Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίνετε πολυβιταμίνες στα παιδιά σας;

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Το Σεπτέμβριο με προτροπή μιας γνωστής μου φαρμακοποιού, ξεκίνησα να δίνω πολυβιταμίνες στο γιο μου.

Πάει στην πρώτη δημοτικού και μου πρότεινε να του τις δίνω από το Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο για τόνωση του οργανισμού του.

Η διατροφή του προσπαθώ όσο μπορώ να είναι καλή, αλλά δεν πετυχαίνει πάντα.

Πείτε μου τη γνώμη σας. Μήπως αντί για όφελος προκαλέσουν κακό στο παιδί;

Οι πολυβιταμίνες είναι σε σιρόπι κι αν δεν κάνω λάθος λέγονται multivitamin.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Διαφημίσεις

ακόμα και ο παιδιατρος να μου το πρότεινε θα επιφυλασσομουν να δώσω βιταμίνες στο παιδι μου, πόσο μάλλον ο γνωστός φαρμακοποιός.

Γιατί όμως ρωτάς τώρα που έχει ήδη περάσει καιρος?

ακόμα και ο παιδιατρος να μου το πρότεινε θα επιφυλασσομουν να δώσω βιταμίνες στο παιδι μου, πόσο μάλλον ο γνωστός φαρμακοποιός.

Γιατί όμως ρωτάς τώρα που έχει ήδη περάσει καιρος?

H αλήθεια είναι ότι εμπιστεύθηκα την φαρμακοποιό, αλλά δεν ξέρω αν έκανα καλά...:(

Μου είπε ότι τις έπινε και ο δικός της γιος.

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Εγώ δεν πρόκειται να δώσω στο παιδί μου σκευάσματα τέτοιου είδους. Εγώ έπαιρνα όσο εργαζόμουν, προ παιδιού επειδή δούλευα όλη μέρα και έτρωγα έτοιμα φαγητά και μόνο. Αλλά τα παιδιά γιατί; Στο χέρι μας είναι να παίρνουν βιταμίνες με φυσικό τρόπο.

Ο αδελφός μου επίσης μπουκωνόταν με βιταμίνες μικρός και θεωρώ πως δεν τον ωφέλησαν στο παραμικρό...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, όλα αυτά δεν είναι ελεγμένα και ασφαλή για τα παιδιά; :confused:

Φοβήθηκα τώρα που διάβασα τις απαντήσεις σας. Λέτε να του έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;:confused:

Μάλλον σκέφτηκα επιπόλαια.. ότι ίσως θα τον βοηθούσαν να μην αρρωσταίνει τόσο συχνά όσο τις προηγούμενες χρονιές.:(

Κακώς το έπραξα...

Κορίτσια, όλα αυτά δεν είναι ελεγμένα και ασφαλή για τα παιδιά; :confused:

Φοβήθηκα τώρα που διάβασα τις απαντήσεις σας. Λέτε να του έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;:confused:

Μάλλον σκέφτηκα επιπόλαια.. ότι ίσως θα τον βοηθούσαν να μην αρρωσταίνει τόσο συχνά όσο τις προηγούμενες χρονιές.:(

Κακώς το έπραξα...

καλά μην τρελαίνεσαι, βρε παιδί μου! Δεν του έδωσες και δηλητήριο, βιταμίνες από φαρμακείο πήρες. ;)

Η παιδίατρός μου όταν την είχα ρωτήσει, μου είχε πει ότι δεν κάνουν κακό, αλλά από τη στιγμή που το παιδί έχει σωστή ισορροπημένη διατροφή και παίρνει τις απαραίτητες βιταμίνες, τις επιπλέον που θα πάρει ο οργανισμός του θα τις αποβάλλει. Οτι δηλαδή, είναι δώρον άδωρον!. Οπότε μην τρελαίνεσαι κοπέλα μου, δεν έκανες και κανένα έγκλημα!!:D

καλά μην τρελαίνεσαι, βρε παιδί μου! Δεν του έδωσες και δηλητήριο, βιταμίνες από φαρμακείο πήρες. ;)

Η παιδίατρός μου όταν την είχα ρωτήσει, μου είχε πει ότι δεν κάνουν κακό, αλλά από τη στιγμή που το παιδί έχει σωστή ισορροπημένη διατροφή και παίρνει τις απαραίτητες βιταμίνες, τις επιπλέον που θα πάρει ο οργανισμός του θα τις αποβάλλει. Οτι δηλαδή, είναι δώρον άδωρον!. Οπότε μην τρελαίνεσαι κοπέλα μου, δεν έκανες και κανένα έγκλημα!!:D

Σ' ευχαριστώ πολύ , δεν φαντάζεσαι πόσο με καθησύχασες. Η διατροφή του μικρού δεν είναι και η καλύτερη όσο κι αν προσπαθώ. Για παράδειγμα τα όσπρια δεν θέλει ούτε να τα βλέπει, αν και μαγειρεύω δυο φορές την εβδομάδα. Με το ζόρι τρώει 2 - 3 κουταλιές και μετά τυρί και ψωμί σκέτα.

