Recommended Posts

    ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

    ομολογώ ότι για θρομβοφιλία δεν μου έχει μιλήσει κανένας γιατρός, ούτε και γνωρίζω. θα το ψαξω γιατι με ολα αυτα που ετυχαν στην πρωτη εγκυμοσύνη φοβήθηκα αρκετα για το μωρο και ειπα να μην προχωρησω σε δευτερο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

    ομολογώ ότι για θρομβοφιλία δεν μου έχει μιλήσει κανένας γιατρός, ούτε και γνωρίζω. θα το ψαξω γιατι με ολα αυτα που ετυχαν στην πρωτη εγκυμοσύνη φοβήθηκα αρκετα για το μωρο και ειπα να μην προχωρησω σε δευτερο.

     

    Με την κατάλληλη παρακολούθηση δεν έχετε λόγο να ανησυχήσετε για μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Η διερεύνηση της θρομβοφιλίας θα σας απαντήσει στο θέμα της πήξης του αίματος και της ροής στα αγγεία σας. Τυχόν πρόβλημα εκεί θα απαντούσε στο ερωτηματικό της προεκλαμψίας νωρίς στην κύηση, που αντιμετωπίσατε. Τέλος, σε περίπτωση κύησης θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την πίεσή σας και να αποφεύγετε τα αλμυρά φαγητά. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    κυρια Βαντζου γεια σας!! Να σας ρωτησω κι εγω την αποψη σας γιατι ειμαι πολυ προβληματισμενη. Εκανα αποξεση στις 30/8 λογω παλινδρομης (22 μερες πριν δηλαδη). Στην 5η μερα μετα την αποξεση (4/9) ξεκινησα και αντισυληπτικα για να βοηθησω τον κυκλο μου. Στις 10 μερες απο την αποξεση καθαρισα τελειως απο αιμα! Τις τελευταιες μερες τωρα εχω εμφανισει παλι αιμα οχι πολυ αλλα εχω καθημερινα και μου ειπε ο γιατρος να κανω χοριακη η οποια θελουμε να βγει αρνητικη. Εμενα ηταν θετικη 34 για την ακριβεια. Ειπε οτι εχουν μεινει υπολειμματα που δεν ηταν δυνατον να αφαιρεθουν κατα την αποξεση γιατι δε φαινονταν. Τωρα πρεπει να γινει υστεροσκοπηση γιατι δεν προκειται να αποβληθουν μονα τους. Συμβαινει κατι τετοιο γενικα? Ειναι λαθος του γιατρου? Γιατι επεμεινα να ρωτω και μου ειπε οτι στο σημειο που βρισκονται τα υπολειμματα δεν εφυγαν με την αποξεση. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!


    Οι άντρες της ζωής μου...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    κυρια Βαντζου γεια σας!! Να σας ρωτησω κι εγω την αποψη σας γιατι ειμαι πολυ προβληματισμενη. Εκανα αποξεση στις 30/8 λογω παλινδρομης (22 μερες πριν δηλαδη). Στην 5η μερα μετα την αποξεση (4/9) ξεκινησα και αντισυληπτικα για να βοηθησω τον κυκλο μου. Στις 10 μερες απο την αποξεση καθαρισα τελειως απο αιμα! Τις τελευταιες μερες τωρα εχω εμφανισει παλι αιμα οχι πολυ αλλα εχω καθημερινα και μου ειπε ο γιατρος να κανω χοριακη η οποια θελουμε να βγει αρνητικη. Εμενα ηταν θετικη 34 για την ακριβεια. Ειπε οτι εχουν μεινει υπολειμματα που δεν ηταν δυνατον να αφαιρεθουν κατα την αποξεση γιατι δε φαινονταν. Τωρα πρεπει να γινει υστεροσκοπηση γιατι δεν προκειται να αποβληθουν μονα τους. Συμβαινει κατι τετοιο γενικα? Ειναι λαθος του γιατρου? Γιατι επεμεινα να ρωτω και μου ειπε οτι στο σημειο που βρισκονται τα υπολειμματα δεν εφυγαν με την αποξεση. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

    Καλησπέρα σας, λυπάμαι πολύ για την παλίνδρομη κύηση που είχατε και εύχομαι η επόμενη να έχει αίσιο τέλος. Είναι φυσιολογικό η β χοριακή να μην έχει ακόμα μηδενιστεί όχι τόσο γιατί έχουν μείνει υπολείμματα, αλλά γιατί ανάλογα με την τιμή που είχε η β χοριακή πριν την απόξεση, καθυστερεί να μηδενιστεί. Ένδειξη να γίνει υστεροσκόπηση υπάρχει όταν υπερηχογραφικά φαίνεται υπόλειμμα το οποίο δεν φεύγει με φαρμακευτική αγωγή. Όσον αφορά στο αίμα που έχετε αυτό μπορεί να οφείλεται και στα αντισυλληπτικά. Να σας υπενθυμίσω ότι λαμβάνοντας αντισυλληπτικά δεν πρέπει να καπνίζετε.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας, λυπάμαι πολύ για την παλίνδρομη κύηση που είχατε και εύχομαι η επόμενη να έχει αίσιο τέλος. Είναι φυσιολογικό η β χοριακή να μην έχει ακόμα μηδενιστεί όχι τόσο γιατί έχουν μείνει υπολείμματα, αλλά γιατί ανάλογα με την τιμή που είχε η β χοριακή πριν την απόξεση, καθυστερεί να μηδενιστεί. Ένδειξη να γίνει υστεροσκόπηση υπάρχει όταν υπερηχογραφικά φαίνεται υπόλειμμα το οποίο δεν φεύγει με φαρμακευτική αγωγή. Όσον αφορά στο αίμα που έχετε αυτό μπορεί να οφείλεται και στα αντισυλληπτικά. Να σας υπενθυμίσω ότι λαμβάνοντας αντισυλληπτικά δεν πρέπει να καπνίζετε.

