Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν παιρνει βαρος...

Recommended Posts

Ο μικρος μου ειναι 6 μηνων.Θηλαζει αποκλειστικα με εξαιρεση 2 εβδομαδες το Νοεμβρη που χρειαστηκε να νοσηλευτει ο μεγαλος μου γιος και τον κραταγε η μαμα μου οποτε αναγκαστηκα του εδωσε ξενο.Ωστοσο δεν ειχαμε θεμα και επιστρεφοντας συνεχισαμε κανονικα μονο με θηλασμο.

Πριν κανα μηνα τον πηγα στο γιατρο...ο οποιος μου ειπε οτι το παιδι δεν εχει βαλει καθολου βαρος.Φοβηθηκε για ουρολοιμοξη.Μου ειπε να τον ξαναδει σε μια εβδομαδα.Σε μια εβδομαδα ειχε παρει 150 γραμμαρια τα οποια και παλι μου ειπε ειναι λιγα.Εχει ηδη πεσει μια καμπυλη.Μου ειπε να ξεκινησω στερεες σιγα σιγα και να του δωσω συμπληρωμα πραγμα το οποιο δε θελω να κανω...αλλα εχω μπερδευτει και φοβηθει λιγακι.

Θηλασα το μεγαλο μου για 20 μηνες χωρις κανενα απολυτως προβλημα.Δεν ειμαι πρωταρα με το θηλασμο.Ο μικρος ομως ειναι ενα παιδακι διαφορετικο.Δεν εχει κολλημα με το θηλασμο.Απο οταν γεννηθηκε θηλαζε οταν πειναγε και μετα δε δεχοταν με τπτ..γυριζε το κεφαλι αλλου...σε αντιθεση με το μεγαλο μου που οποτε και να του εδινα να θηλασει ποτε δεν ελεγε οχι.

Και αναρωτιεμαι...αν το παιδι για καποιο λογο δε χορταινει δε θα εκλαιγε...δε θα γκρινιαζε αν πειναγε?Αυτος ειναι μεσα στα γελια και τη χαρα.Αλλα με δυσκολευει στο θηλασμο...προσπαθω να του προσφερω πιο συχνα αλλα αρνειται...με το που τον ξαπλωνω και καταλαβαινει οτι θα τον βαλω να θηλασει γυριζει το κεφαλι αλλου.Καταληγω να τον αφηνω να ψιλοκοιμηθει και του δινω τοτε.Μου κανει εντυπωση γιατι το παιδι ειναι 6 μηνων...θηλαζει τοσο καιρο..ετσι ξαφνικα να μειωθηκε το γαλα?

Τον ξεκινησα σιγα σιγα στερεες που κι αυτες με τα χιλια ζορια...και τη νυχτα καθε φορα που ξυπναει του δινω γαλα...ενω πριν δεν του εδινα καθε φορα.Συμπληρωμα ομως δε του δινω.Τωρα τον εχω και αρρωστο...ηρθε κι εδεσε το γλυκο.Τρεμω την επομενη επισκεψη στο γιατρο.

Μπορω με καποιο τροπο να καταλαβω αν δεν επαρκει το γαλα?Να παρω κανενα συμπληρωμα για αυξηση...να βαλω θηλαστρο?Δεν ξερω τι να κανω...

Διαφημίσεις

Λοιπον κοριτσι μου....εχω ενα κοριτσακι 7 μηνων και σημερα πηγαμε για εμβολιο.....πηρε μολις 250 γραμμαρια και οταν το ακουσα επαθα σοοοοκ...λεω γιατρε λιγα δεν ειναι??? και μου λεει φυσικα και μου δινει αμεσως παραπεμπτικο για ουρολιμωξη, αυριο θαπαω το υλικο και σαββατο θα εχω αποτελεσματα.....επιπλεον αν βγει αρνητικη η καλλιεργεια η επομενη μου κινηση θα ειναι ο παιδογαστρεντερολογος γιατι αντιμετωπιζουμε πολυ σοβαρο θεμα με τον υπνο και τις γουλιτσες και το ρεψιμο.....στα δικα σου τωρα....ποσο βαρος εχει το μικρουλι σου???? ποσα γευματα κανετε και απο ποσα ml?????

