Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ !!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Παραθέτω link από ειδήσεις. τραγικό :-(

Και κάνω μια μικρή σκέψη :

Εάν όντως συμβαίνει αυτό που λέει το άρθρο, γιατί οι επίσημοι φορείς επιμένουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα απαγωγών μικρών παιδιών και γιατί δεν βγαίνει μια ανακοίνωση΄... κάτι βρε παιδάκι μου να έχουμε το νου μας, όπου βλέπουμε παιδιά σε τέτοια κατάσταση να καλούμε την αστυνομία, γιατί η ίδια η αστυνομία δεν τα κυνηγάει αυτά τα θέματα... στο φτωχό μυαλό μου τριγυρνάνε πολλά γιατί. μπορεί κάποιος με πλουσιότερο μυαλό να με διαφωτίσει παρακαλώ ?

FPh8p3.png

Διαφημίσεις

ποτε δεν εχω δωσει χρηματα σε ζητιανα κ κοιτω νευριασμενα αυτους που το κανουν.δεν φανταστηκα ομως ποτε οτι κακοποιουν σε τετοιο βαθμο τα παιδια!!φρικη αλλα κανενας δεν κανει τιποτα οσο υπαρχουν ανθρωποι που τους λυπουνται κ τους δινουν εστω μισο ευρω.εχω δει μια που επινε φραπε κ εδινε το καπακι στο 15 μηνων παιδι να το γλυφει(φραπε ετσι!)τι να λεμε τωρα.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Πρόκειται για chain letter που μεταφράστηκε από τα Αγγλικά και κυκλοφόρησε ευρέως σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχει υπογραφή (κάποιος δημοσιογράφος ανώνυμος που έχει πληροφορίες από κάποιον ανώνυμο κλπ κλπ).

Ότι υπάρχουν κακές συμπεριφορές από γονείς προς τα παιδιά, είναι αλήθεια. Όπου υπάρχει χαμηλό βιωτικό επίπεδο και φτώχεια και αγραμματοσύνη, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Μην ξεχνάτε ότι ε΄να 2χρονο παιδί μπορεί να κοιμάται για πολλούς λόγους (πείνα, κακουχία, κακός βραδινός ύπνος, αρρώστεια....)

Διαφημίσεις

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Το επιβεβαίωσε σήμερα και το χαμόγελο του παιδιού στην τηλεόραση.

Συνήθως βάζουν ούζο στο γάλα των παιδιών ακόμη και ναρκωτικά

Μαφία επαιτείας ονομάζεται και τα παιδιά αυτά έρχονται συνήθως από Βουλγαρία, Ρουμανία και πολλές φορές αυτές οι ζητιάνες δεν είναι καν μάνες τους.

Ο Γιαννόπουλος από το χαμόγελο είπε ότι βοηθούν όσο μπορούν για την επίλυση του προβλήματος αλλά λόγω της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και των κοινωνικών υπηρεσιών τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Παντως δεν νομιζω οτι το αρθρο απεχει πολυ απο την αληθεια ακομα κι αν ειναι chain letter, γιατι κι εγω εχω συναντησει στο δρομο απειρες φορες ζητιανες με πολυ μικρα παιδακια και παντα μου εκανε εντυπωση το ποσο ηρεμα ηταν... Παλιοτερα ειχα ακουσει οτι τους εδιναν atarax για αυτον το σκοπο :confused:

Ο γιος μου ειναι 16 μηνων και δεν καθεται ουτε 2 δευτερα στο ιδιο μερος...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κι εγω ποτε δεν εχω δωσει σε ζητιανα που κραταει παιδι, δεν τις λυπηθηκα ποτε μου, ισα ισα νευριαζα στη σκεψη οτι εχουν ετσι εκτεθημενο ολη μερα ενα μωρο στο δρομο.

Μπορει να μην ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα αλλα καποια δοση αληθειας υπαρχει δυστυχως.

Ωραια και τι κανουμε? Καλουμε την αστυνομια? Σιγα μην ασχοληθουν... Το πιο καταθλιπτικο σε τετοιες ιστοριες ειναι το ποσο αβοηθητα ειναι αυτα τα παιδακια...

Πριν αρκετά χρόνια είχα καλέσει στο χαμόγελο του παιδιού και μίλησα με κάποιον που δεν ξέρω τι αρμοδιότητα είχε να δίνει οδηγίες. Πάντως δεν φαίνεται να υπήρχε τότε κάποιος φορέας που να δείχνει διάθεση να αντιμετωπίσει το θέμα αποτελεσματικά. Με είχαν συμβουλέψει να μην ανακατεύομαι, γιατί αυτά τα κυκλώματα είναι παντοδύναμα και μπορεί να έβρισκα μπελά! Να φύγουν τα παιδιά από το δρόμο πάντως, δεν φαίνεται να τους απασχολούσε τους φορείς ή να πιστεύουν ότι μπορούσε ή έπρεπε να γίνει!

