Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γκρίνια με αποκλειστικό θηλασμό

Recommended Posts

Vann, επειδή έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον μικρό μου που είναι τώρα 2 μηνών, αν έχεις την καλοσύνη και δεις το μήνυμά μου, γράψε σε παρακαλώ τι έγινε με την περίπτωσή σας τελικά. Και να φανταστείς έχω την αίσθηση ότι κλαίει γιατί δεν έχω αρκετό γάλα και εκνευρίζεται. Τώρα θα αρχίσω να τραβάω με το θήλαστρο για να δούμε. Ερώτηση : όταν ένα παιδί έχει γαστρο-οισοφαγική παλλινδρόμηση δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται το ίδιο (κλάμα, τραβιέται, εμετός) και με το στήθος και με το μπουκάλι?

Γιατί λες ότι δεν έχεις αρκετό γάλα;

Αν θες, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ...έχω απογοητευτεί πλήρως !!! Μόλις τώρα τελειώσαμε με θηλασμό και τον έβαλα για ύπνο. Δεν θέλει να θηλάσει. Απλά τσιρίζει, τραβιέται από το στήθος και κλωτσάει. Έχουμε κολικούς, αλλά όχι σε βαθμό που να κλαίει ώρες (του δίνω Infacolic). Τρώει 2-3 λεπτά από το ένα στήθος και μετά κάνει καμιά ρουφηξιά εν μέσω κλαυθμού και οδυρμού. Δηλαδή τώρα το παιδί είναι χορτάτο? Πολύ αμφιβάλλω...Το έδωσα συμπλήρωμα, αλλά ήπιε μόνο 20ml. Παρόλα αυτά, μόλις το έβαλα στο κρεβατάκι και του έδωσα την πιπίλα κοιμήθηκε αμέσως.

Σχετικά με το γάλα μου, αντλώ με χειροκίνητο θήλαστρο από χθες, κάθε 4 ώρες (όσες περίπου τρώει και ο μικρός) και βγάζω 90-110ml κάθε φορά, το οποίο νομίζω ότι είναι ικανοποιητικό, αν σκεφτούμε ότι το μωρό θεωρητικά τραβάει και παραπάνω ποσότητα από όσο βγάζει το θήλαστρο. Το θέμα είναι ότι έχω γάλα αλλά το μωρό δεν το πίνει!!! Από χθες που το έβγαζα με το θήλαστρο, μια χαρά το έπινε από το μπουκάλι. (???)

Εν τω μεταξύ σήμερα πήγαμε σε καινούργια παιδίατρο (την παλιά την αλλάξαμε γιατί βγάλαμε κοκκίωμα και δεν το είδε, και παραλίγο να κάνουμε χειρουργείο γιατί μεγάλωσε πολύ), η οποία μου σύστησε να του δίνω χαμομήλι ή τσάι ενδιάμεσα στα γεύματα για να ενυδατωθεί τώρα που έχει ζέστη και χάνει πολλά υγρά. Όσο για το ότι κλάιει ενώ θηλάζει, μου είπε ότι μάλλον επειδή τρώει λαίμαργα (όντως) εγκλωβίζεται αέρας στον οισοφάγο του και πονάει, οπότε πρέπει πρώτα να ρευτεί για να συνεχίσει. Το έκανα και αυτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Πάλι έκλαιγε...

Επίσης, δεν πήρε ικανοποιητικό βάρος από την τελευταία φορά:

Γέννηση 3460 (3240)

15 ημ. 3800

40 ημ. 4760

60 ημ. 4970

jMiCp3.png

tYVSp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα

Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Θηλάζω αποκλειστικά το μωρό μου από την μέρα που γεννήθηκε. Στο νοσοκομείο είχαμε συγκατοίκηση και έτσι θηλάζαμε μέρα νύχτα όσο και όποτε ήθελε ο μπέμπης. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Έπιασε σωστά και εγώ έχω κατεβάσει πολύ γάλα,. Είχα ενημερωθεί από το forum πολύ πριν γεννήσω και το πάλεψα πολύ στο μαιευτήριο και όλα καλά.

