Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Παρακαλω για την βοηθεια σας. Στελνω την κορη μου σε παιδικο μκο και ειναι 26 μηνων. Εδω και ενα μηνα εχει χτηπησει 3 φορες, καρουμπαλα στο μετωπο, ενα καθε εβδομαδα. Πιο πριν ειχαμε μικροδαγκωματα. Ο παιδικος καθε φορα επιμενει πως τα καρουμπαλα ειναι απο πριν, απο το σπιτι. Τους την αφηνω το πρωι και το απογευμα την παραλαμβανω με καρουμπαλο. Μιλησα με την παιδαγωγο, μετα με την προισταμενη, μετα με την διευθηντρια. Ακρη δεν εβγαλα. Η κοινη γραμμη ειναι πως το επαθε στο σπιτι και δεν το καταλαβαμε. Εννοειται πως παιδακι ειναι και θα πεσει και θα χτυπησει. Αλλα να μην μου λενε το που και την ωρα που χτυπησε το θεωρω αδιανοητο. Φυσικα σταματησα να την στελνω. Αν καποιος ξερει και μπορει να βοηθησει ας επικοινωνησει.

Διαφημίσεις

Παρακαλω για την βοηθεια σας. Στελνω την κορη μου σε παιδικο μκο και ειναι 26 μηνων. Εδω και ενα μηνα εχει χτηπησει 3 φορες, καρουμπαλα στο μετωπο, ενα καθε εβδομαδα. Πιο πριν ειχαμε μικροδαγκωματα. Ο παιδικος καθε φορα επιμενει πως τα καρουμπαλα ειναι απο πριν, απο το σπιτι. Τους την αφηνω το πρωι και το απογευμα την παραλαμβανω με καρουμπαλο. Μιλησα με την παιδαγωγο, μετα με την προισταμενη, μετα με την διευθηντρια. Ακρη δεν εβγαλα. Η κοινη γραμμη ειναι πως το επαθε στο σπιτι και δεν το καταλαβαμε. Εννοειται πως παιδακι ειναι και θα πεσει και θα χτυπησει. Αλλα να μην μου λενε το που και την ωρα που χτυπησε το θεωρω αδιανοητο. Φυσικα σταματησα να την στελνω. Αν καποιος ξερει και μπορει να βοηθησει ας επικοινωνησει.

Μην στενοχωριέσαι αλλο πηγαινε να δηλώσεις ότι δεν έμεινες ευχαριστημένοι ότι είσαι σίγουρη ότι σου κρύβουν την αλήθεια και οτι θα το πας το παιδί σε αλλο παιδικό σταθμο΄. Αν δεις οτι σου βγάζουν και γλώσσα απειλησε τους με μήνυση.

Εϊναι δημόσιος ή ιδιωτικός σταθμός;

πραγματικά ανεύθυνο!! Το παιδί λογικά κάποια στιγμή μέσα στη μέρα και εν μέσω παιχνιδιού θα πέσει ok, αλλά να σε βγάζουν και τρελό μετά οτι το παιδί είχε ήδη χτυπήσει...τι να πω. Το αγοράκι μιας γειτόνισσας είχε χτυπήσει στον παιδικό και το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε εμετό στο σπίτι και παραπονόταν οτι ζαλιζόταν. Μετά απο χιλιάδες εικασίες και μια επισκεψη στα επείγοντα πήρε τηλέφωνο η γυναίκα στο σταθμό και τότε μόνο της είπαν οτι "ε λίγο σκόνταψε και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού" μικροπράγματα δηλαδή!!:shock:

Οι κόρες μου και οι δύο έρχονται από τον παιδικό σταθμό γδαρμένες κάθε μέρα. Μελανίες, γδαρσιματα, κοψίματα, όλο τσιρότα και betadine. Πήρα και εγώ τηλέφωνο στην αρχή να παραπονεθώ και μου είπαν ότι παίζουν άγρια παιχνίδια με τα αγόρια, πέφτουν και χτυπάνε. Τι να κάνουν και αυτοί άμα τα παιδιά μου είναι θηρία. Να τα κλείσουν σε ένα δωμάτιο; Ή να τα κυνηγάνε όλη την μέρα μην τυχόν και πέσουν;

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι να εχουν την ευθυνη και το σθενος να το πουν αν γινει κανενα καρουμπαλο μετα απο κανενα δυνατο πεσιμο..τωρα τα μικροκαρουμπαλακια μεσα στο προγραμμα ειναι

Οι κόρες μου και οι δύο έρχονται από τον παιδικό σταθμό γδαρμένες κάθε μέρα. Μελανίες, γδαρσιματα, κοψίματα, όλο τσιρότα και betadine. Πήρα και εγώ τηλέφωνο στην αρχή να παραπονεθώ και μου είπαν ότι παίζουν άγρια παιχνίδια με τα αγόρια, πέφτουν και χτυπάνε. Τι να κάνουν και αυτοί άμα τα παιδιά μου είναι θηρία. Να τα κλείσουν σε ένα δωμάτιο; Ή να τα κυνηγάνε όλη την μέρα μην τυχόν και πέσουν;

