Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παχυνα!..βοηθεια δεν αντεχω... αποκλειστικός θηλασμός

Recommended Posts

Γειά σας ... θελω να ρωτήσω, υπαρχουν και άλλες που παχυναν μετα τη γεννα με τον θηλασμό?....

είμαι στον 4ο μηνα αποκλειστικου κ εχω βαλει 3 κιλα... ήμουν ηδη 20κιλα + απο το κανονικο μου στην γέννα κ εξοδο απο μαιευτηριο, οποτε τωρα ειμαι 24+ δηλ 95 κιλα 168 υψος... .... δεν αντεχω.

εχω ομως χαμηλή παραγωγη ( κ είμαστε σε χαμηλή καμπυλη παιρνουμε μονο 110γρ ανα εβδομαδα) κ αντλω και ετσι δεν μπορώ να πειραματιστώ με δίαιτες...

τρωω πρωτεινικά και οσο το δυνατον οχι πολλους υδατανθρακες...

τρωω όμως καθε μερα ενα γκοφρετακι μικρό (100 θερμιδες), τρωω ξηρους καρπους κλπ.

αλλιως σαλατες βραστα αυγα αβοκαντο κτλ. δηλαδή πολυ καλη διατροφη γενικα...

εχει κανεις καμια συμβουλη... δεν αντεχουν τα ποδια μου και δεν θελω να σταματησω να θηλαζω ..... τι να κανω....!!!

ειμαι πολυ απογοητευμενη με ολα κ φοβαμαι οτι κανω κακο στο σωμα μου!!

περα απο 2χλμ περπατημα την ημερα δε προλαβαινω να κανω. κ η μεση ποναει με γυμναστικη αν την εχω στο μαρσιπο.

βοηθεια....

Διαφημίσεις

Αχ κοπέλα μου.... σε νιώθω.... μπορεί να μην πήρα κιλά αλλά δεν έχω χάσει κιόλας....

Κουράγιο... μην σταματήσεις αυτό το υπέροχο δώρο προς το παιδάκι σου!!!

Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά το καλό που του κάνεις μόνιμο!

Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να κόψεις τα γαλακτοκομικά (και τις σοκολάτες).

Έχω διαβάσει από πολλές κοπέλες που τα έκοψαν λόγω αλλεργίας να είδαν τεράστια διαφορά στα κιλά τους....

Ας σου πει πάντως και κάποια πιο σίγουρα...

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Κούκλα δύο χιλιόμετρα τη μέρα; Ουάου!!!!

Κόψε ζάχαρη εντελώς και περιόρισε δημητριακά (ψωμιά κλπ )και γάλα. Τρώγε γιαούρτι, μέλι ανεπεξέργαστο. Μετά τον 6ο μήνα θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά και στο χρόνο θα είσαι σούπερ.

Κουράγιο τα δύσκολα είναι πίσω σου.... (όχι βρε δεν εννοώ την περιφέρεια, εννοώ τον καιρό που πέρασε).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δλδ βρε κοριτσι κανεις καλη διατροφη αλλα παχαινεις λογω θηλασμου?πρωτη φορα το ακουω αυτο.μηπως τρως ολη την ωρα?μπα και ξυπνας τη νυχτα να θηλασεις και πας και μια βολτα απο ψυγειο πλευρα?το λεω γιατι στονπρωτο μου γιο εκανα κατι τετοιαεγω.

Λοιπόν καταρχήν το μωράκι με 110γρ την εβδομάδα είναι καλά σε αυτό το μήνα (αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι πιο έμπειρες), πως ξέρεις ότι δεν έχεις καλή παραγωγή? Μέτρα πάνες και αν βρέχει 5-6 έχεις μια χαρά παραγωγή έχεις. Τώρα επί του θέματος.

Εγώ στην εγκυμοσύνη πήρα 15 κιλά, βγήκα από το νοσοκομείο μετά τη γέννα και άρχισα να τρώω σαν γουρούνα με την δικαιολογία μην μου κοπεί το γάλα, πόσα κιλά έχασα στην γέννα δεν ξέρω καθώς δεν ζυγίστηκα αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως με τις κραιπάλες που έκανα πάχυνα. Κάποια στιγμή όταν η μπέμπα ήταν πλέον 4 μηνών και εγώ σαν τόφαλος με 9 κιλά πάνω από το κανονικό μου αποφάσισα να πάω σε διατροφολόγο - βιολόγο πολύ καλή που θα μου έβγαζε διατροφή χωρίς να κινδυνέψει ο θηλασμός. Όταν με ρώτησε τι τρώω και πόσο γενικά μέσα στην ημέρα, γούρλωσε τα μάτια. Μου έβγαλε τότε διατροφή με ότι (εκτός γλυκά και άχρηστα σνακ) τρώω συνήθως πολλές σαλάτες και πολλά φρούτα και έχασα 4 κιλά σε ένα μήνα σχεδόν χωρίς δίαιτα. Απλά πριν τσιμπολογούσα όλη την ώρα και ήταν σα να έτρωγα 3 επιπλέον μερίδες μέσα στην ημέρα.