Το πρόβλημά μου τώρα είναι το εξής. Πριν από καμιά βδομάδα ξεκινησε να έχει πονάκια και διάρροιες. Πήρα την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι κολικοί και να μειώσω τα γαλακτοκομικά σε 1 ποτήρι γάλα και 1 φέτα τυρί ημερησίως. Το θέμα είναι ότι στην 1η της επίσκεψη μου είχε ήδη απαγορεύσει και ένα σωρό άλλα πράγματα με αποτέλεσμα πλέον για απογευματινό και βραδυνό να μην έχω τίποτα να φάω. Αλλά το κυριότερο πρόβλημά μου ήταν η τουαλέτα, καθώς έχω κόψει το τσιγάρο και επιπλέον ο τοκετός μου έβγαλε αιμορροίδες. Το να μην τρώω τώρα και λαχανικά επιδείνωσε το πρόβλημα.

Διαβάζοντας εδώ από την Αγλαϊα τις επίσημες συστάσεις ξεκίνησα να τρώω το πρωί ένα φλιτζάνι γάλα με δημητριακά και ομολογώ με βοήθησε πολύ. Ο μπέμπης δεν έμοιαζε να έχει πρόβλημα. Τις τελευταίες μέρες μπορώ να πώ είμαστε αρκετά καλα.

Σήμερα όμως έχουμε το εξής (το οποίο έχει ξαναγίνει αλλά όχι σε τόσο μετάλο βαθμό).

Ενώ είναι ήσυχος και μια χαρά. Μόλις τον βάζω στο στήθος να θηλάσει, αρχίζει να χτυπιέται και να φωνάζει και να κλαίει σπαρακτικά, ενω΄προσπαθεί να θηλάσει. Τον έβγαλα μια δυο φορές τον έβαλα να ρευτεί, ηρέμησε, και όταν τον ξαναέβαλα στο στήθος, πάλι τα ίδια. Τον βγάζω κάνουμε βόλτες στο σπίτι, ηρεμεί. Μετά από λίγα λεπτά πάλι αρχίζει να με πιπιλάει, σαν ένδειξη ότι πεινάει (και δικαιολογημένα γιατί δεν έχει καταφερει να φάει εδώ και αρκετή ώρα) τον ξαναβάζω στο στήθος και πάλι τα ίδια. Τρελάίνομαι γιατί ενώ είναι ήρεμος δείχνει να υποφέρει όταν προσπαθεί να θηλάσει. Και το θέμα είναι ότι θέλει ο καημενούλης, προσπαθεί τραβάει μια δυο γουλίτσες, πάει πίσω κλαίει, κοκκινίζει, σφίγγεται, χτυπιέται με τσιμπαει και μετά βουτάει πάλι λαίμαργα στη θηλή. Μια δυο γουλίτσες και πάλι τα ίδια...

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό??? Δεν νομίζω να είναι κολικός γιατί αν ήταν δεν θα έκλαιγε και όταν το έβγαζα από το στήθος??? Δεν μπορώ να καταλάβω τι τον ενοχλεί. Πεινάει και θέλω να τον θηλάσω αλλά δείχνει να μην μπορεί...

Τι να κάνω??? Τι τον ενοχλεί???

PuMep3.png?UOeroVFC

Αχ...έχω απογοητευτεί πλήρως !!! Μόλις τώρα τελειώσαμε με θηλασμό και τον έβαλα για ύπνο. Δεν θέλει να θηλάσει. Απλά τσιρίζει, τραβιέται από το στήθος και κλωτσάει. Έχουμε κολικούς, αλλά όχι σε βαθμό που να κλαίει ώρες (του δίνω Infacolic). Τρώει 2-3 λεπτά από το ένα στήθος και μετά κάνει καμιά ρουφηξιά εν μέσω κλαυθμού και οδυρμού. Δηλαδή τώρα το παιδί είναι χορτάτο? Πολύ αμφιβάλλω...Το έδωσα συμπλήρωμα, αλλά ήπιε μόνο 20ml. Παρόλα αυτά, μόλις το έβαλα στο κρεβατάκι και του έδωσα την πιπίλα κοιμήθηκε αμέσως.