Δεν παριστανω τον γιατρο απλα ολες εδω μεσα προσπαθουμε να βοηθησουμε η μια την αλλη......

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Μου εχει δωσει κι εμενα τις εξετασεις...μου ειπε ομως να δουμε αυτο το μηνα πως θα παει και αν εξακολουθει να του τις κανουμε.

Γευματα κανουμε γυρω στα 7...ομως θηλαζει...οπτε δεν ξερω ποσα μλ πινει.Αυτο ειναι και το ολο θεμα.

Βασει ενστικτου και λογικης εαν το μωρο δεν χορταινε θα εκλαιγε.....και εφοσον τον βαζεις να θηλασει και γυρναει το κεφαλακι του αποδεδειγμενα δεν πειναει οποτε αυτο το αποκλειουμε....τωρα με βαση αυτα που εμαθα εγω σημερα απο τον γιατρο η το μικρουλι σου εχει ουρολοιμωξη μαλλον και εμεις αλλα θα δουμε το σαββατο κατι αλλο συμβαινει οπως στην δικη μου περιπτωση που αν δεν εχει ουρολοιμωξη θα παω για υπερηχο οισοφαγου για γοπ.....γιατι μου κανει κατι τρελα η μπεμπα μου....

Ο γιατρος αν δεν εχετε ουρολοιμωξη σου εδωσε καποια εξηγηση για το βαρος που δεν παιρνει????

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Μπορει απλα να ειχε ανορεξια για λιγο καιρο μου ειπε...αν ειναι ετσι θα το αλλαξει και θα επανελθει...γιάυτο εξάλλου θελει αν τον αφησουμε κι αυτο το μηνα να δουμε πως θα παει...αλλιως μιλησε για ουρολοιμοξη.Αν τπ απο τα δυο δεν ειναι δεν ξερω τι θα κανουμε.

Λοιπον κοριτσι μου....εχω ενα κοριτσακι 7 μηνων και σημερα πηγαμε για εμβολιο.....πηρε μολις 250 γραμμαρια και οταν το ακουσα επαθα σοοοοκ...λεω γιατρε λιγα δεν ειναι??? και μου λεει φυσικα και μου δινει αμεσως παραπεμπτικο για ουρολιμωξη, αυριο θαπαω το υλικο και σαββατο θα εχω αποτελεσματα.....επιπλεον αν βγει αρνητικη η καλλιεργεια η επομενη μου κινηση θα ειναι ο παιδογαστρεντερολογος γιατι αντιμετωπιζουμε πολυ σοβαρο θεμα με τον υπνο και τις γουλιτσες και το ρεψιμο.....στα δικα σου τωρα....ποσο βαρος εχει το μικρουλι σου???? ποσα γευματα κανετε και απο ποσα ml?????

Δεν παριστανω τον γιατρο απλα ολες εδω μεσα προσπαθουμε να βοηθησουμε η μια την αλλη......

Εμας ειχε παρει 220 και πανηγυριζαμε.

Σε αυτο το τριμηνο το κατωτατο φυσιολογικο βαρος ειναι τα 170γρ/μηνα, αρα κι εσεις ειστε μια χαρα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Μπορω με καποιο τροπο να καταλαβω αν δεν επαρκει το γαλα?Να παρω κανενα συμπληρωμα για αυξηση...να βαλω θηλαστρο?Δεν ξερω τι να κανω...

Ναι να μετρας βρεγμενες πανες. Ετσι εισαι σιγουρη αν χορταινει (και φυσικα θα εκλαιγε).

Κι εμενα η δικη μου, ολογοφαγη και με το θηλασμο και με τις στερεες. Την κυνηγαω και για τα δυο.

Ο μεσος ορος προσληψης βαρους στο β τριμηνο ειναι τα 450γρ/μηνα δηλ τα 150 που πηρε σε μια εβδομαδα ειναι καλα.

Μου εχει δωσει κι εμενα τις εξετασεις...μου ειπε ομως να δουμε αυτο το μηνα πως θα παει και αν εξακολουθει να του τις κανουμε.