Φυσικά διάφοροι νταβατζήδες ήταν πλήρως ορατοί στο πλήθος δημοτικών αστυνομικών και άλλων, Δεν θεωρούσαν ότι είχαν κανέναν λόγο να κρύβονται.

Νομίζω ότι κάτι άλλο συμβαίνει, ότι υπάρχει μια αδράνεια, μια συνήθεια. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο πια παντοδύναμοι. Ίσως χαρτζηλικώνουν κάποιες περιπολίες. Ίσως οι περιπολίες δεν είχαν συγκεκριμένες οδηγίες τι να τους κάνουν αυτούς. Δεν ξέρω στην πράξη και μετά από τόσα χρόνια τι έχει γίνει και αν συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Κάποτε στην Ερμού η κατάσταση ήταν απελπισία. Μιλάω τώρα για παιδιά που επαιτούν, για μωρά με "μητέρες" είναι σχετικά πιο σπάνιο το θέαμα.

Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, δεν συχνάζω στα ίδια μέρη.

Σε άλλες χώρες το θέαμα είναι ξένο και όπου πήγαν να το εισάγουν ξένοι αντιμετωπίστηκε πάραυτα. Γιατί ήταν κάτι απαράδεκτο απλώς.

Δεν θα ξεχάσω και τον τρόμο που είδα στα μάτια ενός μικρού γιαπωνέζου τουρίστα, που είδε μπροστά του ένα συνομήλικο παιδάκι να ζητιανεύει και την απορία στα μάτια του γονιού του παράλληλα που νόμιζε ότι είχε φέρει το παιδί σε δυτική χώρα.

Αυτό με τα ληθαργικά παιδιά το είχε επισημάνει πρώτα μια φίλη μου, που έγινε πρώτα μητέρα και έλεγε σιγά μην είναι αυτά νορμάλ παιδιά, χωρίς να τα ποτίζουν κάτι, γιατί το δικό μου δεν κάθεται ούτε λεπτό τότε; Και είχε και ήσυχο παιδάκι, η συγκεκριμένη.

και εγω πολυ εκνευριζομαι οταν βλεπω ζητιανα να κραταει παιδι...ακομα και να ειχα διαθεση να βοηθησω αυτο με εξαγριωνει.

Διαφημίσεις

εχθές διαβασα το ποστ,σήμερα είδα ζητιάνα με παιδί εξω απο το σουπερ μάρκετ που κοιμόταν στην αγκαλιά της,το είδα το πρωί που πήγαινα στη δουλειά και μετα το απόγευμα που σχόλασα πάλι στην ίδια θέση,θα το τσεκάρω και αύριο και θα καλέσω το 100,ας το πάνε σε κάποιο νοσοκομείο να εξετάσουν το παιδάκι να δούμε

Προσωπικά, όποτε έρχεται να μου ζητήσει χρήματα άνδρας ή γυναίκα με παιδί/ιά ή μωρό/ά που κάνει μπαμ ότι το έχει για επάγγελμα να επαιτεί, πάντα μετανιώνω που δεν έχω στην τσάντα μου προφυλακτικά να τους δώσω.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Παντως και εδω εχει ζητιανους με μωρα. Και στο μετρο αλλα και εξω στο δρομο (με πολυ χαμηλωτερες θερμοκρασιες απο την Αθηνα πχ). τους βλεπω και σκεπτομαι οτι ταλαιπωρουν το παιδακι. Απο την αλλη την στιγμη που αυτο ειναι το ¨"επαγγελμα" τους δεν μπορουμε να εχουμε και την απαιτηση να εχουν μπειμπι σιττερ. Εγω δινω μονο αν μου ζητησουν τα παιδια μου που εχουν καποια δικα τους κριτηρια. Πχ σε καποιον δεν ηθελε να δοσουμε γιατι ηταν "ψευτικος" τι σημαινει αυτο και γιατι δεν μου ειπαν,

Eγω σοκαριστηκα πολυ με αυτο το link, που μας εστειλε η Elpidaz. Ειναι φοβερο.

Ειναι γνωστο οτι τα παιδια που ζητιανευουν τα εχουν βαλει αλλοι, αλλα αυτο ειναι εγκληματικο.

Δεν ειναι το θεμα εαν δινουμε χρηματα η οχι , αλλα εφοσον παρατηρουμε κατι τετοιο πρεπει να καλουμε την αστυνομια, χωρις να δινουμε και στοχο γιατι ειναι επικινδυνα κυκλωματα.

