Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαθησιακές δυσκολίες, διλήμματα

Recommended Posts

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Θα σας πω & γω τις δικές μας εντυπώσεις την Τρίτη!

Άκουσα ότι Δευτέρα Τρίτη έχουν απεργία τα νοσοκομεία & δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί το ραντεβού.

Διαφημίσεις

Χτες επισκεφθήκαμε & μεις την κ.Νικολάου.Το ραντεβού συνολικά κράτησε περίπου 50'.Ήταν όλη την ώρα μέσα,του έκανε πολλες ερωτήσεις,τον εβαλε να διαβάσει & να πει κάποιες λέξεις & κανονικά & ανάποδα,γενικά τον ξεσκόνισε.Μας έκανε εντύπωση ότι έπεσε σε όλα μέσα σε ότι αφορά το παιδί στην συμπεριφορά του,ειδικά στο σχολείο μέσα 100%(είναι & η εμπειρία βέβαια μετά από τόσα χρόνια).

Στο πόρισμά της δεν αναφέρθηκαν μαθησιακές δυσκολίες αλλά προβλήματα δυσορθογραφίας.Μας έδωσε το χαρτί να το δώσουμε στο σχολείο,γράφοντας ότι χρειάζεται ειδικό παιδαγωγό.Έδωσε να κάνει κάποιες εργοθεραπείες & κάποιες συμβουλευτικές για εμάς ως προς την αντιμετώπισή του για 6 μήνες το πολύ,& σε ένα χρόνο να τον ξαναδεί πάλι.

Από τον τρόπο χειρισμού της & της συμπεριφοράς της μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.Το μόνο μείον της είναι ότι δεν σε αφήνει να μιλήσεις,αλλά δεν της πέρασε.Τελείωνε αυτή & ρωτούσαμε εμείς!!!

Μας άρεσε η προσέγγιση που είχε προς το παιδί,& γενικά σε ότι μας είπε που αφορά το παιδί,είτε σε ψυχολογικό επίπεδο είτε σε μαθησιακό έπεσε μέσα!!

Χτες επισκεφθήκαμε & μεις την κ.Νικολάου.Το ραντεβού συνολικά κράτησε περίπου 50'.Ήταν όλη την ώρα μέσα,του έκανε πολλες ερωτήσεις,τον εβαλε να διαβάσει & να πει κάποιες λέξεις & κανονικά & ανάποδα,γενικά τον ξεσκόνισε.Μας έκανε εντύπωση ότι έπεσε σε όλα μέσα σε ότι αφορά το παιδί στην συμπεριφορά του,ειδικά στο σχολείο μέσα 100%(είναι & η εμπειρία βέβαια μετά από τόσα χρόνια).

Στο πόρισμά της δεν αναφέρθηκαν μαθησιακές δυσκολίες αλλά προβλήματα δυσορθογραφίας.Μας έδωσε το χαρτί να το δώσουμε στο σχολείο,γράφοντας ότι χρειάζεται ειδικό παιδαγωγό.Έδωσε να κάνει κάποιες εργοθεραπείες & κάποιες συμβουλευτικές για εμάς ως προς την αντιμετώπισή του για 6 μήνες το πολύ,& σε ένα χρόνο να τον ξαναδεί πάλι.

Από τον τρόπο χειρισμού της & της συμπεριφοράς της μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.Το μόνο μείον της είναι ότι δεν σε αφήνει να μιλήσεις,αλλά δεν της πέρασε.Τελείωνε αυτή & ρωτούσαμε εμείς!!!

Μας άρεσε η προσέγγιση που είχε προς το παιδί,& γενικά σε ότι μας είπε που αφορά το παιδί,είτε σε ψυχολογικό επίπεδο είτε σε μαθησιακό έπεσε μέσα!!

Η δυσορθογραφία είναι ειδική μαθησιακή δυσκολία και από τη στιγμή που υπάρχει χαρτί που τη βεβαιώνει, το παιδί μπορεί να πάρει απαλλαή από γραπτές εξετάσεις.

