ξυπνάει για "ένα γρήγορο" μέχρι τις 12:00 (δηλαδή αγκαλιά και μέχρι να τον πας στο σαλόνι έχει κοιμηθεί) , μετά τον ταΐζει ο άντρας μου άλλο ένα μπιμπερό γάλα μέχρι τις 1:00 (κοιμισμένο), ξυπνάει για να μας πει τα νέα του κάπου ανάμεσα 3:30- 4:00, όπου και μιλάει ατελείωτα μέχρι να ξεραθεί, συνήθως στα μισά μιας πρότασης. Και μετά ξυπνάει κάπου ανάμεσα στις 5:30 - 6:30, όπου και δεν ξανακοιμάται.

Η κόρη μου στην αντίστοιχη ηλικία ως λογικό ον, ξύπναγε μία φορά μέσα στη νύχτα για να πιει γάλα, και μετά μια και καλή κατά τις 7:30 το πρωί. Και αυτό μέχρι 14 μηνών όπου και ξαφνικά μια νύχτα δεν ξύπνησε καθόλου, το πήγε σερί μέχρι το πρωί (περιττό να πω ότι ξύπνησα ξεκούραστη όταν άρχισε να ξημερώνει και έτρεχα πανικόβλητη να δω αν είναι ζωντανή) .

Με τα δικά σας τα ακοίμητα τι έγινε; Το κόψανε κάποια στιγμή ή σας πήγανε έτσι μέχρι να πάνε φαντάροι (ή να παντρευτούν και να ξυπνάνε άλλον τέλος πάντων...)

Παρακαλώ δώστε μου ελπίδες...

Πώς τον κοιμίζετε στην αρχή της νύχτας?

Επίσης, στις 12.00 που ξυπνάει γιατί τον σηκώνετε και τον πάτε στο σαλόνι :confused::confused::confused:

Γάλα δίνετε μέσα στη νύχτα για ποιο λόγο? Είστε σίγουροι ότι πεινάει?

Εννοώ έχεις δοκιμάσει εκεί στις 12.00 - αφού ξανακοιμάται αμέσως - απλά να τον αφήσεις να κοιμηθεί?

Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, όσες περισσότερες διακοπές έχει ο βραδυνός ύπνος, τόσο πιο νωρίς ξυπνάει το παιδί!

Πώς τον κοιμίζετε στην αρχή της νύχτας?

Επίσης, στις 12.00 που ξυπνάει γιατί τον σηκώνετε και τον πάτε στο σαλόνι :confused::confused::confused:

Γάλα δίνετε μέσα στη νύχτα για ποιο λόγο? Είστε σίγουροι ότι πεινάει?

Εννοώ έχεις δοκιμάσει εκεί στις 12.00 - αφού ξανακοιμάται αμέσως - απλά να τον αφήσεις να κοιμηθεί?

Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, όσες περισσότερες διακοπές έχει ο βραδυνός ύπνος, τόσο πιο νωρίς ξυπνάει το παιδί!

Λοιπόοον, λίγο μετά τις 8:00 του βάζουμε τις πιτζαμούλες του, τον ταΐζουμε το γαλατάκι του και αυτός γλαρώνει. Μετά τον κρατάμε αγκαλιά λίγο (άντε να είναι δεκάλεπτο) και μετά τον πάμε στο κρεβάτι του. Αγκαλιά. Αν και συνήθως ανοίγει τα μάτια του όταν τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, γυρνάει μπρούμυτα και ξανακοιμάται.

Όσες φορές και να ξυπνήσει μέσα στη νύχτα τον απομακρύνουμε από το παιδικό επειδή είναι κοινό το δωμάτιο με την αδερφή του και δεν θέλουμε να ξυπνήσει και αυτή επειδή ο Παρλαπίπης μιλάει. Πάντως στο ξύπνημα των 12:00 είναι καθαρά από φόβο η μετακίνηση προς το σαλόνι, δεν προφταίνουμε πάντα να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Και γάλα δίνουμε όντως επειδή πεινάει, αλλοιώς ξυπνάει από μόνος του. Αυτό το κάνουμε την τελευταία εβδομάδα για να γλιτώσουμε ένα ξύπνημα, αλλοιώς ξυπνούσε και δεν ξανακοιμόταν αν δεν έπινε το γάλα του μεταξύ 1:30 - 2:00 . Και μετατοπιζόταν το επόμενο ξύπνημα κατά ένα μισάωρο.

thanoyla κοιτα να δεισ!εμενα ειναι μικρος ο δικοσ μου ακομα για να εχω πληρη αποψη ειναι 7 μηνων.. θα σου προτινω ομως να επιχειρησεισ να του δωσεισ γαλα στης 12 που ξυπναει ετσι ωστε να μην τον ξανασηκωνεισ στης 1κ30..οσο να ναι σπαει ο υπνος του.. επισης πιπιλα περνει?αν ναι για κοιτα να του την βαλεις τισ υπολοιπεσ φορεσσ που ξυπναει κ να μην τον σηκωσεισ καν απο την κουνια του..ισως του αρεσει που σας βλεπει μεσ το βραδυ κ ξυπναει για την αγκαλια..για προσπαθησε να το κανεισ μια δυο φορεσ κ ισως πιασει.. επισης το πρωινο ξυπνημα σημαινει πωσ δεν νυσταζει αλλο..κ εγω 8κ30 τον βαζω για υπνο..ξυπναει κατα ττης 12 τον θηλαζω κ μετα κοιμαται ησυχα 5 ωρεσ..ομωσ το μαθαμε με πολυ κοπο..κ αν ξυπνησει περνει πιπιλα γυρναει πλευρο κ κοιμαται..