Σχετικά με το γάλα μου, αντλώ με χειροκίνητο θήλαστρο από χθες, κάθε 4 ώρες (όσες περίπου τρώει και ο μικρός) και βγάζω 90-110ml κάθε φορά, το οποίο νομίζω ότι είναι ικανοποιητικό, αν σκεφτούμε ότι το μωρό θεωρητικά τραβάει και παραπάνω ποσότητα από όσο βγάζει το θήλαστρο. Το θέμα είναι ότι έχω γάλα αλλά το μωρό δεν το πίνει!!! Από χθες που το έβγαζα με το θήλαστρο, μια χαρά το έπινε από το μπουκάλι. (???)

Εν τω μεταξύ σήμερα πήγαμε σε καινούργια παιδίατρο (την παλιά την αλλάξαμε γιατί βγάλαμε κοκκίωμα και δεν το είδε, και παραλίγο να κάνουμε χειρουργείο γιατί μεγάλωσε πολύ), η οποία μου σύστησε να του δίνω χαμομήλι ή τσάι ενδιάμεσα στα γεύματα για να ενυδατωθεί τώρα που έχει ζέστη και χάνει πολλά υγρά. Όσο για το ότι κλάιει ενώ θηλάζει, μου είπε ότι μάλλον επειδή τρώει λαίμαργα (όντως) εγκλωβίζεται αέρας στον οισοφάγο του και πονάει, οπότε πρέπει πρώτα να ρευτεί για να συνεχίσει. Το έκανα και αυτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Πάλι έκλαιγε...

Επίσης, δεν πήρε ικανοποιητικό βάρος από την τελευταία φορά:

Γέννηση 3460 (3240)

15 ημ. 3800

40 ημ. 4760

60 ημ. 4970

Αντιμετοπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα αυτη τη χρονικη στιγμη που το μωρακι μου ειναι 4 εβδομαδων κ εχω απελπιστει καθως δε καταλαβαινω τι φταιει και δεν μπορει κανενας παιδιατρος-απο οσους μπορω να παω εδω κοντα-να με βοηθησει και ο καθενας με σπρωχνει στο συμπληρωμα με ξενο γαλα παρολου που εχω αρκετο.Εαν μαθεις κατι σε παρακαλω...help me!!!:cry:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Κι εγω αντιμετοπιζω το ιδιο προβλημα και δε καταλαβαινω γιατι....πειναει το βαζω να φαει σε λιγο αρχιζει να τεντωνει τα ποδια σπασμοδικα ως ενδειξει οτι κατι το ενοχλει,αφηνει το στηθος,το ξαναπιανει με μανια κλαιει,το ξαναπιανει το αφηνει,το βαζω να ρευτει ηρεμει,ψαχνει να φαει το ξαναβαζω και αρχιζουμε τα ιδια απο την αρχη...στο τελος του δινω πιπιλα,που μαλλον κανω σφαλμα γιατι ειναι 4 εβδομαδων και κοιμαται νηστικο.Απο καμια φορα,οταν τρωει αγουροξυπνημενος(στις 6 το πρωι)δε γκρινιαζει τρωει,ρευεται,κοιμαται.Αν ομως τελευταια του δωσω το γαλα μου σε μπουκαλι το πινει ηρεμα..Αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει γιατι δε θελω να σταματησω να θηλαζω με τιποτα !!!