Στον παιδικό δεν κάνουν δραστηριότητες δηλαδή? Τα αφήνουν απλά να παίζουν μόνα τους ? Δεν είναι ειρωνική η ερώτηση απλά δεν ξέρω τι πρόγραμμα ακολουθουν στους παιδικούς σταθμούς. Και επιμένω οτι είναι απαράδεκτο να ισχυρίζονται οι εν λόγω δασκάλες οτι τα χτυπήματα έγιναν στο σπίτι. Να υπάρχει κατανόηση, δε λέω, γιατί το να κουμαντάρεις μικρά παιδιά είναι πρόκληση ακόμα και για τις έμπειρες δασκάλες, αλλά άλλο πράγμα τα ψέμματα...

Μπορούν να λένε ψέματα μπροστά στα μούτρα σου και λένε ψέματα όλη την ώρα και στα παιδιά. Είναι διαδεδομένη πρακτική στους παιδικούς σταθμούς αλλά και σε αρκετούς γονείς.

Δεν θέλω να δεις τηλεόραση: Κόπηκε το ρεύμα (ψέμα μαμάς)

Η μαμά σου θα γυρισει να σε πάρει σε λίγο: Θα γυρίσει μετά από 8 ώρες (ψέμα δασκάλας, για να ηρεμήσει δήθεν το παιδί που βιώνει άγχος αποχωρισμού)

Τα σκέφτομαι και φουντώνω...

Και φυσικά, δεν περνάει πολύς καιρός μέχρι να καταλάβεις ότι και το παιδί σου το βλέπει απολύτως φυσικό να φλομώνει στα ψέματα τον καθένα. Αφού το βλέπει γύρω του κάθε μέρα.

Πάντως το θράσος το δικό τους πρώτη φορά το ακούω. Να σε βγάζουν και τρελή από πάνω. Τι εναλλακτικές όμως έχεις;

Συγνωμη αλλα κι εγω στελνω τον δικο μου δυο χρονια τωρα σε παιδικο σταθμο, παντα ξερουν τι εχει γινει και πως. Και οποτε τα αφηνουν να παιζουν ελευθερα εννοειται τα επιβλεπουν και φανταζομαι αν φερονται αγρια δεν τα αφηνουν να συνεχισουν. Τουλαχιστον ετσι εξηγω το γεγονος οτι δεν ερχεται καθε μερα με χτυπηματα. Εχει περασει περιοδους που ηταν βιαιος (και μου το ελεγαν οι δασκαλες του καθως και τον τροπο που τον οριοθετουσαν), εχει τυχει να τον δαγκωσει παιδακι και παλι μου ειπαν πως εγινε αλλα καθε μερα που παω υπαρχει μια σχετικη οργανωση ακομα και ελευθερα που παιζουν,δεν ειναι ανεξελεγκτα.

Αν μου ελεγαν αυτο που σου ειπαν δεν νομιζω να το δεχομουν, αν παιζουν αγρια και τραυματιζονται σε καθημερινη βαση τοτε θα ηθελα να τους δειξουν τον τροπο να παιζουν πιο ηπια και ομορφα μεταξυ τους.

SE POION ΠΑΙΔΙΚΟ Αναφερεσαι stergios976 να εχουμε το νου μας?

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ολους. Το παιδι δεν λεει ψεμματα, γιατι απλα ακομα δεν μιλαει. Λεει μπαμπα μπουμ, μονο. Ελευθερο παιχνιδι εκτος αιθουσας δεν εχουν. Για δαγκωματα και μελανιες δεν εχω κανει θεμα. Τα εχω μονιμα μεσα στην χρονια, αλλα ειναι μεσα στο προγραμμα και δεν εχω πει κουβεντα. Το προβλημα ειμαι πως ο παιδικος δινει παντα την απαντηση πως το επαθε στο σπιτι. Ουτε τους αλλους γονεις μπορω να προστατεψω απο την σταση τους. Δεν τους βλεπω ολους. Μονο ο συλλογος γονεων μου εμεινε.........βοηθηστε με προτασεις αντιμετωπισης...

Για τη φιλη εκαβη, ειναι μη κυβερνητικη οργανωση. Εδω ειναι το δυσκολο. ουτε η πρωτοβαθμια εκπαιδευση τους εποπτευει, ουτε ειναι ιδιωτικος που θα φοβηθει την πιεση. Αυτοι χρηματοδοτουνται απο ολη την αφροκρεμα και πολους φορεις του δημοσιου και μαλλον δεν ελεγχονται απο κανεναν......

Όλοι οι παιδικοί σταθμοί, που έχουν νόμιμη άδεια, εποπτεύονται.

Εγώ δεν έχω καταλάβει, θέλεις να το πας πάλι εκεί το παιδί? Θέλεις να κάνεις καταγγελία? Για τι ακριβώς ζητάς βοήθεια? Αυτά όλα που λες έγιναν τον πρώτο μήνα και μετά το πήρες?