Πρόγραμμα:

Πρωί 1 τοστ με μία φέτα τυρί ή δύο φέτες του τοστ με μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά ταχίνι ή ένα ποτήρι γάλα με κορν φλέικς ολικής.

10τιανό: 1 μπανάνα

Μεσημέρι : ότι θέλω σε λογική ποσότητα (μερίδα εστιατορίου) με μία κουταλιά λάδι ανά άτομο - μερίδα και πολύ πολύ σαλάτα με 1 κουταλιά λάδι, εάν είναι ζυμαρικό ή έχει πατάτες ή ρύζι δεν τρώω ψωμί μαζί, εάν δεν υπάρχει άλλος υδατάνθρακας τότε 2 φέτες ψωμί σικάλεως, με τα όσπρια και τα λαδερά πάντα 1 μικρό κομμάτι φέτα και τέλος 2 φορές ψάρι μέσα στην εβδομάδα. Με τα ζυμαρικά αν η σάλτσα δεν είναι κιμάς τότε 2 κουταλιές της σούπας τυρί.

Απόγευμα 6 αποξηραμένα φρούτα (μου κάλυπταν πλήρως την ανάγκη για γλυκό)

Βράδυ: 2 τορτίγιες με μία φέτα ζαμπόν light και μία φέτα τυρί light η κάθε μία ή 2 κυπριακές πίτες με κοτόπουλο ψητό, μόνο ντομάτα κρεμμύδι μέσα ή δύο μεγάλες κριθαροκουλούρες με ντομάτα και φέτα σαν ντάκος και πάντα μια μεγάλη σαλάτα μαζί.

1 Γλυκό την εβδομάδα, και αν θέλω να τσιμπολογήσω μπορώ μόνο καροτάκια και αγγουράκια όσα θέλω (σωτήρια τακτική).

Αυτή η διατροφή βέβαια είναι προσαρμοσμένη στα δικά μου δεδομένα, έχω γενικώς καλό μεταβολισμό, τα παραπάνω έτρωγα και πριν απλά όλη την ώρα τσιμπολογούσα βλακείες, έτρωγα πάνω από την κατσαρόλα, έβαζα τριπλή μερίδα, έτρωγα γλυκά κλπ.

Οπότε αν και εσύ τώρα τρως κάπως έτσι (τρελό μασαμπούκιασμα δηλ.) θα δεις αποτέλεσμα.

Ο άντρας μου και η μάνα μου βλέποντας την δίαιτα γελούσαν και μου έλεγαν σιγά μην χάσεις με όλα αυτά και τελικά τώρα δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Φυσικά ο θηλασμός δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Μπορείς να κάνεις και γυμναστική αν έχεις χρόνο και να ξέρεις πως με τον θηλασμό χάνεις γενικώς επιλέον θερμίδες.

Διαφημίσεις

εγω αυτο πυ θα σου ελεγα ειναι πρωτων μη φρικαρεις γιατι αυτο το παθαινουν πολλες κοπελες...βαλε πρωτεραιοτητα τι ειναι πιο σημαντικο για σενα να θηλασεις η να αδυνατισεις?καταλαβαινω πως τα θες να γινουν ταυτοχρονα αλλα ηρεμησε...για μενα δεν ειναι καλο να κανεις διαιτες τη στιγμη που θηλαζεις..μπορεις να ομως να κανεις πιο υγειηνη διατροφη που δεν ειναι αναγκαστικα πρωτεινη -σαλατα...τρωγε πιο ισορροπημενα περισσοτερα φρουτα,οσπρια ,ψαρια μη στερησαι τιποτα δεν θα δεις αποτελεσμα!μπραβο σου για το περπατημα!μην νομιζεις οτι ειναι λιγο!συνεχισε το!απο την αλλη αυτη η καθημερινη γκοφρετα ισως επρεπε να τη κοψεις(φαε λιγη μαυρη σοκολατα 20-30γρ η λιγο παστελι αν θες γλυκο) και τους ξηρους καρπους με μετρο γιατι ειναι εξαιρετικα θερμιδοφοροι....και αναλατους για να αποφυγεις τη κατακρατηση υγρων....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να κόψεις τα γαλακτοκομικά (και τις σοκολάτες).

