Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλεισιμο της ΕΡΤ

Recommended Posts

Θα με ενδιεφερε να μαθω την αποψη σας σχετικα με το προσφατο κλεισιμο της ΕΡΤ ΑΕ. Παρακαλω να μην σταθουμε μονο στην απολυση των 2.600 εργαζομενων αλλα και στον τροπο με τον οποιο την εκλεισαν καθως και στους πιθανους λογους που παρθηκε αυτη η αποφαση.

Και για να κανω την αρχη, το θεωρω απαραδεκτο!

Ειμαι υπερ της αναδιαρθρωσης των εργαζομενων στον δημοσιο τομεα και πραγματικα δεν μου αρεσουν οι συνομωσιολογιες αλλα πραγματικα το θεμα της ερτ μου ''βρωμαει''. Δεν πιστευω τις δικαιολογιες τους. Ξαφνικα τους πηρε ο πονος και ηταν τοσο επειγον να κλεισουν την ερτ που επρεπε να γινει με προεδρικο διαταγμα?

Ή το αλλο που ακουσα,οτι εχουμε δεσμευτει να απολυσουμε 2.000 ατομα και γιαυτο διαλεξαν την ερτ! Οτι δηλαδη ηταν η ευκολη λυση να κλεισουν την ερτ? Την ερτ που κανενας δεν τολμουσε να την αγγιξει?

Κατα την ταπεινη μου γνωμη αλλο ηταν το κινητρο του Σαμαρα.

Νομιζω οτι θελει εκλογες. Τα ποσοστα του ειναι ανεβασμενα και τον Σεπτεμβρη-Οκτωβρη θα πρεπει να παρει νεα μετρα απο οτι ακουσα οποτε θελει να ενδυναμωσει την λαικη εντολη γιατι δεν θα αντεξει. Και φανταζομαι δεν εκτιμησε καλα το θεμα της ερτ, μαλλον περιμενε οτι θα φανει αποφασιστικος, οτι δεν μασησε να τα βαλει με την ερτ, δεν περιμενε οτι τοσος κοσμος θα αντιδρασει αρνητικα.

Περιμενε αντιδρασεις κυριως πολιτικες, οποτε θα εβρισκε και πατημα πανω σε οποιο κομα τον εριχνε και θα ελεγε ''να δειτε θελουν αναταραχη'' κτλ (παλια του τεχνη κοσκινο αλλωστε!) και θα κερδιζε τις εκλογες. Ξαναλεω ειναι η προσωπικη μου εκτιμηση αυτη.

Θα με ενδιεφερε να ακουσω και τις δικες σας αποψεις!

Διαφημίσεις

Θα με ενδιεφερε να μαθω την αποψη σας σχετικα με το προσφατο κλεισιμο της ΕΡΤ ΑΕ. Παρακαλω να μην σταθουμε μονο στην απολυση των 2.600 εργαζομενων αλλα και στον τροπο με τον οποιο την εκλεισαν καθως και στους πιθανους λογους που παρθηκε αυτη η αποφαση.

Και για να κανω την αρχη, το θεωρω απαραδεκτο!

Ειμαι υπερ της αναδιαρθρωσης των εργαζομενων στον δημοσιο τομεα και πραγματικα δεν μου αρεσουν οι συνομωσιολογιες αλλα πραγματικα το θεμα της ερτ μου ''βρωμαει''. Δεν πιστευω τις δικαιολογιες τους. Ξαφνικα τους πηρε ο πονος και ηταν τοσο επειγον να κλεισουν την ερτ που επρεπε να γινει με προεδρικο διαταγμα?

Ή το αλλο που ακουσα,οτι εχουμε δεσμευτει να απολυσουμε 2.000 ατομα και γιαυτο διαλεξαν την ερτ! Οτι δηλαδη ηταν η ευκολη λυση να κλεισουν την ερτ? Την ερτ που κανενας δεν τολμουσε να την αγγιξει?

Κατα την ταπεινη μου γνωμη αλλο ηταν το κινητρο του Σαμαρα.