Δε μπορώ να σας βοηθήσω για το τι συμβαίνει. Μπορώ όμως να σας πω ότι σε παρόμοια περίπτωση είχα βρει τη λύση να τη θηλάζω περπατώντας. Είναι λίγο κουραστικό αλλά εμένα μου το έκανε 1 φορά την ημέρα και όχι κάθε μέρα. Αν μπορείτε (εγώ δεν τα είχα καταφέρει) θηλάστε με sling. Επίσης δοκιμάστε να αλλάξετε στάση θηλασμού. Τέλος, αν δεν το έχετε κάνει ήδη ενημερωθείτε από το σχετικό thread για τη ΓΟΠ (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση). Αυτό που περιγράφετε είναι ένα από τα συμπτώματα αλλά όχι το μοναδικό. Κοιτάξτε μήπως το μικρό σας συγκεντρώνει και άλλα και αν ναι ψάξτε το καλύτερα...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

JQVOp3.png

Ολα του θηλασμου δυσκολα......Αραγε μπορει ενας μη εμπειρος παιδιατρος,απο αυτους που προσπαθουνε να σε πεισουνε να δινεις συμπληρωματικα ξενο γαλα,να καταλαβει αν ενα παιδι εχει ΓΟΠ η ΓΟΠΝ;Εμενα αν περασει λιγη ωρα και ηρεμησει εαν δεν εχει κοιμηθει μπορει να φαει σαν κυριος,παραξενο....Επισεις η πιπιλα εχει θεση στο θηλασμοΆπο ποτε τη δινουμε στο παιδι;Και πως ξεχωριζεις οτι το παιδι θελει να φαει και οτι δε θελει να πιπιλησει απλος...δοκιμασα καποιες φορες που γκρινιαζε τη πιπιλα και κρατουσε και μετα του την εβγαζα και τον εβαζα στο στηθος και ετρωγε,και το αντιθετο.....:?::?::?:τι αραγε να θελει πραγματικα:confused:

Αντιμετοπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα αυτη τη χρονικη στιγμη που το μωρακι μου ειναι 4 εβδομαδων κ εχω απελπιστει καθως δε καταλαβαινω τι φταιει και δεν μπορει κανενας παιδιατρος-απο οσους μπορω να παω εδω κοντα-να με βοηθησει και ο καθενας με σπρωχνει στο συμπληρωμα με ξενο γαλα παρολου που εχω αρκετο.Εαν μαθεις κατι σε παρακαλω...help me!!!:cry:

Αν και δεν είμαι ειδική στο θέμα, θα σου πω τι έκανα και το παλεύουμε αρκετό καιρό τώρα χωρίς συμπλήρωμα, παρά μόνο με θηλασμό. Το δικό μου πρόβλημα είναι υπερβολική ροή και πολύ γάλα. Δηλαδή, όταν νιώθω το γάλα να έρχεται, το μωρό αρχίζει και καταπίνει τεράστιες γουλιές (δακρύζουν τα μάτια του, αλλά προσπαθεί) και πολλές φορές πνίγεται. Οπότε σταματάμε για να ρευτεί και συνεχίζουμε. Επίσης, προσπάθησα να βρω στάσεις που τον βολεύουν, πχ. ξαπλωμένοι και οι δύο στο πλάι αντικρυστά (λιγότερη βαρύτητα - μικρότερη ροή ?), περπατώντας τον έχω λίγο πιο όρθιο, τον βάζω πάνω σε μαξιλάρι για να είναι πιο αναπαυτικά, μήπως τον ενοχλεί ο τρόπος ποθ τον κρατάω...Προσπαθώ...

Αλλά πολύ σημαντικό είναι να είναι ήρεμο το παιδί την ώρα που τρώει. Και ο δικός μου τρώει μια χαρά τα τα χαράματα που είναι ήρεμος. Μην το αφήνεις να κλαίει από την πείνα γιατί μετά εκνευρίζεται.