Έχε υπόψη σου ότι πρόκειται για μη ιάσιμη κατάσταση, και για μία κατάσταση που πρέπει να μάθετε (ΟΛΟΙ) να ζείτε με αυτήν και το παιδί πρέπει να μάθει τρόπους/κόλπα να την "προσπερνά".

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλά για τη δυσορθογραφία. Θα συνιστούσα να αρχίσετε με τον μπαμπά του να διαβάζετε όσο μπορείτε περισσότερο, ώστε να ενημερωθείτε και για το τι είναι αλλά και για το πώς θα βοηθήσετε.

Η δυσορθογραφία είναι ειδική μαθησιακή δυσκολία και από τη στιγμή που υπάρχει χαρτί που τη βεβαιώνει, το παιδί μπορεί να πάρει απαλλαή από γραπτές εξετάσεις.

Έχε υπόψη σου ότι πρόκειται για μη ιάσιμη κατάσταση, και για μία κατάσταση που πρέπει να μάθετε (ΟΛΟΙ) να ζείτε με αυτήν και το παιδί πρέπει να μάθει τρόπους/κόλπα να την "προσπερνά".

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλά για τη δυσορθογραφία. Θα συνιστούσα να αρχίσετε με τον μπαμπά του να διαβάζετε όσο μπορείτε περισσότερο, ώστε να ενημερωθείτε και για το τι είναι αλλά και για το πώς θα βοηθήσετε.

Για το μη ιάσιμη κατάσταση το ξέρω,μας το είπε & η ίδια ότι θα είναι μια ζωή έτσι.

Μας έδωσε ιδέες πως θα το αντιμετωπίσουμε με κάποιες συνεδρίες συμβουλευτικής & κάποια βιβλία.

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το χρόνο σου & τις απαντήσεις!

Α,& κάτι άλλο:Εγώ είμαι ο μπαμπάς!! :)

Α,& κάτι άλλο:Εγώ είμαι ο μπαμπάς!! :)

Ουπς!!!!!!!

Συνήθειες και στερεότυπα!!!!

Ζητώ συγνώμη "μπαμπά"!!!!

(Τα εισαγωγικά, για τον πολύ απλό λόγο ότι είσαι μπαμπάς κάποιου άλλου! Στον δικό μου μόνο γράφω χωρίς εισαγωγικά!!! Για να μην δημιουργηθεί καμνιά παρεξήγηση!!!;);););););))

Διαφημίσεις

Ουπς!!!!!!!

Συνήθειες και στερεότυπα!!!!

Ζητώ συγνώμη "μπαμπά"!!!!

(Τα εισαγωγικά, για τον πολύ απλό λόγο ότι είσαι μπαμπάς κάποιου άλλου! Στον δικό μου μόνο γράφω χωρίς εισαγωγικά!!! Για να μην δημιουργηθεί καμνιά παρεξήγηση!!!;);););););))

:):) Καλημέρα!

• 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους.Μια ερώτηση:Μήπως υπάρχει κάπου το τηλέφωνο της κ.Νικολάου;

Εγώ δεν το έχω παρ'ότι πήγαμε το καλοκαίρι εκεί.

Ένα συγγενικό μου πρόσωπο πήρε τηλέφωνο να κλεισει ραντεβού & δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε πρωί ούτε απόγευμα για πολύ καιρό,& έλεγα αν υπάρχει κάποιο κινητό να δώσω να πάρει ο άνθρωπος αν μπορέσει να κάνει τη δουλεια του.Να μην δημιουργηθεί κάποιο θέμα,αν κάποιος το έχει & δεν θέλει να το δημοσιοποιήσει ας το στείλει με π.μ.

Ευχαριστώ πολύ.

• 1 χρόνο μετά...

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Μια ερώτηση:Μήπως μπορώ να έχω το τηλέφωνο στο Παίδων στην Πεντέλη της κ.Νικολάου;Γιατί παρ'όλο που πήγαμε πέρσυ δεν το κράτησα(λάθος)

Σας ευχαριστώ πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...