Γίνεται μάχη κάθε μεσημέρι στο τραπέζι. :mad:

Μοσχάρι άσε άλλος μπελάς. Μόνο κιμάς και με το ζόρι να φάει ένα ολόκληρο μπιφτέκι. Τρώει ντομάτα και βουτάει ψωμί στο λάδι.

Φρούτο ένα κάθε απόγευμα. Του βάζω κοντά στο σχολείο και το φέρνει πίσω άθικτο...:(

Διαφημίσεις

Εγω τους δινω παντως. Στον μικρο δεν εχω διακοψει απο οταν γεννηθηκε. Και οι 2 πινουν εξτρα D και ο μεγαλος προβιωτικα.. Και εμεις πινουμε... Ειναι τετοι το κλιμα εδω που δεν υπαρχει γιατρος να μην συστινει βιταμινες

επειδη και εμενα εινια λιγοφαγος και ειχε και ελαφρα αναιμια (που ευτυχως την ξεπερασαμε) και επρπε να του ανοιξει και η ορεξη η παιδιατρος μου ειπε να του δωσω αι μου εγραψε ενα σκευασμα και φυσικα του δινω. γενικα δεν ξερω αν οφειλεται στις βιταμινες αλλα ειδα τεραστια βελτιωση στο παιδι. παχυνε επιτελους και παλι εινια στο 30 στις καμπυλες (ηταν στο 10 πλεον), ψηλωσε παρα πολυ, γενικα αρχισε να τρωει πολυ καλυτερα, και ακομα δεν αρρωστησε (φτου φτου μην τον ματιαξω).

Εγω τους δινω παντως. Στον μικρο δεν εχω διακοψει απο οταν γεννηθηκε. Και οι 2 πινουν εξτρα D και ο μεγαλος προβιωτικα.. Και εμεις πινουμε... Ειναι τετοι το κλιμα εδω που δεν υπαρχει γιατρος να μην συστινει βιταμινες

Τους δίνεις όλη τη χρονιά; Εμένα μου είπε να δίνω από το Σεπτέμβρη έως τον Απρίλη.

Σ' ευχαριστώ πολύ , δεν φαντάζεσαι πόσο με καθησύχασες. Η διατροφή του μικρού δεν είναι και η καλύτερη όσο κι αν προσπαθώ. Για παράδειγμα τα όσπρια δεν θέλει ούτε να τα βλέπει, αν και μαγειρεύω δυο φορές την εβδομάδα. Με το ζόρι τρώει 2 - 3 κουταλιές και μετά τυρί και ψωμί σκέτα.

Γίνεται μάχη κάθε μεσημέρι στο τραπέζι. :mad:

Μοσχάρι άσε άλλος μπελάς. Μόνο κιμάς και με το ζόρι να φάει ένα ολόκληρο μπιφτέκι. Τρώει ντομάτα και βουτάει ψωμί στο λάδι.

Φρούτο ένα κάθε απόγευμα. Του βάζω κοντά στο σχολείο και το φέρνει πίσω άθικτο...:(

Εντάξει, δεν είναι και τόσο κακή η διατροφή του παιδιού. Και η ντομάτα που του αρέσει, φρούτο είναι. Δεν έπαθε κανείς τίποτε γιατί προτιμούσε τις ντομάτες από τα μήλα. Και το ωμό λάδι που τρώει με τη ντομάτα μια χαρά είναι. Και 2-3 κουταλιές όσπρια δυο φορές την εβδομάδα είναι περισσότερο απ΄όσα τρώνε οι συνομίληκοί του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σ΄έναν ολόκληρο χρόνο! Κι ένα μπιφτέκι δεν είναι λίγο. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα.

Χωρίς εξετάσεις, γιατί να δώσεις βιταμίνες;

Την πιθανότητα υπερβιταμίνωσης και των αντίστοιχων συνεπειών τη σκέφτηκες; Μπορεί π.χ. να λείπει κάτι και να συμπληρώνεται από το σκεύασμα, αλλά κάτι άλλο να είναι σε μεγάλη περίσσεια και να επιφέρει προβλήματα.

Συνήθως κάνουμε πρώτα εξετάσεις στα παιδάκια μας και ΑΝ συντρέχει λόγος, δίνουμε αυτό που του λείπει και όχι κάτι άλλο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Τους δίνεις όλη τη χρονιά; Εμένα μου είπε να δίνω από το Σεπτέμβρη έως τον Απρίλη.

Σταματαμε μονο οταν ερχομαστε διακοπες. Δεν εχει γενικα ηλιοφανεια στο Βελγιο (με εξαιρεση μερικες μερες το χρονο) και εχουν κουραστικο προγραμμα μεχρι να φυγουμε διακοπες,

Εδω οι πολυβιταμινες εχουν τα απολυτως βασικα (δηλαδη D που εχουμε ολοι - μικροι μεγαλοι ελειψη). Σιδηρο πχ δεν μπορεις να παρεος χωρις ιατρικη συνταγη. Και γενικα οι βιταμινες ειναι σε μικροτερη ποσοτητα απο την ημερισια συνηστωμενη δοση (μιλαω για το Βελγιο)

Εδω οι πολυβιταμινες εχουν τα απολυτως βασικα (δηλαδη D που εχουμε ολοι - μικροι μεγαλοι ελειψη). Σιδηρο πχ δεν μπορεις να παρεος χωρις ιατρικη συνταγη. Και γενικα οι βιταμινες ειναι σε μικροτερη ποσοτητα απο την ημερισια συνηστωμενη δοση (μιλαω για το Βελγιο)

Και εδώ το ίδιο συμβαίνει. Οι πολυβιταμίνες είναι σε πολύ μικρότερη ποσότητα από την συνιστώμενη δόση. Τις πήρα περισσότερο για να τονώσω τον οργανισμό του, ώστε να μην αρρωσταίνει τον χειμώνα όπως πέρσι.:(

Ρώτησα το γιατρό και μου είπε ότι δίνω τσάμπα τα λεφτά μου και δεν του προσφέρουν στην πραγματικότητα τίποτα...:(

Οι συνθετικές μορφές των βιταμινών δεν απορροφώνται από τον οργανισμό όπως οι φυσικές. Μπορεί λοιπόν το σκεύασμα να γράφει χ ποσότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο οργανισμός απορροφά και αξιοποιεί τόσο. Κοιτάξτε σκευάσματα όπως το φυσικό μουρουνέλαιο (fermented cod liver oil) για βιτ Α και D, το βασιλικό πολτό, το ανεπερξέργαστο μέλι κλπ. Αυτά έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν στα παιδιά από το οποιοδήποτε χαπάκι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το αν η βιταμίνη είναι σε χαπάκι ή σε σιρόπι δεν παίζει ρόλο. Όντως έχει σημασία να είναι από φυσικές πηγές γιατί όντως απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό, αλλά αυτό είναι κυρίως θέμα αξιοπιστίας της εταιρίας και οχι της φαρμακοτεχνικής μορφή που χρησιμοποιείται.

Γνώμη μου είναι ότι εφόσον το παιδί διατρέφεται σωστά και παίρνει μέσω της τροφής όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία δε χρειάζονται συμπληρώματα. Αν παρόλα αυτά πάρει το παιδί βιταμίνες δε θα πάθει τίποτε κακό, αλλά συνίσταται η λήψη συμπληρωμάτων για 2 μήνες και η διακοπή για ένα μήνα. Μ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται και ο κίνδυνος συσσώρευσης κάποιων βιταμινών, κυρίως λιποδιαλυτικών (Α,D,E,K)

Το αν η βιταμίνη είναι σε χαπάκι ή σε σιρόπι δεν παίζει ρόλο. Όντως έχει σημασία να είναι από φυσικές πηγές γιατί όντως απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό, αλλά αυτό είναι κυρίως θέμα αξιοπιστίας της εταιρίας και οχι της φαρμακοτεχνικής μορφή που χρησιμοποιείται.

Γνώμη μου είναι ότι εφόσον το παιδί διατρέφεται σωστά και παίρνει μέσω της τροφής όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία δε χρειάζονται συμπληρώματα. Αν παρόλα αυτά πάρει το παιδί βιταμίνες δε θα πάθει τίποτε κακό, αλλά συνίσταται η λήψη συμπληρωμάτων για 2 μήνες και η διακοπή για ένα μήνα. Μ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται και ο κίνδυνος συσσώρευσης κάποιων βιταμινών, κυρίως λιποδιαλυτικών (Α,D,E,K)

Μια απορία. Του δίνω μόνο για δυο μήνες, σταματάω έναν και μετά συνεχίζω κατά τον ίδιο τρόπο;

Η φαρμακοποιός μου είπε να του δίνω μέχρι τον Απρίλιο και μετά να τις ξαναρχίσουμε τον Σεπτέμβρη.

αν το παιδι τρεφεται σωστα τοτε πραγματικα δεν εχουν θεση τα συμπληρωματα..Αν παλι αυτα χρειαζονται ειναι προτιμοτερο να τα συζηταμε με τους παιδιατρους παρα με τους φαρμακοποιους.:!:

Μια απορία. Του δίνω μόνο για δυο μήνες, σταματάω έναν και μετά συνεχίζω κατά τον ίδιο τρόπο;

Η φαρμακοποιός μου είπε να του δίνω μέχρι τον Απρίλιο και μετά να τις ξαναρχίσουμε τον Σεπτέμβρη.

Μα από τη στιγμή που ο ίδιος ο παιδίατρος σου είπε ότι δεν χρειάζεται να του δίνεις βιταμίνες, γιατί συνεχίζεις να το κάνεις και ακούς τη φαρμακοποιό? Ένα παιδί που αποδεδειγμένα δεν τις έχει ανάγκη, για να μην αρρωσταίνει, όπως λες, έχει ανάγκη από φυσικά συστατικά, φυσικούς χυμούς πορτοκάλι, να τρέφεται σωστά, να είναι σε χώρο όπου αερίζεται σωστά και κατά προτίμηση να αθλείται.... όλα τα άλλα είναι από περιττά έως -ίσως- επικίνδυνα για την υγεία του.