Όσο για την πιπίλα, δεν ξέρω τι λένε όλοι οι ειδικοί, αλλά εμένα με βοηθάει. Όταν έχει γκρίνια και τραβιέται από το στήθος, του δίνω την πιπίλα για λίγο, ηρεμεί, και μετά τρώει ωραιότατα. Βέβαια του την ξεκίνησα μετά τις 30 ημέρες για να μην μπερδευτεί. Πολλές φορές το μωρό θέλει να πιπιλίσει και όχι να φάει. Νιώθει εκνευρισμό για διάφορους λόγους εκτός από τους προφανείς (ζέστη, κολικούς, οδοντοφυία, πολλά ερεθίσματα, θόρυβοι)

Σχετικά με το μπουκάλι τώρα, μπορώ να πω ότι άλλες φορές το πορτιμάει γιατί είναι πιο εύκολο, και άλλες φορές δεν το θέλει ούτε αυτό. Αλλά από τότε που ξαναξεκίνησα αποκλειστικό θηλασμό, δεν το χρησιμοποιώ κιόλας, εκτός από πολύ λίγες φορές.

Επίσης, αν είναι ΓΟΠ θα πρέπει να βγάζει καθε φορά που τρώει παραπάνω από 2 κουτ σούπας (σύμφωνα με την παιδίατρό μου)

Αγαπητή μου ΛΕΝΑ148 θέλει ψάξιμο η κατάσταση και να πειραματιστείς με το παιδί σου για το τι του αρέσει και το βολεύει. Τονίζω ότι τα παραπάνω που σου έγραψα είναι από προσωπική εμπειρία και σε καμιά περίπτωση δεν είμαι ειδικός.

jMiCp3.png

tYVSp3.png

εχω ακριβω το ιδιο προβλημα εδω κ καιρο κ δ ξερω τι να κανω.ξεκινησαμε χθες epadoren με το γιατρο κ δειχνει σημαδια βελτιωσης .μπορει κ ναναι γοπ αλλα θα δειξει.

τι ψυχοφθορο!!καιρο ψαχνω για συμπασχουσες!!δ ειναι δυνατον να ξεκιναμε ηρεμες γ φαγητο κ να τρελαινεται στην πορεια.δ γινεται!!!

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

εχω ακριβω το ιδιο προβλημα εδω κ καιρο κ δ ξερω τι να κανω.ξεκινησαμε χθες epadoren με το γιατρο κ δειχνει σημαδια βελτιωσης .μπορει κ ναναι γοπ αλλα θα δειξει.

τι ψυχοφθορο!!καιρο ψαχνω για συμπασχουσες!!δ ειναι δυνατον να ξεκιναμε ηρεμες γ φαγητο κ να τρελαινεται στην πορεια.δ γινεται!!!

Άστα, μεγάλο πρόβλημα...Γιατί έτσι δεν ξέρεις αν χόρτασε ή όχι, εκτός του ότι παλεύεις μαζί του κυριολεκτικά. Το αστείο ξέρεις ποιο είναι? Ότι όσες φορές τρώει έτσι 1-2 ρουφηξιές και κλαίει, μετά αντλώ με το θήλαστρο για να δω πόσο γάλα έμεινε στο στήθος. Προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω ότι το έχει αδειάσει σχεδόν όλο. Τι να πω...

Το epadoren τι είναι????

jMiCp3.png

tYVSp3.png

ειναι για γοπ.αλλα απ οτι φαινεται τσαμπα το δινω...ειπε ο γιατρος οτι μπορει να ειναι κ να της δωσω.τωρα μαλλον θα ψαξουμε για αλλη αιτια.

παντως δ ειναι θεμα ποσοτητας απ οτι εχω προσεξει..κ εμενα πολλες φορες οταν τη σηκωνω να ηρεμησει κ μετα απο λιγο την ξαναβαζω,με το που την ακουμπαω κλαιει γοερα.κ προσπ μεχρι να πιασει τη θηλη κ τοτε ηρεμει.