Γευματα κανουμε γυρω στα 7...ομως θηλαζει...οπτε δεν ξερω ποσα μλ πινει.Αυτο ειναι και το ολο θεμα.

Κανονικά ένα υγιές παιδί που δεν παίρνει αρκετό γάλα διαμαρτύρεται, δεν χρειάζεται να ξέρεις εσύ πόσα παίρνει. Αυτή η προσέγγιση του γιατρού σου μου φαίνεται πάντως πολύ λογική και προσωπικά θα την ακολουθούσα, αλλά αν έχεις αμφιβολίες, πάρε και δεύτερη γνώμη.

Τον πρώτο χρόνο έχουν έτσι κι αλλιώς σκαμπανεβάσματα στις καμπύλες, δεν σημαίνει π.χ. ότι ένα μωρό που γεννήθηκε 3500 θα είναι μια ζωή πιο μεγαλόσωμο από ένα που γενήθηκε 3 κιλά.

Νομίζω κάποιες φορές μας τρελαίνουν με το βάρος. Και τα δικά μου θηλάζουν και είναι 7 μηνών. Τον προηγούμενο μήνα ο μικρός δεν έπαιρνε βάρος. Μας είπε λοιπόν η παιδίατρος να κάνουμε εξετάσεις για ουρολοίμωξη. Κάναμε λοιπόν καλλιέργεια ούρων και δεν είχε τίποτα. Επειδή όμως είχαμε αρχίσει και εισαγωγή σε στέρεες ο μικρός έκανε συνέχεια κακά. Κάναμε λοιπόν και καλλιέργεια κοπράνων. Τίποτα και από εκεί όλα εντάξει. Αφού πέρασε λοιπόν 1 μήνας που ο μικρός δεν είχε πάρει καθόλου βάρος, σε 15 μέρες πήρε 450 γραμ. Σήμερα είναι 8350. Νομίζω οτι οι παιδίατροι δεν το διακινδυνεύουν με τόσο μωρά,δεν ξέρουν και πόσο γάλα πίνουν αφού θηλάζουν και σου λένε κάνε καλύτερα τις εξετάσεις να είμαστε σίγουροι. Και εμένα το ένστικτό μου έλεγε ότι δεν έχει κάτι γιατί ήταν καλοδιάθετος γενικά και γιατί πιστεύω ότι όταν τα μωρά δεν χορταίνουν γκρινιάζουν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις καμιά φορά..

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Διαφημίσεις

Κορίτσια μην τρελλαίνεστε. Εμένα μου είχε πει η παιδίατρος (και σύμβουλος θηλασμού) προκαταβολικά ότι γύρω στους 6 μήνες το μωρό μπορεί να πάρει λίγο έως καθόλου βάρος (πλατώ ανάπτυξης λέγεται) και ότι τότε είναι που πολλοί παιδίατροι δίνουν συμπλήρωμα ενώ δεν θα έπρεπε. Έτσι έγινε και με μας, πήρε πολύ λίγο βάρος και τότε ήταν που ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές. Αλλά για συμπλήρωμα και για ουρολοίμωξη ούτε λόγος!

Μπορει απλα να ειχε ανορεξια για λιγο καιρο μου ειπε...αν ειναι ετσι θα το αλλαξει και θα επανελθει...γιάυτο εξάλλου θελει αν τον αφησουμε κι αυτο το μηνα να δουμε πως θα παει...αλλιως μιλησε για ουρολοιμοξη.Αν τπ απο τα δυο δεν ειναι δεν ξερω τι θα κανουμε.