Νομιζω οτι θελει εκλογες. Τα ποσοστα του ειναι ανεβασμενα και τον Σεπτεμβρη-Οκτωβρη θα πρεπει να παρει νεα μετρα απο οτι ακουσα οποτε θελει να ενδυναμωσει την λαικη εντολη γιατι δεν θα αντεξει. Και φανταζομαι δεν εκτιμησε καλα το θεμα της ερτ, μαλλον περιμενε οτι θα φανει αποφασιστικος, οτι δεν μασησε να τα βαλει με την ερτ, δεν περιμενε οτι τοσος κοσμος θα αντιδρασει αρνητικα.

Περιμενε αντιδρασεις κυριως πολιτικες, οποτε θα εβρισκε και πατημα πανω σε οποιο κομα τον εριχνε και θα ελεγε ''να δειτε θελουν αναταραχη'' κτλ (παλια του τεχνη κοσκινο αλλωστε!) και θα κερδιζε τις εκλογες. Ξαναλεω ειναι η προσωπικη μου εκτιμηση αυτη.

Θα με ενδιεφερε να ακουσω και τις δικες σας αποψεις!

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αν κ δεν το εχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα γιατί όλοι ψέματα λενα ακόμα κ τα κανάλια που λένε ότι τους βολεύει ασε που τώρα έχουν απεργία επαοριστον που μπορεί να είναι κ εσκεμμένα όλα αυτα.....ποιος ξέρει????????!!!!!!!!

πάντως κ εγώ για εκλογές άκουσα!

hiEW.pngpFRip3.png

To πολιτικό παιχνίδι δεν το παρακολουθώ και δεν με ενδιαφέρει. Έχω την εντύπωση όμως ότι όσοι υποστηρίζουν την ΕΡΤ έτσι όπως λειτουργούσε, έχουν την ανάμνηση μιας ΕΡΤ όπως ήταν πριν 20-30 χρόνια.

Η ΕΡΤ απέτυχε να βρει το ρόλο της από τότε που ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση και απέτυχε ξανά να βρει μια θέση στην εποχή του διαδικτύου.

Σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου τουλάχιστον, δεν έγινε τόσο κακή χρήση του δημόσιου χρήματος. Νομίζω υποστηρίζοντας άνευ όρων για λόγους διαδικαστικούς ή όποιους το προσωπικό της ΕΡΤ κάποιος, δίνει άφεση αμαρτιών και δεν είναι τελείως άμοιρο ευθυνών το προσωπικό. Πιστεύω έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος και όχι μόνο οι διάφορες μαριονέτες που τοποθετούσαν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις για να διοικούν. Αλλά τι λέμε τώρα, το προσωπικό μαριονέτες ήταν και οι ίδιοι, που μπήκαν κατά καιρούς ως γνωστοί γνωστών. Και ορισμένοι εξ αυτών πλούτισαν καθώς φαίνεται, βάζοντας χέρι στο δημόσιο χρήμα... Όχι, δεν τους λυπάμαι και πολύ... Τη στιγμή που στην ελεύθερη αγορά άνθρωποι που δεν πήραν ποτέ τέτοιους μισθούς και προσέφεραν με την εργασία τους είναι χωρίς δουλειά.

Τώρα αν άλλοι βλέπουν ότι ανοίγει δρόμος μέσα από αυτό σε άλλους κλάδους... Ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν χαρακτηριστικά αναποτελεσματικός. Λίγοι άλλοι κλάδοι έχουν τέτοια έλειψη αποτελεσματικότητας και προσφοράς. Καταφέρνουν οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους να παρουσιάζουν μια αξιοπρεπή δουλειά.

Δεν ξέρω αν ο σκοπός της κυβέρνησης ήταν να προκαλέσει εκλογές με την κίνηση αυτή. Πιθανόν.

Κι εγώ νομίζω ότι ήταν κάπως παραπάνω δραστική απόφαση, όμως από την άλλη, με το να κάνουν σχέδια επί σχεδίων, να τα ανακοινώνουν να γίνονται κινητοποιήσεις και τελικά να μη γίνεται τίποτα, προχωράμε καθόλου στο θέμα των μεταρρυθμίσεων? Δείτε το θέμα του ανοίγματος των επαγγελμάτων πόσο έχει προχωρήσει, ή την απομάκρυνση των επίορκων και τόσα άλλα.

Άλλωστε θα ξανανοίξει τον Σεπτέμβρη δεν είπανε?

Έχει όμως ενδιαφέρον για το ψυχογράφημά μας ως λαό ότι αν ρωτούσες τον μέσο πολίτη μια βδομάδα πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, θα σου έλεγε πως είναι φερέφωνο της κυβέρνησης και όλοι οι υπάλληλοι βισματίες, ενώ τώρα ξαφνικά, μετατράπηκε σε φορέα πολιτισμού και κατά μεγάλο ποσοστό οι εργαζόμενοι σε βιοπαλαιστές...:?

Λυπάμαι για τις οικογένειες που ζουν αυτή τη στιγμή την οικονομική ανασφάλεια, λόγω αυτής της κατάστασης.Όλες όμως, όχι μόνο αυτές των εργαζομένων της ΕΡΤ.Ούτε νομίζω ότι θα την γλυτώσουν και οι υπόλοιπες οικογένειες που δεν την έχουν βιώσει ακόμα. Όμως είμαι πλέον σίγουρη ότι σιγά-σιγά και μεθοδικά δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή από αυτές που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Είναι κρίμα, γιατί έτσι αρμόζει να γίνεται σε πολιτισμένες κοινωνίες, αλλά εδώ οι αντιστάσεις παραείναι μεγάλες. Θέλουμε όλα να αλλάξουν χωρίς να αλλάξει τίποτε.

Βέβαια είναι εξαιρετικά απίθανο μετά τη στάχτη και μπούρμπερη σε κάθε τομέα να ξαναγίνουν όλα από την αρχή αξιοκρατικά, έχοντας τους ίδιους επι κεφαλής με πριν.

Δεν ξέρω πραγματικά τί να ελπίσω και από που θα άρχιζα αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός. Το μόνο σίγουρο είναι -κάπου το διάβασα και δεν θυμάμαι που, κρίμα ήταν ωράιο!- σαν λαός τα κάνουμε θάλασσα στα εύκολα και προκόβουμε στη μιζέρια και τις δυσκολίες.

Δεν διαφωνω, κι εγω δεν υποστηριζω την ερτ και τον τροπο λειτουργιας της, αλλα ταυτοχρονα δεν μπορω να τους τσουβαλιασω ολους. Σιγουρα καποιοι θα επαιρναν φυσιολογικους μισθους, δεν μπορει ολοι να αμοιβονταν με εκατομμυρια...και δεν πιστευω οτι επρεπε να την κλεισουν εντελως. Δεν μπορουσαν να την αφησουν ανοιχτη και να απολυσουν οσους επρεπε? Γιατι ολους? Και γιατι με προεδρικο διαταγμα? Οι υπαλληλοι της ερτ απεργουσαν συχνα πυκνα εδω και 2 χρονια, ξαφνικα μια μερα ανακοινωνουν οτι την κλεινουν και στις 11 κλεινουν και τον πομπο,''αποφασιζομεν και διαταζομεν''... δεν ειναι λιγο περιεργο? (περαν της αντιδημοκρατικοτητας κτλ)

Διαφημίσεις

Εγώ πιστεύω ότι ήταν και ένας αντιπερισπασμός για το ''νιέτ'' των Ρώσων. Πώς θα μαζέψει τα ασυμάζευτά του ο Σαμαράς μετά την ρώσικη βόμβα, όταν έβγαινε στην τηλεόραση σαν κορδωμένος και έλεγε ότι η συμφωνία έκλεισε και περιμένουν την Ελλάδα μεγάλες μέρες.

Κατά τα άλλα εγώ θα ήθελα να απολύονταν όλα τα μεγάλα στελέχη της ΕΡΤ, όλοι αυτοί που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια με λίγα λόγια και έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς και όχι ο απλός κοσμάκης. Επίσης να έπαιρναν πόδι και αυτοί που δούλευαν εικονικά.

Πραγματικά πιστεύω και τρέμω στην ιδέα για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Εγώ πιστεύω ότι ήταν και ένας αντιπερισπασμός για το ''νιέτ'' των Ρώσων. Πώς θα μαζέψει τα ασυμάζευτά του ο Σαμαράς μετά την ρώσικη βόμβα, όταν έβγαινε στην τηλεόραση σαν κορδωμένος και έλεγε ότι η συμφωνία έκλεισε και περιμένουν την Ελλάδα μεγάλες μέρες.

Κατά τα άλλα εγώ θα ήθελα να απολύονταν όλα τα μεγάλα στελέχη της ΕΡΤ, όλοι αυτοί που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια με λίγα λόγια και έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς και όχι ο απλός κοσμάκης. Επίσης να έπαιρναν πόδι και αυτοί που δούλευαν εικονικά.

αυτό είναι και το πιθανότερο ....συμφωνώ μαζί σου...το success story δεν του προκύπτει και είπε να κάνει κάτι εντυπωσιακό...

επίσης δεν περίμενε αντιδράσεις....ο κόσμος αρκετό καιρό ήταν σε ύπνωση και νόμιζε οτι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το περάσει και αυτό...αλλά δεν του προέκυψε ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό..

ο τρόπος κλεισίματος είναι τουλάχιστον αισχρός....

εν τω μεταξύ 3 μέρες τώρα που μεταδίδει "παράνομα" η ΝΕΤ δικαιώνει το όνομα της είναι πραγματικά Δημόσια Τηλεόραση...

Η σύγκριση με το εξωτερικό είναι άτοπη. Δεν υπάρχει περίπτωση καμία χώρα στο εξωτερικό να φτάσει η τελεθέαση σε αυτά τα νούμερα και να μην υπάρχει σε κάποιο σημείο αρκετά πριν τον πάτο, ένας δημόσιος διάλογος, ένα κάτι... Αυτοί που αντέδρασαν από το εξωτερικό προφανώς δεν έχουν ιδέα και κάνουν άτοπες συγκρίσεις...

Στη βρετανία εδώ και καιρό - από πάντα υπάρχουν φωνές αρκετές που ελέγχουν πού πάει το δημόσιο χρήμα - το λεγόμενο lience fee. Πού; Στη Βρετανία και στο BBC που όντως είναι φάρος πολιτισμού και ενημέρωσης... Στον ύπνο μας μόνο συγκρίνεται η ΕΡΤ με το BBC. Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπήρξε καμία βούληση και πράξη να υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο έργο του ενός και του άλλου.

Αλλά εδώ πέρα, που θέλουμε να λεγόμαστε και πολιτισμένοι, φτάνουν τα λόγια του αέρα και δεν ζητάμε πράξεις και αποτελέσματα.

Όσο για την αντίδραση του κόσμου... Πιο πολύς κόσμος συμμετέχει με τη φυσική του παρουσία στην πορεία του Πολυτεχνείου, στο λεγόμενο Αλέξη και στις δεκάδες αφορμές που δίνονται κατά καιρούς... Αν δίνεται τώρα η εντύπωση ότι η ΕΡΤ έχει ρεύμα, μπορεί να είναι επειδή ορισμένοι εκεί μέσα έχουν τεράστια επιρροή και δόντια και ποδιές που έχουν φιλήσει κατά καιρούς, οπότε κρατάνε δεν ξέρω από πού κάποιους ισχυρούς.... και ως εκ τούτου κάποιοι "άνθρωποι του πνεύματος" αισθάνονται υποχρέωση να τους υποστηρίξουν στα μπλογκς. Που προφανώς λόγω Αλτσχάιμερ θυμούνται την ΕΡΤ του 1980 και όχι αυτή των τελευταίων 30 χρόνων. Αυτούς εδώ τους σημερινούς υποστηριζουν συγκεκριμένα. Δεν ξέρουμε να διαχωρίσουμε ποιος αξίζει και ποιος όχι... Δεν έχει σημασία...

A και ας μην ξεχάσουμε ότι οι άνθρωποι που είναι κάπως σημαντικοί ή και ασήμαντοι ακόμα, κοιτάνε προς τα πού φυσάει ο άνεμος και θέλουν να τα έχουν καλά με τους μεν και με τους δε... Γιατί δεν ξέρουν προς τα πού θα ξημερώσει. Ειδικά όσοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με δημόσιο - κέντρα εξουσίας - πάνω από τη μισή Ελλάδα άμεσα ή έμμεσα δηλαδή. Ως εκ τούτου πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια να υποστηρίξουμε την ΕΡΤ.

Απεναντίας πιστεύω ότι στο δημόσιο υπάρχουν οι άνθρωποι που δουλεύουν και για λογαριασμό του φορολογούμενου και κάνουν και τη δουλειά των άλλων... Και αυτοί ποιανού το μέρος να πάρουν; Για λόγους αρχής να υποστηρίξουν το απόστημα της ΕΡΤ;

Το κλεισιμο της ΕΡΤ ειχε αποφασιστει και υπογραφει απο τον Αυγουστο του 2011(με υπογραφες των Παπανδρεου, Παπακωνσταντινου,Διαμαντοπουλου, Κουρουμπλη,Βενιζελου, Λοβερδου κ.α.). Ο αριθμος του φυλλου νομιζω ειναι 130(με καθε επιφυλαξη).

Δεν ειναι κατι καινουργιο και οσοι διαρυγνυουν τα ιματια τους απο ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ κτλ. καλο θα ηταν να βγουν και να πουν τι σκ@@@α ειχαν ηδη υπογραψει και οχι ταχα μου να το παιζουν ...αντισταση τωρα.

Και φυσικα χρησιμοποιειται η συγκεκριμενη χρονικη στιγμη για να σταφει αλλου ο κοσμος. Να σας πω ενα παραδειγμα??? οτι πανε να κλεισουν τους βρεφονηπιακους σταθμους, με πλανο να μετατραπουν σε ΜΚΟ με εργαζομενους των 350 ευρω??(ενα απλο παραδειγμα, το οποιο μπορειτε να τσεκαρετε αν εχετε ατομο της εμπιστοσυνης σας μεσα σε καποιο δημο)

Οι υπαλληλοι της ερτ απεργουσαν συχνα πυκνα εδω και 2 χρονια, ξαφνικα μια μερα ανακοινωνουν οτι την κλεινουν και στις 11 κλεινουν και τον πομπο,''αποφασιζομεν και διαταζομεν''... δεν ειναι λιγο περιεργο? (περαν της αντιδημοκρατικοτητας κτλ)

το ηξεραν γιατι ειχε ηδη υπογραφει το κλεισιμο απο το 2011

Διαφημίσεις

Κατά τα άλλα εγώ θα ήθελα να απολύονταν όλα τα μεγάλα στελέχη της ΕΡΤ, όλοι αυτοί που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια με λίγα λόγια και έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς και όχι ο απλός κοσμάκης.

Επίσης να έπαιρναν πόδι και αυτοί που δούλευαν εικονικά.

συμφωνω!!

μια μικρή σημείωση επειδή μόλις γύρισα από την ΕΡΤ....αυτό που γίνεται εκεί -σήμερα τουλάχιστον - ξεπερνάει την ΕΡΤ, είναι η απελπισιά και ο θυμός του κόσμου για όλα όσα γίνονται τα 2 τελευταία χρόνια που βρήκε διέξοδο....εγώ τουλάχιστον έτσι το βίωσα

Πρωτα ααπο ολα οπως ειπαν κααποια κοριτσια πιο πανω.. ηταν ολαα προγραμμαατισμενα να γινουν!Οι υπογραφες εχουν πεσει καιρο τωρα!Ολα γινονται αυτη τη στιγμη για αποπροσανατολισμο!Δεν πιστευω οτι ο Σαμαρας θελει εκλογες τωραα.. γτ αν γινοντουσαν εκλογες αυτη τη στιγμη.. εκτος οτι δεν παιρνει αυτοδυναμια.. ταα δεκανικια του μαλλον θα βγαιναν εκτος βουλης (πασοκ και δημαρ) και με μια Χρυση Αυγη στο 20%!

Επισης ναα πω οτι λυπαμαι τον απλο κοσμο που δουλευε εκει.. ασχετα αν μπηκε με ρουσφετι αλλα λυπαμαι επισης και εμενα που εμεινα και εγω ανεργη!Γτ δηλαδη να γινεται το χαος για την ΕΡΤ και δεν γινεται για καθε ιδωτικη επιχειρηση που κλεινει η μια μετα την αλλη.

Αλλωστε για μενα η Ερτ ηταν ενα καναλι κυβερνητικης προπαγανδας .. πουτα παρουσιαζε ολα αναλογα το αφεντικο που αλλαζε καθε 4 χρονια.Για να πω ενα παραδειγμα.. ο αντρας μου ειναι αυτοκινητιστης!Με κοπο και με δανειο πηραμε φορτηγο και την αδεια που φυσικα χρυσοπληρωσαμε!Δουλευαμε καλα οσπου εναα ωραιο πρωι απελευθερωσνε το επαγγελμα.Οι αυτοκινητιστες κανανε κατι αναλογο με τους εργαζομενους της ερτ.Διαδηλωσεις.. διαμαρτυριες κλπ κλπ.Η ερτ τοτε βροντοφωναζε οτι ειμαστε αλητες καλοβολομενοι κλπ... μπορει να τα θυμαστε.Ενα απο τχιλαδες παραδειγματα προπαγανδας.Ακομα εμεις πληρωνουμε τα σπασμενα και αερα κοπανιστο... αλλαειπαμε ειμαστε αλητες!Και δυστηχως θα πληρωνουμε για χρονια ακομα!

Συνεπως κοριτσια εγω δεν λυπαμαι κανεναν... τους εκαναν οτι κανουνε σε ολους πολυ απλα!Δυστηχως την πληρωνουμε και εμεις ο απλος λαος.Γιατι δεν παει ο Σαμαρας να κλεισει και τους ιδιωτικους σταθμους που χρωστανε εκατομυρια??

FvxMp3.png

μια μικρή σημείωση επειδή μόλις γύρισα από την ΕΡΤ....αυτό που γίνεται εκεί -σήμερα τουλάχιστον - ξεπερνάει την ΕΡΤ, είναι η απελπισιά και ο θυμός του κόσμου για όλα όσα γίνονται τα 2 τελευταία χρόνια που βρήκε διέξοδο....εγώ τουλάχιστον έτσι το βίωσα

To να κρατήσει κόσμος την αργομισθία του είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Από πού προέρχονται τα χρήματα για να συντηρούνται θέσεις εργασίας κατ' αυτόν τον τρόπο άραγε; Αλλά τέλος πάντων, για όλα οι λυσεις είναι οι συγκεντρώσεις.

Για να μαζέψουν τον κόσμο εκεί γύρω βγάλαν ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα που δεν το κάναν τόσα χρόνια... Ας αναρτήσουν και το κανονικό τους πρόγραμμά που είχαν πριν μια εβδομάδα...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=215586&catid=3

Όσο για το πόση ομοφωνία υπάρχει από πλευράς κόσμου σχετικά με την ΕΡΤ, ορίστε ένα δείγμα...

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82--%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7---161249462.html

Για να τους υποστηρίξει ένας οικονομολόγος θα πρέπει να παίρνει ναρκωτικά... Ή σαν καλός παραδοσιακός Έλληνας να περιμένει να πλασαριστεί και να πάρει καμιά καρεκλίτσα... Τρίτη περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ.

Για να μαζέψουν τον κόσμο εκεί γύρω βγάλαν ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα που δεν το κάναν τόσα χρόνια... Ας αναρτήσουν και το κανονικό τους πρόγραμμά που είχαν πριν μια εβδομάδα...

Καλά, αυτό ξαναπέστο.

Διαβάστε όσοι πιστεύετε ότι χωρίς την ΕΡΤ χάνουμε σε ποιότητα και αντικειμενική ενημέρωση:

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1816117

Διαφημίσεις

Είμαι μια από τους εκατομμυρια Έλληνες που επιθυμεί διακαώς την αλλαγή πλεύσης στη λειτουργία του δημοσίου. Είμαι υπέρ της αξιοκρατικής επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων (κάτι που σπανίως έως ποτέ συνέβαινε) και κατά των διορισμών των δικών μας ανθρώπων (κάτι που συνέβαινε κατά κόρον)... Να λυπηθώ ... για να είμαι ειλικρινής όχι δεν λυπάμαι. Μπορεί να σας φαίνεται σκληρό αυτό που λέω αλλά όλοι αυτοί που επικαλούνται το μη δημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ (οι απολυμένοι δηλαδή υπάλληλοί της) κατέλυσαν οι ίδιοι τις δημοκρατικές αρχές που επικαλούνται τώρα όταν διοριστηκαν από συγγενή, γνωστό, πολιτικό, γνωστό γνωστού και πάει λέγοντας... Γιατί σύμφωνα με τις αρχές του πολιτεύματος της Δημοκρατίας όλοι πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες . Έλα όμως που εγώ όπως και πολλοί άλλοι στη χώρα αυτή που έχουμε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο (ή όχι) , ξέρω 4 ξένες γλώσσες αλλά δεν με διόρισε ποτέ κανείς στο δημοσιο τομέα ήμουν μια ζωή με τη χρυσή ευκαιρία στο χέρι για να παίρνω όταν έβρισκα δουλειά τα μισά λεφτά από τον διορισμένο στην ΕΡΤ και στην κάθε ΕΡΤ. Ακόμη και οι αποζημιώσεις τους θα ειναι ανάλογες των τεραστίων σε αναλογία με τον ιδιωτικό τομέα μισθών τους... Και θα μου πείτε δεν ειναι όλοι έτσι. ΟΚ για την πλειοψηφία μιλάμε... Λυπάμαι, αλλά εδώ και κάποιο καιρό λυπάμαι αυτούς που πρέπει να λυπηθώ! Ας με πει χαιρέκακη ο κ. Κότσιρας που δημοσίευσε ένα άρθρο για εμάς τους χαιρέκακους (αν και δεν αυτοχαρακτηρίζομαι έτσι, απλά δεν μου βγαίνει να το παίξω καταβεβλημένη ) αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τα δικαιώματά μου στην εργασία, στις παροχές, στο ωράριο, στις αποδοχές ακόμη και στη σύνταξη σε ορισμένες κατηγορίες ήταν σαφώς λιγότερα σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους... Τώρα θα μου πείτε ότι έγινε απότομα : το τι πολιτικα παιχνίδια παίζονται δεν ξέρω ... πάντως έχω ακούσει από δημοσιογραφικά πάντα δημοσιεύματα ότι είχαν προσεγγιστεί οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ για μείωση προσωπικού αλλά ήταν ανένδοτοι ... Δεν μου φαίνεται απίθανο γιατί έχουμε δει τον ρόλο που παίζουν οι εργατοπατέρες που κατά πλειοψηφία για μένα ήταν πάντα ένας μικρόκοσμος της αποτυχημένης πολιτικής μας πραγματικότητας

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Το θέμα της ΕΡΤ αποτελεί εθνικό έγκλημα. Δεν μπορείς ν'αφήνεις τον απόδημο ελληνισμό και τους ακρίτες χωρίς την ελληνική φωνή της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Ένα έγκλημα που δυστυχώς άρχισε με τις μεγάλες παύσεις λόγω των απεργιών των εργαζομένων και το ολοκλήρωσε η κυβέρνηση με μια πράξη απόλυτα καθεστωτικής αντίληψης...

Ευθεία βολή στην ελευθερία λόγου το κλείσιμο.

Ναι, το φαγοπότι όλων αυτών των ετών υπαρκτό, αλλά την απόλυτη ευθύνη την έχουν οι διοικήσεις που τοποθετούσαν οι κυβερνήσεις. Η ευθύνη των εργαζομένων αφορά, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια, η ανοχή που έδειξαν σε φαινόμενα αυτού του είδους...

Βεβαίως η ειρωνεία είναι πως αυτοί που έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ, είναι οι ίδιοι που τη χρησιμοποίησαν για να διορίζουν συγγενείς, ρουσφετάκια και "ανηψούλες" και τώρα υπόσχονται μια δημόσια τηλεόραση με αξιοκρατία...

Εγω νομιζω οτι υπαρχει καποιο αλλο σκεπτικο πισω απο το κλεισιμο της ΕΡΤ και οχι η εξυγειανση. Πιθανοτατα υπηρχε κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος οπως και αλλου στο Δημοσιο (και οπως πιθανοτατα θα υπαρξει και στην νεα τηλεοραση). Πιθανοτατα η Τροικα ζητησε να φυγουν 2500 ατομα. Δεν θα μπορουσαν να διωξουν 1-2 απο καθε υπηρεσια και να μην το παρει κανεις ειδηση?

Νομιζω οτι σκοπιμα αποφασισε να κλεσει την τηελοραση για το τζετζελο. Ολη η ευρωπη μιλαει για αυτο και ολοι ειναι αντιθετοι (ακομη και αυτοι που θεωρουν οτι δικαιως εχουν παρει αυτα τα μετρα για την Ελλαδα)

Μηπως κατι δεν βγαινει και πρεπει να ξαναγινουν εκλογες???

Το θεμα ειναι πολιτικο και οχι εργασιακο κατα τη γνωμη μου.

Συμφωνειτε δηλαδη με το προεδρικο διαταγμα? Και οπως πολυ σωστα λεει η beba ποιος τους διορησε στην ερτ? και ποιος αποφασιζει τους παχυλους μισθους και επιτρεπει τη διαφθορα? Ποιος επεβαλε την κυβερνητικα κατευθυνομενη δημοσιογραφια?

Ας αλλαζανε την διοικηση και να γινονταν μειωσεις μισθων. Ας διωχνανε τον κοσμο που ''δουλευει'' σε εικονικους οργανισμους. Και τελοσπαντων τοσους μηνες θα μπορουσαν να εχουν βρει μια δικαιη λυση.

Δεν κλεινεις εντελως εναν δημοσιο οργανισμο. Και στην αστυνομια υπαρχει διαφθορα. Και στο ΣΔΟΕ και στις εφοριες και στα νοσοκομεια και και και... Ειναι δημοσιο αγαθο,ΔΕΝ μπορεις να το κλεισεις εντελως επειδη εισαι αναξιος να το οργανωσεις σωστα. Και με προεδρικο διαταγμα μαλιστα!

Ειναι σαν (χαζη) κινηση εντυπωσιασμου που δεν τους βγηκε, ετσι μου φαινεται εμενα. Και μας εχουν βαλει να τρωγομαστε αν ειναι καλο ή οχι το προγραμμα της ερτ και αν επαιρναν πολλα λεφτα ή οχι, χανοντας την ουσια.

(For the record ειμαι υπερ της αρσης της μονιμοτητας στο δημοσιο και του κλεισιματος οργανισμων φαντασματα, απολυσης υπαλληλων που δεν πατανε στην υπηρεσια τους, διεφθαρμενων κτλ...)