Έχω διαβάσει από πολλές κοπέλες που τα έκοψαν λόγω αλλεργίας να είδαν τεράστια διαφορά στα κιλά τους....

Κόψε ζάχαρη εντελώς και περιόρισε δημητριακά (ψωμιά κλπ )και γάλα. Τρώγε γιαούρτι, μέλι ανεπεξέργαστο. Μετά τον 6ο μήνα θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά και στο χρόνο θα είσαι σούπερ.

.

μπορεις να ομως να κανεις πιο υγειηνη διατροφη που δεν ειναι αναγκαστικα πρωτεινη -σαλατα...τρωγε πιο ισορροπημενα περισσοτερα φρουτα,οσπρια ,ψαρια μη στερησαι τιποτα(φαε λιγη μαυρη σοκολατα 20-30γρ η λιγο παστελι αν θες γλυκο) και τους ξηρους καρπους με μετρο γιατι ειναι εξαιρετικα θερμιδοφοροι....και αναλατους για να αποφυγεις τη κατακρατηση υγρων....

Καλησπέρα,

έκανα όλα τα παραπάνω και πριν η κόρη μου κλείσει τον 5ο μήνα, είχα χάσει 16 κιλά!!! {στην εγκυμοσύνη είχα πάρει μόνο 8 και μετά την γέννα δεν έχασα τίποτα γιατί στο μαιευτήριο έτρωγα σαν ζώο:shock:} Τα υπόλοιπα 8 περίσσευαν αλλά τα είχα πάνω μου τα τελευταία 6 χρόνια:|.

Δεν στερήθηκα σχεδόν τίποτα -εκτός από γαλακτοκομικά και ότι άλλο τα περιέχει- βρήκα ένα σωρό εναλλακτικές πχ έτρωγα κάθε μέρα ένα γλυκό αλλά υγειινό (του κουταλιού, χαλβά ,μους σοκολάτας από αβοκάντο και πολλά πολλά άλλα):wink:κάποια βράδια έτρωγα και πατατάκια:lol:

Θα τα καταφέρεις! Δεν χρειάζεται να τρώμε ποσότητες για να κατεβάσουμε γάλα:lol: τρώμε σωστά και πίνουμε πολύ νερό:rolleyes:!

Καλή επιτυχία!

Τώρα είμαι 1,60 και 56 κιλά.

lulop3.pngWyeQp2.png

εχουμε σχεδον ιδιο υψος (172 εγω) και βαρος... αποφασισα και πηγα σε διατροφολογο την περασμενη βδομαδα η οποια με διαβεβαιωσε οτι ΔΕΝ θα μειωθει η παραγωγη μου. μιυ εβγαλε ενα πολυ νιρμαλ προγραμμα που ακολουθω εδω κ 3 μερες και ηδη νιωθω οτι ξεφουσκωσα! αν θελεις να στο στειλω και το προσαρμοζεις στα δικα σου δεδομενα. ειναι για την 1η εβδομαδα, μετα θα μου το αλλαξει φανταζομσι...

Καταρχήν χαλάρωσε.Έχω ακόμη τα 13 κιλά που πήρα ΜΕΤΑ τη γέννα.Και σκέψου πως σε όλη την εγκυμοσύνη πήρα 4 κιλά.Το συζήτησα και με άλλες φίλες +μια καλή φίλη που είχε πάρει 22 κιλά μετά την γέννα.Τα έχασε μέσα σε 3 χρόνια.Όλες λέμε το ίδιο πράγμα."Δεν αντέχω...πρέπει να φάω για να μην πέσω κάτω".

Και σκέψου πως δεν θήλασα καθόλου.

Τσέκαρε μόνο τον θυρεοειδή σου και χαλαρά.Θα τα χάσεις.Είναι η ρημάδα η κούραση...