Γιατί δεν κάνεις μια καλλιέργεια άμεσα να σου φύγει η περιέργεια;;;

Αν το παιδάκι έχει ουρολοίμωξη πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πήγαινε και κάνε την εξέταση και θα δεις πως θα πορευτείς.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη.Προχθς πηγαμε στο γιατρο και ο μικρς εχει πεσει κι αλλη καμπυλη.Σε ενα μηνα πηρε μονο 150 γρ.Εγω με τη δικη μου ζυγαρια τον εβγζα 7 κιλα και ειχα ηρεμησει ομως ο παιδιατρος μου ειπε ειναι 6700.Εννοειται παμε για εξετασεις.Ο γιατρος μου λεει κατα 90% το μωρο ειναι μια χαρα...εγω κανω κατι λαθος στη διατροφη του.Νιωθω σα να προσπαθω να αοδειξω οτι ταιζω το παιδι μου και δεν το αφηνω να πειναει.Το οτι δεν κλαιει λεει δε σημαινει οτι χορταινει κιολας.Το θεμα ειναι πως το παιδι με παιδευει πολυ με τις στερεες...δεν ανοιγει το στομα του με τπτ...τον ταιζω με το ζορι...αυτος κλαιει κι εγω ταιζω.Μια ωρα για να φαμε 10 κουταλιες.Κι αυτο με τσακιζει...πως να ταισω ενα παιδι με το ζορι.θηλαζει 5-6 φορες τη μερα και 2-3 φορες τη νυχτα.Αλλα δεν πινει αρκετα?δε του φτανει?δεν ξερω...δοκιμασα να του δωσω και ξενο απο το αγχος μου...δεν το πινει...αναγουλιαζει και κανι εμετο κι αυτο που εχει θηλασει.Τον ρωτησα τι θα κανουμε αν οι εξετσεις βγουν καλες και μου ειπε ισως κανουμε εισαγωγη για περαιτερω εξετασεις.Του εξηγω οτι ο μικρος ειναι κακοφαγος και δε το δεχεται...μου λεει κακοφαγα παιδια δεν υπαρχουν.

Νίκη καλημέρα και Καλή Σαρακοστη! Δεν θα σου πω να μην ανησυχήσεις και σαφώς εγώ στη θέση σου θα έκανα ότι εξετάσεις πρότεινε ο γιατρός για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θα σταθώ όμως στο "δεν υπάρχουν κακόφαγα μωρά".

Ζευγάρι φίλων μου έχουν ένα κοριτσάκι που πάντα ήταν ολιγόφαγο και μικροκαμωμένο. Θήλαζε μέχρι 2 χρονών. Όταν αρχίσανε στέρεες τσιμπούσε, δεν έτρωγε ποτέ κανονικές ποσότητες και έτσι κάνει μέχρι σήμερα που είναι 2,5 χρονών. Ο γιατρός τους (ζούνε στο εξωτερικό) αφού κάνανε κάποιες εξετάσεις και απέκλεισε την ύπαρξη τυχόν προβλημάτων τους λέει ότι απλά έτσι είναι το παιδί και προφανώς θα είναι πάντα μικροκαμωμένη (2,5χρονών ούτε 10 κιλά και 84εκ ύψος). Και οι δύο γονείς της είναι αδύνατοι και όχι ιδιαίτερα ψηλοί.

Θέλω να πω ότι μην αποκλείουμε ότι μπορεί να είναι το σκαρί του παιδιού τέτοιο εφόσον φυσικά δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα. Εύχομαι σύντομα να βρείτε τί συμβαίνει και να μην είναι τίποτα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εχετε αποκλεισει το ενδεχομενο αλλεργιας;Παντως κι εμενα δεν τρωει σχεδον τιποτα-ελαχιστα.

Μαλιστα τα μωρα με αλλεργιες πολυ συχνα αρνουνται τις στερεες για λογους αυτοπροστασιας.

Διαφημίσεις

Νίκη, ειναι πολυ αγχωτικο για ενα γονιό όταν το παιδι δεν παίρνει πολυ βάρος και δεν ανοίγει το στόμα. Τα έχω περάσει κι ακόμα τα περνάω με τη διαφορά οτι πλέον σταμάτησα να αγχωνομαι. Εννοείται οτι απο ενα σημείο και μετα δεν ασχολήθηκα με καμπύλες γιατι θα είχα τρελαθεί.

Όταν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος (δλδ το παιδι δεν έχει κάτι παθολογικό) υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ειναι ενα αδύνατο παιδι. Η κόρη μου ειναι 2 ετών 9,400 και συνεχίζει να ειναι δύσκολη στο φαγητο κι ολιγοφαγη.