    Χριστίνα Π. Βάντζου

    ευχαριστω παρα πολυ, δεν καπνιζω ουτως ή αλλως! ελπιζω ο γιατρος να μου κανει υπερηχο πριν την υστεροσκοπηση και να αποφασισουμε. Ευχαριστω παρα πολυ!


    Οι άντρες της ζωής μου...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    καλησπερα σας!

    αυτο τον μηνα αποφασισαμε να κανουμε προσπαθειες σε φυσικο κυκλο κ ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι σκοπιμο να κανω την pregnyl ή να παρω ενα απλο τεστ ωορρηξιας απο το φαρμακειο.το γεγονος οτι οι επαφες με την ενεση γινονται ακριβως μετα απο 36 ωρες αυξανουν αρκετα τις πιθανοτητες? σε τι μεγεθος ειναι το ωαριο οταν χορηγειται?

    ευχαρστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κυρια Βαντζου καλησπερα!Θα ηθελα την γνωμη σας στο προβλημα που αντιμετωπιζω γιατι εχω αγχωθει πολυ και δυστηχως ο γιατρος μου ειναι σε ταξιδι και μπορω να μιλησω μονο με την γραμματεα του η οποια δεν ξερει να μου απαντησει.Ειμαι στην 30η εβδομαδα της 2ης εγκυμοσυνης μου.(Εχω ενα κοριτσακι 8 ετων)Πριν κανα μηνα αρχισα να εχω λιγο τσουξιμο απο κατω και ο γιατρος με εστειλε για καλλιεργεια ουρων.Να πω πρωτα οτι απο τον Ιουνιο επαιρνα αντιβιωση zithromax γιατι παντα εβγαινε η crp ανεβασμενη(εφτασε μεχρι 25)χωρις αλλα συμπτωματα και ενω εκανα ολες τις εξετασεις που επιβαλλονται για την ανιχνευση λοιμωξης δεν βρισκαμε τιποτα!(πηγα και σε ω.ρ.λ και οδοντιατρο)Οποτε και ξεκινησα αντιβιωση.Επεφτε η crp(εφτασε μεχρι 12)και απο τον προηγουμενο μηνα αρχισε να ξανανεβαινει σταδιακα.Κανω την ουροκαλλιεργεια και βγαινει οτι εχω β αιμολυτικο στρεπτοκοκκο ομαδας β.Στελνω τις απαντησεις στον γιατρο με φαξ και μου γραφει να ξεκινησω zinadol 500 δυο ημερησιως για 12 μερες.Και εδω ερχεται η αγωνια μου....διαβαζω στο internet για το μικροβιο αυτο οτι μπορει να προσβαλει το μωρο κατα την διαρκεια τοκετου και γιαυτο χορηγειται προληπτικα ενδοφλεβεια αντιβιωση εκεινη την στιγμη.Οτι το μωρο μπορει να παρουσιασει σηψαιμια μεχρι και μινιγγιτιδα.Και το ερωτημα μου τωρα ειναι....υπαρχει περιπτωση να ειχα ολον αυτο τον καιρο αυτο το μικροβιο και να μην ειχε φανει στις εξετασεις?Και αν ναι υπαρχει περιπτωση να εχει ηδη νοσησει το μωρο ενδομητριως?Επισης να πω οτι εκανα και αμνιοπαρακεντηση στην εβδομαδα που προβλεποταν...υπαρχει ενδεχομενο μολυνσης μιας και τρυπηθηκε ο σακος απο τοτε?Ειλικρινα κοντευω να τρελλαθω.Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα...θα περιμενω με αγωνια την απαντηση σας!!!Σας ευχαριστω εκ των προτερων!


    ''When life gets hard and you feel all alone,remember....you mean the world to someone..!And that someone...calls you MOM!!!!!''

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας,

     

    θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω για το χάπι FILICINE.Ποιά είναι κατά τη γνώμη σας η απαραίτητη δοσολογία για εμένα που βρίσκομαι σε προσπάθεια σύλληψης?Τα 5mg είναι πολλά, και κάθε πότε πρέπει να λαμβάνεται?

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Κυρια Βαντζου καλησπερα!Θα ηθελα την γνωμη σας στο προβλημα που αντιμετωπιζω γιατι εχω αγχωθει πολυ και δυστηχως ο γιατρος μου ειναι σε ταξιδι και μπορω να μιλησω μονο με την γραμματεα του η οποια δεν ξερει να μου απαντησει.Ειμαι στην 30η εβδομαδα της 2ης εγκυμοσυνης μου.(Εχω ενα κοριτσακι 8 ετων)Πριν κανα μηνα αρχισα να εχω λιγο τσουξιμο απο κατω και ο γιατρος με εστειλε για καλλιεργεια ουρων.Να πω πρωτα οτι απο τον Ιουνιο επαιρνα αντιβιωση zithromax γιατι παντα εβγαινε η crp ανεβασμενη(εφτασε μεχρι 25)χωρις αλλα συμπτωματα και ενω εκανα ολες τις εξετασεις που επιβαλλονται για την ανιχνευση λοιμωξης δεν βρισκαμε τιποτα!(πηγα και σε ω.ρ.λ και οδοντιατρο)Οποτε και ξεκινησα αντιβιωση.Επεφτε η crp(εφτασε μεχρι 12)και απο τον προηγουμενο μηνα αρχισε να ξανανεβαινει σταδιακα.Κανω την ουροκαλλιεργεια και βγαινει οτι εχω β αιμολυτικο στρεπτοκοκκο ομαδας β.Στελνω τις απαντησεις στον γιατρο με φαξ και μου γραφει να ξεκινησω zinadol 500 δυο ημερησιως για 12 μερες.Και εδω ερχεται η αγωνια μου....διαβαζω στο internet για το μικροβιο αυτο οτι μπορει να προσβαλει το μωρο κατα την διαρκεια τοκετου και γιαυτο χορηγειται προληπτικα ενδοφλεβεια αντιβιωση εκεινη την στιγμη.Οτι το μωρο μπορει να παρουσιασει σηψαιμια μεχρι και μινιγγιτιδα.Και το ερωτημα μου τωρα ειναι....υπαρχει περιπτωση να ειχα ολον αυτο τον καιρο αυτο το μικροβιο και να μην ειχε φανει στις εξετασεις?Και αν ναι υπαρχει περιπτωση να εχει ηδη νοσησει το μωρο ενδομητριως?Επισης να πω οτι εκανα και αμνιοπαρακεντηση στην εβδομαδα που προβλεποταν...υπαρχει ενδεχομενο μολυνσης μιας και τρυπηθηκε ο σακος απο τοτε?Ειλικρινα κοντευω να τρελλαθω.Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα...θα περιμενω με αγωνια την απαντηση σας!!!Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