NVVvp2.png

Εγω πηρα 18 κιλα στην εγκυμοσυνη..ημουν 55 κιλα βεβαια αλλα οι ναυτιες με εκαναν να τρωω συνεχεια για να μην κανω εμετο....θηλασα δυστυχως μονο 2 μηνες---και με επιλοχειο καταθλιψη που κρατησε καμια 45αρια μερες---μετα λογω προβληματος υγειας δικου μου σταματησα....με τη γεννα εχασα μονο 5 κιλα....με τον θηλασμο--αν κ δεν κρατησε πολυ--ουτε γραμμαριο....βεβαια απο την κουραση κ την καταθλιψη σηκωνομουν 3 τα ξημερωματα να θηλασω κ για να σταθω στα ποδια μου ετρωγα κ 2 σοκολατακια!!!Λαθος οκ!!Στους 4 μηνες συνειδητοποιω οτι ο μεταβολισμος μου εχει κολλησει--δουλευω κ ετρωγα μια φορα τη μερα---δεν ηξερα πως να βαλω σε προγραμμα τη διατροφη μου κ την μπεμπα...πηγα σε διαιτολογο που μου εδωσε διαιτα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ...πηγα μονο για 2 μηνες για οικονομικους λογους κ μετα συνεχισα το διαιτολογιο μονη μου...εχω χασει ολα τα κιλα τα υπολοιπα 13 μεσα σε 5 μηνες(ξεκινησα οταν η μπεμπα ηταν 4 μηνων κ τωρα ειναι 9)...βεβαια τωρα θελω να χασω κανα 2 ακομα αλλα προσεχω..δεν κανω αυστηρη διαιτα...αλλα αν θηλαζεις ακομα νομιζω πρεπει να πας σε ειδικο,,,αλλες οι θερμιδικες αναγκες μιας θηλαζουσας κ το τι πρεπει να τρωει....και φυσικα πιστευω οτι η καθε διαιτα ειναι εξατομικευμενη, προσαρμοσμενη στο καθε ατομο κ στα θεματα υγειας του.

Διαφημίσεις

Συμφωνω με όλα τα παραπάνω. Ο θηλασμός δεν χρειάζεται πάνω από 300 θερμίδες παραπάνω τη μέρα (δηλαδή πχ 2-3 φρούτα ή ένα τόστ) και πάρα πολύ νερό.

Εγώ δεν μπορώ να πώ ότι πήρα κιλά με το θηλασμό (ίσα ίσα έχασα 8 από τα 13 σε χρόνο dt). Αλλά όταν αποφάσισα σοβαρά να χάσω και τα τελευταία κιλά έκανα από μόνη μου μια διατροφή σαν της Χρύσας (xrisakι) και σε ενάμιση μήνα έχασα τα τρία που ήταν ιδιαίτερα επίμονα. Ειδικά τα γαλακτοκομικά που έκοψα μαχαίρι τον πρώτο καιρό, γλυκά και ψωμί βοήθησαν. Πολλά φρούτα, σαλάτες τόνους, και καθόλου φαγητό μετά τις 8 το βράδι. Νομίζω ότι κόβοντας τα γαλακτομικά ο μεταβολισμός παθαίνει ένα σοκ και αρχίζει πάλι να καίει λίπος.

Πάντως το γάλα μου έμεινε ανέπαφο, και βασικά έπαιρνα όλα τα θρεπτικά συστατικά που έπρεπε να παίρνει το μωρό. Αλλά για να πάρεις θάρρος, κατάφερα και μπήκα στη διαδικασία της "σοβαρής" δίαιτας μετά τους 16 μήνες. Μέχρι τότε ο μικρός με είχε βγάλει νοκ άουτ με τα ξενύχτια κλπ και δεν είχα κανένα κουράγιο να σκέφτομαι τι θα φάω και πώς. Ειδικά τους πρώτους 6 μήνες με τον αποκλειστικό θηλασμό δεν υπήρχε ούτε χρόνος, ούτε ενέργεια για τίποτα πέρα από τη φροντίδα του μωρού. Μην αγχώνεσαι, όλα θα μπούν στη θέση τους με τον καιρό.

jTosp2.png

αχ σας ευχαριστώ ΟΛΕΣ για τις απαντήσεις σας κ για το χρόνο σας.

το θέμα μου είναι ότι τα γόνατά μου πλέον δεν αντέχουν το βάρος. 25+ κιλα = 5 κιλα της μικρής =30 κιλα . είναι απλώς υπερβολικά πολύ.

αναρωτιέμαι πως μπορώ να περπατάω.

εγω εχω την εντύπωση οτι κανω πολύ λιπαρή διατροφή. οχι υδατανθρακες δηλ. αλλά λίπος.

αλλα νιώθω σαν να έχω cravings οχι για κακο φαγητό αλλά για λιπαρό φαγητό !

ίσως είναι ψυχολογικο και μπερδεύομαι και το κανω για να μη μεινω απο γάλα.

κ πλέον εχω την εντυπωση οτι χωρις αυτο δεν θα εχω γαλα. είναι παραπολύ δυσκολο αυτό,...ψυχολογκά.

όσες μανουλες είχαν θεμα προσληψης βαρους του μωρού νομιζω το καταλαβαίνουν! είναι διαρκές το άγχος. ίσως είναι κ αυτο ενας φαυλος κυκλος... :-(

ορμόες είναι νορμαλ τις τσεκαρα.

ειμαστε σε καμπύλη 20% και σταθερά αλλά πολύ αργά ανεβαίνουμε να φτσουμε το 25% . με ΧΙΛΙΑ ζορια... (συμπληρωματα, γαλακταγωγα κ δεν συμμαζευεται) τι κατάρα είναι αυτό το πραγμα...να κανεις τα πάντα και να μη σου ανεβαίνει πιο πάνω.

για αυτό και το άγχος. (κ απο το περιγυρο αλλο τόσο, να αποδεικνύεις συνέχεια ότι το μωρό σου είναι οκ έτσι)

:-( φοβαμαι οτι αν τρώω λιγότερο, θα φοβαμαι περισσότερο για τη ποιότητα του γαλακτος.. κ αυτο παλι βλακεια ειναι. ....

σαν να ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.. :-SSSS και μαζι φόβος ότι θα παθω ζημια στα γόνατα.

δεν σταματαω το θηλασμό αλλα δε βρισκω και πως να απαλλαχθω απο αυτό το άγχος.

κρατάω τη πολύ καλή συμβουλη με τα αγγουρακια και καροτακια

(ποια το έγραψε -κλεινουν κ τα μάτια μου!)

και ειπα στον ευατό μου οτι θα πειθαρχηθω αντι ξηρους καρπους (παντα αναλατους) να τρώω αυτά συνέχεια όσα θέλω! .

λογικά και μόνο αυτά να αντικαταστήσω θα είμαι ήδη οκ. ..

θα σας ενημερωσω για τα περεταίρω.

ευχαριστώ και πάλι όλες σας...

Βάλε το μωρο στο καρότσι και περπατα!!!

Έχεις μπερδέψει λίγο το φαγητο σου με του μωρου! Το τι βάρος παίρνει το μωρο δεν εξαρτάται ούτε απο το πόσες θερμίδες τρως εσυ ούτε απο τα γαλακτογονα και τα συμπληρώματα!

Μπορείς να κανεις δίαιτα (φυσικα όχι στερητικη) οσο θηλαζεις και μάλιστα όσο συνεχίσεις το θηλασμο θα δεις οτι θα χάνεις πιο εύκολα.

Πόσο γεννήθηκε το μωρο και πόσο ζυγίζει τώρα;

Μην κόψεις τους ξηρούς καρπούς ειναι πηγή καλών λιπαρών για το γάλα σου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 weeks later...
Γειά σας ... θελω να ρωτήσω, υπαρχουν και άλλες που παχυναν μετα τη γεννα με τον θηλασμό?....

είμαι στον 4ο μηνα αποκλειστικου κ εχω βαλει 3 κιλα... ήμουν ηδη 20κιλα + απο το κανονικο μου στην γέννα κ εξοδο απο μαιευτηριο, οποτε τωρα ειμαι 24+ δηλ 95 κιλα 168 υψος... .... δεν αντεχω.

εχω ομως χαμηλή παραγωγη ( κ είμαστε σε χαμηλή καμπυλη παιρνουμε μονο 110γρ ανα εβδομαδα) κ αντλω και ετσι δεν μπορώ να πειραματιστώ με δίαιτες...

τρωω πρωτεινικά και οσο το δυνατον οχι πολλους υδατανθρακες...

τρωω όμως καθε μερα ενα γκοφρετακι μικρό (100 θερμιδες), τρωω ξηρους καρπους κλπ.

αλλιως σαλατες βραστα αυγα αβοκαντο κτλ. δηλαδή πολυ καλη διατροφη γενικα...

εχει κανεις καμια συμβουλη... δεν αντεχουν τα ποδια μου και δεν θελω να σταματησω να θηλαζω ..... τι να κανω....!!!

ειμαι πολυ απογοητευμενη με ολα κ φοβαμαι οτι κανω κακο στο σωμα μου!!

περα απο 2χλμ περπατημα την ημερα δε προλαβαινω να κανω. κ η μεση ποναει με γυμναστικη αν την εχω στο μαρσιπο.

βοηθεια....

Και έλεγα και γω πως είμαι η μοναδική που το έπαθα. Για να παρηγορηθείς, άκου και τη δική μου ιστορία: Παντρεύτηκα Σεπτέμβριο 2011 σχεδόν 50 κιλά. Ακολουθείαμέσως μία παλίνδρομη και βρίσκω δικαιολόγία για να το ρίξω στη μάσα και γίνομαι πολύ γρήγορα 60! Μένω ξανά έγκυος και γεννάω 11-11-2012 στα 70 κιλά. Βγαίνω από το μαιευτήριο 65 και σήμερα, 4 μήνες και 3 εβδομάδες μετά (τόσο είναι ο μπεμπούλης μου) είμαι γύρω στα 72.Εγώ που ζούσα με διατροφές, γυμναστήρια, κοιλιακούς, έχω γίνει λαπάς και όλοι οι υπόλοιποι μ ετο στόμα ανοιχτό (όταν με βλέπουν). Δεν μου μπαίνει κανένα ρούχο (γυρνάω με ένα κολάν και μπλούζες του άντρα μου.

Τώρα, γιατί έβαλα κιλά μετά τη γέννα, θα σου πώ τι πιστεύω ότι ισχύει για μένα:

1) πληγώθηκε σοβαρά η θηλή μου (έτρεχα νοσοκομεία, γιατρούς, στην Πατσούρου..παντού) και έπρεπε να είμαι σχεδόν για 3 μήνες χωρίς εσώρουχο, ρούχα κλπ (γυμνή μέσα στο σπίτι αλά Τσιτσιολίνα). Στο διάστημα αυτό που καταταλαιπωρήθηκα έπρεπε να βγάζω γάλα από το τραυματισμένο..έκανα πολλές πολλές αντλήσεις, ανά 2 ώρες. Ύπνος μηδέν. Ταλαιπωρία τρελή.

2) Καθόλου βοήθεια από το σύζυγο. Αντιθέτως κοιμόταν ώρες ολόκληρες και γω πρόσεχα το μωρό, έβγαζα γάλα, καθάριζα κλπ.

3) Μεγάλο πόλεμο για το θηλασμό από όλο το περιβάλλον μου (μαμά, φίλες κλπ). Ειδικά η μαμά μου...της στερούσα χρόνο από το μωρό λέει με το θηλασμό, και σίγά, τί ξέρουν οι γιατροί και λένε ότι είναι καλό πράγμα..

4)Καμία βοήθεια στο διαβαλκανικό από το προσωπικό για το θηλασμό, καμία ενημέρωση από κάποια πηγή (π.χ. γυναικολόγο) νωρίτερα. Βέβαια αυτό ήταν δικό μου σφάλμα, που νόμιζα ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά. Γενικά βρέθηκα ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ και πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου με κλάματα, πόνο, μοναξιά κλπ. Να' ναι καλά το φόρουμ. Αν θηλάζω ακόμη το χρωστάω σε αυτήν την παρέα.

4) Ξεκινήσαμε ανακαίνιση στο πατρικό μου, τρέχουμε δηλ. για μπάνια, κουζίνες τα πάντα και θα ακολουθήσει μετακόμιση. Έχω κατααγχωθεί και κουραστεί αφάνταστα. Μα φυσικά γιατί δεν έχω τη βοήθεια από τον άντρα μου (για μέσα στο σπίτι. Για τις δουλειές έξω δε λέω, τρέχει).

5) Η μαμά μου έχει τρελαθεί με το μωρό, όλο βόλτες τον πάει..και γω καθαρίζω και πακετάρω σαν τον...

Ήταν αρκετοί οι λόγοι για να αγχωθώ, να πάθω κατάθλιψη και να το ρίξω στο φαί (μιλάμε όμως για πολύ φαί -παραγγελίες πίτσες, κρέπες και πολλά γλυκά).

Για Σεπτέμβριο όμως θα βαφτίσουμε το μπέμπη μας οπότε πρέπει να χάσω τα 20 κιλάκια μου. Εσύ σε τί φάση βρίσκεσαι τώρα? Τί λές, ξεκινάμε μετά τις γιορτές?

sLvDp3.png