Πολλές φορές η στασιμότητα ειναι ένδειξη αλλεργίας (αν οι εξετάσεις βγουν καλές). Σίγουρα το να πιει κι άλλο γάλα ως συμπλήρωμα δεν ειναι η λύση σε προβλημα βάρους σε αυτή την ηλικία.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Νίκη, ειναι πολυ αγχωτικο για ενα γονιό όταν το παιδι δεν παίρνει πολυ βάρος και δεν ανοίγει το στόμα. Τα έχω περάσει κι ακόμα τα περνάω με τη διαφορά οτι πλέον σταμάτησα να αγχωνομαι. Εννοείται οτι απο ενα σημείο και μετα δεν ασχολήθηκα με καμπύλες γιατι θα είχα τρελαθεί.

Όταν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος (δλδ το παιδι δεν έχει κάτι παθολογικό) υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ειναι ενα αδύνατο παιδι. Η κόρη μου ειναι 2 ετών 9,400 και συνεχίζει να ειναι δύσκολη στο φαγητο κι ολιγοφαγη.

Πολλές φορές η στασιμότητα ειναι ένδειξη αλλεργίας (αν οι εξετάσεις βγουν καλές). Σίγουρα το να πιει κι άλλο γάλα ως συμπλήρωμα δεν ειναι η λύση σε προβλημα βάρους σε αυτή την ηλικία.

Αυριο θα κανουμε ολες τις εξετασεις και ευχομαι να βγουνκαλες.Συμπληρωμα δε θελω να δωσω...το εκανα πιο πολυ απο περιεργεια .ειναι δυσκολο και λογω θηλασμου...εφτασα νααισθανομαι οτιπρεπει ναποδειξω οτι εχωγαλα γιαναταισω το παιδι μου.σημερα θηλασε μονο πρωι-μεσημερι-βραδυ.οποτε αλλοτε τον προσπαθησα αρνιοταν.εφαγε βεβαια και φρουτα και κρεατοσουπα αλλα κι αυτα με το ζορι..αναγκαστηκα εκμεταλευομαι τη νυχτα και τον βαζω 3-4φορες να θηλασει μεσα στη νυχτα.6 μηνων παιδι να θηλαζει μονο 3 φορες μεσα στη μερα δεν ειναι λιγο;

μα τι παει να πει δεν υπαρχει καοφαγο παιδι??να του γνωρισουμε την κορη μου του παιδιατρου σας..κ εμεις με το σταγονομετρο παιρνουμε βαρος κ δεν τρωει κ σχεδον τπτ ολη μερα..Νικη μου ελπιζω ολα ειναι μια χαρα με τον μικρο

Xc60p3.png ghL0p3.png

Αυριο θα κανουμε ολες τις εξετασεις και ευχομαι να βγουνκαλες.Συμπληρωμα δε θελω να δωσω...το εκανα πιο πολυ απο περιεργεια .ειναι δυσκολο και λογω θηλασμου...εφτασα νααισθανομαι οτιπρεπει ναποδειξω οτι εχωγαλα γιαναταισω το παιδι μου.σημερα θηλασε μονο πρωι-μεσημερι-βραδυ.οποτε αλλοτε τον προσπαθησα αρνιοταν.εφαγε βεβαια και φρουτα και κρεατοσουπα αλλα κι αυτα με το ζορι..αναγκαστηκα εκμεταλευομαι τη νυχτα και τον βαζω 3-4φορες να θηλασει μεσα στη νυχτα.6 μηνων παιδι να θηλαζει μονο 3 φορες μεσα στη μερα δεν ειναι λιγο;

Αν προσφέρεις και δε θελει δεν μπορείς να κανεις και κάτι άλλο.

Τι έγινε τελικά;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καναμε ολες τις εξετασεις και βγηκαν ολες καλες.Σημερα πηγα τα αποτελεσματα στο γιατρο και μου τον ζυγισε...εχει παρει 200 γρ την τελευταια εβδομαδα ευτυχως...φαινεται μου ειπε να παιρνει σιγα σιγα τα πανω του.