     

    Καλησπέρα, έχετε δίκιο ότι ο β αιμολυτικός στρεπτόκοκκος δημιουργεί διάφορα και σοβαρά προβλήματα στο νεογνό, αν προσβληθεί. Για το λόγο αυτό πολλοί μαιευτήρες έχουν καθιερώσει στις εξετάσεις ρουτίνας και μία καλλιέργεια κολπικού υγρού κατά την 34η εβδομάδα κύησης, ώστε να είναι σίγουροι ότι η μαμά δεν πάσχει κατά τον κολπικό τοκετό. Για να προσβληθεί το μωρό, θα πρέπει να περάσει από τον κόλπο που πάσχει. Δεν μπορεί να προσβληθεί ενδομήτρια, οπότε μην ανησυχείτε. Προληπτικά, σε γυναίκες που έχουν βρεθεί θετικές στο μικρόβιο, μόλις σπάσουν τα νερά ή αρχίσει ο τοκετός, χορηγείται ενδοφλέβια αντιβίωση. Όλα αυτά δεν ισχύουν, αν πρόκειται να γίνει εν ψυχρώ καισαρική τομή. Δεν μπορεί το μωρό σας να προσβληθεί με την αμνιοπαρακέντηση, αφού η όλη διαδικασία γίνεται σε περιβάλλον αντισηψίας. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε. Ολοκληρώστε τη θεραπεία και σε μία εβδομάδα από το τέλος αυτής επαναλάβετε την καλλιέργεια ούρων και μία καλλιέργεια κολπικού υγρού.

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα, έχετε δίκιο ότι ο β αιμολυτικός στρεπτόκοκκος δημιουργεί διάφορα και σοβαρά προβλήματα στο νεογνό, αν προσβληθεί. Για το λόγο αυτό πολλοί μαιευτήρες έχουν καθιερώσει στις εξετάσεις ρουτίνας και μία καλλιέργεια κολπικού υγρού κατά την 34η εβδομάδα κύησης, ώστε να είναι σίγουροι ότι η μαμά δεν πάσχει κατά τον κολπικό τοκετό. Για να προσβληθεί το μωρό, θα πρέπει να περάσει από τον κόλπο που πάσχει. Δεν μπορεί να προσβληθεί ενδομήτρια, οπότε μην ανησυχείτε. Προληπτικά, σε γυναίκες που έχουν βρεθεί θετικές στο μικρόβιο, μόλις σπάσουν τα νερά ή αρχίσει ο τοκετός, χορηγείται ενδοφλέβια αντιβίωση. Όλα αυτά δεν ισχύουν, αν πρόκειται να γίνει εν ψυχρώ καισαρική τομή. Δεν μπορεί το μωρό σας να προσβληθεί με την αμνιοπαρακέντηση, αφού η όλη διαδικασία γίνεται σε περιβάλλον αντισηψίας. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε. Ολοκληρώστε τη θεραπεία και σε μία εβδομάδα από το τέλος αυτής επαναλάβετε την καλλιέργεια ούρων και μία καλλιέργεια κολπικού υγρού.

    Χριστίνα Π. Βάντζου

     

     

     

     

     

    Κυρια Βαντζου σας ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σας!!Ειλικρινα καπως ησυχασα...!Μακαρι να πανε ολα καλα και να μην νοσησει το μωρακι μου!!!


    ''When life gets hard and you feel all alone,remember....you mean the world to someone..!And that someone...calls you MOM!!!!!''

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    καλησπέρα γιατρε!

    τελικα αποφασισαμε να κανουμε προσπαθειες σε φυσικο κυκλο κανοντας μονο την pregnyl.

    σημερα εκανα υπερηχο κ ειδαμε ενα ωαριο 14χιλιοστα. επιδη πεφτει σκ μου εκλεισαν ραντεβου για δευτερα για να ξανακανω υπερηχο κ να προχωρησουμε στην pregnyl. μηπως ομως ειναι μακρυα η Δευτερα ? αν υποθεσουμε οτι μεγαλωνει κατα μ.ο 1,5χιλιοστο την ημερα την δευτερα θα ειναι 18,5-19. την pregnyl εχω ακουσει οτι την κανουν στα 16-18 χιλιοστα. μηπως θα ειναι αργα κ το χασουμε?

    ευχαριστω για τον χρονο σας

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπέρα γιατρε!

    τελικα αποφασισαμε να κανουμε προσπαθειες σε φυσικο κυκλο κανοντας μονο την pregnyl.

    σημερα εκανα υπερηχο κ ειδαμε ενα ωαριο 14χιλιοστα. επιδη πεφτει σκ μου εκλεισαν ραντεβου για δευτερα για να ξανακανω υπερηχο κ να προχωρησουμε στην pregnyl. μηπως ομως ειναι μακρυα η Δευτερα ? αν υποθεσουμε οτι μεγαλωνει κατα μ.ο 1,5χιλιοστο την ημερα την δευτερα θα ειναι 18,5-19. την pregnyl εχω ακουσει οτι την κανουν στα 16-18 χιλιοστα. μηπως θα ειναι αργα κ το χασουμε?

