Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γκρίνια με αποκλειστικό θηλασμό

Recommended Posts

Αγλαια θα ηθελα τη βοηθεια σου αλλα και οποιου αλλου.Ο μπεμπης μου ειναι 37 εβδομαδων και τον θηλαζω εξ αρχης αλλα ενδιαμεσα εχει παρει ξενο γαλα λογω φοβου μου οτι δεν επαρκει το δικο μου.τελευταια το στηθος μου ειναι γενικα μαλακο σε σχεση με πριν αλλα ο μικρος καθεται αλλωτε τρωει ησηχα αλλωτε με κλαματα και να χτυπιεται.Υπαρχει περιπτωση να ελλετωνεται το γαλα και το παιδι να πειναει σε μερικα γευματα γι αυτο να χτυπιεται καποιες φορες?

Στο μήνα αυτό πια (9ο) το στήθος είναι μαλακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει γάλα. Το αν το μωρό παίρνει αρκετό γάλα θα το διαπιστώνεις μετρώντας τις βρεγμένες πάνες ανά 24ωρο (4-5). Αν δίνεις συστηματικά ξένο γάλα τότε ναι, διακινδυνεύεις την παραγωγή σου. Τα γιατί ένα μωρό είναι ανήσυχο στο στήθος είναι πολλά. Μήπως αυτό συμβαίνει το βράδυ συνήθως που η ροή είναι μικρότερη; Δοκίμασες να εναλλάσσεις στήθη στο ίδιο γεύμα κάθε φορά που το μωρό γίνεται ανήσυχο;

Γενικά πάντως στον 9ο μήνα ή και νωρίτερα ακόμα, δεν μπορεί να μην έχεις γάλα - κακώς σε πιάνει ανασφάλεια και καταφεύγεις στο ξένο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαια θα ηθελα τη βοηθεια σου αλλα και οποιου αλλου.Ο μπεμπης μου ειναι 37 εβδομαδων και τον θηλαζω εξ αρχης αλλα ενδιαμεσα εχει παρει ξενο γαλα λογω φοβου μου οτι δεν επαρκει το δικο μου.τελευταια το στηθος μου ειναι γενικα μαλακο σε σχεση με πριν αλλα ο μικρος καθεται αλλωτε τρωει ησηχα αλλωτε με κλαματα και να χτυπιεται.Υπαρχει περιπτωση να ελλετωνεται το γαλα και το παιδι να πειναει σε μερικα γευματα γι αυτο να χτυπιεται καποιες φορες?η διατροοφη μου ειναι η ιδια,ακρως θγειηνη και μαλιστα τελευταια τρωω χωρις μα πειναω απο φοβο μη μου κοπει το γαλα η ελλατωθει καθως βλεπω οτι ο μικρος συχνα κλαιει στα γευματα και το στηθος μου ειναι εξερετικα μαλακο,αν και ετσι βλεπω πολλες φορες το γαλα να πεταγεται με πολυ πιεση.Φοβαμαι μηπως κατι γινεται....το στηθος πρεπει να μην ειναι πολυ μαλακο και που και που να πρηζετε λιγο οπως πριν?Τις φορες που γκρινιαζει,χτυπιεται στο στηθος μου,τελικα δε τρωει και παρολα αυτα καποια στιγμη με γκρινια το παιρνει ο υπνος αλλα μπορει να κοιμηθει και τρεις ωρες και ολο το βαδυ χωρις να ξυνησει και το πρωι να σηκωθει και να φαει σα κυριος.Αν στο τελευταιο γευμα πεινουσε και δεν ειχε φαει καλα δε θα επρεπε να ξυπνησει μετα απο λιγο?Δε μπορω να καταλαβω τι θελει....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

η διατροοφη μου ειναι η ιδια,ακρως θγειηνη και μαλιστα τελευταια τρωω χωρις μα πειναω απο φοβο μη μου κοπει το γαλα η ελλατωθει καθως βλεπω οτι ο μικρος συχνα κλαιει στα γευματα και το στηθος μου ειναι εξερετικα μαλακο,αν και ετσι βλεπω πολλες φορες το γαλα να πεταγεται με πολυ πιεση.Φοβαμαι μηπως κατι γινεται....το στηθος πρεπει να μην ειναι πολυ μαλακο και που και που να πρηζετε λιγο οπως πριν?

