Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επικίνδυνη παιδική τροφή σε βαζάκι.

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλες και όλους με χαρούμενα και υγιή παιδάκια.

Θέλω να ειδοποιήσω όλους τους γονείς που αγοράζουν τροφή σε βαζάκια για τα παιδιά τους να ελέγχουν σχολαστικά την τροφή,το καπάκι απο τη μέσα μεριά,όπως και το χείλος απο το βαζάκι να μην παρουσιάζουν ύποπτες αλλοιώσεις,αλλαγή χρώματος κλπ.

Εμείς καταλήξαμε προν λίγες μέρες με αλλεργική αντίδραση στο νοσοκομείο απο τροφή σε βαζάκι γνωστότατης πολυεθνικής εταιρείας(κοτόπουλο-λαχανικά-ρύζι).Το βαζάκι,ενώ εκανε το χαρακτηριστικό κλικ στο άνοιγμα, είχε στο μέσα μέρος του καπακιού και στο χείλος ένα καφέ πράγμα σαν μούχλα να το πω;

Σαν άμμος ήταν οπτικά,αλλά υπέθεσα ότι ήταν απο την τροφή.

Ευτυχώς το μωρό μας το ξεπέρασε σχετικά γρήγορα,είχα δώσει για καλή μας τύχη μόνο το ένα τρίτο από το βαζάκι.

Αλλά φυσικά μας έμεινε ο θυμός για όσα περάσαμε και ΚΥΡΙΩΣ η έγνοια ότι αυτή η τροφή ίσως ακόμα να βρίσκεται στα ράφια των σουπερ μάρκετ και να κινδυνέψουν κι άλλα μωράκια.

Εννοείται ότι ειδοποίησα τον δ/ντη του σούπερ μαρκετ απ όπου αγόρασα την τροφή,ο οποίος αντέδρασε επαγγελματικά και ανθρώπινα, και την εταιρεία παραγωγής της τροφής,οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ στη συνομιλία μας προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βρουν πού εμείς κάναμε το λάθος.

Ήθελα όμως να το πάω παραπέρα.Ψάχνοντας και μετά από πολλά τηλεφωνήματα σε διάφορες υπηρεσίες, βρήκα ότι οι παιδικές τροφές για μωρά είναι στην αρμοδιότητα του ΕΟΦ,μάλιστα του Οργανισμου Φαρμάκων,όπου και απέστειλα το βαζάκι για περαιτέρω έλεγχο (με κούριερ και με παγοκύστες αμπαλαρισμένο)

Η υπάλληλος του ΕΟΦ με την οποία μίλησα μου είπε ότι θα πάρει ένα μήνα μέχρι να βγάλουν πόρισμα και να "δράσουν" προς την κατευθυνση της απομάκρυνσης της τροφης απο τα ράφια,αν φυσικά διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Επειδή εμένα προσωπικά αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ χρονικό διάστημα δεν με αφήνει να ησυχάσω ξέροντας ότι η τροφη θα διατίθεται ελεύθερα,ενημερώνω τις μαμάδες του φορουμ.

Αυτά και μη χειρότερα!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ.Ευτυχώς το παιδάκι μου τη γλίτωσε σχετικά ανώδυνα.

Σημειωτέον επέλεξα την τροφή αυτή γιατί είχε ήδη πολλές φορές φάει και κοτόπουλο και τα λαχανικά και ρύζι.

Για μαγειρεμένη τροφή πρόκειται-για την κοπέλα που ρωτάει.

Περιμενω το πόρισμα από τον ΕΟΦ με μεγάλη ανυπομονησία...

Διαφημίσεις

Καλησπερα και περαστικά σας.

Μας ετυχε κι εμάς σε βαζάκι με αρνάκι.

Βέβαια ευτυχώς εμένα η μικρη έφαγε μόνο τρεις τέσσερις κουταλιτσες και δεν παρουσίασε τίποτα περίεργες αντιδράσεις.