ποσο καιρο το χει εσας??γινεται σε καθε γευμα??εμενα ναι.ειδικα αν ειναι πιο κοντινα μεταξυ τους.ακομα κ τη νυχτα που ειναι ηρεμη,θα σταματησει το γευμα με ενα σφιξιμο στο τελος.περναει??η αληθεια ειναι οτι τις τελευταιες μερες βλεπω μια βελτιωση.υστερα απο ενα υποτροπιασμο..τι ζορι...

μα τι ειναι τελος παντων???????ειναι φυσιολογικο??μη το γεμιζω το παιδι με χημικα.

πολλη πικρα ομως...παιζει να ναι οι κολικοι??σε καθε γευμα???τις τελευταιες μερες σφιγγεται ολη μερα για κακακια.

τι να πω...θελω να μαθω!!!

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω τα φώτα σας!

Ο μπεμπάκος μας είναι 2,5 μηνών και κάτι ημερών. Γεννήθηκε 3310 gr, τον 1ο μήνα πήρε 940 gr και τον 2ο 1500 gr με αποκλειστικό θηλασμό. Τώρα είναι περίπου 6 κιλά. Εδώ και 10 περίπου ημέρες αρνείται το στήθος μου. Ενώ ξεκινάει και τρώει με λαιμαργία (και πολλές φορές πνίγεται) μετά από 2 με 3 λεπτά αρχίζει να γκρινιάζει, να κλωτσάει και να τεντώνεται, αφήνοντας το στήθος μου, που έχει ακόμα γάλα αρκετό. Πολλές φορές τρέχει σαν βρυσάκι γι' αυτό και πνίγεται. Αρχίζει ψάχνει την θηλή και μετά, από ακόμα μια γουλιά, πάλι τα ίδια (σπαράζει στο κλάμα). Μόλις του αλλάξω στήθος αρχίζει και τρώει πάλι με λαιμαργία για 2 με 3 λεπτά και πάλι τα ίδια. Δεν ξαναπιάνει κανένα από τα δυο στήθη. Ούτε να ρευτεί δεν κάθεται καλά, καλά! Συνήθως βγάζει και γουλιές. Μόλις του δώσω την πιπίλα συνήθως σταματάει το κλάμα.

Ξέρεται τι μπορεί να φταίει;

Τρώω σχετικά υγιεινά. Λαχανικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, πολλά φρούτα, φυσικούς χυμούς και κρέας. Σπάνια τρώω τηγανιτά και ξηρούς καρπούς. Δεν τρώω πικάντικα, σκόρδο, κουκιά, όσπρια, κρεμύδι αμαγείρευτο, καφέ, αναψυκτικά, αλκόολ και δεν καπνίζω. Το λάδι και το ψωμί είναι περιορισμένες τροφές στην διατροφή μου. Το μόνο μου ελάττωμα είναι τα γλυκά (κυρίως παγωτά, γρανίτες, μπισκότα, κεκάκια και βυσσινάδα).

Επίσης πριν 10 ημέρες που μίλησα με τον γυναικολόγο, μου είπε να σταματήσω να παίρνω ασβέστιο και σίδηρο. Μήπως φταίει αυτό;

Αγλαία θέλω και την δική σου γνώμη! :roll:

Δεν ξερω εχω διαβασει οτι τα γαλακτοκομικα και το μοσχαρι τους δημιουργουν πονακια στην κοιλια τα οσπρια αερια και το κρεμμυδι, το τσιγαρο, το καροτο ,η πιπερια τους φερνει απεχθεια στο γαλα γιατι τους βρωμαει το γαλα!

Προσεχε κατι απο τα παραπανω μπορει να του δημιουργει προβλημα!

Διαφημίσεις

pa_kate εχεις σκεφτει την αλλεργια??