    ευχαριστω για τον χρονο σας

     

    Καλησπέρα, το ωάριο μεγαλώνει κατά μέσο όρο 1 χιλιοστό/24 ώρες, οπότε τη Δευτέρα είναι καλά να το δείτε. Η pregnyl γίνεται όταν το ωάριο είναι πάνω από 18 χιλιοστά και από τη στιγμή που γίνεται αναμένουμε ωορρηξία σε 12 ώρες. Ωστόσο, αν τη Δευτέρα δείτε ότι η ωορρηξία έχει ήδη γίνει, πάλι μπορείτε να έρθετε σε επαφή μέχρι και 48 ώρες μετά.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας,

     

    θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω για το χάπι FILICINE.Ποιά είναι κατά τη γνώμη σας η απαραίτητη δοσολογία για εμένα που βρίσκομαι σε προσπάθεια σύλληψης?Τα 5mg είναι πολλά, και κάθε πότε πρέπει να λαμβάνεται?

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Καλησπέρα. Η ελάχιστη δοσολογία για όλη τη διάρκεια της σύλληψης και κύησης είναι 400 mg. Ωστόσο, τα περισσότερα σκευάσματα περιέχουν 5 mg. Η δοσολογία αυτή σας καλύπτει απόλυτα και πρέπει να παίρνετε ένα χαπάκι την ημέρα ανεξαρτήτως φαγητού, αρκεί να το παίρνετε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλημέρα.

    Είμαι μία μαμά ενός αγοριού 5 ετών σε μία καθ' όλα φυσιολογική εγκυμοσύνη.

    Έμεινα εγκυος τον Οκτώβριο ξανά και την 8η εβομάδα απέβαλα το έμβρυο μονη μου, ύστερα από αποκόλληση και αιμορραγία. Ακολούθησαν εξετάσεις για θρομβοφιλία, όπου βρέθηκα ετερόζυγη σε 2 παράγοντες και με χαμηλή ομοκυστεϊνη....

    Τον Αύγουστο ξαναέμεινα έγκυος και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησα ενεσάκια Clexane 0,4....όλα καλά ώσπου ξαφνικά την 8η πάλι εβδομάδα είδα αίμα, και είχα μια μικρή αποκόλληση. Ξεκίνησα Utrogestan (3 των 200 mg) και πήρα αντιβίωση και Cyclacur και μου έγινε μία ένεση lentogest. Η αποκόλληση ξεπεράστηκε με μια εβδομάδα ξεκούραση, ωστόσο τα Utro συνέχιζα να τα παίρνω. ¨Ολα καλά ώπου εχθές ξαφνικά (12η εβδομάδα) ένιωσα έντονους πόνους και ξαφνικά πλυμμύρισα στο αίμα. Έπαθα παλι αποκόλληση, εχθές φάνηκε ακόμα μικρή στον υπέρηχο (ογιατρός είπε ότι ήταν φρέσκο) και έκανα άλλη μια ένεση και βέβαια Utro. To αίμα συνεχίζεται και σήμερα αλλά πιο λίγο και με κάποια πήγματα και πονάκια.,

    Το ερώτημα μου είναι γιατί συμβαίνουν ολα αυτά αφού κάνω τις ενέσεις μου και προσπαθώ να ξεκουράζομαι.....ο γιατρός μου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες αλλά δεν ξέρει σίγουρα.

    Υπάρχουν ελπίδες να εξελιχθεί καλά η κύηση? Δε σας κρύβω ότι έχω λίγο κουραστεί...υπάρχει κάτι άλλο που ενδείκνυται να κάνω?

     

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και με συγχωρείτε που καταχράστηκα το χρόνο σας

    Φιλικά


    fIHpp2.png

     

    lbyCp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας,

     

    θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω για το χάπι FILICINE.Ποιά είναι κατά τη γνώμη σας η απαραίτητη δοσολογία για εμένα που βρίσκομαι σε προσπάθεια σύλληψης?Τα 5mg είναι πολλά, και κάθε πότε πρέπει να λαμβάνεται?

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Καλησπέρα. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι στην απάντηση του μηνύματος σχετικά με τη λήψη φυλλικού οξέος κατά την κύηση έγινε ένα τυπογραφικό λάθος και αντί για 400μg γράφτηκε 400mg. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το θέμα θα ήθελα να παραθέσω μερικά στοιχεία και να βοηθήσω να αποσαφηνιστεί το ζήτημα.

     

    Ο Αμερικάνικος οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration) υπολογίζει ότι καθημερινά λαμβάνουμε 200 μg φυλλικού οξέος από τις τροφές, ενώ η συνιστώμενη δοσολογία είναι 400 μg για τους ενήλικες και 600 μg για τις έγκυες. Δηλαδή η έγκυος γυναίκα χρειάζεται να παίρνει 400 μg επιπλέον φυλλικού οξέος από συμπληρώματα. Στην αγορά κυκλοφορούν σκευάσματα που περιέχουν αυτή ακριβώς την ποσότητα ανά χάπι. Επίσης κυκλοφορούν και άλλα με δοσολογία 5 mg ανά χάπι. Εδώ θέλω να διευκρινήσω τη διαφορά μεταξύ του mg και του μg. Το mg (χιλιοστογραμμάριο) είναι το ένα χιλιοστό του γραμμαρίου, ενώ το μg (μικρογραμμάριο) είναι το ένα εκατομμυριοστό του γραμμαρίου. Δηλαδή 1000 μg είναι 1 mg.