Εννοείται ότι όλοι αποδοκιμάζουμε την πρακτική του παιδικού αυτού. Αν το είχες αφήσει το παιδί εκεί θα σου έλεγα να απευθυνθείς στη μκο που τον διαχειρίζεται. Αλλά αφού το έχεις πάρει σπίτι, γιατί να ασχοληθείς? Δεν είναι και η πρώτη φορά που δεν μένουμε ευχαριστημένοι με την συμπεριφορά ενός παιδικού. Μπορείς να επιλέξεις κάτι άλλο. Θέλω να πω, υποψιάζεσαι κάτι πιο σοβαρό (κακοποίηση) ή απλά δεν σου αρέσει το σύστημα ενημέρωσης των γονιών?

Για τη φιλη εκαβη, ειναι μη κυβερνητικη οργανωση. Εδω ειναι το δυσκολο. ουτε η πρωτοβαθμια εκπαιδευση τους εποπτευει, ουτε ειναι ιδιωτικος που θα φοβηθει την πιεση. Αυτοι χρηματοδοτουνται απο ολη την αφροκρεμα και πολους φορεις του δημοσιου και μαλλον δεν ελεγχονται απο κανεναν......

χμμμ... Γι΄αυτό σε ρώτησα για να δούμε που πρέπει να απευθυνθείς.

Λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τους ίδιους απευθείας.

Σε κάτι παρόμοιο που είχα πάθει, τους πήγαινα το παιδί το πρωί και τους έλεγα "κοιτάξτε το, το παραλαμβάνετε χωρίς γρατζουνιά, χωρίς μελανιά, χωρίς τίποτα" Επειδή τότε ήταν 2 δασκάλες και τα έριχνε η μια στην άλλη, έλεγα στην πρώτη ότι αφού το παραλαμβάνει άθικτο (λες και μιλάμε για εμπόρευμα:rolleyes: ) είναι δική σου ευθύνη από εδώ και πέρα το αν πάθει οτιδήποτε. Αν το δω με γρατζουνιά θα πρέπει να γνωρίζεις να μου πεις, πως έγινε, πότε έγινε και από ποιον (ανήλικο ή ενήλικα).

Κακώς σταμάτησες να το στέλνεις. Εγώ θα συνέχιζα να το πηγαίνω, αλλά θα προειδοποιούσα πως αν ξαναδώ παραμέληση ή κακοποίηση, θα έχουμε πρόβλημα. (αυτές τις λέξεις θα έλεγα).

Coraline, το ότι "παίζουν άγρια παιχνίδια με τα αγόρια" το θεωρώ απαράδεκτο σαν δικαιολογία. Στην ουσία σου λένε ότι οι κόρες σου πάνε γυρεύοντας και εσύ το δέχτηκες... Είναι δική τους ευθύνη να προστατεύουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Αν παίζουν άγριο παιχνίδι, να επέμβουν να το σταματήσουν. Σήμερα είναι γδαρσίματα και κοψίματα. Αν αύριο είναι σπάσιμο κεφαλιού τι θα γίνει δηλαδή; Θα σου πουν ότι έπαιζαν άγρια;;;;

Ο παιδικός έχει πολυ πλούσιο πρόγραμμα για κάποια μαμά που ρώτησε αλλά έχουν και ελεύθερο παιχνίδι μέσα στην μερα.

Μου φαίνεται λογικό να πρέπει κάπως να διοχετεύσουν την ενέργεια τους και να πρέπει να τρέξουν και να παίξουν κυνηγητό και 'αγρια' παιχνίδια. Εξάλλου αυτό το βιώνουμε και εμείς τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι. Τι να τα κάνουν 15 ξετρελλαμένα 4χρονα αν δεν τα αφήσουν και λίγο να τρέξουν;

Νομίζω ότι οι γονείς ανησυχόντας για τα παιδία τους και για το πως περνάνε τις ώρες μακριά τους γίνονται υπερβολικοί.

Εμείς έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο προσωπικό του σταθμού και δεν έχει αναφερθεί ποτέ κανένα περιστατικό σοβαρού χτυπήματος.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Unpluged το παιδι το στελνω 8 μηνες και εκτος απο μικροδαγκωματα δεν ειχα προβλημα. Ουτε εκανα κουβεντα στις δασκαλες, τα θεωρω φυσιολογικα. Τον μαιο ομως ανα μια εβδομαδα μου ερχοταν με καρουμπαλα. Η απαντηση η ιδια. Το επαθε σπιτι. Θα ηθελα να προστατεψω τα μικροτερα μωρα που του χρονου θα πανε στις ιδιες δασκαλες, τους γονεις που θα παιρνουν τετοιου ειδους απαντησεις και να ταρακουνηθει και ο παιδικος λιγο γιατι η ανευθυνοτητα τους δεν εχει ορια. Για αυτο ζητω βοηθεια!