εγω τελικα κλινω προς τα κει.το μωρο δειχνει σημαδια βελτιωσης μετα απο αποχη μου απ τα γαλακτοκομικα εδω και 10 μερες περιπου.

δ πρεπει να ναι γοπ.τζαμπα του δωσα το φαρμακο...ελπιζω..

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Απορια......γενικα το στηθος πρεπει να ειναι μαλακο;Μπορεις να καταλαβεις απο την αφη εαν μπορει να μην εχεις γαλα;Εγω καποιες φορες το ταιζω ανα 1-1.30 ωρα και καποια στιγμη γινεται καπως μαλακο,αλλα αν το πατησεις πεταγεται γαλα,οποτε λεω εχω γαλα,υπαρχει περιπτωη να κανω λαθος;Εχω διαβασει οτι οταν ειναι σκληρο το στηθος δεν ειναι καλο,σημαινει οτι σταματαει η παραγωγη γαλακτος

Πες το στον παιδιατρο κατι θα ξερει καλυτερα!επισης οχι πολλα φρουτα του φερνουν οξινη γευση αυτο ειναι απο τα βασικα!

Αυτο με τα φρουτα ειναι σιγουρο?Οταν εχεις τετοια προβληματα λενε να μη τρωμε γαλακτοκομικα,λαχανικα και περιοριζουμε και τα φρουτα,οποτε τι τρωμε:confused:Πω πω πολυ δυσκολα........στο τελος θα μεινω νηστικη και θα κοπει και το γαλα:lol:

Αυτο με τα φρουτα ειναι σιγουρο?Οταν εχεις τετοια προβληματα λενε να μη τρωμε γαλακτοκομικα,λαχανικα και περιοριζουμε και τα φρουτα,οποτε τι τρωμε:confused:Πω πω πολυ δυσκολα........στο τελος θα μεινω νηστικη και θα κοπει και το γαλα:lol:

'Εχω ακούσει τα άπειρα για την διατροφή στην διάρκεια του θηλασμού. Ωστόσο κανένας παιδίατρος δεν μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό. Δηλαδή, συγγνώμη κιόλας, αν δεν φάω φρούτα, αν δεν πιω γάλα, αν δεν φάω τα μισά λαχανικά....τι ακριβώς μένει να φάω? Για τα καυτερά και τα μπαχαρικά το καταλαβαίνω (δεν θα πάθω και τίποτα αν τα αποφύγω) αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι βασική διατροφή....:confused:

jMiCp3.png

tYVSp3.png

pa_kate εχεις σκεφτει την αλλεργια??

εγω τελικα κλινω προς τα κει.το μωρο δειχνει σημαδια βελτιωσης μετα απο αποχη μου απ τα γαλακτοκομικα εδω και 10 μερες περιπου.

δ πρεπει να ναι γοπ.τζαμπα του δωσα το φαρμακο...ελπιζω..

Τι να πω...είμαι κι εγώ στο σκοτάδι...Η παιδίατρος μου είπε ότι για να είναι ΓΟΠ θα πρέπει να τα βγάζει όλα (τύπου ρουκέτα) μετά από κάθε γεύμα. Το να έχει γουλίτσες (μέχρι 2 κουτ. της σούπας) είναι νορμαλ. Με έβαλε και θήλασα μπροστά της για να δει πως κάνει το παιδί, και μου είπε ότι οφείλεται στη μεγάλη ροή που έχω (σαν βρύση) και το μωρό πνίγεται.

Προσπαθώ να μην τον αφήσω να πεινάσει πολύ και εκνευριστεί, :arrow:δεν τρώει γιατί δεν πεινάει πολύ.

Τον αφήνω να πεινάσει και να κλάψει, :arrow:δεν τρώει γιατί έχει εκνευριστεί.