     

    Μελέτες έχουν δείξει τα ευεργετικά οφέλη της λήψης συμπληρώματος φυλλικού οξέος πριν τη σύλληψη και κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης στη μείωση των δυσπλασιών νωτιαίου σωλήνα (π.χ. δισχιδής ράχη). Σε γυναίκες που έχουν ήδη ένα παιδί με τέτοιο πρόβλημα, η λήψη καθημερινά 4 mg φυλλικού οξέος πριν τη σύλληψη και κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης μειώνει τις πιθανότητες γέννησης παιδιού με βλάβη στο νωτιαίο σωλήνα κατά 70%. Σε γυναίκες χωρίς προηγούμενο ιστορικό, η λήψη 400 μg φυλλικού από συμπληρώματα μειώνει τις πιθανότητες γέννησης παιδιού με βλάβη στο νωτιαίο σωλήνα κατά 50%. Τα ευεργετικά οφέλη του φυλλικού οξέος φαίνεται να υπάρχουν με τη λήψη του πριν τη σύλληψη και κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Επειδή όμως η πλειοψηφία των κυήσεων είναι απρογραμμάτιστες, η Δημόσια υπηρεσία υγείας διαφόρων χωρών προτείνει την καθημερινή λήψη 400 μg από όλες τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία.

     

    Συμπερασματικά: φυλλικό οξύ πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά από τις γυναίκες που πρόκειται στο άμεσο μέλλον να τεκνοποιήσουν. Η ελάχιστη δοσολογία είναι 400 μg, αλλά για γυναίκες με ιστορικό κύησης με δυσπλασία νωτιαίου σωλήνα είναι 4 mg. Το συχνότερα χρησιμοποιούμενο σκεύασμα με δόση 5 mg καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, ενώ δεν έχει αποδειχθεί ότι η μεγαλύτερη δοσολογία προκαλεί κάποιο πρόβλημα στη μαμά ή το μωρό. Φυσικά την τελική επιλογή του σκευάσματος την κάνει ο γιατρός σας.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γιατρέ καλημέρα.

    Είμαι μία μαμά ενός αγοριού 5 ετών σε μία καθ' όλα φυσιολογική εγκυμοσύνη.

    Έμεινα εγκυος τον Οκτώβριο ξανά και την 8η εβομάδα απέβαλα το έμβρυο μονη μου, ύστερα από αποκόλληση και αιμορραγία. Ακολούθησαν εξετάσεις για θρομβοφιλία, όπου βρέθηκα ετερόζυγη σε 2 παράγοντες και με χαμηλή ομοκυστεϊνη....

    Τον Αύγουστο ξαναέμεινα έγκυος και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησα ενεσάκια Clexane 0,4....όλα καλά ώσπου ξαφνικά την 8η πάλι εβδομάδα είδα αίμα, και είχα μια μικρή αποκόλληση. Ξεκίνησα Utrogestan (3 των 200 mg) και πήρα αντιβίωση και Cyclacur και μου έγινε μία ένεση lentogest. Η αποκόλληση ξεπεράστηκε με μια εβδομάδα ξεκούραση, ωστόσο τα Utro συνέχιζα να τα παίρνω. ¨Ολα καλά ώπου εχθές ξαφνικά (12η εβδομάδα) ένιωσα έντονους πόνους και ξαφνικά πλυμμύρισα στο αίμα. Έπαθα παλι αποκόλληση, εχθές φάνηκε ακόμα μικρή στον υπέρηχο (ογιατρός είπε ότι ήταν φρέσκο) και έκανα άλλη μια ένεση και βέβαια Utro. To αίμα συνεχίζεται και σήμερα αλλά πιο λίγο και με κάποια πήγματα και πονάκια.,

    Το ερώτημα μου είναι γιατί συμβαίνουν ολα αυτά αφού κάνω τις ενέσεις μου και προσπαθώ να ξεκουράζομαι.....ο γιατρός μου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες αλλά δεν ξέρει σίγουρα.

    Υπάρχουν ελπίδες να εξελιχθεί καλά η κύηση? Δε σας κρύβω ότι έχω λίγο κουραστεί...υπάρχει κάτι άλλο που ενδείκνυται να κάνω?

     

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και με συγχωρείτε που καταχράστηκα το χρόνο σας

    Φιλικά

     

    Καλησπέρα,

    οι επαναλαμβανόμενες αποβολές έχουν πολλά και διαφορετικά αίτια. Τα πιο συχνά και αυτά στα οποία θα πρέπει να εστιάσετε είναι ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας, γενετικά προβλήματα των γονιών και ενδοκρινολογικά αίτια. Δηλαδή χρειάζεται να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο της μήτρας σας, να ελεγχθείτε για τον καρυότυπο σας εσείς και ο σύζυγος, καθώς και να κάνετε μία καμπύλη σακχάρου και έλεγχο ορμονών θυρεοειδή. Τέλος, μην ξεχνάτε να διασφαλίζετε την υγιεινή του κόλπου σας με καλλιέργεια κολπικού υγρού.

    Η περίπτωσή σας φυσικά και ενέχει κινδύνους, υπάρχουν όμως πιθανότητες να εξελιχθεί καλά. Πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας και οι πιθανότητες αυτές θα αυξηθούν.

     

    Χριστίνα Π.Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα, το ωάριο μεγαλώνει κατά μέσο όρο 1 χιλιοστό/24 ώρες, οπότε τη Δευτέρα είναι καλά να το δείτε. Η pregnyl γίνεται όταν το ωάριο είναι πάνω από 18 χιλιοστά και από τη στιγμή που γίνεται αναμένουμε ωορρηξία σε 12 ώρες. Ωστόσο, αν τη Δευτέρα δείτε ότι η ωορρηξία έχει ήδη γίνει, πάλι μπορείτε να έρθετε σε επαφή μέχρι και 48 ώρες μετά.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου

    γιατρε ειστε σιγουρη οτι μετα απο 12 ωρες της pregnyl αναμενουμε ωορηξια γτ ο γιατρος που πηγα μου ειπε 36 ωρες?????????