Παντως στο εξής αν θα είμαστε εκτός σπιτιού θα της δίνω είτε γιαούρτι είτε κρέμα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Καλησπερα και περαστικά σας.

Μας ετυχε κι εμάς σε βαζάκι με αρνάκι.

Βέβαια ευτυχώς εμένα η μικρη έφαγε μόνο τρεις τέσσερις κουταλιτσες και δεν παρουσίασε τίποτα περίεργες αντιδράσεις.

Παντως στο εξής αν θα είμαστε εκτός σπιτιού θα της δίνω είτε γιαούρτι είτε κρέμα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Kαλημέρα και από μένα. Τι εννοείς "σας έτυχε κι εσάς" ? Τι σας έτυχε?

Μήπως αυτή η καφέ κρούστα στο καπάκι? Να ξέρεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό και όχι αποτέλεσμα κακής συντήρησης. Μήπως δεν αγοράζεις συχνά αντίστοιχα προϊόντα (και καλά κάνεις) οπότε δεν έχεις οπτική εμπειρία αρκετή? Επί 40 έτη (παλαιότερα άλλη μάρκα που δεν υπάρχει πλέον και τώρα την πασίγνωστη αυτή πολυεθνική που βγάζει τα αντίστοιχα βαζάκια) τα χρησιμοποιώ προσωπικά! Αν υπάρχει το χαρακτηριστικό κλικ δεν υπάρχει πρόβλημα συντήρησης. Από κει και πέρα είναι άλλο θέμα αν καποιος γονιός επιθυμεί να δώσει ή όχι τέτοια τροφή στο παιδί του. Το καλύτερο φυσικά είναι η έτοιμη τροφή, αλεσμένη από το σπίτι και φυλαγμένη σε γυάλινο βάζο ή ειδικό θερμός για τροφές. Το συγκεκριμένο προϊόν πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί λόγω αυτής της κρούστας, η οποία είναι φυσιολογική!

Kαλημέρα και από μένα. Τι εννοείς "σας έτυχε κι εσάς" ? Τι σας έτυχε?

Μήπως αυτή η καφέ κρούστα στο καπάκι? Να ξέρεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό και όχι αποτέλεσμα κακής συντήρησης. Μήπως δεν αγοράζεις συχνά αντίστοιχα προϊόντα (και καλά κάνεις) οπότε δεν έχεις οπτική εμπειρία αρκετή? Επί 40 έτη (παλαιότερα άλλη μάρκα που δεν υπάρχει πλέον και τώρα την πασίγνωστη αυτή πολυεθνική που βγάζει τα αντίστοιχα βαζάκια) τα χρησιμοποιώ προσωπικά! Αν υπάρχει το χαρακτηριστικό κλικ δεν υπάρχει πρόβλημα συντήρησης. Από κει και πέρα είναι άλλο θέμα αν καποιος γονιός επιθυμεί να δώσει ή όχι τέτοια τροφή στο παιδί του. Το καλύτερο φυσικά είναι η έτοιμη τροφή, αλεσμένη από το σπίτι και φυλαγμένη σε γυάλινο βάζο ή ειδικό θερμός για τροφές. Το συγκεκριμένο προϊόν πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί λόγω αυτής της κρούστας, η οποία είναι φυσιολογική![/quote:(

Ναι αυτο εννοω. Να έχει αυτη την καφε κρουστα στο καπάκι. Πραγματικα δεν ξέρω από τροφές σε βαζάκια, απλά διαβάζοντας το πρώτο μηνυμα νόμισα ότι εμοιαζε η περιγραφή που εδωσε η κοπέλα.

Προφανώς η μικρη μου δεν της άρεσε η γεύση του φαγητού, διάλεξα αρνάκι που δεν είχε φάει ποτε στο σπίτι.:)

Ναι αυτο εννοω. Να έχει αυτη την καφε κρουστα στο καπάκι. Πραγματικα δεν ξέρω από τροφές σε βαζάκια, απλά διαβάζοντας το πρώτο μηνυμα νόμισα ότι εμοιαζε η περιγραφή που εδωσε η κοπέλα.

Προφανώς η μικρη μου δεν της άρεσε η γεύση του φαγητού, διάλεξα αρνάκι που δεν είχε φάει ποτε στο σπίτι.:)

Aν ποτέ αποφασίσεις να ξαναπάρεις αντίστοιχο βαζάκι, να προτιμήσεις το κοτόπουλο με λαχανικά, είναι πολύ πιο εύγευστο. Αν το βαζάκι κάνει κλικ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η κρούστα είναι ενδεικτική ότι όλα είναι καλά. Αν δεν υπάρχει να ανησυχήσεις.

Το θέμα εδώ είναι πως μία παιδική τροφή, ελεγμένη και με το σήμα μίας τόσο μεγάλης εταιρείας έστειλε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι λόγω αλλοίωσης.

Το αν μία μάνα δίνει στο παιδί της κονσέρβα ή σουβλάκι ή ότι άλλο θέλει καταρχάς είναι δικό της θέμα και κατά δεύτερον μπορεί να συζητηθεί και αλλού.

Είναι εξοργιστική η βραδύτητα με την οποία ενεργούν οι δημόσιοι φορείς.

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ότι η θεματοθέτρια δεν είναι σίγουρη ότι το παιδί αρρώστησε από το βαζάκι. Αλλωστε το λέει καθαρά : έκανε αλλεργική αντίδραση! Δεν έπαθε δηλητηρίαση. Αλλεργική αντίδραση μπορεί να κάνει ένα παιδί σε ο,τιδήποτε είναι αλλεργικό και ακόμη δεν το γνωρίζουν οι γονείς του. Μπορεί να το πειράζει π.χ. το καρότο. Οσν αφορά αυτή την καφέ κρούστα που αναφέρει η θεματοθέτρια, είναι απόλυτα φυσιολογική και απαραίτητη για την σωστή συντήρηση του προϊόντος. Προφανώς αγόρασε πρώτη φορά παρόμοιο προϊόν γιαυτό δεν είχε εμπειρία. Το παιδί της παρουσίασε πρόβλημα άσχετο με την ποιότητα του προϊόντος. Ας μην κατακεραυνώνουμε μία εταιρία γιατί απλά κάποιος δεν έχει εμπειρία ή το παιδί του είναι αλλεργικό! Είναι κρίμα. Ας χρησιμοποιούμε όλοι δικές μας τροφές και όχι συσκευασμένες, αλλά δεν μας φταίνε οι εταιρίες.

εγώ μωρό είχα πάθει δηλητηριάση από βαζάκι Gerber, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα

από ότι λεει η μαμά μου, το βαζάκι δεν έκανε το χαρακτηριστικό κλικ, αλλά δεν το συνειδητοποίησε εκείνη την ώρα, πάρα μόνο όταν με πήγαν στο νοσοκομείο...

πάντως άλλο η αλλεργική αντίδραση και άλλο η τροφική δηλητηριάση....

τελείως διαφορετικά τα συμπτώματα!!!!!!!!

...Παντως στο εξής αν θα είμαστε εκτός σπιτιού θα της δίνω είτε γιαούρτι είτε κρέμα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

μπορείς εκτός σπιτιού να έχεις βραστά αυγά, ρυζογκοφρέτες, μπανάνες ή φαγητό που μπορεί να φαγωθεί και κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Βρε sususe το παιδακι σου αλλεργικη αντίδραση δεν έπαθε?? Για ποια αλοιωση μιλάμε απο υο νοσοκομείο δεν σας τα είπαν??

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Βρε sususe το παιδακι σου αλλεργικη αντίδραση δεν έπαθε?? Για ποια αλοιωση μιλάμε απο υο νοσοκομείο δεν σας τα είπαν??

Φυσικά πήγαμε με το βαζάκι στο νοσοκομείο.

Η τροφή δεν φαινόταν εντάξει (λέω "φαινόταν" γιατί δεν την βάλαμε στο μικροσκόπιο,με το μάτι ήταν εμφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά,ήταν η υφή περίεργη σαν άμμος,δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω,)κάτι που αφήσαμε άλλους,ειδικότερους από εμάς να απορρίψουν ή να επιβεβαιώσουν.

Δεδομένου του ότι το παιδί εκείνη ή ακόμα και την προηγούμενη μέρα δεν έφαγε κάτι καινούριο ή περίεργο,ούτε ήρθε σε επαφή με ρούχο ή ο,τιδήποτε άλλο και μισή ώρα μετά που έφαγε την τροφή αντέδρασε,ίσως σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά με την συγκεκριμένη τροφή,μπορεί τα συντηρητικά να μην ήταν σωστά,μπορεί να είχε μέσα και κάτι άλλο που δεν αναγραφόταν στην ετικέτα.

Ή ακομα και νασυμβαίνει κάτι άλλο που εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Όπως καταλαβαίνεις το ψάχνουμε ακόμα,αλλά σαν γονείς προς άλλους γονείς είπαμε να ενημερώσουμε το φόρουμ μήπως κάποιοι άλλοι γλιτώσουν την ταλαιπωρία και την αγωνία που πέρασε η δική μας οικογένεια.

Θεωρώ ότι δεν έπραξα λάθος.

Θεωρώ ότι οφείλουμε να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας.

Πιστεύω ότι οι διάφορες εταιρείες,ακόμα και οι μεγαλύτερες, δεν έχουν

το αλάθητο,όπως δεν το έχω κι εγώ στη δουλειά μου.

Μας φάνηκε τραγικό να πρέπει να περιμένουμε έναν μήνα για να βγει ένα πόρισμα,αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.:cry:

[

Εν τω μεταξυ,sususe,ευχομαι τα αποτελεσματα που θα παρεις να ειναι τα αληθη και να μην προσπαθησουν,εαν υφιστανται κατι αρνητικο,να το καλυψουν!

Να σου πω την αληθεια,προσωπικα ισως το εδινα σε καποιο αλλο εργαστηριο!Ουδετερο δηλαδη!:wink:!Ξαναπηρες το ιδιο βαζακι να δεις εαν και σε εκεινο υπαρχει η εικονα που σου δημιουργησε τις υποψιες?

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Θέλω να ειδοποιήσω όλους τους γονείς που αγοράζουν τροφή σε βαζάκια για τα παιδιά τους να ελέγχουν σχολαστικά την τροφή,το καπάκι απο τη μέσα μεριά,όπως και το χείλος απο το βαζάκι να μην παρουσιάζουν ύποπτες αλλοιώσεις,αλλαγή χρώματος κλπ.

Εμείς καταλήξαμε προν λίγες μέρες με αλλεργική αντίδραση στο νοσοκομείο απο τροφή σε βαζάκι γνωστότατης πολυεθνικής εταιρείας(κοτόπουλο-λαχανικά-ρύζι).Το βαζάκι,ενώ εκανε το χαρακτηριστικό κλικ στο άνοιγμα, είχε στο μέσα μέρος του καπακιού και στο χείλος ένα καφέ πράγμα σαν μούχλα να το πω;

Ευτυχώς το μωρό μας το ξεπέρασε σχετικά γρήγορα,είχα δώσει για καλή μας τύχη μόνο το ένα τρίτο από το βαζάκι.

Αλλά φυσικά μας έμεινε ο θυμός για όσα περάσαμε και ΚΥΡΙΩΣ η έγνοια ότι αυτή η τροφή ίσως ακόμα να βρίσκεται στα ράφια των σουπερ μάρκετ και να κινδυνέψουν κι άλλα μωράκια.

Εννοείται ότι ειδοποίησα τον δ/ντη του σούπερ μαρκετ απ όπου αγόρασα την τροφή,ο οποίος αντέδρασε επαγγελματικά και ανθρώπινα, και την εταιρεία παραγωγής της τροφής,οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ στη συνομιλία μας προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βρουν πού εμείς κάναμε το λάθος.

Ήθελα όμως να το πάω παραπέρα.Ψάχνοντας και μετά από πολλά τηλεφωνήματα σε διάφορες υπηρεσίες, βρήκα ότι οι παιδικές τροφές για μωρά είναι στην αρμοδιότητα του ΕΟΦ,μάλιστα του Οργανισμου Φαρμάκων,όπου και απέστειλα το βαζάκι για περαιτέρω έλεγχο (με κούριερ και με παγοκύστες αμπαλαρισμένο)

Η υπάλληλος του ΕΟΦ με την οποία μίλησα μου είπε ότι θα πάρει ένα μήνα μέχρι να βγάλουν πόρισμα και να "δράσουν" προς την κατευθυνση της απομάκρυνσης της τροφης απο τα ράφια,αν φυσικά διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Επειδή εμένα προσωπικά αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ χρονικό διάστημα δεν με αφήνει να ησυχάσω ξέροντας ότι η τροφη θα διατίθεται ελεύθερα,ενημερώνω τις μαμάδες του φορουμ.

Αυτά και μη χειρότερα!

Λυπάμαι! Κι εμάς μας είχε συμβεί αυτό στις διακοπές με τη συγκεκριμένη τροφή. Αλλά δεν έπαθε τίποτα το παιδί να πω την αλήθεια. Απλά εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό στο καπάκι όπως το περιγράφεις ακριβώς.

Εύχομαι να δικαιωθείς, καλό είναι να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, κυρίως όταν πρόκειται για τα μωρά μας.

Πάντως εγώ που είχα αντίστοιχο πρόβλημα με αλοιωμένο γιαούρτι, μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες μου ήρθε απάντηση από τον ΙΝΚΑ όπου απευθύνθηκα και μου έγραφαν ότι μεταβίβασαν την καταγγελία μου στην εταιρία γαλακτοκομικών και θα με ενημερώσουν για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης. Χαιρετίσματα δηλαδή....

Εντωμεταξύ χθες μου τηλεφώνησε υπεύθυνη της εταιρείας και μου είπε ότι ελέγξανε την συγκεκριμένη παρτίδα από τα αρχεία που κρατάνε και πως όλα έγιναν σωστά.Για την εταιρεία σημαίνει ότι η παρτίδα αυτή δεν αποσύρεται από την αγορά.

Και για εμένα ότι πρέπει να κοιτάξω το μωρό,αν έχει κάποιο αλλεργικό θέμα.

Φυσικα,θα περιμένω το πόρισμα του ΕΟΦ και θα ενημερώσω και το φόρουμ.

(Αν κάτι δεν είχε πάει σωστά,άραγε,θα μου το έλεγαν;)

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!Με ολα οσα αναφερεις!

Εν τω μεταξυ,sususe,ευχομαι τα αποτελεσματα που θα παρεις να ειναι τα αληθη και να μην προσπαθησουν,εαν υφιστανται κατι αρνητικο,να το καλυψουν!

Να σου πω την αληθεια,προσωπικα ισως το εδινα σε καποιο αλλο εργαστηριο!Ουδετερο δηλαδη!:wink:!Ξαναπηρες το ιδιο βαζακι να δεις εαν και σε εκεινο υπαρχει η εικονα που σου δημιουργησε τις υποψιες?

Δεδομένου ότι ο ΕΟΦ είναι αρμόδιος για τις παιδικές τροφές θεωρώ ότι καλώς το έστειλα εκεί-φυσικά θα το δούμε και στην πράξη.

Δεν μπόρεσα να ξαναπάω στο σουπερ μαρκετ και να παρω ίδιο βαζακι να συγκρίνω,ήμουν σε διακοπές στην Ελλάδα και ο χρόνος μου πολύ περιορισμένος για να κινηθώ.

Εντωμεταξύ χθες μου τηλεφώνησε υπεύθυνη της εταιρείας και μου είπε ότι ελέγξανε την συγκεκριμένη παρτίδα από τα αρχεία που κρατάνε και πως όλα έγιναν σωστά.Για την εταιρεία σημαίνει ότι η παρτίδα αυτή δεν αποσύρεται από την αγορά.

Και για εμένα ότι πρέπει να κοιτάξω το μωρό,αν έχει κάποιο αλλεργικό θέμα.

Φυσικα,θα περιμένω το πόρισμα του ΕΟΦ και θα ενημερώσω και το φόρουμ.

(Αν κάτι δεν είχε πάει σωστά,άραγε,θα μου το έλεγαν;)

Οχι, δεν θα σου το έλεγαν, θα το φόρτωναν στο σούπερ μάρκετ και στις συνθήκες αποθήκευσης. Το ξέρω από φίλη μου που δούλευε παλιότερα σε εταιρία συσκευασμένων τροφίμων σε θέση που έπαιρνε και τα παράπονα.

Αν μπορείς, κάνε και στον ΙΝΚΑ μια ενημέρωση κι αυτοί θα βγάλουν ανακοίνωση θεωρώ εφόσον πρόκειται για μωρουδιακή τροφή.

Αλήθεια, τώρα που θυμήθηκα, είχα κρατήσει το βαζάκι αυτό που ήταν μεγάλο κι έβαλα μέσα κοχυλάκια που μαζεύαμε στην παραλία. Λες να το βρω;;; έχεις κρατήσει τον αριθμός παρτίδας; Να τα συγκρίναμε να βλέπαμε αν είναι ίδιο; Βρε λεςς;;;;; Θα επανέλθω την Δευτέρα sususe με τον αριθμό!!!! (Δεν έχω ιντερνετ σπίτι και αύριο δεν δουλεύω).

Αυτά και μη χειρότερα!

καταρχας ευχομαι απο την καρδια μου περαστικά και πραγματικά αλλό κακο να μην σας βρει.

έκανες ότι κινηση μπορούσες να κάνεις παιρνοντας όλες της υπηρεσιες που έπρεπε να πάρεις και μπράβο σου..

μπορεί να κάνουν και ενα μηνα να βγάλουν πορισμα αλλα λογικά θα αποσυρουν αν κρινουν απαραίτητο το προιον για παν ενδεχόμενο γιατί αν γίνει τίποτα χειρότερο δεν τους συμφέρει να τους βγάζουν στα κανάλια

επίσης επείδή μου εκανε εντύπωση αυτό που είπες με την κρουστα στο καπάκι πήγα και αγόρασα μια τέτοια τροφή και όντως στο καπάκι απο κάτω έχει κρουστα μαυρη.. εννοείτε πως η τροφή πήγε στα γουρουνάκια μας απο περιεργεια την πήρα λόγω των σχολίων που δοιαβοιασα :oops::oops::oops:

Η κρούστα κάτω από το καπάκι είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο και όχι (απαραίτητα) ανησυχητικό, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ξερή ή να έχει όψη άμμου, γιατί αυτό δείχνει αλλοίωση - μούχλα ή ότι έχει εισχωρήσει αέρας στη συσκευασία. Αυτή νομίζω ήταν η ανησυχητική ένδειξη στην περίπτωση της θεματοθέτριας, ότι η κρούστα είχε όψη άμμου, όχι ότι υπήρχε κρούστα.

susune λυπαμαι για την ταλαιπωρια σας και χαιρομαι που ηταν κατι περαστικο για το παιδακι και ειναι καλα... εκανες πολυ καλα που ενημερωσες το φορουμ και ακομη καλυτερα που το ψαχνεις το θεμα με τον ΕΟΦ... αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι πως αμα απο την αρχη κατι δεν σου καθεται καλα σε ενα φαγητο καλυτερα να το πεταξεις ακομη και για προληπτικους λογους... στο λεω γιατι απο αυτα που γραφεις φανηκε πως απο την αρχη σε προβλημάτισε η υφη του ... ασχέτως με τα αποτελέσματα του ΕΟΦ θεωρώ πως απο την στιγμη που επιλέγεις να αγορασεις ενα προιον απο το ραφι, εξυπακουεται πως αυτο το προιον και ελεγμένο πρεπει να ειναι και ασφαλες και να διατηρειται σωστα... επειδή δυστυχως ομως αυτο δεν ισχυει θα πρεπει αν κατι δεν μας καθεται καλα απο την αρχή, ειδικά για φαγητο, να το πετάμε... το παιδάκι σου οντως μπορει να μην έπαθε δηλητηριαση αλλα να ειχε κατι η συγκεκριμενη τροφη που το πειραξε.... ο λογος πάντως που εγω δεν εχω δωσει στο μικρο μου τετοιου ειδους σκευασματα ειναι γιατι φοβαμαι οχι τα συστατικα που αναγραφονται αλλα αυτά που δεν αναγραφονται :) και επειδή ο φοβος φυλαει τα ερμα και προσωπικα επειδή δεν εχω καμία εμπιστοσυνη σε ολους αυτους τους φορεις θα σε συμβούλευα να μην ξαναδωσεις την συγκεκριμενη τροφη στο παιδι γιατι εφοσον σας ειπαν στο νοσοκομειο οτι ειναι αλλεργικη αντιδραση κατι εχει μεσα που το πειραξε... εάν ειναι μικρουλη και τρωει μονο αλεσμενα, αν εισαι εκτος σπιτιου ή παίρνε ταπερακι απο το σπιτι (π.χ. λαχανικα αλεσμενα αντεχουν αρκετες ωρες) ή κανενα γιαουρτακι... οταν εχεις νεοτερα πες μας...

Η κρούστα κάτω από το καπάκι είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο και όχι (απαραίτητα) ανησυχητικό, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ξερή ή να έχει όψη άμμου, γιατί αυτό δείχνει αλλοίωση - μούχλα ή ότι έχει εισχωρήσει αέρας στη συσκευασία. Αυτή νομίζω ήταν η ανησυχητική ένδειξη στην περίπτωση της θεματοθέτριας, ότι η κρούστα είχε όψη άμμου, όχι ότι υπήρχε κρούστα.

για αυτό είπα κρουστα .. ήταν ξερό σαν πως να το πω.. πως είναι οι μασκες που της βαζεις και ξεφλουδιζουν μετά έτσι .. αλλα σε πιο ξερο

Καλημέρα και απο μένα. Έχω μέρες που παρακολουθώ την συνομιλία και είπα να απαντήσω.

Είμαι κγω από τις μανούλες που χρησιμοποιούν βαζάκια. Όχι απο δική μου επιλογή αλλά του μπέμπη μου. Είναι 9 μηνών και όταν έπρεπε να φάμε τις χορτόσουπες έτρωγε 2 -3 κουταλίτσες και ή του ερχόταν αναγούλα ή εκανε εμετό. Τον πίεσα αρκετό καιρό με διάφορα νέα λαχανικά κ κρέας αλλά ο μπέμπης δεν έτρωγε. Οπότε παρά να αναπληρώνω το φαγητό με κρέμες ή φρουτα (που ήδη τρώει μέσα στη μέρα) κατάληξαμε στο βαζάκι. Συχνά πυκνά τον δοκιμάζω ξανά τις δικές μου αλλά πάλι τίποτα.

Το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ώρα που τρώμε εμείς οπότε ελπίζω ότι όταν θα μπορεί να φάει κανονικό φαγητούλι θα τρώει από τα δικά μας.

Όσο για τη συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούμε κμεις το ίδιο εδώ και 15 ημέρες περίπου και ευτυχώς είναι όλα κάλά και ο μπέμπης μου έχει αυξήσει και την ποσότητα με το συγκεκριμένο. Δεν παρουσίασε τίποτα και ας έχει επάνα στο καπάκι αυτή τη σκόνη σαν άμμο.

Αυτά από μένα και ας δείξετε λίγη κατανόηση για μας που καταλήγουμε στα βαζάκια!!!