Ο δικός μου αυτό το πράγμα το κάνει από την κλινική. Από την αρχή κλάίει στα μισά γεύματα της ημέρας (όχι σε όλα). Απλά η ανησυχία μου για το αν τρώει καλά με έχει κάνει πιεστική και ο καημένος αρχίζει να κλαίει μόλις βγάλω το στήθος έξω...θα το βλέπει σαν το μεγάλο τέρας που θα τον κατασπαράξει...:lol: Αρχίζω και απογοητεύομαι

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Κάτι που "έπιασε" με τη δικιά μου - αν και είναι λίγο μεγαλύτερη - είναι την ώρα που τραβιέται δεν τη σηκώνω να ρευτεί. Την αφήνω εκεί που τραβήχτηκε μόνη της (π.χ. 10 εκατοστά από το στήθος) και αρχίζω να της τραγουδάω ή τέλος πάντων να της κάνω κάτι για να ηρεμήσει. Μόλις ηρεμήσει τη βλέπεις γυρνάει πάλι το κεφαλάκι της και συνεχίζει να τρώει κοιτάζοντας εμένα όμως (μη παει και σταματήσω το τραγούδι... :wink: )

JQVOp3.png

Ολα οφειλοναται στα αερια....Συσορευονται στο στομαχι και οταν ξεκινα να πευτει το γαλα μεσα σε αυτο πιεζεται ο αερας προς τα πανω και αυτο προκαλει τρομερη αναστατωση στο μωρο,ισωσ και πονο,φοβο...Πρεπει να ρευεται συνεχεια παρολα τα κλαματα μεχρι να αποβληθει ολος ο αερας εντελως και να ηρεμησει.Το κακο ειναι οτι οσο θηλαζει με κλαμα,πιανει,αφηνει τη θηλη συσορευεται κι αλλος αερας.Αυτο νομιζω οτι φταει,Μακαρι να ειχανε φωνουλα τα καημενα να μας πουνε τι τα ενοχλει:cry::cry::cry::cry::cry:

Αγλαια θα ηθελα τη βοηθεια σου αλλα και οποιου αλλου.Ο μπεμπης μου ειναι 37 εβδομαδων και τον θηλαζω εξ αρχης αλλα ενδιαμεσα εχει παρει ξενο γαλα λογω φοβου μου οτι δεν επαρκει το δικο μου.τελευταια το στηθος μου ειναι γενικα μαλακο σε σχεση με πριν αλλα ο μικρος καθεται αλλωτε τρωει ησηχα αλλωτε με κλαματα και να χτυπιεται.Υπαρχει περιπτωση να ελλετωνεται το γαλα και το παιδι να πειναει σε μερικα γευματα γι αυτο να χτυπιεται καποιες φορες?

Αγλαια θα ηθελα τη βοηθεια σου αλλα και οποιου αλλου.Ο μπεμπης μου ειναι 37 εβδομαδων και τον θηλαζω εξ αρχης αλλα ενδιαμεσα εχει παρει ξενο γαλα λογω φοβου μου οτι δεν επαρκει το δικο μου.τελευταια το στηθος μου ειναι γενικα μαλακο σε σχεση με πριν αλλα ο μικρος καθεται αλλωτε τρωει ησηχα αλλωτε με κλαματα και να χτυπιεται.Υπαρχει περιπτωση να ελλετωνεται το γαλα και το παιδι να πειναει σε μερικα γευματα γι αυτο να χτυπιεται καποιες φορες?η διατροοφη μου ειναι η ιδια,ακρως θγειηνη και μαλιστα τελευταια τρωω χωρις μα πειναω απο φοβο μη μου κοπει το γαλα η ελλατωθει καθως βλεπω οτι ο μικρος συχνα κλαιει στα γευματα και το στηθος μου ειναι εξερετικα μαλακο,αν και ετσι βλεπω πολλες φορες το γαλα να πεταγεται με πολυ πιεση.Φοβαμαι μηπως κατι γινεται....το στηθος πρεπει να μην ειναι πολυ μαλακο και που και που να πρηζετε λιγο οπως πριν?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...