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ γειά σας! Είμαι 21χρ και από τότε που αδιαθέτησα (13χρ) είχα πολυκυστικές ωοθήκες με όλα τα συνακόλουθα. Πήρα λόγω έντονης ακμής και τριχοφυίας στα 18 μου αντισυλληπτικά με προτροπή γιατρού, για 7 μήνες. Τα σταμάτησα μόνη μου γιατί με είχαν φουσκώσει, αλλά η ακμή και η τριχοφυία παρέμειναν. Στα 20 μου που αρραβωνιάστηκα, είπα δεν θα προσέχω με τον σύντροφο μου γιατί είχα διαβάσει τόσα για υπογονιμότητα και ήθελα να δώ αν θα μείνω έγκυος. Αν έμενα φυσικά ήταν καλοδεχούμενο. Μετά από πολύ συχνές επαφές, στον χρόνο μένω έγκυος. ΔΙΔΥΜΑ! Μονοζυγωτικά! Ακόμα μερικές φορές δεν το πιστεύω. Σήμμερα έχω 2 κουκλάρες 9 μηνών, αν και πρόωρες 29 εβδομάδων, τίποτα δεν θυμίζει προωρότητα σ'αυτά τα μωρά... Το πρώτο ερώτημα μου είναι, αν τα μονοζυγωτικά είναι κληρονομικά. Ο πατέρας μου είναι δυζυγωτικός, έχω πρώτες ξαδέρφες τρίδυμες μονοζυγωτικές τις οποίες η αδερφή τους έκανε μονοζυγωτικά. Μάλλον κληρονομικά είναι έτσι δεν είναι?

    Το δεύτερο είναι πως έχει λίγο καιρό με πίανει έντονος πονοκέφαλος στην περιοχή του ματιού και στο μέτωπο. Όταν έκανα αναλύσεις στον γυναικολόγο μου (μετά από 6 μήνες που γέννησα) είχα προλακτίνη 150! Δεν μου είπε όμως αν είναι φυσιολογική ή όχι, αν πρέπει να πάρω κάποιο χάπι ή ξέρω γώ... Άκουσα πως η προλακτίνη ευθύνεται για τους πονοκεφάλους. Τα ερωτήματα μου:

    Αληθεύει? Και αν ναι, τι πρέπει να κάνω? Πρέπει να δράσω άμεσα?

    Πέφτει μόνη της η προλακτίνη?

    Και τελεύταιο όταν έχεις ψηλή προλακτίνη, μένεις έγκυος?

     

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    γιατρε ειστε σιγουρη οτι μετα απο 12 ωρες της pregnyl αναμενουμε ωορηξια γτ ο γιατρος που πηγα μου ειπε 36 ωρες?????????

    επισης μετα απο ποσσες μερες απο την ενεση δειχνει σωστα αποτ/τα ενα τεστ εγκυμοσυνης??

    σας ευχαριστω πολυ και παλι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    επισης μετα απο ποσσες μερες απο την ενεση δειχνει σωστα αποτ/τα ενα τεστ εγκυμοσυνης??

    σας ευχαριστω πολυ και παλι

     

    Πράγματι, έχετε δίκιο. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πρέπει να έχετε την πρώτη επαφή σας περίπου 12 ώρες μετά την ένεση, αφού το σπέρμα χρειάζεται κάποιες ώρες, ανάλογα και με την κινητικότητά του, για να φτάσει στο ωάριο.

     

    Ευκαιρίας δοθείσης, όμως, ας δούμε λίγο αναλυτικότερα το ζήτημα του χρόνου που συμβαίνει η ωορρηξία μετά την χορήγηση της hCG, καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτό:

     

    Κατʼ αρχάς, αναφερόμαστε στη χημική ουσία χοριακή γοναδοτροπίνη (Human Chorionic Gonadotropin ή hCG), η οποία λαμβάνει διάφορες εμπορικές ονομασίες (Pregnyl, Novarel, Profasi), μεταξύ των οποίων και αυτή που αναφέρατε. Χαρακτηρίζεται ως «ορμόνη της εγκυμοσύνης», διότι παράγεται από τον πλακούντα της γυναίκας με την εμφύτευση του ωαρίου στη μήτρα, περίπου 3 μέρες μετά τη γονιμοποίησή του, ενώ τα τεστ, με τα οποία διαπιστώνεται η εγκυμοσύνη, στηρίζονται ακριβώς στην ανίχνευση της ορμόνης αυτής στον οργανισμό της εγκύου (στα ούρα ή στο αίμα).

     

    Γιʼ αυτό το λόγο, άλλωστε, μετά την ενέσιμη λήψη της χοριακής γοναδοτροπίνης, συνιστάται να μην γίνεται τεστ εγκυμοσύνης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει για το τεστ ούρων που γίνεται στο σπίτι. Μπορείτε, όμως, να κάνετε εξέταση της β-χοριακής με εξέταση αίματος, περίπου 10 μέρες μετά την πιθανή ημερομηνία γονιμοποίησης. Θα πρέπει να κάνετε δύο τεστ με διαφορά λίγων ημερών, τουλάχιστον δύο. Αν η τιμή της β-χοριακής είναι μηδενική ή μειώνεται, τότε δεν είστε έγκυος. Αντίθετα, αν η τιμή αυξάνεται (περίπου διπλασιάζεται κάθε δύο μέρες), τότε είστε έγκυος. Οπότε αυτή είναι και η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα που μου θέσατε σχετικά με το πότε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης μετά τη λήψη Pregnyl.

     

    Η hCG χορηγείται σε ενέσιμη μορφή, όταν υπάρχουν ώριμα ωοθυλάκια στις ωοθήκες και μπορεί να βοηθήσει το ωάριο να ωριμάσει και μετά να απελευθερωθεί (ωορρηξία), επιτρέποντας στη γυναίκα να συλλάβει. Χορηγείται μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για τη γονιμότητα.