Τραβηγμένη δεν είναι η ιστορία, τραβηγμένο είναι μικρά παιδιά ενάμιση, δύο, τριών, τεσσάρων ετών που σ'αυτές τις ηλικίες δεν στέκονται σε μια μεριά, να βρίσκονται σε μόνιμο λήθαργο. Καθημερινά βλέπω άπειρα τέτοια. Μελαμψούς επαίτες, φερόμενοι-ες ως γονείς, με παιδάκια που έχουν κάτασπρη επιδερμίδα και που οφθαλμοφανέστατα δεν είναι δικά τους.

Πρόσφατα, απέναντι από γνωστό φούρνο στο Χαλάνδρι (η επωνυμία ξεκινάει από "Α" για όσες διαμένουν εκεί ή έχουν ακουστά) έπεσε στην αντίληψή μου γέρος ζητιάνος που έχει στην αγκαλιά του αγόρι του δημοτικού, μονίμως κοιμισμένο.

Πρόκειται για Μαφία επαιτείας όπως ανέφερε η Ειρήνη Μ.

Χρήματα μην δώσετε, όσο αληθινή κι αν φαντάζει η ιστορία που πουλάνε, παρά καλέστε το 1109 Εμπορίας Ανθρώπων ή το 1056 Χαμόγελο του Παιδιού.

Διαφημίσεις

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Το επιβεβαίωσε σήμερα και το χαμόγελο του παιδιού στην τηλεόραση.

Συνήθως βάζουν ούζο στο γάλα των παιδιών ακόμη και ναρκωτικά

Μαφία επαιτείας ονομάζεται και τα παιδιά αυτά έρχονται συνήθως από Βουλγαρία, Ρουμανία και πολλές φορές αυτές οι ζητιάνες δεν είναι καν μάνες τους.

Ο Γιαννόπουλος από το χαμόγελο είπε ότι βοηθούν όσο μπορούν για την επίλυση του προβλήματος αλλά λόγω της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και των κοινωνικών υπηρεσιών τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα.[/QUOTE]

αυτή η κρίση φταίει για όλα... άυτή η γραφειοκρατία μας έχει φάει!!!

....

Νομίζω ότι κάτι άλλο συμβαίνει, ότι υπάρχει μια αδράνεια, μια συνήθεια. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο πια παντοδύναμοι. Ίσως χαρτζηλικώνουν κάποιες περιπολίες. Ίσως οι περιπολίες δεν είχαν συγκεκριμένες οδηγίες τι να τους κάνουν αυτούς. Δεν ξέρω στην πράξη και μετά από τόσα χρόνια τι έχει γίνει και αν συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Κάποτε στην Ερμού η κατάσταση ήταν απελπισία. Μιλάω τώρα για παιδιά που επαιτούν, για μωρά με "μητέρες" είναι σχετικά πιο σπάνιο το θέαμα.

Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, δεν συχνάζω στα ίδια μέρη.

Σε άλλες χώρες το θέαμα είναι ξένο και όπου πήγαν να το εισάγουν ξένοι αντιμετωπίστηκε πάραυτα. Γιατί ήταν κάτι απαράδεκτο απλώς.

..............

τραγικο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Προσωπικά, όποτε έρχεται να μου ζητήσει χρήματα άνδρας ή γυναίκα με παιδί/ιά ή μωρό/ά που κάνει μπαμ ότι το έχει για επάγγελμα να επαιτεί, πάντα μετανιώνω που δεν έχω στην τσάντα μου προφυλακτικά να τους δώσω.

:-D δεν το χα σκεφτεί!

............Χρήματα μην δώσετε, όσο αληθινή κι αν φαντάζει η ιστορία που πουλάνε, παρά καλέστε το 1109 Εμπορίας Ανθρώπων ή το 1056 Χαμόγελο του Παιδιού.

thanks! εγώ παιδιά θα το κάνω. δεν μπορώ.

FPh8p3.png

Το διαβαζω μερες στο ιντερνετ ατο το θεμα.... εχω δει αποψεις και αποψεις...καποιες εκ των οποιων λενε "αντε και πηραμε τηλ στο 1056 και τους τα πηραν τα παιδια...τι θα γινει? θα τα κλεισουν στα ιδρυματα και τελειωσε?"

Δηλαδη τι? πρεπει να μεινουμε απαθεστατοι? Συνενοχοι?

Και με αυτην την αφορμη ηθελα απλα να πω το παραπονο μου για την ελληνικη γραφειοκρατεια στο θεμα των υιοθεσιων...

Στο εξωτερικο υπαρχει ιστοσελιδα επισημη υιοθεσιων και τα παιδακια βρισκουν οικογενειες...εδω στην ελλαδα εαν καποιος θελει να γινει γονιος περναει απο 40 κυματα για να υιοθετησει ενα παιδακι και εα τα καταφερει... (συγνωμη για το off topic)

Και για να επανελθω, εγω προσωπικα τωρα που ξερω τι μπορω να κανω θα το κανω...η το 1109 (οπως ανεφερε και ενα μελος παραπανω) η το 1056...