Ευτυχως τις 2 τελευταιες μερες τρωει...ανοιγει τουλαχιστον το στομα του οταν βλεπει το κουταλι...ισως απλα να ηθελε χρονο να προσαρμοστει στις στερεες.Και ο γιατρος μου ειπε να του δινω οτι του αρεσει(καλα οχι οτι τρωμε και καμια ιδιαιτερη ποικιλια) να παρει τα πανω του.

Με το απογευματινο ψαχνω να δω τι θα κανω.Στον πρωτο μου γιο εδινα κρεμα της Frezylac χωρις γαλα και ζαχαρη και την τσακιζε...αυτος μου τη φτυνει στα μουτρα ο ατιμος...δεν τη θελει.Αλλα δεν ηθελα να δωσω και αυτες τις γλυκες κρεμες.Απο την αλλη μου λενε δωστου για λιγο καιρο να παρει τα πανω του...αλλα με τη ζαχαρη θα παρει τα πανω του?Τεσπα ...αλλο θεμα αυτο..θα δω τι θα κανω.

Με το θηλασμο...εξακολουθει να θηλαζει 3-4 φορες τη μερα και αλλες 2-3 τη νυχτα.Θα προτιμουσα να θηλαζει περισσοτερο τη μερα και ν μη χρειαζεται να θηλαζει τοσο τη νυχτα αλλα μς το ζορι δε γινεται.Θα δω σιγα σιγα πως θα παμε.

πολλές φορές τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι η στασιμότητα βάρους ή η κακή πρόσληψη αυτού και η δυσφαγία. κόψε κανένα μήνα τα γαλ/κα και εσύ και το παιδί να δεις πως θα πάει. πρόσεχε όμως και τα κρυφά γαλ/κα (πχ ψωμί του τοστ, αλλαντικά, κοκα κολα κτλ)

vyLxp3.pngG7Azp3.png

πολλές φορές τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι η στασιμότητα βάρους ή η κακή πρόσληψη αυτού και η δυσφαγία. κόψε κανένα μήνα τα γαλ/κα και εσύ και το παιδί να δεις πως θα πάει. πρόσεχε όμως και τα κρυφά γαλ/κα (πχ ψωμί του τοστ, αλλαντικά, κοκα κολα κτλ)

Οταν το μωρο ηταν 50 ημερων...νοσηλευτηκε ο μεγαλος μου γιος στο νοσοκομειο και το μωρο το κραταγε η μαμα μου.Αυτο κρατησε 2 εβδομαδες συνολικα στις οποιες το μωρο επινε ξενο γαλα.Αν υπηρχε αλλεργια στα γαλακτοκομικα δε θα ειχε δειξει κατι εκεινες τις μερες που επινε ξενο?

Niki81 κι εμένα η μικρή θηλάζει λίγη ώρα και δεν ζητάει ποτέ να φάει...αν δεν την τάιζα εγω νομίζω θα λοιμοκτονούσε χωρίς να πει κουβέντα. Ειναι τώρα 4 μηνών και μεχρι πριν μια εβδομάδα έβγαζε πολύ πράγμα σε γουλιές οπότε καναμε τον υπέρηχο για ΓΟΠ. Έδειξε μια ήπια κατάσταση που δεν δικαιλογεί και την μη πρόσληψη (έπαιρνε το κατώτατο φυσιολογικό με βάση τις καμπύλες των θηλάζοντων αλλά με τις κανονικές καμπύλες λίγο λιγότερο) οπότε αν συνεχίσει κι αυτόν τον μήνα θα πάμε για καλλιέργεια.

Εγω πιστεύω οτι ειναι έτσι λιγόφαγο το μωρό να σου πω την αλήθεια μου ενω ο πρώτος μου ήταν σαν το μωρό της πιρέλι.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να τον βάζεις να θηλάζει λίγο πριν του δώσεις στερεές να δεις μπας και πιει λιγο ακόμα;

Εμενα αν το βγάλει απο το στόμα της δεν ξαναμπαίνει με τίποτα, χτυπιέται!