     

    Ο χρόνος που μεσολαβεί από την ένεση της hCG μέχρι την ωορρηξία είναι κρίσιμος, διότι με βάση το χρόνο αυτό προγραμματίζονται οι ενέργειες που αποσκοπούν στη σύλληψη, δηλ. η σεξουαλική επαφή ή η σπερματέγχυση (IUI). Ωστόσο, ο χρόνος της ωορρηξίας δεν μπορεί να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι κατά μία άποψη (P. Kovacs κ.ά.) η ωορρηξία γίνεται 38-40 ώρες μετά από την ένεση, κατʼ άλλη άποψη γίνεται εντός 36 ωρών ή περίπου στις 36 ώρες, ενώ υπάρχουν κι άλλες απόψεις. Σε έρευνα του 1993 του Πανεπιστημίου του Vermont, διαπιστώθηκε ότι ο μέσος χρόνος ωορρηξίας ήταν 40,4 ώρες μετά από ενδομυική χορήγηση ένεσης hCG και 38,3 ώρες μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, ενώ οι χρόνοι μεταξύ των γυναικών που συμμετείχαν στο τεστ κυμάνθηκαν από 36 ως 48 ώρες στην πρώτη περίπτωση και από 33 ως 48 ώρες στη δεύτερη περίπτωση. Συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι η ωορρηξία μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μεγάλο εύρος χρόνου μετά τη χορήγηση της hCG. Σε άλλη έρευνα του 1995 του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, κατά την οποία η hCG χορηγήθηκε όταν το ωάριο είχε μέγεθος 18 χιλ. και κατά την οποία οι γυναίκες παρακολουθούνταν υπερηχογραφικά ανά μία ώρα από τις 32 ώρες και μετά, ο μέσος χρόνος ωορρηξίας ήταν 38,3 ώρες με εύρος από 34 ως 46 ώρες.

     

    Η ωορρηξία συχνά, αλλά όχι πάντα, γίνεται αντιληπτή από τη γυναίκα, διότι προκαλεί μια ήπια ενόχληση χαμηλά. Με βεβαιότητα, όμως, μπορεί να διαπιστωθεί με υπερηχογράφημα (ένα ή περισσότερα, αν χρειαστεί) από το γυναικολόγο. Μόλις γίνει η ωορρηξία, η σύλληψη μπορεί να γίνει από 12 ως 48 ώρες μετά, εφόσον το ωάριο επιβιώνει ως 48 ώρες το μέγιστο από την ωορρηξία. Πιο πιθανή, όμως, είναι η σύλληψη κατά το πρώτο 24ωρο. Κάποιες φορές απελευθερώνεται δεύτερο ωάριο, οπότε εκτείνεται αναλόγως το χρονικό διάστημα της πιθανότητας σύλληψης.

     

    Τονίζω ότι οπωσδήποτε η λήψη της χοριακής γοναδοτροπίνης μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση του γυναικολόγου και ύστερα από λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού της γυναίκας. Ιδίως, πρέπει να ενημερωθεί ο γιατρός εάν η γυναίκα εμφανίζει αλλεργίες, άσθμα, κύστεις στις ωοθήκες, πολυκυστικές ωοθήκες, καρκίνο, προβλήματα με τα νεφρά, καρδιακές παθήσεις, ημικρανίες, επιληψία κλπ. Και τούτο, διότι η ουσία αυτή (όπως όλα τα φάρμακα) έχει πιθανές παρενέργειες, ενώ σε μια σειρά περιπτώσεων αντενδείκνυται η χορήγησή της. Επίσης, ποτέ δεν πρέπει να ληφθεί αν υπάρχει ήδη εγκυμοσύνη.

     

    Ελπίζω να σας βοήθησα. Ό,τι άλλο θέλετε, είμαι στη διάθεσή σας.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλημερα σε ολους!!!!!!κ φυσικα καλο μηνα!!!!!!

    θα ηθελα κ εγω να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την περιδεση τραχηλου...ειχα μια αποβολη στην 20η εβδομαδα πριν ενα χρονο στο δευτερο μωρο μου, απο ''ρηξη τραχηλου'',οπως με διαβεβαιωσε ο γιατρος μου.....χωρις λογο....οταν ξεκινησε τοτε ο τοκετος ο γιατρος μου εκανε περιδεση μηπως κ καταφερουμε να το σωσουμε...ματαια....μετα την περιπετεια κ αφου εκανα τεστ παπ, ο γιατρος μου με ενημερωσε πως αν ξαναμεινω εγκυος θα πρεπει οπωσδηποτε να κανω περιδεση 12-14η εβδομαδα κ δεν θα εχω κανενα προβλημα....τωρα ειμαι παλι εγκυος!!!!!επειδη ομως αλλαξα γιατρο, ο καινουριος μου ειπε οτι δεν ειναι απαραιτητο να κανω περιδεση αν το μηκος του τραχηλου ειναι ικανοποιητικο, αφου η περιδεση αν ξεκινησει τοκετος μπορει να γινει επικινδυνη, ως κ ρηξη μητρας μπορει να προκληθει....αυτο θα το εκρινε σε πρωτη φαση ο γιατρος που θα μου εκανε την αυχενικη....εχθες λοιπον (12w+2d) εκανα την αυχενικη κ ο γιατρος μετρησε τον τραχηλο μου κ τον βρηκε 28mm....μου ειπε οτι με αυτο το μηκος υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να προκληθει τοκετος πριν την 34η βδομαδα....κ με βαση το βεβαρημενο ιστορικο μου καλο θα ηταν να προχωρησω σε περιδεση....ομως κ αυτο, δεν ειναι ειπε κ απολυτα σιγουρο οτι θα αποτρεψει μια αποβολη....

    ειμαι πελαγωμενη....απο εκει που πιστευα οτι θα κανω περιδεση κ δεν θα εχω κανενα προβλημα, τα δεδομενα αλλαξαν κ υπαρχει παλι η πιθανοτητα αποβολης να "κρεμεται πανω απο το κεφαλι μου"....ειναι τελικα επικινδυνη μια περιδεση;;;;δεν "σιγουρευει" το μωρο μου;;;;πρεπει αυτοματως να σταματησω τη δουλεια, οπως ακουσα καπου, επειδη θελει ξαπλα κ μεγαλη προσοχη οταν γινει;;;;οχι οτι με πειραζει κατι τετοιο, αλλα να γινουν ολα αυτα κ τελικα να χασω κ το μωρο η να διακινδυνεψω την υγεια μου, μου ακουγεται τρομακτικο......

    αυχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας!!!!συγνωμη αν σας κουρασα!!!

     

    Καλησπέρα.

    Αγαπητή φίλη, κρίνοντας με βάση τα δεδομένα που μου δίνετε, δηλαδή το ιστορικό σας και το μήκος του τραχήλου στο υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας, η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται να κάνετε περίδεση, γιατί περισσότερο κινδυνεύετε από έναν πρόωρο τοκετό παρά από μία μόλυνση της μήτρας λόγω της περίδεσης. Η περίδεση είναι μία απλή χειρουργική πράξη, που όταν γίνεται εν ψυχρώ (δηλαδή προγραμματισμένα και όχι επειγόντως) και αφού έχει προηγηθεί καλλιέργεια κολπικού υγρού (να είναι στείρα), έχει μικρές πιθανότητες αποτυχίας. Αν όλα πάνε καλά, δεν θα χρειάζεται να περιορίσετε τις δραστηριότητές σας για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης, φυσικά μέσα σε λογικά πλαίσια. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τον τράχηλο υπερηχογραφικά κάθε μήνα, τόσο για το μήκος του, όσο και για τη διαστολή του. Φυσικά, όπως κάθε χειρουργική πράξη, έχει ένα ποσοστό (πολύ μικρό) αποτυχίας, με σοβαρότερη επιπλοκή αυτήν της μόλυνσης της μήτρας. Στην περίπτωση αυτή, λαμβάνετε ισχυρή αντιβίωση και αφαιρείται αμέσως το ράμμα της περίδεσης. Όπως όμως σας είπα και στην αρχή, ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού.

    Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να λαμβάνετε προγεστερόνη κολπικά σε καθημερινή βάση, με περιορισμό όμως της φυσικής δραστηριότητας, και μόνο αν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις κατά την κρίση του θεράποντος γυναικολόγου.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλημερα γιατρε. πηρα πριμολουτ προκειμενου να μου ερθει περιοδος. επερνα 3 χαπια την ημερα για 5 ημερες. εχουν περασει 7 ημερες απο το τελευταιο χαπι και ακομη δεν μου εχει ερθει περιοδος. χθες εκανα εξεταση προγεστερονη με τιμη 44,7 και οιστραδιολη με τιμη 234. εσεις τι πιστευεται βαση των τιμων?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αγαπητή γιατρέ!

    Διαβάζοντας τις απαντήσεις σας διαπίστωσα την υπομονή, την απλότητα και τη σαφήνεια με την οποία μας εξηγείτε τα ιατρικά θέματα, και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό αλλά και για τον πολύτιμο χρόνο σας .

    Με την ευκαιρία και διαβάζοντας μόλις απάντησή σας σε άλλη κοπέλα για τον β- αιμολυτικό στρεπτόκοκκο τύπου β θέτω ένα επιπλέον ερώτημα. Σε περίπτωση εμβρυομεταφοράς μετά από εξωσωματική ή σπερματέγχυση είναι δυνατόν να μολυνθεί η μήτρα από το στρεπτόκοκκο?

    Σε μένα έχει ανιχνευθεί μετά από καλλιέργεια κολπικού υγρού 3 συνεχόμενα καλοκαίρια στρεπτόκοκκος και παρά τις αντιβιώσεις που ακολουθούν το αντιβιόγραμμα κάθε φορά ανιχνεύεται και στην επόμενη καλλιέργεια... Οπότε φέτος τέταρτο καλοκαίρι δεν μπήκα καν στη διαδικασία της καλλιέργειας..

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αγαπητή γιατρέ!

    Διαβάζοντας τις απαντήσεις σας διαπίστωσα την υπομονή, την απλότητα και τη σαφήνεια με την οποία μας εξηγείτε τα ιατρικά θέματα, και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό αλλά και για τον πολύτιμο χρόνο σας .

    Με την ευκαιρία και διαβάζοντας μόλις απάντησή σας σε άλλη κοπέλα για τον β- αιμολυτικό στρεπτόκοκκο τύπου β θέτω ένα επιπλέον ερώτημα. Σε περίπτωση εμβρυομεταφοράς μετά από εξωσωματική ή σπερματέγχυση είναι δυνατόν να μολυνθεί η μήτρα από το στρεπτόκοκκο?

    Σε μένα έχει ανιχνευθεί μετά από καλλιέργεια κολπικού υγρού 3 συνεχόμενα καλοκαίρια στρεπτόκοκκος και παρά τις αντιβιώσεις που ακολουθούν το αντιβιόγραμμα κάθε φορά ανιχνεύεται και στην επόμενη καλλιέργεια... Οπότε φέτος τέταρτο καλοκαίρι δεν μπήκα καν στη διαδικασία της καλλιέργειας..

     

    Αγαπητή φίλη, ευχαριστώ για τα ευγενικά σας λόγια. Ο στρεπτόκοκκος β είναι μικρόβιο του κόλπου και του εντέρου. Ανατρέχοντας τη βιβλιογραφία δεν διαπίστωσα περίπτωση μόλυνσης κατά την εμβρυομεταφορά ή τη σπερματέγχυση, αλλά δεν μπορώ και να αποκλείσω τέτοιο ενδεχόμενο. Όσον αφορά στην αντίσταση που έχει το μικρόβιο σας στις αντιβιώσεις, θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό αντιβιοτικό φάρμακο, πάντα σύμφωνα με το αντιβιόγραμμα και για περισσότερες μέρες, ώστε να αντιμετωπιστεί ο στρεπτόκοκκος. Μη διστάσετε να με ρωτήσετε για ό,τι άλλο χρειαστείτε.

     

    Χριστίνα Π. Βάντζου


    Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

    Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα