Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεκατα...δεκατα...δεκατα...

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες τις μανουλες!ζητω τη βοηθεια σας!ο μπομπιρακος μου (12 μηνων κ κατι μερες), εδω και ενα μηνα εχει δεκατα...απο 37,1 εως 37,6...καναμε γενικη αιματος, γενικη ουρων και καλλιεργεια ουρων.ολα τα αποτελεσματα ειναι φυσιολογικοτατα...παρολα αυτα τα δεκατα δεν υποχωρουν...η διαθεση μας ειναι πολυ καλη(ολη μερα παιχνιδι και μπλα μπλα μπλα) η ορεξη του επισης πολυ καλη (μονο εμας δεν εφαγε ακομη), βαρος πηραμε...γενικα δεν εχει αλλαξει τιποτα στην καθημερινοτητα μας...κ τα δεκατα συνεχιζουν...μιλησα με τον παιδιατρο κ μου ειπε να πεταξω το θερμομετρο εφοσον οι εξετασεις ειναι καλες...σημερα ξαναμιλησα μαζι του μου ειπε να θερμομετρω καθε 3 ωρες και να τον παρω ξανα αυριο...συγνωμη αν σας κουραζω αλλα εχω κουραστει κ εγω...αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο παρακαλω πειτε μου τι αλλο να κανω και πως το αντιμετωπισατε εσεις...

Διαφημίσεις

Ναι μας έτυχε.

Είχαμε τρελαθεί κι εμείς.

Ο παιδίατρος μας μια από τα ίδια όπως και ο δικός σου: πέτα το θερμόμετρο, τα δέκατα δεν είναι πυρετός.

Ήμουν έτοιμη να αλλάξω παιδίατρο!!!

Τελικά τα δέκατα έφυγαν όπως ήρθαν και κράτησα τον παιδίατρο! :D

2IW7p3.png

xwifp2.png

καλησπερα σε ολες τις μανουλες!ζητω τη βοηθεια σας!ο μπομπιρακος μου (12 μηνων κ κατι μερες), εδω και ενα μηνα εχει δεκατα...απο 37,1 εως 37,6...καναμε γενικη αιματος, γενικη ουρων και καλλιεργεια ουρων.ολα τα αποτελεσματα ειναι φυσιολογικοτατα...παρολα αυτα τα δεκατα δεν υποχωρουν...η διαθεση μας ειναι πολυ καλη(ολη μερα παιχνιδι και μπλα μπλα μπλα) η ορεξη του επισης πολυ καλη (μονο εμας δεν εφαγε ακομη), βαρος πηραμε...γενικα δεν εχει αλλαξει τιποτα στην καθημερινοτητα μας...κ τα δεκατα συνεχιζουν...μιλησα με τον παιδιατρο κ μου ειπε να πεταξω το θερμομετρο εφοσον οι εξετασεις ειναι καλες...σημερα ξαναμιλησα μαζι του μου ειπε να θερμομετρω καθε 3 ωρες και να τον παρω ξανα αυριο...συγνωμη αν σας κουραζω αλλα εχω κουραστει κ εγω...αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο παρακαλω πειτε μου τι αλλο να κανω και πως το αντιμετωπισατε εσεις...

Γιατι δεν παιρνεις και μια δευτερη γνωμη γιατρου? Δεν χανεις τιποτα.

Εγω αυτο θα εκανα .

Aυτό ακριβώς έζησα το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν η μικρή μου ήταν μόλις 4 μηνών. Κάθε πρωί ξυπνούσε με δέκατα από 37,1 μέχρι 37,6 αλλά στην διάρκεια της ημέρας τα δέκατα υποχωρούσαν και έπεφτε στο 36. Εσένα το μικρό σου είναι όλο το 24ωρο με δέκατα? Επίσης όλο αυτό κράτησε 20 ημέρες εκ των οποίων μόνο δύο φορές ανέβασε ένα 38άρι.

Μακάρι να είχα την δική σου παιδίατρο γιατί η δική μου με έστειλε στο νοσοκομείο όπου ξετίναξαν κυριολεκτικά την μπέμπα, έκανε του κόσμου τις εξετάσεις και δεν έδειξαν τίποτα, όλα ήταν φυσιολογικά. Μια βδομάδα τρέλας στο νοσοκομείο και στο τέλος με έστειλαν σπίτι μου γράφοντας σαν αιτία εισόδου μια ίωση.

Εκτοτε πήρα γνώμη και από άλλους γιατρούς και μου είπαν ότι μπορεί μια ίωση να κρατάει περισσότερες ημέρες.

Αφού είναι καλές οι εξετάσεις και ο μικρός σου έχει διάθεση και όρεξη για φαί, μην πανικοβάλλεσαι.

Αλλά στην θέση σου θα έπαιρνα και μια δεύτερη γνώμη.

Εύχομαι περαστικά.

δεν εχει ολη την ημερα...το πρωι και το απογευμα εχει μονο...πηγα κ σε αλλο παιδιατρο και μου ειπε τα ιδια...μαλιστα εκεινος μου ειπε πως δεν χρειαζοτανε ολες αυτες οι εξετασεις στο παιδι...ειμαι εγω η παραλογη που ανησυχω???απο χθες το απογευμα εχει 36,7...ελπιζω αυτο να ητανε...μια ιωσουλα και να περασε...

Διαφημίσεις

Παράλογη που ανησυχείς δεν είσαι, έχω βρεθεί στην θέση σου και σε καταλαβαίνω. Αλλά επειδή το έζησα σου λέω μην πανικοβάλλεσαι. Μπορεί να ξανανεβάσει και να είναι το τελευταίο μπαμ, έτσι έγινε και στην δική μου περίπτωση.

Επίσης κοίταξε το τελευταίο εμβόλιο που έκανες, μήπως παίζει κάποιο ρόλο και αυτό εκτός και αν το έχει δεί ήδη η παιδίατρος.

Εμάσ για το μπέμπη (7 μηνών) μασ έχει πεί ότι μέχρι 37,5 είναι φυσιολογικό. Οπότε θεωρώ ότι δε το αξιολογούσε κάν ώς δέκατα

Το 37,6 είναι σχεδόν φυσιολογικό στα παιδιά.Μπορεί να είχε φάει εκείνη την ώρα,να είχε τρέξει,να το ζέσταιναν τα ρούχα.Ο παιδίατρος μου έιχε συστήσει να μην θερμομετρώ ποτέ για να "ξέρω"αλλά μόνο εάν το παιδί μου φαίνεται ζεστό και άρρωστο.Πέτα τα θερμόμετρα.

NVVvp2.png

Καλησπέρα. Το περ΄΄ασαμε κι εμείς πέρσι το καλοκαίρι. Η μικρή μου και έκανε κάθε πρωί ελαφρύ πυρετό - μέχρι 38 έφτασε κάποιες φορές. Από το μεσημέρι και μετά ήταν μια χαρά, το άλλο πρωί πάλι τα ίδια. Τελικά μετά από 15 μέρες ο γιατρός μας έστειλε στο παίδων για εξετάσεις, όπου μας κράτησαν 3 μέρες και την πέρασαν από κόσκινο. Ευτυχώς δε βρέθηκε τίποτα. Μόλις έσκασαν τα δύο πρώτα δοντάκια ο πυρετός υποχώρησε, δε νομίζω να ήταν σύμπτωση... Μήπως ετοιμάζεται να βγάλει δοντάκια; Έχει πρησμένα ούλα;

Διαφημίσεις

H δική μου έμεινε μέσα 7 ολόκληρες μέρες, ήταν οι χειρότερες της ζωής μου. Κάθε μέρα της έκαναν τις ίδιες και τις ίδιες εξετάσεις και όλα έβγαιναν φυσιολογικά. Μέχρι που βρέθηκε μια γιατρός και είπε ότι στο τέλος κάτι θα βρεθεί έτσι όπως πάμε με τις πολλές μέρες νοσηλείας και με έστειλε σπίτι μου. Με πανικόβαλλε και η παιδίατρός μου ότι το παιδί κάτι έχει σίγουρα και καλά κάνουν και την ξεσκονίζουν.. Για αυτό και εγώ την άλλαξα, βρήκα μια υπέροχη παιδίατρο. Αν την είχα από την αρχή, δεν θα ταλαιπωρούταν το μικρό μου 4μηνών πέρσι.

Αλήθεια πες μας αν έχει ακόμη το μικρό σου πυρετό.

κοριτσια να σας πω την δικη μας περιπτωση μηπως σας βοηθησει ή μηπως μας βοηθήσετε εσεις. η μικρη μου 2 χρονων σημερα απο 4 μηνων που τη θερμομετρω εχει θερμοκρασια μεσα στην ημερα απο 36.8 μεχρι 37.2 καθε μερα ποτε χαμηλοτερη στις περισσοτερες θερμομετρησεις ειναι στο 37. καναμε και εμεις εξετασεις ουρων καλλιεργεια, αιματος 2-3 φορες δεν βρεθηκε τιποτα και οπαιδιατρος μου ειπε οτι αυτη ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια της. εγω ακομα ανησυχω αν και λιγοτερο πλεον αφου τη βλεπω να μεγαλωνει απολυτως φυσιολογικα. εχει κανενα αλλο παιδακι αυτη την θερμοκρασια?

:shock: για τις ηλικίες των παιδιών σας αυτές οι θερμοκρασίες δεν ειναι πυρετός ούτε δεκατα ειναι φυσιολογικές τιμες. Απορώ που οι παιδιατρος σας βάλανε σε διαδικασία ψαξιματος.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

:shock: για τις ηλικίες των παιδιών σας αυτές οι θερμοκρασίες δεν ειναι πυρετός ούτε δεκατα ειναι φυσιολογικές τιμες. Απορώ που οι παιδιατρος σας βάλανε σε διαδικασία ψαξιματος.

Θα συμφωνήσω, τα παιδιά έχουν διαφορετικό μεταβολισμό από τους ενήλικες για αυτό και αυτές οι θερμοκρασίες δεν έχουν σημασία.

Η παιδίατρός μας μάς είπε ότι μέχρι και 37,5 βαθμούς θερμοκρασία αν δεν υπάρχουν άλλα "ύποπτα" συμπτώματα είναι φυσιολογική θερμοκρασία για ένα βρέφος.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Θα συμφωνήσω, τα παιδιά έχουν διαφορετικό μεταβολισμό από τους ενήλικες για αυτό και αυτές οι θερμοκρασίες δεν έχουν σημασία.

Η παιδίατρός μας μάς είπε ότι μέχρι και 37,5 βαθμούς θερμοκρασία αν δεν υπάρχουν άλλα "ύποπτα" συμπτώματα είναι φυσιολογική θερμοκρασία για ένα βρέφος.

Κι εμάς το ίδιο μας έχει πει, μέχρι 37,5 δεν το αξιολογούμε καν, όμως τα 38άρια που ανέβασε κάποιες φορές τον ανησύχησαν και γι΄ αυτό μας παρέπεμψε στο παίδων. Κράτησε και πολλές μέρες όλο αυτό, οπότε έπρεπε να το ψάξουμε. Ούτε να το θυμάμαι δε θέλω...

Διαφημίσεις

κι εμεις αυτες τις οδηγιες εχουμε απ τον παιδίατρο

μεχρι 37,5 δεν ειναι πυρετος και δεν μας ανησυχεί, ισχύει μεχρι 3-4 χρονων, όχι μονο για βρεφη

EXXQp3.pngAIzKp2.png

επιτελους τα δεκατα κοπηκαν...ιωσουλα ηταν μαλλον κοριτσια που κρατησε παραπανω...τις τελευταιες μερες ειμαστε σταθερα στο 36,6...ηρεμησαμε μετα απο τοσες μερες...ευχαριστω για τις πληροφοριεςπου μου δωσατε...και βγαλαμε και αλλα 2 δοντακια μαζι...ολα τελικα παιζουνε ρολο...

• 6 years later...

Κορίτσια ο μικρός μου 7 μηνών τις τελευταίες μέρες μέσα στην μέρα κάνει μέχρι 37,3.οταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας πχ κοιμάται έχω παρατηρήσει ότι πέφτει. Όταν παίζει, που κοπανιεται όλη την ώρα ανεβάζει δέκατα. Κάναμε εξετάσεις ούρων κ ήταν καθαρές. Ο γιατρός γενικά δεν ανησυχεί απλά μου είπε αν συνεχιστεί θα κάνουμε εξετάσεις αίματος. Βγάζει τα πάνω δόντια κιόλας αλλά ο γιατρός μου πότε δεν αποδίδει πυρετό στα δόντια. Καμία εμπειρία; δεν θέλω να τον ταλαιπωρω με τρύπημα τα 

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια ο μικρός μου 7 μηνών τις τελευταίες μέρες μέσα στην μέρα κάνει μέχρι 37,3.οταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας πχ κοιμάται έχω παρατηρήσει ότι πέφτει. Όταν παίζει, που κοπανιεται όλη την ώρα ανεβάζει δέκατα. Κάναμε εξετάσεις ούρων κ ήταν καθαρές. Ο γιατρός γενικά δεν ανησυχεί απλά μου είπε αν συνεχιστεί θα κάνουμε εξετάσεις αίματος. Βγάζει τα πάνω δόντια κιόλας αλλά ο γιατρός μου πότε δεν αποδίδει πυρετό στα δόντια. Καμία εμπειρία; δεν θέλω να τον ταλαιπωρω με τρύπημα τα 

Καλησπέρα,εμείς τώρα μπήκαμε στον 6,ο δικός μου έχει πολύ ζόρι με τα δόντια,ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνει δέκατα Γιατί ζορίζεται αλλά μέχρι 37,5 να μην ανησυχώ 

Just now, maria_tweety είπε:

Μα στα μωρά η φυσιολογική θερμοκρασία είναι μέχρι 37,5, δε θεωρείται πυρετός αυτό. Δεν παίρνεις και μία δεύτερη γνώμη;

4 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Αρχικα να διευκρινησουμε οτι άλλο ειναι τα δεκατα και άλλο ο πυρετος. Δεκατα ειναι -περιπου και αναλογως το μερος θερμομετρησης- 37,4-37,9. Πυρετος ειναι η θερμοκρασια ανω των 38,2 βαθμων. Εφ'οσον δεν εχει αλλο συμπτωμα μπορει απλως απο την ασκηση να ζεσταινεται και να ανεβαινει η θερμοκρασια, οπως συμβαινει και με τους ενηλικες. Πως μετρας την θερμοκρασια; Σε καποια σημεια του σωματος (ορθο και τυμπανο) και το 38 θεωρειται φυσιολογικο. 

Τα δοντια σιγουρα ειναι ενας λογος να κανει ενα μωρο δεκατα ή και πυρετο (οχι υψηλο), απορω που ο γιατρος σου δεν το δεχεται.

5 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Καλησπέρα,εμείς τώρα μπήκαμε στον 6,ο δικός μου έχει πολύ ζόρι με τα δόντια,ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνει δέκατα Γιατί ζορίζεται αλλά μέχρι 37,5 να μην ανησυχώ 

Γενικως, να μην ανησυχεις :) Ο πυρετος ειναι αμυντικος μηχανισμος του σωματος μας, ειναι συμμαχος (ακομη και ο υψηλος) και οχι εχθρος και δεν πρεπει να προσπαθουμε να τον κατεβασουμε. Γινεται επικινδυνος μονο σε πολυ σπανιες περιπτωσεις και μονο οταν παει 42. Συνηθως δεν ξεπερναει τους 41 ακομη κι αν δεν αντιμετωπιστει με κανενα μεσο. Το ιδανικο ειναι να δινουμε αντιπυρετικα (πχ παρακεταμολη) αναλογα με την διαθεση του παιδιου. Ενα παιδι μπορει να εχει 39 και να ειναι μια χαρα ευδιαθετο ή να εχει 37,4 και να μην μπορει να κουνηθει. Παντως, ο πρωτος μου εχει κανει και 38αρια απο τα δοντια.