Καλά κάνεις και τρως υγιεινά αλλά και να μην έτρωγες έτσι πάλι θα είχες γάλα και πάλι θα ήταν καλό. Οπότε μην σε πιάνει πανικός με το φαί και καλό θα ήταν να τρως όταν πεινάς μόνο :D Το γάλα κόβεται όταν μειώνουμε θηλασμούς όχι ανάλογα με το τι τρώμε ή δεν τρώμε.

Το στήθος δεν χρειάζεται να πρήζεται στη φάση που είσαι εκτός αν έχουν περάσει πολλές ώρες από την προηγούμενη φορά που θήλασες.

Στο μήνα αυτό πια (9ο) το στήθος είναι μαλακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει γάλα. Το αν το μωρό παίρνει αρκετό γάλα θα το διαπιστώνεις μετρώντας τις βρεγμένες πάνες ανά 24ωρο (4-5). Αν δίνεις συστηματικά ξένο γάλα τότε ναι, διακινδυνεύεις την παραγωγή σου. Τα γιατί ένα μωρό είναι ανήσυχο στο στήθος είναι πολλά. Μήπως αυτό συμβαίνει το βράδυ συνήθως που η ροή είναι μικρότερη; Δοκίμασες να εναλλάσσεις στήθη στο ίδιο γεύμα κάθε φορά που το μωρό γίνεται ανήσυχο;

Γενικά πάντως στον 9ο μήνα ή και νωρίτερα ακόμα, δεν μπορεί να μην έχεις γάλα - κακώς σε πιάνει ανασφάλεια και καταφεύγεις στο ξένο.

Συγνώμη EVA μπερδευτηκα,το μωράκι μου είναι 37 ημερών ,και όχι 37 εβδομάδων.Αν ήταν 9 μήνων δεν θα αγχωνόμουνα....

Αλλα τελευταία δεν του δίνω συμπλήρωμα ,παραμόνο στήθος.

Γκρίνια εχει και την νύχτα και την ημέρα ,αλλα τις περισσότερες φορές όμως η γκρίνια είναι κατα την διάρκεια της νύχτας!

Εχω δοκιμάσει τα παντα:confused::confused::confused:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Τι να πω...είμαι κι εγώ στο σκοτάδι...Η παιδίατρος μου είπε ότι για να είναι ΓΟΠ θα πρέπει να τα βγάζει όλα (τύπου ρουκέτα) μετά από κάθε γεύμα. Το να έχει γουλίτσες (μέχρι 2 κουτ. της σούπας) είναι νορμαλ. Με έβαλε και θήλασα μπροστά της για να δει πως κάνει το παιδί, και μου είπε ότι οφείλεται στη μεγάλη ροή που έχω (σαν βρύση) και το μωρό πνίγεται.

Προσπαθώ να μην τον αφήσω να πεινάσει πολύ και εκνευριστεί, :arrow:δεν τρώει γιατί δεν πεινάει πολύ.

Τον αφήνω να πεινάσει και να κλάψει, :arrow:δεν τρώει γιατί έχει εκνευριστεί.

Ο δικός μου αυτό το πράγμα το κάνει από την κλινική. Από την αρχή κλάίει στα μισά γεύματα της ημέρας (όχι σε όλα). Απλά η ανησυχία μου για το αν τρώει καλά με έχει κάνει πιεστική και ο καημένος αρχίζει να κλαίει μόλις βγάλω το στήθος έξω...θα το βλέπει σαν το μεγάλο τέρας που θα τον κατασπαράξει...:lol: Αρχίζω και απογοητεύομαι

βρε τι τραβαμε κ εμεις οι μανες...εμενα ξανα τα ιδια..ειχε καλυτερεψει λιγο αλλα δ κρατησε..μηπως ειναι κολικοι ρε παιδι μου???αλλα καθε φορα που τρωει??τι να πω..τωρα σκεφ μηπως ειναι αλλεργια στο μοσχαρι η στο μελι που τρωω τα πρωινα..δ μου χουν μεινει κ πολλες επιλογες ακομα...:) στο τελος θα λιμοκτονησω..

μαλλον θα την παω κ για υπερηχο να τελειωνουμε..

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

Συγνώμη EVA μπερδευτηκα,το μωράκι μου είναι 37 ημερών ,και όχι 37 εβδομάδων.Αν ήταν 9 μήνων δεν θα αγχωνόμουνα....

Αλλα τελευταία δεν του δίνω συμπλήρωμα ,παραμόνο στήθος.

Γκρίνια εχει και την νύχτα και την ημέρα ,αλλα τις περισσότερες φορές όμως η γκρίνια είναι κατα την διάρκεια της νύχτας!

Εχω δοκιμάσει τα παντα:confused::confused::confused:

Λοιπόν, για να μην μπερδευόμαστε: απάντησε αναλυτικά στο ερωτηματολόγιο που θα βρεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

και γράψε ξανά το ερώτημα που πιστεύεις ότι δεν απαντήθηκε.

• 10 months later...

Καλησπέρα σας κι από μένα! Θα ήθελα τη γνώμη σας και κυρίως Αγλαϊα τη δική σου. Η μικρή μου είναι σήμερα 3 1/2 μηνών και τη θηλάζω αποκλειστικά όσο θέλει και όποτε θέλει αυτή. Το πρόβλημά μου είναι πως τις τελευταίες 15 μέρες αλλά πολύ περισσότερο την τελευταία εβδομάδα έχουμε πολύ γκρίνια την ώρα του φαγητού. Στην αρχή που το στήθος έχει μεγάλη ροή (περίπου τα 5 πρώτα λεπτά) δεν έχουμε πρόβλημα, το πρόβλημα ξεκινάει όταν η ροή μειώνεται και αναγκάζεται να ρουφήξει με περισσότερη δύναμη. Εκεί αρχίζουν τα όργανα!!! Πολύ κλάμα με αποτέλεσμα να μη θέλει να τη βάλω ξανά στο στήθος. Δοκίμασα να αλλάξω στάσεις ή να την κάνω βόλτες αλλά δε πιάνουν πάντα. Οι μόνες ώρες που παρατήρησα ότι τρώει χωρίς κανένα πρόβλημα είναι είτε στο πρώτο πρωινό γεύμα γύρω στις 7 είτε όταν κοιμάται και τρώει μέσα στον ύπνο.

Να σημειώσω πως γενικότερα τρώει γύρω στο 10' - 15'. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως πλέον έχει μειώσει τα γεύματά της μέσα στην ημέρα (πλέον τρώει ανά 3 - 4 ώρες, ενώ πρώτα έτρωγε ανά δίωρο) και φοβάμαι με την κατάσταση αυτή μήπως τελικά μειώθηκε το γάλα μου και δε της αρκεί. Δε θέλω να σταματήσω να τη θηλάζω τουλάχιστον ως τον 6ο! Τα παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα το στήθος μου πλέον να μην πρήζεται και να μειώνεται το γάλα; Γιατί ακόμη και μετά από 6 - 8 ώρες ή όλη τη νύχτα αν δε τη βάλω στο στήθος αυτό πάλι δεν είναι πρησμένο.

Τι μπορεί να την ενοχλεί τελικά;;; Δε μπορώ να τη βλέπω να κλαίει με λυγμούς και να μη μπορώ να τη βοηθήσω!!!

Hc7Np3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...